PUNGEŞTI. REZILIAŢI CONTRACTUL CU CHEVRON!

Pungesti gandul.info

Foto: gandul.info

Am scris de mai multe ori că era previzibil ca Pungeştii să devină punga cu explozibil electoral prin instrumentarea locală a violenţei jandarmeriei împotriva populaţiei civile revoltate, violenţă de natură să se spargă în capul ministrului liberal de Interne, deci, să explodeze în faţa PNL, ca acţiune de pre-campanie pentru europarlamentare.

Spre deosebire de PNL, PSD – să mă ierte susţinătorii admirabili şi dragii de bizoni înşişi – are suficienţi bizoni ca să-i asigure 25-30% şi în cele mai crâncene perioade de scădere a încrederii şi simpatiei.

Pungesti realit.net

Foto: realitatea.net

Oricum, Ponta se joacă cu focul, fiindcă scânteia de acolo poate cuprinde capitala. Şi în consecinţă, ţara.

Mai ales că şi vremea e frumoasă, aşa era în decembrie 1989.

Deci, ministrul de Interne ar face bine să-l demită pe responsabilul acţiunii represive şi să dispună anchetă la adresa celor care au executat-o cu zel. Altfel, riscă o mişcare anarhică. Şi anarhistă. Scăpată de sub control.  Tot ceea ce vizează Sistemul care o instrumentează ca să justifice măsuri de forţă şi regim totalitar.

pungesti-adrian-arnautu mediafax

Foto: Adrian Arnăutu, Mediafax

Şi să nu fie de mirare când Băsescu va face conferinţă de presă special ca să înfiereze „violenţa guvernamentală”, satisfăcut, în acelaşi timp, că proiectul coabitac Chevron e în desfăşurare. De altfel, presa băsecuristă pregăteşte terenul. Cu zel.

Aşa încât ministrul Stroe ar fi cazul să joace bărbăteşte şi să dispună măsuri dure. Poate chiar să ia taurul de coarne şi să meargă personal la faţa locului. După ce-i demite pe (i)responsabili. Dacă mai poate, după prostia cu descentralizarea. Dacă nu, din păcate s-ar putea ca Sistemul să-i obţină demisia. Că nu trebuie să numere el voturile. :mrgreen:

pungesti

Vreau să spun că n-are altă şansă decât să joace tare şi să câştige simpatia civică în cazanul de la Pungeşti. Altfel, PNL pierde grav. Şi asta-i secundar. Principalul e că o revoltă violentă ar fi tot ce poate fi mai neavenit pentru România. Liberalii ar trebui să ceară, frontal, rezilierea contractului cu Chevron.

Chiar în mijlocul marii manifestaţii naţionale care se anunţă mâine, la Pungeşti.

61 răspunsuri to “PUNGEŞTI. REZILIAŢI CONTRACTUL CU CHEVRON!”

 1. PUNGEŞTI. REZILIAŢI CONTRACTUL CU CHEVRON! » Bloogle Says:

  […] Original Blog » […]

 2. Roxana Iordache Says:

  Coacăze, vezi că ţi-am răspuns la Moş Nicolae. 😛

 3. Ghita Bizonu' Says:

  Loberalii nu pot sa ceara revizuirea nici unui contract. Nu de lata insa ptr asta ar trebui sa fie Nastionali .

 4. Sandi Says:

  O super-pupincurista basista paraseste Romania Tv. E vorba de Sorina Matei. Se pare ca se va aciua la cotineata basista LaBe1Tv

 5. Gabi Mihalcea Says:

  Vad ca Majestatea Sa, nu-l vede „terorist ajuns erou” pe Mandela:

  “Am aflat cu multă tristeţe despre trecerea la cele veşnice a lui Nelson Mandela, om de Stat plămădit din virtuţi rar întâlnite în lumea puterii de astăzi. Nelson Mandela a stat drept în faţa ororilor timpurilor Războiului Rece, plătind cu suferinţă fizică şi morală pentru credinţa sa în libertatea omului şi dreptul său la demnitate. Cu credinţă şi altruism, el şi-a iertat călăii, iar pentru aceasta a trebuit să îndure uneori dezaprobarea aliaţilor. Nelson Mandela a trăit aproape un secol, dăruindu-ne un exemplu de constanţă şi durată a iubirii de dreptate. Dumnezeu să-l odihnească acum în pace!”

  http://ampress.ro/stiri/regele-mihai-i-mesaj-impresionant-de-condoleante-pentru-nelson-mandela/

 6. ALM Says:

  Ce face „populaţia civilă” când se revoltă (adică după ce a trecut pe la casieria Opoziţiei)? Răspuns: – Tipăreşte benere împotriva premierului! Fiecare „civil” are câte o tipografie în debara!

  Dreptacii (adică băsiştii vopsiţi) susţin revenirea la dictatura proletariatului, înfrăţit cu ţărănimea muncitoare. Cum ambele categorii socio-profesionale au cam dispărut, se apelează la ţărănimea băutoare şi la babele bocitoare.

  Într-adevăr, liberalii ar trebui să ceară rezilierea contractului cu Chevron, concomitent cu depunerea la trezoreria statului a despăgubirilor prevăzute în caz de reziliere unilaterală. Că de politică a partidelor din gură şi a poporenilor din pungă m-am cam săturat.

  Iar jandarmii ăia ramoliţi, conduşi de nişte şefi bezmetici, să fie retraşi din zonă! Uite aşa, ca să sece ţoiurile din mâinile rivuluţionarilor rurali. O să plângă după ei acu, acu, după ce vine zăpada şi cineva trebuie să o cureţe şi să le aducă pâine cu spinarea …

 7. Cocobinozaurul Biguminizat Says:

  „Dreptacii (adică băsiştii vopsiţi) susţin revenirea la dictatura proletariatului, înfrăţit cu ţărănimea muncitoare. Cum ambele categorii socio-profesionale au cam dispărut, se apelează la ţărănimea băutoare şi la babele bocitoare.”

  @ALM

  Cu tot respectul pe care vi-l port, din cauza majoritatii postarilor dumneavoastra si din cauza modului in care comunicati, nu pot sa va dau dreptate aici.

  Si taranii, si muncitorii cei mai de jos , sapatorii de santuri si Doreii fara intelepciune sau umor cum este clasicul Dorel, au dreptul sa protesteze oricand CRED ei ca sunt amenintati de o primejdie, ca nu le sunt respectate drepturile, etc. In privinta asta „taranimea bautoare” sau „babele bocitoare” au drepturi identice cu academicienii, medicii, inginerii, arhitectii sau orice alta categorie profesionala.

  Trebuie sa-l aiba acest drept de a protesta chiar daca cineva poate profita de pe urma lor, asa cum se va intampla probabil. Trebuie sa-l aiba sau sa si-l castige ,asa cum l-au castigat si in 2012, cand cei iesiti ca sa protesteze impotriva guvernului MRU, au fost catalogati drept „ciumpalaci”! N-ar trebui sa facem si noi aceeasi greseala cum faceau atunci fanii lui Basescu, desconsiderand oamenii iesiti in strada.

  In fond ce doresc acesti noi ciumpalaci domnule ALM? Doresc ca promisiunile USLului din campanie sa fie respectate…Nu-mi pare nimic absurd in chestia asta si cred ca ar trebui sa se obisnuiasca toti politicienii cu ideea ca daca semeni vant, culegi furtuna. Inteleg pozitia dificila a guvernului si faptul ca Basescu&MRU este de fapt capul rautatilor ,iar ei doar „deconteaza” ura populatiei intr-un mod oarecum nedrept. Spun „oarecum” deoarece pe undeva isi merita aceasta soarta ,din cauza ca nu se poate astazi sa spui ceva, iar maine sa faci cu seninatate invers decat ai spus. Cel putin intr-o tara normala, n-ar trebui sa se intample asa ceva.

 8. Cocobinozaurul Biguminizat Says:

  „Liberalii ar trebui să ceară, frontal, rezilierea contractului cu Chevron.”

  @Roxana

  Pai sa ceara, ca nu-i doare gura. :). Ar trebui si PSDul sa faca tot asa. Nu-i exclus sa faca tot asa si PDLul , FCul lui MRU si toti cei care au initiat de fapt acest proiect. Nimic nu-i exclus pe la noi, inclusiv sa-i vedem pe Basescu sau MRU cerand ferm oprirea „genocidului chimic”, etc etc. pe care ei l-au initiat de fapt. Doar Ponta nu poate face asta, deoarece el ar trebui sa aplice ce a semnat MRU si ar avea niste angajamente de indeplinit, chiar daca nu el le-a initiat . :).

  Dupa circul declaratiiilor „ecologiste” s-ar trece la chestiile serioase si ar trebui dati banii americanilor la rezilierea contractului, ajungand in situatia Bechtel, in care nimeni nu lucreaza in Romania, ci doar ia bani 🙂 . Nici asta n-ar fi o problema, problema este ca nimeni nu este niciodata vinovat pentru astfel de contracte, in care in urma unor nenorociti de basisti, ajungem toti sa dam bani din buzunare pentru Bechtel sau Chevron!

 9. ALM Says:

  „Si taranii, si muncitorii cei mai de jos , sapatorii de santuri si Doreii fara intelepciune sau umor cum este clasicul Dorel, au dreptul sa protesteze oricand CRED ei ca sunt amenintati de o primejdie, ca nu le sunt respectate drepturile, etc.”

  Domnule Coco…, dreptul de a protesta nu-l poate lua nimeni. Întrebarea este următoarea: înlocuim Constituţia cu Legea Talionului? Unde scrie în Constituţie că dreptul de a protesta se poate manifesta oricum, inclusiv cu bâta?
  Eu, cănd traversez strada, mă simt ameninţat de şoferii care nu respectă Legea şi CRED că trebuie să mă apăr. După raţionamentul dvs, ar trebui să pun mâna pe un par şi să încep să sparg parbrizele celor care nu-mi dau prioritate?

  Vă rog să-mi permiteţi să nu cred în „proteste spontane” cu activişti veniţi peste noapte, cu benere tipărite profesional şi, mai ales cu slogane politice parţial mincinoase! Cianura este la Roşia Montană înainte să se nască Ponta, extragerea gazelor prin fracturare hidraulică este, cel puţin deocamdată, drobul de sare din opera lui Creangă. Ce fac „protestatarii” acolo trebuie susţinut cu parale multe! Cine achită facturile? Benerul din poză ne oferă răspunsul!

  Vedeţi dvs, stimate domn, se spune că în politică (ca şi în faţa unei bariere) numai boii sunt consecvenţi. Nu aţi fost pus niciodată în situaţia ca, în faţa realităţii, să vă schimbaţi planurile? Eu păţesc aproape zilnic aşa ceva, mai ales când aştept mijloacele de transport în comun. La fel şi când merg la piaţă: schimbăm meniul planificat după oferta pieţei. Iar eu sunt la baza piramidei politice. Nu credeţi că şi la vârf situaţia este similară? Vrei să măreşti salarii şi te trezeşti cu o amendă de un miliard de euroi! Cumperi gaze la cel mai mare preţ fiindcă un guvernator vorbeşte când trebuie să tacă! Etc etc etc!

  Promisiunile electorale trebuie să fie considerate dorinţe comune (cu toate că unele sunt „praf” curat). Ce bază se poate pune pe acele promisiuni când cei ce promit habar n-au ce găsesc în fichetele administraţiei statului? A te agăţa de acele promisiuni sau atitudini, negând realitatea, înseamnă lipsă de discernământ politic sau, mai rău, dorinţă de a protesta sportiv, adică, de amorul artei …

 10. Cocobinozaurul Biguminizat Says:

  „Vedeţi dvs, stimate domn, se spune că în politică (ca şi în faţa unei bariere) numai boii sunt consecvenţi.Nu aţi fost pus niciodată în situaţia ca, în faţa realităţii, să vă schimbaţi planurile?”

  @ALM,

  Atunci nu este deloc tarziu pentru Ponta sa nu fie bou si sa-si schimbe iar punctul de vedere referitor la exploatarea gazelor de sist…. 🙂

  Dincolo de gluma, problema nu se pune daca in fata realitatii isi schimba cetatenii Cocozaur sau ALM planurile sau nu. Eu ca si dumneavoastra imi schimb uneori planurile, fiind flexibil in gandire si adaptabil in fata realitatii.

  Nu la fel insa se pun problemele daca am promis ceva cuiva, obtinand avantaje personale din acea promisiune. Atunci „razgandirea” nu mai inseamna flexibilitate in gandire sau adaptabilitate, ci TEAPA, incalcarea unei promisiuni si lipsa de respect fata de omul caruia i-am promis ceva. Asta incerc mereu sa nu o fac si exceptand extrem de rare cazuri de forta majora, imi reuseste!

  In fond ma intereseaza un singur lucru domnule ALM! Ma intereseaza daca petru tara este bine sa fie exploatate gazele de sist sau nu ! Restul este chiar vorba goala.

  Daca este bine pentru tara, pot iesi toti cei responsabili si pot spune „da, dragi alegatori, noi am mancat rahat si v-am spus ca e nasoala rau chestia cu gazele de sist, insa de fapt era chiar misto pentru Romania. Nu sunt pericole ecologice cum glumeam cu voi, o sa fim independenti energetic si hai sa dam drumul la treaba. Ne cerem scuze dar noi nu suntem boi consecventi ca voi, dovada fiind ca noi suntem cei votati, iar voi doar cei care ne votati pe noi. Va multumim, va mai promitem tepe si va rugam noi sa nu mai fiti tampiti si sa luati de bun tot ce spunem noi prin campaniile electorale!”

  PS: Eu unul recunosc ca n-am citit in programul electoral USL ceva referitor la interzicerea gazelor de sist (in privinta asta macar, bravo lor!) , insa stiu pozitiile adoptate verbal in campania electorala. N-as spune ca ar trebui sa conteze doar ce este scris in programul electoral si ignorate complet toate declaratiile verbale.

 11. Cocobinozaurul Biguminizat Says:

  @ALM

  In celelate aspecte… orice violenta trebuie sanctionata de jandarmi, insa evident nu intr-un mod disproportionat. Adica jandarmii trebuie sa-si faca treaba pe care o au de facut, fara „timiditate”, insa si fara abuzuri, indiferent de ce fel.

  Eu unul habar nu am cum au stat cu adevarat lucrurile la Pungesti, asa ca NU STIU daca au procedat sau nu corect jandarmii. Daca s-au comis abuzuri atunci sa raspunda vinovatii, daca nu s-au comis abuzuri, atunci sa fie sanatosi jandarmii ca si-au facut treaba corect. Nu vad nimic rau intr-o comisie parlamentara care sa cerceteze onest situatia de la Pungesti, mie mi-ar parea o idee excelenta si asta as face…

  In privinta protestelor spontane, eu inca mai cred ca POT exista proteste spontane. Ca mereu cauta cineva sa profite de pe urma protestelor, asta este alta treaba…

  Spontane sau nu protestele, esti obligat ca lider sa le consideri spontane si sa crezi sau sa te prefaci ca asta crezi si ca nu pui la indoiala onestitatea protestatarilor. Cealalta varianta, de a acuza „agenturile” cum a facut Ceausescu, sau partidele istorice ca platesc protestatarii cu dolari, ca propaganda FSNului fata de cei din Piata, etc., sunt cam nasoale si nu fac decat sa-i inraiasca pe cei care intr-adevar sunt onesti acolo si care de fapt sunt de cele mai multe ori, marea majoritate a celor prezenti….

 12. ALM Says:

  Domnule Cocozaur, chiar trebuie comisie parlamentară pentru orice? Vă asigur că tot ce s-a întâmplat la Pungeşti a fost filmat şi vizionat de cei îndreptăţiţi să aprecieze acţiunile jandarmilor. Câteva filmuleţe am văzut şi eu. Zeci de copii de maximum 18 ani care se „hârjoneau” cu jandarmii. De unde atâta tineret la sate, că la dat zăpada lipsesc cu desăvârşire?

  O confruntare cu organele statului, pentru ca să poată fi stopată, trebuie să fie disproporţionată! Nu este o gală de box sau o bâză amicală! Problema este simplă, dacă nu vrei să te doară capul, ieşi din „raza de acţiune a macaralei” …

 13. Sandi Says:

  O fatza de zaraf !!!

  http://www.dcnews.ro/2013/12/bnr-va-tine-secret-raportul-privind-creditul-familiei-basescu-de-la-cec/

 14. Cocobinozaurul Biguminizat Says:

  „Domnule Cocozaur, chiar trebuie comisie parlamentară pentru orice?”

  @ALM

  Dupa mine trebuie, in conditiile in care increderea in Parlament a fost grav afectata de discursurile demagogice basiste cu cheltuieli enorme, cu numarul de parlamentari, cu „cei 322”, etc. In lupta sa pentru putere absoluta, Basescu a atacat fara odihna Parlamentul ca principal potential inamic! Efectele se vad si acum foarte bine, oamenii prefera un tatuc mana forte, decat mai multi oameni care sa ia decizii impreuna.

  Daca acea comisie isi va face treaba corect (si sunt perfect constient ca oricat de corect si-ar face treaba, n-ar fi si obligatoriu apreciata ca atare de toata lumea, asta fiind deja imposibil), ar putea aduce un plus de credibilitate unei institutii care dupa mine este fundamentala intr-o democratie. Se poate ca UNUL sau cativa dintre jandarmi sa fi comis abuzuri, se poate ca nimeni sa nu fi comis, se poate ca sefii jandarmilor sa fi comis, etc. Va repet ca eu nu stiu cum stau lucrurile! Asta trebuie verificat, iar faptele cred ca cel mai bine le poate clarifica o comisie parlamentara, nu una guvernamentala, prezidentiala sau de alta natura. In nici un caz una de la Chevron 🙂

 15. Donkeypapuas Says:

  @Securistul împuţit ALM şi CăcăLingău

  Punctul 8 din promisiunile electorale.

 16. ioprotestatarul Says:

  Eu cred ca in acest moment fragila democratie din Romania se indreapta cu pasi repezi spre totalitarism, multumita tradatorului Ponta si mafiei P.olitrucilor S.ecuristilor D.epravatilor ce au pus stapanire pe institutiile statului.

  Iata si un exemplu… Desi personal ma doare in cot, iar dovada e faptul ca am continuat protestele la locul cu pricina, am actionat in instanta hotararea consiliului local nr. 89/2013 prin care parvenitii la putere au interzis in mod ilegal manifestarile in fata Palatului Administrativ si zona adiacenta. In motivarea hotararii prin care actiunea mi-a fost respinsa judecatorul afirma, si citez: „Cu privire la libertatea de exprimare si informare: articolul 10 DIN Conventia EDO orice persoana are dreptul la libertatea de exprimare. Acest drept cuprinde libertatea de opinie si libertatea de a primi sau acomunica informatii sau idei fara amestecul autoritatilor pulice sifara considerarea frontierei.” Cate greseli „pulice” ati gasit?! Apoi spune: „Exercitiul acestor libertati ce presupune datorii si responsabilitati poate fi supus unor formalitati, conditii, restrangeri sau sanctiuni prevazute de lege, care constituie masuri necesare, intr-o societate democratica…”. Deci „RESTRICTII SAU SANCTIUNI PREVAZUTE DE LEGE” nu de hotarari ale consiliului local care nu este organ legislativ.
  Iata insa cireasa de pe tort, conform judecatoarei „independente” si „inamovibile” Nadia Silvia Dinu „RESTRICTIA NU TREBUIE SA FIE SUB FORMA DE LEGE OFICIALA, CARE SA VINA DE LA PARLAMENT.”
  Asadar, intr-o tara democratica, un drept constitutional „INVIOLABIL” poate fi restrictionat prin masuri ce nu trebuie sa fie sub forma de lege oficiala”. Asta e unul dintre magistratii statului de drept…

 17. ALM Says:

  @Donkeypapuas
  Iar ai căzut în hazna iepure cu copite? Nu tu o nuntă, un botez?

  Care promisiuni electorale, că din 1990 au fost o grămadă?

 18. Cocobinozaurul Biguminizat Says:

  @Donkeypapuas

  🙂

  Inteleg, tu esti crestin adevarat si in mentalitatile tale, ai de ales intre pistol si aruncatul cu rahat. Cum nu vezi si alte variante de decizii in viata, te inteleg, ai ales dupa tine varianta crestina 🙂 . Ce zici DonkeyPapuas, nu ai merita sa te canonizeze cineva pentru efortul tau admirabil de a arunca cu rahat ?…

 19. Sandi Says:

  Aceasta muieRI care ne va reprezenta la CEDO !!

 20. Sandi Says:

  Acest derbedeu de pe danele portului Constanta a inceput sa … miorlaie ! Schmuck !!

  http://www.dcnews.ro/2013/12/basescu-a-recunoscut-ca-isi-pierde-influenta-la-curtea-constitutionala/

 21. Ghita Bizonu' Says:

  http://vremea.forumgratuit.ro/t531-holobishnitza-si-holocot#1084

 22. Roxana Iordache Says:

  @Donkeypapuas. Mariane, e clar că rolul tău pe blogul meu e ca al băsiştilor: să insulţi ca să plece oamenii.

  Din cauza ta nu mai postează comentarii @johnson, fără de care nici nu prea mai îmi pasă de blog.

  Felicitări, eşti aproape să-ţi atingi ţinta! Acolo o să te întâlneşti cu Tibi şi puteţi să vă sărutaţi pe gură. :mrgreen:

 23. tibi2009 Says:

  Va anunt ca nu doresc sa (mai ) insult oamenii de pe aici.
  Adio.

 24. ALM Says:

  Oooo, nu pleca, te rog rămâi,
  Căci tu eşti dragostea dintâi …

  Ce faci Tibi, pleci în ţările calde? Te-au lăsat nervii capului?

 25. pozedecat Says:

  Eu n-am vazut la „jurnalisti” decat chestiunea violentei pusa in dezbatere. Inca n-am reusit sa aflu cat de legala este autorizatia de construire a Chevron pentru prospectiunile de acolo. Legea autorizarii n constructii spune foarte clar cum se face asa ca nu inteleg cum a emis CJ autorizatia fara avizul primariei Pungesti. Primarul ar fi in conflict de interese daca si-ar emite singur acest aviz, impotriva deciziei CL de a nu accepta in comuna explorare/exploatare gaze de sist. Apoi cum au scos din circuitul agricol terenul fara acceptul Consiliului Local? Si de ce autorizatia este emisa pentru Chevron daca Chevron nu detine terenul? Daca terenul este in litigiu, cum s-a emis o autorizatie de construire unei societati care nici macar n-are drepturi de proprietate asupra terenului in litigiu? Cred ca numai pe „vremea noua” sunt informatii cu documente …

 26. pozedecat Says:

  Serios !??? Era la Rosia Montana un lac de decantare al cianurilor si nu l-am vazut eu !??? Foloseau oamenii cianuri dupa ce pisau minereul cu steampurile actionate hidraulic cu apa din taurile amenajate in munte ?? Cica iese apa poluata de acolo. Nu stim cum putea sa iasa apa poluata de la sursa dat fiind ca procesarea nu se facea acolo … Apa e rosie din cauza mineralelor din ea, mai ales a fierului. E adevarat ca ni se spune ca apele sunt acide din cauza mineritului excesiv. Dar e bine de stiut ca sursa informatie respective este RMGC. Altfel ar trebui sa-mi pun intrebarea de unde ar veni totusi aciditatea dintr-un minerit facut cu mijloace mecanice, in galerie sau la suprafata ?

 27. Radu Humor Says:

  România sub ocupaţie :
  Internă şi externă

  Am fost duminica asta la Pungesti. Împreună cu prieteni, fiecare aducând alţi oameni. Au fost Erwin Albu şi Willy Schuster. Ba chiar şi…Harry Tavitian. Mărunţel şi uimit, cu un tricolor prins pe piept. Trebuie mers şi văzut ce e acolo, ca să crezi răul din acel loc şi să înţelegi: sărăcia de la marginea vieţii, tupeul americanilor şi urâţenia jandarmilor români. Tabloul Pungeştilor şi al pungeştenilor induce dispreţ oricărui ocupant bogat: nişte viitoare victime colaterale. Deşi hotărăţi, săracii nu contează. Sunt chiar inestetici, faţă de un oarecare impecabil Tom Holst, unealta CEO al Chevron, pălăvrăgind sfidător la TVR ( la ce mutră are, nu mă aşteptam la altceva, dar las psihanaliza “terminatorului” pe altcandva …). Scenariul bombardamentele din Irak se repetă în România, de data asta “paşnic”. Acolo petrolul, aici gazele de şist. Că apele vor fi otrăvite, nu contează. Vor fi doar nişte cadavre colaterale, asasinate lent cu apele Chevronului: de la oameni la bursuci, de la vitele din grajduri la peşti şi fluturi. Viaţa nu contează, dacă se scot bani din moarte.
  Jandarmii: mercenari plătiţi de dumneavoastră
  Jandarmii s-au purtat ca nişte mercenari plătiţi de americanii de la Chevron. Au arestat pe cei care vorbeau mulţimii, pentru că vorbeau şi, vag, o conduceau; deşi aceştia strigau mereu “Fără violenţă!” I-au arestat pe Willy Schuster, pe Erwin Albu şi pe alţii. Au bruscat femei, fete, amarnic. Nişte găligani fricoşi, cu siguranţă buni numai la aşa ceva; altfel ar fi avut o meserie onorabilă. Torţionarii bătrâni pot deci fi liniştiţi: generaţia tânără îşi face mâna la Pungeşti. Schuster si Albu se rugau în genunchi la troiţa de lângă drum. De câteva ori jandarmii au încercat să îi ridice. I-am fotografiat de fiecare dată, de aproape, şi au renunţat vremelnic. Aşa ceva poate provoca mulţimea… La câteva minute după ce am plecat, pe când în plin câmp un cordon de jandarmi mă oprise şi mă legitima, am primit telefon: cei doi fuseseră arestaţi şi băgaţi în dube. Brutalitate banală. Zel de cozi de topor româneşti. Da!: ţorţionarii au urmaşi…E o chestiune de timp. De ei trebuie să ne ocupăm, nu să “omorâm câinii şi pe Vişinescu”.
  Distrugeţi mijloacele distrugerii!
  Oamenii din sat au dărâmat numai gardul incintei Chevron , însă nu s-au atins de muncitorii de acolo, de jandarmi, de cei câtiva paznici şi nici de maşini. Păcat că nu au stricat maşinile! Oricum, este totuşi un bun început, căci Edward Abbey – un american de bună calitate, romancier, eseist, activist de mediu – scria: “ Un adevărat patriot trebuie să îşi apere ţara şi împotriva propriului guvern”. În acest caz, guvernul Ponta, umil cu plutocraţii de la Chevron. În romanul său The Monkey Wrench Gang (Banda cheii franceze), Ed Abbey face pe bună dreptate apologia sabotajului “pro natura”, trebuind a fi făcut de fiecare om sau grup responsabil. Cheia franceză, unealta simbol al romanului, cea cu care se pot distruge mijloacele distrugerii (numai cele tehnice) a devenit, ca termen, sinonimă cu sabotajul. Fără să îl fi citit pe Abbey, pungeşteniii au descoperit însă acelaşi urgent adevăr.
  Culmea prostiei lui Pristanda
  Pristanda e mic copil, în şmecheria lui faţă de jandarmii de azi. La un ordin, jandarmii de la Pungeşti însă, ca şi când ar fi fost de la o firmă privată, cumpăraţi pentru pază, au intrat în încinta străinilor şi au susţinut gardul. Cei de la firma SSG – plătită de americani pentru asta! – zăceau nemişcaţi şi se uitau la prostănacii plătiţi de noi, din bugetul ţarii… Romania e sub ocupaţie. Una internă, mai înainte de toate.
  O sugestie pentru ministrul Duşa
  Coordonatorul acţiunilor mercenarilor de stat de la Pungeşti, colonelul dr. (!) Ovidiu Vasilică, prim adjunctul Inspectoratului General şi şeful Statului Major al Jandarmeriei Române, cel care mereu vorbea microfonului din guler, – în vreme ce tâlharii trânteau la pământ femeile şi îl sfidau pe Iisus – pentru zelul dovedit, merită avansat. Sau destituit. E o simplă chestiune de onoare! (va urma).
  Nicolae R. Dărămuş
  P.S. Trebuie terminat odată cu fraţia închipuită dintre jandarmi şi popor. Mulţi dintre aceştia sunt foşti mercenari, “indivizi fără mamă fără tată”, întorşi din teatrele de război ale lumii, angajaţi – în lipsa vreunei calificări paşnice – în Jandarmeria Română. O adevărată pepinieră de indivizi ai represiunii şi torţionari.
  http://gandeste.org/general/romania-sub-ocupatie-interna-si-externa-i/35762

 28. Radu Humor Says:

  http://danielvla.wordpress.com/2013/12/08/razboi-impotriva-poporului-roman/comment-page-1/#comment-256

 29. ALM Says:

  Lu’ nea Dărămuş nu-i plac jandarmii! Treaba lui! Dar să emiţi concluzii şi „judecăţi de valoare”, atunci când eşti îndoctrinat până la saturaţie, este cam mult.

  Cum se spune că o imagine face cât o mie de cuvite, la link-ul următor veţi găsi milioane de cuvinte:
  http://www.ustream.tv/channel/tv-pungesti

 30. mihai444 Says:

 31. mihai444 Says:

  http://basilica.ro/stiri/bievenimentul-zileii-ataca-biserica-in-mod-iresponsabil-si-nedemnb_10988.html

 32. mihai444 Says:

  Miruna Munteanu
  Revoltator Cristian Preda. Cica daca nu exista un partid ecologist, protestele impotriva gazelor de sist sunt nelegitime. de pe facebook :)))

 33. Cocobinozaurul Biguminizat Says:

  „Va anunt ca nu doresc sa (mai ) insult oamenii de pe aici.
  Adio.”

  @Tibi

  Eu unul nu m-am simtit niciodata insultat de tine dar sigur, poti lua ce decizie vrei. Nu cred ca la tine s-a referit Roxana cand a spus de basistii care injura pe acest blog, ci la multi alti basisti al caror singur scop si a caror unica metoda de comunicare, era intr-adevar injuratul. Au fost multi, sa stii, cum sunt si multi antibasisti care tot asta fac. Asta-i „politica” (politichia mai curand) pe la noi, astia suntem, temperamentali si infierbantati crezand fiecare in cauza lui, in eroul lui salvator, vazand fiecare raul cel mai mic in felul sau sau vazand numai rele mari pretutindeni.

  Mie insa mi-a facut sincer placere sa vorbesc cu tine si parerea mea este sa iti iei o pauza , iar apoi sa te reintorci. Stii, am fost si eu singur pe bloguri sau pagini basiste si inteleg bine ce neplacut este sa stai …”singur printre dusmani” :). Este si partea de farmec al rezistentei, insa cand abia te lasa unul si te ia altul la injurat sau la glumite ieftine, ajungi si sa te gandesti ca poate mai bine ai citi o carte sau te-ai plimba pe afara …

  Deci fara adio, dupa o „convalescenta” binemeritata ca erou basist pe un blog antibasist, eu unul te astept iar la cafteala ideologica pentru binele tarisoarei asteia. 🙂

 34. Cocobinozaurul Biguminizat Says:

  Si recunosc ca mai exista si un alt motiv pentru care regret plecarea lui Tibi, insa este unul secundar…

  Faptul ca imi oferea des prilejul sa mai le reamintesc celor cu memoria scurta, ce a insemnat basismul pentru tara asta. Unii par sa uite, sa ignore ce a insemnat basismul, sau au tendinta sa puna semnul egal intre toti politicienii, iar asta nu este deloc bine .

 35. Cocobinozaurul Biguminizat Says:

  „Oamenii din sat au dărâmat numai gardul incintei Chevron , însă nu s-au atins de muncitorii de acolo, de jandarmi, de cei câtiva paznici şi nici de maşini.”

  @Radu Humor

  Ah, doar atat ?! Ma si mir ce i-a apucat pe jandarmi, ca doar stim toti ca daramatul de garduri pe o proprietate privata este o sarbatoare nationala romaneasca. Trebuia sa manance ca niste patrioti seminte si sa faca glume cand aia distrugeau gardurile, nu sa-i impiedice.

  A cui este vina Radule, a taranilor aia ca le este frica de ce ar putea pati in urma Chevronului ? Nu, categoric nu. A jandarmilor ca apara ce s-ar apara oriunde in lumea civilizata, o proprietate atacata de niste oameni ? Nici a lor nu este, admitand ca maine nu vrei sa fie atacate proprietatile Fordului, Daciei, sau a oricarei alte firme , indiferent daca este straina sau romaneasca. Nu mai fa un conflict intre jandarmi si taranii de acolo, ca nu exista un astfel de conflict si fiecare face ce crede si ce are de facut!

  Vina este a celor ce au adus absolut netransparent Chevronul in tara, cei care le-au permis sa utilizeze metode de explorare sau exploatare neacceptate in alte tari, fara sa le pese de ce ar crede „ciumpalacii” de romani! Pe astia ar trebui sa-i injure taranii din Pungesti!

  Altfel, cei de la Chevron au acte in regula, autorizatii de explorare si vor sa faca ce stiu ei, adica sa faca bani din gaz ! Nu sunt organizatii de binefacere si au venit sa faca profit ! Au batut palma cu niste sefi de klan politic romani intr-un birou, s-au inteles la biruri si vor sa se apuce de treaba lor.

  Taranii stiu si ei ce stiu, ca au auzit ca procedeul este interzis in multe tari , cred ca pamantul bunicilor lor o sa aiba de suferit iar de facut fac ce pot: darama garduri, se roaga, protesteaza…Fac si ei ce cred ca este bine pentru ei.

  Jandarmii fac si ei ce trebuie, apara o proprietate privata atacata si executa munca pentru care sunt platiti. Cand se bat cu gastile de tigani sunt minunati si eroi, cand apara o proprietate privata indiferent a cui, devin tradatori si canalii…

  Ce fac insa cei care au batut palma cu Chevronul si au acceptat fracturari hidraulice in satele unor oameni? Pai ce sa faca, stau bine mersi, beau un vin, mananca Kobe si se uita cum se caftesc astia unii cu altii…

 36. Roxana Iordache Says:

  Tibi, ai uitat prazul verde! 🙂

 37. Cocobinozaurul Biguminizat Says:

  Sunt curios in cat timp o sa apara (daca o sa apara) prima Sanda Lungu din Pungesti care va plange ca ea croseteaza ciorapei, dar cati ciorapei poate sa croseteze ca sa traiasca ea si familia ei?… 🙂

 38. ALM Says:

  @pozedecat
  Corectă remarca legată de cianurile la Roşia Montană! Am coborât ceva mai jos de Baia Mare. Numai vreo 250 km … Ideea rămâne!

 39. ioprotestatarul Says:

  http://www.romani-in-lanturi.blogspot.ro/2013/12/tradatorul-ponta-si-barinii-psd-sunt.html

  http://www.cotidianul.ro/jandarmii-au-indepartat-cu-forta-o-jurnalista-care-risca-sa-l-agreseze-cu-intrebari-pe-ponta-227944/

 40. ioprotestatarul Says:

  http://www.romani-in-lanturi.blogspot.ro/2013/12/tradatorul-ponta-si-baronii-psd-sunt.html

 41. Radu Humor Says:

  Coco…şelule !
  Tu eşti jandarm, sau doar prost informat ? 😉
  Că altfel nu se explică promptitudinea cu care sari în sus la o problemă atât de delicată, nu numai pentru oamenii de acolo, dar şi pentru toţi cei care mai sunt şi mai simt româneşte 🙄
  Bine că gardurile escrocilor de la Chevron sunt apărate cu străşnicie de către nişte killeri înarmaţi până-n gât, cu echipamente de ultimă generaţie ( în timp ce paza companiei asistă pasiv la acest grotesc spectacol în care sunt bruscaţi, bătuţi, amendaţi şi arestaţi oameni ce-şi apără „sărăcia şi nevoile şi neamul” de către nişte bestii plătite tot din banii lor :mrgreen: ), deci în apărarea gardurilor s-a găsit cine să sară, dar în apărarea acelor necăjiţi – NU !

  Despre ALM, refuz să cred că postează el !

 42. Sandi Says:

  Sunt ceva interese straine implicate in manifestatiile astea de la Pungesti ?!?

 43. Cocobinozaurul Biguminizat Says:

  „Că altfel nu se explică promptitudinea cu care sari în sus la o problemă atât de delicată, nu numai pentru oamenii de acolo, dar şi pentru toţi cei care mai sunt şi mai simt româneşte 🙄 ”

  @Radule

  Poate nu sunt la fel de patriot ca tine 🙂 , insa promptitudinea este data de tema discutiei si de faptul ca subiectul este interesant, iar de simtit, ei eu tot romaneste simt. Cel putin asa credeam pana sa te cunosc pe tine, unicul roman adevarat…

  Nu sunt jandarm Radule ,dar poate sunt prost informat. Ai putea sa spui concret ce-mi reprosezi si unde nu imi dai dreptate ?

  Altfel stiu, esti un mare patriot si intelegi lucrurile profund. N-ai putea sa si explici la fel de profund care anume este nemultumirea ta ?

 44. Cocobinozaurul Biguminizat Says:

  „pentru toţi cei care mai sunt şi mai simt româneşte 🙄 ”

  @Radule,

  Ca o curiozitate a mea personala, ” toţi cei care mai sunt şi mai simt româneşte” trebuie sa gandeasca obligatoriu cum vrei tu ? Ar putea cineva sa gandeasca romaneste iesind din tiparele gandirii tale ? Ai un monopol asupra gandirii romanesti?

 45. ALM Says:

  „Bine că gardurile escrocilor de la Chevron sunt apărate cu străşnicie de către nişte killeri înarmaţi până-n gât, cu echipamente de ultimă generaţie ( în timp ce paza companiei asistă pasiv la acest grotesc spectacol în care sunt bruscaţi, bătuţi, amendaţi şi arestaţi oameni ce-şi apără “sărăcia şi nevoile şi neamul” de către nişte bestii plătite tot din banii lor :mrgreen: ), deci în apărarea gardurilor s-a găsit cine să sară, dar în apărarea acelor necăjiţi – NU !”

  Domnule Radu Humor, refuz să cred că postaţi dvs! Singura dvs scuză faţă de manipularea de mai sus ar putea fi necunoaşterea legilor şi a regulamentelor în baza cărora funcţionează Jandarmeria! Adică, ce credeţi dvs, jandarmii sunt buni la inundaţii, la dat zăpada, la cărat alimente şi medicamente în zone sinistrate şi sunt „killeri înarmaţi până-n gât” atunci când sunt trimişi să restabilească ordinea publică? Adică un fel de „Dr. Jekyll and Mr. Hyde” în variantă dâmboviţeană?

  Am postat o adresă unde se văd peste două ore din „aventurile de la Pungeşti”. Filmate de un adept al „Mişcării de rezistenţă Pungeşti”! Priviţi bine şi apoi recitiţi ce aţi scris! Aveţi ocazia să vedeţi unele acţiuni ale „zânilor activişti”, care ar trebui să vă provoace jenă dacă nu sunteţi adept al anarhiei …

 46. Cocobinozaurul Biguminizat Says:

  @Radu Humor,

  Nu inteleg Radule lipsa ta de promptitudine, care te face sa raspunzi asa de greu unor postari pe ” o problema asa de delicata” ! 🙂 Imi cer scuze ca insist, mai ales ca asta poate este ceva anti-romanesc din punctul tau de vedere…( fara emoticonuri, ca te-ar deruta)

  Sa nu imi iei insistentele in nume de rau Radule, vreau sa fiu patriot si dupa standardele tale, nu doar dupa ale mele! Simt nevoia de un reper moral in patriotism, iar tu pari cumva specialist in domeniu. Hai te rog, releveaza-mi adevarul pana nu ma culc sau pana nu ma iau cu alte chestii mai superficiale.

 47. Radu Humor Says:

  Edward Abbey – un american de bună calitate, romancier, eseist, activist de mediu – scria: “ Un adevărat patriot trebuie să îşi apere ţara şi împotriva propriului guvern”.
  Când veţi pricepe asta, nu va mai fi nevoie să-mi cereţi mie explicaţii suplimentare . 🙄

 48. ALM Says:

  Recunosc că n-am avut onoarea să-l cunosc pe Abbey, dar nici explicaţii nu v-am cerut! V-am rugat doar să mai tăiaţi coada vulpii, ca să nu mai miroasă a activism manipulator …

  http://www.ustream.tv/channel/tv-pungesti

 49. Roxana Iordache Says:

  @ALM. Dv. chiar nu puteţi trata preopinenţii fără să le aplicaţi prezumţia de vinovăţie? 😐

 50. ioprotestatarul Says:

  Ponta, un tradator ce duce Romania spre totalitarism!

  „Nu au mai fost luate aşa măsuri

  “La Pungeşti exista riscul de tulburare gravă a liniştii şi ordinii publice, de aceea a fost transformată în zonă specială de siguranţă publică. În ţară nu au mai fost luate asemenea măsuri. Jandarmeria coordonează acţiunea. Poliţia doar a aplicat ordinul, care se va revoca când situaţia va reveni la normal. Cei legitimaţi vor ajunge într-o bază de date a Internelor”, ne-au dezvăluit surse apropiate Internelor.

  Preoţii care sunt contra proiectului nu mai primesc bani

  “Astăzi, românii trăiesc în ţara lor cum trăia pe vremuri Nelson Mandela în ţara sa, cel care a suferit zeci de ani în numele dreptăţii. Vă îndemn pe toţi cei care gândiţi la fel să aveţi răbdare, să atacăm în instanţă. Credincioşii de acolo, din Pungeşti, nu au nici o vină. Ei nu fac decât să-şi apere pământurile şi cer ca apele să nu le fie otrăvite. Toţi preoţii din judeţul Vaslui au fost pedepsiţi, nu mai primesc nici un ban de la buget pentru că sunt împotriva proiectului”, a spus părintele protopop Vasile Pârcălabu, în timpul unei predici.”

  Mai mult: http://www.libertatea.ro/detalii/articol/forte-de-ordine-pungesti-jandarmi-violenta-manifestare-474668.html#ixzz2n1GPSNlv

  Barbu, un individ urat la chip si hidos la suflet!

  „Am fost cutremurat când mi-am dat seama câte Festivaluri «Shakespeare» sau cât de amplu am putea face evenimentul, Festivalul «Shakespeare» de la Craiova, dacă nu am avea acel program sau dacă acel program ar fi la jumătate. Nu vreau să par cinic în faţa dvs. Cu tot respectul pentru respectiva categorie de concetăţeni ai noştri. Bugetul pentru tratarea şi combaterea HIV/SIDA este jumătate din bugetul total al programelor Ministerului Culturi. Nu suntem în Africa, nu avem milioane de bolnavi. Eu am fost cutremurat de aceste cifre.”

  http://www.antena3.ro/politica/ministrul-barbu-vede-prea-mare-bugetul-pentru-bolnavii-de-hiv-am-fost-cutremurat-cate-festivaluri-shakespeare-puteam-face-237339.html

 51. Cocobinozaurul Biguminizat Says:

  „Edward Abbey – un american de bună calitate, romancier, eseist, activist de mediu – scria: “ Un adevărat patriot trebuie să îşi apere ţara şi împotriva propriului guvern”.Când veţi pricepe asta, nu va mai fi nevoie să-mi cereţi mie explicaţii suplimentare . :roll:”

  @Radu Humor

  Deci imi citezi un anarhist (presupun ca stii si tu ca omul era anarhist) ca sa am eu o revelatie si sa inteleg brusc si profund acel „ceva” care sta la baza mecanismului tau de gandire patriotica si a indignarii tale impotriva spuselor mele. 🙂

  Ca sa nu zici ca sunt rau si nu dezvolt discutia, iti spun si eu in valyriana culta ca… „valar morghulis”. 😎

  Cand vei intelege asta, vei intelege si ca n-are deloc legatura cu ce discutam noi pe aici, da’ am simtit si eu nevoia sa citez ceva ce suna intelept. 🙂

  PS: Anarhistii si dementii gen Noua Dreapta nu m-au impresionat niciodata Radule. Ii consider doar niste cetateni ceva mai prosti si mai isterici decat media pe tara, care plictisiti de moarte simt nevoie sa lupte pentru haos si sa dea si ei un pumn in mecla „dujmanului” (cu doi de „jm”) in numele Domnului si a patriei. Ar putea sa o faca pe stadioane, insa deh, au aspiratii mai inalte….

 52. ALM Says:

  @ALM. Dv. chiar nu puteţi trata preopinenţii fără să le aplicaţi prezumţia de vinovăţie? 😐

  @ Roxana
  Ba pot şi o fac cu plăcere! Este adevărat că sunt mai greu de manipulat cu poze şi texte. Oricând vă pot prezenta poze cu anarhişti care atacă o bătrânică pe scara tramvaiului (mai ales în staţia Obor), depinde numai de unghiul sub care vede obiectivul. După care pot să concep şi un text lacrimogen-patriotic, de se alarmează inclusiv Amnesty International!

 53. Cocobinozaurul Biguminizat Says:

  ”Tacerea Presedintelui in fata dictaturii represive de la Pungesti si felicitarile lui Ponta la adresa Jandarmeriei sint o pata de nesters de pe obrazul romanilor! Incepind de astazi sint sigur ca cei doi vor sfirsi la ZIDUL de la PUNGESTI, un zid pasnic format din romanii care isi apara tara! Cei doi nu mai au niciun viitor politic in aceasta tara iar Ponta va sfirsi in ani grei de puscarie! Si cred ca il va tiri dupa el si pe Basescu, sau macar pe oameni foarte apropiati de Presedinte!”

  Cine oare este acest om brav, iubitor de popor ,solidar cu Pungestiul si degraba varsator de sange Basist-Pontist?! Cine este cel care ne apara de ticalosi ?…

  Cum fara Google nu veti ghici niciodata, va spun eu direct. Este jurnalistul numit Radu Moraru, ( Nashu) celebrul dizident , opozant cunoscut al regimului Basescu , faimos pentru modul dur in care a luptat impotriva ticalosiei basiste ! 🙂 :mrgreen: . Poate nu asa il stiati pana acum, insa asa il veti cunoaste de acum inainte… 🙂

  Cate astfel de lichele or mai exista oare in Romania?!…

 54. Roxana Iordache Says:

  @ALM. Aveţi timp! 🙂 N-aveţi decât să combateţi, cu furca-n fantome! 😀

 55. Radu Humor Says:

  „Cate astfel de lichele or mai exista oare in Romania?!…”
  Eşti un dulce 😉
  E chiar aşa greu să vă număraţi ?!

 56. Radu Humor Says:

  Atâta timp cât cele spuse de cineva, coincid cu realitatea adusă în discuţie, nu mai interesează cine, sau de ce o spune !
  Sunt de acord cu spusa , nu neaparat cu persoana, sau acţiunile ei anterioare.
  Mai târziu, se pot lămuri motivele pentru care a ales să nu tacă !
  Aşa cum, deocamdată, nu înţeleg de ce fac unii acest lucru, mai ales de la un timp încoace 😉

  P.S.
  Cineva zicea că degeaba te îmbraci scump, dacă te vinzi ieftin !

 57. Cocobinozaurul Biguminizat Says:

  „Eşti un dulce 😉
  E chiar aşa greu să vă număraţi ?!”

  @Radule

  Stiu stilul tau. M-ai facut candva securist doar din cauza ca asa ai avut cu chef. Acum ma faci si lichea ca Radu Moraru, tot din cauza ca asa ai tu chef. Sau nu ai citit nimic din ce am spus, sau nu ai inteles nimic, sau nu te-a interesat sa intelegi.

  Nu-i nimic Radule, este limpede ca asta iti place sa faci si nu poti comunica sau gandi altfel decat prin mici astfel de „flegme”. I-as spune doar Roxanei sa nu mai fie asa de sensibila cand cineva iti acorda tie prezumtia de vinovatie, deoarece si tu tot asa faci cu multi altii.

 58. Roxana Iordache Says:

  Coacăze, confirmi ce spune omul, mesajul ăsta sofistic e de tip securistic. Dar tu eşti atât de încântat de tine încât nu-ţi pasă decât să-ţi etalezi încântarea de sine.

 59. Cocobinozaurul Biguminizat Says:

  „Coacăze, confirmi ce spune omul, mesajul ăsta sofistic e de tip securistic. ”

  @Roxana

  Ce anume a fost sofistic si ce anume a fost securistic ? Este purul adevar, chiar asa au stat lucrurile si le stii si tu !

  Daca insa vrei tu sa aprobi ce spune Radu ok, sunt in fond la tine „in casa” si ai dreptul cot la cot cu unul sau mai multi invitati sa scuipi pe musafirii care nu-ti plac.

 60. Roxana Iordache Says:

  Cocozaure, nu faci decât să demonstrezi că, din păcate, am dreptate. Cine, fără să fie Hristos, îşi permite să spună că „e purul adevăr” ceea ce afirmă el? 😳

 61. Cocobinozaurul Biguminizat Says:

  „Cine, fără să fie Hristos, îşi permite să spună că “e purul adevăr” ceea ce afirmă el? :oops:”

  @Roxana

  Orice om care spune adevarul isi permite acest lucru absolut normal si firesc si ma mira sincer cum pui problema…

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: