MIEZUL PROBLEMEI. SAU CINE VREA SĂ RUPĂ USL

Presa din România e setată pe scandal şi propagă derizoriul. E şi o formă de diversiune continuă.

Unii îşi fac iluzii că propagând dezinformări şi deformând realitatea vor determina ruperea USL, obiectivul Sistemului. Dar despre asta, în final.

Observăm, deocamdată, că se trece cu lejeritate peste însuşi miezul problemei: asculatul convorbirilor private, „urmărirea informativă” a oricui, inclusiv a demnitarilor statului, fără ca nimeni să suporte consecinţele. De fapt, fără ca supravegherea securistică să mai constituie motiv măcar de mirare, necum de revoltă.

Asta-i problema, că nu mai vizăm miezul problemei. Societatea e ca şi sedată, începând cu presa, care prestează la comandă. Una evidentă. Serviciile dirijează mass media în funcţie de grupurile de interese cu care conlucrează.Toate fiind, până la urmă, strâns unite în jurul ţelului suprem: menţinerea şi perpetuarea Sistemului. Unul infracţional-securistic.

Deci, în centrul atenţiei mediatice n-a stat infracţiunea, ci victima ei, condamnată pentru delict de opinie: tipic stalinist. Iar victima – PNL, la rândul ei, s-a comportat cu pasivitate şi în loc să condamne infracţiunea de a fi fost urmărită informativ împotriva Constituţiei şi a legilor ţării, a recunoscut autenticitatea înregistrărilor – ceea ce-i corect, de altfel, dar insuficient. Şi în loc să contraatace ţintind inima Sistemului, Crin Antonescu s-a justificat. Iar presa a mistificat justificarea de aşa natură încât PSD să se victimizeze, în jurul lui Ponta. Tipic securistic.

Ponta a comis o dublă fraudă morală:  a ignorat infracţiunea securistică, n-a considerat necesar nici măcar de ochii lumii să condamne metodele „urmăririi ambientale” şi a făcut o declaraţie publică privitoare la o declaraţie privată şi încă neasumată de către colegul lui de co-preşedinţie a USL.

Ponta a comis o declaraţie publică, cu referire la o analiză privată a lui Crin Antonescu în faţa conducerii PNL, analiză la care au dreptul şi pe care o fac toate partidele în şedinţele lor cu uşile închise, fie urmând să o prezinte şi public, fie să-i păstreze confidenţialitatea. Ceea ce şi PSD a făcut de atâtea ori, cum e şi normal, şi anormal ar fi fost ca preşedintele PNL şi alţi lideri să se răţoiască la colegii lor de alianţă politică fiindcă şi-au exercitat dreptul la opinie, analiză, decizie, tactică, strategie, etc. De câte ori nu s-au spus în şedinţele PSD mizerii despre (liderul/liderii) PNL, adesea infamiile fiind proferate şi public, ostentativ-provocator, fără ca PNL să replice? Ilie Sârbu e lider în materie, care şi acum s-a dat indignat, prin declaraţii jenante, de genul celei că „s-a umplut paharul lui Ponta”. Probabil, în sensul că i l-a umplut. Aşa cum i-l umplea şi lui Geoană, când media cu Băsescu alianţa maronie, PSD-PD-L, vizată şi acum spre reiterare. Şi pentru că liderul PNL a făcut o observaţie în acest sens, observaţie privată, către colegii lui, observaţie prezentată cu titlu de posibilitate spre probabilitate, a fost acuzat public că a atacat PSD. Securism infantil, dar eficient pentru un anumit tip de public-ţintă.

De altfel, Victor Ponta, după cum se comportă, mizează pe prostia propriului electorat, aplicându-le membrilor şi simpatizanţilor PSD prezumţia de incapacitate de evaluare a realităţii pe cont propriu, în absenţa furajării propagandistice. Pe care Ponta o comite, atunci când emite enormitatea tupeistă că Antonescu „ar trebui să respecte membrii PSD”. În ce fel nu respectă Crin Antonescu (membrii, simpatizanţii) PSD?! Faptul că face o analiză de strategie a PNL în eventualitatea în care PSD rupe USL e o lipsă de respect faţă de electoratul colegilor de alianţă sau o formă de respect faţă de propriul electorat, faţă de alegătorii USL, în general? Care n-au votat pentru ca taica socru răspopitul să sape la temelia alianţei, cot la cot cu alţi băsecurişti şi pe urmă să dea vina pe parteneri, într-un muierism politicianist. Şi n-au votat USL nici pentru ca de-alde Zgonea să declare că o sută de mii de furnicuţe ale PSD aşteaptă să susţină un candidat propriu la preşedinţie. De parcă fără alianţa cu PNL, ar mai fi ajuns Ponta premier!

Victor Ponta a comis o ţigănie, fără altă explicaţie decât disperarea de a rupe USL. Incalificabilă e şi auto-victimizarea PSD, prin faptul că Ponta şi ţuţerii lui dau vina pe PNL pentru înseşi demersurile PSD vizând ruperea USL, day after! Eventualitate pentru care PNL, în opinia lor, n-are dreptul să fie pregătit şi nici să o prevină. Asta, de fapt, îi deranjează, că liberalii nu stau cu mâinile-n sân în faţa manevrelor lor maloneste. Poate chiar că ar trebui să le mulţumească pentru asta. Nu? Am criticat foarte dur PNL, l-am atacat fără menajamente pe Crin Antonescu tocmai pentru excesul de disponibilitate concesivă, dusă până la compromis(uri) inacceptabil(e). Urmează în mod sigur o nouă critică dură. Când însă, sunt în cauză jocurile serviciilor, obiectivitate înseamnă să te situezi de partea victimei lor.

Bref, Crin Antonescu a făcut o analiză cu uşile închise, în faţa conducerii PNL, el a fost întregistrat ilegal, înregistrarea a apărut în presă, iar Ponta a făcut o declaraţie publică pe marginea declaraţiei private piratate, făcându-l mincinos pe Crin Antonescu şi reluând plictisitor de repetabilele insinuări de maidan că poate vrea ca PSD să nu-l mai susţină la preşedinţie. Că atâta ştiu ei şi atâta pot.

Iar tembelismul e că Ponta l-a făcut mincinos pe Antonescu pentru o declaraţie privată – în privat, fiecare are dreptul să şi mintă, dacă atât îl duce mintea! Dar nici nu e cazul, adică, e un fapt că în şedinţele USL nu s-a decis amnistia, fiindcă altfel, ea fiind o temă atât de importantă, s-ar fi anunţat în conferinţa de presă de după decizie. Că doar nu voiau să o introducă pe burtă în Parlament! De altfel, Ponta parcă a declarat că n-a ştiut. Păi, a ştiut sau n-a ştiut? A decis el sau de ce nu-l demite pe Zgonea? Sau cum? Cine-i mincinosul? Partea proastă pentru mincinoşi e că mereu se dau singuri în vileag, fiindcă de atâta minciună, uită ce-au minţit.

Ce a spus Crin Antonescu, de fapt, către colegii lui din conducerea PNL, de a deranjat atât de tare? În principal, trei chestiuni, anume, că 1. din PSD sunt ameninţări că se acţionează pentru schimbarea majorităţii parlamentare,2. PNL trebuie să fie pregătit pentru orice eventualitate, dar în acelaşi timp, să prevină ruperea USL, 3. Ponta îşi riscă poziţia politică în faţa liderilor internaţionali prin modificările pe care ei le percep cu impact negativ asupra eficienţei sistemului judiciar din România (n-are importanţă, în context, că percepţia internaţională e eronată sau mai precis, indusă ca atare).

Restul e ţigănie.

De altfel, ce anume nu e corect din expunerea lui Crin Antonescu? Dar exact, cu date şi fapte. Fiindcă altfel, dacă ne luăm la înjurături, credeţi-mă că, mereu, derbedeii fără carte pierd.

Dar nu, încă n-am terminat. Vreau eu să-i ajut un pic pe cei care au nevoie de dioptrii, că asta nu-i o vină, deci, chiar trebuie ajutaţi. E stridentă agitaţia lui Dan Voiculescu de a rupe USL, se vede din trepidaţiile antenelor (şi e păcat că s-au prostituat chiar jurnalişti pe care îi credeam verticali). Asta ar fi o chestie (prin care el crede că scapă de puşcărie şi n-ar fi corect faţă de ideea de justiţie, fiindcă a mai scăpat în 2009 când l-a susţinut pe Geoană). Altă chestie şi principala e că Ponta îşi face iluzii. Dacă rupe USL, îl striveşte Băsescu.

P.S. Despre chestia cu Rareş Bogdan vă rog să nu comentaţi, că urmează. Zic doar atât: faptul că PSD l-a respins infantil e un lucru bun. În caz contrar, ar fi beneficiat Ponta de binefacerile găştii de la Cluj. Nu că nu e el băiat bun. Dimpotrivă. :mrgreen:

22 răspunsuri to “MIEZUL PROBLEMEI. SAU CINE VREA SĂ RUPĂ USL”

 1. MIEZUL PROBLEMEI. SAU CINE VREA SĂ RUPĂ USL » Bloogle Says:

  […] Original Blog » […]

 2. olimpiu65 Says:

  Esential este ceea ce Crin a observat: patologia!! Ponta este bolnav nu mai poate exista in spatiul public decat mintind!!
  si totusi plagiatorul nu doreste ruperea USL, nu este pregatit sa fie prins la mijloc intre Ciclopul psihopat la Cotroceni si Crin in Parlament!! din pacate nici Crin nu este vertical in actiunea politica si nu-si alege cu atentie pasii prin hatisurile sistemului
  deocamdata cu toate maraielile pishadistii au dat aviz in comisie si probabil il vor vota pe Rares si in plen pt ca repet: nu-s pregatiti pt ruptura!!

 3. virgilvirgil Says:

  Roxana , ce asteptari mai ai de la USL ?!…
  Singurul care nu-si doreste ACUM ruperea USL este Ponta .
  Ponta o sa si-o doreasca si el , dar intr-un moment prielnic lui . Moment care sa vina dupa alegerile europarlamentare .
  Basescu si-a dorit-o dintotdeauna si o va dori si pe viitor.
  Ruperea USL acum este prielnica lui Antonescu .
  Ce , te astepti inca ca USL sa dainuie si sa il sprijine la presedentie ?!…
  Hai sa fim seriosi , nici copchii de titza nu mai cred in asa ceva .

 4. Miezul problemei. Sau cine vrea să rupă USL | OnlineReport.ro Says:

  […] Observăm, deocamdată, că se trece cu lejeritate peste însuşi miezul problemei: asculatul convorbirilor private, “urmărirea informativă” a oricui, inclusiv a demnitarilor statului, fără ca nimeni să suporte consecinţele. De fapt, fără ca supravegherea securistică să mai constituie motiv măcar de mirare, necum de revoltă. Citește continuarea aici […]

 5. ada1957 Says:

  Raspopitul l-a bagat pe Tonta in coabitarea cu Basescu. Prostii de la PSD – nu au invatat lectia Geoana – si deci o vor repeta. TONTA fara CRIN va fii jucat in picioare , redus la O , fara CRIN si PSD.
  Pe prostanac l-a dus ca pe moaste la scorul de peste 5 milioane voturi.
  Pacat de CRIN … ca s-a amestecat cu TONTA bolanvul asta de putere.
  Eu vreau sa fac pariu cu tine , ca in decurs de ( un ) an de zile TONTA va fii la puscarie…. dar nu ca Nastase … ci pe dosare GRELE de tot.
  Dar va maca la racoare hrana BIO gatita de Dacina si livrata de tata socru…….Asta daca Nu va avea parte si de un divort RAPID…..
  Mi se pare norml… sa fie lasat la caini…..
  DREPTATE PNA LA CAP…..delinie JILAVA…

 6. treexbeard Says:

  1. Problema inregistrarii lui Antonescu e o problema interna a PNL. E clar ca aveti o cartita, doar nu vrei sa vina altcineva s-o caute?

  2. Discutia lui Ponta si Crin, hai sa o lasam sa treaca asa si sa zicem ca noi ne-am opus, arata ca USL este bazat pe mitomanie, ceea ce e normal atunci cand faci alianta cu un plagiator. De data asta Crin n-a mai vrut sa participe e pentru ca toata lumea e cu ochii pe ei. Ponta e mai tanar si mai haiduc din fire. Iar faptul ca nu a rupt alianta la prima chestie de genul asta ne spune multe despre onestitatea si coloana lui verticala. Desi Roxana ne explica cum ca PNL si Crin sunt marile victime, practic ei se simt foarte bine in bordel si doar daca pune cineva lanterna pe ei se simt usor jenati.

  3. Crede cineva ca ambasadorii si liderii marilor puteri se bazeaza pe perceptia indusa de nustiucine, si nu au experti si analisti care sa le explice exact despre ce e vorba?

 7. Roxana Iordache Says:

  Tibiţă, ăsta-i punctajul pentru imbecili? 🙂

  Virgile, favorabilă ruperea USL pentru ce? Şi pentru cine? Şi în ce fel? Şi tot nu spui ce ar urma? Un nou securist la Cotroceni? :mrgreen:

  Ada, fii serioasă, Ponta se însoară cu Udrea. 😛

  Olimpiu, Rareş Bogdan mi se pare o propunere la mişto.

 8. virgilvirgil Says:

  Roxana , tu nu te-ai saturat de guvernari feseniste ?!…
  Cit timp PNL ramine balama , minim necesar la guvernare , schimbam pe Tanda cu Manda si nu ajungem nicaieri .
  PNL trebuie sa incerce sa se desprinda in vioara intii a politichiei romanesti , sa faca o politica nationala si nationalista in acelasi timp .
  Nu poate face asta decit adunind in jurul sau ce e demn de adunat si ce merita sa fie adunat , nu fesenei de doua parale care imediat ce isi vad oalele in caruta le-o trag .
  Am spus asta si cind s-a facut alianta cu pedeii si cind s.a facut aceasta ultima cu pesedeii , USL .
  Timpul a trecut si ne tot invirtim ca pisica in jurul cozii in timp ce tara a ajuns colonie si este jupuita si de ultima piele , iar noi sclavi incurul gol .
  Ce se va intimpla m,ai bine decit astazi daca USL ramine ?!…
  Chiar daca Basescu dispare de la Cotroceni …
  Hai sa fim seriosi , Basescu ii impiedica sa se tina de treba si nu sa alerge permenent cu ochii dupa furat ?!…
  Noi tot dezbatem aici lupta dintre neispravitul de la Cotroceni si ceilalti … Care sunt si ei tot niste neispraviti .
  Si asa va fi mereu , circus , circus , circus …

  PNL TREBUIE SA ISI SFINTEASCA NUMELE .

  TREBUIUE SA DEIE DOVADA CA E ALTCEVA .

  Ori , ca sa si poata face acest lucrusor , TREBUIE SA SE RUPA DE ASTIA . fie ei pesedei , fie pedei .

  Acum au un moment propice …
  In caz contrar se dovedesc a fi nimic altceva DECIT AL TREILEA FSN . Si tare-mi e teama ca asa si sunt . Ca altceva nu au dovedit din ’90 incoace .

 9. Radu Humor Says:

 10. Radu Humor Says:

  Mută-i întrebarea ce răsună afara, lerui ler,
  Am murit degeaba, ce-aţi făcut din ţară lerui ler
  Tot in frig si-n foame, tot cu maini intinse lerui ler
  Pe la porţi străine, ce ne stau inchise lerui ler,
  Vin colindatorii, cum veneau odata lerui ler
  Sa colinde-n seara asta minunata lerui ler
  Dar li-i gura arsa si li-s ochii-n lacrimi, lerui ler
  Prea degeaba sange, prea degeaba patimi leruï ler

 11. Roxana Iordache Says:

  Virgile, hai să vorbim ca să ne auzim! Eu te-am întrebat ce se întâmplă, la o evaluare realistă, în cazul în care se rupe USL. Ceea ce nu se întâmplă, visează unii degeaba. 🙂

  În privinţa lui Băsescu, am tot spus de vreun an că el de multă vreme nu mai contează. E doar numele provizoriu al Sistemului. Despre Sistem e vorba şi n-ai cum să-l clinteşti dacă nu ai în mână serviciile. Sau chestia-asta crezi că se obţine cu slogane stradale? :mrgreen:

 12. Sandi Says:

  Timisoara 17 decembrie 1989 –

  Belzebut tace ! Ca el era acoperit pe atunci ! Zgonea si Crin tac si ei. Restul sleahtei de politicieni crescuti pe ruinelor revoltelor de atunci … isi vad de invarteli si tac si ei. Pana si Dinescu si altii ca el tac ! RUSINE !!!

 13. ioprotestatarul Says:

  Nu cred ca mai trebuie sa-si doreasca cineva ruperea USL. Au facut-o singuri atunci cand au uitat de vointa poporului, de menirea lor si promisiunile pe care le-au facut romanilor. Se spune ca Ponta nu vrea ruperea USL. Daca e asa… de ce este Antonescu zilnic santajat ca fara PSD nu va ajunge niciodata presedinte?
  Eu cred ca tradatorul si mincinosul ordinar si gasca PSD-ista de baroni securisti si-au facut mendrele folosindu-se de USL, iar acum joaca alba, negra cu PNL-istii. Clownul incearca sa-l ingenuncheze pe Antonescu, ori face jocul PSD, ori va fi blamat pentru „divort”.
  Copilotul coabitant a uitat insa ca „strada” care are un pro_fund repect fata de creaturi ca el…

 14. Sandi Says:

  Timisoara 17 decembrie 1989 –

  Belzebut tace ! Ca el era acoperit pe atunci ! Zgonea si Crin tac si ei. Ponta tace si el , cica era prea mititel pe atunci .Restul sleahtei de politicieni crescuti pe ruinelor revoltelor de atunci … isi vad de invarteli si tac si ei. Pana si Dinescu si altii ca el tac ! RUSINE !!!

 15. virgilvirgil Says:

  Nush ce se intimpa Roxana si nici nu ma intereseaza ce se va intimpla la o rupere a USL-ului .
  Oice s-a rintimpla este insa mai bine decit acuma .
  CE S-A SCHIMBAT IN BINE DE CIND SE FACE USL CA GUVERNEAZA ?!
  De fapt maimutoii astia cu ce dracu se ocupa altceva decit cu furatul si sa ne induca noua ideea ca tot raul ni se trage de la faptul ca Basescu e la Cotroceni ?
  Avem farfuriile mai pline cumva ?!
  E mai multa libertate ?!
  Traim mai bine , suntem mai fericiti ?!
  CIRCUS , CIRCUS , CIRCUS .
  PNL a mai avut prilejul sa se lupte cu FSN-ul , insa dormici de ciolan cum sunt si astia , au preferat sa se alieze cu cealalta parte a lor cum nici nu scapasera bine din gherele celeilalte parti si au facut USL .
  Asa , si ?!
  Unde e isprava pentur noi poporenii ?!…
  De fapt tu ai dreptate . Sa ramina liberalii in USL si sa se alega dracului praful o data de intrega clasa politica ca oricum sunt toti o ap asi un pamint .
  Poate asa vor putea altii mai de isprava sa scoata capul …

  PS

  Si totusi , daca nu pleca , vor fi scosi …
  Tii pariul ?

 16. plano Says:

  Ha!ha!
  Roxana vorbeste de funie in dormitorul lui Crin.
  asculatul (convorbirilor private)=nesculatul 🙂

  S-a trezit cam tarziu Crin. Talibanii liberali il vor sfasia pentru indrazneala de a se alia cu PSD. Caprele tin coada pe sus si cand se imbolnavesc de raie.

 17. Roxana Iordache Says:

  Virgile, Ponta nu e chiar idiot, dacă riscă să forţeze scoaterea PNL de la guvernare se sinucide. Oricum, aş vrea să spui pe ce te bazezi când presupui că orice s-ar întâmpla va fi mai bine decât acum. Fă o fotografie. 🙂

 18. Roxana Iordache Says:

  @plano. Reciteşte ce-ai scris şi spune tu dacă nu eşti penibil. 😛

 19. Roxana Iordache Says:

  @Sandi, ce-ai fi vrut să scriu, să repet ce-am tot scris, că a trebuit scânteia Tokes ca să se scoale şi românii din somnul cel de moarte? Sigur, acum îl înjurăm, cum îl înjura atunci Ceauşescu şi cum îl caftea securistul Radu Tinu, azi, capitalist prosper. :mrgreen:

 20. virgilvirgil Says:

  Ha-ha-ha !
  Sa fac o fotografie ?!
  Ia baga ochiul netzel pe geam si spune ce vezi …
  Se poate mai rau ?!
  Sigur , se poate mai rau miine decit astazi , dar intrevezi cumva vreo imbunatatire cu astia ?!…
  EI VOR FACE MAI RAU .
  Altii ?
  Poate va fi mai rau , poate va fi mai bine … Nush …
  Da am voie sa sper ca ar putea fi mai bine … Cu altii , cu astia nu .
  Cu astia stiu sigur ca miine va fi mai rau decit astazi si tot asa …
  VREAU FARA FESENEI !
  Indiferent de culoare .
  Merg la risc ca altminteri ma ingrop cu feseneii si nu vreau asta .

 21. Sandi Says:

  Cripto-basistii apasa pe pedala tare ! Doar , doar se va rupe USL ! !

 22. plano Says:

  Cred ca e cazul ca PNL sa-si desemneze alt candidat la presedintie. Daca vrea sa mai continuie in USL….
  Crin s-a pierdut deja cu firea! 🙄

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: