ARGUMENT (IGNORAT) AL LUI VALERIAN STAN

„În vara lui 2002, într-un editorial din „Cotidianul” („Legionarii, azi”) încercam să atrag atenţia asupra unuia dintre riscurile pe care cronicizarea prestaţiei sub-mediocre a elitei politice din România l-ar putea aduce cu ea, anume opţiunea alegătorilor pentru formule politice radicale. Era o perioadă în care, cel puţin la Bucuresti, „Miscarea Legionară” se dovedea mai vizibilă ca oricând dupa 1989. Scriam în articolul meu că, ignorînd ascensiunea „Miscării Legionare”, oamenii politici (dar şi presa) nu rezolvau deloc vreo problemă, dimpotrivă. Mai spuneam că, după părerea mea, recenta – la acea dată – interzicere prin lege a „organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist” (celebra Ordonanţă de urgenţă 31/2002) nu rezolva nici ea problema; aminteam, în context, de perspectiva asupra acestor lucruri a unui reputat analist al extremismului european, potrivit căreia „o democraţie bună este aceea în care este loc şi pentru extremisti”. În sfârsit, celor care îşi propuneau să reorganizeze mişcarea legionară (dar şi simpatizanţilor ei), le aduceam aminte de câteva dintre „gravele răspunderi” pe care însişi înaintaşii lor le-au avut în istoria României”.

„Argumentul” e vechi de câţiva ani şi deschide site-ul semnat Valerian Stan. Ştiţi, omul care ne putea scăpa de Băsescu preventiv, dacă nu era demis din Guvernul Ciorbea.

http://www.valerianstan.ro/index.html?pagina=1

Cam profetice spusele lui, nu? Şi la fel de ignorate. Însuşi Iisus a spus că nu eşti profet în ţara ta.

Cert e că Şmecherul care l-a montat pe Crin Antonescu îşi atinge scopul: îl compromite electoral. Pe banii lui! :mrgreen:

Nu vi se pare tipic?

5 răspunsuri to “ARGUMENT (IGNORAT) AL LUI VALERIAN STAN”

 1. ARGUMENT (IGNORAT) AL LUI VALERIAN STAN » Bloogle Says:

  […] Original Blog » […]

 2. Donkeypapuas Says:

  Apropo, Comisia Europeană (aia, formată din odraslele kominterniştilor de mai ieri) finanţează organisme însărcinate cu supravegherea… radicalizării politice.

  http://www.rostonline.ro/2013/10/conferinta-despre-extremismul-de-dreapta-ce-inteles-eu/

 3. mihai444 Says:

  Donkeypapuas@ mai scriu pe rumaniamilitary.ro,cel mai bun blog pe felia lui.la un moment dat un user nou pune smechereste un link de pe youtube despre nou aparuta Alianta Lege si Ordine (ALO).ce nume iau pus ! :))) din cate imi dau seama e creatia celor din masoneria kaki, in fata bagandu-l pe tipul ala care candidase ca independent la presedintia Romaniei in 2000 sau 2004 cu o imagine relativ simpatica pt. pulime.vor sa para oameni noi,spalati… momentul de lansare e bine ales caci se pare ca ”aia mai marii” vor da foarte curand un ultim branci economiei mondiale.sti vorba aia,nu? ordine prin haos 😉 asadar,avem lege si ordine. perfect! :-p

 4. blogideologic Says:

  Astronautul Scott Carpenter şi conceptul Jeffersonian de Frontieră / A murit, câteva zile în urmă, astronautul american Scott Carpenter, la vârsta de 88 de ani. Pe vremuri, pilotul de avioane de luptă Scott Carpenter a fost selecţionat în primul grup de astronauţi americani de la Nasa, grup supranumit Mercury Seven. Scott Carpenter a fost cel de al doilea astronaut American care a executat un zbor orbital. Dintre toţi astronauţii americani, Scott Carpenter a fost acela care a exemplificat cel mai bine spiritul de explorare a frontierelor. Scott Carpenter a fost astronaut şi acvanaut. Reamintesc că în Ideologia politică primară, preşedintele Thomas Jefferson a fundamentat pragmatic conceptul de Frontieră. Istoricul Frederick Jackson Turner (1861 – 1932) considera, într-un celebru eseu, http://en.wikipedia.org/wiki/The_Significance_of_the_Frontier_in_American_History / , conceptul de Frontieră ca fiind de esenţă pur americană, “excepţionalist americană” cum spunea Stalin, ori exclusivist americană adaug eu fără să exclud totuşi un foarte sincer Dubito. Recent, în discuţiile aprinse despre MOOC, a fost exprimată teza că MOOC aparţine spiritului Frontierei, că MOOC se apropie de „învăţământul la fără frecvenţă” inventat în America în urmă cu 100 de ani, preluat apoi de URSS, deci că MOOC se înscrie în tradiţia jeffersoniană. Ea însăşi, sînt foarte tentat să reamintesc, integrând paradigma thermidoriană care chema la deschiderea unor noi frontiere. De altminteri să nu uităm că bonapartismul – iar Ideologii primari sunt cei care l-au adus pe Napoléon Bonaparte la putere—a fost un experiment de politică internă şi externă, amândouă coordonate spre deschiderea unor noi frontiere. Tradiţia jeffersoniană este urmată de preşedinţii americani Andrew Jackson şi John F. Kennedy, cel care a înscris America în cursa pentru cucerirea spaţiului cosmic, unde Scott Carpenter a fost un pionier. Iar după istoricul Arthur M. Schlesinger Jr., liniile politicii construită de către preşedintele Andrew Jackson au constituit premisele pentru politica New Deal a lui Franklin D. Roosevelt. Istoricul Arthur M. Schlesinger Jr. subliniază admirabil legătura dintre două proiecte americane de “Frontieră” separate printr-un secol.

 5. blogideologic Says:

  Şi Laura Stoica, şi Silvia Dumitrescu, au dat „masă” ori „greutate” lumii culturale româneşti http://www.ziarulring.ro/stiri/monden/222466/Socant-Laura-Stoica-STIA-ca-va-muri-TANARA Cântecele lor sunt atât de diferite de “cântecele lui Ceauşescu” ! Nicolae Ceauşescu a fost în esenţa lui ideologică un belakunist, iar nu un suporter al ideologiei naţionalismului românesc. De exemplu, este mizerabilă maniera în care a impus naţiunii române cântecele sale ce respectau ESTETICA lui György Lukács. Subliniez iarăşi periculozitatea cărţii “Estetica” scrisă de belakunistul György Lukács, tradusă pe româneşte şi publicată în anul 1972 cu permisiunea şi chiar la ordinul dictatorului Nicolae Ceauşescu, la începutul “revoluţiei culturale”. Intenţia dictatorului, complet reuşită, a fost augmentarea efectelor rele şi groteşti ale “revoluţiei culturale” din România. Opul belakunist transmitea cititorului, odată cu lectura lui, şi o maladie extrem de gravă a spiritului. Anume, credinţa falsă a reificării. Reamintesc totodată că acum i se face o mare nedreptate, printr-un gest profund anti- românesc şi de o răutate gratuită, genialului cantautor moroşan Ducu Bertzi. Toţi cei care îl atacă pe Ducu Bertzi “uită” în acelaşi timp, “strategic” şi “util anti- românesc”, să ne spună deschis ceva încontra cântecelor lui Nicolae Ceauşescu bazate pe Estetica lui György Lukács !

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: