DE CE ANGAJEAZĂ PONTA RĂSPUNDEREA GUVERNULUI? ŞI DE FAPT, CARE RĂSPUNDERE?

Să ai 70% în Parlament şi să-ţi angajezi răspunderea pentru o modificare legislativă! Una atât de importantă ca descentralizarea. O lege de mare importanţă pentru toţi, cu impact major, necesita dezbatere, nu doar parlamentară. Şi dacă ar fi numai haosul transferării imobilelor!

Boc era minoritar, avea o majoritate de strânsură şi şantaj, iar în cele 15 dăţi în care şi-a angajat iresponsabilitatea – uneori, ca să modifice o angajare anterioară – i-a legat pe parlamentarii PD-L de scaune, ca să nu voteze moţiunile de cenzură. S-au legat şi parlamentarii UDMR. Şi cei cu „interesul naţional”. :mrgreen:

Dar Ponta de ce n-a urmat procedura parlamentară normală? Mai ales că PSD votează ca la armată.

Un răspuns – de fapt, un sofism – mai puţin demn de coeficientul lui Crin Antonescu nu se putea: „Cred că urgența și justificarea pentru angajarea răspunderii țin în primul rând de descentralizare”. 😯 🙄

Pe când prim-vicepreşedintele PNL, primarul Johannis, a zis că legea e de-aşa natură încât nici în doi ani nu va începe să se aplice. :mrgreen: Şi a mai zis că din discuţiile pe care le-a avut cu grupurile, parlamentarii liberali ar fi preferat dezbaterea. Cum e şi normal.

Oricum, angajarea răspunderii aşa cum prevede actuala legislaţie e doar o modalitate a Guvernului de a dribla Parlamentul. În realitate, nu se angajează nici o răspundere. În sensul că nici nu răspunde nimeni pentru (ne)aplicarea legii, nici nu suportă cineva consecinţele în cazul în care se dovedeşte o eroare. De fapt, consecinţele le suportă, ca de obicei, populaţia. Cum a fost, de exemplu, în cazul legilor educaţiei modificate succesiv de către guvernul Boc prin angajarea răspunderii, de fapt, o procedură care permite decizii discreţionare sau arbitare din partea unui premier iresponsabil (sau marionetă a unui preşedinte iresponsabil).

4 răspunsuri to “DE CE ANGAJEAZĂ PONTA RĂSPUNDEREA GUVERNULUI? ŞI DE FAPT, CARE RĂSPUNDERE?”

  1. DE CE ANGAJEAZĂ PONTA RĂSPUNDEREA GUVERNULUI? ŞI DE FAPT, CARE RĂSPUNDERE? » Bloogle Says:

    […] Original Blog » […]

  2. Savescu Maria Says:

    Si pe astia noi i-am votat si ii vom mai vota.
    cu nadejde, disciplina, rabdare si HUMOR.
    Nu-i votam bas pe ei, dar pe unii da, doar si-au facut abonament de intrare in parlament si ezista si tarif pentru intrare.
    Ehei grea viata avem.
    Grea dar vesela.
    Nu din aia de bucatarie, desigur.

    Roxana,
    am reintrat de ieri, aci la tine,si pentru ca am hotarat sa mi reiau cel putin o parte din bunele obiceiuri de mai an.
    Si sper sa ma tina naravul.
    Din pacate nu se stie niciodata ce aduce ziua de maine asa ca cel putin clipa de fata s-o traim, cum ne place (tema veche a omenirii – traieste-ti clipa, suna altfel ca tema literara, scuze).

    Mai am ceva sa va zic, o laudarosenie (glumesc).
    Teatrul german din Timisoara participa la festivalul national de teatru din Bucuresti, in sala Operei romane daca nu ma insel. aseara au avut spectacol si pentru ca au mai fost bilete vandute mai dau azi un spectacol.
    Frumos asa-i ?
    Spectacolul este „Pescarusul” lui Cehov.
    Anexez si site-ul teatrului german.
    Au foarte multe spectacole, turnee, festivaluri.
    cred ca merita urmarit.

    http://www.teatrulgerman.ro/
    E intr-adevar in sala Operei nationale.
    Felicitari bucurestenilor pentru interesul pentru teatru.
    Si poate si pentru cei care reprezintaTimisoara.

  3. olimpiu65 Says:

    http://radu-tudor.ro/aoleu-ce-ordin-vine-de-la-cluj/#comment-114369
    intarata-i drace!!! abia astept sa-l vad pe carlan in campanie inghitind laturi venite si de la Cotroceni si de la liberali si sa vada umflatul asta artificial de sondaje diferenta intre o asumare de raspundere din pozitia prim ministru si pozitia ,,catindat” face to face cu electoratul care te intreaba cum e cu plagiatul…si nu numai!!!

  4. pozedecat Says:

    O lege tipica PSD. La norma. Cand a venit Nastase la putere in 2000 a facut cam asa: reducem posturi cu 30%. Nu conteaza de unde si daca e nevoie, important e ca pe vremurile de aur, sa raportam procentul. In cazul particular al directiilor judetene ale ministerului culturii vor iesi multe anomalii care vor genera conflicte cu legile de patrimoniu si vor mai produce si neplaceri cetatenilor din provincie. Daca un monument de categorie A presupune aviz de la ministerul culturii atunci trebuie sa mergi la Bucuresti pentru asta sau depui documentatia la o institutie care de fapt nu este in subordinea ministerului care trebuie sa-ti emita avizul? Ca sa nu mai zic ca oricum Mazare n-avea greata sa faca un mall chiar in buza moscheii celei mai vechi din oras; ce-o sa-l mai impiedice acum? Oricum, Oprescu va fi ultra fericit va demola tot „ce vrea muschii lui” si cand va dori el …

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: