PREMIERUL CHINEZ ŞI AFINITĂŢILE LUI ZGONEA :)

Cine tânjea după plenarele lui Ceauşescu a avut azi ocazia să-şi satisfacă nostalgia urmărind discursul premierului chinez din Parlamentul României. Cu aplauzele finale cu tot. Furtunoase.

Zgonea nu putea rata ocazia să se producă, mai monumental ca oricând, chiar de la microfonul prezidiului plenurilor mobilizate regulamentar: „Avem afinităţi evidente”. 😯  🙄  😆

Măcar de-ar ieşi vreo pricopseală cel puţin comercială, dacă nu şi economică, pentru România! Dar n-aş crede că în afară de piaţă de desfacere pentru rebuturi chinezeşti am putea fi altceva, cu actuala conducere. Cât priveşte importurile româneşti pe care le-a clamat Lică pekinică mă înfior când mă gândesc la bietele animale preconizate să fie trimise la sacrificiu într-un colos de ţară plină de cruzime şi care nu pune nici un preţ pe viaţă, pe vietate, indiferent de numărul picioarelor.

Nu ne pasă că acolo suferă şi mor, atâţia dintre ei, neştiuţi, opozanţi sau pur şi simplu oameni luaţi de pe străzi fiindcă i s-a părut cuiva că n-au fost suficient de supuşi.

Nu ne pasă de represiunea sadică la adresa creştinilor din China.

Şi considerăm compatibilă o ţară în care se mănâncă creier de maimuţă vie. 👿

China e o putere totalitară, care vine evident din interese anti-europene, într-o ţară considerată  cea mai vulnerabilă şi pasibilă de colonizare asiatică – având în vedere şi tipul cel mai crud de tiranie comunistă care a existat la noi: ceva similar fenomenului Piteşti doar în China s-a practicat şi pe urmă au experimentat şi ruşii, dar mai palid. La asta s-o fi referit Zgonea, cu afinităţile. :mrgreen: Experimente fără număr pe o populaţie pasivă. Numai că până să devină aşa, România era chiar o forţă europeană în devenire – „metafora” cu tigrul e stupidă şi ea poate flata doar minţile puţintele.

Până una-alta, China pentru România înseamnă rebuturi importate la tonă şi vândute cu detaliul de comercianţi simili-interlopi, dumpinguri toxice,  mână de lucru eufemistic spus ieftină în detrimentul lucrătoarelor românce din domeniul confecţiilor şi un început de crimă galbenă în curs de organizare.

Singura afacere ar fi să investească în construcţii de autostrăzi şi în reţeaua de irigaţii. În rest, vorbe goale şi poze pompoase. Şi o tentativă de nou C.A.E.R. :mrgreen:

Repet, e bună lecţia administrată UE, numai că am căzut în extrema cealaltă. E pe cât de dezgustătoare, pe atât de stupidă prosternarea în faţa Marelui Zid.

Afaceri profitabile s-ar putea face cu Taiwanul, dacă ar avea cine. Că Japonia e un vis economic prea îndepărtat. Sunt prea cinstiţi şi prea minuţioşi, acolo pentru onoare se face sepukku. Iar noi preferăm balivernele anticorupţiei din China, la fel de viabilă ca şi cea băsecuristă din România. Ca să vezi că are dreptate Zgonea, iacă altă afinitate! :mrgreen: Plus capitaliştii roşii.

Se mai observă că jigodiile de la PD-L n-au venit să asculte discursul Regelui Mihai, dar s-au mobilizat exemplar ca să-l ovaţioneze pe premierul chinez aflat în drum spre Băsescu. Că doar erau împreună cu PSD în FSN când România spărgea embargoul la adresa Chinei după masacrul de la Tiananmen. Altă afinitate, că doar şi la noi se spălase în sânge Piaţa Universităţii.

P.S. Dacă l-am exporta pe Zgonea, l-ar sacrifica sau i-ar mânca de viu conţinutul cutiei craniene?

17 răspunsuri to “PREMIERUL CHINEZ ŞI AFINITĂŢILE LUI ZGONEA :)”

 1. PREMIERUL CHINEZ ŞI AFINITĂŢILE LUI ZGONEA :) » Bloogle Says:

  […] Original Blog » […]

 2. Ghita Bizonu' Says:

  Da ceva despre crestinii din Orientul Apropiat care au de tras de pe urma „democraticei primaveri arabe” sprijinita de nu zic cine nimic nimicuta ?!

 3. Donkeypapuas Says:

  Sunteţi în confuzie. Represiunea sadică a creştinilor se petrece acum în Siria şi e cauzată de prietenii lui Obama. Adică de americani, din păcate. Ştiaţi că la Shanghai cel mai mare investitor imobiliar era, în urmă cu doar câţiva ani, Biserica Catolică? Şi că religia cu cea mai mare rată de prozelitism la ora actuală este Creştinismul?
  De fapt, de ce trebuie să le ţinem lecţii unora care au trăit DE MILENII sub imperiul supunerii necondiţionate (şi aici îi putem include pe japonezi, coreeni, indiferend că-s de sud sau de nord, vietnamezi, mongoli) câtă vreme europenii nu-s în stare se se ocupe de un Lukaşenko sau americanii de un Castro?
  Constat că textele dumneavoastră referitoare la China sunt parcă o replică fidelă a discursului de tip neoliberal proferat de d’alde Tismăneanu şi compania. Doar că în spatele lui Volodea am ghicit de mult cine se ascunde. În nici un caz interesele româneşti.
  De fapt ce preferăm? Să lichidăm toată agricultura românească pentru că aşa spune noua Uniune Sovietică, adică UE? O opţiune şi pe placul Rusiei, între altele. Sau SĂ VINDEM mâncare, câ avem de unde, să refacem crescătoriile de animale, să refacem naibii sitemul de irigaţii. E drept că ideal ar fi să exportăm alimente procesate. Dar de unde nebunia asta cu „văcuţa care suferă”? Dar porcii ăia înfometaţi CU BUNĂ ŞTIINŢĂ? În toate guvernările, fie că erau ale lui Iliescu, fie ale lui Constantinescu, şi numai şi numai cu scopul de a se constitui drept alibi pentru lichidarea totală a complexelor de creştere a animalelor.
  Unde şi-a mutat Vestul toate industriile? În China! Dar trebuie noi, românii, să facem pe fata mare. Noi, care am avut ULTIMUL PROCES DE TIP STALINIST, al lui Ceauşescu; noi, care am dus în cei 24 de ani o politică antidemografică de exterminare, cu un milion de avorturi pe an. Noi, care avem vreo zece servicii de supraveghere a populaţiei. Dar ne place să facem pe deştepţii şi să ţinem altora lecţii.

 4. ioprotestatarul Says:

  Avocatul din poveste e fiul unuia pe care regret ca l-am cunoscut. Un fost procuror, decan si subsecretar de stat la Avocatul Poporului, care in vara 2012 m-a declarat „prieten pe viata” cand mi-am incalcat principiile pentru el, dar apoi, cand militienii mi-au facut mie si sotiei dosar penal ilegal, din ordinul stapanului sau „baronul” Duicu, m-a vandut ca sa ramana „in carti”, adica la putere si cu labele in banul public. Like Father, Like Son.

  Se pare ca totusi in viata exista un echilibru intre bine si rau…

  http://www.gds.ro/Eveniment/2013-11-27/Avocat+si+politist+din+Mehedinti%2C+retinut+pentru+trafic+de+influenta
  http://www.realitatea.net/un-politist-si-un-avocat-din-mehedinti-retinuti-pentru-luare-de-mita_1326262.html

 5. Sandi Says:

  Beshleaga asta de Zgonea e un fel de Zaroni al USL-ului ! Cred ca va fi primul care va primi medalia idioteniei !

 6. Donkeypapuas Says:

  Un punct de vedere percutant:
  http://www.cotidianul.ro/vin-chinezii-o-lume-de-americanizata-227263/

 7. ada1957 Says:

  Cat sa fii de prost cand tu esti un sobolan ( si nu vreau sa insult sobolanii) sa te crezi TIGRU ???
  Astaeste boala psihica…Tonta este prost si deci de aici toti ratatii de calibrul lui ZGONEA. Este normala aparitialui pe scaunul Robertei Anastase…
  PSD va sfarsi mai rau decat PDL.
  Tonta a luat voturi NU sa coabiteze cu HOTII si BETIVII.
  Si mai ales ca sa nu-l puna pe PROSTANAC ( fff bine gasita porecla ..) sa sara la CRIN Antonescu.
  L-a dus CRIN prin Roamania ca pe orbi… si tot a facut si ASTA BLAT cu Betivu ???
  TARA SE DEZINTEGREAZA … FARA SANTATATE , FARA EDUCATIE, CULTURA , VALORI …Si plina de PAPUSARI.. care joaca exact cum le canta Matelorul.
  Imi pare rau de CRIN ca s-a lasat atras in capcana nemerinicilor…
  Sa nu ma certi Roxana , te rog , ca sunt fatalista .. dar acum chiar NU mai vad nici o sansa ptr noi. S- mai apucat si Printesa la America sa drogheze si sa lupte cu cocosi… Dumnezeu sa ibe mila de nepotii mei…

 8. augustinradescu Says:

  Jane, de data asta tirada ta e aiurea. De ce trebuie sa fim noi, saracii saracilor, mai puritanisti decit bogatii lumii, ii stii si tu, care si-ar putea permite sa fie dar se pupa pe gura cu ei? Cind ei sint de acord!!
  Sau esti asa de inversunata doar fiindca e reusita lui Ponta?
  Critica-l cind da cu bita in balta, sint nenumarate situatii, dar macar lasa-l in pace cind are dreptate, daca nu poti sa-l lauzi.

 9. Roxana Iordache Says:

  @Donkeypapuas. Mariane, chiar crezi că toată lumea trebuie să gândească în tiparele tale? N-are rost să mă refer la clişeele pe care le vehiculezi, eşti liber să crezi în ele, tot aşa cum şi eu am dreptul la evaluarea mea, pe care la rândul tău o suspectezi tot de situare în tipare – aberant, dar e dreptul tău. Deci, merită să-ţi răspund doar cu privire la reprimarea creştinilor, asta se întâmplă în foarte multe locuri din lumea asta patronată de Rău, inclusiv în China. Sunt o mulţime de cazuri de torturi şi asasinate raportate şi ignorate de „Lumea liberă”. Fiindcă inclusiv oamenii ca tine preferă să fie avocaţi ai diavolului în cauze în care nu-şi dau seama că sunt manipulaţi. Manipulaţi să se situeze neapărat într-o tabără, împotriva altei tabere, care în realitate sunt aliate într-un pact alienant şi dezumanizant. Omul e prins la mijloc, dar are mereu o cale de scăpare: gândirea liberă de la Dumnezeu.

  @ioprotestatarul. Dacă n-aţi fi certificat dv. ştirea, n-aş fi crezut nimic din relatările presei dirijate de sistem. Au reuşit să decredibilizeze toate instituţiile şi să provoace neîncrederea în oricine.

  @Donkeypapuas. Referitor la respectivul punct de vedere, mi-ajunge titlul ca să-mi dau seama cât de percutant e. Sau poate crezi că China în raport cu SUA o fi altceva decât o altă puşculiţă a Israelului, numa’ bună ca argument către Casa Albă?! :mrgreen:

  În orice caz, cultura şi civilizaţia noastră sunt incompatibile cu forma de viaţă şi viziune asiatică. Apartenenţa ar trebui să fie reperul orientării noastre inclusiv politice, nu anumite interese conjuncturale care ne pot părea altceva decât sunt: doar alte momeli pentru fraieri. 😐

  @ada1957. Iartă-mă dacă ţi-am dat vreodată impresia că te cert. Totul e din dragoste. 🙂 Serios, n-are sens să te încarci cu toate prostiile care îţi alimentează o stare sumbră şi fără speranţă, exact ceea ce vrea să-ţi inducă sistemul. Putere adevărată are numai Dumnezeu şi dacă acum ni se întâmplă ca popor şi ţară ceea ce ni se întâmplă e fiindcă nu merităm altceva. Cel puţin deocamdată.

  Referitor la prinţesă, ţie nu-ţi miroase a înscenare comisă special ca să te ducă la concluzia că nici monarhia nu mai e o soluţie?

  @augustinradescu.Tarzane, credeam că între timp te-ai îmbrăcat, dar constat că tu tot cu banana-n mână ai rămas. 😳 Ce eşti aşa de agresiv? Tu îţi ceri voie de la mine ca să ai părerea ta? Atunci, de ce vrei să corijezi dreptul meu de-a gândi altceva şi de a evalua starea de fapt altfel decât tine? Ţi-am impus eu vreodată ceva pe blogul tău, te-am certat pentru opinia ta? Tu crezi că Ponta are dreptate, eu cred că n-are. Nu putem fi de acord că nu suntem de acord? 🙂

 10. Roxana Iordache Says:

  @Sandi. Preşedintele Coposu îl apăra pe Zăroni, zicea că nu era aşa cum l-a încondeiat satira. 🙂

 11. augustinradescu Says:

  Stai, Jane, ca nu ti-am dat in cap! Am spus doar parerea mea despre parerea ta! Detest sa-i spun cuiva, pe care-l pretuiesc, ca are dreptate. Dar mi se pare ca-i dovedesc pretuirea mea daca-i spun cind cred ca n-are dreptate.

 12. Marius Mina Says:

  Din toata mascarada de PR desfasurata cu ocazia vizitei galbenilor , n-am retinut decat vocea translatorului chinez care schelalaia ceva despre noul Tigru al Europei frate cu Eufratul …

 13. Donkeypapuas Says:

  În „lumea liberă” la care faceţi referire a devenit ceva firesc eutanasierea. Ba chiar vor să o aplice copiilor. În numele diversităţii, pidosniceala este considerată virtute iar unirea dintre bărbat şi femeie anormalitate. Spionarea la scară industrială a cetăţenilor se duce din considerente umanitare. Cât de „liberă” mai este „lumea liberă”?

 14. Ghita Bizonu' Says:

  Mde .. s epare ca unii e jurnalisti fara sa citeasca ziare…
  „tigrii” erua tarile sinS_+E Asiei care resuseau sa aiba cresteri economice importante… Coreea a fost si a rams un tigru .
  Acum daca si Romanai ar deveni un tigru balcanic nu ne-ar fi noua celor care traim in Romania (de orice etnise si religie) rau. Dimpotrova.
  Insa e unii care prefera o Romanie in genunchi, vaca de pripas mulsa de toti in numele „va.lorilor comune”. In numele acloarasi valori comune engelzoiii urla ca romanii sa nu aiba drept sa munceasca in Anglia. Packii da romanii nu!! Da europeneste estre ca capitalu lor sa circule prin Romania (sa mulga) .
  Si sa nu uitam ca toit astia care ne prefera in genunchi ne-au dat pe mana Gazprom prin distrugerea mineritului din V Jiului, ca nepau facut piat5a de desfacere inclusiv ptr camsdi chinezesti ieftine. Ca o camsa Brainconf (mai am din astea !! Ca avem multe) costa in 91 5 $ la poarta fabricii .. insa una iefina chinzeasca 0,80$ adfica poe sleau camasa romaneasca era prea scumpa ptr roman!!
  Totu in numele democratiei si a drepturilor omului. Adica ca romanu sa traisca prost!!!

 15. Roxana Iordache Says:

  @augustinradescu. Asta spuneam şi eu, Tarzane, numai că depinde cum spui. Tu ai spus de parcă eu am comis un delict. 🙂

  @Marius Mina. Ponta s-a însurat cu Daciana la Beijing, ca să-l fenteze pe răspopit. 🙂

  @Donkeypapuas. Nu faci decât să confirmi ce ziceam, ba chiar aduci argumente. 🙂 Numai că unde-i civilizaţie creştină acolo-i apartenenţa noastră. Restul e deşertăciune.

 16. augustinradescu Says:

  @ Marius Mina
  Tigru e frate cu Eufratele!

 17. George Cazan Says:

  Lui Zgonea nu au ce sa-i manance chinezii! e slab dotat din toate punctele de vedere:)))))))))

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: