BĂSESCU REŞAPEAZĂ MINCIUNA CU FLOTA

Nu-l mai urmăresc pe caraghiosul de Băsescu de multă vreme, e degradant şi pierdere de vreme. Am văzut la ştiri o secvenţă cu o declaraţie a lui în care a reşapat vechea minciună că a demisionat din Parlament ca să se pună la dispoziţia „Justiţiei” în cauza Flota.

Declaraţie pentru fraieri, ca să le zic eufemistic.

Minte de îngheaţă apele. Minte prin omisiune. De fapt, prin omisiuni.

Unu, a demisionat ca să candideze din nou în scurt timp şi să intre la loc pe lista PD în Parlament.

Doi. De altfel, demisia a fost de operetă şi dat fiind faptul că a fi parlamentar nu împiedica absolut cu nimic Parchetul să-l trimită în judecată, pentru că nu există imunitate parlamentară judiciară decât pentru ignoranţi, cum ar fi bipezii de la Ambasada SUA care se trezesc vorbind în dispreţul adevărului.

Trei şi în primul rând: demisia lui Băsescu din Parlament, în toamna anului 1996, a fost absolut de operetă, pentru că pe vremea aceea nici nu se pusese în mişcare acţiunea penală în cauza în care Băsescu e incriminabil direct – şi cu semnătură proprie – în dosarul „Flota”, anume, Petroklav. Deci, a demisionat propagandistic, ca să prostească lumea pentru momentul în care ar fi urmat să fie incriminat. Dosarul avea să fie pus în atenţia sistemului judiciar abia în 1997, pe când Băsescu era – din nou – ministru al Transporturilor.

Şeful Departamentului de Control al Guvernului Ciorbea, domnul Valerian Stan (vezi postarea anterioară) a fost demis pentru că şi-a permis să anunţe trimiterea la Parchet a două dosare, care vizau politicieni fără deosebire de partid, inclusiv pe Traian Băsescu – în ambele cauze -, anume, „Apartamentul” şi „Flota-Petroklav”. Omul a fost dat afară fiindcă a deranjat o viespărie.

Deci, Băsescu a reşapat o mare minciună propagandistică, a vorbit gura fără el, ca să lovească în Varujan Vosganian. A nimerit în zid. Numai că presa – care habar n-are – i-a făcut jocul şi nici măcar ministrul demisionar liberal n-a avut datele să-l pună la punct. A zis doar primul din cele trei capete de acuzare ale mele, ăla cu realegerea rapidă ca deputat. După care a redevenit ministru al Transporturilor.

Ce declară Valerian Stan:

În anii de după 1996, preşedintele Traian Băsescu şi susţinătorii săi au acreditat sistematic ideea că, în cursul anului 1996, acesta a demisionat din Parlament pentru a se pune la dispoziţia Parchetului General, care ar fi avut în instrumentare, în acea perioadă dosarul „Flota”, în care era implicat şi Traian Băsescu – verificări în urma cărora acesta ar fi fost găsit nevinovat. Respectivele afirmaţii sunt neadevărate. Întradevăr, la vremea respectivă au existat câteva verificări ale unei comisii parlamentare de control şi ale Departamentului de Control al Guvernului, făcute de nespecialişti, abandonate neglijent şi fără finalizarea vreunui act de control prin care să fie sesizat Parchetul. În aceste condiţii a demisionat Traian Băsescu din Parlament şi „s-a pus la dispozitia Parchetului”, când mai rămăsese foarte puţin timp până la alegerile din toamna lui 1996, şi ştiind bine că la Parchet nu exista nici un dosar care să-l vizeze. Asemenea verificări, finalizate prin sesizarea Parchetului, au fost făcute numai începînd cu luna ianuarie 1997 când, în calitate de şef al Departamentului de Control la Guvernului, am organizat aceste verificări (ceea ce, în luna august a aceluiaşi an, avea să-mi aducă destituirea din funcţie, la presiunile fostului ministru al Transporturilor de la acea vreme, Traian Băsescu şi ale partidului său – dar şi ale preşedintelui României de atunci Emil Constantinescu).

Verificările pe care le-am iniţiat s-au finalizat în dosarul care în cursul anului 2004 a ajuns pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Inexactitatea afirmaţiilor că Traian Băsescu s-ar fi pus la dispoziţia Parchetului în anul 1996 rezultă şi din răspunsul pe care Inspectoratul General al Poliţiei, respectiv Parchetul de pe lângă Curtea Supremă de Justiţie mi l-au comunicat, la jumătatea anului 2003, în urma unei cereri de informaţii publice cu care m-am adresat celor două instituţii.

Din răspunsul amintit, rezultă că înainte de 1997 Parchetul şi Poliţia au făcut cercetări exclusiv în legătură cu dosarul ERMES, (pierderea proprietăţii a 7 nave prin care s-a produs un prejudiciu de peste 150 de milioane de dolari). Dosarul în care Traian Băsescu a fost şi este implicat este cel în care a fost pierdută proprietatea a 15 nave către Grupul norvegian Torvald Klaveness – un prejudiciu de circa 350 de milioane de dolari”.

În completare, am să redau o parte dintr-un articol al domnului Valerian Stan, intitulat „Pilda conducătorului nelegiuit”:

<În confruntarea cu Băsescu din actualele prezidenţiale, Crin Antonescu i-a imputat pe bună dreptate fostului ministru al Transporturilor una din nenorocirile cele mai mari pe care le-a făcut după 1989 – afacerea „Flota”. Perfect previzibil, Băsescu a scos în emisiune o aşa zisă expertiză, prin care, a pretins el, „dosarul <Flota> a fost închis”. La care liberalul a rămas pur şi simplu fără replică – iar Băsescu a scăpat încă o dată cu faţa curată. Sigur că nu-i putea cere nimeni lui Antonescu să ştie pe dinafară tot dosarul, atât de gros şi destul de complicat, în care actualul prezident are bine-meritata calitate de inculpat. Cu toate acestea, dacă tot a decis să aducă în discuţie această poveste, era absolut obligatoriu să ştie câteva dintre chestiunile elementare (dar şi cele mai semnificative) din acest dosar – unele dintre ele documentate destul de exact chiar de doi sau trei ziarişti de investigaţii mai profesionişti.

În cele mai puţine cuvinte, capitolul din dosarul „Flota” în care a fost şi este implicat Traian Băsescu constă într-o asociere esenţial nelegală şi profund păgubitoare pentru statul român a Companiei de navigaţie maritimă Petromin cu Grupul norvegian Torvald Klaveness. Oficial, obiectul de activitate al societăţii mixte (50% – 50%) urma să-l constituie retehnologizarea şi exploatarea în comun a navelor aparţinînd Petromin (se mai stabilise de asemenea şi retehnologizarea instalaţiilor de descărcare a minereului de fier din portul Constanţa). Afacerea a fost iniţiată la 11 aprilie 1991 prin scrisoarea de intenţie semnată la Oslo de Traian Băsescu (şeful Marinei civile, la acea dată) şi de nu mai puţin celebrul co-inculpat Călin Marinescu, directorul general de atunci al Petromin.

Şirul ilegalităţilor şi actelor păgubitoare pentru statul român a fost nesfârşit, cele mai multe dintre ele nefiind vreodate contestate de Băsescu (nici n-ar fi putut, dată fiind evidenţa lor): constituirea societăţii mixte s-a făcut fără aprobarea Guvernului României (astfel cum la acea dată era obligatoriu potrivit Decretului 52/1975 privind participarea unităţilor economice române la societăţile mixte în străinătate, şi cum se stabilise prin chiar contractul de constituire a societăţii că se va proceda; Traian Băsescu, devenit între timp ministru al Transporturilor, s-a autonumit director al Petroklav (din partea Companie române); Petroklav a deschis conturi şi a efectuat operaţiuni bancare de ordinul milioanelor de dolari la o bancă londoneză, fără aprobarea Băncii naţionale, astfel cum la acea dată era de asemenea obligatoriu; pentru evitarea unor alte aprobări legale, Băsescu a falsificat emiterea unui Ordin al Ministerului Transporturilor (1349/1991) etc etc. Gestionarea abuzivă şi în contra intereselor statului român a afacerii a dus la pierderea proprietăţii a 16 nave (vândute fiecare cu câte un dolar), prejudiciul cauzat find estimat la circa 300 de milioane de dolari. În sfârşit, un fapt mai puţin ştiut e că, în iulie 1999, într-un moment în care dosarul ajunsese de-acum în faza judiciară a instrumentării sale (ca urmare a verificărilor pe care le iniţiasem prin Departamentul de Control al Guvernului), Vasile Matei, reprezentant al Petromin la Oslo până în 1998, s-a sinucis. Matei, care ştia mai bine decât oricine ce grozăvii se petrecuseră în această afacere, îşi luase zilele speriat de consecinţele ce pe atunci păreau să urmeze implacabil.

Dar pretenţiei insolente şi evident manipulatoare a fostului agent al Securităţii la Anvers ar fi trebuit să se replice chiar şi în absenţa toturor acestor informaţii. Între altele ar fi fost de spus că expertiza fluturată telespectatorilor votanţi de candidatul infractor nu a putut şi nu o să poată „închide” dosarul în cauză. Este adevărat că în toamna lui 2007 procurorii de la DNA ai Monicăi Macovei au comandat şi obţinut o aşa zisă expertiză care să-l absolve de răspundere pe camaradul său politic. Dar până la „închiderea dosarului” drumul e lung şi presupune neapărat, între multe altele, ca şi magistraţii (alţii decât marionetele actualului DNA) să-şi însuşească concluziile respectivei „expertize”>.

Fragment din articolul lui Valerian Stan, publicat în New York Magazin, 2 decembrie 2009.

Lecţie şi cu privire la lipsa de consilieri. Că dacă ar fi fost măcar o persoană care să-i fi dat lui Crin Antonescu documentele deţinute de către Valerian Stan sau dacă pe catindat l-ar fi dus mintea să-l contacteze şi să-l roage să facă parte din echipa lui electorală, câştiga alegerile chiar şi fără susţinerea PSD. După care să-l fi numit prim-ministru.

Pe scurt, niciodată nu s-a judecat cazul Băsescu în cauza Flota.

P.S. Faptul că oameni ca Valerian Stan au fost îndepărtaţi a făcut posibilă parvenirea unora ca Băsescu şi mafia. Transpartinică.

21 răspunsuri to “BĂSESCU REŞAPEAZĂ MINCIUNA CU FLOTA”

 1. tibi2009 Says:

  „”..De altfel, demisia a fost de operetă şi dat fiind faptul că a fi parlamentar nu împiedica absolut cu nimic Parchetul să-l trimită în judecată, .nu există imunitate parlamentară judiciară decât pentru ignoranţi, …””

  Adica Vosganian va fi trimis maine in judecata ca si Videanu? -(se intreaba ignorantul din mine).

  „”Că dacă ar fi fost măcar o persoană care să-i fi dat lui Crin Antonescu documentele deţinute de către Valerian Stan sau dacă pe catindat l-ar fi dus mintea să-l contacteze şi să-l roage să facă parte din echipa lui electorală, câştiga alegerile chiar şi fără susţinerea PSD. „”

  Daca si cu parca.
  Eu din fraza asta inteleg ca Antonescu asta nu se pricepe deloc (da’ deloc ) sa-si aleaga consilierii. Apropo , dar se pricepe la ceva din unul din multele domenii la care ar trebui sa se priceapa?

 2. olimpiu65 Says:

  adevarat si e bine sa facem apel la memorie.si totusi prezentul ni-l infatiseaza pe psihopat la butoane, numind sefi pe la parchete cum ,,vrea muschii lui” si cu acordul carlanului plagiator si a maimutzei speriate Cazutincioc!!!

 3. Roxana Iordache Says:

  Tibi, eşti disperat. 🙂

  Olimipiu, la butoane, pe naiba! Sistemul îl sacrifică oricând e nevoie.

 4. Mihai Hristea Says:

  Tibi asta e amuzant rau de tot! 😆

 5. tibi2009 Says:

  „”Tibi, eşti disperat.””
  „”Tibi asta e amuzant rau de tot! „”

  Eu am rabdare. Tot sper ca o sa invatati candva sa raspundeti exact la intrebari sau comentarii nu sa ocoliti sau sa Va faceti ca nu le intelegeti.

 6. Mihai Hristea Says:

  Tibisor, tu esti ca un fraier de prin State care, cand i se spune ceva de Rapid, raspunde cu intrebari de genul „dar Steaua…?” 😆

 7. tibi2009 Says:

  @ Mihai Hristea

  Se poate mai exact? Eu cred ca este exact invers.
  Comentariul meu de la 3:28:57 pm se referea explicit la doua fraze din postarea gazdei (cele doua fraze ar fi Rapidul ) si comentariul meu s-a referit exact la Rapid si nu la Steaua.
  Comentariile “”Tibi, eşti disperat.”” si „”Tibi asta e amuzant rau de tot!”” pe langa ca se pot interpreta in fel si chip nu sunt raspunsuri la intrebarile puse (adica cele doua comentarii sunt un fel de Steaua).

 8. BĂSESCU REŞAPEAZĂ MINCIUNA CU FLOTA » Bloogle Says:

  […] Original Blog » […]

 9. Mihai Hristea Says:

  @Tibi
  Chiar nu realizezi ce faci pe-aici? 😆

 10. tibi2009 Says:

  Nu realizez.
  Mi se poate explica mai clar sau mai amanuntit sau mai direct?

 11. Mihai Hristea Says:

  Esti basist si aberezi baseste. Clar?

 12. olimpiu65 Says:

  Rox, pana il va sacrifica sistemul, azi si-a impus punctul de vedere si neamul prost al lui Ponta, Cazutincioc, si-a retras propunerile. Panimaiesi devocika kakaia problema???

 13. tibi2009 Says:

  Mie imi este clar ca eu spun ceva despre Rapid si mi se spune „Dar Steaua ? ”

  Intreb daca Vosganian va fi trimis in judecata daca „…a fi parlamentar nu împiedica absolut cu nimic Parchetul să-l trimită în judecată,…” si mi se raspunde ca sunt disperat.

  Intreb daca inteleg bine ca Antonescu nu stie sa isi aleaga consilieri si mi se raspunde ca sunt amuzant si basist

  Raspunsurile astea ca sunt disperat si amuzant imi spun mie ca ati fi buni de politicieni (adica aia care evita sa raspunda clar la o intrebare). Si parerea mea despre politicieni este ca sunt o calamitate.

 14. Mihai Hristea Says:

  Tibisor, faptul ca te comporti astfel te face pasibil de puscarie! De ce? Pentru ca a fi basist reprezinta complicitate la crimele basismului! Clar acum?

 15. tibi2009 Says:

  @ Mihai Hristea
  M-am hotarat sa nu mai raspund provocarilor pe care mi le propui.

 16. Mihai Hristea Says:

  @Tibisor
  Bine. 😆

 17. Roxana Iordache Says:

  Olimpiu, nu-mi place aia cu dievuşka, e ,,, proletară rău. 😳

  Tibi, Mihai Hristea e un băiat fericit, ceea ce-ţi doresc şi ţie. Sincer. 🙂

 18. Roxana Iordache Says:

  Deci, Tibi, nu zicem nimic despre flotă. OK? 😛

 19. Radu Humor Says:

  Iar şi-au băgat nasul pistruiaţii ăştia în treburile interne ale României !
  Fostă ţară independentă şi suverană, acum, colonie, încăpută pe mâna unor escroci internaţionali :
  Procurorii care au făcut nişte dosare de toată jena, unul lui Năstase şi altul lui Voiculescu sunt răsplătiţi pe faţă pentru lipsa lor de profesionalism, fiind avansaţi în posturi cheie din care să compromită definitiv justiţia română.
  Atâta cât mai rămăsese din ea :mrgreen:

 20. Radu Humor Says:

  Dar ce te poţi aştepta de la ăştia :

  „Să urmărim foarte sintetic periplul evreiesc în istoria
  Europei. Trecem peste perioada distrugerii Ierusalimului si
  a templului făcute de Titus în secolul al doilea, cînd evreii
  tulburau Imperiul roman cu revoltele lor necontenite şi
  începuseră să aibă o mare influenţă la curtea imperială.
  Sentimentele de revoltă ale romanilor şi-au găsit
  formularea intelectuală în afirmatia lui Tacitus că Evreii
  sunt dusmanii umanitălii. În Europa Medievală, persecutiile
  împotriva evreimii sunt cunoscute, ca si motivatiile lor, de
  aceea nu mai vorbim despre ele.
  În Anglia, regele Eduard dă un decret, în 18 iulie 1290, prin
  care se punea în vedere locuitorilor de origine iudaică să
  părăsească tara înainte de ziua tuturor sfintilor. Se pare că
  sanctiunile pentru nesupunere erau atît de grave, încît
  16000 de evrei fug în Spania, care devine, de atunci, placa
  turnantă a evreimii. La început, i-au primit ca pe o
  contrapondere împotriva populatiei arabe: dar curînd se
  simt sufocati de numărul mare de evrei si intrarea în
  mîinile lor a aproape tuturor finantelor, încît si regii, si
  nobilii ajunseseră la discreţia lor. Legendele încep să
  circule, toate acuzîndu-i pe fiii lui Israel de nefericirea
  spaniolilor.
  În timpul marii ciume din 1348-1350, s-a spus că evreii au
  otrăvit puţurile, rîurile şi izvoarele pentru a introduce
  spaima de moarte în crestini, asa cum s-a întîmplat în
  Egipt pe vremea lui Moise. În 1492, Ferdinand de Aragon
  dă un decret de expulzare a evreilor din Spania, iar în
  1496, un decret similar apare şi în Portugalia. Evreii fug în
  masă în Germania şi în tările Europei Centrale si de Est,
  unde vor stîrni aceeasi reactie de mînie după cîtiva ani.
  Luther a luat imediat atitudine, încercînd să-i apere din
  toate puterile pe persecutati si influenţînd electorii
  diferitelor landuri să-i adăpostească. Iată ce scria el într-un
  pamflet:
  “Evreii sunt cel mai mizer popor de pe pămînt. Oriunde se
  stabilesc, sunt atacati, alungati din toate tările, în toate
  tările. Stau ca pe o roabă, fără ţară, fără popor, fără
  guvern.”

  La un moment dat violenta limbajului lui Luther
  merge atît de departe, încît cere să se dea foc sinagogilor.

  Tinerii evrei să fie pusi la muncă, la topor si la lopată, asa
  cum lucrează si tinerii crestini, nu numai să speculeze si să
  ia camătă, ca să învete si ei că hrana se cîstigă cu
  sudoarea fruntii, fiindcă Dumnezeu a blestemat, nu numai
  celelalte neamuri, ci si pe evrei.”

 21. Roxana Iordache Says:

  @Radu Humor. Păi noi suntem luterani sau ortodocşi? 😯 😳

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: