SF. IOAN BOTEZĂTORUL. CE LĂCUSTE MÂNCA? :)

Sf Ioan Botezatorul crestinortodox.ro

Sărbătoare uriaşă a creştinătăţii, azi, cu soare strălucitor la Bucureşti.

Cel mai mare om născut din femeie, cum a spus însuşi Iisus. De aceea, e singurul sfânt care are icoane cu aripi de înger.

Se hrănea doar cu lăcuste şi miere sălbatică.

Întrebarea e: ce fel de lăcuste? 🙂

Cine ştie răspunsul ar merita un premiu, iar eu n-am ce să-i dau, în afară de aplauze. Aştept ocazia.

P.S. După ce răspundeţi, facem şi politică. Şi Marele Sfânt a făcut. Una maximă. Cu preţul vieţii.

UPDATE. La mulţi ani onomasticilor, evident! 😳  Începând cu mătuşa mea.

12 răspunsuri to “SF. IOAN BOTEZĂTORUL. CE LĂCUSTE MÂNCA? :)”

 1. SF. IOAN BOTEZĂTORUL. CE LĂCUSTE MÂNCA? :) » Bloogle Says:

  […] Original Blog » […]

 2. Mihai Hristea Says:

  Google dixit: roscove. 😀
  La multi ani, Ioana, Ion etc.!

 3. Cocobinozaurul Biguminizat Says:

  @Roxana

  N-as vrea sa te pun in situatia neplacuta de a ma aplauda 🙂 .

 4. Ghita Bizonu' Says:

  Lacuste comune… cel mai probabil Schistocerca gregaria. In zonele de desert se mananca. Fie proaspata fie uscata.
  Ma rog trebuia sa prinda cam multe … In mod normal un locuitor de pe acolo manca lacuste asa ca nu avea altceva sau de „amuzament” (asa cum mancam azi urzici) . Faptu ca Ioan Botezatorul manca voluntar doar lcasute e ca si cum un sfat european ar fi mancat doar peste (mancare de post) refuzand porcu, vanatu si pasarile. (cestie „culturala”. Unu de prin Italia nu ar fi mancat lacuste … un evreu normal ar fi macat din cand in cand lacuste insa nu ar fi mancat porc sau iepure.)
  V si filmu Hidalgo si Oceanul de Foc (ma rog acolo se reoamnda s adea lacusteloe ca suplimnet calului. Da ce credeti ca atunci cand le era foamje bedduinii s eprovau de niste lcauste uscate?!)
  As pune pariu ca Ioan Botezatorul manca si niste vegetale – insa in epoca aia „nu se puneau” fiindca asta era comun (sclavii psemene ca aveau mai putine lacuste decat Ioan Botezatorul om liber)
  Pytr dierite regimuri alomentare „normale” v si Istora Voetii private vol 1-4 … O sa te crucesti cum posteau cate unii de prin manastirile benedictine …. (si se pare ca prin sec XII-XIII sa bei numa apa 3 saptamani era ceva de mare mizerie … post negru curat chioar daca mancai carne!!!)

  Si ca a facut politicsa. Toti profetii au facut politica . Sa fii prtefet in Iudeea sau Israel insemna sa faci politica. Am mai avea ceva de zis da sa pastram linistea sarbatorii ..

 5. stejarul Says:

  La Multi Ani celor ce isi serbeaza onomastica!

  Despre lacuste : http://antipas.net/14faq.htm

  Interesant! Cica doar pentru perioade scurte din an putea gasi suficiente lacuste sa poata trai doar cu proteinele din aceste insecte.

  Oricum, nu m-a convins. 🙂 N-as putea manca nici una!

 6. Radu Humor Says:

  Dacă s-ar fi servit şi acuma, probabil că nu aveam astăzi atâtea lăcuste ce fac praf toate bunurile poporului, cu o lăcomie şi cu o ferocitate înspăimântătoare !
  O invazie de lăcomie şi nesimţire ce a pornit din afară şi a cuprins întrega clasă politică românească, care a primit verde la furat şi distrus ţara !

 7. Radu Humor Says:

  Oare de ce-mi refuză postarea asta pe blogul lui Adrian Năstase?!

  Radu Humor
  ianuarie 6, 2014 la 11:14 pm
  @ ZeV :
  “Pe de alta parte, ma intreb si va intreb: voi, care n-ati votat niciodata cu Traian Basescu, ce ati facut in anul care a trecut de la alegerile parlamentare ? Cum ati sprijinit dezideratul unitatii USL, proiectele USL, cum si cat de mult ati stat alaturi de guvern si Parlament ca institutii fundamentale ale statului democratic rezultate din votul cetatenilor din decembrie 2012 ?”

  O fii calul de lemn, de-l sari cu atâta uşurinţă 😉
  Nu sunt dintre cei care am fost anchetaţi pentru modul în care am votat, dar dacă aş fii ţi-aş da peste mâna cu care-ţi permiţi să insulţi şi să jigneşti :mrgreen:
  Noi am reuşit să facem dacă nu totul (100%), aproape totul.- peste 70 %.!
  De care şi-au bătut joc nişte golani politici, javre politice ce se gudură printre picioarele unor străini cu încălţări găurite până a veni în România, ca s-o aibă cu forţa.!
  Ba, mai mult, nu noi am dat mandat pentru acel act de josnică şi ruşinoasă colaborare cu un individ aflat la pământ, sub greutatea zdrobitoare a celor 8 milioane şi jumătate de voturi !
  Sincer să fiu, până astăzi am crezut că miza acelui act de trădare a electoratului la început, dar mai apoi şi al ţării, se face pentru salvarea lui Adrian Năstase !
  Deşi nu eram întrutotul de acord, l-aş fii “înghiţit” ca pe o păcăleală cu scop nobil :
  Scoaterea de la ananghie a unei personalităţi remarcabile, întâmplător şi un om (prieten era prea mult spus) căruia Ponta îi datorează tot ce-a ajuns ( se pare însă că doar până la un anumit punct, de unde trădarea şi slugărnicia i-au asigurat paşii următori, cel mai important – acceptarea la licurici !).
  Ori s-a văzut că acea înţelegere n-a mai fost respectată, ba mai mult şi-a tăiat singur şi craca de sub picioare !
  Din “micul Titulescu”, s-a dezvoltat marea dezamăgire :
  Marele farseur !
  P.S.
  Ca să nu mai vorbesc de convingerile tale în ce priveşte Roşia Monta, gazele de şist,, regionalizarea sau taxe şi impozite, păreri pe care USL în frunte cu idolul tău şi le-a scimbat cu 180 de grade după ce ne-a furat voturile !
  Aşa că uşor cu Ponta pe scări ( mai aveaţi puţin şi-l urcaţi şi pe cele de la Cotroceni, ca să vă dovediţi până la capăt micimea de carcter, nerespectând protocolul pe baza căruia a fost uns prim ministru :mrgreen: )
  În rest, postările pot doar să-ţi mărească veniturile, scăzându-ţi drastic credibilitatea şi capacitatea, inclusiv intelectuală ( ca să nu mai vorbesc de bunele intenţii) !!!!.

  Comentariul tău e în așteptare.

 8. Ghita Bizonu' Says:

  Stejare

  Oricum, nu m-a convins. 🙂 N-as putea manca nici una!
  Asta ca te-ai nascut pe aici in Romania…
  Mi se pare ca sunt zone prin Arabia si Sahara unde si acu 20 de ani lacustele prajite inmuiate in miere erau o delicatesa … Insa sa nu le zici alora de niste slana ca se inverzesc la fata …
  Mai jos prin Africa Neagra cica se mananca si sobolani (da sobolani de camp nu de localitate)

  Sau uite lat tabu cultural .. carnea de cal . Sinomnima cu mizeria. Asta findca calul animal (si) de calarie in mod normal nu se taia (decat cel mult ala batran) . In caz de asediu .. cand se termina hrana taiau si caii … Si ma ramas cu ideea ca este scarbaos sa mananci cal . Calul care este atat de curat … Insa adoram porcu si ne place gaina care scurma in propriul ei gainat.

 9. Roxana Iordache Says:

  Cocozaure, tu eşti un schizoid de manual didactic şi pretinzi că nu ştii. De altfel, s-a aberat pe-aici într-o veselie. E bine ca atunci când nu ştii, să nu te pronunţi. Nu era nici o ruşine, fiindcă nu se prea ştie despre ce e vorba.

 10. Cocobinozaurul Biguminizat Says:

  Roxana, sincer sa fiu speram ca daca evit postarile cu subiect politic, as putea scapa fara jigniri din partea ta. Poti macar sa-mi explici de unde naiba provine ostilitatea asta a ta ?

  Cu „lacustele” stiam variantele care exista si polemicile pe acest subiect, cu mult inainte sa avem internet. Certitudini ai dreptate ca nu exista si nimeni nu poate spune sigur 100% ce sunt acele „lacuste”, insa varianta spre care inclin eu este cea a lui Mihai Hristea.

  N-am spus in textul meu nici ca stiu, nici ca nu stiu, ci a fost doar o gluma fara absolut nimic agresiv in ea…Chiar nu-ti inteleg reactia !

 11. смотреть фильмы онлайн в хорошем качестве Из пекла 2013 нЖф Says:

  Лучшие фильмы!

  Смотрите популярные фильмы

 12. Creatori de limbă și de viziune poetică în literatura română. Dimitrie Cantemir [11] | Teologie pentru azi Says:

  […] Preluată de la Roxana Iordache […]

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: