PĂRINTELE NICOLAE AL BANATULUI A PLECAT LA RAI

ips-nicolae opiniatimisoarei.ro

Înalt Prea Sfinţitul Nicolae Corneanu va fi mereu Părintele Nicolae al Banatului, pentru mine. De fapt, al României, ca şi Părintele Nicolae de la Rohia. Dar chiar mai definitoriu decât acela, Părintele Nicolae al Banatului îmi amintea – şi îmi va aminti mereu – cel mai mult de Sfântul Nicolae.

IPS NICOLAE cotid.ro

Ca fizionomie – seamănă uluitor cu sfântul din icoane! Dar şi – sau mai ales – ca mod de viaţă. Cred că de aceea şi-a păstrat numele de botez, ca monah şi sfinţit ierarh. Reper călăuzitor, în viaţa-i nonagenară, dintre care 52 de ani a fost arhiepiscop al Timişoarei şi mitropolit al Banatului.

IPS NICOLAE tion.ro

Cărturar rar şi spirit caritabil. Discret, nobil. Extraodinar de bun. Simţeai bunătatea lui ca pe o vietate diafană care te învăluie. Ocrotitor. Şi consolator. Pentru toate relele lumii. Căci toate relele lumii nu mai au nici o putere în faţa bunătăţii necondiţionate. Şi neîncetate. Bunătatea necondiţionată şi neîncetată e binele care defineşte sfinţenia.

IPS NICOLAE REGELE MIHAI

Asemenea linişte n-am mai simţit decât în proximitatea Regelui Mihai, un înger de om. Sau un om cu suflet de înger. Aşa era şi Părinte Nicolae. Al Banatului. Şi al întregii ţări.

Era dintre spiritele nobile ale umanităţii, avea o cultură cum puţini dobândesc: un mare erudit şi cu atât mai smerit. Teolog, filolog clasic, cercetător, scriitor, tâlcuitor, învăţător, înalt păstor, mereu aplecat spre oile mângâiate cu blândeţe. Suflet generos, spirit comunional. Compasiune de pelican, dispus să-şi hrănească puii cu propriu-i trup, vocaţie martirică, primea cele mai nedrepte lovituri cu aceeaşi bunătate. Avea şcoala dăruirii şi era, de aceea, atât de iubit. Păcat pentru noi că în ultimii ani a fost exilat, tacit, în propriu-i mitropoliat. În Banat. Timişoara, dragostea mea.

IPS Nicolae Corneanu, M S Regele Mihai familiaregala.ro

Îmi amintesc de acolo anul 1991, de Crăciun, în Catedrală, slujba oficiată în absenţa Majestăţii Sale Regelui Mihai, pe care Înaltul Îl invitase în ciuda autorităţilor bolşevice. Eram acolo atât de mulţi, din Timişoara şi din toată ţara, umpleam spaţiile din jurul Catedralei, ca la revoluţia furată. Aveam privilegiul să fiu în interior, privilegiu datorat Înaltului, care ne primise în seara de Moş Ajun la reşedinţa mitropolitană, echipa de jurnalişti de la „România liberă”, pe vremea legendară a adevăratului ziar. Eram cu Sandi Piekalski, Marius Ghilezan, Andrei Antică şi alţi tineri nebuni întru monarhie, ca viitor puternic al României. Viitor furat. Ca totul în ţara noastră.

ips-nicolae

Şi totuşi, „Grădina Maicii Domnului” va dăinui mereu. Pentru că oameni şi sfinţi ca Părintele Nicolae depun mărturie. În faţa lui Dumnezeu.

Dumnezeu să-l odihnească în Gloria lui!

26 răspunsuri to “PĂRINTELE NICOLAE AL BANATULUI A PLECAT LA RAI”

 1. blogideologic Says:

  Bunul Dumnezeu să-l odihnească !

 2. PĂRINTELE NICOLAE AL BANATULUI A PLECAT LA RAI » Bloogle Says:

  […] Original Blog » […]

 3. plano Says:

  De ce la răi si nu la buni?

 4. Ghita Bizonu' Says:

  Sczue ptr off topic

  Domnle in ce hal pot decatde unii. Ala Mihaiata Calimente cica „national” liberal incercadn sa ia a[pararea lui Iohanescu azi catindat al defunctului PNL delioreaza ca cum statul roman a dat germanii din Romania pe amana lu Hitler si i-ar fi silit sa se inroleze la nemti..
  Adevarul este ca ani de zile – vreo 2 – a fots amre scandal intre Antonescu si Hitler .. Pe baza de germani din Romania. Ca germanii dinromania – muscati de c## de delir nazist – fentau armia romana si se inrolau volintiri in SS .. Si Antonescu ii considera dezertori si de aici continuu sucar …

  Azi un @@@@@@@ de %%%%%%% cica „national” albeste o intreaga politica nazista si arunca toata vina in carca Romaniei..
  Adica la o adica risica minge al fileu ptr Valdimir Valdimirovici Putin ..

 5. Radu Humor Says:

  Un articol interesant din Ziarul Financiar: “În România nu există partide de stânga sau de dreapta. În România există un singur partid – Partidul Devalizatorilor României”

  “[…] Aceştia au fost „capitaliştii României“, care au luat pe nimic sume uriaşe din conturile companiilor de stat şi au transferat fără nicio clipire active în valoare de zeci şi sute de milioane de euro. Şi în sfârşit avem speranţa că undeva acolo sus există dreptate. Nu poţi să ajungi de la niciun fel de datorie externă în 1990 astăzi la 100 de miliarde de euro datorie externă fără ca în aceşti 25 de ani să scoţi România din subdezvoltare. Probabil că au fost scoşi din România în aceşti ani prin subevaluare la vânzare şi prin suprafacturare acceptată de companiile şi instituţiile de stat încă cel puţin suma bugetelor consolidate din 1990 până acum, în valoare de 600 de miliarde de euro.

  Aceste două exemple, şi poate că vor mai urma şi altele, arată că într-adevăr este nevoie de un audit al privatizărilor în România. Nu este târziu pentru marile cazuri care bat la ochi, unde sumele încasate sunt de câteva ori sau de câteva zeci de ori mai mici nu faţă de valoarea de astăzi a entităţilor respective, ci faţă de valoarea de la data privatizării, să fie auditate şi anchetate.

  Este momentul să ne uităm în spate şi să ne întrebăm pe mâinile cui a încăput această ţară din ‘90 încât a reuşit să îşi alunge 3 milioane de români prin proasta administrare a resurselor? Cine i-a protejat în aceşti 25 de ani pe aceşti oameni care, iată, acum în justiţie, se dovedeşte că şi-au transferat active valoroase la preţuri de nimic şi cum de în toţi aceşti ani nimeni nu i-a pedepsit? Unde au fost anchetatorii, serviciile de informaţii şi justiţia până acum?

  Este ireal ca o infracţiune să fie pedepsită după aproape 20 de ani, dar ne dă o speranţă atât pentru cei care în ultimele decenii tot timpul s-au întrebat de ce există imunitate pentru cei care şi-au transferat gratis activele, cât şi pentru noua generaţie a oamenilor tineri din corporaţii, a antreprenorilor, care văd că statul de drept funcţionează.

  Din păcate aceste târzii recuperări nu înlocuiesc cele 4-5 milioane de joburi pierdute prin dezindustrializarea României. Există însă mii şi zeci de mii de cazuri de tineri antreprenori, de firme curate care au făcut bani pe spinarea lor în aceşti ani şi care abia aşteaptă să se cureţe această cangrenă economico-politică ce a sufocat România în ultimele două decenii şi jumătate. Pentru că nu este lipsit de semnificaţie faptul că cele două cazuri erau reprezentate de doi actori care păreau la extreme în atitudinea politică – la stânga şi respectiv la dreapta scenei politice. Când colo, ei erau membri ai unui singur partid, Partidul Devalizatorilor României.”

 6. Radu Humor Says:

  Vigilant Citizen: ISIS = creatie CIA. Scopul? Razboi si haos in Orientul Mijlociu. Panica si MASURI ANTI TERORISTE = REPRESIUNE acasa …

  Posted in ISIS by saccsiv on octombrie 15, 2014
  Iata ce putem citi la ISIS : A CIA Creation to Justify War Abroad and Repression at Home:

  ISIS: O creație a CIA menită să justifice războiul în străinătate, precum şi actele represive acasă
  Printre titluri terifiante și videoclipuri șocante, ISIS este folosit ca un instrument pentru a justifica războiul din Orientul Mijlociu și a provoca frică și panică în întreaga lume.
  Şi nu, acest lucru nu este o “absurdă teorie a conspirației”, ci pur și simplu cel mai vechi truc. ISIS a fost creat chiar de forțele ce luptă în direcţia aceasta.

  leadisi2

  Odată cu crearea națiunilor democratice – unde opinia publică contează oarecum – clasa politică se confruntă cu o dilemă: Războiul este necesar pentru a câștiga putere, bogăție și control, însă publicul larg tinde să fie împotriva războiului.
  Ce rămâne de făcut? Răspunsul a fost găsit cu zeci de ani în urmă și continuă să fie folosit cu succes până azi: Creați un inamic atât de înfricoșător încât masele vor implora guvernul să declanşeze un război!
  Acesta este motivul pentru care există ISIS. Acesta este motivul pentru care filmele cu decapitări sunt atât de bine realizate și mediatizate la nivel mondial prin intermediul mass-mediei. Acesta este motivul pentru care canalele de știri vin în mod regulat cu titluri alarmiste despre ISIS. Ele sunt folosite pentru a servi interesele elitei mondiale. Cele actuale sunt:
  1. manipulează opinia publică pentru a favoriza invazia ţărilor din Orientul Mijlociu
  2. asigură un pretext pentru “coaliție” de intervenție în întreaga lume
  3. produce o amenințare internă care va fi folosită pentru a priva cetăţenii de drepturile lor şi a crește supravegherea asupra acestora.
  Pe scurt, ISIS este un alt exemplu de tactică îmbătrânită de a crea un dușman terifiant pentru a speria masele.

  (more…)

 7. Radu Humor Says:

  Vizită la muzeul expresiilor nefericite

  Nici nu începuse bine vizita
  că s-a auzit acea explozie puternică.
  noroc că nu erau speranțele mele cele spulberate,
  ci ale unei doamne de lângă.
  Domnul care mergea, concentrat la maxim,
  pe o muchie de cuțit, a tresărit și dânsul, ba chiar
  a sărit puțin calul care trecea pe lângă
  și și-a băgat picioarele într-o
  gălețică plină cu atmosferă incendiară.
  Scena, de un dramatism incontestabil,
  s-a petrecut sub ochii unui păianjen
  a cărui viață atârna de un fir
  ce cobora din tavanul muzeului.
  Ce făcea păianjenul acolo?
  Probabil facea sa fie bine,
  pentru ca el n-a pățit nimic rău.
  Am ajuns la urma urmei pe care o lăsasem
  chiar în fața garderobei, când intrasem.
  De acolo, am dat să ies într-un târziu
  dar doamna cu speranțele spulberate
  care între timp cred că facuse și o cadere
  (avea genunchii foarte zdreliți)
  mi-a zis că pot ieși doar peste cadavrul dânsei.
  N-am văzut unde își ținea cadavrul,
  (deși eram dispus să trec peste)
  dar am convins-o să stea mai la dreapta,
  în calea succesului. A fost fericită, mai ales că avea
  o priveliște mai buna din punct de vedere moral.
  În curte, mi-am suflecat un pic haina prea largă
  pentru astfel de situații, și am trecut grăbit
  de un grup de oameni care aveau părerile împărțite.
  Brrr. Urât tablou. Mi s-a făcut milă de ei
  așa că le-am dat ultima suflare.

  Iv cel Naiv

 8. Radu Humor Says:

  Vaclav Klaus: În UE începi să te simți ca în comunism
  Publicat pe Oct 18, 2014 în Recomandăm să citiţi
  Klaus“În țara mea spunem că un guvern format din 16 ministere este deja exagerat. Dar UE are acum 28 de posturi de comisar, mai mult decât în oricare țară din lume. Dacă te uiți la denumirile acestor portofolii nu-ți vine să crezi. Fostul prim-ministru estonian este comisar pentru piețe digitale. Ca economist, nici nu știu ce înseamnă „piață digitală”. Și mai e altul, Günther Oettinger, care este comisar pentru „economia digitală și societate”. În timpul comunismului am fi râs să avem astfel de titulaturi în guvern. Nu pot să-mi imaginez cu ce se ocupă acești comisari…
  Sunt șocat să-i văd pe politicienii europeni spunând că totul merge bine, ceea ce e ridicol. Am citit recent un articol scris de un foarte cunoscut profesor german, profesorl Sinn, care a studiat situația din Italia. El prezintă date care arată că PIB-ul Italiei a scăzut cu 9% din anul 2000 încoace. Este inimaginabil! Nu cred că Cehoslovacia ar fi supraviețuit unui declin atât de lung. În același timp producția industrială a scăzut cu 25%! Un sfert din economie a dispărut pur și simplu…
  Dacă mă întrebați dacă cred că libertatea este amenințată acum în Europa, aș zice că da. Mă simt cenzurat deoarece nu mi se permite să-mi exprim liber părerile. Am permanent probleme cu asta. Am descoperit brusc, pentru prima dată în 20 de ani, fiind invitat ca speaker la o conferință, că organizatorii descoperă că eu am rezerve față de UE, căsătoria între persoane de același sex, criza din Ucraina, și îmi spun: „Ne pare rău, am găsit deja alt vorbitor, vă mulțumim.” Chestia asta am trăit-o în comunism, dar nu și în așa numita Europă liberă.”
  Interviul integral este aici. Vaclav Klaus merită citit. Ca și Leszek Balcerowicz. Acești oameni au făcut reforme. Reforme, pentru ce? Că te trezești că UE merge spre socialism?
  Sursa: Logica Economică

 9. Radu Humor Says:

  http://conumishu.wordpress.com/2014/10/16/5498/

 10. Mar Verde Says:

  In primul rand va rog sa-mi permiteti un salut si sa va doresc numai bine. Am nevoie de colaborarea tuturor celor care vor inlaturarea mizeriei din invatamantul din Romania si sper sa faceti parte dintre acestia. Poate veti avea timp sa cititi si sa colaborati intr-un fel sau altul. Numai bine. https://marverdecublog.wordpress.com/declaratie-de-intentie/

 11. Radu Humor Says:

  SUA ne ameninta: ”ori gaze de sist si Rosia Montana, ori va izolam, si va paste razboiul”

  SUA santajeaza Romania: ”Ori lasati americanii sa extraga gaze de sist pentru a le vinde Europei dependente de gazul rusesc, ori va vom izola ca pe vremea lui Ceausescu si va lasam prada razboiului”
  Politologul american evreu George Friedman este unul dintre acei analisti pe care ii asculta liderii politici si militari de la Washington. Director al Stratfor, una din cele mai apreciate agentii de analiza din SUA, George Friedman, evreu nascut in Budapesta, ne avertizeaza pe noi, romanii :
  ”Americanii vin aici sa faca bani. Sunt multe feluri de a face bani si un mod sigur de a-i pierde: sa nu cunosti situatia, adica impredictibilitatea.
  In ultimii ani, investitorii americani s-au saturat de Romania. exemplul care imi vine in minte e Rosia Montana. A devenit un simbol in comunitatea de investitori a ceea ce se poate intampla in Romania. Cred ca guvernul a inteles asta si faptul ca principalele voastre resurse sunt cele energetice si minerale. Trebuie sa va targuiti, dar odata incheiat targul, sa va tineti de el.”
  “Daca un guvern incheie un contract, toate guvernele de dupa el trebuie sa il respecte. Daca nu, viabilitatea Romaniei ca tara independenta e amenintata. Romania are nevoie de investitori straini, nu are resursele sa se dezvolte singura. Capacitatea europenilor de a investi e limitata, chinezii au bani, dar isi aduc propria forta de munca, rusii au bani, dar nu au expertiza, americanii le au pe toate. Problema e acum domnia legii – un contract sa ramana un contract, sa nu se schimbe. Asa ca nu faceti targuri proaste, ca sa nu trebuiasca sa le schimbati.
  In 6 luni – un an, investitorii vor incepe sa vina. Companiile americane urmaresc acum cu atentie Romania. Stim de o companie care vrea sa investeasca in energie si are nevoie de informatii. Din pacate, la voi aceste informatii sunt secrete, or nu poti aduce investitii cu informatii tinute in secret.
  Gazele de sist sunt o arma care poate fi folosita pentru a evita razboiul. Rusia controleaza Europa prin gaze. Aveti nevoie de resurse alternative iar Romania e cea mai bogata in astfel de resurse. De aceea americanii sunt atat de interesati de resursele voastre.
  Romania trebuie sa decida daca va permite exploatarea gazelor de sist. Ar fi minunat daca nu am avea nevoie de ele, dar data fiind pozitia strategica a Romaniei, exploatarea gazelor de sist e o problema strategica nationala. Gazul de sist limiteaza influenta ruseasca. Oricat de mult ar putea afecta mediul el ofera o solutie geopolitica. In situatia actuala a Romaniei, ar fi iresponsabil sa nu luati in considerarea exploatarea gazelor de sist.
  Decizia trebuie luata acum”, ne atentioneaza analistul american “fiindca acum rusii taie energia Europei. Totul presupune un risc. Gazele de sist ar putea polua mediul, dar Rusia… Nimic din ce am construit nu a ramas fara consecinte asupra mediului. Romania vrea sa fie sigura ca restul Europei are suficient gaz ca sa nu poata fi santajata de rusi, altfel Romania va fi izolata, asa cum a fost in timpul Razboiului Rece. Riscul ecologic e real, riscul geopolitic e si mai real. Pericolul ca Romania sa se intoarca la perioada cand era izolata de toata lumea, ca in timpul lui Ceausescu, trebuie luat in considerare.”
  Şi iată un răspuns pe măsură :
  hori
  21/10/2014 at 05:00
  Din ce am citit si am inteles eu, din declaratia acestuia , nu pot sa-i spun domn, eventual asasin economic pe cale informationala, purtator de cuvant al intereselor reale ale americanilor in Romania, dar nicidecum un domn plin de intentii bune fata de Romania, reies urmatoarele: Izoleaza Romania ? de cine ? Prada razboiului? Razboi, cu cine? A cui razboi? eu nu cred si spun de ce : tocmai de aceasta le-ar fi cel mai teama, sa nu cumva sa ne bata gandul sa ne intoarcem fata catre rusi, atunci Europa nu ar mai avea nicio sansa la gaze, iar asta i-ar determina sa accepte neconditionat tot ce vor rusii, fapt categoric neacceptat de UE si SUA. Acestea din pct de vedere economic. Din pucnt de vedere geopolitic si strategic, atat UE cat si SUA nu ar putea accepta sa ,,scape” Romania de sub influenta lor, deoarece acest fapt ar fi perceput la nivel mondial ca o MARE INFRANGERE, mai ales pentru americani, care oricum sunt in cadere libera vis-a-vis de influenta la nivel planetar. De ce credeti ca i-a mentionat pe chinezi, pe rusi (care ar fi foarte interesati ca situatia sa ramana aproximativ ca acum, fapt ce le permite influenta asupra Europei), dar fara a mentiona India, Brazilia care si ele sunt puteri economice. Cum naiba, ,,exemplul” care tocmai si-l aminteste, este Rosia Montana ? Clar, ca pentru bogatiile de acolo, nu? De ce nu i-a venit in minte alt exemplu, Baraganul, sa zicem, pentru ca de acolo nu au ce fura, pardon ,,motive de investii”. Dupa teoria lui, daca un guvern tradeaza interesele tarii si le pune totul la dispozitie, alte guverne care vin sunt obligate sa accepte tradarea, deoarece este interesul lor, iar daca nu accepta ticalosia lor, denuntand pretinsul contract, pericliteaza independenta tarii, adica cum? Deci, daca sesizam sensul adevarat al cuvintelor acestui jidan, observam ca ne avertizeaza in mod clar, ca daca nu le punem tara la dispozitie, dupa bunul lor plac, ne paste razboiul. O alta chestiune, chinezii nu sunt buni, ca isi aduc ei oamenii, rusii nu sunt buni, ca n-au experienta, europenii au capacitate limitata, NUMAI EI LE AU PE TOATE…., mai sa fie…, dar eu nu am inteles de ce valabilitatea Romaniei ca tara independenta este amenintata, de cine ??? Cine are interese mai mari ca ei in Romania ??? Gazele de sist, o arma ce ar putea evita razboiul, cu cine? Deci daca nu suntem de acord cu ei, va fi razboi, ca ne fac ei rost de unul, ca oricum se pricep la asa ceva, doar numai cu asa ceva se ocupa, nu? Peste tot in lume, unde sunt bogatii, daca nu pot pune labele imputite pe acele bogatii, imediat fac rost de un razboi, iar ei apar ca marii salvatori (Vedeti pe internet ,, Marturia unui asasin economic”). O alta parere bolnava, este: ,,Oricat de mult ar afecta mediul , este o solutie geopolitica”, realizati ce spune acest nemernic??? Adica nu conteaza ca ve-ti fi distrusi , noi (americanii) sa ne realizam interesele, sa facem bani, iar dupa ce se termina totul si nu mai prezentati interes, poate sa va ia dracul. Pentru noi ca generatie, poate inca una ar fi o solutie, dar urmasii nostrii, nepotii nostrii ce vor avea? Ce ar fi daca s-ar duce ei la mama dracului, sa-si exploateze la ei gaze de sist si ce-or mai vrea, NU? La noi, daca exploatarile, indiferent de natura lor, distug tara nu conteaza, interesul lor primeaza, nu conteaza daca se pierde o natiune, acesti PARAZITI nu au nicio problema,se gata aici, cauta resurse in alta parte, ei sa castige, nemernicii… ,,Romania vrea sa fie sigura ca Europa are gaze „, motivul invocat ,, influenta rusilor”, dar de unde atata dorinta din partea romanilor, sa se autodistruga pentru toti care o vor ,,feliata, faramitata, terminata”. Eu inteleg, ca interesul lor cel mai mare este sa puna labele pe tot ce tine de gaze, ca intreaga Europa sa fie la cheremul lor, asa cum au fost si sunt invatati. Deci sa nu depindem de rusi, dar sa depindem de americani, ca ei sa poata conduce si Europa, sa poata face ce vor si aici, nu numai in celelalte zone din lume. Daca refuzam, ,,vom fi izolati ca in perioada Razboiului rece”, hai sa fim seriosi, cand avem atatea bogatii la care se reped toti precum hienele la un animal bolnav(ca in asa mod au transformat aceasta tara), Romania NU VA MAI FI IZOLATA NICIODATA, decat daca se lasa dominata de acest gen de paraziti, si atunci, doar dupa ce i s-au furat toate bogatiile. O alta remarca ce trebuie luata in considerare, este faptul ca se arata (asa voalat) deranjat foarte tare de faptul ca informatiile privind resursele naturale si alte bogatii sunt tinute secret, pai orice tara din lume, care are conducatori intregi la minte, isi apara bogatiile, este ceva normal, nu??? Sau acest individ confunda Romania cu un BORDEL unde toate curvele (cer scuze pt exprimare) apar in vitrina spre a se vinde cat mai iute? Este clar, ca si noi ne aparam si secretizam informatiile ce tin de resursele tarii (sau asa ar trebuii). Singura opinie adevarata si exprimata, poate fara voia lui, a fost: ,,…iar Romania e cea mai bogata in astfel de resurse. De aceea americanii sunt atat de interesati de resursele voastre.”. Am mentionat exact replica lui, pentru ca, prin aceasta fraza a spus CLAR care este interesul americanilor in Romania, iar eu inteleg acest interes ca fiind o dorinta capitala a SUA de a pune mana pe resursele Romaniei, pentru a putea ,,controla” intreaga Europa prin intermediul gazelor si probabil nu numai de gaze este vorba. Tare mult mi-as dorii ca romanii sa inteleaga adevarata fata si adevaratele intentii ale americanilor, deoarece lor nu le pasa de nimeni daca nu pot ,,obtine” ceva foloase si influente, care sa le permita posibilitatea de a conduce lumea dupa bunul lor plac. Pacat ca sunt inca atatia care au incredere in ei si in promisiunile lor. Pentru acestia, luati exemplu din natura, toate plantele frumoase ascund un pericol, toate vietatile frumoase si care par blande, ascund un pericol, chiar si soarele, cu cat straluceste si incalzeste mai tare, cu atat te arde mai tare. Ar fi foarte bine, daca romanii s-ar unii si si-ar apara cu adevarat tara, cu tot ce cuprinde ea, sa lasam dezbinarile, invidia, ura si nu in ultimul rand gandirea limitata, sa nu mai fim creduli si sa ne urmarim propriile scopuri, ca NATIUNE, ca POPOR, atat pentru noi cei de acum, cat si pentru generatiile care vor venii. Multumesc celor care au avut rabdare sa citeasca acest comentariu, totodata rugandu-va sa reflectati atent la ceea ce am transmis. Cine are urechi sa auda, cine are ochi sa vada. Dumnezeu sa ne ocroteasca pe toti ROMANII.

 12. Maria Savescu (@MariaSavescu) Says:

  Dumnezeu sa il odihneasca !

 13. Ghita Bizonu' Says:

  Minciuni, alcool = politica „internationala”

  Acu cateva zile mare stire mare : Presedintele Seimului (Camera inferioara a Parlamentului polonez) Radoslaw Sikorski a decalrat ca Vladimir Putin i-a propus fostului premier polonez Donald Tusk in 2008, intr-o vizita la Moscova, ca cele doua tari sa imparta Ucraina intre ele!!! (http://stirileprotv.ro/stiri/international/vladimir-putin-planuia-sa-puna-mana-pe-ucraina-inca-din-2008-cui-i-a-facut-propunerea-de-a-imparti-tara-in-doua.html)
  Intr-un interviu acordat unei publicatii electronice amerloce zisa „Politico” (articol intitulat „Lovitura lui Putin. Cum s-a folosit liderul rus de criza din Ucraina pentru a-si consolida dictatura” semnat de unu Ben Judah) Sikorsky ar fi declarat ca:

  Putin vrea ca Polonia sa angajeze trupe in Ucraina. Acestea sunt semnalele pe care ni le-au trimis… Stiam cum gandesc de ani de zile. Acesta este unul dintre primele lucruri pe care Putin i le-a spus premierului meu Donald Tusk (care urmeaza sa fie presedintele Consiliului European) cand a vizitat Moscova. A spus ca Ucraina este o tara artificiala, ca Liov este un oras polonez si de ce sa nu rezolvam impreuna”, continua el.

  „Din fericire, Tusk nu a raspuns. Stia ca este inregistrat”, afirma Sikorski. Drumul catre actualul conflict din Ucraina a inceput inca din 2008, potrivit lui Sikorski, care afirma ca intentiile ruse au devenit clare la summitul NATO de la Bucuresti, unde Putin „a sustinut primul sau discurs in care a afirmat ca Ucraina este o tara artificiala si ca cea mai mare parte din aceste pamanturi apartin istoric Rusiei”. Kremlinul a amenintat, in cursul summitului, ca va raspunde militar daca Ucraina sau Georgia se alatura Aliantei Nord-Atlantice. Cateva luni mai tarziu, fortele ruse au purtat un razboi-fulger pe teritoriul Georgiei.

  Si cica Mihail Saakașvili (ex presedinte la Georgiei) , susține afirmațiile lui Sikorski și le întărește. Saakașvili a declarat la o televiziune poloneză că Putin a făcut aceeași ofertă nu numai Poloniei, ci și Ungariei și României – cf http://www.romanialibera.ro/actualitate/international/de-ce-este-ucraina-cruciala-pentru-securitatea-europei-354532?c=q2561.

  Insa .. insa dezvaluirele lu’ Sikorski au fost dezmintite de Donald Tusk :
  http://stirileprotv.ro/stiri/international/polonia-s-a-razgandit-fostul-premier-donald-tusk-dezminte-ca-putin-i-a-oferit-sa-imparta-ucraina-cu-rusia.html

  http://www.romanialibera.ro/actualitate/international/polonia–tusk-sustine-ca-putin-nu-i-a-propus-nimic-in-legatura-cu-impartirea-ucrainei-354592#ArticleComments

  carele Tusk numa ca nu zice ca Sikorski este si prost si mincinos :„Intreaga poveste arata ca memoria umana este failibila”!
  Sa nu mai zic ca rezvlauireile lu’ Sikosrsky au procata ceva scandl in Polonia – ca de ce a tacut ca porcu’n papusoi nepurcelu’ ? De ce nu a informat Parlamentul sau presedintele Poloniei si comunitatea internationala despre aceste planuri?! Chiar asa..

  Acu stiam ca polonezii au mari probleme cu consumu de alcool INSA CHIAR asa? Nu de lat6a dar sustinerile betivanului ala arunca o lumina proasta cel putin asupra Poloniei (care a tacut ca scroafa) daca nu cumva si asupra Romaniei si Ungariei. Sau chiar a intreg NATO .. care prin tacerea lor porceasca au incurajat tendintele gresive ale Moscovei ..

  Dupa ce Tusk a dezmintit Sikorsky zice ca „Interviul nu a fost autorizat, iar unele din cuvintele pe care le-am spus au fost supra-interpretate”(http://www.romanialibera.ro/actualitate/international/putin-a-propus-poloniei-sa-imparta-ucraina-354229 ) cestie ce ori este reactie de betivan ordinar sau ….?!

  Sau nu cumva Ben Judah de la Politico a mai pus de la el ? Ca mai citim ca Sikorsky ar fi sustinut ca

  „Dar, in timp ce faceau deja clacule despre cum sa puna mana pe Crimeea, ca sa-l santajeze pe (fostul presedinte ucrainean prorus) Viktor Ianukovici, stiu din conversatiile si intalnirile mele cu Ianukovici ca (acesta) voia sa accepte Acordul de Asociere (UE-Ucraina)”, afirma Sikorski. „Insa in noiembrie 2013 s-a intamplat ceva, ceva s-a rupt. Pe baza conversatiilor noastre, cred ca Putin i-a spus ceva la Soci. Cred ca Putin l-a santajat pe Ianukovici: acum stim ca se scoteau saptamanal ori de ori pe saptamana bani (furati de la bugetul ucrainean) intr-un transfer de fonduri. Si cred ca i-a spus: «Nu semna Acordul de Asociere, altfel luam Crimeea». De asta a cedat”, a adaugat fostul ministru de Externe.
  (http://stirileprotv.ro/stiri/international/vladimir-putin-planuia-sa-puna-mana-pe-ucraina-inca-din-2008-cui-i-a-facut-propunerea-de-a-imparti-tara-in-doua.html)

  Fonduri ? Pai parca ar fi ceva pe aici a da ia sa mai vedem ceva :
  Gicu Soros „îndeamnă la o consolidare a susţinerii occidentale faţă de Ucraina, printr-o „injecţie cash imediată de cel puţin 20 de miliarde de dolari şi ppromisiunea unei suplimentări atunci când este nevooie” (http://www.romanialibera.ro/actualitate/international/george-soros–expansionismul-rusiei-reprezinta-o-amenintare-la-adresa-existentei-europei-354447#ArticleComments)..
  Daca mai tineti minte inainte sa reinceapa Maidanu Rusia a consimtit un credit avamtajos ptr Ucraina – de vreo 15 mld euroi si pret de favoare la gaze. Insa a urmat alungarea lu Ianucovici iar Dame Angelika von Stasi , carpanoasa ca orice Dicke Frau a intrebat pe gaspadin polcovnicu’ daca mai e valabil creditu’. Dupa care Vladimir Valdimirovici a „luat” Crimeea si a inceput incrucatzeau… Si in Ucriana este cam mare zapaceala, se apropie iarna (gaze!) ucraina nu are bani, nic gaze, Vladimir Valdimirovici zice nu nu va tolera ctusi de Putin ca ocarinienii sa mai fure de pe conducte (http://stirileprotv.ro/stiri/international/vladimir-putin-ameninta-ca-reduce-livrarile-de-gaze-catre-europa-daca-ucraina-fura-din-conducte-exista-un-mare-risc.html) .
  Acu daca mai zicem ca Sikorsky care care a jucat un rol de prim-plan în elaborarea strategiei UE faţă de Rusia şi Ucraina si ca si Uncle Sam are nsite interese cam obscure … apai se prea poa ca sa se fi inatnit votca poloneza (excelenta!) in exces cu un Judah in cautare de arginti … si a iesit .. ceva ceva cam ..

 14. stejarul Says:

  Domnul sa il primeasca langa El, acolo unde ii e locul. Sa vegheze acesti ingeri ai nostri ca Binele sa razbata in Romania.

  Ma bucur „sa te vad” Roxana, chiar si cu ocazia unor momente triste. Imi dai semn ca „existi” . Ne este dor de tine.

 15. Maria Savescu (@MariaSavescu) Says:

  multumesc Roxana pentru cuvintele tale minunate. Asadar stiai ca a fost exilat si ca ne asteapta ce este mai rau, dupa cele 40 de zile de doliu, stii ?
  Te rog sa revii !
  La multi ani sarbatoritelor si sarbatoritilor de azi !

 16. Ghita Bizonu' Says:

  România este buna de plata!!

  Scump (prea scump) al nostru Gubernator prin mila lu’ Barosu lu’ UE si a lu Gordon „Spaima Democratiei” de sub poalele lu’ Hilarry Cea Blonda aflat in vizita la Bruxelles a declarat ca desi este un sustinator al sprijinirii Ucrainei si ca plătică ne numim .. in ce priveste despre ajutorul cerut de Ucraina pentru a-şi plăti datoriile la gaze catre Gazprom

  „”[b]Î[size=24]În cazul în care Ucraina se va confrunta cu dificultăţi în ceea ce priveşte plata, bineînţeles că România nu se va opune să o ajute să achite nota de plată[/size][/b]. „

  Chiar daca si-a adus aminte de „omul gras din spatele omului slab” si gavarit-a asa continumand cu În acelaşi timp, ştim foarte bine ceea ce a spus FMI zilele acestea, că Ucraina trebuie să găsească resurse interne, pentru că aceste resurse există” sau ca inainte ar fi zis :

  „Ucraina nu poate cere bani în fiecare zi. Da, sunt un susţinător al sprijinirii Ucrainei în momente dificile. În acelaşi timp, ştim foarte bine ceea ce a spus FMI zilele acestea, că Ucraina trebuie să găsească resurse interne, pentru că aceste resurse există”

  „Libertatea înseamnă să-ţi creezi propriile condiţii pentru a rămâne liberă, pentru că, dacă eşti atât de dependentă în ceea ce priveşte gazele, banii, hrana, nu poţi deveni o ţară puternică”,

  Adica inainte de plecare Baselu’ ne mai gaba la o kentuiala …spre satiscafuctia Germaniei si SUA!!

  Asta al cui presedinte o fi? A lu Barosso (sa traiti don Barosu!) a lu Gordon/Nulanda (sa traiti conu Grodon! Sarut mana madam Nulanda!) sau al Ucrainei?!

 17. Maria Savescu (@MariaSavescu) Says:

 18. Kiyoko Horvath Says:

  AMBASADA ROMANIEI S.U.A

  Ovidiu IERULESCU, Minister Counsellor, Deputy Chief of Mission

  Stimate domn
  Revin cu cererea mea exprimata in ultima noastra convorbire telefonica.
  Cazul este extrem de important. Va rog a ma contacta de urgenta.

  PRIMUL MINISTRU V.PONTA AGENT DUBLU ROMAN -RUS

  CER OFICIAL SA FIU PUS IN LEGATURA CU O PERSOANA REPREZENTAND
  S.I. E ,PENTRU A FACE DESVALUIRI CONFIDENTIALE EXTREM DE IMPORTANTE
  PENTRU SECURITATEA ROMANIEI
  SI A ALIATILOR N.A.T.O.

  DESVALUIRE INCENDIARA

  AGENTUL DUBLU ROMAN RUS VICTOR PONTA A FOST EXPULZAT
  DIN FRANTA PENTRU LEGATURI CU O AGENTURA DE SPIONAJ !

  ANCHETAT LA SEDIUL POLITIEI PARIZIENE DE AGENTII
  DST
  Direction générale de la sécurité intérieure
  VEZI
  Arhiva serviciului francez. Dosar V.Ponta.

  Mentionez ca desi jurnalist independent am legaturi vechi cu seviciul francez.
  Am remis acestuia o caseta o caseta in care Ceausecu vorbea de bomba atomica.
  Am scapat cu viata datorita unei scrisori a presedintelui american Carter ,
  De cazul meu s-a ocupat din partea franceza Aurel Cornea corespondentul
  televiziunii la Casa Alba. Ulterior luat ostatec la Berut.
  Despre acest caz a aparut cartea ” Daca treci prin camera mortii ” V. Nicolae
  New York.

  Sunt cetatean AMERICAN SI ROMAN. Prin casatorie cetatean JAPONEZ.

  Robert Horvath Deva
  Presedinte
  DEVARTES FILM INTERNATIONAL
  New York – Tokyo

  Nota oficiala trimisa deasemenea
  COL Constantin IACOBIŢĂ, Defense, Military, Naval and Air Attaché

  OPEN MY NEW ART BLOG

  DEVARTES.BLOG
  http://devartesblog.blogspot.com/

 19. Radu Humor Says:

  Ne-am învăţat ( sau am fost obligaţi!) să respingem din start orice vine dinspre Vadim !
  Numai că de data asta nu putem spune că n-are dreptate !
  Ba, mai mult, era vorba să nu mai fie admise sondaje în an electoral .
  Dar altfel cum să justifice fraudele electorale ? 😉
  SONDAJUL ŞI ETAJUL
  În perioada interbelică a circulat o glumă referitoare la Pamfil Şeicaru: „Şantajul şi Etajul“. Adică patronul ziarului „Curentul“ şantaja pe cineva şi îşi mai ridica un etaj de vilă, de bloc, de palat. Realitatea era ceva mai nuanţată, omul fiind un mare ziarist şi chiar un filantrop; de altfel, în amintirea eroilor din primul război mondial, în care luptase şi el, Pamfil Şeicaru a ctitorit o biserică, la Orşova, pe care, acum cîţiva ani, am vizitat-o
  Astăzi, rima se păstrează – dar s-a schimbat un termen. Nu mai e vorba de „şantaj“, ci de „sondaj“. În 25 de ani s-a născut o tagmă de interlopi pe care societatea românească nu a luat-o în seamă, la început, pînă cînd s-a pomenit înlănţuită de ea ca de o caracatiţă monstruoasă. Toate aşa-zisele institute de sondare a opiniei publice sînt nişte firmuliţe de bucătărie, avînd sediul în garsoniere, în debarale, sau sub scări de bloc – dar cîtă gălăgie fac, de parcă „cercetările“ lor ar fi rodul muncii titanice a sute şi sute de cercetători, operatori ş.a.! În anii ’90, au intoxicat lumea alde Petre Datculescu, Alin Teodorescu, Vladimir Pasti, Dumitru Borţun, Dorel Abraham şi alţii ca ei. Unii îmi fuseseră colegi de facultate, chiar la Sociologie, dar, apoi, nu s-a mai înţeles nimeni cu ei, se credeau foarte importanţi, dădeau lovitură după lovitură, ceea ce îi umplea de bani.

  Treptat, dinozaurii au lăsat locul altor fiare, mai tinere şi mai lacome: Bogdan Teodorescu, Marius Pieleanu, Remus Ştefureac, Vasile Dâncu, Cozmin Guşă, Sebastian Lăzăroiu, Gelu Teodorescu, Mirel Palada ş.a. Mai ţineţi minte ce sondaje aberante apăreau pe ecran la Realitatea TV şi Antena 3, scoase direct din burţile finanţatorilor, S.O. Vîntu şi Dan Voiculescu? Acum cîţiva ani m-a vizitat la birou un sociolog, Mihnea Motoc, care se plîngea de ordinul dat de Dan Voiculescu, de a lua procente de la PRM şi de a le „lipi“ de alt partid. Astăzi, şi Vîntu, şi Voiculescu zac în puşcărie. Nu mă bucur de răul lor, dar constat, încă o dată, cum lucrează Dumnezeu.

  Mai devreme sau mai tîrziu, vor ajunge după gratii şi ceilalţi mafioţi ai sondajelor. Nu atît pentru că intoxică şi mint – ci pentru că fac parte din „grupări de crimă organizată“. Fiindcă „sondajele“ lor sînt piesele unui mecanism al unor fraude în lanţ, pe baza lor fiind falsificate alegerile. La condamnarea acestor infractori se va ţine cont şi de obţinerea de foloase necuvenite, de la 30.000 de euro pînă la cîteva milioane de euro. Toţi erau nişte pîrliţi – dar, în cîţiva ani, au ajuns bogaţi! Din ce au făcut această bogăţie? Din furt! Ziariştii mai slabi de minte se reped să pună stupida întrebare: „Aveţi dovezi?“. Iar eu mă reped să le dau în cap, de pildă, cu dovada fraudei neruşinate a ţiganului de la Cluj, Dâncu, care a primit bani mulţi pentru a efectua un sondaj la alegerile din Republica Moldova, însă, stupoare, a „greşit“ exit-pollul cu nu mai puţin de 20%!!! Aşa ceva era o premieră în sociologia mondială. Dacă România ar fi fost o ţară normală, acestui beţiv ordinar ar fi trebuit să i se retragă, imediat, licenţa. Dar aşa ceva nu s-a întîmplat. Iar borfaşul continuă să fure şi să mintă. Ce democraţie? Ce alegeri libere şi corecte? Maţul lung şi gros al acestor porci să trăiască! Dă-o încolo de populaţie! Ce le pasă lor de o ţară întreagă, dacă mecanismele jafului electoral sînt bine puse la punct şi antrenate în timp, iar mormanele de bani cresc ca un cozonac cu drojdie la cuptor? Totuşi, nu se ocupă nici o instituţie a Statului Român de aceste bande criminale? Acest DNA, care bagă la zdup prim-miniştri, senatori, deputaţi, magistraţi, şefi de partid, mari glorii sportive, n-are curajul să-i ia la întrebări pe nişte golani, în fond, care pretind şi primesc uriaşe sume de bani în mod nejustificat? Cu ce drept îl ţine Justiţia la închisoare pe un mare sportiv, cum e Gică Popescu, care a adus cinste ţării – dar închide ochii la această veritabilă industrie a fraudelor electorale? Păi, cu acelaşi drept cu care trimite mascaţii să o umfle pe o bătrînică de 80 de ani, dar se face că plouă cu privire la cei 3 oameni omorîţi cu maşina de circarul Şerban Huidu! Asta-i realitatea, indiferent ce ar zice unii şi alţii.

  Mai sînt cîteva zile pînă la alegeri. Care, fără doar şi poate, vor fi furate. Eu sînt Stan Păţitul, fiindcă această Mafie diabolică m-a furat de cel puţin trei ori: în 2000, în 2004, dar şi în 2014, la alegerile pentru Parlamentul European. Şi astfel s-a transformat România într-un Stat de tip mafiot. Nu mai există nici o şansă de salvare, decît ciomagul pe spinare! Adică o mare revoltă populară, la care oamenii să nu mai fie duşi cu autobuzele şi mituiţi cu carne de mici şi sticle de bere de boschetarii politici Liviu Dragnea, Gabriel Oprea, Marian Oprişan, Radu Mazăre ş.a.m.d. La ora la care scriu aceste rînduri încă se mai fac scenarii, încă nu se ştie cine, cît şi în folosul cui va fura, cine va fi sprijinit în turul II şi pe ce sume de bani etc. „Sondorii“ de opinie adulmecă. Stau la pîndă. De unde le mai iese ceva mălai? Ar fi bine, pentru ei, să sugă la mai multe oi, fiindcă vremurile sînt grele, au copii la şcoală, amante, obligaţii. Pentru nenorociţii ăştia, fiecare ciclu electoral e mană cerească. Îl storc ca pe-o lămîie. Ei seamănă cu beţivii care scurg sticlele, pînă la ultima picătură. Hai să vedem, ce vor mai născoci de data asta? Ce combinaţii şi şmenuri vor face? Pe la ce posturi de televiziune se vor pripăşi, pentru a-şi spori credibilitatea, în vederea jafurilor viitoare? Trăzneşte-i, Doamne, mai repede, să nu se mai scoale! Fă-i muşuroi de furnici!

  CORNELIU VADIM TUDOR

  23 octombrie 2014

 20. Radu Humor Says:

  Cum a aparut scandalul EADS si pe cine vizeaza…..in Germania.
  Germania are rezerve in a semna tratatul de liber schimb intre UE si SUA, in actuala forma.
  CITEZ:
  ,,Acordul de liber-schimb SUA-Uniunea Europeana: ATACUL FRONTAL AL CORPORATIILOR IMPOTRIVA DEMOCRATIEI SI A SUVERANITATII NATIONALE”
  ………………………………………………………………………………………………………..
  ,,Se numeste Ttip,TRATATUL TRASATLANTIC,si daca se pune in practica suntem ruinati.
  In a decide pestetot,munca,sanatate,alimentatie,energie,
  securitate,nu vor mai fi deloc Statele, ci,direct MULTINATIONALELE.
  Superconsultantii lor,prin diverse lobby foarte puternice,precum Buisness Europe si Trans-Atlantic Buisniss Dialogue,in aceste luni dicteaza conditiile lor,autoritatilor de la Bruxells si Washington,care in decurs de doi ani vor sa le transforme in lege.
  In acest punct,democratia asa cum o cunoastem va fi tehnic distrusa. Nici o autoritate statala,nu va putea sa se opuna dictaturii acestor corporatii,deoarece simpla acuza ca au cauzat “lipsa de profit”,loveste direct statul national,cu riscul de a plati sanctiuni enorme.
  Deja astazi,diferite state,au trebuit sa plateasca 400 milioane de dolari MULTINATIONALILOR.Vina lor? Au interzis produsele toxice si au introdus normative pentru protejarea apei,din pamant si paduri.Cererea “pagubelor”,ajunge deja la 14 miliarde de dolari. Noutatea? CEEA CE ASTAZI ESTE UN VIS URAT,MAINE VA FI LEGEA!
  Daca va fi aprobat TRATATUL TRANSATLANTIC,atentioneaza LORI WALLACH in “Le Monde Diplomatique”,nimic nu va putea opri apetitul de privatizare a lumii dorit de “patronii universului”,in special in sectoarele de mare interes strategic:medicina si surse de energie. Va fi un vis,in acest punct lupta impotriva poluarii pentru protectia climei terestre. Ttip,va agrava ulterior greutatea acestei escrocherii legalizate,care deja azi distruge multe state,din Canada pana in Germania. Marea afacere lucreaza pentru a elimina legile statelor si a face loc celor de afaceri. In prezent,in America,sunt 3.300 de firme europene cu 24.000 de filiale.Fiecare din aceste firme,spune Wallach,sustinand ca au bune intentii doar pentru a cere intr-o buna zi,repararea unei asa zise Pagube Comerciale. Mai rau,pentru europeni,sunt 14.400 de companii ale Statelor Unite Ale Americii,imprastiate in U.E.,cu o retea de 50.800 de filiale.In total,sunt 75.000 de societati ce pot oricand sa se arunce in vanatoarea de tezaure publice ale statelor.
  Aspectul cel mai infiorator al tratatului,daca e aprobat,e distrugerea vietii democratice a intregului occident,iar marele sau secret,informatia-,a fost dată deoparte,ceea ce si face. Se vorbeste despre un mare business,de fapt o noua dictatura in ascuns,prin lobby si politici implicate de Congres si Comisia Europeana. Dar pana la urma scopul lor este ca,la lumina soarelui,sa transforme in lege,privilegiul unei minoritati impotriva populatiei majoritare. Autonomia oricarui stat,nu va mai exista,va fi distrusa,in toate sectoarele:de la protectia mediului la cel sanitar,de la pensii la finante,de la contractele de munca la privatizarea bunurilor comune, cum e apa.
  Se apropie deci,Marea Privatizare definitiva a lumii Occidentale.
  Siguranta alimentelor,normele de toxicitate,asigurari sanitare,preturile medicamentelor,libertatea WEB,protectia vietii private,cultura si dreptul de autor,resurse naturale,cursuri profesionale,structuri publice,emigratie…..TOTUL VA FI PRIVATIZAT.
  “Nu exista,nici o sfera de interes general,care sa nu treaca sub furcile caudine al liberului schimb institutional”,spune Lori Wallach. Conform Tratatului Transatlantic,conditiile de capastru azi, impuse de Wto,sunt considerate “soft”.
  Dreptul de a decide asupra tuturor,il vor avea tribunalele speciale,formate din avocati de afaceri ce se bazeaza pe legile Bancii Mondiale.
  Actiunile politice ale alesilor statelor,se vor limita in a negocia cu firmele si sefii locali ai MULTINAŢIONALILOR, iar firmiturile de suveranitate ce si le doresc,le vor da acestia.
  Deocamdata de acest MONSTRU,nu vorbeste NIMENI,ABSOLUT NIMENI,.
  Nici un cuvant,nici in POLITICA,nici in ZIARE,nici in TELEVIZIUNI,desi se stie.
  Marea amenintare ,se apropie,fara sa fie deranjata,deoarece populatia majoritara nu o cunoste si nu li se va face cunoscuta,desi ar trebui sa privim in jur cum orice lucru legal si util societatii se ….PRIVATIZEAZA.
  Bruxelles tace asupra tratatului care va lasa companiile rapace sa submineze legile, drepturile si suveranitatea nationala.”

  Intelegeţi de ce se foloseste agresiv sintagma ,,stat de drept”, ce are ca scop fundamental, slabirea rolului statului colonizat in administrare, legiferare si dezvoltare strategica ?
  Totul este un imens bluff, de fapt, prin LEGI DEDICATE, corporatiile vor substitui statele…desigur, in afara Statelor Unite, care, oricum, sunt DEJA privatizate.
  Desigur, corporatiile americane si germane sunt intr-o acerba concurenta…de asemeni, legile germane care PROTEJEAZA statul si cetatenii, NU SUNT PRIVITE CU OCHI BUNI DE CATRE BIG BROTHER.
  Crezi ca intamplator a afost atacat un fost cancelar social-democrat ?
  De asemeni, relatiile Germania-Rusia sunt greu digerabile pentru unchiul Sam.

 21. Ghita Bizonu' Says:

  E … la Crinu ce s-a ofilit i-o cale atat de lunga …

  Exact ca in cestia aia 7 ani ai asteptat 4 zile n-ai rabdat!!

  Azi ar fi trebuit sa fie Ziua Crinului…
  Dar Antonescu nu a vrut….

  De nu se prostea .. maine dupa ceva muzica „iesi afara Javra Nationala” .. Nuztu il ruga pe Crin sa binevoiasca sa se faca pres cu cateva zile inainte ..

 22. Roxana Iordache Says:

  Aseară, după foarte multă vreme, m-am uitat un pic pe la televiziunile de ştiri. Cam negru Ponta, ceva disperare? 🙂

 23. Roxana Iordache Says:

  Uitasem: Johannis e singurul candidat care s-a pronunţat împotriva exploatării gazelor de şist.

 24. Săvescu Maria Says:

  Normala, a atins doua subiecte fierbinit gazele de sist si Rosia Montana.
  Sunt foarte multi care il vor vota pentru asta.

  Multumesc Roxana,
  bine ai revenit.

 25. Săvescu Maria Says:

  normala atitudinea lui, asa trebuia sa scriu mai sus.

 26. Aurelio Cricri Says:

  In sfarsit ne-am mai scapat de o lepra ortodoxa

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: