SIMPLĂ ÎNTREBARE. DESPRE AVIOANE MILITARE

Câtă industrie militară românească se putea relansa cu banii daţi pe gioarsele la a treia sau a patra mână scoase din uz de americani şi vândute unor fraieri ca noi de către portughezi? Pe care, după una şi-alta, le primim în 2016. Şi dezafectate. În aşa fel încât să coste suplimentar şi cârpelile scumpe.

Câte avioane de luptă performante putea, ulterior, construi România? Inclusiv pentru export. Chiar credeţi că n-ar fi competitive, aşa cum erau cele ale Armatei Regale? Fabricate în România, IAR-uri pilotate de aşi, care făceau de comandă malaci americani, mincinoşi ulterior că ne-au bătut, când de fapt mâncaseră bătaie de film hollywoodian de la zburătorii noştri conduşi de Dan Vizanty.

Vai de biata ţară, pe mâna cui a încăput! De la tancurile sovietice încoace n-a mai fost atâta deznaţionalizare.

P.S. Varujan Vosganian trebuia să plece, şi-a permis să lanseze proiectul scandalos privind reindustrializarea României.

10 răspunsuri to “SIMPLĂ ÎNTREBARE. DESPRE AVIOANE MILITARE”

 1. SIMPLĂ ÎNTREBARE. DESPRE AVIOANE MILITARE » Bloogle Says:

  […] Original Blog » […]

 2. Last Says:

  oameni politici de paie, fara gandire, fara mandrie, fara nici cel mai elementar patriotism

 3. ALM Says:

  Stimată Roxana, dacă la acest capitol mă contraziceţi chiar mă supăr! :mrgreen:
  Oricâţi bani s-ar băga AZI în industria românească, nici măcar IAR-80 n-am putea face. Presupun că am vrea să fabricăm un avion multirol, supersonic. Motoare nexam, că am făcut praf Turbomecanica şi n-am apucat să luăm licenţă pentru un motor mai puternic decât RR Viper 632-47 (motor pentru aeronave civile). Dar, fiindcă politicienii au considerat că industria românească este o ladă de fiare vechi, au fost aruncaţi pe drumuri specialişti şcolarizaţi pe bani grei (nu-i plâng, au ajuns bine pe afară), au fost distruse fabrici producătoare de componente şi subansamble, uzine metalurgice pentru aliaje speciale. Dintre toate materialele necesare fabricaţiei unui avion, poate am putea să asigurăm vopseaua, dar şi Policolorul şi-a luat tălpăşiţa în Bulgaria, răpus de taxe şi impozite.

  Nu, industria aeronautică românească este moartă şi îngropată! Mai mişcă muribund la capitolul elicoptere, dar şi acestea sunt uzate moral. Nici măcar nu mai avem cu ce să fabricăm avionica, după ce s-a distrus industria electronică. Aici pot să nominalizez: Ion Iliescu şi Adrian Năstase sunt răspunzători pentru distrugerea IPRS şi vânzarea acestuia către Hayssam! Au fost informaţi despre neregulile din „contractul de privatizare” şi despre faptul că, impotriva tuturor piedicilor, intreprinderea era pe profit!

  Degeaba ne „încontrăm”, Planul Valeev a fost îndeplinit la toţi indicatorii, ba chiar a fost şi depăşit! Dacă mâine, toţi investitorii străini serioşi pleacă, de poimâine începem să cultivăm lobodă şi ştevie în apartamente …

 4. mihai444 Says:

  http://www.dantanasa.ro/2013/10/11/guvernul-victor-ponta-pregateste-un-nou-act-de-tradare-nationala-gyorgy-frunda-ponta-va-legaliza-arborarea-steagului-secuiesc-pe-cladirile-publice/

 5. mihai444 Says:

  http://www.gandul.info/stiri/mapn-romania-si-portugalia-au-semnat-contractul-de-achizitie-a-12-avioane-f-16-11496371 motoarele vor fi reparate capital…asta dupa ce spuneau ca le vor inlocui cu unele noi.asta ce inseamna,stiti?ca ora de zbor cu aceleasi motoare (vechi dar reparate capital) va costa statul roman cu mult mai mult decat trebuia.va trece de 10.000 euro lejer 😉 ce teapa!

 6. olimpiu65 Says:

  sunt de acord cu ce a scris domnul ALM. pe de alta parte vad ca cei mai multi jurnalisti considera avioanele aflate deja in functie drept,,mana a doua” de parca le poti compara cu o pereche de pantofi deja purtata.performantele lor sunt inca garantate pt minimum 10-15 ani.pt Romania si pt interoperabilitatea cu aliatii sunt suficiente. comparatia cu anii 30-40 nu sta in picioare, pe atunci eram pionieri in materie si inca tineam pasul cu tehnologia,acum lucrurile sunt cu totul altele.vina lui Vosganian nu este dorinta in principiu superba, ci lipsa lui de realism pt clipa prezenta….si totusi parca altfel arata Romania cu industrie(si arata) decat cu exploatarea resurselor ca africanii si ceva agricultura(si aia arhaica) multumita lui Dumnezeu care ne-a lasat pe pamant manos!!!

 7. Roxana Iordache Says:

  @Last. Din păcate. Dar şansa e că există în continuare oameni, inclusiv în Parlament. Doar că ei nu sunt promovaţi în top.

  @ALM. Păi, eu ce spuneam? Diferenţa fiind în P.S., adică dacă ar fi voinţă naţională, s-ar putea. Un proiect pe termen scurt, mediu şi lung, în etape strategice şi care să fie aplicat – adică, să nu se mai fure (în asemenea hal).

  @mihai444. Q.E.D.

 8. Roxana Iordache Says:

  @olimpiu65. Bre, tu parcă erai neamţ, nu cioban mioritic. 🙂 Oricum, îmi zici şi mie la ce ne trebuie gioarsele-alea? Că ne dau „teroriştii” cu bomba-n fund? Dreptu-i că dacă se mai taie mult împrejur clasa politică, o să devenim şi noi o ţintă. Se pregăteşte terenul cu disperare pentru „atentate”. :mrgreen:

 9. olimpiu65 Says:

  sunt si cioban mioritic si nu orice fel de cioban ci unul al caror stramosi sunt din Blaj.iar Campia Libertatii nu e departe(cateva sute de metri) de casa parinteasca a tatalui meu si de accea spun: cum i-ar sta unei tari care i-a avut pe Vuia, Vlaicu si Coanda fara avioane??? sa stam cu politie NATO asigurata de trepadusi minori sau sa asiguram noi frontiera de est??? iar alea repet nu sunt gioarse, e o interpretare tampa lansata in media pt circ si rating si din pacate romanul neaos pune botul !!

 10. ALM Says:

  Deh, generaţiile contemporane suntem precum cartofii! Părţile bune sunt sub pământ …

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: