FUTU-ŢI BĂSESCU MĂ-TII DIN NOU!

După luni în şir de iarnă blândă, s-a făcut, brusc, atât de frig în Bucureşti încât simţi că ţi se opreşte inima, din cauza aerului îngheţat care taie respiraţia. Mi s-a întâmplat astă seară pe ultima sută de metri (la propriu) spre casă şi m-am gândit cu groază la ce trebuie să fi simţit pe frigul ăla crâncen – incomparabil cu ceea ce mie mi s-a părut insuportabil un minut –  supravieţuitorii pilotului Iovan, el însuşi şi foarte tânăra care n-a mai apucat să ajungă medic.

Am ajuns de câteva minute, era pe jos covor din granule îngheţate care ameninţau să se transforme în polei, oricând. Deci, pe vremea-asta, miliţienii din intersecţie s-au isterizat şi au oprit chiar oameni care voiau să traverseze regulamentar, pe verde. Era şi o persoană în vârstă, dar dincolo de vârstă, se poate face infarct din cauza frigului, chestie, uneori, de câteva secunde. Aţi înţeles, urma să treacă Impostorul. Eu abia ajunsesem, l-am văzut de acasă.

A fost în alai de nouă, cu girofare şi mare sfidare. Trebuie să fii grozav de înspăimântat sau doar parvenit nesimţit ca să faci aşa ceva. Şi tot nu ne spune nimeni cât costă distracţia-asta a lui zilnică.

Dacă se acţiona pentru recuperarea oamenilor din avion cu măcar jumătate din promptitudinea zeloasă manifestată cu privire la paza lui Băsescu, poate că supravieţuitorii ar fi fost mai mulţi.

Tata, săracul, avea o vorbă: arde-v-ar terciul mămăligii! Care mai şi explodează, completează fii-sa.

10 răspunsuri to “FUTU-ŢI BĂSESCU MĂ-TII DIN NOU!”

 1. FUTU-ŢI BĂSESCU MĂ-TII DIN NOU! » Bloogle Says:

  […] Original Blog » […]

 2. stejarul Says:

  Virgile, merci mult pentru raspuns. Mi-ai clarificat toate intrebarile care le aveam. E clar ca oprea trebuia sa-si dea primul demisia pentru incompetenta si gestionarea proasta a crizei, nicidecum sa faca raportul asupra situatiei sau sa fie numit interimar la Ministerul de Interne.

  Cat despre nesimtirea lui ponta, ca a umplut guvernul si toate parlamentele cu rude de-ale lui.arata doar tupeul si nesimtirea individului si a familiei lui.

  O sa scriu pe feisbuci cateva comentarii ca sa inteleaga si ponta ca „mizeria” nu poate fi ascunsa sub preş si daca se agata de functia de premier a unei tari din UE, atunci trebuie sa se ridice la nivelul functiei.

  Ponta m-o banat pe feisbuci in 13 decembrie 2013 pentru comentariul urmator:

  December 13, Simp commented on a photo.
  6:00am
  ” „Ponta: Nu trebuia neapărat să ştiu eu tot ce votează Parlamentul” Da’ chiar! Ce-ti pasa tie ce voteaza mutantii din Parlament? (mutanti pentru ca s-au „nascut” in dublu exemplar; 599 in loc de 300) De parca nici nu ai fi lider de partid politic! Superb, domnule… superb! Jmenuri coabitace si intelegeri pe sub masa verde e ceea ce iti capteaza interesul. La mai mare! ”

  La vremea aceea, era circul mare cu legea gratierii, iar ponta insista ca el nu a stiut nimic de ceea ce voteaza parlamentul. Stim cu totii acum cat de parşivel a fost si cum ii spunea el lui Crin ca poate pretinde ca nu a stiut nimic de legea gratierii si scapa asa, „basma curata”.

  Ca premier, are obligatia sa accepte criticile populatiei in conditiile in care criticiile folosesc un limbaj decent. Eu consider ca m-am exprimat civilizat iar banarea care mi-a facut-o nu ma afecteaza pe mine personal pentru ca ma pot „dezbana” facand un alt cont „Simp stejarul”, cu alta adresa de e-mail.

  Ce a facut banarea lui ponta, doar a demonstrat ca este incapabil sa accepte critici. In conditiile in care nu poate accepta critica (acceptarea criticii este in fisa postului), nu ma banazea pe mine, cetatean roman, care ii platesc lui salariul ci isi da frumos demisia pentru ca nu face fata.

  Ok, deci este perfect normal sa il critic la reprezentantii UE daca el nu accepta critica. Politicienii nostri trebuie sa invete respectul fata de cei carora le cer votul. Respectul fata de electorat nu este doar o „ţzapă electorală”. Adica nu te porti gigel doar in campania electorala ca mai apoi sa devii un mitocan.

  Badea, gadea, mordechai…e dreptul lor sa ma baneze daca nu le place mustaţa mea pentru ca nu imi cer votul. Intre mine si ei este doar o chestiune de afinităţi si probabil de indicaţii preţioase ale secu’ la care aparent voiculescu asculta foarte loial.

  Ei au probleme. Problemele lor, pana la un punct pareau ca merg pe acelasi drum cu drumul meu. Am incercat sa fac tot posibilul ca sa iesim victoriosi la referendumul de suspendare. Am facut atat de mult circ la voiculescu pe blog sa fie foarte atenti la „Grupul de la Cluj” pentru ca dupa aprecierea mea astia trageau sfori groase. Nici nu i-a pasat lui voiculescu de ceea ce eu il atentionam si sa dus cu oiştea in gard la suspendare cu alea 18 milioane ale lui ioan rus.

  Felul in care antena3 ataca PNL-ul si obsesiile lui voiculesu de a asculta sfaturile securitatii de la Cluj, ma face sa ma delimitez clar de drumul lor.

  Il sustin pe Crin!

 3. Ghita Bizonu' Says:

  Morti pe altaru’ Reformei Statului

  Ma refer la Andrei Iovan si tanara Aura Ion.

  Morti, poate, fiindca ajutorul a sosit mult prea tarziu. Morti de frig – pesemene ca si din cauza ca amandoi suferisera hemoragii.
  Ajutorul trebuia putea ba chiar trebuia sa ajunga mai devreme .. Daca ar fi fost o cordonare de criza – nu neparat la nivel ultracentral ci la nivel de judet!!! Dar nu a fost ..

  Insa a fost o intensa “activitate” de incurcare si bulibaseala dezorganizat organizata! S-au “detasat”:
  Serviciul de Telecomunicati Speciale care a indicat 3 pozitii ale aeronavei – toate 3 gresite!!! SI care a supervizat instalrea sistemului unic de urgenta 112 si a chletuit multi bani (miliane de euro) ca sa se poata stanili locul de unde se face apelul la 112. Asta este o cerinta europeana (ptr cazu ca unu zice ma imoprsia ca fac infarct si apoi .. cade. Sa se stie unde se trimite Salvarea!!)

  ROMATSA – Regia Autonome „Administrația Română a Serviciilor de Trafic Aerian” – care .. se pare ca nu stia ca avea un prabusire nici dupa declansarea operatiunilor de salvare. Care cica are ca obiect principal de activitate exploatarea spațiului aerian al României și furnizarea de servicii de navigație aeriană, incluzând servicii de trafic aerian, servicii de comunicații aeronautice, navigație și supraveghere în domeniul aeronautic, servicii meteorologice aeronautice, servicii de căutare și salvare, servicii de informare aeronautică, precum și coordonarea operațiunilor de căutare și salvare a aeronavelor aflate în pericol și a supraviețuitorilor unui accident de aviație produs în regiunea de informare a zborurilor FIR-București.
  Deci nu si-a indeplinit o importanta sarcina : coordonarea operațiunilor de căutare și salvare a aeronavelor aflate în pericol și a supraviețuitorilor unui accident de aviație. Mai mult se pare ca ROMATSA nu a platit “abonamnetul” la un orgtanism international de supraveghere prin satekit si apoi s-a apucat ca proasta sa dea telefoane la Moscova . Insa aici f nervosi cei de la ROMATSA au cerut ca sa fie decuplata baliza care emitea semnalul de prabusire (sau cum I-o zice)

  Ministerul de Interne – care se lauda ca ca are o aparatura cu care te gasste si in guara de sarpe daca ai mobil si baterie in el. Acu zice ca nu e chiar asa, ca e ditai magaoia (una singura!) de 300 kile care trebe sa fie adusa in apropiere de cel cautat. Da oare de ce a zis (MI) prima data ca nu a pus in functiune aparatura ca nu avea ordinj judecatoresc? Ca ii trebuia ordin judecatoresc ca sa nu incalce drepturile omului (da se pare ca uneori nu e atat de scrofulosi). Insa la expliuctaia asta este o mare hiba numita CAZ de FORTA MAJORA!!! ori salvarea vietilor este un caz de forta majora care exonereaza de respunderea penala!! Adica puteau, mai rau trebuiau sa lase dracului consideratiile juridice si sa stabileasca unde se afla accidentatii!!

  Adica 3 organe ale statului s-au incurcat reciproc, au dat date eronat, s-au derobat samd(ca o fi aia Regia Autonoma da tot a statului este si la o adica baga statu in rahat si bubluc daca nu isi indeplineste sarcinile) Pai sa zicem ca se prabusea un avion de pasageri .. sau un avion de afaceri – un reactoir din ala mai mic – la bordu’ caruia se afloa vre-un patron de mare firma gen VW sau un bastan politic de prin Austria .. Ei cum era ?).

  Funtionari publici bine platiti (prea bine!!) nu si-au justificat salariile babane. In tara in care multora le este frica sa vorbeasca liber la telefon (mai rau ca pe vremea lu Ceasca!!) .. orgnele nu au putut depista licul de und evorbea accidentatu?!

  Asta este rezultatul reformei bashite lu Statu’ (degeaba pe banii lu’ bujetu’) :nimic pentru cetatean, totu pentru Presedinte si servicii!!!

  MI foarte harnic cu alte depistari zice ca acu’ nu putea ca nu avea aprobare. In caz de forta majora (cam asa tipa o muiere :ajutor sariti imi violeaza fetita! Se aud si tipele copilei. Caralii :”scuzati doana nu putem intra in curte ca nu avem mandat!” Si sub ochi lor o vreo 3 derbedei violeaza o scolarita. ) Aiurea in tramvai .. de fapt nu au vrut! Nu era destul de important pentru ei!!
  STS ul acu’ ca cica ca cum … Nu cred . Nu de alta dar el are raspunderea sistemului 112. De fapt si aici sunt alte prioritati – de exmplu sa instaleze presedintelui suspendat telefon “securizat” adica celebrul “scurt” de pe timpuri.
  ROMATSA – sa ia banii , Sa ia salarii mari (nu zic ca controlori de zbor nu trebuie sa fie bine platiti) si in rest la dracu sa ne peptene (pe noi) ei sunt regie autonoma!! So opriti dracu’ ELTu de pe avionu ala ca ne enerveaza!!

  Deci cum am zis : nimic pentru cetateanu platitor de impozite!!! Ala care sustine pe toti astia … care in schimb ne “supravegheaza” “democratic” (pai da cum altfel daca au binecuvantara lu O’Laba?!) pesemne ca sa fim cu grija la ce vorbim.

  Si prioritaile? Pai sunt altele. De exemplu “martea neagra” si modficarile aduse codului penal . Scump – prea scump! – al nostru presedinte zicea si ceva ca modificarile ar incuraja si ceva terorism.
  Sunt tare curios insa ce parere si-au facut teroristii afland de incurcatura asta. Oare cum i-ar depista si prinde?! Dar daca avionu’ ar fi fost sabotat de teroristi?!

 4. Ghita Bizonu' Says:

  Inca o victorie a (in ?)Justitiei : Tudor Chiuariu condamnat la 3 ani şi 6 lun cu suspendare.
  Sa ne aducem aminte – totul a inceput findca a vrut s ail schimbe pe Botos , procuror sef sectie la DNA pe motiv ca ala avea cam multe „gauri” la activ … In schi8mb Botos iute iute a inceput sa coinfectioneze un dosar ..
  Imi cam vine sa zic ca Zsolt nagy e voctima colaterala

  Asa ca sa se stie : Procvuratura sau macar DNA este independenta!!
  Ei schimba ministrii nu ministrii pe EI!!

 5. Ghita Bizonu' Says:

  Pardon Tulus nu Botox

 6. virgilvirgil Says:

  Gresesti Ghita . Ai dreptate numai cind spui ca neispravitii au fost pusi la popreala pentru ca au ridicat mina la Baselu , dar faptele ramin .
  Au initiat o HG in urma careia s-a vindut o cladire a postei subevaluata cu 3-4 milioane de euroi unui privat .
  Sefii postei , semnatari directi ai contractului de vinzare , au primit cite 6 ani de beci . Astia de ce nu ?! Eu le-as fi dat dublu …

 7. stejarul Says:

  Sa reluam firul evenimentelor:

  -basescu cauta nod in papura la toti ministrii de la transporturi pana cand ajunge ministru o pitzi fara experienta.

  -basecu’ ne anunta ca Romania este pe marginea prapastiei.

  -il apuca dorul de politica externa si merge in „Izdrael”. Il ia cu el si pe tolomacu’ de serviciu lasandu-l pe coldea sef peste „informatii”.

  -se „produce” un accident aviatic. STS-ul face pe „magarul in ceata”. SRI-ul asculta de coldea. Armata declara ca elicopterele lor nu zboara pe ceata, la transporturi pitzi fara experienta, la interne stroe afla pentru prima oara ca are defapt un aparat de ascultare a telefoanelor si nu unul de localizare a lor

  -ponta declanseaza o ancheta „serioasa” unde pune lupul pazitor la oi, adica vinovatul nr.1 sef peste musamalizarea anchetei.

  Tragem linie si adunam:

  Coabitarea a mai facut o victima in randul PNL. Stroe plateste oalele sparte Acum FSN-istii se felicita unii pe altii ca si-au batut joc de liberali iar in surdina se aud huiduielile populatiei care pur si simplu nu ii mai rabda.

  Ucrainienii ne-au luat-o inainte si totusi eu sper noi sa nu ajungem acolo.

  Crin trebuie sa faca ceva pentru ca doar de la el mai sper sa aduca tara asta la iman! Sa numeasca la Interne un om cu o „mana de fier” in ce priveste ordinea in MAI.

 8. Ghita Bizonu' Says:

  Virgile
  vorbesti de funie in casa lu’ spanzuratu’. Ca tamrul obeazanic a prticipat la provatizare „mai dragas”. Asa cum a fots ea initata de Ciorbea organ de sindicat al PNTcd. Asa cum bine zicea ala Radu Sarbu FPS : o decize politica!!!
  Apropos ciudat cum iar a dfisparut un mesaj in care ziceam ceva de Radu Sarbu ..
  Roxi ai de gand sa o iei pe urmele lui Critic Atac unde sunt sistematic .. nepublicat ?! (ia vedti aici cum is pomenit) . Mistoa super banat de „comuunisto” banat de „democrati” banat de internationalisti si de pseudo nationalisti!!!

 9. virgilvirgil Says:

  Daca Radu Sirbu a faptuit o astfel de „decizie politica” despre partea mea poate sa zaca in puscarie pina am sa ma duc io sa-l scot .
  Eventual si cu Ciorbea de mina .
  „Deciziile politice” care duc la instrainarea unor averi publice sub pretul lor de piata se numesc furt si trebuiesc pedepsite exemplar , indiferent de cine este faptuitorul lor .
  CIND SI UNDE AI VAZUT TU CA AM LUAT IO APARAREA CUIVA INTR-O ASTFEL DE SITUATIE ?!…
  Dragule ma confunzi , eu am dat afara si am virit la beci pentru o luna , ca doar atita se putea , un sef taranist de municipiu care facu-se o plata gresita de 5 milioane lei vechi ( 100 de euroi ) din banii unei societati de stat , si pe care a doua zi i-a si pus la loc .
  I-a pus , dar beciul l-a facut …

 10. Manifestu’ politicu’ anti-politicu’ | Radu Ștefan prezintă: Blogu' cu de toate Says:

  […] Cu popicul cu sutană Și mașina lui germană Cu nea Ponta doctor mare Copiat frumos lucrare Cu Băselu marinaru Cică nu e găozaru Dar noi știm că în Marină Trebuie și vaselină Că atunci când […]

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: