JIGODIILE MAFIEI HINGHEREŞTI

Nu vă dau coordonatele din motive evidente.

Într-un cimitir din Bucureşti, foarte mare, frumos, foarte bine întreţinut şi foarte bine păzit, sunt – mai precis, erau – mai mulţi căţei. Luaţi de suflet. Blânzi, jucăuşi când se trezesc, în rest, într-o lungă siestă.

Azi am fost şi nu i-am mai văzut, şi am văzut uşa deschisă la curtea în care e ţarcul lor. Am întrebat paznicii unde sunt, au lăsat nasul în pământ.

N-avea sens să mai dau şi eu cu ei de pământ, să le imput că n-au fost în stare să oprească hingherii – poate nici nu era echipa de azi în tură când s-a întâmplat. Oricum, toţi, din toate numeroasele ture, îi iubesc şi probabil că au fost neglijenţi având în vedere că sunt căţei blânzi, care nu fac probleme nimănui, deci, erau lăsaţi de multe ori liberi prin cimitir. Nimeni, absolut nimeni nu s-a plâns vreodată cu privire la ei, că n-ar fi avut de ce. Vin oameni cu căţei la lesă, nu s-au încăierat vreodată, dimpotrivă, s-au jucat. „Maidanezii” au fost, uneori, atacaţi la ei acasă de către nişte piticanii cu stăpâni, dar nu s-au pretat.

Veneau în bloc la mormântul nostru, se hârjoneau prin jurul meu şi uneori, beau apă din vasele pentru flori. S-a întâmplat şi să-i găsesc acolo – de ce m-aş fi mirat? – toţi ai noştri ale căror rămăşiţe pământeşti sunt dedesubt iubeau animalele – şi cred că acolo, sus, sunt înconjuraţi de îngeraşii noştri.

Uneori, lipsea câte unul şi o întrebam pe îngrijitoarea care e mama lor ce s-a întâmplat. De regulă, absentul era doar culcat sau plecat să se hârjonească în iarbă. Periodic, însă, toţi căţeii adoptaţi de cimitir – cu acordul şefului, iubitor şi el de animale – au fost furaţi, unul câte unul, de hingheri, după care, îngrijitoarea alerga la sanchi-adăpostul primăriei  şi-i mituia – din salariul ei amărât, cu câte 100 de lei ca să-i dea căţelul sau căţeluşa înapoi. Printre altele, asta fac hingherii. Şi de ce n-ar face-o, dacă au exemplu de sus, de sus de tot, cu şantajul? Deci, biata de ea, şi-a răscumpărat căţeii de nenumărate ori. Sterilizaţi, alea-alea.

Acum, i-au umflat pe toţi. Trei băieţi şi o fată. Băieţii sunt mai mari, dar toţi tineri, sănătoşi. Fetiţa e puică, sănătoasă şi ea, o sârmoasă deşirată şi nebună. De ce i-au luat hingherii? Imediat după ce s-a votat abominabila.

Mami a căţeilor de la cimitir – o femeie în putere, înaltă, cu o frumuseţe frustă şi picioare lungi, strunjite de muncă – când a prins de veste, a alergat imediat la sanchi-adăpostul primăriei, a rezolvat – nu putea, săraca, din bietul ei venit să-i „răscumpere” pe toţi, dar a fost ajutată – şi n-a putut să-i ia, fiindcă n-a avut maşină. Până face rost, plăteşte „cazarea”.  👿 Şi o şantajează că-i „eutanasiază”. Cu ranga, cum se obişnuieşte. Unii mai sadici o ameninţă că-i jupoaie de vii, fiindcă aşa e mai prelucrabilă blana. 👿

Ăştia, totuşi, sunt „cumsecade”, se mulţumesc cu mita. Alţii sunt sadici la propriu, bat oameni care vin să adopte şi ucid animale, după ce le înfometează până la schelete, în timp ce ei îşi umflă burţile: pentru că ştiu că nu suportă consecinţele.

Ce-ar merita jigodiile care au votat legea?

P.S. Notă maximă pentru Andrei Chiliman, nu se pretează. În alte sectoare, e jale! 😯 😥

UPDATE. Mami a căţeilor are şi doi copii bipezi, adolescenţi, înalţi, frumoşi, un băiat şi o fată. Asta ca să-şi muşte limba cine se pregătea să bage placa imbecilă a contrapunerii oamenilor cu animalele, a copiilor, cu căţeii. Nu există echipă mai frumoasă, familie mai completă decât cea care are deopotrivă copii bipezi şi patrupezi. Unii nu pot avea bipezi. Dar la asta nu se gândesc acuzatorii grobieni. Şi să mai ştiţi că raiul pe pământ e o familie cu copii bipezi şi patrupezi adoptaţi deopotrivă.

7 răspunsuri to “JIGODIILE MAFIEI HINGHEREŞTI”

 1. JIGODIILE MAFIEI HINGHEREŞTI » Bloogle Says:

  […] Original Blog » […]

 2. Ghita Bizonu' Says:

  A fost

 3. ioprotestatarul Says:

  http://romani-in-lanturi.blogspot.ro/2013/10/unii-sunt-cu-circul-iar-altii-sunt-cu.html

 4. tibi2009 Says:

  „”Şi să mai ştiţi că raiul pe pământ e o familie cu copii bipezi şi patrupezi adoptaţi deopotrivă.””

  Si eu credeam ca raiul pe pamant ar fi Romania cu Antonescu presedinte.

 5. tibi2009 Says:

  Am inteles ca viitorul Ministru al Economiei va fi Remus Vulpescu.
  Ala care a condus Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in lndustrie si care a fost demisionat de acolo pentru (ne)privatizarea Oltchimului.
  Traiasca PNL cu al sau conducator cu tot.

 6. Geanna OC Says:

  Bine te-am gasit,ROXANA!
  Am descoperit de curand acest blog interesant si m-am bucurat ca te pot citi aici.Incredibil cat esti de puternica! Deosebita! Inca odata iti spun, ESTI UNICA!Toate gandurile mele bune si multe imbratisari!

 7. Roxana Iordache Says:

  @Geanna OC. Fiecare om e unic. Bun venit!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: