ÎN ATENŢIA LUI CRIN ANTONESCU

Îndemn la luptă

Nu dor nici luptele pierdute,
nici rănile din piept nu dor,
cum dor acele braţe slute
care să lupte nu mai vor.

Cât inima în piept îţi cântă
ce înseamnă-n luptă-un braţ răpus?
Ce-ţi pasă-n colb de-o spadă frântă
când te ridici cu-n steag, mai sus?

Înfrânt nu eşti atunci când sângeri,
nici ochii când în lacrimi ţi-s.
Adevăratele înfrângeri
sunt renunţările la vis.

Poezie de RADU GYR

Anunțuri

33 răspunsuri to “ÎN ATENŢIA LUI CRIN ANTONESCU”

 1. virgilvirgil Says:

  Radu Gyr … Mai PREZENT ca oricind , n’asa ?

 2. Roxana Iordache Says:

  Da.

 3. ÎN ATENŢIA LUI CRIN ANTONESCU » Bloogle Says:

  […] Original Blog » […]

 4. George Cazan Says:

  cu tot regretul Roxi, da’ chiar crezi ca mai conteaza pentru vreunul ceva? lupta astia pentru natia romana? nu cred! pentru pozitia si furaciunile lor stiu insa sigur ca da!

 5. George Cazan Says:

  frumoasa poezie, Radule!

 6. Roxana Iordache Says:

  George, cineva trebuie să lupte. Nu pot fi chiar toţi ticăloşi.

 7. olimpiu65 Says:

  m-ai terminat cu un poet facsist!! sau Garda de fier nu era de orientare facsista, erau doar nationalisti antievrei anti amghiari si antitzigani cum sta bine romanului neaos??? probabil multi evrei vor sari de kooor in sus ca le amintesti de cel care va interzis teatrul lor de stat din Bucuresti!!!

 8. pozedecat Says:

  Asta de la sfarsit, cu visul, ar putea fi speculata de opozantii dlui presedinte al senatului care au o stereotipie in raport cu domnia sa 🙂

 9. ioprotestatarul Says:

  Recidiva! „Ion Olteanu a denigrat politica partidului si statului”.

  http://romani-in-lanturi.blogspot.ro/2013/10/mafia-psd-primarul-si-realitatea.html

 10. Dorin Ilea Says:

  Eu cand aud formulari de tipul Garda de fier era de orientare fascista constat ca anii de comunism au lasat dare adanci. Miscarea fascista era profund atee (Mussolini spunand la Milano in fata unui milion de oameni ca daca exista Dumnezeu are la dispozitie un minut sa il trazneasca) pe cand Garda de fier dupa cum spune marele Tutea era „expresia politica a Biserici lui Hristos”

 11. violet Says:

  DACĂ vrea, Crin e singurul care ar avea şanse…

 12. plano Says:

  Dorin Ilea
  Dupa rebeliunea legionara din 1941, impotriva lui Ion Antonescu, daca stii istorie, ti-e cunoscut unde au fugit capeteniile legionare in frunte cu Horia Sima?
  In tarile fasciste.

 13. Donkeypapuas Says:

  Pe ce dată a fost înfiinţat teatrul Baraşeum?

 14. ALM Says:

  Sâmbătă, 15 februarie 1941? Nu pot să cred! În plin holocaust?

 15. Roxana Iordache Says:

  Dragilor, e vorba de poezie, pur şi simplu! Poezie vie, superbă, universală. E poezie scrisă în puşcărie, în minte şi eventual, pe cojiţe de săpun. A fost pus la index Wagner fiindcă l-a anexat un regim politic, a fost interzis, multă vreme, un scriitor excepţional ca Celine, mai rămânea să dăm foc la toată creaţia românească interbelică, pe motiv de apartenenţă legionară de tinereţe a majorităţii autorilor.

  Rahaturile comuniste sunt, în schimb, mâncate cu nesaţ şi lăudate, chiar dacă sunt proaste, de exemplu, poeţii franţuji isterici, fani ai Moscovei, care-l puneau la zid pe Istrati şi-l făceau mincinos. La fel, n-o credeau pe Adriana Georgescu, o suspectau, tot aşa, de „fascism”, deşi ea era liberală pur-sânge, dar pentru că a fost şefa de cabinet a generalului Rădescu a făcut puşcărie sinistră, a suferit violuri, bătăi şi toate batjocurile, pentru ca la Paris, Monica Lovinescu să se lovească de zidul prejudecăţilor ignorante, agresive şi pline de ură când a încercat să-i publice memoriile. 👿

  Deci, asta cu fascismul e de comă. 🙂 Din partea lui Olimpiu chiar nu mă aşteptam. 😐

  @Dorin Ilea. Corect. Mulţumesc!

  @ioprotestatarul. Nimic nu vă opreşte! 🙂

  @violet. Dar să se hotărască repede şi să ne anunţe definitiv. :mrgreen:

  @pozedecat. Adi! 😆

  @Donkeypapuas. 🙂

  @plano. Parcă reciţi din cursul scurt. 😆 Dudule, aia n-a fost rebeliune legionară contra lui Antonescu, a fost înscenarea pe care Antonescu le-a organizat-o legionarilor ca să-i reprime şi să-i desfiinţeze. Lovitură de stat de manual.

 16. Roxana Iordache Says:

  @ALM. 😀

 17. olimpiu65 Says:

  in Romania democratia e originala, era normal ca si fascismul sa fie original, dar daca mari intelectuali au avut rataciri tineresti crezand in idealuri de curatenie morala s-au lecuit si nu au girat niste criminali bezmetici ucigasi ai unor mari intelectuali si oameni politici…chiar prim ministri!!
  adevarat poezia e poezie iar tov Neamtu, cel funia de usturoi, era foarte mandru recitand ridica-te Ioane, ridica-te Gheorghe!!! poate o punem de un cenaclu si o invitam si pe coana Nutzi ea cita mai alaltaieri din Dr Goebbels!!

 18. Ileana Andersson Says:

  A nu se uita ca miscarea legionara nu a fost condamnata la Tribunalul de la Nurnberg. Nici macar adusa in fata justitiei. Mai ales ca acela a fost un Tribunal International dinn care musai au facut parte si rusii. Iar prin anii 45-47 PCR a primit foarte multi legionari in partid. Si dupa pupaturi si imbratisari au urmat apoi suturi catre puscarie…

 19. Donkeypapuas Says:

  Asta cu „Tribunalul de la Nuremberg” este o dezinformare. Acolo a fost procesul NUMAI şi NUMAI al „criminalilor de război” din Germania.
  Problema este cu acordurile de armistiţiu în care aliaţii lui Stalin au cerut imperativ dizolvarea tuturor organizaţiilor fasciste, fără a se preciza ce înseamnă „fasciste”. Tipicul stalinist includea aici tot ceea ce nu convenea Moscovei. Şi asta era şi pe placul yankeilor. Pentru că naţionalismul dăunează grav „capitaliştilor” cosmopoliţi şi făr’ de ţară.

 20. Radu Humor Says:

  Faceţi-vă timp . Merită !

 21. Ileana Andersson Says:

  Dokeypapuas: nu contrazic insa dezinformarea nu imi apartine. Asa am citit si eu prin carti. oricum citind cartea „Radacinile naziste ale Bruxelles” adica UE, puteti vedea cati din cei condamnati de Tribunal, au fost eliberati dupa cativa ani de detentie pentru ca apoi sa fie recuperati si introdusi in noua masinarie care luat nastere la Roma in 1957.

  Numele Walter Hallstein va spune ceva? A unul din marii juristi al celui de al III-lea Reich a lui Hitler si primul presedinte al Comisiei UE pe o perioada de 10 ani incepand cu 1957.

 22. Roxana Iordache Says:

  @olimpiu65. Dacă vrei să persişti în eroare e dreptul tău, dar răspunsul lui @Dorin Ilea e riguros exact.

  Referirea la caraghiosul ăla e un sofism care nu-i face cinste unui neamţ ca tine. E ca şi cum ai spune că o femeie nu mai e frumoasă dacă se uită la ea admirativ şi un tâmpit. 🙂

  Mai lasă complexul german!

 23. mihai444 Says:

  http://www.realitatea.net/jocurideputere.html#emisiune09Octombrie2013-2215 „Afacerea „Rosia Montana” este o escrocherie infernala. Vorbesc pe probe (…) Daca as putea, as trage clopotul la Mitropolie pentru aceasta afacere!”
  procuror militar colonel (r.) Gheorghe Oancea

 24. Dorin Ilea Says:

  plano
  Dupa cum am mai spus , comunismul a cauzat mari lacune in educatia multor oameni.”Capeteniile legionare” nu au fugit in tarile fasciste ci au fost internate in lagare de concentrare naziste (Buchenwald si altele) de unde unii au incercat fara succes sa evadeze.Imi este destul de greu sa explic in cateva cuvinte si diferentele dintre fascism si nazism care sunt semnificative totusi

 25. Radu Humor Says:

  Roxana
  Ai tu, în ultimul timp mai ales, nişte postări excepţionale, dar te opreşti, mai bine zis te poticneşti chiar la finalizare !
  Înainte de a-i lua peste picior (42)pe unii pentru vina de a nu crede nici că Rusia este atât de neagră cum ne-o zugrăvesc alogeni de tot felul, nici că Antonescu este de aruncat la gunoi (politic binenţeles!), cam tot după părerea lor, ar fi bine să pui ceva în loc !
  Ori crezi că ne putem salva singuri 😉

 26. Radu Humor Says:

  Teatrul Evreiesc a fost înfiinţat în perioada în care Radu Gyr a fost comandant legionar şi director general al teatrelor .
  A fost singurul teatru evreiesc din Europa în timpul celui de-al doilea Război Mondial !
  Drept mulţumire (specific jidovească!) a sfârşit de mâna lor :mrgreen:
  Iar noi astăzi, prin laşitate şi lipsă de demnitate, îl ucidem din nou, permiţând unor nemerniic să ne (re)scrie Istoria ! !

  P.s. Ca să nu mai amintesc de Mihai Eminescu, de care când aud, şi-n mormânt se zvârcolesc ăştia :mrgreen:

 27. Roxana Iordache Says:

  @Radu Humor. Îmi atribui prostii. Unu, nu te-am luat peste picior, am spus că e dreptul tău să adulezi Rusia, condiţia fiind să nu vrei să le impui şi altora atitudinea ta pe care ei – printre care mă număr – o consideră profund greşită. Nu-i nevoie să-mi spună „alogenii” asta. Apropo, pe ale cui tancuri au venit ăia? Doi, încearcă să citeşti ce scriu şi chiar dacă n-o faci, poate observi că nu eu îl arunc la gunoi pe Crin, ci el însuşi. Eu încerc din răsputeri să-l pun la loc. E atât de greu? Sincer, chiar m-am plictisit să tot repet lucruri pe care ar fi corect să le citeşti înainte de a lansa rechizitorii paralele cu realitatea.

 28. Donkeypapuas Says:

  @Ileana Anderson

  Eu nu am spus că dezinformarea vă aparţine. Tocmai ăsta este scopul dezinformării: ca un neadevăr sau câtime de adevăr să fie preluat şi transmis mai departe de către cei ce cred că ar fi adevărat.
  De exemplu AK din Polonia (Armata Naţională din rezistenţa poloneză): sovieticii i-au omorât ori arestat pe membri ei considerându-i… fascişti! Iar aliaţii tăceau chitic.

 29. tibi2009 Says:

  „”…nu eu îl arunc la gunoi pe Crin, ci el însuşi. Eu încerc din răsputeri să-l pun la loc.””

  Adevarat.
  Cu mentiunea esentiala ca el merita sa fie aruncat la gunoi si nu inaltat.

 30. kosk cristi Says:

  Comisia instructorie de pe langa Tribunalul de la Nuremberg a EXONERAT de orice acuzatie de ‘fascism’ si ‘colaborationism’ Miscarea Legionara. rezulta ca oricine intr-o societate sanatoasa care isi permite analogii fortate de genul legionarii= ‘fascisti’ risca un proces de calomnie
  http://www.fgmanu.ro/Istorie/articol225
  dar noi traim intr-o societate bolnava..

 31. Roxana Iordache Says:

  @Donkeypapuas. 😦 Da, polonezii, ce neam mândru! Mai e şi Katynul, ăla nu-i genocid. :mrgreen:

  Ştii bine că te apreciez în mod deosebit. De-aia şi exigenţa e maximă.

  Deci, am o rugăminte la tine, m-aş bucura dacă i-ai cere scuze lui @johnson că i-ai sărit la jugulară – şi încă n-ar fi fost nimic, dar l-ai înjurat de părinţii lui care nu mai sunt :(. E o atitudine care nu te caracterizează, erai dintre cei care respectă regula polemicii la idee, fără atac la persoană..Vreau să comenteze din nou, e un om drag, un vechi şi constant comentator, poate cel mai exigent critic al meu şi s-a retras în urma disputei voastre absurde. Era o bucurie când postaţi amândoi şi aşa îmi doresc să fie în continuare. De fapt, aveţi acelaşi obiectiv. Răul reuşeşte pentru că uneori, oamenii binelui se dezbină. 😐

  @johnson. Te-aş ruga să revii, ne lipsesc peştişorii aurii. 😳 Pasiunea lui Jimmy, vrea să-i prindă cu mânuţa lui de panda pisicească:P

  @tibi2009. Ai o capacitate fără număr de a gusta necomestibil. Eu apreciez că îţi place să postezi pe blogul meu, dar e o naivitate ce faci pe-aici. 😀

  @kosk cristi. Partea proastă e că boala se cronicizează. 😦

  @mihai444. Da, dar îmi explici şi mie de ce scriu băieţii-ăia rUmaniamilitary şi nu ROmania – e o capitală, Roma. Cam de-acolo ne tragem. RU ăla e prefixul sau sufixul altora. 👿

 32. Donkeypapuas Says:

  TITLU: DE CE SUNT CUTREMURILE ÎN GALAŢI-BÂRLAD

  Reacţie Johnson: „Am eu o intrebare mai buna : De ce nu ies in strada cei din Galati,Tecuci sau baietii veseli cu sticle pet din PU sa faca scandal pentru ca autoritatile sa dea prime explicatii eventual sa ia niste masuri minimale ? Asteapta sa cada casele pe ei mai intai ?”

  Reacţia mea la reacţia lui Johnson: „De ce nu ies cine? Mă-ta şi cu tac-tu? Dar VOI, ăştia de faceţi pe eroii numai pe net, unde aţi fost duminică? Şi unde o să fiţi şi duminica ce vine? Păi la căldurică. Şi la una mică. De v-o dă Ponta şi Băsescu. O … UE, adică.
  Deci protestatarii strigă împotriva cianurizării şi a distrugerii României prin fracturare iar specimene ca voi spun… “unde sunt cei dn PU”? Păi vă bag eu în PMV.”
  DECI: injuriile nu sunt adresate părinţilor lui Johnson ci chiar persoanei lui Johnson. Şi îmi torn cenuşă în cap dacă s-au crezut adresate altcuiva decât numai şi numai persoanei lui Johnson.

  Reacţia lui Johnson faţă de reacţia mea: „Papuasule sa-mi bag pula-n mata daca nu ma urc in avion si te caut eu cacat cu ochi ce esti in Piata si te fac carne de mici derbedeule.invata sa vorbesti neispravitule daca nu te invat eu !!!”

  Concluzia: o trage fiecare cum crede.

 33. Roxana Iordache Says:

  Mariane, perseverezi. Omul nu s-a referit la tine, n-a avut absolut nimic cu tine, doar şi-a exprimat punctul de vedere, iar tu accentuezi că te-ai referit la el, la persoana lui, adică, la părinţii lui. Şi perseverezi deşi ţi-am atras atenţia că nu mai are părinţi. Şi perseverezi deşi te-am rugat să-i ceri scuze, pentru că e un om la care ţin – iar tu te lauzi şi chiar faci mişto. Tu cum ai fi reacţionat dacă se lua cineva de tine din senin, făcând referire la părinţii tăi, vii sau dispăruţi? Repet, omul nu s-a referit la tine, tu l-ai atacat la persoană pentru că şi-a exprimat o opinie.

  Păcat. Cât priveşte „trasul”, asta o faceţi în particular, nu pe blogul meu. Ai omis să precizezi că am dezavuat şi replica lui – deşi o meritai. De multe ori am făcut apel la dialog civilizat.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: