DUMNEZEU SĂ-L IERTE PE NELSON MANDELA!

Mandela de Clerk

Nelson Mandela a dat colţul, la o vârstă venerabilă, 95 de ani. Vârsta, nu persoana. Care, din perspectiva mea, nu merită veneraţie. Aşa cum i se acordă fără număr pe plan mondial, în eulogii de-o „corectitudine politică” atât de deşănţată cum numai extremismul poate fi. 🙂

Dar, despre morţi numai de bine, aşa ne învaţă strămoşii noştri romani, de care e bine să fim mândri.

Deci, zic aşa, să-l ierte Dumnezeu!

În rest, adaug doar ce i-am scris Corinei Creţu pe blog, care l-a ridicat în slăvi pe decedat, ca mare caracter: că e singurul terorist ajuns erou internaţional.

În realitate, dacă e cineva care merită statuie pentru Africa de Sud şi pentru liberalizare, el se numeşte Frederick de Clerk.

A civilizat acel stat, timp în care l-a ţinut la pârnaie pe eroul „eliberator” exact cât să pregătească terenul pentru preşedinţia celui pe care îl putea executa şi fără judecată. Pentru acte de terorism. Sabotaje grave.

Despre coana mare, prima lui nevastă, condamnată pentru corupţie, în timp ce el s-a spălat pe mâini şi şi-a tras muiere tânără, chiar nu mai zic nimic. Că l-aş face moş libidinos. Şi nu-i frumos. 😳

P.S. Am fost şi mai rea, i-am scris Corinei Creţu că dacă aş fi rea i-aş spune că are predilecţie pentru negri. 😛

38 răspunsuri to “DUMNEZEU SĂ-L IERTE PE NELSON MANDELA!”

 1. Sandi Says:

  Cordaciuna aia de prima nevasta era mai rea decat Ceauseasca !

 2. Sandi Says:

  Atentie ! IDIOTUL din fruntea C.D. zice si el ceva !

  http://www.cotidianul.ro/zgonea-nelson-mandela-va-fi-mereu-un-reper-pentru-toti-cei-care-pretuiesc-libertatea-dreptatea-si-toleranta-227841/

 3. DUMNEZEU SĂ-L IERTE PE NELSON MANDELA! » Bloogle Says:

  […] Original Blog » […]

 4. tibi2009 Says:

  Eu cred ca Mandela a fost cel mai mare lider contemporan.
  Voi explica de ce.
  A stat doua decenii in inchisoare fiind liderul necontestat al negrilor din RSA. In aceste doua decenii a fost de nenumarate ori solicitat de ceilalti lideri negri ai organizatiei pe care o conducea (cvasisingura miscare importanta si recunoscuta international a negrilor ) sa aprobe revolutia armata (recurgerea la arme pentru obtinerea libertatii negrilor). A refuzat de fiecare data explicand ca recurgerea la arme nu este corecta din mai multe motive si a militat necontenit pentru scoaterea armelor de orice fel in afara legii.
  Argumentul acesta si materializarea ideii ca recurgerea la arme nu este solutia corecta si ca obtinerea libertatii se poate face si pe cale politica si ca este corecta iertarea populatiei albe pentru perioada anterioara il fac cel mai responsabil si cu viziune unica in randul liderilor politici. de Clerk a fost obligat de Anglia sa ii asigure lui Mandela sanatatea in inchisoare.
  Nu exista nici un alt mare lider politic sau religios care sa considere ca recurgerea la arme trebuie scoasa in afara legii. Nici un papa nu a dat un astfel de exemplu personal de impotrivire fata de recurgerea la forta armata.
  Sigur ca a avut si minusuri. Cine nu are.Dar exemplificarea deplina a ideii ca se poate obtine orice si fara recurgerea la violenta il face unic si greu de urmat de catre oricare din liderii actuali.

 5. Cocobinozaurul Biguminizat Says:

  „Eu cred ca Mandela a fost cel mai mare lider contemporan.”

  @Tibi

  Eu cred ca Basescu !

 6. Roxana Iordache Says:

  Tibi, Coco are dreptate, adică, nimeni de dreapta n-ar putea susţine asemenea impostor. 😛

 7. Cocobinozaurul Biguminizat Says:

  „Dar exemplificarea deplina a ideii ca se poate obtine orice si fara recurgerea la violenta il face unic si greu de urmat de catre oricare din liderii actuali.”

  @Tibi

  Si chiar a reusit aceasta performanta ?!…

  Dupa cate stiu eu Mandela a fost impreuna cu un nene comunist (pentru mine n-ar avea importanta ca a fost ala comunist, dar tu esti de „ADEVARATA” dreapta, deci n-ar trebui sa-ti placa deloc asocierea asta) fondator al unei miscari care a pus si ea cateva bombe pe la guvern si a omorat cativa oameni ca deh, le-a parut lor ca nu merge altfel. Poate chiar nu mergea, treaba lor si habar nu am cum gandesc astia care omoara oameni in numele unei idei.

  Cert este ca cei 27 (DOUAZECI SI SAPTE!!!!) de ani ai sai de puscarie, ma fac pe mine unul sa spun sincer ca „Dumnezeu sa-l ierte” ! Nu cred ca este obligatoriu sa fie un om doar alb stralucitor, (sa ma ierte Mandela si fanii lui, n-a fost nimic tendentios in chestia cu albul 🙂 ) ca sa merite acest „Dumnezeu sa-l ierte”.

 8. tibi2009 Says:

  Vad ca nu aveti argumente. Ati scris ca a fost terorist. Puteti da un singur exemplu in care a fost acuzat de terorism?
  PS. Daca Va binedispun (sau Va indispun) detaliile despre neveste si alte femei banuiesc ca rubricile mondene nu au secrete.

 9. Sandi Says:

  tibi2009 spune:
  vineri 6 decembrie 2013 la 7:29:57 pm
  Eu cred ca Mandela a fost cel mai mare lider contemporan.
  ***

  Ntzzzz…. ntzzz …. americanii or sa-ti spuna ca M.L.King este asa ceva !

 10. Radu Humor Says:

  Pentru mine, bătrînul snopit în bătaie de „vitezii (!)” jandarmi este cu mulr mai demn de respect şi pioşenie !Ca să nu mai vorbesc de un Corneliu Coposu cu cei 17 ani de puşcărie !
  Adevărată, criminală, ucigătoare şi distrugătoare de suflete, cum au fost toate temniţele comuniste, nu ca aceea cu regim de pension a celui plecat dintre vii, a cărui suflet va şti Dumnzeu unde să-l aşeze !
  P.S.
  Mi-ai luat-o înainte cu preferinţa pentru culoarea neagră a politicenei lansată de bunicuţă 😉

 11. Radu Humor Says:

  http://saccsiv.wordpress.com/2013/12/06/sambata-7-decembrie-mare-adunare-populara-la-pungesti-vrei-sa-ajungi-iata-ce-trebuie-sa-stii-inainte-sa-pleci-la-drum/

 12. Radu Humor Says:

  Un cetățean român amenință public că nu va mai plăti taxele și impozitele, dacă autoritățile nu vor lua măsuri împotriva celor care au decis și executat acțiunea de luni noapte de la Pungești, se arată într-o scrisoare deschisă adresată Președintelui Traian Băsescu și care a fost primită la redacție.

  Iosif Kiss a trimis o scrisoare către Președintele României și precum și șefilor instituțiilor însărcinate cu ordinea publică, întrucât consideră că Jandarmeria a comis abuzuri împotriva locuitorilor din Pungești care protestau pașnic împotriva explorărilor cu gaze de șist de pe teritoriul comunei lor.

  Cetățeanul acuză faptul că “România a devenit o țară administrată ilegal” din cauza faptului că nu se respectă legile în vigoare și convențiile internaționale asumate.

  Iată texul scrisorii

  Domnule Președinte al României, Domnilor șefi de instituții cu responsabilități în apărarea statului de drept și a siguranței naționale,

  Subsemnatul Kiss Iosif, cetatean roman, domiciliat in Romania, platitor de taxe si impozite in Romania va cer sa luati masurile ce tin de competenta dumneavoastra pentru apararea cetatenilor Romaniei si a drepturilor lor fundamentale, a Constitutiei si tuturor intereselor legitime ale cetatenilor si a comunitatilor locale, interese ce tin de dreptul la viata, la un mediu sanatos, la siguranta individuala si nationala si nu in ultimul rand de dreptul de a fi respectat pentru contributia individuala si colectiva la tot ceea ce inseamna Romania de azi.

  In fapt, este inacceptabil ca statul roman, prin Jandarmeria Romana, sa desfasoare activitati de represiune, impotriva cetatenilor lor care isi exercita dreptul la libera exprimare pe un teren PRIVAT, in legatura cu activitatile de explorare/exploatare a unor resurse de hidrocarburi si nu numai. Am in vedere actiunile desfasurate in ultimele 48 de ore pe raza comunei Pungesti-Vaslui. Daca dumneavoastra nu dispuneti masuri ferme de sanctionare legala a tuturor acelora care au actionati impotriva populatiei locale in afara cadrului legal, ma vad nevoit sa va anunt public ca voi suspenda plata oricarei forme de taxe si impozite pana cand autoritatile competente vor fi reprezentate doar de persoane care inteleg si respecta ca drepturile fundamentale prevazute de Constituia Romaniei si de Conventia Europeana a Drepturilor Omului, pe care Romania si le-a asumat.

  In lipsa oricaror masuri imediate si ferme pentru respectarea Constitutiei Romaniei ma vad nevoit sa imi manifest indoiala asupra legitimitatii si legalitatii cu care persoanele responsabile de securitatea nationala si de administrarea tarii isi desfasoara activitatea, si pe cale de consecinta voi suspenda orice forma de plata sub forma de taxe si impozite pana cand la conducerea tarii vor fi persoane care sunt responsabile in tot ceea ce gandesc si fac in activitatea curenta. Si fara niciun dubiu, imi voi manifesta PUBLIC aceasta indoiala.

  Pe aceasta cale acuz public pe toti responsabilii din Jandarmeria Romana, Ministerul Administratiei si Internelor precum si pe poti aceia care prin activitatea lor profesionala permit incalcarea drepturilor cetatenilor din Pungesti (si nu numai) prevazute de Constitutia Romaniei si de Carta Europeana a Drepturilor Omului referitoare la dreptul la viata, la sanatate si la un mediu sanatos.

  De asemenea solicit public un punct de vedere din partea Presedintiei, Guvernului Romaniei, Agentiei Nationale a Mediului, Agentiei Nationale a Resurselor Minerale, Academiei Romane, Academiei Romane de Stiinte Agricole, a Serviciului Roman de Informatii daca procedeele de prospectare/explorare si exploatare a resurselor de hidrocarburi (indiferent de natura lor) afecteaza sau nu calitatea reurselor STRATEGICE de apa potabila si implicit ce efecte vor exista asupra factorului biotic de pe teritoriile ce fac obiectul acestor lucrari. Cine isi poate permite sa afecteze iremediabil resursa strategica reprezentata de apa potabila? Nu este o chestiune de securitate nationala? Respectarea drepturilor fundamentale prevazute de Constitutia Romaniei reprezinta sau nu o chestiune de securitate nationala?

  Atata timp cat factorii responsabili de apararea Constitutiei si a cetatenilor Romaniei nu respecta cadrul legal existent voi considera ca aceasta tara – Romania- este administrata ilegal si voi suspenda orice forma de “solidaritate sociala” cu cei ce incalca legile deja existente, pana la indreptarea situatiei. Este unica forma de protest pe care o cred eficienta si nu voi ezita sa imi exercit dreptul la libera exprimare vis-a-vis de aceasta probelma.

  Solicit pe aceasta cale demisia factorilor responsabili de aceste incalcari si tragerea la raspundere legala a celor vinovati, respectiv a Primului Ministru Victor Ponta, a ministrului MAI, a sefului Jandarmeriei, a sefului Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului, a sefului Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale, a Prefectului judetului Vaslui, a Primarului Comunei Pungesti, precum si a tuturor acelora care prin actiunile si inactiunile lor au generat aceasta stare conflictuala care degradeaza imaginea Romaniei in lume.

  La adresele de mai jos aveti doua documente despre realitatile incontestabile ale Romaniei de azi 03.12.2013.

  Click AICI și AICI

  Orice inactiune din partea statului roman referitor la cele prezentate in cele doua documente de mai sus echivaleaza cu o “protectie” adusa unui sistem mafiot, care nu are nimic de-a face cu respectarea cadrului legal si va conduce la mentinerea suspendarii platii taxelor si impozitelor aferente pana la remedierea situatiilor. Daca aceasta inseamna nesupunere civica imi asum responsabilitatea de a fi impotriva nerespectarii legilor intr-un stat de drept.

  In speranta ca veti analiza cu seriozitate cele sesizate in prezenta comunicare , va asigur de atasamentul meu fata de Romania si de regulie unui stat de drept.

  Cu stima,

  Iosif Kiss.

 13. Radu Humor Says:

  Se poate şi aşa :

 14. mihai444 Says:

  <:-P http://ampress.ro/fapt-divers/lovitura-pentru-radu-banciu-afla-ce-verdict-a-dat-instanta-in-procesul-cu-andreea-berecleanu/ http://ampress.ro/stiri/sorina-matei-a-parasit-romania-tv/

 15. Donkeypapuas Says:

  Cum ar fi ca în România să vină unii, cu pielea mai indigo, să ziecm, să ocupe ţara, să-i declare pe toţi cei cu pielea alta decât indigo drept rase inferioare? Apoi să se pună aceşti extratereştri pe pompat mai repede sau mai încet toate resursele ţării, de la diamante, la uraniu, în vreme ce populaţia (că popor nu i se poate spune) este închisă în nişte ţarcuri înfiorătoare aşezate în jurul oraşelor unse se lăfăie „poporul ales”… E drept că soldaţii indigo îşi mai exersaseră talentele şi pe fraţii lor purpurii, numiţi şi boieri, cu al doilea program în istorie de represiune sistematică, după acela introdus de „umanitarul” Lincoln. Deci cum ar fi? Păi, cei care s-ar „haiducii” şi ar ieşi la luptă ar fi consideraţi terorişti. Cunoaştem! Asemenea lucruri au făcut de vreo trei secole încoace şi… rusnacii. Conform logicii roxaniceşti ar trebui să-i socotim „terorişti” pe toţi cei ce au cârtit împotriva ţarului!

  Dar are şi Roxania dreptatea ei, în sensul că se confirmă (a câta oară?) versurile poetului nostru naţional:
  „Iar deasupra tuturora va vorbi vrun mititel,
  Nu slăvindu-te pe tine… lustruindu-se pe el”
  Adică, toţi penibilii de pe la noi; de prin Europa, Americi, Rusii, cu măreţul Obama, cel grabnic dătătoriu de apă la şoareci.

 16. Cocobinozaurul Biguminizat Says:

  „Un cetățean român amenință public că nu va mai plăti taxele și impozitele, dacă autoritățile nu vor lua măsuri împotriva celor care au decis și executat acțiunea de luni noapte de la Pungești, se arată într-o scrisoare deschisă adresată Președintelui Traian Băsescu și care a fost primită la redacție.”

  @Radu Humor

  Saracul cetatean roman dl. Kiss, imi dau seama ce sacrificiu enorm face!

  Ma refer la faptul ca i-a scris disperat lui Traian Basescu ca sa-i ceara protectie in fata tiranicului guvern USL, sa ocroteasca ala cetatenii si Constitutia . 😎 . Doar il stim pe Basescu cat de sensibil este la astfel de chestii si cum fuga-fuga intervine mereu sa-i salveze pe cetatenii nedreptatiti de statul roman!

  Altfel, sa nu plateasca taxe si impozite in semn de protest, este visul multor romani patrioti 🙂 care gasesc ca greva foamei, legatul cu lanturi, protestul in fata unor institutii publice sau orice alta forma de protest, este mult mai putin dureroasa decat a nu mai plati bani la stat… :).

 17. Cocobinozaurul Biguminizat Says:

  Versiunea scrisorii pe care o stiu eu, suna altfel. Iata scrisoarea primita la redactia ziarului „Trandafirul Vesel”:

  „Draga Mosule Traiane,

  Subsemnatul Kiss Iosef Antal, roman de roman verde din mosi stramosi, in calitatea nefericita de platitor de taxe in Romania, te rog din inima sa beep drept in gura guvernul USL, deoarece vreau sa am si eu bani de Craciun, iar taxele astora ma cam incurca.

  Te stiu Mosule ca traiesti ca sa aperi statul de drept si sa preintampini lovituri de stat ca cea din 2012, cand era cat pe ce sa-ti traga ticalosii din parlament scaunul de sub matale. Poporul insa nu s-a numarat singur inainte, CCR-ul a aplicat „maretia dreptului” intr-o erata, iar fortele progresiste din intreaga lume si-au trimis emisarii ca sa te reinstaureze pe scaunul pe care uzurpatorii doreau sa-l cucereasca pentru oamenii rusilor ! Cu un astfel de trecut de martir pe altarul democratiei si statului de drept, indraznesc sa sper ca imi vei rezolva si mie mica mea problema pe care ti-o adresez direct in aceasta scrisoare publica, la care esti mare bulangiu daca nu raspunzi, mai ales ca nu-ti cer un favor deosebit, ci doar sa injuri USLul cum iti place tie !

  Te iubesc Mosule,.
  da nu mai spune la nimeni…

  Al tau supus,
  Kiss.

  Onoare muncii, luptam pentru pace!”

 18. ioprotestatarul Says:

  Datorita activitatii mele „extremiste”, acum cateva zile, am primit cea mai mare si miseleasca lovitura din ultimii 30 de ani din partea slugilor actualei stapaniri…

  Dar nu despre asta vreau sa scriu acum, ci despre incercarea de „asasinare” a caracterului unui martir, NELSON MANDELA. Ceea ce se scrie despre EL nu are nimic deaface cu dreptul la opinie, ci cu xenofobia. Tara sa de origine a fost ocupata si poporul sau supus segregatiei rasiale. In aceste conditii bastinasii erau indreptatiti sa se opuna uzand de orice metode, pentru a-si elibera pamantul si recapata libertatea, iar cei ce o fac si in numele semenilor se numesc EROI. Pentru mine NELSON MANDELA a fost si va ramane vesnic un EROU, la fel ca si pentru rasa din care se trage.
  „Dumnezeu” nu are pentru ce sa-l ierte pe NELSON MANDELA, EL a fost un „Cristos” pentru poporul sau, in schimb poate sa-i ierte pe cei ce amesteca culoarea pielii cu opiniile…

  ODIHNESTE-TE IN PACE MADIBA!

 19. tibi2009 Says:

  „”In aceste conditii bastinasii erau indreptatiti sa se opuna uzand de orice metode, pentru a-si elibera pamantul si recapata libertatea, iar cei ce o fac si in numele semenilor se numesc EROI. „”

  „”…uzand de orice metode…””

  Erau indreptatiti sa uzeze de orice mijloace. Corect.Sunt infinite exemple in aceasta directie.
  Dar Mandela este cel mai mare tocmai pentru ca a considerat ca nu este permis sa uzezi de orice mijloace. Nu este permis sa apelezi la violenta cu forta armata. A avut aceasta opinie si a si DEMONSTRAT ca se poate si altfel.A obtinut libertatea poporului sau pe cale pasnica.A refuzat cu obstinatie ( desi i s-a cerut imperativ ) sa porneasca razboiul civil.Puterea actuala a RSA se datoreaza faptului ca a evitat razboiul civil cu pretul detentiei sale indelungate.

 20. Cocobinozaurul Biguminizat Says:

  “Dumnezeu” nu are pentru ce sa-l ierte pe NELSON MANDELA

  @Ioprotestarul

  Cum in principiu nu exista om fara pacat, Dumnezeu are de ce sa-l ierte pe Mandela, care si el este tot om !

  In rest va dau oarecum dreptate, chiar daca nu pot sa il ridic pe Mandela pe un soclu de statuie. Voievozii nostri isi aparau tara, iar noi pe buna dreptate ii admiram si le ridicam statui. Pe un altul care face insa in alta parte un lucru similar pentru tara lui, putem ajunge sa-l numim terorist. Violenta sau crimele sunt uneori ceva minunat, o virtute, un eroism; alteori ceva abominabil, crime si terorism 🙂 . Depinde doar cine, unde, cand le face si mai ales, de cine anume este judecat … Ce este pentru unii erou, pentru altii poate sa fie un terorist ticalos.

  Dupa mine Mandela este un om cu bune si rele, ca toti oamenii. Nu l-as face nici sfant, dar nici diavol. Indiferent insa de relele facute de el, de interpretarile pe care le dau acum istoricii sau pe care le vor da in viitor actiunilor sale, si-a platit prin suferinta pacatele ..

 21. Cocobinozaurul Biguminizat Says:

  „Dar Mandela este cel mai mare tocmai pentru ca a considerat ca nu este permis sa uzezi de orice mijloace. Nu este permis sa apelezi la violenta cu forta armata.”

  @Tibi

  Totusi, a fondat o organizatie care s-a ocupat cu lupta armata…

 22. Cocobinozaurul Biguminizat Says:

  „We felt that without violence there would be no way open to the African people to succeed in their struggle against the principle of white supremacy.”

  Cine o fi spus asta?… 🙂

  Tibi, asta n-a fost dom’le chiar Maica Tereza cum crezi tu! Nu este nici dracu gol, dar nici un sfant.

 23. Cocobinozaurul Biguminizat Says:

  ” e singurul terorist ajuns erou internaţional.”

  @Roxana,

  Eh, mai sunt …Yasser Arafat, Menachem Begin, etc…

 24. Cocobinozaurul Biguminizat Says:

  Au luat toti premiul Nobel pentru pace… 🙂

 25. Ghita Bizonu' Says:

  Pai ce sa faci daca nu avea niste bombardiere B 52 la dispozitie …

  Insa ce nu stii (ca deh asta ar fi insemnat ca citesti presa .. nu fituicile „democratice” de la noi) este ca Mandela a fost si cel pe care a pariat SUA ..mai precis Gica Securistu’ (primu Tufis care fu sel al Securitatii Amerlocane) Nici Tina Thatcher nu a avut nici o greata sa dea mana cu Mandella . De fapt au pariat (citez din memorie) pe „patriotismul luminat” al lui Mandela ca sa e ajunga la o tranzitie pacifica in RSA. Pariu castigat , caci Mandela a dus o politica de reconciliere „rasiala” … Pentru asta Mandela chiar a fost „MARE”

  Cat despre de Klerk nu ar fi renuntata la apatrheid daca nu il strangeau de inexprimabile SUA, Anglia si juma din industriasii RSA. Da ma rog se pare ca si Tina Thacther avea predilectie ptr negri ca sa nu mai zic de MS britonica Veta.2

  Cat despre alegatiile tale cu privire la „celui pe care îl putea executa şi fără judecată. Pentru acte de terorism. Sabotaje grave.” arata gravele tale deficiente in ce priveste o minima cultura democratica.
  De fapt in gnl.. Ca mai sunt si altii pe aici care inainte sa isi dea drumu la iecsprimarea parerilor lor de „dreapta” ar face bine sa se mai uite prin prejur – la ce zic ailati de dreapta. Aia pe care doriti sa ii pupati in de de nescris si care s-ar putea sa fie deranaati de lipsa voastra de maniere . Si care in cele din urma sa zica „Domnilor daca asta e dreapta romaneasca atunci Bassolini este tot ce le trebuie si ca sa fie totu all right si OK le mai trebuie un Gittenstein ca ambasador !!! Si este Ok sa ne stergem la de nescris cu voturile a 7 milioane ca sa il pastram pe Seful de trib babuinez …”

 26. Ghita Bizonu' Says:

  Si tot ceva despre „dreapta” noastra cea „adevara”.
  Humor cum ramene cu „Bizoane, felicitări !” del a http://nastase.wordpress.com/2013/12/03/ceremonie-la-bruxelles/#comment-194121
  Si inaltele aprecieri de la http://decablogulmuschetarilor.wordpress.com/2013/11/24/din-nou-despre-educatie/#comment-31004
  cf carora judec cu curu , ca as fi imbecil nu beat si ca nu excluzi nici o varianta ?!

  Un pic mai multa coerenta!!!
  Ca daca Mandela era un terorist apai jandarii au datoria sa bata la Pungesti ca la fasole.
  Ca daca era drept ca negrii sa fie socotiti cetaneni de ctg 13a apai este la fel de drept ca si romanii sa fie europeni de categoria „la gunoi cu ei!”
  Ce naiba disciminarea nu se bazeaza pe rasa samd cu pe forta!! Asa ca daca romanii sunt slabi este drept sa fie ytratai precum niste bantu pe vremea lu Botha!!!

 27. Roxana Iordache Says:

  Logică bizonică fesenistă, de dreapta stângii şi stânga dreptei. 😛

 28. tibi2009 Says:

  „Totusi, a fondat o organizatie care s-a ocupat cu lupta armata…”
  Nu a fondat. A intrat in ea si i-a schimbat destinul.

 29. Cocobinozaurul Biguminizat Says:

  „Nu a fondat. A intrat in ea si i-a schimbat destinul.”

  @Tibi

  Da, a transformat-o in organizatie de caritate!

  Hai Tibi sa fim seriosi, a fost COFONDATOR al acelei organizatii impreuna cu un comunist, iar destinul ei l-au schimbat altii, nu Mandela. Pana si destinul lui l-au schimbat altii cu 27 de ani de puscarie, ce sa mai vorbim de al organizatiei sale…

  Daca iti place tie sa crezi in faptul ca Mandela nu a folosit violenta si chiar sa-i ignori propriile declaratii 🙂 este treaba ta si dreptul tau de a crede ce vrei, cum faci si cu Basescu. Nu-mi spune insa mie ca Mandela „este cel mai mare tocmai pentru ca a considerat ca nu este permis sa uzezi de orice mijloace”, respectiv de violenta.

 30. Roxana Iordache Says:

  Cocozaure, îţi baţi joc de timpul tău. Mai bine ai plimba căţelul. 😛

 31. Roxana Iordache Says:

  @Donkeypapuas. Mariane, n-ai vrea tu să-ţi exprimi opiniile un pic mai elegant? Sau cer prea mult?

 32. Roxana Iordache Says:

  Măi dragilor, acuzaţiile de rasism sunt rasiste. 🙂

  E o mare tâmpenie să creadă cineva că m-am referit la culoarea pielii. Ăsta-i un dat, nu ceva ce poate fi imputat. Şi e o tâmpenie să-i impuţi cuiva sângele. Omul e om indiferent de culoare. Sau nu e. Despre asta-i vorba.

 33. Cocobinozaurul Biguminizat Says:

  „Cocozaure, îţi baţi joc de timpul tău. Mai bine ai plimba căţelul. ”

  @Roxana,

  :)).

 34. Donkeypapuas Says:

  În România de astăzi mai există doar două posibilităţI: folosirea pistolului sau aruncatul cu rahat. Sunt creştin, aşa că mă rezum doar la a doua soluţie.

 35. ioprotestatarul Says:

  „Metode” sau „mijloace” e totuna, important e ca scopul urmarit sa nu fie acela de a ne „baga in seama” sau a ne da „destepti”…

  “”…uzand de orice METODE…””
  „Erau indreptatiti sa uzeze de orice MIJLOACE. Corect.”

  METÓDĂ ~e f. 1) Mod de cercetare, de cunoaștere și de transformare a realității. 2) Ansamblu de procedee folosite în vederea atingerii unui anumit scop. 3) Procedeu sistematic de predare a unei discipline; metodică. 4) Mod de a acționa pentru a atinge un anumit scop; manieră; modalitate; procedeu; mijloc.

  MÍJLOC2 ~oáce n. 1) Mod de a acționa pentru a atinge un anumit scop; metodă; procedeu; modalitate; manieră.

 36. tudorvisanmiu Says:

  http://www.princeradublog.ro/atitudini/mesajul-regelui-mihai-i-la-aflarea-vestii-mortii-lui-nelson-mandela/

 37. Cocobinozaurul Biguminizat Says:

  „În România de astăzi mai există doar două posibilităţI: folosirea pistolului sau aruncatul cu rahat. Sunt creştin, aşa că mă rezum doar la a doua soluţie.”

  @Donkeypapuas

  Profunda chestie, huh 🙂 . Nu am de gand sa o comentez, deoarece vei ajunge sa iei pistolul. 🙂

 38. Cum se plâng eroii…. (3) Madiba – partea 1 | tudorvisanmiu Says:

  […] un “Gandhi”. Primul loc unde l-am văzut etichetat drept “terorist” a fost pe blogul Roxanei Iordache. Recunosc, acest lucru m-a bulversat un pic, şi am încercat să găsesc un răspuns acestei […]

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: