BĂTAIA DE JOC BĂSECURISTĂ

Tonta degeaba se scuză că n-a ştiut. Ca să demonstreze că într-adevăr n-a ştiut, îi cere demisia lui Zgonea. Dacă nu i-o cere, ori a ştiut, ori îl guvernează Zgonea pe linie ierarhică.

A fost un exerciţiu-şcoală al serviciilor, absolvit cu brio, din cauză că ţinta era vulnerabilă până la prostie. Adică, în Parlament, mai precis, inclusiv printre USL-iştii din Parlament, sunt băsecurişti care fac jocurile. Şi au băgat modificările hilare la Codul Penal, de natură să facă, din nou, din România o colonie, iar ambasadorii unor state să se ridice de pe ouă şi să cotcodăcească punitiv la impotenţii noştri de guvernanţi.

Dacă erau bărbaţi, le-ar fi pus în vedere că România e stat aliat, deci membru al NATO cu victime pentru o cauză care nu e a ei şi stat membru cu drepturi depline al Uniunii Europene, unde nimeni nu e mai egal decât celălalt decât dacă vrem să dovedim totalitarismul orwellian al UE, noua URSS.

Oricum, bine le face Băsescu că le cere demisia, lui Ponta şi lui Crin, precum şi dizolvarea Parlamentului cu 70% USL, din moment ce l-au avut în mână şi în loc să-l spulbere, l-au graţiat, de frica mărimile 😳 mărimilor mondialiste. De ei ar putea să-şi bată joc cât vrea. Partea proastă e că dezaxatul de la Cotroceni îşi bate joc de popor. Din cauza nevolnicilor pe care i-am votat şi nu sunt în stare să ne apere. Dimpotrivă, îşi văd doar de interesele lor meschine. Deci, continuă să facă ce au făcut şi cei pe care i-au dat jos doar ca să le ia locul.

Demisia ar trebui să şi-o dea toţi. Şi să vină la putere nişte oameni normali. Care nu uită de unde au plecat.

Din păcate, e o utopie. Deci trebuie să ne mulţumim cu ce avem.

Numai că şi ei ar trebui să nu se mai atace pentru că îi troznim de proşti ce sunt. Faptul că sunt mai acceptabili fiindcă nu le mai vedem feţele celorlalţi nu-i face scuzabili. Dimpotrivă, îi obligă să se pună în patru labe în faţa alegătorilor. Nu de alta, dar fiindcă mai urmează alegeri.

21 răspunsuri to “BĂTAIA DE JOC BĂSECURISTĂ”

 1. BĂTAIA DE JOC BĂSECURISTĂ » Bloogle Says:

  […] Original Blog » […]

 2. ada1957 Says:

  Din pacate ” barbati ” sunt UDREA si cu EBA.
  La nivel incult , prostesc , agramat si lipsit de caracter se apuca sa distruga ceva DAU CU TEMEI.
  Tonta … arogant si incompetent ( din pacte chiar la materia lui de baza drept ) in suficenta lui a avut senzatia ca daca damana cu handicapatul de Obama si alti fosti , are lumea la picioare. De unde PROSTUL si tradatorul a luat-o in ingamfarea lui.
  La 70 % NU au facut nimic ptr tara… NU au schimat nici o lege a lui BOC sau Macovei …A stat drept si a pocnit calcaiele in fata Betivului. Se uita impasibil cum baga Matolul pe toti in puscarie. in TARA asta NUmai MATOLUL fura , inseala … isi face de cap. Ne meritam soarat. TOTUI PDL sunt in parlament din pozitia 3 si 4. DREPTATE PANA LA CAPAT. PDL a luat voturi multe… USL va muri speranta. Ce colonie frumoasa suntem… mosia lui Basescu si a incultelor lui progenituri.

 3. Radu Humor Says:

  DECALOGUL CHOMSKY

  Noam Chomsky (n. 1924) este un reputat lingvist american, profesor emerit la Massachusetts Institute of Technology (MIT).
  În afara mediilor academice, Chomsky este mult mai cunoscut în lumea întreagă pentru activitatea sa politică, îndeosebi în ceea ce priveşte critica vitriolantă la adresa politicii externe a Statelor Unite, dar şi a guvernelor altor mari puteri. Drept care este considerat şi o personalitate marcantă a stângii politice din Statele Unite.
  Noam Chomsky a identificat şi a explicat, într-o formulare pe înţelesul tuturor, regulile de bază ale manipulării pe care se bazează puterea politică în criza de legimitate şi pe care el le numeşte strategii ale diversiunii. Ele au fost sintetizate în ceea ce poate fi numit „Decalogul Chomsky”.

  Decalogul Chomsky
  1. Poporul trebuie să aibă mereu mintea ocupată cu altceva decât cu problemele lui adevărate
  Pentru aceasta: Să distragi permanent atenţia de la problemele sociale reale, îndreptând-o către subiecte minore, dar cu mare impact emoţional.
  2. Poporul trebuie să perceapă conducătorii drept salvatori ai naţiunii
  Pentru aceasta: Inventează false ameninţări, ori creează probleme grave, care îngrijorează real şi angajează opinia publică, iar apoi oferă soluţiile.
  Un exemplu: Favorizează insecuritatea cetăţenilor, apoi guvernarea providenţială salvează naţiunea în temeiul legilor represive cerute de popor, cu preţul limitării propriilor libertăţi democratice.
  3. Poporul trebuie permanent pregătit pentru mai rău
  Pentru aceasta: Mecanismele propagandei „albe” (oficială, integral asumată de guvern), „gri” (parţial asumată) şi „negre” (niciodată asumată) trebuie să promoveze imaginea unui guvern în permamenţă preocupat pentru ameliorarea condiţiilor tot mai sumbre ale viitorului. Politicile antipopulare dure se vor aplica gradual, pentru a se preveni ori atenua protestele sociale. În acest fel, cel mai mare rău devine suportabil dacă e administrat în porţii anuale, conform unui program anunţat.
  4. Poporul trebuie să creadă că şi ceea ce guvernele îi pregătesc spre a trai mai rău este tot pentru binele său
  Pentru aceasta: Să obţii acordul de moment al poporului pentru măsuri economice dure din viitor. Omul se obişnuieşte cu ideea şi înghite tot, dacă e prevenit şi amânat.
  5. Poporul trebuie să aibă o gândire care să nu-i permită sesizarea legăturii dintre cauze şi efecte
  Pentru aceasta: Să te adresezi oamenilor ca şi cum ar avea cu toţii o gândire infantilă. În felul acesta, îndrepţi mulţimile spre un tip de gândire superficială, naivă şi cu predispoziţie la intoxicări informaţionale.
  6. Poporul trebuie dezobişnuit să problematizeze realitatea şi să acţioneze sub impulsul emoţiilor
  Pentru aceasta: Să faci tot timpul apel la sentimente şi la reacţii glandulare, nu la raţiune. Să încurajezi reacţiile emoţionale, pentru că sunt cel mai uşor de manipulat.
  7. Poporul trebuie obişnuit cu satisfacţii ieftine, care să-i ocupe timpul şi să-l demotiveze în atingerea unor idealuri superioare
  Pentru aceasta: Un sistem de învăţământ corupt şi nefuncţional este instrumentul ideal de a tine cetăţenii în ignoranţă şi a manipula opiniile colective după bunul-plac.
  8. Poporul nu trebuie să aiba acces la mijloace de informare completă, exactă, corectă şi obiectivă
  Pentru aceasta: Să încurajezi financiar acele mijloace de comunicare în masă care îndobitocesc publicul şi îl ţin legat de emisiuni şi seriale vulgare, ce trag inteligenţa în jos.
  9. Poporului trebuie să-i fie indus spiritul turmei
  Pentru aceasta: Să stimulezi sentimentul individual de culpă, de fatalitate, de neputinţă. Persoanele care nu mai au impulsul de a se revolta, devin o turmă şi sunt uşor de controlat.
  10. Poporul nu trebuie să creadă în existenţa strategiilor şi mijloacelor oficiale de manipulare
  Pentru aceasta: Să apelezi la toate cuceririle ştiinţelor pentru a cunoaşte punctele slabe din psihologia individului şi a mulţimilor. În acelaşi timp, să discreditezi aceste cunoştinţe prin mass-media, astfel ca poporul să nu creadă în mijloacele şi strategiile statale de manipulare.

 4. Ovidiu Says:
 5. Gabi Mihalcea Says:

  @Rox Eu nu mai comentez sau ma amestec in ultima vreme din doua majore motive:
  + first Ryland Matthew Cristian is may new world!
  + second, acest blog a devenit prea legionar pentru mine (suna tare/extrem dar din nefericire asta a devenit!). Vrei un argument? L-ai porcait pe ALM aiurea in tranvai. Arunci in derizoriu pe oricine este impotriva ideiilor tale.
  Onest, in trecut cind blogul tau era aglomerat de comentatori erai deschisa la dialog; acum doar tu si cei 3-4 haitasi mai au loc…

 6. Radu Humor Says:

  Găbiţă
  Să-ţi trăiască Rylandul, dar într-o ţară liberă, suverană şi demnă, aşa ca aceea pentru care luptă Roxana şi „cei 3-4-haitasi”.
  Deocamdată prea puţini !
  În schimb de voi, de pretutindenari, s-a umplut lumea ca de râie !

 7. ioprotestatarul Says:

  @Radu Humor
  Domnule, aveti perfecta dreptate. Personal sunt mandru sa fiu „hăitaș” pe blogul „legionar” al unei Doamne ce lupta pentru binele Romaniei.
  In rest nu mai conteaza ca o fi „may new world” ori „my new world”, „aiurea in tranvai” ori „aiurea in tramvai” fiindca e o dăscăleala… „aiurea”, de fatada si de la mare distanta.

 8. Roxana Iordache Says:

  Gabi, mă tem că încă n-ai învăţat să citeşti. Am fost mereu politicoasă cu acel individ, până când a postat un comentariu incalificabil la adresa domnului Ion Olteanu şi mai ales, a doamnei Adriana Olteanu.

  Cât priveşte „legionarismul”, chiar crezi că trebuia să arunci toxina-asta ca să faci plăceri stăpânilor SUA? Am înţeles că te compromiţi în faţa lor dacă mai postezi pe un blog românesc. :mrgreen:

 9. Gabi Mihalcea Says:

  @Rox, o fi sunat nasol, dar termenul de legionarism nu l-am folosit (sau mai bine spus nu am vrut sa-l fol,osesc) in mod jignitor. Am vrut sa sugereze nationalismul, si nu in sensul desantat al istoriei promovate in epoca.
  Cer scuze daca a iesit ca o jignire.
  Oricum raman la parerea ca miscarea anti ALM este exagerata.
  @Radu, sincer vorbind care este obiectivul luptei?

 10. Roxana Iordache Says:

  Gabi, tu te vezi ce scrii? Ce bazaconie mai e şi asta, „mişcarea anti-ALM!?! 🙄 Serios că ne pierdem timpul. Că netul e o pierdere de vreme stupidă şi nocivă atunci când devine arenă de atacuri la persoană gen şatră. Nu puţini au încercat să-mi compromită blogul în acest fel şi eu nu accept aşa ceva. Repet că replica scurtă cu care l-am expediat pe acel personaj i-am dat-o când am constatat că e imperativă. Oricum îi tolerasem ironiuţele şi insinuările stupide, de spectactor tihnit care îşi bate joc de oameni care, spre deosebire de el, chiar suportă consecinţele atitudinii lor frontale.

  Referitor la naţionalism, cred că e de bun simţ să te opui ca român colonizării ţării.

  În rest, îmi rămâi la fel de dragă şi te înţeleg dacă îţi e frică să mai postezi pe blogul meu de teama consecinţelor. Chiar n-ar avea sens să vă prejudiciaţi poziţia liniştită. Vorbesc foarte serios şi fără absolut nici o ironie. Voi trăiţi acolo, noi, aici.

 11. Marius Mina Says:

  Lasati-o pe Gaby Mihalcea ca a luat-o cu „tranvaiul” pe miriste . Ea, saraca, e mai de stanga dar nu reuseste decat sa-si dea cu stangu-n dreptu’ de cate ori posteaza cate o anomalie testiculara nefermentata. Zici ca a terminat gradinita la Stefan Gheorghiu .

 12. olimpiu65 Says:

  O Doamne, credeam ca nu se va mai face un pic de ordine printre pishadistii astia cu tupeu, spalati pe creier care o tin gaia -matzu cu lozincile de tip pcrist. si cum nu am vrut sa ma pun pe injuraturi inainte de Craciun, m-am multumit cu lectura
  in fond dictonul : ,,cine nu-i cu noi e impotriva noastra” e atat de inradacinat la unii incat a fost mereu am fost (si nu numai eu) catalogat basist daca aveam opinii critice la adresa guvernarii USL
  dar sincer nu ma asteptam la reactii mizere de la tov ALM pe care il vedeam altfel desi nu eram de acord cu unele opinii. nu-i vreo paguba are un blog pe care il sponsorizeaza desi nu si-l insuseste si acolo e venerat!!!
  decat uslisti din astia mai bine portocalii stupizei gen Tibi, sunt mai digerabili!!!

 13. virgilvirgil Says:

  Ba io as fi fost mindru sa fi putut fi legionar , din pacate nu am reusit sa fiu decit taranist .

 14. treexbeard Says:

  Nici eu nu mai postez pe aici de cand m-a banat Roxana. Asta se intampla daca spui lucruri care nu ii convin.

  Roxana a ajuns ca in Ministerul Adevarului al lui Orwell, gata sa rescrie toata realitatea ca sa iasa Karau bine.

  Uitati-va la postul asta, cat e de penibil. Oamenii lui Basescu au bagat legile, of course! Dar i-ati auzit pe Karau sau pe Ponta indignati impotriva alora? I-au dat afara din partid? Nu, erau ocupati sa spuna ca totul e ok, toti ambasadorii n-au inteles bine.

 15. Roxana Iordache Says:

  Tibi, ce-i, băieţică, pierzi pizza? 😛

 16. treexbeard Says:

  @Roxana
  Glumeata ca intotdeauna!
  Dar sa revenim. Crin de ce n-a cerut nicio demisie? Nu cumva bataia de joc basecurista de care zici este formata din Crin si Ponta, infiltrati in USL?

 17. Gabi Mihalcea Says:

  @Rox Nu am nici un fel de frica/retincenta sa comentez. Dar stiind ca ideile mele sint 180 cu ce se discuta aici de ce sa comentez? Doar sa fiu luata la misto sau injurata? Prefer sa imi vad de ale mele…

 18. olimpiu65 Says:

  http://www.cotidianul.ro/cu-ce-strategie-incredibila-ar-fi-venit-ponta-in-cazul-legilor-care-au-incins-parlamentul-228392/

 19. Mihai Hristea Says:

  Mizeriile basiste are face bine sa-si tina ascunsi macar postacii pana trece furia populara si-a uselistilor… Oh, wait! Numai oamenii au inca boala pe portocalii pentru nenorocirile produse si ticalosiile infaptuite, politicienii coabiteaza cu drag si spor. In loc sa vad vreo 2M de basisti facand efectiv ceva bun pentru tara asta, in regim de detentie, evident, observ aceleasi mutre gen Roberta, Nuti, Boc si restul gastii lafaindu-se bine-mersi in posturi caldute si, mai ales, al dracului de bine platite, iar grosul imbecililor basisti aberand cu gratie si tupeu specific inclusiv pe blogurile liberale. O, ce frumos, viitorul luminos…, vorba cantecului!

 20. olimpiu65 Says:

  http://www.pesurse.ro/2013/12/15/exclusiv-crin-antonescu-ponta-isi-risca-scaunul–/

 21. Roxana Iordache Says:

  Tibiţă, iarăşi minţi. Cum să nu ceară nici o demisie? A cerut demisia lui Băsescu. Altfel, ce te făceai dacă, atunci când te-ai retras indignat, postam că e previzibilă revenirea ta sub un nick mai vechi? 😛 Iar de banat, banez nesimţirea. Ca să fii tolerat aici, a trebuit să înveţi să te cenzurezi până n-ai mai putut. 😀 Ţi-ai cenzurat pornirile de a face ţigănie. Ceea ce-ţi recomand şi în continuare. 🙂

  Gabi Mihalcea, dintre lucrurile pe care nu le suport, trei sunt în top: murdăria, nesimţirea şi ipocrizia. Tu ai făcut multă ţigănie, adică, te-ai luat de oameni, inclusiv de mine, în termeni ineleganţi, de exemplu, pe mine m-ai trimis de mai multe ori la balamuc. 🙂 Genul ăsta de schimb de replici nu-l tolerez. Am făcut apel de mai multe ori la civilizaţie. Îmi amintesc că şi ţie ţi-am luat apărarea, nu o dată. Fiecare are dreptul la opinie – şi aici, opiniile au libertate absolută – singura condiţie fiind civilizaţia. Adică, buna credinţă în opinie şi adresare.

  Deci, corect era să spui că n-ai timp să postezi, pentru că te ocupi de scumpetea mică. Superb! Asta-i viaţă adevărată, n-are rost să-ţi pierzi timpul cu prostii.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: