AM FOST LA ŢARĂ

IMG_0364

La ţară, da. Acolo e ţara.

Când ne-am întors, mi se părea un haos în urechi şi ceva irespirabil.

Totuşi, iubesc Bucureştiul. Şi el e ţara. E inima ei. Atât de zbuciumată.

Despre Fox, Rex, Pongo, Laika, Michi, Bobo şi Mărgel, ce să vă mai povestesc!

O să vă arăt câte ceva când primesc pozele.

A fost atât de frumos. Dureros de frumos. Şi prea puţin. Prea puţin timp. Şi un aer, o puritate perfectă. Chiar dacă şi acolo sunt tâmpiţi care mai dau foc aiurea la toxine şi aruncă tot felul de lucruri în şanţuri. Că aşa a devenit România, o groapă de gunoi.

Dar e încă, încă, atât de frumoasă. Şi va fi mereu. Are milioane de oaze, istorie vie, oxigen, respiraţie a privirii. Şi cimitirele, cimitiruţele vechi, miniaturale, care cântă melodii ancestrale, din altă lume. Cimitirele albe din curţi de biserici şi bisericuţe.

Nimeni nu va reuşi vreodată să distrugă România. Deşi au făcut-o.

26 răspunsuri to “AM FOST LA ŢARĂ”

 1. AM FOST LA ŢARĂ » Bloogle Says:

  […] Original Blog » […]

 2. ioprotestatarul Says:

  Nu stiu daca pot fi considerat idealist, insa cred cu tarie ca in orice tara democratica normala, pentru un astfel de caz si oportunitate ONG-urile si avocatii ar trebui sa stea la coada la usa lui Olteanu pentru a avea onoarea de a reprezenta poporul in acest dosar.

  http://romani-in-lanturi.blogspot.ro/2013/11/familia-olteanu-la-curtea.html

  PANA LA PROBA CONTRARIE, REFUZ SA CRED CA NIMENI NU ESTE INTERESAT SA APERE DREPTURILE CONSTITUTIONALE ALE ACESTUI POPOR !

 3. tibi2009 Says:

  @ioprotestatarul

  Aveti dreptate. Si eu cred ca daca cel care loveste sau face un act de violenta este functionar public sau politist ar trebui sa fie considerat o agravanta si ar trebui pedepsit mai rau decat intr-un caz oarecare.

 4. Sandi Says:

  Piratul si Romanica !

 5. ioprotestatarul Says:

  @tibi2009
  Asa cred si eu, dar dupa cum vezi o adunatura de parlamentari au conceput si votat acel articol din codul penal exact viceversa. In plus, intr-o saptamana nu am gasit pe nimeni interesat sa miste un deget pentru apararea drepturilor constitutionale ale acestui popor.
  Dar nu-i nimic, eu prind repede, uit greu si nu iert pe nimeni…

 6. Ghita Bizonu' Says:

  Protestatre

  poti sa crezi ce vrei matale insa cu articolul ala nu o sa ai nici un succes ikn fata nici unei instante de pe lumea asta!!!!
  Ptr ca in primul rand cestia cu „Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări” este o cestie de principiu care urmeaza a fi regulata de la caz la caz…
  Deci ce te sucare pe matale se cheama purtare abuziva … si cat or fi de egali cetatenuu nu titi sunt functionari publicvi in execitzu functiei lor . Iar 239 se cheama ultraj si iar zicem ca nu toti este funcgtinari publici in exercitzu functiei lor .. si astea trebe sa fie regulate de la caz la caz … (caz hazliu . Caraliu venit acasa inopinat surprins sotia cu amant , amant batut caraliu. Istanta respins acuza de ultraj pe motiv ca exercitizu functiei caralilui era sa stea in nu’sh ce intersectie sa dirjeze circultaiua auto nu sa fie in dormitorul conjugal sa ……)
  Aceste 2 infractiuni sunt deci cu dedicatie – una care sa pedepseasca functionarii publici care depasesc merginiel legii si ale autoritatii publice (adia” se p[oa zbiera „ma rauplatnicule ma evavizonstule te bag in acheta si iau si chiloti d epe fi-ta!!!” insa nu are voie sa faca consideratii asupra onorabilitatii mamei tale , sa isi exprime pasiunea carnala ptr fundul tau sau sa te daruisaca cu palme! [nota – ca ia si chilotii de pe fica – adica ia tot pentru neplata impozituilui. Daca chilotii sunt cumparati din banii obtinuti prin activitatea neimpozata aia e. Daca sunt obtinuti din leafa ficei se zice scuzati va rog. Daca insa vrea sa sugereze altceva se aplica 250 cp !!!!])
  A doua infractiune are ca subect pasiv (Pe cine omoara Venea?) pe functionarii publici. Si o veche (mileanra) experienta (de pe vremea lu Hamurabi)zice ca insu in conflict cu autoirutatea risca sa depaseasca masura. De la niste „propuneri” indecente catre ala care zice sa nu treci pe rosu la dat cu pumnu samd in agentu ce pune mana pe guleru hoitului care tocmai ti-a sutit portofleacu) Asta se zice ca ar fi protectie insa de fapt este pedeaspaa suplimentara pentru cei care ar incalca legea . Care sunt cma numerosi …. Asa incat hotu sa se multumeasca sa fuga fara sa mai sara la bataie . Nu de lata da daca tot hotu ar sari la bataie ar trebui sa fuga dupa el 2 caralii nu unu …

  Ca sa nu mai zic ca relatiile dintre 2 cetateni (tu si nevasta ta, un caraliu de circulatie in timpu liber care are o altercatie cu sa zicem un agent fiscal ptr locu de parcare si asta in timpu liber ) se reguleaza in virtutea 180 si restu.

  Daca u ai intes nu-i bai. Insa ce trebuie sa integei eset ca nici unabsolvent de drept din lume nu s-ar baga sa iti fie avocat. Cel mult un mort de foame daca onorariu ar fi f mare. Nu pentru ca este o cauza pierduta din start ci pentru ca se face de ras!!!!

 7. Ghita Bizonu' Says:

  A da .. in orice tara..
  De ex Amerlocia .. Te opreste caraliu pe sosea. Trebe sa tii labele pe volan , sa nu le misti aleatoriu, sa ii urmezi insytrictiunile. Fara sa il intrebi ca in Romania :”ce ai cu mine ba? Nu t=ai baut cafeau? Ti s-au aburit ochelarii?” ca imediat catusele si …. Iar daca nu tii labele pe volan risti o intoxicatie letala pe baza de gloante …

 8. tiberiu2009 Says:

  Eu cred ca sunt posibile trei cazuri distincte:
  -un cetatean agreseaza pe un alt cetatean
  -un cetatean agreseaza un reprezentat al autoritatii care este in misiune
  -un reprezentant al autoritatii aflat in misiune agreseaza un cetatean.
  Comparatia este intre ultimele doua cazuri ( dupa parerea mea in ambele aceste cazuri pedeapsa ar trebui sa fie mai mare decat in primul caz).Grea misiune pentru CCR.

 9. ioprotestatarul Says:

  Sigur ca oricine are dreptul la opinie, pentru ca asa e democratic. Insa e bine sa stie ce vorbeste si sa aiba argumente, nu sa bata campii…

  In cazul Art. 250 C.p. faptele comise de un functionar public impotriva unui cetatean se numesc „purtarea abuziva”, iar viceversa se numesc „ultraj”. Conform dex „ultraj” este „Ofensă, insultă, amenințare, act de violență împotriva unui reprezentant al autorității publice aflat în exercițiul funcțiunii”

  Asadar este vorba despre faptele identice comise de functionarul public in exercitiul functiunii impotriva cetateanului si viceversa.

  Art. 250 alin.3 este neconstitutionel pentru ca atat la Art. 250 cat si pe invers la Art. 239 toate celelalte fapte, respectiv „amenintarea”, „vatamarea corporala” si „vatamarea corporala grava” sunt sanctionate cu pedepse identice. De ce exista discrepanta doar cu privire la „lovirea sau alte acte de violenta”? Simplu. Dintotdeauna organele de forta, din exces de zel sau la comanda politica, au prostul obicei de a le „muia oasele” celor ce indraznesc.

  Cine nu pricepe atata lucru e liber sa balmajeasca si manance ce vrea el…

 10. ioprotestatarul Says:

  Inteleg de la „cunoscatori” ca militia din Romania se comporta mai bine cu cetatenii decat politistii din America. Bravo! Ridicati-le statuie… de cacao.
  Parerea mea este in Romania se intampla precum in bancul ala cu ciorapii, cei ce indraznesc lucreaza la calcai, iar restul fac laba…

 11. Radu Humor Says:

  Frica in fata unor neajunsuri personale a dus la Situatia degradanta in ingrijirea ne gasim azi cu totii … in Tara SAU versiune Afara EI.
  Si Nu Uita: Mocirla cu apa de Ploaie Nu te ucide, cea cu cianura VA arde si sufletele Copiilor Copiilor tai!

  http://apostoldoru.blogspot.ro/2013/10/rosia-montana-o-biblioteca-de.html

 12. olimpiu65 Says:

  http://radu-tudor.ro/bomba-srs-basescu-are-milioane-de-euro-in-strainatate/

 13. Ghita Bizonu' Says:

  Protestatre

  dsansele ca un cetaean „normal” sa comita un ultraj sunt mini9ne catre zero.
  Insa mai sunt si cetateni din aialati – hoti, escroci, talhari samd . Acestia de fapt sunt cei care comit ultrajul.

  Cat despre diferenta dintre politia americana si cea romana .. auzi ma tu ai vazut niste filme americane?!
  Diferenta este data de faptu ca in Amerlocia ultarjul se realizaeaza de cele mai multe ori cu o arma de foc. D’aia daca te dai jos din masina te ciuruiesc . Si vor sa vada labele la vedere (ca la ei se scoate pistolu la noi ciubucu)
  Si cestiile astea sunt de la tara la tara.. Din povestite … un macaronar in vizta prin Romania a fost oprit de un caraliu (ceva in legatura cu prioritatea). Intamplator a aistat si un functionar diplomatic italian. Care functionar diplomatic a urlat la italian sa nu fie nesimtit si sa se dea jos din masina!! Ca cica a asa e obiceiul in Italia : din respect fata de caraliu (ca om) iesi din masina … dupa care urmeaza o discutie aprinsa nu chiar respectuoasa… cu ton ridicat c’asa’i in Italia!!

  Da ma rog daca crezi ca democratia inseamna si sa zici prostii – te priveste. Ti-as dori insa sa ajungi in SUA,. sa depasesti viteza legala si apoi cand ai de-a face cu caraliu sa nu tii mainile pe volan si sa incerci sa iesi din masina ….

 14. ioprotestatarul Says:

  Ba inteligentule, „auzi ma tu” sa le spui celor ce nu te-au educat…
  Oricum am sesizat de mult ca faci parte din categoria celor cu laba.
  Cat despre USA am trait si vazut timp de 25 de ani cum este, asa ca mars si balmajeste la alta masa…

  Ai totusi o scuza daca iau in considerare ce spunea Albert Einstein:
  “Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I’m not sure about the the universe.”

 15. Radu Humor Says:

  Itzic lucra pt Saddam Hussein.

  Dupa un accident Saddam necesita transfuzie
  urgenta si singurul cu aceeasi grupa de sange este Itzic.

  Itzic speriat se duce la rabin si il intreaba ce sa faca.

  – Fiule da-i sange, e si el om ca si noi, faci o fapta buna, salvezi
  o viata…

  Isi revine Saddam si il umple pe Itzic de bogatzii, masini, femei.

  Se repeta intamplarea, iar se duce Itzic la rabi, acelasi raspuns,
  da iar sange si cand se vindeca Saddam ii trimite cadou un buchet de
  flori si o sticla cu vin.

  Se mira Itzic, dar asta este!!

  Se repeta a treia oara toata intamplarea, Saddam ii trimite o
  scrisoare de multumire.

  Itzic foarte confuz se duce la rabin:

  – Pai bine mai rabi, prima oara averi, apoi o sticla cu vin…. ma
  rog, da’ acu’ pur si simplu o felicitare?? doar i-am salvat viata, a
  treia oara, nu??

  – Vezi mai Itzic, a inceput sa aiba sangele nostru!!

 16. mihai444 Says:

 17. xnici Says:

  E frumoasa, pacat ca e locuita de bipezi grobieni

 18. Cocobinozaurul Biguminizat Says:

  Pare o casa destul de mare si se tine foarte bine. N-am vazut fisuri sau crapaturi in zidarie, acoperisul pare perfect, sa o stapanesti sanatoasa si sa te bucuri de ea 🙂

  Pentru mine „la tara” inseamna un sat din zona Muscelului, cum ar spune Blaga un spatiu „inalt şi indefinit ondulat, inzestrat cu specificele accente ale unui anume sentiment al destinului” ,un loc in care parca este rezumata istoria neamului asta cu suferinte si bucurii, o toaca auzita pe la apusul soarelui, cantecele de pasari in racoarea diminetii, linistea placuta a cartilor citite in hamac sau plimbarile pe dealuri, padurea care incepe imediat langa curte si catelul care alearga disperat dupa un bat aruncat, sau dupa cineva care sa-l mangaie si pe el …Seara fumuri agale pe cosuri, stele,nori si luna si cate un caine plictisit care latra perfect monoton, fara nimic agresiv in ton ci chiar linistitor, doar ca sa arate ca isi face si el datoria. 🙂

  Da, este frumos la tara … :).

 19. Savescu Maria Says:

  „Eternitatea s-a nascut la tara.
  Lucian Blaga.
  Din fericire mai avem o tara si mai avem si tara ca sat, comunitate rurala.
  Taranii sunt mai greu de gasit, dar mai sunt si tarani, rarisimi in magica si mirifica Romanie.

  Ei, dar mediul urban fu ieri mare protagonist, pa doua canale tv.
  Centrul si periferia Timisoarei invadate, mutilate, batjocorite de clanuri: de procurori, judecatori, functionari publici, institutii ale statului in frunce cu mafia tiganeasca.
  Dirijati (controlati) strict si eficient noii” magistrati, parchetari, functionari publici, deh, reprezentantii statului de drept/nedrept, de tiganimea suspect de bogata si vai atat de „discriminatä” de nemiloasa majoritate romaneasca, suspect de saraca si saracita.
  Nu, nu e diversiune e chiar miezul problemei.

  Ne transformam in rrrrrrrrromia (ii zic asa din anii „90, trebuia si mai devreme), din Romania au ba.
  Cu si prin intermediul strict si direct al clanurilor din justitie si administratie.
  Curat/murdar stat de drept/nedrept.

  Ah da si un copil bagat in tomberon concret si drastic.
  Punitiune si spectacol (cea mai odioasa si cumplita tortura in inchisorile comuniste)
  Unde am mai vazut filmul cu tomberonul ?

  De mentionat: o avocata agresata si sufocata in mijlocul valtorii mafiote.
  Dumnezeu sa-i dea putere, sa-i razbeasca pe agresorii ei si ai Timisoarei.!
  Sa ne dea si noua putere si minte pentru cele de facut.
  Gata, doar, cu hau-haul.

  Ar mai fi si despre batjocura cu marirea (de fapt micsorarea) pensiilor (3,76 smecheros si in batjocura aruncate ca os de ros), salariul minim, gaze, aur, minerale rare, petrol, carburanti, fmi, blocajul tarii in vo’ doi ani prin proasta si tradatoarea gestionare a tarii, scumpiri si altele.
  Vine vremea.

 20. olimpiu65 Says:

  http://groparu.ro/cum-sa-scapi-de-taxele-abuzive-ale-cass-in-21-de-pasi-simpli/#more-11392

 21. Ghita Bizonu' Says:

  Haz.. Clujul invadat de mistreti ….Ma rog cica si Berlinu ar avea cam multi .. da cica 5 insi sunt platiti sa ii „rareasca” . Misto slujba .. te distrezi platit!!! Totusi are partea ei nasoala – e slujba de noapte…

 22. Ghita Bizonu' Says:

  Protestare si de ce te-au dat amerlosii afara ?!

 23. Radu Humor Says:

  DESPRE LEGIONARI SE MINTE CUM SE RESPIRĂ NU DE IERI-DE AZI, CI DE 80 DE ANI !
  Cruce_cu_martiri_legionari
  Ipse dixit (este vorba despre Ponta, acest păcălici al politicii româneşti), mai alaltăieri:
  ”Vreau să daţi un semnal foarte clar de respectare a legii. Există o linie roşie peste care nu accept să se treacă. Colegul nostru, domnul Barbu, a fost agresat. Nu e vorba de domnia sa, că e bărbat, rezistă, e vorba de faptul că nu ne întoarcem la anii ’30, când îşi făceau legionarii de cap pe străzile Bucureştiului.”
  De fapt, de o bună perioada de timp, mai exact de când poporul nu prea mai stă cuminte la ”locurile lui”, ambii păcălici ai politicii româneşti, Ponta şi Antonescu, văd în faţa ochilor numai legionari! Unde se strigă o lozincă anti-sistem, unde se sparge un geam, unde se organizează un cordon uman de protejare a bogăţiilor ţării, acolo sunt, în concepţia lor, exclusiv legionari.
  Minţiţi cu neruşinare, impotenţilor în ale politicii şi administrării ţării! Voi ştiţi foarte bine care sunt şi unde sunt legionarii (că de n-aţi şti ar însemna să fiţi extrem de ignoranţi), şi cu toate astea continuaţi mârşăvia ce i-a caracterizat şi pe înaintaşii voştri de a cataloga legionarismul ca fiind o atitudine extremistă, precum de a pune în cârca legionarilor şi ce au făcut dar cu mult mai mult ceea ce nu au făcut.
  Da, de câteva luni sunt şi legionarii pe străzile României, dar uitaţi-vă bine după ei şi constataţi cu câtă eleganţă, chiar dacă fermă, se manifestă aceştia!
  Însă, stimaţi cititori, nu orice român care îşi arborează ostentativ vreun tricolor şi vreo cămaşă verde este numaidecât legionar. Grădina Domnului e mare, cine o poate cuprinde şi controla?! Legionarul adevărat nu este sub nici o formă extremist (decât, poate, doar din punct de vedere al cinstei şi corectitudinii – lucruri puternic dezavuate de politicienii socialişti şi liberali), nu-şi face de cap, are o viaţă sobră, este responsabil pentru actele sale şi nu se manifestă niciodată în ascuns.
  Dar, pentru a surprinde mai bine şi mai concret modul de exprimare absolut mincinos al lui Ponta faţă de anii ’30, ia uitaţi-vă mai jos şi vedeţi cam cât de bine şi-au făcut de cap legionarii în perioada respectivă (iertaţi-mi lista atât de lungă cu ”năzbâtiile” lor, dar dat fiind faptul că aceştia au excelat în ”belşug şi înflorire”, aproape fiecare zi a lor a fost o adevărată ”fiestă” politică). Deci:
  – 10 Aprilie 1930, au loc în Bucureşti ciocniri sângeroase între invalizii de război şi jandarmerie sub guvernul ţărănist. Studenţimea participă la manifestaţie alături de invalizi. Cu acest prilej a fost arestat un grup de studenţi în frunte cu dr. Gheorghe Sârbulescu. Corneliu Codreanu se înscrie ca prim apărător în procesul intentat studenţilor arestaţi.
  – 11 Ianuarie 1931, Ion Mihalache dizolvă Garda de Fier (expresia politică a Legiunii). În Ianuarie 1931 Corneliu Codreanu este arestat.
  – 26 Martie 1931, se judecă la Curtea de Apel procesul lui Corneliu Codreanu şi al dizolvării Gărzii de Fier.
  – Mai 1932, Garda de Fier este dizolvată pentru a doua oară de guvernul Iorga-Argetoianu. Se fac arestări, sediile sunt sigilate, Corneliu Codreanu este împiedicat să vorbească şi să se apere în Parlament.
  – 10 Iulie 1933, peste 200 de legionari se adună la Vişani pentru a construi un dig care să oprească revărsările de ape ale râului Buzău. Jandarmii, din ordinul lui Armand Călinescu, opresc această măreaţă iniţiativă, maltratând şi arestând pe legionari.
  – 23 Noiembrie 1933, studentul legionar Virgil Teodorescu este asasinat, la Constanţa, de jandarmi, pe când lipea afişe.
  – 28 Noiembrie 1933, legionarul Niţă Constantin este asasinat.
  – 10 Decembrie 1933, I.G. Duca dizolvă Garda de Fier şi agenţii poliţiei devastează sediile Mişcării Legionare. Se fac cca 10000 de arestări dintre legionari. Garda de Fier depusese candidaturi în toate judeţele, dar prin această dizolvare era împiedicată de a se prezenta la alegerile generale fixate pentru 20 Decembrie 1933.
  – Decembrie 1933, legionarul Nicolae Bălănoiu este asasinat de poliţie, din ordinul liberalilor. Numeroşi legionari sunt arestaţi şi încarceraţi la închisoarea Jilava. Arestări numeroase se fac în toată ţara şi ele vor continua şi în primele luni ale anului următor.
  – 29 Decembrie 1933, a fost asasinat de poliţia din Bucureşti legionarul Sterie Ciumetti, din ordinul liberalului Victor Iamandi.
  – 12 Ianuarie 1934, legionarul Gheorghe Negrea este asasinat.
  – 2 Ianuarie 1934, profesorul Nae Ionescu este arestat la Sinaia, dat în judecată şi ţinut arestat până la 7 Februarie 1934 când este pus în libertate, dar în seara aceleiaşi zile este rearestat şi menţinut la Consiliul de Război până la 15 Martie 1934.
  – 1 Ianuarie 1935, Corneliu Codreanu semnează circulara către legionarii din întreaga ţară, făcând bilanţul anului precedent: 18.000 de arestari, cu 18.000 de case călcate de barbari şi umplute de sânge nevinovat; 300 de bolnavi în închisori, 16 morţi şi 3 înmormântaţi de vii sub pământ.
  – În tabăra de muncă de la Drăgăşani, legionarii au lucrat de la 13 Iunie până la 14 August 1935, fabricând 100.000 de cărămizi destinate zidirii catedralei din acel oraş.
  – De la 30 Iunie până la 15 Septembrie 1935, legionarii au lucrat cărămizi şi au clădit Mânăstirea Izbuc (jud. Bihor).
  – De la 1 Iulie până la 16 Septembrie 1935, legionarii au lucrat la Buga (jud. Lăpuşna) la temelia unei mânăstiri.
  – La Aciliu (jud. Sibiu), de la 1 Iulie până la 10 Octombrie 1935, legionarii au clădit o biserică.
  – Tabăra de la Carmen Sylva a fost cea mai mare tabără de muncă a anului 1935. Acolo au lucrat, de la 5 Iulie până la 10 Septembrie, 800 de legionari în prezenţa lui Corneliu Codreanu, construind 7 cabane, 1 kilometru de şosea, terase, drum de automobile, 3 fântâni, au consolidat malurile, au făcut canale pentru scurgerea apelor, ziduri, turnuri etc.
  – De la 8 Iulie până la 15 Septembrie 1935, legionarii construiesc un drum prin stâncă la Mânăstirea Arnota, locul de odihnă al voievodului Matei Basarab. În acest timp au lucrat 242 de legionari.
  – În comuna Lat Laz (jud. Alba), de la 15 Iulie la 19 Octombrie 1935, legionarii au construit o minunată casă culturală.
  – De la 8 Iulie până la 6 Octombrie 1935, legionarii au lucrat 100.000 de cărămizi pentru a zidi o biserică în comuna Marca (jud. Sălaj).
  – În comuna Ineu (jud. Arad), de la 18 Iulie până la 14 Septembrie 1935, legionarii au lucrat 100.000 de cărămizi destinate construirii unei şcoli.
  – De la 16 Septembrie până la 4 Octombrie 1935, legionarii au construit şase diguri ca să împiedice revărsarea apelor Oltului asupra avutului Mânăstirii Mamu (jud. Vâlcea).
  – La 4 Octombrie 1935, în urma propunerii liberalului Victor Iamandi, ministru al cultelor în vremea aceea, Sfântul Sinod(!), cu îndemnul patriarhului Miron Cristea(!), trimite o adresă către toate eparhiile din ţară prin care interzice munca legionarilor pentru biserici.
  – La 1 Mai 1936, se deschide Tabăra legionară profesor Traian Brăileanu de la Rădăuţi, care construieşte biserica Arhanghelul Mihail.
  – Legionarul Gheorghe Grigor este asasinat de comunişti la Cernăuţi în luna August 1936.
  – La 24 Noiembrie 1936, Ion I. Moţa, Vasile Marin, generalul Gh. Cantacuzino, Gh. Clime, preot Dumitrescu Borşa, Neculai Totu, Banică Dobre şi Alexandru Cantacuzino pleacă în Spania ca luptători legionari pe frontul generalului Franco.
  – La 13 Ianuarie 1937, marea jertfă legionară se înscrie în istorie prin moartea eroică a lui Ion I. Moţa şi Vasile Marin pe frontul naţionalist din Spania, la Majadahonda.
  – La 26 Februarie 1937, Consiliul de Miniştri desfiinţează cantinele şi căminele studenţeşti din toate centrele universitare. Această infamie a fost săvârşită în urma cererii lui Ştefănescu-Goanga şi Gabriel Marinescu şi se îndrepta, cu deosebire, împotriva legionarilor.
  – La 2 Martie 1937, guvernul liberalului Gh. Tătărăscu hotărăşte închiderea tuturor Universităţilor din ţară. Măsura era luată împotriva studenţimii legionare.
  – La 17 Mai 1937, se dă sentinţa în procesul intentat legionarilor care au condus Congresul Studenţesc de la Târgu Mureş. Alexandru Cantacuzino, dr. Paul Craja, Ştefan Georgescu, Gheorghe Furdui, Ioraş Teodor, Crudu şi Parvulescu sunt condamnaţi: primii doi la 1 an de închisoare, ceilalţi la 1 an şi 6 luni.
  – La 6 Iulie 1937, se înfiinţează Tabăra legionară de la Câmpina, care se desfiinţează, la 11 Iulie în urma terorii autorităţilor.
  – La 27 Iulie 1937, Prefectura judeţului Prahova trimite un ordin confidenţial fabricilor de postav, bere, sticlărie şi ciment din Azuga, în care cere îndepărtarea din serviciu a 36 de muncitori legionari.
  – La 14 Decembrie 1937, este asasinat, în luptă electorală, legionarul Mihai Ţurcanu.
  – La 6 Februarie 1938, bandele electorale cuziste împuşcă pe legionarii Mija Dumitru şi Florian St. Popescu în satul Mâineasa (jud. Ilfov).
  – La 9 Februarie 1938, Corneliu Codreanu, văzând pornirile ucigaşe ale guvernării A.C. Cuza-Octavian Goga, hotărăşte retragerea Mişcarii Legionare din propaganda electorală.
  – La 30 martie 1938, Nicolae Iorga, primind o scrisoare de la Corneliu Codreanu, se adresează Parchetului pentru a deschide acţiune publică de ultragiu. Codreanu, în această scrisoare, îl învinovăţeşte pe Iorga de necinste sufletească şi de jignire a tineretului. Scrisoarea avea un caracter particular. Aici îşi află obârşia procesul Căpitanului.
  – În prima jumătate a lunii Aprilie 1938, bandele lui Armand Călinescu fac descinderi la toate sediile Mişcării Legionare din Capitală şi provincie. Se confiscă arhivele. Se falsifică anumite acte şi se dau publicităţii. Societăţile de stat şi particulare sunt obligate să concedieze pe funcţionarii şi lucrătorii legionari. Într-o singură zi, S.T.B. concediază 13 funcţionari legionari. Ziarul “Curentul” face o intensă publicitate prigoanei, după ce, la 21 şi 23 Martie, publicase două reportaje cu fotografii în care recomanda Insula Şerpilor ca lagăr şi loc de tortură pentru legionari.
  – La 13 Aprilie 1938, ziarele “Cuvântul” şi “Buna Vestire” au fost suprimate de guvern.
  – La 17 Aprilie 1938, Codreanu este arestat în Bucureşti.
  – La 19 Aprilie 1938, Codreanu este condamnat la 6 luni închisoare, maximum de pedeapsă, în procesul intentat de N. Iorga.
  – În zilele următoare, guvernul lui Armand Călinescu publică numeroase legi şi regulamente pentru prigonirea Mişcării Legionare.
  – În a doua jumătate a lunii Aprilie 1938, se fac sute şi mii de arestări printre legionari. Ziarele de la 29 Aprilie anunţă: ” Peste 300 de arestaţi vor fi judecaţi în timp de trei zile”. O grindină de calomnii şi insulte cădea asupra Mişcării Legionare. Documente false, acte măsluite, tind să justifice aceste calomnii.
  – La 13 Mai 1938, se judecă la Craiova procesul celor 49 studenţi acuzati de “dezordine” de la 14 August 1934. Numeroşi legionari sunt internaţi în lagăre.
  – În prima jumătate a lunii Mai 1938, toate tribunalele militare din ţară judecă procesele legionarilor. Sunt zeci şi sute de condamnări, chiar şi elevi de şcoală sunt băgaţi în închisoare. Părinţii sunt ameninţaţi cu moartea, rudele de asemenea.
  – La 23 Mai 1938, începe, la Consiliul de Război al Corpului II Armată din Bucureşti, Judecarea celui mai mare proces politic din istoria românilor – procesul Căpitanului.
  – La 27 Mai 1938, Căpitanul este condamnat la 10 ani muncă silnică, 6 luni degradare civilă, 5000 lei amendă, 2000 lei cheltuieli de judecată.
  – La 8 Mai 1938, profesorul Nae Ionescu, director al ziarului “Cuvântul”, este arestat la locuinţa lui din Bucureşti şi dus chiar atunci în lagărul de la Miercurea Ciucului.
  – La 25 Iunie 1938, începe la Tribunalul Militar al Corpului II Armată din Bucureşti judecarea fruntaşilor Mişcării Legionare. În dimineaţa de 1 Iulie 1938 se dă sentinţa: Alexandru Cantacuzino şi profesorul Vasile Cristescu, câte 9 ani de închisoare; Gh. Clime, Alexandru Cristian Tell, Gheorghe Istrate, Mihail Polihroniade, dr. Paul Craja, Traian Cotigă, Sima Simulescu, Virgil Ionescu, Bănică Dobre, Gheorghe Furdui, dr. Şerban Milcoveanu, Nicolae Totu şi Radu Budişteanu câte 7 ani închisoare; Gheorghe Apostolescu, Eugen Ionică şi Serafim Aurel câte 5 ani închisoare; preotul N. Georgescu-Edineti 1 an închisoare.
  – Noiembrie 1938, Generalul de jandarmerie Bengliu, dă un ordin prin care hotărăşte ca legionarii să fie împuşcaţi fără somaţie. Şi într-adevăr, legionarii Nicolae Făgădaru, Bică Anania şi Petre Andrei sunt împuşcaţi de jandarmi (8 Decembrie 1938).
  – La 30 Noiembrie 1938, bandele lui Armand Călinescu şi Gavrilă Marinescu îl asasinează mişeleşte pe Corneliu Codreanu, dimpreuna cu Ion Caranica, Nicolae Constantinescu, Doru Belimace, Ion Trandafir, Iosif Bozântan, Ion Atanasiu, Ştefan Georgescu, Radu Vlad, Ion State, Gavrilă Bogdan, Ion Caratănase, Ion Pele şi Ştefan Curcă. Apoi îi îngroapă la închisoarea Jilava, turnând peste ei acid sulfuric şi punând deasupra o placă imensă de beton.
  – La 3 Decembrie 1938, poliţia, fiind informată printr-un denunţ anonim că Comandamentul Mişcării Legionare s-ar afla la locuinţa bătrânului Dincă Cristescu, face o descindere unde nu găseşte nimic. Cercetând la alte proprietăţi ale bătrânului, găseşte, din întamplare, în comuna Colentina, tipografia Mişcării Legionare. Această tipografie fusese organizată de Titi Cristescu, şi acolo, în timpul prigoanei, s-au tipărit de către profesorul N. Pătraşcu şi V. Suciu manifestele Mişcării Legionare, “Curierul Legionar”, broşura profesorului Vasile Cristescu şi alte publicaţii. Cu prilejul descinderii poliţiei la tipografie au fost arestaţi fraţii Gheorghe şi Vasile Cristescu.
  – La 4 Ianuarie 1939, în str. Aureliu 14 din Bucureşti, au fost surprinşi de poliţie şi arestaţi, legionarii: Gh. Clement, Dorca Filon, Virgil Noaghea, lt. Borzea şi alte elemente, care conduceau acţiunea Mişcării Legionare şi îndrumau legăturile cu provincia.
  – După ce fusese pus în libertate, la 19 Decembrie 1939, profesorul Nae Ionescu este iarăşi arestat şi închis în lagărul de la Miercurea Ciucului.
  – La 14 ianuarie 1939, se judeca la Cluj procesul legionarului dr. Emil Popa şi încă a 9 legionari care sunt condamnaţi la închisoare.
  – La 26 Ianuarie 1939, profesorul Vasile Cristescu, care conducea Mişcarea Legionară împreună cu Horia Sima, a fost asasinat de poliţie la locuinţa lui din strada Aviator Iliescu nr.15. Vasile Cristescu a fost împuşcat în frunte de iudeul Otto Reiner.
  – La 1 Februarie 1939, intră în vigoare legea privitoare la pierderea naţionalităţii române, alcătuită de Armand Călinescu. Legea aceasta era vădit îndreptată împotriva legionarilor refugiaţi în străinatate.
  – La 8 februarie 1939, se petrece la Bucureşti arestarea grupului legionar Nadoleanu. Legionarii sunt omorâţi şi arşi la Crematoriu, chiar în prezenţa lui Armand Călinescu.
  – La 9 Februarie 1939, se termină la Cluj judecarea procesului asasinării rectorului Ştefănescu-Goangă. Pe banca acuzării se aflau 72 de legionari. Studenţii Pop Ion şi Lăscăianu Aurel sunt condamnaţi la moarte. Legionarul Atofanei Gheorghe la muncă silnică pe viaţă; 38 de legionari sunt condamnaţi între 12 ani şi 3 luni închisoare şi amendă.
  – La 11 Februarie 1939, comandantul legionar Victor Dragomirescu, pe când încerca un zbor cu avionul în Bulgaria, în tovărăşia pilotului Andrei Costin, are un accident de motor şi este rănit. Este arestat şi dus la Spitalul Militar. Acolo a fost vizitat de legionara Natalia Nicolicescu, condamnată la 1 an închisoare, dar evadată şi urmărită de poliţie. Legionara Nicolicescu este arestată, iar Victor Dragomirescu, rănit încă, este dus la închisoarea Văcăreşti. De la închisoare este luat de comisarul Al. Davidescu şi ştrangulat. Apoi, tot de acesta, este dus la crematoriu, şi fiind încă în viaţă, este aruncat în cuptorul crematoriului.
  – La 22 şi 23 Februarie 1939, se judecă la Tribunalul Militar din Bucureşti procesul legionarilor care organizaseră laboratorul din str. Căpitan Oarcă. Virgil Mihăilescu este condamnat la 8 ani închisoare, iar studenţii Achim Mircea şi Stroescu Alexandru la câte 6 ani. Toţi în lipsă. În prezenţă: Bereche Ion la câte 3 ani închisoare; dr. Constantin Zisu şi Contes Constantin la câte 4 ani închisoare; dr. Gh. Butu, Demetrescu Nicolae, Chirilă Nicolae şi Custură Ion la câte 1 an închisoare.
  – La 9 Martie 1939, profesorul Nae Ionescu este rearestat şi dus la spitalul din Braşov, de unde este eliberat la 24 Iunie 1939, dar cu domiciliul forţat în Bucureşti.
  – La 10 Iulie 1939, comandanta legionară Nicoleta Nicolescu a fost asasinată în Bucureşti de poliţia lui Armand Călinescu.
  – În noaptea de 21 Septembrie 1939 au fost asasinaţi 252 de fruntaşi ai Mişcării Legionare. Acest măcel, în care îşi pierd viaţa cei mai vrednici conducători ai Mişcării Legionare, s-a săvârşit sub domnia lui Carol al II-lea, prim-ministru fiind generalul Argeşanu şi ministru de interne generalul Gabriel Marinescu.
  Vedeţi, dragi cititori, ce bine ”şi-au făcut de cap legionarii”?! Or fi fost alţii care să se fi bucurat de-o mai mare ”libertate” decât ei?!
  Da, recunoaştem, în anii ’30, câţiva legionari au greşit cum un creştin n-are voie s-o facă – au ucis 3 oameni! Doamne fereşte de a se mai întâmpla vreodată aşa ceva, dar poate cineva să numere câţi dintre ei, dintre legionari, au fost ucişi, arestaţi, condamnaţi, maltrataţi, profanaţi în aceeaşi perioadă? Păi, în această situaţie, care sunt cei care şi-au făcut de cap?!
  Minciuna, Ponta şi Antonescu, este un act păcătos, propriu satanei. O ştiţi, dar probabil că nu vă mai puteţi abţine.
  Poporul însă, trebuie să ştie adevărul adevărat. Legionarismul înseamnă credinţă nelimitată în Dumnezeu, jertfă pentru binele şi mântuirea neamului, dragoste necondiţionată de ţară şi popor. A trăi astfel înseamnă aţi face de cap sau a fi cumva extremist?!
  Sorin Andrei
  Octombrie 2013.

 24. ioprotestatarul Says:

  DACA STII TU CA M-AU DAT AFARA, ATUNCI INSEAMNA CA AU FACUT-O CA SA SE MIRE PROSTII!

 25. Ghita Bizonu' Says:

  http://vremea.forumgratuit.ro/t528-din-nediscriminare-in-nedisciminare-catre-justificarea-apartheidului-antiromanesc-pe-banii-lu-contribuabilu-roman#1081
  Asta numa daca aveti rabdare. Despre cum se „scrie” istoria romeneasca in mod neromanesc. Cu sprijinu ICCMER platit din banii contribuabilului roman!!!

 26. Cocobinozaurul Biguminizat Says:

  Tot n-ai primit pozele ? Promisesei ca „ne mai arati” …

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: