ĂLA N-A MAI FOST MITING SPONTAN

Admir mişcarea pentru salvarea Roşiei Montane şi cred că autenticitatea ei e probată tocmai de caracterul compozit: demonstranţii sunt de toate felurile, nu-i poţi anexa unui partid sau unui curent. Sunt de toate apartenenţele şi mai ales, fără apartenenţă. Sigur că sunt şi infiltraţi care vor să deturneze şi oportunişti care vor să confişte, aşa a fost, aşa va fi mereu. Şi nu numai la noi.

Mişcarea contra jafului toxic preconizat la Roşia Montană s-a ţinut tare. Au fost, mulţi de tot, chiar şi la Cotroceni, să ţipure strigătura: IEŞI AFARĂ, JAVRĂ ORDINARĂ! Apropo, Mircea Badea lansase, pe la începutul anului, un refren similar: „IEŞI AFARĂ, PONTA ORDINARĂ”, zicea că-l scoate în şuturi din Palatul Victoria dac-o propune pe Kovesi, după care a primit stânga-mprejur de la Felix. :mrgreen:

Deci, mişcarea s-a ţinut tare. Până duminică. Când s-au dus cazon în Piaţa Victoriei, ca la mitingurile lui Ceauşescu de pe „23 August”, desenând cu ei înşişi logo-ul cu frunza în roş-verde. Adică, aveau plăcuţele de-acasă. De-acasă de unde? Şi făcuseră şi repetiţie, că altfel, aşa ceva nu poate să-ţi iasă.  Unde e „tabăra”? Şi cine aprinde focul? Nu de alta, dar ca să aibă ce stinge.

Păi cred că trupa coabitacă, care are tot interesul să compromită mişcarea prin demonstraţia că e manipulată. Că prostia naşului Cristi Maior cu anarhia teroristă n-a ţinut nici pentru copii mici.

Mai greu va fi să manipuleze protestul cu gazele de şist, nu de alta, dar s-a enervat Baba Dochia. Anticipat.

P.S. De remarcat şi faptul că, tot duminică, pentru prima dată, a fost o tentativă de a-i provoca pe jandarmi la ripostă. Jandarmii care au primit ordin să nu intervină sub nici o formă în forţă. Că nici n-aveau de ce.

15 răspunsuri to “ĂLA N-A MAI FOST MITING SPONTAN”

 1. Last Says:

  http://www.cotidianul.ro/cianura-de-la-rosia-montana-va-distruge-complet-tara-motilor-224466/

 2. ĂLA N-A MAI FOST MITING SPONTAN » Bloogle Says:

  […] Original Blog » […]

 3. tiberiu2009 Says:

  „”ĂLA N-A MAI FOST MITING SPONTAN””

  Mitingurile spontane au finalitate corecta in Romania?
  Dar cele aparent spontane?

 4. virgilvirgil Says:

  Ce spuneam io ca strada va fi preluata de neispraviti daca musiu Antonescu nu se grabeste ?!…
  Ma rog , avind in vedere ultima isprava a Antonescului , mai bine …
  Ne va da strada noul presedinte ?
  Nush , dar macar un cantedat va naste .
  Fireste unul de al lor , nu de al nostru .

 5. tiberiu2009 Says:

  Cand Antonescu are dreptare trebuie sa recunoastem.
  Aud la radio ca spune ca nici fostul ministru (Fenechiu) nici actualul (Manescu) nu sunt de vina pentru esecul privatizarii.
  Are dreptate
  Principalul vinovat este seful PNL care i-a propus pe escrocul Fenechiu si diletanta Manescu.
  Cand are dreptate atunci e corect sa recunoastem.

 6. virgilvirgil Says:

  De ce e esec ?! Care este aia tara unde un privat detine monopolul transportului de marfa pe calea ferata ?!…
  Atit Oltchimul cit si CFR Marfa erau cazuri IMPUSE de jidovii FMI .

 7. Roxana Iordache Says:

  Mulţumesc mult pentru link!

 8. Roxana Iordache Says:

  Tibi, totuşi, dacă prostia ar durea, ţi-ai da seama că infantilismele tale băsiste nu fac decât să-i ajute pe antibăsişti să-l voteze pe Crin. 😆

 9. olimpiu65 Says:

  CFR Marfa e destinata companiei din tara unchiului Sam. si in general se va vinde si ceea ce a ramas prin economie, asa ca nu trebuie sa se bucure nimeni ca a esuat aceasta privatizare acum!!
  Hypnos chiar e nauc, auzi colo sa te pui pe felicitari in cazul unui esec….Doamne mare ti-e gradina si numai exista loc acolo de politicienii astia!!!

 10. tibi2009 Says:

  „”De ce e esec ?! „”

  E un esec pentru ca nu s-a materializat ceea ce au zis ca vor face.
  E un esec pentru ca Ponta l-a laudat public pentru reusita privatizarii pe Fenechiu si azi ar trebui sa-si ceara public pentru ca a gresit.
  Dar pentru politicienii USL si pentru adoratorii lor esecul este o victorie,negrul este alb , promisiunile sunt vorbe goale si adevarul este minciuna.

 11. tibi2009 Says:

  sa-si ceara public scuze

 12. ALM Says:

  @tibi
  Am impresia, către certitudine, că dvs urmăriţi doar mass-media „ne pernicioasă”. Ca o remarcă, Ponta l-a lăudat pe Fenechiu pentru semnarea contractului de privatizare! Reuşita unei privatizări se poate vedea numai după încheierea ei. „Eşecul” era programat, ca dovadă modificările unilaterale efectuate după semnarea contractului de către reprezentanţii statului.

 13. Donkeypapuas Says:

  Dar nici unul nu a fost spontan! S-a făcut strigare pentru pe feisbuci cu o sptămână înainte de fiecare dată! De altminteri nici nu ştiu ce înseamnă „miting spontan”. Nu am fost duminica asta dar am înţeles că în faţă la DNA s-a strigat, spre ciuda pontaco-băsiştilor şi băsisto-pontacilor, „DNA, DNA apără corupţia!”

 14. Roxana Iordache Says:

  @Donkeypapuas. Ba cred că ştii ce înseamnă spontan în contextul de mai sus. Neorganizat. Mai precis, fără organizator care să-şi aroge conducerea. Şi să facă scheme ca aia cu plăcuţele. La asta m-am referit. Şi m-aş mira să nu fi înţeles că am făcut-o tocmai în apărarea protestului. Care ori rămâne spontan – adică, vine cine vrea şi nu i se impune nici o reprezentaţie, ori ajunge să fie confiscat. Flash-mob-ul e forma exemplară de organizare spontană. Dar aia cu plăcuţele numai flash-mob n-a fost. Mi s-a părut o tentativă flagrantă de compromitere prin inducere a senzaţiei de confiscare, de organizare ascunsă.

  P.S. „Spre ciuda pontaco-băsiştilor şi băsisto-pontacilor” aflaţi în misiune, ai uitat să precizezi.

 15. tiberiu2009 Says:

  @ ALM
  „”…Ponta l-a lăudat pe Fenechiu pentru semnarea contractului de privatizare! Reuşita unei privatizări se poate vedea numai după încheierea ei. „”

  Sa inteleg ca este corect ca Ponta l-a felicit pe Fenechiu??
  Eu inteleg din declaratia lui Ponta din 20.06.2013 :

  „”Cred că astăzi e un rezultat foarte bun şi-l felicit pe Relu Fenechiu şi întreaga echipă de la Ministerul Transporturilor. De altfel, domnul ministru Fenechiu şi-a îndeplinit cele două sarcini importante pe care le avea pentru acest început de an: deblocarea Programului Operaţional de Transporturi (POS-T) şi ducerea cât mai departe, până la finalizare, a procedurii de privatizare. „”

  ca Ponta a considerat ca Fenechiu a dus pana la finalizare privatizarea.

  „” “Eşecul” era programat,…””

  Cine a programat esecul?
  Este vinovat cel care a programat esecul?

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: