S-A DUS ŞI FOX

Olimpia 1IMG_0388

70 răspunsuri to “S-A DUS ŞI FOX”

 1. S-A DUS ŞI FOX » Bloogle Says:

  […] Original Blog » […]

 2. tudorvisanmiu Says:

  Sărmanul! All dogs go to heaven….

 3. argusdre Says:

  De cand a aparut viata in univers, moartea e punctul terminus al tuturor…Cu alte cuvinte moartea face parte din viata noastra.Inclusiv pamantul, soarele, galaxiile au stabilite (desigur in miliarde si miliarde de ani) duratele lor de viata.Poate e mai bine de cei care nu se nasc si nu cunosc viata niciodata ? Imposibil de spus ce e de preferat. Poate ca moartea e o alta stare de existenta si ar trebui sa ne bucuram pentru cei disparuti ? Sigur nu vom sti niciodata, dar sa ne bucuram totusi de zilele ramase..Mortii cu mortii si vii….. cu viile .
  Sa amintesc despre ce o indemna Caragiale pe Zoe in privinta barbatiei ?

 4. ioprotestatarul Says:

  FELICITĂRI DNA BUCUREȘTI!
  ÎNSĂ AȘTEPT ȘI RESTUL… INCLUSIV COMPLICII PONTA, CAZACIUC ȘI CELE DOUĂ… PONEA. ÎNTR-UN STAT DE DREPT NIMENI NU E MAI PRESUS DE LEGE!
  APROAPE DOI ANI LE-AM SPUS ZILNIC CORUPȚILOR DUICU ȘI PONEA CĂ DNA BUCUREȘTI VA PUNE COȘUL PE EI… DAR NU M-AU CREZUT.
  http://www.romani-in-lanturi.blogspot.ro/2014/07/duicu-co-la-multi-ani-la-puscarie.html

 5. Maria Savescu (@MariaSavescu) Says:

  Dumnezeu sa-l odihneasca pe Fox !
  Asa se intampla.
  A murit pentru ca ii lipsea stapana.
  S-au implinit sase luni de cand matusa ta s-a dus si a plecat si el.
  Cel putin el mai sufera.

  Roxana,
  Multumesc lui Dumnezeu ca ai scris ceva !
  Stiu ca ti-e greu, dar eu cel putin aproape am capiat asteptand un semn de la tine.
  Te rog, te rog mult, spune-mi cum si unde putem citi ce scrii (vezi ce nerecunoscatoare sunt), nu iti mai spun de ce pentru ca sunt sigura ca si tu ne-ai dus lipsa, asa pacatosi cum suntem.
  Am fost departe 11 zile in iunie si acolo m-am gandit la tine.
  Fii tare.
  Si lupta.
  Multumesc.
  m.s.

 6. Maria Savescu (@MariaSavescu) Says:

  nu mai sufera nu ce am scris mai sus, iarasi graba dar nu numai ea. Scuze.

 7. Maria Savescu (@MariaSavescu) Says:

  Saptamana trecuta intr-o dimineata am vazut filmuletul. L-am gasit si nu pot sa nu il anexez:
  http://www.romaniatv.net/templul-dorintelor-locul-magic-din-romania-unde-dorintele-sunt-indeplinite-si-oamenii-tamaduiti_160890.html
  http://www.romaniatv.net/media_216554_templul-dorintelor-locul-magic-din-romania-unde-dorintele-sunt-indeplinite-si-oamenii-tamaduiti_160890.html#
  http://www.floarea-vietii.ro/site/php/romania.php?article_id=1028
  https://www.google.ro/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&es_th=1&ie=UTF-8#q=remplul%20dorintelor
  https://www.google.ro/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&es_th=1&ie=UTF-8#q=remplul%20dorintelor
  https://www.google.ro/search?q=templul+dorintelor&espv=2&tbm=isch&imgil=yS4eptDZ-bD_4M%253A%253Bhttps%253A%252F%252Fencrypted-tb
  Unele lucruri le-am pus de ddoua ori, Oricum acest loc trebuie vizitat si luat in considerare asa cum este.

 8. argusdre Says:

  „ioprotestatarul Says:
  luni 28 iulie 2014 la 4:58:19 pm

  FELICITĂRI DNA BUCUREȘTI!
  ÎNSĂ AȘTEPT ȘI RESTUL… INCLUSIV COMPLICII PONTA, CAZACIUC ȘI CELE DOUĂ… PONEA. ÎNTR-UN STAT DE DREPT NIMENI NU E MAI PRESUS DE LEGE!….”

  Degeaba te erijezi in mare hamaitor din moment ce n-ai un dram de creier..E ca un latrat la luna…Baaaa, pai daca-l radem si pe Ponta, desi e clar ca nu-i niciun coplice, mai degraba e tinut la respect de catre PPE, nu-ti dai seama ca revin la putere taman besistii in frunte cu prim-ministru trainica besinica ?
  Greu cu capul goooool !

 9. argusdre Says:

  Si apoi cum sa feliciti DNA-ul, mai ales din Bucuresti, cata vreme asta are pe constiinta nedreptati strigatoare la cer, a participat diect la daramarea Romaniei prin neinculparea a multor politicieni care pur si simplu au pradat aceasta tara, etc, etc, ?
  Doar daca esti cu capul goool ….

 10. Radu Humor Says:

  Ducă-se, Doamne iartă-mă , toţi !
  Dar revino(-ţi) tu ! 🙄
  Dacă ai explicat undeva motivul pentru care ai dat bir cu fugiţii, exact când era mai multă nevoie de tine, spune-mi şi mie !
  Ca să nu mor prost !
  Sau de curiozitate 😉
  Ceea ce-i mai greu ….

 11. Radu Humor Says:

  Respectele mele fam. Olteanu !
  Nu mor caii, când vor câinii, nici eroii, când vor unii ! 🙄

 12. mihai444 Says:

  http://www.stiripesurse.ro/frunzaverde-anunta-in-premiera-am-fost-cu-predoiu-intr-o-vizita-discreta-in-sua/

 13. Ghita Bizonu' Says:

  S-a „dus” si Antonescu. In concediu …
  Se pregateste Tonta.
  Urmeaza liberalismul si democratia?!

  Viktor Orban promite să creeze un stat ILIBERAL – analiza pe text

  „În momentul de faţă, are loc o schimbare dramatică, radicală, de o importanţă aparte în viaţa întregii lumi, începută odată cu criza economică mondială. Preşedintele SUA vorbit în repetate rânduri despre faptul că sistemul financiar american este impregnat de cinism, lucru de neconceput până la izbucnirea crizei. Apoi corupţia, violenţa şi sexul – astea sunt promovate de forţele liberale şi dăunează foarte mult Americii şi lumii întregi. Trăim acum într-o societate mai mult feudalistă decât capitalistă, iar asta s-ar putea să ducă chiar şi la alungarea cu furcile a bogaţilor de către săraci. Deci este clar că lumea începe să se schimbe fundamental”

  Intrebare : ce o fi aia „fortele liberale”? Ca dupa cate tin minte nici Constantinescu-Porcul care a dus luxura si adulterul la noi cote nemaiintalnite in politichia romaneasca nu „promova” corupţia, violenţa şi sexul (desi practica si courptia si sexul ba si vilonenta.. ca poeziile Conu Alecu ii sunt „dedicate” el guverneaza nergic dupa chef cu 3 principii :ma-ta te bag si ai sictir Dar de promovat … au de Patrie virtute nu-ti vorbeste liberalul /De ai crede ca viata-i e curata ca cristalul?

  Trebuie să spunem din nou, răspicat şi cu curaj, că o democraţie nu trebuie să fie neapărat liberală, poate exista democraţie şi fără liberalism. Pe de altă parte, liberalismul n-a putut niciodată să slujească ideea naţională, să-i încurajeze pe unguri în păstrarea ideii naţionale şi a avuţiei naţionale. Statul liberal ungar, guvernele liberale de până acum n-au putut opri ca Ungaria să devină datoare vândută”

  E clar. „Liberalismul” in vizuina gandirii lu’ Orban nu este liberalismul Bratienilor care aveau ca lozinca Prin noi insine adicamunca romaneasca, capital romanesc si vizau romanizarea oraselor si a vietii economice.. adica proiect national!
  Deci poate chiar s-ar putea sa aiba dreptate ca cand zice ca cum poate exista democraţie şi fără liberalism daca intelegm ce intelege el prin „liberalism”.

  „Pentru că există cercuri de interese din străinătate care vor să influenţeze viaţa statală din Ungaria şi există grupuri de activişti politici din Ungaria, plătiţi din străinătate, care vor să promoveze interesele străine, iar noi nu mai vrem aşa ceva.”
  ”Cel puţin 50% din economia Ungariei trebuie să fie în mâini locale, nu în mâini străine, a venit timpul să avem curajul să facem acest lucru!”

  Mie nu mi se pare ca ar fi antiliberal .. da ma rog eu imi amintesc de Bratieni, de St Zeletin samd samd samd .

  Hia sa mai cautam (citatele de pana acum sunt din (http://www.gandul.info/politica/viktor-orban-si-a-marturisit-la-tusnad-bai-marele-lui-vis-politic-sa-creeze-un-nou-stat-12983247)
  Din pacate gasesc doar referinte cu citate truncheate. Asta ar fi cam cel mai clar:

  „Daca vrem sa schimbam tot ceea ce nu ne convine in lumea care ne inconjoara, atunci trebuie sa cream un sistem care sa ne convina”, a spus Viktor Orban, care a sustinut ca liberalismul care a construit statul de bunastare si-a epuizat deja resursele si ‘a inceput sa se autoconsume’.
  http://www.hotnews.ro/stiri-international-17765205-viktor-orban-vrea-sfarsitul-democratiei-liberale-ungaria.htm

  Deci liberalism ar fi „statul bunastarii generale” .. Bun asa (dar cam cu rezverve)

  Deci cam ce ar fi liberalismul de care se delimiteaza Voctor Organ?

  a) promovarea libertinajului . Adica pornografie, curism (nu tin sa fiu curect pulitic!), marijuana .Poa si tatuaje si oase de gaina in nas ca in Papua Noua Guinee ..
  b)coruptie
  c) „statul bunastarii generale” adica servicii sociale extinse (ma oprg ca unu care a trait in RSR si care horibile dictu! a fots membru PCR zic ca de multe ori si eu am fots socat de intinderea si diversitatea serviciilor sociale oferite de unele state capitaliste! Mi se pareau usor „excesive” ..)
  d)un internationalism capitalist inspirat de Komintern (sau poa Kominternii erau niste compradori si colonialisti „rosii”)
  e)datorii externe (ha? Nicolae Ceausescu liberal? Honnecker?!!)

  Asta imi aduce aminte de un canticel „suntem ca americani/eu cu anii tu cu banii” dar din cate tin minte in Hamerlocia casatorile astea nu prea sunt apreciate (adica el matur cu bani si ea la vrasta liceului) si barbatii risca sa aibe neplaceri (a se vedea cat a tras Chaplin ptr pasinea sa ptr adolescente..cu care se si casatorea).

  Adica in puzta gandirii orbaniste „liberalismul” este si o caricatura cam mahalageasca…

 14. argusdre Says:

  „Radu Humor Says:
  vineri 1 august 2014 la 9:50:37 pm

  Respectele mele fam. Olteanu !
  Nu mor caii, când vor câinii, nici eroii, când vor unii ! „

  O sa-ti raspund si pentru data trecuta cand ai intrat toat ca musca sub coada calului, din lipsa de ocupatie :
  Nu te veseli, caci din ce-ai smangalit pe-acile rezulta clar ca nici pe tine nu te mintea afar’din casa !
  Asa-i cand vrei sa faci uz doar de cuvinte „ce din coada or sa sune”….

 15. Ghita Bizonu' Says:

  Viktor Orban promite să creeze un stat ILIBERAL – adio da raman cu tine!!

  Pemtru ce acesat indepartare de liberalism?

  Criza financiara globala din 2008 a aratat ca „statele democratice liberale nu pot ramane competitive la nivel global”, : http://www.b365.ro/sfar-itul-democra-iei-in-ungaria-viktor-orban-considera-rusia-turcia-si-china-natiuni-de-succes_212437.html#sthash.8ksBLHOK.dpuf

  Pe planul actiunii politice ce vrea Orban Victor?!

  „Îndepărtându-ne de dogmele și ideologiile acceptate, vom căuta și vom construi o formă nouă de stat ungar, care va face din societatea noastră un succes în competiția globală pentru decenii de acum înainte”.

  Si aceasta pentru ca

  „A înțelege sistemele politice care nu sunt liberale, nu sunt democrații liberale și, în unele cazuri, probabil că nu sunt nici măcar democrații, dar care tot asigură succesul unor națiuni este una din marile probleme ale zilelor noastre”,>

  Deci Orban Victor doreste sa satisfaca cerinta „liberala” (de fapt libertariana) de „competitivitate la nivel global” inteleasa ca doar raport beneficiu/investie. Asta insemnand avantaj al Chinei ca producator mondial fata de statele industriale traditionale(cei 7 din G7 : SUA, Japonia, RFG, Franta, Anglia, Italia , Canada plus mai micile da tot dezvoltate Austria, Belgia, Danemarca,Elvetia, Olanda, Suedia si mai nou intrata in joc Spania) si tarile ex-socialiste din Europa.
  Adica o „competitivitate” bazata pe investitii scazute (bani putini), munca ieftina (foarte ieftina) si tehnologie scazuta. Fiindca munca ieftina inseamna tehnologie scazuta. Ca munca ieftina este „apanajul” necalificatilor. Deci „competitivitatea” ar insemna tehnologie scazuta si munca necalificata. Ca sa platesti atat de putin munca fie si necalificata se „cere” ca sa fie excedent de forta de munca – in China abundenta mainii de lucru se bazeaza pe existenta milenara a unei populatii pletorice – sau prin mentinerea unei rate ridicate a somajului.
  Ori asta in Europa nu prea se poate. Fiindca , de cel putin de la 1800 incoa, Europa se bazeaza tehnologie si pe mana de lucru calificata. Daca Anglia s-a ridcatla zenit cu filaturile si tesatoriile de bumbac si lana unde folosea mana de lucru prost platita si-a stabilizat pozitia cu industrii care foloseau mana de lucru calificata mai bine platita. Si si-a pierdut pozitia exceptionala in fata concurentilor care foloseau mai multa tehnologie si plateau mai bine mana de lucru (SUA, Germania).
  Azi se propune inversul. Mana de lucru ieftina care va atrage descalificarea (a se vedea si scaderea nivelului invatamantului … ) si abandonarea tehnologiilor costistoare („delocalizarea” azi nu mai inseamna doar monatrea in tari sarace orientale .. ci si „exportul” siderurgiei samd). Si in ultimii ani se observa o scadere a repartitiei beneficiului obtinut – in anii 70 salariatii primeau 70% azi mai putin si se tinde spre un extrem oriental 30%.

  Ori aceasta restrangere a cotei din beneficiu repartizata muncii nu se poate sa nu nasca resentimente. Care in Europa nu sunt noi si in trecutul apropiat au dis la instalarea unor regimuri fasciste sau comuniste. Care chiar daca nu vor duce la aparitia unor regimuri social-fasciste (e altceva decat delireaza d’alde Tismanetzchi) va impune intarirea rolului represiv al statului. Si in acelasi timp diminuarea importantei votului popular ..
  Adica restrangerea democratiei … sau abandonarea ei in favoarea unei plutocratii sau arghirocratii bancare (pluto crtia ar fi propretarii bancilor. Ailata ar implica si functionarimea)

  In sfarsit dar numa sub acest aspect al impartirii beneficiilor mai am ceva de zis.
  In mod traditional mana de lucru prost platita inseamna si preturi mici la paine, cartofi, slana si bere. Adica cu bani mai putini decat in Germania sau Franta intr-se poate trai intrucatva satisfacator o tara din astea de mana a 3a… In plus in unele tari exista si niste avantaje naturale. Este cald si nu iti trebuie incalzire iarna. Ai nevoie de un ventilatior ca aerul conditionat costa prea mult. Tota anul poti umbal in camasa si slapi. Deci mult mai ieftin decat in Europa..
  Insa , azi in Uniunea Europeana a pietei comune si a reglementarilor comune nu mai exista astfel de „avantaje” considerate „necinsitie” si „anticoncurentiale”. Benzina trebuie sa aiba un pret „aliniat”. Asa ca benzina este accizata si paraaccizata excesiv (ma rog este la fel de excesiv si in Franta, Germania ori Italia insa acolo lefurile sunt, inca, mari) Energia electricatrebuie si ea sa fie „aliniata”. Si tigarile (in China sunt f ieftine. Normal ca un pac de kent ar costa doar 1 -1,50 $ insa „Europa” cere sa fie accizate cu 3-7 $!). Si altele idem.

  Ori in conditiile de azi (televizor multinational, vanzoleala mare a oamenilor, internet si toate celalte care te fac dureros de constinet ca alaturi altu’ traieste mai bine la o aruncatura de microbuz de tine) omul atzatzat si de o publicitate „globalizata” risca sa se supere. Si ori va vota „gresit” ori va face sucar in strada.
  Placa cu „esti liber sa” nu tine cand omu de rand replica „sa crap io de foame ba?” asa ca trebuie abandonata …
  Si Orban zice ca va abandona „liberalismul”.. si va face aple la alta placa:

  Prin re-naționalizarea sectoarelor bancar, al energiei și al utilităților publice pentru a le „elibera de sub sclavia datoriei și controlului străinilor” și prin înlocuirea „statului asistențial” cu un „stat al muncii, care va respecta valorile creștine și drepturile omului, dar nu va fi liberal în natura lui”. Prin „stat al muncii”, Orban nu înțelege un stat care încurajează crearea de locuri de muncă în economia privată, ci înlocuirea plasei sociale cu „munca în folosul comunității”, „comunitate” fiind eufemismul preferat al regimului Orban pentru Stat. Cu alte cuvinte, subordonarea economiei și sistemului de asistență socială (deci, implicit, a sindicatelor) Statului. Or, aceasta – totul (economie, societate, cultură) în interiorul Statului – este esența totalitarismului fascist așa cum a defi­nit-o Benito Mussolini. Bineînțeles, un fascism adaptat la secolul al XXI-lea, care „respectă libertatea individuală și drepturile omului”, un fascism cu față umană.
  http://www.romanialibera.ro/special/documentare/politica-lui-orban-ameninta-europa-de-est-344543

  Fascism?!

  Viktor Orban a declarat, printre altele, că Ungaria va deveni un “stat axat pe muncă, nonliberal”.http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2014/04/03/ungaria-in-viziunea-lui-viktor-orban-eliberata-de-goliatii-financiari-si-reintoarsa-la-crestinism/

  Mde cam asa zicea si Maimuzzolinni..

  Insa este un discurs „conservator” .. inapoi la „radacinle culturii noastre crestine” (si feudale!!)

  Insa ce ar motiva aceste actiuni ale lui Fidelutza (FIDESZ = Fidelitate) Orban?! De ce a promovat deja nationalizarea sectoarelor bancar, al energiei si al utilitătilor publice ?! Numa din „populism”? Nu de alota dar este (aduc) cam – putred de – bogat.
  Este reactia unei burghezii locale care doreste sa isi majoreze cota ce ii revine din placinta nationala. Exact ce ii motiva si pe Bratieni si burghezia nationala romana aliniata in spatele lor.
  Burghezie locala care este peceputa ca fidela (FIDESZ) adevaratelor dorinte ale plutocratiei globalizate. D’aia exista atat toleranta fata de „derapajele” lui Orban :

  Pe de altă parte, FIDESZ, partidul lui Orban, beneficiază și astăzi de finanțări din partea unui think tank politic afiliat Uniunii Creștin Democrate din Germania – Konrad Adenauer Stiftung –, care este susținută exclusiv din bani publici și care, potrivit site-ului KAS, a finanțat recent o tabără a tineretului FIDESZ.
  http://www.romanialibera.ro/special/documentare/politica-lui-orban-ameninta-europa-de-est-344543

  Care adevarate dorinte?
  Austeritate cu orice pret! Profituri cat mai mari in defavoarea altora!!
  SI la dracu cu democratia asta in care un oaresicare asistat are drept de vot ca si un miliardar!!!

  Problema este insa sa vrea si Grivei. Si ca sa vrea si Grivei trebuie alte stimulente decat cele de pana acum (Esti liber sa devii miliardar si tu! Fa-ti firma ta!!) Ori astea sungt cele cunoscute: Patrie, Munca , Dumnezeu.

  Si asta cere lata explicatie. La care se ajunge prin 2 tendinte opuse.. (dorintele sunt multe .. modalitatile de satisfacere mai putine!!)

  In primul rand trebuie sa zic ca economia este un proces social. Adica daca vrei sa ai economie ai nevoie de o societate. Cat timp ai de-a face cu un individ (Robison Crusoe) sau cu o famile izolata care produc doar pentru sine nu ai o economie. Ai o economie atunci cand „actorii economici” sunt siliti sa inte in schimburi economice – „tu imi dai mie silex eu iti dau tie pigment rosu” „da-mi si mie un ulcior de vin si ia iedul asta sa il mananci diseara cu familia”. Da, exsita concurenta intre producatori insa concurenta dintre producatori este si ea , de multe opri , sociala. De exemplu cand firma Ford concureaza cu Toyota castigul sau pierderea de piata se resimte nu numa de catre patroni(propretari) ci sio de catre ultimu muncitor.
  Iar la nivel superior oameni se agrega in popoare si natiuni. Si concurenta economica in ultima instanta este si una nationala.
  Si capitalistul Orban face apel la solidaritatea nationala : sa ne marim cota noastra ca ceva va ajunge si la voi!! Si nevoile sunt mai stringente atuici cand ai mai putin …

  Si deci Orban declara ca abandoneaza placa „liberala” in favoarea celie „nationale” .. si se leapada de democratie ca sa pastreze competitivitatea ca cum zice el (numai?!!) “societăţile democratice liberale nu pot să rămână competitive la nivel global”( Asta este a 2a tendinta…)
  Adica adio da raman cu tine!!

 16. Ghita Bizonu' Says:

  In afara subiectului (oare?) acelasi ziar Gandul (citata la analiza pe text) are sub articolul despre ce zis-a Orban la Tusnad urmatorul link Toţi sunt îngrijoraţi de situaţia din Ucraina, dar ce se întâmplă în Vestul Europei e de neconceput. Ştirea a explodat vineri seară catre duce la Prosport.ro unde citim stirea de neconceput , mai gravidissima decat Ucraina De neconceput. Cutremur în El Clasico, toţi sunt şocaţi de vestea care face înconjurul netului: „Nu vreau să vorbesc despre asta”
  Preşedintele Ligii Spaniole de Fotbal, Javier Tebas, a declarat că Barcelona nu va mai putea evolua în La Liga dacă regiunea Catalonia va obţine independenţa. Catalonia solicită de mai multă vreme autonomia faţă de Spania, iar echipa de fotbal FC Barcelona este un simbol al luptei de independenţă.

  Intr-adevar iata STIREA care bate la curul gol posibilitatea unui razboi care ar putea implica si NATO!!!
  Of mintile simple ale epocii moderne! Asa a cazut si Roma (stiu ca ma repet. Istoria o face la fel de des! Cel putin la fel..)

 17. Radu Humor Says:

  Cine naiba mai eşti şi tu (argusdre) cu care să mai fi avut ocazia să conversez ?!
  După ce că eşti cum eşti, te mai şi bagi în seamă !
  Încearcă să gândeşti şi altfel decât…
  Pe curând 😉

 18. argusdre Says:

  „Radu Humor Says:
  duminică 3 august 2014 la 10:08:28 pm

  Cine naiba mai eşti şi tu (argusdre) cu care să mai fi avut ocazia să conversez ?!
  După ce că eşti cum eşti, te mai şi bagi în seamă !
  Încearcă să gândeşti şi altfel decât…
  Pe curând ;)”

  Domnule, nu prea-ti functioneaza logic bibilica…Pai din moment ce declari singur ca nu ma cunosti, ce rost au cuvintele : „După ce că eşti cum eşti ” Ca atare,fii atent la urmatoarele :
  1.De bagat in seama TU te-ai bagat, eu adresandu-ma altui inteligent care se crede ceva despre care mi-e dificil sa numesc ;
  2.Faptul ca te-ai lansat in altercatia taman cu privire la „FELICITAREA DNA”, despre care o tara intreaga stie si vede cate acte criminale a facut impotriva tarii, impotriva dreptatii, impotriva legii si constiintei,doar ca sa apere o banda de mafioti, te face sa nu valorezi deocamdata nici cat o ceapa degerata….
  3.Si ca sa vorbesc si despre „calul tau de rasa” care nu vrea sa moara cand vor cainii”, ti-a trecut prin tartacuta macar o clipa intrebarea : Ce fel de protestatar e asta care lauda institutia DNA, taman protectoarea hotilor, scula de capatai a matrozului guvernator si deocamdata dusmanul Romaniei ?

 19. mihai444 Says:

  http://ampress.ro/fapt-divers/gestul-nebunesc-pe-care-l-a-facut-un-roman-cand-si-a-prins-sotia-cu-altul-in-pat/

 20. Ghita Bizonu' Says:

  Viktor Orban promite să creeze un stat ILIBERAL sau cum sa renunti la „libertarianism” ca sa ii ramai fidel!!

  Adio da raman cu tine!! in sensul ca Orban renunta la unele aspecte ridicole ale intelesului vulgar de „liberalism” (pederastie, pornografie, piercing) este dispus sa renunte la unele aspecte politice ale capitalismului si anume cele privitoare la democratie (in primul rand la libertatea presei) , este dispus sa adopte unele sa zicem „corectii etatiste” in economie (care sa asigure protejarea intereselor de grup ale capitalismului maghiar in stilul „Prin noi insine„) dar ramane credincios „bazei economice” a liberalismului :capitalismul. Adica proprietate privata si libertatea capitalui cu corectia suprematiei capitalului national in cadrul statului national.

  Victor Orban deci nu se distanteaza de liberalism (a la hongroise) cat de unele aspecte ale „libertarianismului” dupa cum rezulta si din

  “Naţiunea ungară nu este o simplă adunătură de indivizi, ci o comunitate care trebuie organizată, întărită şi construită”

  Revista maghiară Heti Vilaggazdasag a avertizat că declaraţiile lui Orban sunt parte a unui program mai amplu de abolire a serviciilor publice, care ar transforma ţara într-o economie a lumii a treia.

  http://www.cotidianul.ro/newsweek-mussolini-al-ungariei-vrea-sa-transforme-un-membru-ue-intr-o-tara-neliberala-244362/

  Adica cum sa renunti la „libertarianism” ca sa ii ramai fidel!!
  El ramane credincios ideilor de „competitivitate” bazata pe scaderea nivelului de trai al poporului (adica este dusman al „statului bunastarii generale” care nu este chiar o idee liberala si nici „socialista” „pura” ci o idee a unui sa zicem „socialism mic burghez” care impinge „egalitatea” dincolo de orice bun simt minimal) ,. El doreste sa aboleasca sau sa reduca serviciile publice si beneficiile sociale (in favoarea capitalului) insa nu pentru a le „privatiza” ci doar a le „rationaliza” pentru ca sa salveze esentialul : o societate capitalista „pura” adica liberala „stil” Dikens sau Disraeli…

  Si asta fiindca „libertarianismul” contine propria sa moarte asa cum zicea si Lenin (da se pare ca si “comunismul” apud Lenin era autodistructiv!) .
  “Libertarianismul” este in mare masura opera unor “radicali de stanga” ex trotzchisti si maoisti care au exagerat importanta “individului” uitand ca “individul” uman traieste intr-o societate. Ei – acesti fosti trotzchisti si maoisti adica “stangisti” (unii mai “radicali” decat comunstii!!) au ajuns si la preluarea ideilor anarhiste .. uitand iar de “societate” . Insa sa o zicem pe sleau “capitalismul” de azi este el insusi bazat pe societati comerciale adica agrega indivizii in grupuri de interese. Si in ultima instanta marile corporatii fac apel la natiune , care este suprema forma de organizare a unei societati . Asa ca Orban zice (scuze ca repet citatul)

  Naţiunea ungară nu este o simplă adunătură de indivizi, ci o comunitate care trebuie organizată, întărită şi construită”.

  http://www.cotidianul.ro/newsweek-mussolini-al-ungariei-vrea-sa-transforme-un-membru-ue-intr-o-tara-neliberala-244362/

  El doreste sa intareasca competitivitatea capitalului ungar facand apel la solidaritatea nationala – nu e original .. prin zona asta Bratienii au prioritatea!
  Insa ce este al lui (Orban) este antidemocratismul asumat.

  Antidemocratismul lui Orban poate deriva din:
  conservatorism .. fiindca la origine conservatorismul a fost o reactie aristocratica , antiliberala. Cestie ce ar explica toleranta vestului capitalist sio democratic la “derivele” orbaniste.
  “hungarism” in sensul Tisza si Horthy . Ambii cam conservatori si rasisti cestie ce afce legatira cu fascismul.- anume curente “libertariene” care in numele suprematiei “individului” abhora “excesele democratiei” si citeaza la nesfarsit pe Alexis de Tocqueville “sa evitam dictatura majoritatii” sau pe Platon (excesul de democratie duce la tiranie)… cu adaugirea bizoanica ca ambii amandoi citati erau aristocrati nu ca cei care azi ii citeaza (toparlani, marlani sau taranoi cf ideilor aristocratice sec XV-XVIII). Si unele dintre afirmatiile liberatriene ma fac sa imi amintesc si de darwinsimul social (parte componeta a unor “derive” liberale cam antiliberale dar si a fascismului).

  Oricum , oricare ar fi sursa antidemocratismului lui Orban (care nu sunt chiar noi a se vedea : http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2012/07/28/viktor-orban-referendum-basescu/) este in mod pervers urmare a unei “rationalizari” facute de “libertarieni” care au trecut la dreapta cu tot bagajul stangist, inclus exagerile stangiste! Ca aceasta:

  “Tovarasi” stangisti din anii 60 erau la fel de “radicali” ca multi dementi din Rusia Razboiului Civil. Ei raman fideli ablolirii tuturor a tuturor prohibitilor sexuale (inclus a prostituției) consumului de droguri sau practicării jocurilor de noroc in buna traditie hipiota la care adauga libertatea economica .. nelimitata (prostitutie, droguri si unii ar merge pana la sclavie). Aceasta liberate economica efrenata provine din chiar “puritatea” stangismului lor .. daca ca stangisti erau pentri scocializare totala (a bunrilor- droguri, masini – si a femeilor si crescutu copilor in comun) ca dreptatci sunt pentru propietate totala si nelimitata.
  Ori asta pana la urma este antidemocratica!

  Findca capitalismul democratic apare ca urmare a unei dihotomii intre puterea politica si cea economica. Intre libertatea economica si cea sociala sau sa zicem “morala” nu era o suprapunere perfecta. Sau cum scrie Michel Albert in “Capitalism contra capitalism” capitalismul functioneaza fiindca in multe domenii nu se aplica principiul capitalist al celui care da mai mult … Sau pentru ca

  „Simplu spus, ceea ce a produs democraţia liberală în ultimele două secole a fost o modestă distanţă etică între economie şi politic. Deşi democraţia liberală se intersectează cu multe dintre valorile capitaliste (drepturi de proprietate, individualism, presupoziţii hobbesiene dedesubtul tuturor contractelor, etc.), distincţia pe care ea o introduce între principii morale şi politice pe de o parte şi ordinea economică de cealaltă parte, a contribuit de asemenea şi la protejarea cetăţenilor împotriva repulsiei unei vieţi ordonată exhaustiv de piaţă şi măsurată prin valorile pieţei. Exact această distanţă este închisă de către o raţionalitate politică neoliberală când supune fiecare aspect al vieţii sociale şi politice calculului economic.”

  „Democraţia liberală nu poate supravieţui integrării în guvernamentalitatea politică neoliberală. Nu există nimic printre instituţiile şi valorile democraţiei liberale – de la alegeri libere, democraţie reprezentativă şi libertăţi individuale distribuite în mod egal, la împărţirea puterii sau chiar la o şi mai concretă participare politică – care să servească inerent competivităţii economice sau care să reziste unei analize a costurilor şi a beneficiilor” .Wendy Brown – Edgework. Critical Essays on Knowledge and Politics (Princeton University Press, 2005) http://www.protokoll.ro/resources/citate-wendybrown.html

  Ori astazi libertarianismul tinde sa anuleze aceasta disctinctie intre economic si politic (social).

  Astfel desi Orban repudiaza (in numele conservatorismului) libertarismul internationalist (de origine comunista!) ii ramane fidel in intentia antidemocratica!!!

  Si astfel pentru a doua oara Orban zice adio dar raman cu tine!!

  Mai am de zis unele lucruri mai putin “intelectuale” .

  Deriva autoritara a lui Orban vine si in siajul unor “traditii” ungare.
  Si declaratia sa ca Rusia, Turcia şi China sunt exemple de naţiuni “de succes”, care nu sunt liberale, iar unele dintre ele nici măcar democrate se bazeaza nu doar pe o inclinare particulara (si poate nationala) catre autoritatrism ci si pe observatoa ca aceste tari au succese economice. Ca succesul economic aprtine tarilor industriale. Si astfel el ia modelul unor tari neeuropene care totusi au “performat”. De altfel si guvernul Orban a “performat” (http://www.zf.ro/zf-24/ungaria-orbaniana-s-a-transformat-dintr-o-rabla-cu-pana-la-o-roata-intr-o-masina-rapida-de-curse-12397031) si asta este ce conteaza!! Nu “democratia” , minoritaile samd . Nice justitia sau independenta presei!Si fpatul ca Orban promite că daca va castiga un nou mandat va transforma Ungaria în cel mai industrializat stat din Europa. (http://www.zf.ro/business-international/ungaria-va-testa-saptamana-aceasta-prin-alegeri-generale-capitalismul-european-de-stat-care-incurajeaza-munca-si-productia-industriala-promovat-de-premierul-orban-12363342)
  Mai ingrijorator este faptul ca Victor Orban decalara ca a copia Occidentul „e o dovada de provincialism” s fuge iute la Moscova sa faca un contract pentru construirea unor electrocentale nucleare [Asta in timp ce noi lasam cam dracului capacitaile nucleare in construtie si ne lansam in discutabila energie verde care ne costa si ochii din cap)
  Asta ion timp ce Rusia este acuzata (pe drept!) ca isi baga nu numa picoarele da si maineile (inarmate) in Ucraina si cica Occidentul vrea sa faca .. nici le nu stie ce!
  Iar declaratiile lui Orban cu priviore la Rusia fac cam problematica pozitai NATO. Ca Ungaria “fractureaza” flancul estic al NATO :

  Premierul Ungariei Viktor Orban balanseaza intre Rusia si Occident, pentru a supravietui, in conditiile in care Budapesta nu crede ca o alianta Romania-Polonia poate bloca avansul Rusiei spre vest, considera agentia de strategie Stratfor, intr-o analiza publicata in mai. Seful Stratfor, George Friedman, care semneaza analiza, face o comparatie intre Viktor Orban si liderul Ungariei dintre cele doua razboaie mondiale, Miklos Horthy.
  http://www.hotnews.ro/stiri-international-17765205-viktor-orban-vrea-sfarsitul-democratiei-liberale-ungaria.htm

  Si scumpii nostri “aliati” stau de lemn Tanase precum Nastase inainte de prima condamnare …

  Cestie bizara rau si ingrijoratoare ..

 21. mihai444 Says:

  http://www.reportervirtual.ro/2014/08/relatia-duicu-badin-de-la-prietenie-la-dusmanie-a-meritat-andrei.html

 22. Radu Humor Says:

  Odată cu privatizarea ICA celebră prin inculparea lui Dan Voiculescu, s-au mai făcut alte 138 !
  Toate după aceleaşi proceduri, dar numai asta este luată în vizor.
  Pentru că aici apare duşmanul de moarte a lui Băsescu, dar şi, ATENŢIE !!
  Domnul Mencicopschi, duşmanul de moarte al produselor contrafăcute, a otrăvurilor pe care după excelenta şi curajoasa lui atitudine nu le mai cumpără nimeni şi zac pe rafturile supermarketurilor !
  Hienele străine, aliate cu coioţii autohtoni s-au unit să-l pedepsească !
  Dacă românii nu vor ştii să-şi apere acest adevărat erou naţional ( Mencicopschi), mai ales că se poate uşor observa că este complet nevinovat, îşi merită soarta 🙄 !

  Dar ca să înţelegem ce se întâmplă în România, mai întâi trebuie să înţelegem ce se întâmplă în lume :mrgreen: :

  „Istoria timpurilor noastre a fost atât de mult manipulată şi răsucită astfel încât noi nu trăim într-o lume reală. Vieţile noastre sunt miciuni. Trăim într-o lumea fantasmagorică, în care liderii politici făţarnici şi mincinoşi ne stăpânesc gândurile şi ne controlează percepţiile.

  Civilizaţia noastră este schizofrenică, iar dialogurile noastre sociale sunt, de cele mai multe ori, controlate de atotputernica mass-medie. Această mass-media a creat o cultură a nebuniei şi a morţii. Am lăsat psihopaţi periculoşi precum Dick Cheney, Donald Rumsfeld şi Benjamin Netanyahu să conducă ca nişte nebuni în loc să-i spânzurăm ca pe nişte criminali de război şi terorişti ai statului.

  Cred că Ron Paul a exprimat foarte poetic starea timpurilor noastre la House Floor pe 19 mai 2009 când a spus: “Ne-am rupt de realitate – suntem o naţiune bolnavă psihic. Ignoranţa cu o brumă de cunoaştere a înlocuit înţelepciunea.” Dr. Paul şi-a început discursul cu o sinceritate şi solemnitate chiar mai mari şi a spus: “Oare chiar totul este un vis urât, un coşmar? Imaginaţia mea îmi joacă feste sau ne-am pierdut minţile? Este suprarealist, este chiar de necrezut. Este o mare absurditate, o mare decepţie, o înşelătorie de proporţii monumentale bazată pe idei ilogice şi al căror timp nu ar fi trebuit să sosească niciodată; simplitatea este distorsionată şi încâlcită în mod grotesc; nebunia s-a dat drept logică; planuri grandioase construite pe minciună, bazate pe moralitatea unor Ponzi şi Madoff; răul descris ca virtute, ignoranţa s-a transformat în înţelepciune; distrugere şi sărăcie în numele umanismului; violenţa a devenit unealta schimbării; războaiele preventive sunt folosite ca o cale spre pace”.

  Singura cale de ieşire din această nebunie este prin adevăr, transparenţă şi înţelegere. Trebuie să ne întrebăm pe noi înşine cum am ajuns aici şi să cerem răspunsuri de la proiectanţii monstruoşi ale acestor planuri mondiale care duc lumea noastră la limita dezastrului.

  Cele cinci fapte care sunt reliefate mai jos pot să ne ajute să scăpăm mental din ficţiunile bolnăvicioase ale istoriei, să ne recâştigăm claritatea şi să revenim la realitate.

  1. Israel a lansat mişcarea radicală Hamas în Palestina în anii ‘70 drept “contra-balanţă la PLO (Organizaţia pentru Eliberarea Palestinei)” – potrivit lui Tony Cordesman, analist pentru Orientul Mijlociu la Centrul pentru Studii Strategice, care este citat în articolul lui Richard Sale din iunie 2002 pentru United Press Internaţional, numit “Istoria Hamas legată de Israel”.

  Sale citează deasemenea un înalt ofiţer din CIA care a spus că ajutorul dat de Israel organizaţiei Hamas a fost “o încercare directă de a împărţi şi dizolva sprijinul pentru PLO care este o organizaţie puternică, seculară, prin folosirea unei alternative religioase concurenţiale.”

  Israel a finanţat Hamas atât din motive strategice, cât şi politice. Beneficiul cel mai evident îl reprezintă reputaţia şi încrederea internaţionale. Un duşman radical şi intransigent însărcinat cu politicile Palestinei le permite liderilor duri ai Israelului să-şi manipuleze oamenii şi lumea fără ca ei să apară în postura de băieţi rău.

  Există o logică de netăgăduit în spatele sprijinului îndelungat pe care Israelul îl acordă fundamentaliştilor islamişti. Este o mişcare nebunească să-ţi creezi propriul monstru atunci când doreşti pace. Dar dacă doreşti război şi ai uneltele necesare să ucizi monstrul, de ce să nu-l creezi?

  Numeroşi experţi pe problemele Orientului Mijlociu, oficiali ai serviciilor secrete, jurnalişti şi intelectuali au atras atenţia asupra faptului nebunesc prin care serviciile secrete israeliene şi cele vestice au finanţat mişcarea Jihad pentru a împiedica lideri seculari, moderaţi şi naţionalişti să devină dominanţi în regiune. În februarie, când protestele din Orientul Mijlociu au început să izbucnească, Noam Chomsky a scris:

  “Ameninţarea generală a fost întotdeauna independenţa. În lumea arabă, Statele Unite şi aliaţii săi au sprijinit permanent islamiştii radicali, câteodată pentru a preveni ameninţarea naţionalismul secular. În multe privinţe, islamismul este sora ciudată a sionismului. Amândouă sunt putrede în interior şi vor primi un verdict aspru din partea istoriei”.

  2. Răsturnarea primului-ministru al Iranului ales democratic, Mohammed Mosaddeq, de către CIA şi MI6 a fost asistată de către liderul fundamentalist islamist al Iranului în acea perioadă, Abol-Ghasem Kashani care a fost mentorul viitorului lider al Iranului, Ruhollah Khomeini. Perfizii mola[2] ai Iranului au uitat intenţionat faptul că ei au colaborat cu CIA şi MI6 şi că l-au înjunghiat pe liderul popular al Iranului în 1953. Unul dintre grupurile islamiste care au fost implicate, denumit Fadaian Islam, era un cunoscut grup terorist care a fost responsabil de multe crime şi tentative de asasinat eşuate, implicat inclusiv într-un atentat asupra vieţii lui Mosaddeq.

  Citiţi articolul “Why Iranian Mullahs helped the US install the Shah and then turned against him?” (De ce mola iranieni au ajutat Statele Unite să-l pună la putere pe Şah iar apoi s-au întors împotriva lui?) scris de Masoud Kazemzadeh, profesor asociat de Ştiinţe Politice la Universitatea de Stat “Sam Houston” din Texas.

  3. Statele Unite i-au finanţat pe mujahedinii afgani pentru a atrage Uniunea Sovietică în Afganistan cu scopul de a o învinge. Acest fapt în sine nu este neplăcut – este istoria oficială a politicii de putere şi o mişcare deşteaptă făcută de către imperiul SUA. Însă imperiul SUA nu a renunţat la sprijinul pe care-l acordă gherilelor musulmane teroriste nici după căderea Uniunii Sovietice. De fapt, SUA au continuat instruirea şi finanţarea fundamentaliştilor islamişti şi în anii ’90 pentru a crea un nou inamic străin care să-i sperie pe americani şi să justifice bugetul militar colosal.

  Este un fapt istoric de necontestat că Osama Bin Laden este o creaţie a CIA. La fel este şi liderul islamic fundamentalist Anwar Al Awlaki, care a fost invitat la Pentagon să ia masa şi să bea un ceai, după atacurile din 11 septembrie.

  De ce au fost Pentagonul şi CIA atât de prietenoşi cu cei mai aprigi duşmani ai lor – Osama Bin Laden şi Anwar al Awlaki? Singurul răspuns logic este că, de fapt, ei nu au fost niciodată duşmani. CIA i-a crescut pe aceşti băieţi în spatele scenelor, dar i-a creat drept false personalităţi istorice şi le-a spus să pornească un Jihad violent împotriva Vestului pentru a justifica cucerirea ilegală a Orientului Mijlociu de către Pentagon şi Israel.

  4. Nu există un grup islamist radical numit Al-Qaeda care este hotărât să distrugă America şi civilizaţia occidentală. Acesta este un mare mit care a fost creat în mod voit de către guvernele din umbră din America, Israel şi Marea Britanie.

  Al-Qaeda nu există aşa cum a susţine mass-media. În limba arabă, Al-Qaeda înseamnă “bază”, aceeaşi bază cu cea a fraierilor musulmani ai CIA şi ai altor servicii secrete occidentale folosiţi sub acoperire atât în atacuri teroriste împotriva cetaţenilor occidentali – aşa cum au fost atacurile din 11 septembrie şi 7 iulie – cât şi în atacuri împotriva naţiunilor din Orientul Mijlociu care se opun dominaţiei Vestice.

  Haideţi să reformulez. Imaginaţi-vă că exista un mare cort cu numeroase centre de recrutare în interior care are mese cu pliante şi anunţuri pe care se pot citi: “Angajăm terorişti Jihad. Înscrieri aici.” În acel cort, cele mai mari grupuri de recrutare care caută terorişti Jihad nu sunt Fraţii Musulmani sau Republica Islamică a Iranului, ci MI6, CIA, Mossad şi Spionajul Saudit.

  Cu alte cuvinte, agenţiile de spionaj vestice au acaparat piaţa comerţului cu terorism. Aceste agenţii deţin cele mai faimoase personaje, cum ar fi Bin Laden, Anwar al Awlaki, dar şi mulţi alţii care nu sunt faimoşi, dar care deţin multă putere şi prestigiu printre musulmanii creduli care urmează cuvântul Jihad-ului.

  Islamul radical este o marcă globală, iar specialiştii de marketing din spatele acestei mărcii globale lucrează la cele mai înalte niveluri în Mossad, CIA şi MI6.

  Pentru mai multe informaţii asupra acestui subiect, citiţi următoarele articole: “11 Reasons Why The Threat From Al-Qaeda is Not Real,” (11 motive pentru care ameninţarea Al-Qaeda nu este reală) şi “Al-Qaeda 100% Pentagon Run” (Al-Qaeda condusă 100% de Pentagon).

  5. Atacurile din 11 septembrie, care sunt văzute drept cea mai mare victorie militară şi propagandistică a islamului radical asupra vestului, au fost organizate de guvernele din umbră de la Washington şi Tel Aviv. Acesta este un fapt istoric, sprijinit pe dovezi stiinţifice, şi nu o teorie nebunească a conspiraţiei.

  Oricât ar vrea Al-Qaeda să pretindă că ea a fost în spatele atacurilor din 11 septembrie (şi nu o bandă trădătoare din Washington), este absurd să aibă astfel de pretenţii în pofida tuturor dovezilor şi faptelor. Repudierea Al-Qaeda de către preşedintele Iranului, Mahmoud Ahmadinejad, în discursul său de la Naţiunile Unite în care a învinovăţit Washington-ul pentru 11 septembrie, este caraghioasă.

  Este evident că CIA direcţionează şi controlează revista online a Al-Qaeda “Inspire” şi că Al-Qaeda nu este nimic mai mult decât un grup mass-media de faţadă care acţionează ca un braţ de propagandă pentru guvernul SUA !

 23. Radu Humor Says:

  >
  > Subject: .TREBUIE SA CIRCULE.
  > >
  > E necesar sa circule…poate ne-om
  > trezi…!
  >
  > >
  >
  > Protestez
  > !
  > > > NU ESTE NECESAR CA
  > TOTI SA FITI DE ACORD CU CELE DE MAI JOS.
  >
  >
  >
  >
  >
  > Nu înţeleg de ce
  > ţipă Ponta si Băsescu la mine. De ce mă ameninţă
  > că intră România în colaps. În ceea ce mă
  > priveşte, ţara mi se pare
  > în colaps
  >
  >
  > dintodeauna. De
  > când m-am născut. Comuniştii, nu ştiu cum se făcea,
  > dar nu se ajungeau fără să ne ia la contract porcul din
  > coteţ.
  > Erau stăpâni pe livada noastră, pe cazanul cu ţuică,
  > pe orătăniile din bătătură.
  >
  >
  > Pe capitalişti
  > i-am primit cu bucurie generoasă, aproape
  > nefirească.Trezirea din reverie m-a dus în primul
  > colaps. În dificultate
  > a fost ţara şi la mica privatizare, şi la marea
  > privatizare, şi după ce am scăpat de primul FMI, şi
  > când duduia economia, şi când căutam luminiţa de la
  > capătul tunelului, pe care văd că n-am mai
  > găsit-o.
  >
  >
  >
  >
  >
  >
  > Va fi, probabil,
  > lumânarea de la căpătâiul părinţilor şi bunilor
  > noştri.
  >
  >
  > Şi-acum aud că
  > România se duce fix în faliment. Iar guvernantii mă
  > solicită să fiu solidară nu ştiu cu cine, să dau
  > 25% din leafa
  > mea, 15% din pensia mea.
  >
  >
  > Mă uit la Băsescu,
  > la Ponta si la cei ce se perinda zilnic la
  > televizor şi nu seamănă a om aflat în criză. Nici
  > Guvernul sau Parlamentul
  > nu sunt în criză. Nici miile de hectare de vile nu-s
  > crizate. Dar, defectul meu, am avut ochi de văzut şi
  > urechi de auzit.
  >
  >
  > – Da. Aparatul de
  > Stat este uriaş. Dar nu populaţia l-a făcut
  > uriaş.
  >
  >
  > Voi, clasa
  > politică, l-aţi transformat în monstru.
  >
  >
  > – Dacă există un
  > monstru care căpuşează mediul privat, acela nu este
  > profesorul, doctorul, inginerul, funcţionarul
  > public; monstrul
  > care a încălecat ţara asta sunteţi voi,
  > clasa politică. Şi pentru că sunteţi la putere peste
  > tot, voi,
  >
  >
  > PDL, PSD PNL si
  > gascutele mai mici, PC, UDMR, Partida romilor, partidele
  > minuscule cu tenta de reprezentant minoritati, sunteţi
  > grasul
  > care l-a încălecat pe slab !
  >
  >
  > Aţi devastat
  > România cum nici popoarele migratoare n-ar fi reuşit.
  > Şi-apoi aţi călărit ţara, aţi luat-o sub asuprire.
  > Nici nu mai poate
  > respira, de câtă clientelă i-aţi vârât pe
  > gât.
  >
  >
  > – Aţi spart
  > instituţiile Statului nu pentru că aşa era necesar,
  > ci pentru că vă trebuiau posturi de conducere pentru
  > clientela de
  > partid.
  >
  >
  > – Aţi creat
  > instituţii noi nu pentru că nu funcţiona statul fără
  > ele, ci pentru că aţi avut un mofturos căruia, fiindcă i
  > s-a năzărit să
  > fie mare director, mare preşedinte, i-aţi fabricat o
  > instituţie.
  >
  >
  > Şi nu v-a ajuns: an
  > de an, legislatură de legislatură, aţi mai creat
  > alte structuri; aţi adus directori noi, ceilalţi au
  > rămas în sistem.Capuse
  > lacome,corupte si fara control,ce fac ca legea si bunul
  > simt sa nu se intalneasca nicicand.
  >
  >
  > – Nu populaţia
  > ocroteşte fărădelegea în ţara asta, ci voi,
  > cu
  >
  >
  > cercurile voastre
  > de interese cu tot.
  >
  >
  > – Nu populaţia a
  > votat pensii de 370.000.000 lei vechi. Şi venituri de
  > 100.000 de euro pe an, de la stat.Voi, clasa politică, aţi
  > făcut-o: în
  > guvernele formate din partidele voastre, în
  > parlamentul format din partidele voastre, iar legile le-a
  > promulgat…
  >
  >
  > instituţia
  > preşedintelui României.
  >
  >
  > – Nu mama-mare din
  > pământ a distrus industria, a vândut petrolul
  > şi rafinăriile, a tăiat pădurile şi a mânărit
  > pământurile. Ministere
  > conduse de voi, clasa politică, au făcut-o.
  > Prefecturile voastre, Consiliile judeţene ale voastre,
  > Primăriile voastre.
  >
  >
  > – Nu populaţia a
  > prăpădit banii statului – sute şi mii de miliarde de
  > lei, munţi de bani, pe licitaţii trucate, pe lucrări
  > proaste,
  > inutile, pe şosele cu gropi, pe autostrăzi care înghit
  > bani cu ghiotura, ci primarii voştri, ai clasei politice;
  > consilierii voştri, ai clasei politice; miniştrii
  > voştri, ai clasei politice.
  >
  >
  >
  >
  >
  >
  > – Nu populaţia a
  > organizat doi ani întregi de dănţuieli, de parcă
  > venea
  >
  >
  > sfârşitul lumii.
  > Voi, clasa politică, aţi făcut-o. Pe banii cui ?! Pe
  > ăştia pe care-i tăiaţi de la pensionari !
  >
  >
  >
  >
  >
  >
  > – V-aţi construit
  > un aparat uriaş de represiune: ministere,
  > agenţii, deconcentrate conduse de voi şi clientela
  > voastră politică. Prin
  > ei, controlaţi tot, terorizaţi instituţiile mai ceva
  > decât poliţia politică a lui Ceauşescu.
  >
  >
  > – Nu populaţia se
  > află în A.G.A. şi C.A. din Companiile şi Băncile de
  > Stat, plătite, am văzut, regeşte, ci voi, clasa
  > politică.
  >
  >
  >
  >
  >
  >
  > – Nu populaţia a
  > stricat ţara asta la fiecare patru ani, ci voi, clasa
  > politică.
  >
  >
  > Cum aţi venit,
  > aţi distrus tot ceea ce a făcut guvernul de dinainte şi
  > aţi luat-o iar de la zero. Şi-apoi, aţi rostogolit
  > vinovăţii
  > între voi, partidele politice, de parcă aţi fi jucat
  > ping-pong cu România.
  >
  >
  > Daţi-vă afară
  > întâi pe voi şi clanurile voastre şi-apoi să
  > v-atingeţi de părinţii noştri !
  >
  >
  > Şi veniţi, acum,
  > să mă trageţi de urechi pe mine. Să ne trageţi de
  > urechi pe noi, că se duce România de râpă.
  >
  >
  >
  >
  >
  >
  > Vreţi s-o scoateţi
  > din criză pe spinarea şomerilor, a pensionarilor şi
  > a
  >
  >
  > bugetarilor de
  > execuţie, cei care vă ţin în spate aleşii şi numiţii,
  > în funcţiile de conducere.
  >
  >
  > Cu ce curaj ? Cu ce
  > moralitate ? Cata nesimtire ! …
  >
  >
  > Până să vă
  > atingeţi de pensionarul ăla slăbănog, de profesorul care
  > v-a pus creionul în mână,de medical care se zbate sa
  > salveze viata
  > romanului, dar si a voastra, restructuraţi-vă întâi pe
  > voi !
  >
  >
  > Daţi-vă afară şi
  > în şomaj pe voi, pe oamenii voştri, ai clasei politice,
  > şi după aceea scuipaţi pe noi.După aceea umblaţi la
  > salariile
  > şi pensiile necăjite.
  >
  >
  > După aceea să-l
  > certaţi pe bătrân că mai are îndrăzneala
  > să
  >
  >
  > trăiască, să
  > ducă România-n faliment, cu venitul lui gras, de 500, sau
  > de 600 de lei.
  >
  >
  > 1.Dacă nu sunteţi
  > capabili să comasaţi sau să desfiinţaţi
  > instituţiile de pomană create de voi, clasa politică,
  > măcar reduceţi numărul
  > de directori. Aveţi o droaie de şefi. Aţi umplut ţara
  > de şefi. Pe ei daţi-i afară întâi şi după
  > aceea ajungeţi la pensionar. Sau la doctor.
  >
  >
  > 2. Trei sferturi
  > dintre directorii voştri pe care i-aţi instalat, moţ,
  > în instituţiile bugetare, au afaceri acasă. Fac afaceri
  > cu banul
  > public.
  >
  >
  > Daţi-i pe
  > aceştia afară! Nu ei să mănânce cu două guri, şi de
  > la Firma lor grasă, şi de la buget, iar altul să crape de
  > foame !
  >
  >
  >
  >
  >
  >
  > 3. Luaţi-vă
  > clientela politică din toate A.G.A şi C.A. ale Companiilor
  > de Stat, de pe lângă primării, consilii judeţene şi
  > ministere. Aveţi
  > deja directori acolo, există specialişti.
  >
  >
  > 4. Daţi-vă afară
  > consilierii de la birourile demnitarului. De ce aţi
  > crede că ei sunt mai puţin paraziţi pe buget decât
  > profesorul ?
  >
  >
  >
  >
  >
  >
  > 5. Daţi-vă afară
  > consilierii de pe lângă miniştri, secretari de
  > stat, subsecretari de stat, primari, prefecţi,
  > preşedinţi de consilii
  > judeţene, căţel, purcel, directori generali,
  > din
  >
  >
  > Companiile de
  > Stat, din parcurile industriale !
  >
  >
  > 6. Încetaţi să
  > mai căpuşaţi ministerele / primăriile / consiliile
  > judeţene cu clientela pe care o serviţi cu miliarde de
  > euro.
  >
  >
  >
  >
  >
  >
  > 7. Voi, clasa
  > politică, aţi creat şi întreţineţi evaziunea fiscală
  > şi munca la negru.mita, spaguiala si
  > incorectitudinea. Oamenii voştri,
  > ai partidelor, protejează, feresc si
  > indruma intretinerea situatiei confuze. Îi apără (cu
  > implicarea organelor Statului), să nu-i descopere pe cei
  > ce incalca legea. Spaguiala nu are frontiere partinice.
  > Se ia si se imparte frateste. Aceasta reprezinta liantul
  > incalcarilor legilor. Pe toti acestia ii
  >
  >
  > apără de lege,
  > prin incalcarea legilor, in detrimentul omului sincer,
  > neprotejat si aflat in afara acestui cerc de
  > protejati.
  >
  >
  >
  >
  >
  >
  > 8.După ce veţi
  > face toate astea, abia atunci să aveţi îndrăzneala să
  > vă legaţi de bătrânii acestei ţări, de oamenii
  > cinstiti si (pana
  > acum) rabdatori.Asta este România, domnule Băsescu !Asta
  > este Romania, domnule Ponta !
  >
  >
  > O ştiţi, o
  > cunoaşteţi, dar nu îndrăzniţi să vă apropiaţi de
  > clanuri.Dar vă este la îndemână să-i jupuiţi de vii pe
  > bătrâni.Sunt inofensivi,
  > ascultători, mult prea blajini, tăcuţi.Loviţi-i cu
  > nădejde !Ei nu ţipă.
  >
  >
  >
  >
  >
  > Daţi mai departe la
  > toţi prietenii şi cunoscuţii, poate aşa o să ne trezim
  > şi o să le dăm ce merită acestei adunaturi mafiote de
  > golani.
  >
  >

 24. Mihai Hristea Says:

  Pentru Kalita noastra am pus eugenii la mormantu-i, ca da, are si-asa ceva, ca doar o consideram membra a familiei, plateam la intretinere o persoana… Ba am dat si-o shaorma de pomana cainilor si pisicilor din zona.
  Sa-ti odihneasca Dumnezeul Animalelor Vulpita, Rox!

  PS
  Cateii si pisicile ma iubesc neconditionat, iar asta, zice lumea, spune multe despre mine. La fel cum multe spune si faptul ca oricarui basist i-as muta falca:

 25. ioprotestatarul Says:

  Salutări Radu Humor!
  Încă odată… Felicitări DNA și judecătorilor Curții de Apel București!
  „Antena3 e aici?”… Da!… Dar numai mașinăria de propagandă securistă, fără sediu și fără varan.
  …Gunoaiele nu pot fi reciclate, iar cele umane încă nu au aflat ce spunea Albert Einstein despre prostie: „Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I’m not sure about the universe.”

  http://romani-in-lanturi.blogspot.ro/2014/08/minciuna-si-perversitate-la-prefectura.html

 26. Radu Humor Says:

  Pare absurd ?!
  Doar pare…

  “Naționalizarea !

  Atît, dar nimic mai puțin de atît.

  Toate sursele de avuție românești aflate în mîna străinilor, create în România prin munca românilor, posibile datorită existenței statului, sistemului de legi și comunității românești, cele aflate în proprietatea strictă a României pentru poporul român (în cazul bogățiilor naturale), trebuie să se reîntoarcă la români și România.

  Toate sursele de profit românești ale corporațiilor străine vor trebui și vor fi naționalizate. Cu despăgubire, în unele cazuri, după banul dat sau investit și după evaluarea corectă a anilor de profit sustras proprietarului de drept român.

  Recuperarea statului se va face prin recuperarea surselor de venit. Ocupația străinilor va fi înlăturată printr-o luptă purtată în multiple planuri, alternativa nu există sau se numește moarte.

  Naționalizarea: acesta este răspunsul corect pentru cel ce se întreabă cum putem elimina ocupația străină, cu tot cu vechilii aserviți și în ciuda “domniei judecătorilor”, ciuma profețită de sforarii ce trag omenirea în hău.”

 27. argusdre Says:

  „ioprotestatarul Says:
  vineri 8 august 2014 la 8:02:28 pm

  Salutări Radu Humor!
  Încă odată… Felicitări DNA și judecătorilor Curții de Apel București!
  “Antena3 e aici?”… Da!… Dar numai mașinăria de propagandă securistă, fără sediu și fără varan…..”

  Baaaa, ai scafarlia atat de mica incat nu incape in ea un creier normal si sanatos ! Antena 3 era singurul post TV curat romanesc, singurul post care ajuta romanii necajiti, singura salvare a napastuitilor, singura stavila impotriva marinarilor dementi….
  Spre ex. Ilie Serbanescu, care a spus ca Romania a ajuns o colonie straina, n-a mai fost primit nici la PRO-TV. nici la Realitatea, nici la B1. ci doar la Antena 3…
  Si ma rog ce probe ai ba „muci” ca Voiculescu e securist si facea o asemenea propaganda ? E mai securist decat Besescu oare ? Ce spune creierasul tau de musca ?
  Nu esti decat un provocator ordinar, un mizerabil ba lipsit de orice ratiune.Mi-e si greata cand ma adresez tie ba javra !

 28. R.Daniel Says:

  Din pacate(pentru sperantele care s-au pus in el) s-a …dus si Crin, dar nu va speriati pentru ca asa cum scriam inca de acum cativa ani, el se va opri la Sibiu, pentru a fi mai aproape de Johannis, aflat la al *(cenzurat de Gandul!) sau al cincilea mandat de primar. Asa se intampla cand ai o nevasta ‘foarte populara’, cum spunea cu ani in urma matusa mea(care traieste, dar nu se simte prea bine), referindu-se in mod admirativ la Margareta, nevasta(fosta)…

 29. ioprotestatarul Says:

  Păi cine te-a rugat să mi te adresezi mă GUNOI UMAN FĂRĂ IDENTITATE CE EȘTI TU? Refuzi să înțelegi și să accepți că nu te bagă nimeni în seamă, că ESTI DOAR UN GUNOI? Marș la hazna, acolo e locul gunoaielor…

 30. Ghita Bizonu' Says:

  Sa ne radem cu si de “expertii societatii civile” din Romania

  “În România prețul gazului este ținut artificial scăzut fiindcă ar trebui să fie la paritatea celui din import. Dacă piața ar fi liberalizată, posibil prețul ar scădea. Până la sfârșitul anului, piața ar trebui să fie liberalizată pentru utilizatorii non-casnici, iar până în 2018 să se liberalizeze și pentru consumatorii casnici. În prezent, în depozitele din Europa există o cantitate mare de gaze fiindcă am avut o iarnă blândă. De aceea, în acest moment, prețul este scăzut”, arată Otilia Nuțu, expert în energie, Expert Forum.
  http://www.romanialibera.ro/economie/companii/care-este-pretul-corect–al-gazului-din-romania–346037#ArticleComments

  Mai este ceva de comentat ?
  Pesemne ca “experta” sufera din cauza ca a luat masterul în Politici Publice la Universitatea Central Europeană. Central European University din Budapesta. Si ca acu’ gandeste prea mult in ungureste – stiti voi limba aia in care “biped” nu inseamna “kétlábú” (google translate) ci un soi de handicapat!!!
  Ce ma ingrijoreaza este ca ar fi si “expert” consultant al Băncii Mondiale!!!

  Da ma rog explicabil daca ne uitam und elucreaza : “analist de politici” la Candole Partener : Based out of Prague and Bucharest, Candole provides policy, market and transaction analysis to firms operating and investing in central and southeast Europe. Ma rog cehii ne cam parlesc …si Candole se pare ca e interesat de “regnerabile” unde CEZ are interese mari in .. Romania!!! Ca cum zic ei insiis Candole clients are typically investing or operating in highly regulated markets vulnerable to political interference and rapid regulatory change. We do not assume official pronouncements to be either valid or accurate. Nor do we presume that formal institutions and procedures have great value in explaining how decisions are taken Adica pe slau ei fac lobby! Coruptie legalizata adicatelea… (http://registruldelobby.ro/en/members.htmlf)
  Clar? Gagica vorbeste ca o lobbysta adica bagi fisa si tonomatu canta ce doresti!!

  Da oare cum gandeste ea dpv economic (ca e si absolventa de ASE)
  Transelectrica este obligata sa asigure dispecerizarea cu prioritate a energiei electrice produse de termocentrale. Practic, prin aceasta hotarare, producatorii de energie mai putin rentabili vor avea prioritate in fata altora mai profitabili.
  http://economie.hotnews.ro/stiri-energie-14619986-interviu-video-otilia-nutu-expert-forum-despre-efectele-privind-favorizarea-termocentralelor-factura-consumatorul-casnic-mai-mare-5-8.htm

  Intrebare : ce s-ar intampla daca am inchide nerentabilele termocentrale? Uf. Simplu : intr-o f proasta zi ne-am duce Dracului!! Fiindca hidrocentaralele nu ar putea livra (nexam apa in lac neaxam electricitate!!) . Fiindca “regenerabilele” eoliene si solare sunt cam cu cantec . Mare si costisitor!! Adica suntem siliti sa “tinem” nu mai stiu ce termocenmtrala in “asteptare” ca daca vantu din Dobrogea sta 45 de minute hales bules ales!!
  De altfle exista si ceva numit renta diferentiata (adica in junele dome4nii cam extrem de necesare pretul este dat de ala care produce cel mai scump .. ca sa fie pe piata!!)

  Si nimeni nu zice ca CEZ primeste dragul de el subventii. Cum ca care CEZ ? Asta : České Energetické Závody adica Centralele electrice cehe si este o companie cehă multinațională de stat cu sediul la Praga care produce, distribuie și comercializează energie electrică în mai multe țări din centrul și sud-estul Europei!! Adica subventii romanesti pentru statul ceh!!
  Grupul CEZ este prezent pe piaţa românească încă din anul 2005, odată cu preluarea companiei de distribuţie Electrica Oltenia SA. Afacerile Grupului CEZ în România sunt reprezentate de cele 8 companii – CEZ Distribuţie, CEZ România, CEZ Vânzare, CEZ Trade, Tomis Team, MW Invest, Ovidiu Development şi TMK Hydroenergy Power.
  http://www.economica.net/profitul-cez-a-scazut-cu-32prc-afectat-de-reducerea-subventiilor-pentru-energiile-regenerabile-in-romania_85856.html#ixzz3ABhOE9yl

  Uite d’aia nu de Voiculescu tragem pisicu de coada!!!

 31. Radu Humor Says:

  Citiţi şi vă-ngroziţi !
  Dar mai ales faceţi conexiunile care se impun în actuala situaţie internaţională !
  Din nou se înceracă prin toate mijloacele ca Rusia să fie îngenuncheată şi Putin să aibă soarta Ţarului !
  Dacă nu cumva şi românii, soarta palestinienilor :mrgreen:

 32. olimpiu65 Says:

  come back Rox!!!!!!.incepe campania electorala pt presedintie

 33. ioprotestatarul Says:

  http://romani-in-lanturi.blogspot.ro/2014/08/mitomanul-ponta-si-involutia-speciei.html

 34. Ghita Bizonu' Says:

  Potestare mai ramane sa apari si cu un poster cu Udrea te iubesc ..

 35. stejarul Says:

  Draga Roxana,

  „Ne intalnim” doar la inmormantari…. acolo unde ne putem vorbi doar din priviri sa nu perturbam tristetea.
  Oare asta e tot ce ne-a mai ramas?

  O tristete tacuta?

  Ne gandim la tine iar pentru Fox spunem o rugaciune sa se odihneasca in pace.

  „When someone you love dies, it can be very painful to bury them. What you love is gone and you are burying your beloved never to be seen or touched again.
  In the past I turned to the darkness when I lost a beloved. I would wear black and think dark thoughts about what I had lost and how empty live seemed. Time and experience have helped. I have learned how to handle loss better now than I did in the past.
  I have realized that the loved one was not asking me to remain in mourning to prove my love.
  After my father died, my pain was turned into joy by a simple story. I knew my father would have liked it. It was about a man whose daughter died. He became depressed and unable to function until he had a dream in which he was in heaven seeing all the dead children walking by carrying bright candles. One child was holding a dark candle and when the father went to light it, he realized the child was his daughter.
  “Let me light your candle” he said.
  The child replied, “It is lit, Father, but your tears keep putting it out”
  That story helped me to return to life.
  After one of our dogs died, every morning I would walk by and leave a stone on his grave. Each day I searched for a stone because my heart felt that way. Then I awakened one morning feeling as if the dog had sent me a message about seeing the beauty of the day, and not just the stones. That morning and ever since, I bring a flower. The dog’s gift was to remind me to see the beauty all around and to search for the most beautiful flower to bring to his spirit.
  There is a time for everything; a time to mourn and a time to heal, and a time to turn toward the light and the beauty.”
  Dr. Bernie S. Siegel

 36. ioprotestatarul Says:

  http://romani-in-lanturi.blogspot.ro/2014/08/daniel-constantin-datornicul-varanului.html

  Pentru pupincuriștii psd-iști,
  Pe vremea pdl-ului am făcut la fel… și am fost printre puținii, acum trag la răspundere pe cei care jefuie în prezent Romania, așa este normal. Dacă nu pricepeți sau vreți să trăiți în trecut e treaba voastră…

 37. Radu Humor Says:

  O nouă Bancă Mondială pentru marile economii emergente, transpunerea la scară mai largă a visului lui Ceauşescu

  17 iul 2014 Autor: Liviu Popescu

  Preşedintele Rusiei Vladimir Putin (stânga), premierul Indiei Narendra Modi, preşedintele Braziliei Dilma Rousseff, preşedintele Chinei Xi Jinping şi cel al Africii de Sud Jacob Zuma la lansarea alternativei BRICS la Banca Mondială
  Cele mai mari economii emergente ale lumii – Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud, aşa-numitele ţări BRICS – zguduie din temelii ordinea financiară globală stabilită de puterile occidentale prin lansarea a două noi instituţii alternative la Banca Mondială şi la Fondul Monetar Internaţional (FMI) pentru finanţarea economiilor emergente. Ceauşescu intenţiona să creeze o bancă mondială cu sediul la Bucureşti, în Casa Poporului, pentru a finanţa ieftin economiile emergente, în special pe cele din Africa şi din Orientul Mijlociu.
  Ceauşescu lansa această idee în 1989 după ce România şi-a plătit toate datoriile către FMI şi a interzis prin lege îndatorarea externă a ţării. Planurile BRICS sunt mult mai ambiţioase. Cele cinci economii însumează aproape jumătate din populaţia lumii şi o cincime din avuţia planetei.

  Rebeliunea ţărilor BRICS prin crearea unei bănci pentru dezvoltare şi a unui fond de rezerve valutare împotriva pilonilor financiari occidentali reprezintă mai mult decât un gest politic, scrie Bloomberg. Ea este o ameninţare şi un instrument de negociere. Spre exemplu, Ucraina, care încearcă din răsputeri să iasă din sfera de influenţă rusească, are în prezent a patra cea mai mare datorie la FMI. Rusia, care este membră a FMI, pare că finanţează o rebeliune contra Kievului. În aceste condiţii, finanţarea guvernului de la Kiev de către FMI nu poate fi pe lista de priorităţi a liderului rus Vladimir Putin. Rusia, India, Brazilia şi Africa de Sud încearcă să obţină mai multă influenţă în sistemul economic şi financiar global şi vor contribui cu mai multe fonduri pentru capitalizarea proaspetei bănci mondiale a BRICS, care va oferi mijloace financiare pentru proiecte de infrastructură pe teritoriul ţărilor participante decât o fac pentru vechea Bancă Mondială.

  Totodată, cele cinci ţări vor avea contribuţii mai mari decât alocă FMI pentru propriul fond de rezerve valutare, prin care se va asigura sprijinul financiar în cazul unei reduceri drastice a rezervelor valutare în oricare din ţările participante.

  Marile economii emergente au insistat în ultimii ani pentru reorganizarea conducerii Băncii Mondiale şi a FMI astfel încât acestea să reflecte forţa economică tot mai mare a lumii emergente.

  Cele două noi instituţii vor fi rivali mărunţi pentru Banca Mondială şi FMI, întrucât vor avea influenţă mult mai mică la nivel mondial.

  Cu toate acestea, ele marchează desprinderea de un sistem financiar internaţional dominat de SUA şi de Europa. China, care este al treilea cel mai mare participant la Banca Mondială cu aproape 13 miliarde dolari, va contribui la capitalizarea Băncii pentru Dezvoltare cu aproape zece miliarde dolari.

  Pentru fondul de rezervă valutară al BRICS, China va participa cu aproape 41 miliarde de dolari, aproape de trei ori mai mult decât contribuţia sa la FMI. Valoarea fondului va fi de aproape 100 miliarde de dolari, iar ajutorul oferit de pe urma acestuia va fi limitat de suma contribuţiei.

  În 1981, Republica Socialistă România atingea vârful datoriei externe, de aproape 11 miliarde de dolari, şi se afla astfel la mâna FMI şi a ţărilor creditoare. În urma negocierilor purtate cu cei mai mari creditori internaţionali, Nicolae Ceauşescu a luat hotărârea ca România să îşi plătească datoriile înainte de termen. O mare parte din producţia agricolă şi industrială s-a îndreptat către export, ceea ce a dus la raţionalizarea produselor alimentare, şi s-a transformat inevitabil în interminabilele cozi la mâncare. Însă în primăvara anului 1989, Ceauşescu a anunţat că România şi-a încheiat socotelile cu creditorii internaţionali şi nu mai este datoare nimănui. Ba mai mult, România chiar avea de recuperat datorii şi avea în conturi peste două miliarde de dolari. Cu toate acestea, populaţia răbda de foame. În acea perioadă liderul comunist lansa ideea înfiinţării unui fond de investiţii al ţărilor în curs de dezvoltare, un proiect prin care Ceauşescu urma să fie sprijinit financiar de unele ţări arabe producătoare de petrol, dar şi de unele ţări din Lumea a Treia. Totodată, liderul comunist intenţiona să construiască cu ajutor arab o bancă mondială în Bucureşti pentru credite mici acordate ţărilor în curs de dezvoltare. Astfel, România putea ajunge un centru de putere economică, iar el, un lider mondial.

  Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 17.07.2014

 38. argusdre Says:

  „ioprotestatarul Says:
  vineri 22 august 2014 la 5:50:56 pm

  http://romani-in-lanturi.blogspot.ro/2014/08/daniel-constantin-datornicul-varanului.html

  …… acum trag la răspundere pe cei CARE JEFUIE în prezent Romania, ….”
  Ba „Garibaldi”, eu iti propun sa faci o pauza, lasa nitel jos furca ori sâneata cu care alergi dupa cei „ca care jefuie Romania” si meri la scoala, că se pare la vârste mai fragede ai cam chiulit (prohabil protestai impotriva invatatoarei criminale si comuniste…). Si in loc sa dai lindicatii, intreaba macar o data cum se conjuga verbul A JEFUI….Nu de alta da, se schimba iar guvernul si…ai trebuinta….

 39. mihai444 Says:

 40. ALM Says:

  Din cauza lui „Garibaldi”, Roxana m-a trimis să-mi târâi băşinile în altă parte. A trecut ceva timp până s-a dovedit că „Garibaldi” e un băsist vopsit …
  Am găsit mai multe locuri unde „băşinile” mele sunt acceptate, aşa că n-am pierdut nimic.

 41. argusdre Says:

  @ALM
  Un analfabet manipulat de stim noi cine, care se tot bate cu caramida-n cosul pieptului ca sa lesine fraierii….Cand toata lumea acestei tari e pornita pe Procuratura besista care a dus Justitia Romaniei in groapa cu rahat si si-a batut joc oribil de dreptate pactizand mereu cu infractorii instaurand chiar o teroare a procurorilor numiti in functii de catre „eu te-am facut chestor”, acest Galibardi „adreseaza sincere felicitari DNA=ului besist”. Pai sa nu-l trimiti in Balta Brailei la tanti Elvira ?
  Dar nu. Mai intai la scoala !

 42. Ghita Bizonu' Says:

  Mai protestare

  ca cand tipai ca doresti „capitalism” cine credeai ca o sa profite? Pai normal cine putea : Voiculescu!! Plus altii si mai scarbosi.
  Daca nu iti palce … gasesti 2 caramizi te duci cu ele in baie, scoti nmadragii si izmelele . desfaci picoare si .. prea tarziu asta trebuia s-ao faca tatal tau inainte sa te conceapa!!

 43. olimpiu65 Says:

  ia te uite! au sarit toti pishadistii bolsevici cu mos Partag in frunte pe un cetatean care isi exprima cum crede de cuvinta parerile vis a vis de guvernarea tarii!!! n-ati plecat cu idolul vostru la tovarasii din China?????

 44. argusdre Says:

  „olimpiu65 Says:
  luni 1 septembrie 2014 la 11:29:29 am

  ia te uite! au sarit toti pishadistii bolsevici cu mos Partag in frunte pe un cetatean care isi exprima cum crede de cuvinta parerile vis a vis de guvernarea tarii!!! n-ati plecat cu idolul vostru la tovarasii din China?????”
  Ba „zero barat”, orice om normal ar fi sesizat ca Galibardi asta „nu-si exprima defel cum crede de cuvinta parerile vis a vis de guvernarea tarii” ci pur si simplu il pupa-n cur pr Basescu si toata gasca lui…..
  De cand te stiu ba acesta mereu ti-a plutit scafarlia deasupra apei…

 45. olimpiu65 Says:

  hai siktir ! tot un bou bolsevic si un securist gretzos ai ramas!!! cand ,,Garibaldi” statea in frig si ploaie manifestand contra basistilor il apaludau toti kakatii rosii,acum le pute spiritului lui critic!!! hai siktir pupinpontisti nemernici!!!

 46. argusdre Says:

  @olimpiu65
  Ha, ha, ha, ha.. Riposta de disperat din port, care nu-i in stare macar sa patrunda sensul cuvintelor…Cu alde astia nu merita dialogul caci chiar ei in persoana nu stiu ce vor…
  Si daca Garibaldi a stat o data, de doua ori in frig, privatiunile alea l-au facut sfant pe toata viata, bai muci ? Prohabil ca n-ai sesizat (scuzabil cand te tine capul deasupra apei), dar eu m-a referit doar la gestul felicitarii DNA-ul, institutia care a nenorocit Romania in ultimii zece ani…Dar lasa, nu te mai obosi sa discerni…
  PS. Apropos, in 65 ai fost lepadat ?

 47. olimpiu65 Says:

  in 65 i-am tras-o lu” ma-ta!!!!

 48. Ghita Bizonu' Says:

  Invataturile lui Iohannis catre liberali
  Traian Basescu sa ne ierti
  in doua mii dosipe eram beti!>/b>

  Ura si Noutzy presedinte!!

 49. mihai444 Says:

  http://www.resurrexitsicutdixit.com/?p=2707&fb_action_ids=803428253011991&fb_action_types=og.likes

 50. mihai444 Says:

  http://www.cotidianul.ro/vatican-propunere-suprinzatoare-venita-din-israel-246545/

 51. argusdre Says:

  „olimpiu65 Says:
  marți 2 septembrie 2014 la 8:06:17 pm

  in 65 i-am tras-o lu” ma-ta!!!!”
  Doar cu aceste 5-6 cuvinte si, cine le citeste se dumireste definitiv ca..tu nu esti vinovat, dar esti prost rau….Probabil chestii din astea cu batrane le-ai experimentat initial in familie…Ai si surori, ca pedofilia e aproape ?

 52. tiberiu2009 Says:

  Uau! Ce fauna are Roxana Iordache aici. Cred ca si ei ii este rusine cu adunatura asta.

 53. olimpiu65 Says:

  suge-o incontinuare securist nemernic. tu si toti rahatii pishadisti nu meritati niciun cuvant din zona numita civilizatie!!!

 54. Americanii spun: domnule preşedinde, mai puțin și mai bine! Says:

  […] Pentru al cita pe Frederic cel Mare, “cel care apără totul, apără nimic.” La aceasta am putea adăuga faptul că americanii provoacă  războaie peste tot, și sfârșesc prin a fi înfrânți. Cel care ignoră nevoile interne de dragul slavei […]

 55. olimpiu65 Says:

  si ma-ta e cu cratima;,,al cita” nu zau, parca a-l cita se scrie nu???

 56. argusdre Says:

  Marea tragedie a prostilor nu consta in faptul ca au capatana seaca, ci in faptul ca ei nu-si dau seama niciodata ca sunt prosti rau…Anul 65 a fost nefast din puntul asta de vedere…da…bine ca a trecut !

 57. olimpiu65 Says:

  din ,,puntul” pizdii ma-tii a fost perfect!!! vita nenorocita mai scuipa dreak necomestibilul pt ca ai imputiti atmosfera.

 58. argusdre Says:

  Omul, adica jivina fara judecata demonstreaza in continuare cu mandrie de capitalist inchipuit, ca si-a facut educatia lecturand asiduu peretii tuturor closetelor din zona lui de salasluire….Posibil sa fi lecturat, pentru completare, anumite ziduri darapanate ori pereti de puscarie sperand sa afle si cum injurau inaintasii, otomanii, maghiarii. Posibil de asemenea, ca primele injurii, scuipaturi, hou-uri, huiduieli, etc sa le fi inresgistrat in casa parinteasca in timp ce sugea cu biberonu, desigur laptic…..

 59. argusdre Says:

  Am socotit ca nu-i cazul sa „analizez” ce-i aia imputiti atmosfera.” mai ales ca se da si mare limbist.. sau lingvist, ca nu mai stiu cum o fi corect in cazul acestei capatani seci…
  Ha,ha,ha,ha e mare amuzament sa-mi exersez nitel talentele pe acest neica nimeni nascut in 65 si numai din latrina (dupa cum singur demonsreaza tuturor. Individul chiar merita asemenea ” blende”, pentru ca daca o sa-i citeasca cineva toate postarile in decursul timpului, nu va gasi macar una singura sa fie la subiect, sa putem zice : „iote ba i-a functionat si astia crierul macar odata”!

 60. Radu Humor Says:

  „Marele patriot Mihai Eminescu, un martir ucis la comanda francmasoneriei
  Motto: „Treptat ies la iveală legături pe care anevoie le-am fi descoperit din frânturile de informaţii oficiale, ori oficioase ale vremii. Glasul său, unic în concertul politicianismului vremii, trebuia să fie stins. Supăra mult adevărul său, al căutătorului de Absolut! Căci pentru el, nu exista adevărul de conjunctură al partidelor, ci doar adevărul naţiei româneşti pentru care a trăit şi pentru care a fost sacrificat, cu tăcuta complicitate a unor personaje malefice.”
  Istoria oficială a vieţii lui Mihai Eminescu a impus un şablon convenabil. Conform acestuia, Eminescu ar fi fost o fiinţă labilă, neadaptată, pierdută în lumea sa de poet şi ar fi murit nebun, bolnav de sifilis şi alcoolic. Istoria sa reală este însă cu totul alta. Eminescu a fost de fapt un om puternic, de o luciditate excepţională, bine ancorat în realitatea socială şi mai ales politică a vremurilor zbuciumate în care a trăit, un militant activ pentru drepturile românilor din Ardeal şi pentru unitatea naţională, un ziarist de excepţie, un vizionar, un reformator. Eminescu a fost declarat nebun şi internat la psihiatrie într-un moment în care guvernul României urmărea să încheie un pact umilitor cu Austro-Ungaria, prin care renunţa la pretenţiile asupra Ardealului şi se angaja să îi anihileze pe toţi cei catalogaţi drept „naţionalişti”. Mulţi au renunţat la valorile şi principiile lor pentru a fi scoşi de pe lista proscrişilor. Eminescu nu a acceptat să facă niciun fel de compromisuri, şi de aceea era cel mai periculos dintre ei. El deranja nu doar prin ceea ce scria, ci mai ales prin faptul că plănuia să pună bazele unei organizaţii independente, aflate înafara controlului francmasoneriei, de trezire şi promovare a spiritului românesc şi de refacere a Daciei mari.
  „Mai potoliţi-l pe Eminescu!”
  „Mai potoliţi-l pe Eminescu!”Acesta este mesajul pe care francmasonul şi junimistul P. P. Carp îl transmitea de la Viena mentorului Junimii, francmasonul şi parlamentarul Titu Maiorescu. Comanda va fi executată întocmai de cei din ţară pe 23 iunie 1883. Eminescu avea 33 de ani.
  Carp se afla la Viena pentru a stabili ultimele detalii ale unui acord secret cu Tripla Alianţă (Austro-Ungaria, Germania şi Italia), care de altfel a şi fost încheiat pe 18 (30) octombrie 1883. Reputatul eminescolog, profesorul Nicolae Georgescu, lămureşte în ce context a avut loc internarea forţată a lui Eminescu. „Ce voia acest tratat?”, scrie el.
  „În primul rând, ca România să se orienteze politic spre Austro-Ungaria.. Cu alte cuvinte, România nu mai putea să-şi revendice Ardealul. Acest tratat muta lupta ardelenilor în Ardeal. Bucureştiul era de zece ani dominat cultural de ardeleni, care ridicau puternic vocea pentru eliberarea Ardealului, pentru drepturile românilor care erau asupriţi. Or, tratatul le interzice brusc să protesteze în Bucureşti pentru eliberarea Ardealului. Ioan Slavici este nevoit să fugă din Bucureşti în 1883. Întemeiază Tribuna în 1884. În jurul ei se organizează primele lupte pentru Ardeal. Condiţia semnării tratatului era deci amorţirea vocii pentru Ardeal în Bucureşti. „Directiva de sus” s-a reverberat în diferite moduri la nivel cultural. Declararea nebuniei lui Mihai Eminescu este unul dintre ele.”
  Într-adevăr, 28 iunie 1883 este o zi în care se petrec mai multe evenimente importante. Austro-Ungaria rupe relaţiile diplomatice cu România timp de 48 de ore. Cancelarul Germaniei, Otto von Bismark, îi trimite regelui Carol I o telegramă prin care ameninţă România cu războiul. La Bucureşti au loc descinderi şi percheziţii simultane la sediile mai multor organizaţii care luptau pentru Ardeal, printre care şi Societatea Carpaţii, în care activa Eminescu.
  Este închis ziarul L’Independance Roumaine şi directorul acestuia, Emil Galli, este expulzat din ţară . La fel şi Zamfir C. Arbore. Societatea Carpaţii este pur şi simplu desfiinţată, în urma unui raport al baronului von Mayr, agent al serviciilor secrete austro-ungare. Intimidaţi de aceste măsuri, o parte din militanţii pentru Ardeal se dezic de ideile lor şi îşi trădează confraţii, pentru a-şi salva propria piele. Printre ei se află Simţion şi Chibici, preşedinţii Societăţii Carpaţii, Ocăşeanu şi Siderescu, membri în conducerea aceleaşi societăţi, Grigore Ventura, ziarist la L’Independance Roumaine, acelaşi pe care Caragiale îl ridiculizase în personajul Rică Venturiano. În semn de obedienţă, toţi aceştia se vor implica plini de zel în acţiunea de internare forţată a lui Eminescu.
  De ce era atât de incomod Eminescu?
  Privită în acest context, nebunia lui Eminescu, ca şi detaliile internării sale, capătă o nouă dimensiune. Nu mai poate fi vorba de un accident sau de o coincidenţă, ci de executarea comenzii trasate de la Viena : „Mai potoliţi-l pe Eminescu!”
  În perioada care va urma se fac eforturi importante pentru a convinge Tripla Alianţă că situaţia din România este sub control. Regina Elisabeta, Regele Carol I, primul-ministru Brătianu, P. P. Carp şi Titu Maiorescu merg în Germania pentru a calma spiritele. Ministrul de externe, D. A. Sturdza, ministrul C. Stătescu şi Petre Grădişteanu merg la Viena, unde Grădişteanu îşi cere personal scuze pentru organizarea sărbătorii de la Iaşi, unde fusese dezvelită statuia lui Ştefan cel Mare şi fusese citită poezia manifest a lui Eminescu, Doina.
  Judecând după măsurile luate împotriva lui, Eminescu era cel mai incomod. Spre deosebire de ceilalţi, el nu putea fi convins cu niciun chip să renunţe la ideile şi principiile sale. Eminescu era membru activ în mai multe organizaţii care luptau pentru drepturile românilor din Ardeal: Românismul (care respingea chiar aducerea lui Carol I ca rege), Orientul, România Jună, Societatea Carpaţii, din care făcea parte şi Slavici. Cu astfel de preocupări, nu este de mirare că era constant urmărit atât de poliţia şi serviciile secrete româneşti, cât şi de cele austro-ungare. În anturajul său erau infiltraţi mai mulţi informatori, printre care se număra şi Ocăşanu de la Societatea Carpaţii.
  La 7 iunie 1882, baronul Von Mayr îi trimitea contelui Kalnoky, ministrul Casei Imperiale austro-ungare, o notă informativă în care arăta: „Societatea Carpaţii a ţinut în 4 ale lunii în curs, o întrunire publică cu un sens secret. Dintr-o sursă sigură, am fost informat despre această întrunire [n.n după toate probabilităţile sursa era chiar Titu Maiorescu]. S-a stabilit că lupta împotriva Austro-Ungariei să fie continuată.. Eminescu, redactor principal la Timpul, a făcut propunerea ca studenţii transilvăneni de naţionalitate română, care frecventează instituţiile de învăţământ din România pentru a se instrui, să fie puşi să acţioneze în timpul vacanţei în locurile natale pentru a orienta opinia publică în direcţia unei Dacii Mari.”
  Această notă a dus în final la desfiinţarea Societăţii Carpaţi.
  Activitatea sa ca jurnalist îl făcea cu atât mai periculos, cu cât avea şi pârghiile necesare pentru a acţiona: ideile sale erau exprimate în mod magistral într-un ziar, Timpul, pe care îl transformase în cotidian naţional.
  În această publicaţie demascase corupţia politicienilor români şi grasele comisioane pe care aceştia le încasaseră din concesionarea căilor ferate. Scrisese despre condiţionările umilitoare impuse României de puterile europene, în schimbul recunoaşterii Independenţei. În 1880 declanşase o incitantă campanie de presă privind „chestiunea dunăreană”, problemă sensibilă pentru marile puteri europene. Participase activ la Iaşi la inaugurarea statuii lui Ştefan cel Mare şi citise acolo în faţa mulţumii poezia manifest Doina.
  Acest eveniment naţional deranjase foarte mult puterile occidentale. În sfârşit, chiar în dimineaţa zile în care avea să fie dus cu forţa la balamuc, apăruse în Timpul un alt articol. Intitulat „Pentru libertatea presei şi a jurnalistului”, acesta era un protest la adresa încălcării dreptului la liberă exprimare şi demasca măsurile represive luate de guvernul Brătianu împotriva jurnalistului Emil Galli.
  Titu Maiorescu pregătise internarea lui Eminescu încă de la primele ore ale dimineţii
  Varianta cea mai des vehiculată despre cele petrecute pe 28 iunie 1883 este următoarea: În dimineaţa acelei zile, Eminescu s-ar fi trezit cu noaptea în cap şi lovit de nebunie ar fi început să se certe cu soţia lui Slavici, la care locuia în gazdă, Ecaterina Szöke Magyarosy. Aceasta îi trimite la orele şase dimineaţa un bilet lui Maiorescu, cerându-i să o scape de Eminescu.
  Maiorescu ia o măsură de excepţie – în loc să meargă direct la Slavici acasă, pentru a o salva pe soţia acestuia de „nebun”, se duce împreună cu Constantin Simţion, preşedintele Societăţii Carpaţi, la spitalul doctorului Şuţu şi, pentru suma de 300 de lei, aranjează internarea imediată a lui Eminescu. A doua ciudăţenie, Maiorescu, bazându-se exclusiv pe spusele acestei femei, cere direct internarea, şi nu examinarea lui Eminescu de către doctorul Şuţu, aşa cum ar fi fost firesc..
  Întors acasă, se pomeneşte însă cu Eminescu, care avea cu el un exemplar din ziarul Timpul, în care tocmai îi apăruse articolul despre Emile Galli. Maiorescu nu-l întreabă nimic despre incidentul de dimineaţă cu doamna Slavici (presupunând că acesta ar fi avut într-adevăr loc). Îl trimite însă la sediul Societăţii Carpaţi, undePoliţia făcea percheziţie, pentru a se întâlni chipurile cu Simţion, complicele său la internare.
  „Numai, de s-ar face asta fără greutate” scrie Maiorescu în jurnalul său în dimineaţa zilei de 28 iunie 1883, după ce petrecuse o noapte de nesomn, sub apăsarea a ceea ce ştia că va face a doua zi. Nu se va face însă „fără greutate”, aşa cum îşi dorea Maiorescu, căci Eminescu îşi schimbă traseul. Nu se duce la Societatea Carpaţii, unde totul s-ar fi făcut fără martori, ci la Capşa. La acea vreme Capşa nu era doar un local de lux, ci şi sediul Ambasadei SUA şi reşedinţa mai multor ambasadori occidentali. Eminescu se duce la Capşa în speranţa de a semnala abuzurile guvernului acestor diplomaţi şi în special ambasadorului SUA, Eugene Schuyler, pe care îl cunoştea personal şi care era un fervent apărător al drepturilor omului. Orchestratorii monstruosului complot sunt nevoiţi să îşi schimbe planul.
  Scena cu pistolul relatată de Grigore Ventura – o nouă înscenare
  La Capşa, Eminescu este abordat de Grigore Ventura . Aici, conform declaraţiilor lui Ventura , Eminescu ar fi început să ţină un discurs „politico-socialo-naţional” înfierbântat, ar fi scos un pistol, ar fi ameninţat-o pe soţia patronului şi ar fi strigat „la toate aceste nu-i decât un leac. Să îl împuşc pe rege!”. Semne clare de nebunie! Ventura , în loc să îl calmeze, îi ţine isonul şi îi propune să meargă împreună la palatul Cotroceni.. Ajunşi acolo află că Regele nu este în Bucureşti.. Pe drumul de întoarcere, Ventura îl duce pe Eminescu la băile publice Mitraşevski, îl lasă într-una din camere şi apoi alertează Poliţia că un nebun s-a închis în baia publică. Îi cheamă la faţa locului pe alţi doi membri ai Societăţii Carpaţi, Siderescu şi Ocăşanu. Ca un făcut, cei doi au cu ei o cămaşă de forţă.. Intră în baie, îl imobilizează pe Eminescu şi spre orele 19 îl duc la stabilimentul Şuţu, unde avea deja rezervat un loc de cu noaptea în cap.
  Scena cu pistolul de la Capşa şi declaraţia lui Eminescu că îl va omorî pe Rege sunt piesele de rezistenţă ale tezei nebuniei sale. Ele sunt relatate însă doar de o singură persoană, Grigore Ventura, care va povesti acest episod în stânga şi dreapta, dar va ezita să scrie totuşi despre el, deşi era ziarist. Scena va fi consemnată de-abia în octombrie 1911 de Al. Ciurcu într-un articol apărut în Adevărul, „Eminescu, din amintirile mele”.
  Povestea lui Grigore Ventura nu stă însă deloc în picioare din mai multe motive. În primul rând, Ventura susţine că a asistat la toate evenimentele din acea zi.. Fiind principalul martor, ar fi trebuit să apară în procesul verbal încheiat de Poliţie, ori numele său nu apare deloc.. Ventura susţine că el este cel care a alertat Poliţia, ori în procesul verbal este consemnat că poliţia a fost sesizată de domnii Ocăşeanu şi Siderescu. Aceştia dau însă detalii pe care nu aveau cum să le cunoască, întrucât nu fuseseră prezenţi la faţa locului. Ceea ce arată că cineva îi informase. Acesta nu poate fi decât Ventura, care a avut rolul de a-l intercepta pe Eminescu şi a face în aşa fel încât acesta să poată fi luat pe sus dintr-un loc izolat şi dus la psihiatrie, în condiţiile în care primul plan imaginat de Maiorescu căzuse. Ventura a imaginat apoi şi a răspândit povestea cu pistolul pentru a crea impresia că Eminescu era nebun şi a justifica astfel internarea.
  Celălalt martor al acestei scene, doamna Vautier, soţia patronului de la Capşa, despre care Ventura spune că a fost persoana ameninţată cu pistolul de Eminescu, nu menţionează în memoriile sale publicate la Paris în 1909, absolut nimic despre această scenă, care, dacă ar fi avut loc, ar fi trebuit să o fi marcat profund. Eminescu declară că vrea să îl împuşte pe Rege, ori era puţin probabil ca el, în calitate de ziarist să nu ştie că Regele era plecat de câteva zile la Sinaia.
  În procesul verbal întocmit de Poliţie nu se aminteşte nimic de vreo armă, ci doar că „Eminescu a venit singur la Băile Mitraşevschi, şi fiind atins de alienaţie mintală s-a încuiat singur pe dinăuntru şi a refuzat să deschidă”. La locul faptei ajung, Simţion, Siderescu si Ocăşeanu de la Societatea Carpaţii, care aveau încă de dimineaţă misiune de la Maiorescu să îl ducă la casa de nebuni a doctorului Şuţu. Aceştia intră în baia unde Eminescu se află în apă, dezbrăcat. Eminescu le cere să iasă. Îl imobilizează şi îi pun cămaşa de forţă. Între timp Poliţia îi perchiziţionează locuinţa, îi ridică bunurile, îi umblă prin hârtii şi manuscrise, sperând să descopere ceva compromiţător. Totul se petrece cu complicitatea soţiei lui Slavici. Poliţia nu va deschide o anchetă, aşa cum proceda de obicei şi cerea legea. Omiterea lui Ventura din procesul verbal al Poliţiei nu este întâmplătoare. Varianta că Eminescu a venit singur şi s-a închis în baie era mai credibilă pentru teza nebuniei, decât cea în care era adus de Ventura şi care ar fi putut atrage suspiciuni.
  Omorât lent prin otrăvire cu mercur
  De la Băile Mitraşevschi Eminescu este dus direct în stabilimentul doctorului Şuţu, unde tratamentul aplicat îl transformă într-o legumă. Niciun alt bolnav nu mai este acceptat pentru internare în acea perioadă, chipurile pentru a nu-i deranja liniştea lui Eminescu,
  Fiica lui Titu Maiorescu, Livia, îi scrie lui I.. E. Torouţiu despre modul în care era tratat Eminescu la Şuţu în următorii termeni: „Aş vrea să vă spun că toţi domnii care cercetează mintea lui Eminescu au un mare cusur: ils cherchent midi à 14 heures” (caută miezul zilei la ora 14).
  În noiembrie 1883, la insistenţele unor prieteni, printre care Emilia Humpel, Eminescu este transferat într-un sanatoriu din Viena. Titu Maiorescu, care ştia cel mai bine că Eminescu nu este nebun şi medicii din Viena îşi vor da uşor seama de aceasta, se opune la început vehement. În cele din urmă cedează, gândindu-se că este mult mai important să îl ţină pe Eminescu departe de ţară.
  Eminescu ştia foarte bine ce i se înscenase şi odată reîntors în ţară a făcut chiar eforturi pentru o campanie de presă în favoarea sa. Privit însă ca un nebun, nimeni nu i-a acordat dreptul la replică. Într-o scrisoare adresată în ianuarie 1887 lui Gheorghe Panu el scrie: „S-a răspândit prin ziare ştirea că aş fi grav bolnav. Toate aceste zvonuri, lipsite de orice fundament, sunt răspândite poate cu rea credinţă, încât şi dl. C. Mille, într-unul din articolele sale, a găsit motiv de-a vorbi de boala mea pretinsă. Te rog a spune tuturor că se află în deplină eroare şi că afară de suferinţa mea de picioare, nu am absolut nimic .. Un mic dementi (dezminţire) în organul (ziarul) dumitale n-ar strica..”
  Timp de mai bine de o lună, medicii austrieci nu reuşesc să îşi dea seama deloc de ce boală suferă Eminescu. În decembrie, îl declară sănătos şi recomandă externarea. Nimeni nu are însă interesul să îl readucă în ţară , cu atât mai puţin Maiorescu. Medicul austriac, Obersteiner, îi cere în repetate rânduri să îl scoată pe Eminescu din spital, unde nu-şi are locul printre bolnavii psihic. Fişele de observaţie medicală din timpul şederii în sanatoriul austriac dispar într-un mod misterios, pentru a nu distruge mitul nebuniei lui Eminescu.
  Tot Maiorescu aranjează ca Eminescu să plece în Italia, sub atenta supraveghere a unui om de încredere, chipurile „pentru a se reface”. La întoarcerea din Italia, Eminescu vrea să vină la Bucureşti, dar Maiorescu face tot posibilul să îl ţină departe de capitală.. Toate munca sa, cărţile, notele de lectură, manuscrisele se află la Bucureşti, la Maiorescu… Prin intermediul diverşilor prieteni, Eminescu îi cere în mod repetat acestuia să îi înapoieze „lada cu cărţi”, fără de care ar fi trebuit să îşi reia toată munca de la zero.. Maiorescu este de neînduplecat.
  Cum nu se cuminţeşte, este trimis tot cu forţa la ospiciul de pe lângă Mânăstirea Neamţ. Eminescu, pe deplin lucid, i se plânge lui Gheorghe Bojeicu de la Cernăuţi, că a fost „internat ca alineat, deşi nu fusese”. Este sechestrat la Neamţ din noiembrie 1886 până în aprilie 1887.. Gardienii aruncă pe el găleţi de apă rece şi îl bat cu funia udă pentru a-l „calma”. Încearcă să fugă de mai multe ori şi în cele din urmă reuşeşte să obţină o mutare la Iaşi , sub îngrijirea doctorului Iszac.
  Acesta este cel care îi va pune un diagnostic abracadabrant, preluat apoi de istorie: „sifilis congenital matern cu paralizie generală progresivă”. Diagnosticul conţinea însă un mesaj important: Eminescu trebuia să fie paralizat, Eminescu trebuia să fie anihilat, trebuia oprit din a mai publica în ziarele vremii. Asasinarea civilă a lui Eminescu din 1883 va fi completată de experimentele doctorului Iszac, care visa să scrie o lucrare despre cazul Eminescu, cu care să intre în analele medicinii. Contrar tuturor preceptelor medicale ale vremii, care arătau că mercurul este toxic şi total contraindicat în tratarea sifilisului, doctorul Iszac îi va administra doze uriaşe de mercur, de 4 până la 7 grame.
  Un alt psihiatru din Bucureşti, Panait Zosin, care nu îl consultase vreodată pe Eminescu şi cunoştea cazul doar din corespondenţa cu sora lui, Harieta, preia diagnosticul lui Iszac şi chiar îl completează cu următoarele reflecţii: „ca psihopat ereditar, el ar fi petrecut încă nopţi albe, ar fi făcut orgii, ar fi mistuit narcotice şi excitante (n.n. în condiţiile în care se ştie că Eminescu era un adversar declarat al narcoticelor). Un psihopat alcoolic şi sifilitic, el a ajuns să aibe perioade de furie, de inconştienţă, de prozaică întunecare a activităţii psihice.. ”
  De-abia în 1888, Veronica Micle reuşeşte să îl smulgă din mâinile doctorului Iszac şi să îl aducă în sfârşit la Bucureşti.. Aici reîncepe să publice, şi în urma unui articol împotriva guvernului, apărut în România liberă, este internat cu forţa tot la dr… Şuţu, unde va şi muri.
  La moartea sa, produsă din câte s-a spus, de o lovitură la cap cu o piatră, celebrul doctor G. Marinescu nu realizează după autopsie, analiza microscopică a creierului, care ar fi dovedit că Eminescu nu suferea de sifilis. După o examinare superficială, aruncă pur şi simplu la gunoi creierul lui Eminescu, pe motiv că intrase în putrefacţie. Este totuşi nevoit să consemneze că a fost frapat de mărimea acestui creier. Pe actul său de deces, nu apare semnătura niciunui prieten sau membru al familiei, ci doar amprentele digitale a doi martori analfabeţi din personalul spitalului.
  Societatea Matei Basarab, spiritul naţional şi francmasoneria
  Eminescu a fost etichetat drept nebun, sifilitic, alcoolic, pericol public, atentator la adresa regelui, reacţionar, paseist, antisemit, xenofob, naţionalist şovin etc. De ce toate aceste apelative? De ce publicistica lui a fost mereu trecută sub tăcere, interzisă, cenzurată? De ce în memoria românilor Eminescu a fost impus doar ca poet, în timp ce principala sa activitate a fost cea de ziarist? Din cele 16 volume ale Operei sale, editate sub îngrijirea lui Perpessicius după manuscrisele originale, cinci conţin poezii şi altele cinci, articolele publicate de el în perioada 1870-1883 şi 1888-1889.. Deşi majoritatea articolelor au fost scrise înainte de aşa-zisa declanşare a nebuniei, mulţi susţin şi astăzi că ele nu merită să fie citite, întrucât „sunt rodul unei minţi atacate de boală, în căutarea unei bucăţi de pâine”.
  „Eminescu n-a ajuns să marcheze politica naţională, deşi este întemeietorul doctrinei naţionale moderne” scrie Theodor Codreanu în „Dubla sacrificare a lui Eminescu”. „Dimpotrivă, opera sa a fost cu grijă separată de structurile de profunzime ale politicii naţionale, opera lui publicistică fiind interzisă total, după al doilea război mondial. Efectele sunt vizibile şi astăzi. Aşa-zisul cult Eminescu este o dimensiune ad-hoc confecţionată, pentru a preveni şi a face ineficient un veritabil cult Eminescu. Prin numita diversiune se creează impresia (pe care cei naivi o iau ca atare) că eminescianismul este un element nefast, inamicul public numărul unul al democraţiei şi al statului român. Neîntâmplător, Gh… Grigurcu, unul din mercenarii curentului antieminescian asimila cultul pentru poetul naţional cu acela al lui Ceauşescu. În realitate, statul român nu a atins niciodată exigenţele lui Eminescu, fiindcă nici nu şi-a propus aceasta vreodată, deşi marii gânditori au pledat statornic pentru asimilarea organică a eminescianismului ca temei al fiinţei noastre naţionale. ”
  Au existat tentative ca Eminescu să fie înrolat în masonerie. Fără succes.. Eminescu lucra însă la crearea unei organizaţii româneşti şi pro-româneşti, numită Societatea Matei Basarab şi aflată în afara controlului şi influenţelor francmasoneriei, care masonerie se afla şi atunci în slujba unor interese supranaţionale.
  „O organizare între români”, scria el. „Pretutindea oameni care să ţie registru de tot sufletul românesc. Cel slab trebuie încurajat şi lăudat pentru ca să devie bun. Să se simtă că Societatea Matei Basarab reprezintă o putere enormă. Ţinta? Unirea tuturor românilor, emanciparea economică şi intelectuală a întregului popor românesc.”
  Încă din 1874, el îi scria lui Maiorescu că „aprofundarea studiului filozofilor germani m-a făcut să mă orientez către elaborarea unei filosofii practice, vizând scoaterea României din subistorie. Interesul practic pentru patria noastră ar consta cred în înlăturarea oricărei îndreptăţiri pentru importul necritic de instituţii străine.”
  Eminescu nu renunţase la acest plan nici în ultimii săi ani.. Alexandru Vlahuţă povestea cum, vizitându-l la sanatoriul doctorului Şuţu, Eminescu i-a povestit „despre un plan al lui de reorganizare socială, la care se gândeşte de mult, o lucrare colosală.”
  Gheorghe Panu povesteşte în „Amintiri de la Junimea” de un sfat pe care Eminescu i l-a dat: „Panule, ştii tu că în lumea asta nu este nimic mai interesant decât istoria poporului nostru, trecutul lui…. Tot, tot este un şir neîntrerupt de martiri.” Eminescu a fost unul dintre ei.
  „Or să vie pe-a ta urmă în convoiu de ‘nmormântare,
  Splendid ca o ironie cu priviri nepăsătoare .. . .
  Iar deasupra tuturora va vorbi vr-un mititel,
  Nu slăvindu-te pe tine . .. . lustruindu-se pe el
  Sub a numelui tău umbră. Iată tot ce te aşteaptă.
  Ba să vezi. . . posteritatea este încă şi mai dreaptă.
  Neputând să te ajungă, crezi c-or vrea să te admire?
  Ei vor aplauda desigur biografia subţire
  Care s-o ‘ncerca s-arate că n-ai fost vr-un lucru mare,
  C-ai fost om cum sunt şi dânşii. … . Măgulit e fiecare
  Că n-ai fost mai mult ca dânsul.. Şi prostatecele nări
  Şi le umflă orişicine în savante adunări
  Când de tine se vorbeşte. S-a ‘nţeles de mai nainte
  C-o ironică grimasă să te laude ‘n cuvinte.
  Astfel încăput pe mâna a oricărui, te va drege,
  Rele-or zice că sunt toate câte nu vor înţelege . . .
  Dar afară de acestea, vor căta vieţii tale
  Să-i găsească pete multe, răutăţi şi mici scandale —
  Astea toate te apropie de dânşii. . . Nu lumina
  Ce în lume-ai revărsat-o, ci păcatele şi vina,
  Oboseala, slăbiciunea, toate relele ce sunt
  Într-un mod fatal legate de o mână de pământ;
  Toate micile mizerii unui suflet chinuit
  Mult mai mult îi vor atrage decât tot ce ai gândit.”
  (Mihai Eminescu, Scrisoarea I, 1881)

  Bibliografie:
  1. Ovidiu Vuia: Misterul morţii lui Eminescu, Ed. Paco, Bucureşti, 1996
  2. Thedor Codreanu: Dubla sacrificare a lui Eminescu, Serafimus Grup, 1999
  3. Nicolae Georgescu: „Boala şi moartea lui Eminescu,Criterion,2007”

 61. ioprotestatarul Says:

  DEJECȚIILE BOLȘEVICE CE POPULEAZĂ HAZNAUA MAFIEI PSD ÎNCĂ NU AU PRICEPUT CĂ GUNOAIELE NU SE POT RECICLA…

  http://www.televiziuneaseverin.ro/rts4/index.php/arhiva-stiri/16672-intalnire-cu-iohannis.html

 62. Radu Humor Says:

  LECȚIE DE ISTORIE

  de Nicolae Drăgușin

  Mi-a rămas săpat în minte de pe când copil eram
  Că sunt Om, că am o tară si o Limbă si un Neam
  Că-n adâncul gliei sfinte stau de veacuri motii mei
  Că din ei răsare pâinea si prin mine trăiesc ei
  Valuri tulburi de uitare peste mortii mei se-asează
  Limba nu ne mai e limbă, tara nu mai este trează
  Azi ne-nvată imbecilii intereselor perfide
  Cum să ne uităm eroii si să venerăm partide
  Cum să cântărim istoria si s-o vindem pe bucăti
  Cum să facem Mall-uri, vile, scotând piatra din cetăti
  Pe Vlad Tepes cum să-l facem personaj de film de groază
  Capul lui Mihai Viteazul în dolari cât valorează
  Ne învată idiotii că Bălcescu a fost las
  Si că Decebal batrânul a fost un sinucigas
  Cum de s-a ajuns aicea ca să vină fiii ploii
  Nesimtiti cât să-si permită a ne ponegri eroii?
  Niste dascăli mediocri ce-au citit minciuni sfruntate
  Si ni le aruncă-n fată ca pe legi adevărate
  Bieti defăimători de stirpe, lacomi si periculosi
  Ce-am fi noi fără istorie? Ce-ar fi ei fără strămosi?
  Fără urletul lui Horea am fi sclavi si azi pe roată
  Iară hunii din pustiuri nobilime elevată!
  Fara palosul lui Stefan am fi pasalâc turcesc
  Robi umili care cu grâne tot Islamul îl hrănesc!
  Dacă nu muream in luptă la Neajlov si la Rovine
  N-am mai fi avut biserici unde neamul să se-nchine!
  Nu trecurăm peste veacuri ca o natie coruptă
  Ci cu aspre sacrificii, si cu jertfă, si cu luptă!
  Si a trebuit adesea, spre a ne salva norodul
  Sângele lui Brâncoveanu să inunde esafodul
  Trupul lui Ioan Cumplitul să se sfâsie-n bucăti
  Umărul lui Avram Iancu să se sfarme de cetăti
  Plânsul lui Vladimirescu să răsune din fântâni
  Ca un preambul la imnul ”Desteptati-vă români”
  Fierul scos din pieptul tării ne-a fost arma si necazul
  Si coroană pentru Doja, si baltag pentru Viteazul
  Muntii nostri aur poartă, am putea să fim bogati
  Insă nu ne sunt salvare, ci motiv să fim prădati
  Biciuiti de monstrii vremii si răpusi de neputintă
  Am trecut peste milenii cu sperantă si credintă
  Si-am nădăjduit că poate neamul nostru într-o zi
  Printre alte mândre neamuri ca o stea va străluci…

  Astăzi… cine ni-s eroii? Cine-i gata ca să moară
  Pentru sfânta Libertate, pentru neam si pentru tară?
  Grosii si libidinosii, snobii si analfabetii,
  Banii multi si burta plină, pentru ei sunt sensul vietii
  Niste lacomi fără scoală, niste scârbe, niste javre
  Care pentru-o spagă calcă fără milă pe cadavre
  Parlamentul Europei ne-a cerut reprezentantii
  Si-am trimis toti imbecilii, proastele si arogantii
  Să ne facă de rusine cerând mită pe la toti
  Si să fim priviti prin dânsii ca o natie de hoti
  Poticnindu-se-n discursuri insipide si banale
  Fără dictie sau noimă, cu greseli gramaticale
  Pitipoanca plângăcioasă sau tribunul făcând spume
  Sau ciobanul fără carte să ne reprezinte-n lume?
  Unde ne e azi mândria? Unde ne e azi curajul
  De-ai lua de ciuf, de guler, si-a spăla cu ei pavajul?
  Nu mai sunt eroi in tară, oameni demni si responsabili
  Să ia frâiele în mână de la viermii incapabili?
  Creierele geniale sunt trimise la străini
  Spre-a nu-i încurca la furturi pe-acesti avortoni cretini
  Cincisprezece milioane, câti am mai rămas prin tară
  Să fim pentru haimanale animale de povară
  Să muncim pe brânci o lună iar ei să ne dea salar
  Cam cât lasă ei pe seară spagă la vreun ospătar
  Nu mai vreau să văd prin blocuri cum ne mor de frig bunicii
  Si nici mame disperate, ”ce le dau la ăia micii”
  Nu mai vreau să-mi văd părintii dependenti de tratamente
  Si cu banii pentru hrană cumpărând medicamente
  Nu mai vreau să-mi văd sotia umilită la ghisee
  Sau copilul dat afară, că-i sărac, de prin licee
  Ca o boala fără leacuri, ca un cataclism mă sperie
  Cum trăiesc în lux netotii iar capabilii-n mizerie
  Eu astept Reînvierea, când din marile morminte
  Vor iesi din nou Eroii înarmati c-un bici fierbinte
  Si vor face curătenie printre cei ce ne-au furat
  Spre a fi din nou în lume Neamul Binecuvântat!

  FEBRUARIE 2014

 63. ioprotestatarul Says:

  http://romani-in-lanturi.blogspot.ro/2014/09/victor-viorel-ponta-liderul-ciumei-rosii.html

 64. Radu Humor Says:

  Uimitorul si “necunoscutul” proiect gigantic libian !

  Libia este o tara cu aproape 4 milioane de locuitori si 95% din suprafata, desert! La 1 Septembrie 2010, Gaddafi a inaugurat si pus in totala functiune, CEA MAI MARE MAGISTRALA ACVATICA CONSTRUITA VREODATA PE PAMANT ! Pe buna dreptate, ea a fost supranumita “a 8-a minune a lumii”! O retea de conducte de 4m in diametru, ingropate in pamant pentru a preveni evaporarea, care sa transporte mai mult de 5 milioane mc de apa/zi, dintr-un zacamant acvifer subteran descoperit in desert, pana in zonele populate de coasta ! Cam cat debitul Nilului pe..200 de ani! In prezent, conductele aduc din subsolul Saharei prin statiile de pompare a 270 de surse forate sute de metrii in adancime, pe o lungime de 2000Km pretioasa apa, fertilizand pamantul! In final, proiectul ar (fi) cuprinde 4000Km de conducte, din care 1000Km de apeducte!

  Proiectul a fost realizat de specialisti din Coreea de Sud, dar toate echipamentele, conductele, au fost construite in Libia! Si inca un …”amanunt”: costul proiectului a fost estimat la… 25 miliarde de dollari iar Libia NU S-A IMPRUMUTAT NICI-UN CENT de la FMI, World Bank, etc ! Pretul apei aduse din Sahara este 35centi/mc fata de 3,75$/mc cat ar fi costat apa de mare desalinizata, si e…incomparabil mai buna! Sa ne mai miram ca America, Europa, n-au suflat un cuvintel despre aceasta realizare a Libiei sub Gaddafi, mai mult, criticandu-l pentru “monumentul vanitatii”, “conducta din vis”, etc care face ca Libia sa devina o tara care isi produce singura tot ceea ce are nevoie! Si cum adica, ‘teroristul Gaddafi”, tara “urii si a dictaturii” sa realizeze asemena proiecte fara…sa se indatoreze si sa ceara ajutorul vestului?! Greu de inghitit si de..digerat! Si asta tocmai cand aceleasi grupuri financiare din “tarile dezvoltate”, incurajau construirea de statii de desalinizare a apei marine, de rationalizare a apei sub NOM(Noua Ordine Mondiala), etc! Si ca “ultima ora”, intrucat acum Libia are teren (devenit) fertil, apa, dar… putina populatie, invitase fermieri egipteni sa vina in Libia si sa lucreze acolo pamantul!

 65. Radu Humor Says:

  Comentariul tău e în așteptare.

  Ce-ar fi dacă aş zice că acest anunţ este făcut special ca să sperie pe cei slabi de înger ?!
  Ba, mai mult, că e comandat să sperie lumea şi să o reducă la o tăcere mult urmărită, prin tot felul de mijloace :
  dezinformare, ameninţare, şantaj sau cumpărare 🙄
  Crede cineva că o mare putere satanică se împiedică în “ciotul” unor bloguri, chiar de mărimea şi importanţa acestuia ?!
  Sau de câţiva comentatori curajoşi, din ce în ce mai puţini, care iau taurul/satana de coarne şi dau cu el/ea de pământ ?!
  Hai să fim serioşi !
  Ceea ce vor ei este să nu mai fie deranjaţi inutil de o mână de români, care se pierd pe nesimţite în marea masă a celor nepăsători, ca să nu le spun direct nesimţiţi, pe care nu-i mai interesează nimic !
  Nici ce o să se întâmple cu ei, nici cu urmaşii lor, nici cu ţara (fostă a) lor !
  Şi până la urmă se pare că şi Dumnezeu s-a săturat să ne tot bage în traistă, văzând că facem ce facem dar ajungem cu ea tot goală !
  Deocamdată nu la Judecata de Apoi, ci chiar la cea de toate zilele, care lipseşte cu desăvârşire !
  Lehamitea care a cuprins neamul românesc poate să-i fie fatală !
  La fel şi frica, lipsa de curaj în a se împotrivi răului încă din faşă ( şi într-un sens şi în altul !) poate face un neam să dispară din Istorie !
  Au fost cazuri mult mai cunoscute decât al nostru !
  Blogurile, lipsite de urmarea practică a împotrivirii (şi) de facto, rămân acea supapă atent controlată a zădărniciei sisifice ! Iar lor le convine de minune, mai ales că de aici se inspiră în următoarele acţiuni parşive, menite a deruta la maximum pe oricine se crede îndreptăţit să pledeze pentru o cauză .
  Cu vorba, nu cu fapta !
  O mie de bloguri, nu fac cât o sută de oameni în stradă !
  E drept că acei o sută chiar riscă să se aleagă cu câteva bastoane sau urcare în dube, pe când cei de pe blog nu riscă mai nimic !
  Eventual, să li se taie din subvenţii ( nu-i cazul acestui blog), sau să fie ameninţaţi cu darea în vileag, sau pe mâna poliţiei !

  Pentru că ei nu sunt proşti să închidă un blog, sau o Antenă, pentru că de abia atunci ar stârni muşuroiul !
  Una din puţinele explicaţii a faptului că activitatea blogeristică nu este urmată de una practică este că prea puţini mai pot discerne cine este cu adevărat împotrivă şi cine de partea sistemului 🙄
  Atât de bine s-au infiltrat peste tot, cu bani grei (uneori şi cu nume grele) nelegiuiţii ăştia !
  Deşi de vreo câţiva ani, suntem încă la început, spre deosebire de ei, care au în urmă mii de ani de ani petrecuţi la fel :
  În minciună, crime, păcăleli, cumpărări, trădări şi alte asemenea obiceiuri, deloc străine neamului omenesc !

 66. Radu Humor Says:

  Radu Humor said, on septembrie 21, 2014 at 8:53 pm
  Comentariul tău e în așteptare.

  Hai, să o luăm altfel :
  Ce-aţi zice dacă ce se întâmplă cu Teodosie al nostru şi cu Vladimir al lor ar face parte dintr-un scenariu bine pus la punct !
  Când răbufneşte puternic un curent pe care, aparent nu-l mai poţi opri, se face tot posibilul spre a-l dirija în aval spre locuri mai ferite în care odată cu slăbirea forţei lui, pagubele să fie mult mai mici decât dacă şi-ar fi urmat cursul direct, amplificat de alte afluiri de pe parcurs !
  Faptul că ieşirile în decor ale celor doi prelaţi ( mita şi concubinajul), oarecum fără putinţă de tăgadă din partea lor, i-a făcut vulnerabili în ochii şi urechile enoriaşilor, le-a venit mănuşă unora de a-i pune în situaţia de a milita pentru canonizarea lui Arsenie Boca, sau la împotrivirea făţişă la cipuri sau ecumenism !
  Sesizaţi şmecheria :
  Una-i să susţină asemenea idei părintele Justin Pârvu, de exemplu ( pe careîn curând îl vor face uitat!) şi alta unul care ia mită, sau apare în astfel de situaţii compromiţătoare pentru cineva ajuns atât de sus în ierarhia ortodoxă !
  Aşa că bine ar fi să ne rugăm ca unor astfel de reprezentanţi de frunte să le dispară asemenea pofte şi apucături mult prea lumeşti, iar dacă nu să ne gândim şi la alţii !
  Că nu stă Biserica doar în astfel de feţe bisericeşti, uneori prea mult îngroşate !
  P.S.
  Eu unul , cunoscând în particular mai multe asemenea cazuri ( ba chiar şi despre acestea!) înclin să cred că vinovăţia le aparţine şi orice solidarizare fără argumente, face mai mult rău, decât bine !
  Şi lor, şi nouă !

 67. Radu Humor Says:

  Listă cu Ofiţerii şi Agenţii acoperiţi pe care Serviciile Secrete i-au infiltrat în presa română:

  I. S.R.I.:
  * Robert Turcescu (colonel)
  * Radu Tudor (lt. colonel)
  * Sebastian Ghiţă (maior)
  * Andreea Pora (maior)
  * Nadia Ciurlin (căpitan)
  * Cătălin Striblea (căpitan)
  * Mădălina Puşcalău (lt. major)

  II. S.I.E.:
  * Andrei Bădin (colonel)
  * Corina Drăgotescu (colonel)
  * Silviu Mînăstire (căpitan)
  * Mugur Ciuvică (agent)
  * Bogdan Chirieac (agent + agent dublu, ruso-american)

  Sursa: http://goo.gl/oZWUFY

 68. Radu Humor Says:

  Pilde pe care nici un politician roman nu le-ar urma!
  E greu sa-ti iubesti neamul si sa fii vertical!

  Acum câţiva ani regele Arabiei Saudite l-a vizitat pe Putin la Moscova. Inainte de a pleca i-a spus lui Putin că ar vrea să cumpere o mare parcelă şi să ridice, numai cu bani arabi, o mare moschee în capitala rusă.
  “Nu e o problemă”, i-a răspuns rusul, “dar cu o condiţie: să autorizaţi să se construiască deasemenea în capitala arabă o mare Biserică ortodoxă”.
  “Nu se poate” spuse arabul.
  “De ce?” a întrebat Putin.
  “Pentru că religia voastră nu este adevărată şi nu putem lăsa ca poporul să fie înşelat”.
  “Eu gândesc la fel despre religia ta şi fără îndoială aş permite ridicarea templului tău dacă ar fi echivalent, aşa că am terminat subiectul”.

  ESTE FORMA DE A INFRUNTA PE ACEIA CARE VOR SA-SI IMPUNA OBICEIURILE LOR, IN SPECIAL IN TARILE SUBDEZVOLTATE.

  Minoritatile si religiile

  In 4 August 2013 liderul rus, Vladimir Putin, s-a adresat parlamentului ţării sale cu acest discurs despre tensiunile cu minorităţile etnice:
  “In Rusia se trăieşte ca ruşii ! Oricare minoritate, de oriunde, care vrea să trăiască în Rusia, să lucreze şi să mănânce în Rusia, trebuie să vorbească rusa şi trebuie să respecte legile ruseşti. Dacă ei preferă Legea Sharia şi să trăiască viaţa musulmanilor, îi sfătuim să plece în acele locuri unde aceasta să fie Legea Statului…
  Rusia nu are nevoie de minorităţile musulmane, aceste minorităţi au nevoie de Rusia şi nu le garantăm privilegii speciale, nici nu încercăm să schimbăm legile noastre adaptându-le cerinţelor lor.
  Nu contează cât de tare strigă “discriminare”, nu tolerăm lipsa de respect faţă de cultura noastră rusă. Trebuie să învăţăm mult din sinuciderea Americii, Angliei, Olandei, Franţei, etc. dacă vrem să supravieţuim ca naţiune . Musulmanii au învins în aceste ţări şi nu vor reuşi şi în Rusia.
  Tradiţiile şi obiceiurile ruseşti nu sunt compatibile cu lipsa de cultură şi formele primitive ale Legii Sharia şi ale musulmanilor. Când acest onorabil corp legislativ gândeşte să creieze legi noi, va trebui să aibă în minte în primul rând interesul naţional rus, observând că minorităţile musulmane nu sunt ruse”.

  Membrii Parlamentului Rus ridicaţi în picioare l-au ovaţionat pe Putin timp de cinci minute.

 69. Radu Humor Says:

  Idei interesante :
  „Rusia nu are capacitatea de a influenta lucrurile la mii de km distanta de granitele ei si nici nu cred ca este interesata. Asta poate face doar America, prin trepadusa Nuland, atunci cand viziteaza tarile bananiere din centrul si estul Europei, spunandu-le/ne sa lichidam coruptii neaosi care is permit sa cheltuie banii publici pentru orice altceva in afara de armele atat de necesare apararii flancului estic , evident, arme ,,made in SUA”. Cum vine asta ?? Doar n-o sa cheltuie unchiul Sam pentru inarmarea aliatilor, din si-asa astronomicul de deficitar buget al contribuabilului american (?!)
  America a venit in Romania, desigur, pentru a ne face ,,onoarea” de a pune NOI paralutzele la bataie pentru arcuri cu sageti boante si de a intoarce catre Chevron spatele nud si facil accesibil – asa cum le sta bine unor aliati de rangul doi de pe centura de securitate – doldora de petrol, gaze de sist si aur. Si uite-asa, cu o primavara araba, sau cu o criza in estul european, sau cu o pacificare in Afganistan, se mai da de lucru muncitorilor americani din conglomeratul imens militaro-industrial. O racheta de croaziera costa, nu gluma, cat un penthouse in nordul Bucurestiului. Dar nu de aici trebuie facute economiile. 😉
  Inteleg sa ne…..un demnitar de rang inalt, nu specialista in cafele a domnului John Kerry. ;)”

  „In vestul Europei se investeste imens pentru cai ferate, pentru asta, sfredelindu-se muntii pe distante in tuneluri de zeci de km.
  Astfel, transportul pe calea ferata concureaza, in tarile civilizate, la modul serios, avionul si TIR-ul.
  La noi inca nu a aparut nimeni care sa pledeze in favoarea acestui mijloc modern, economic, eficient, si mai putin poluant, numit trenul. Si astfel, domnul Augustin Hagiu (camulfat sub nickul ,,Centru”), scrie ce vrea muschii lui, in permanentul si obsesivul sau scop de a vedea in sfert din suprafata Romaniei acoperita cu asfalt si milioane de TIR-uri poluante navigand sprinten pe plaiurile mioritice.”

 70. zgarcila Says:

  Suntem in plina campanie electorala iar zilele acestea premierul Ponta a semnat un acord cu loteria prin care castigurile pe ultima luna sunt donate in procent de 16% catre bugetul cultrelor.
  E vorba de cateva milioane de euro precum am scrie pe:
  http://www.loto49.ro/2014/tragerea-loto-duminica-12-octombrie-2014.php
  suntem de acord cu asemenea masura mai ales in plina campanie electorala?

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: