SĂ-L VOTEZE ELIE WIESEL!

Terminase cu toate angajamentele electorale de îndeplinit. Crin Antonescu. De-aia a anunţat colegul lui, George Scutaru, că e coiniţiator al unui exces de zel lamentabil. Anume, iniţiativa legislativă în regim de urgenţă! privind modificarea OUG 31/2002. Ea în sine e o mizerie prostească adoptată din cauza faptului că a vorbit gura fără Ion Iliescu, preşedintele de atunci al României, când s-a ridicat din baie şi s-a apucat să nege că a fost holucaust în România. N-o fi fost, dar taci, ca preşedinte al României, dacă nu vrei să-ţi bagi ţara sub piciorul batjocurii mondiale. Şi al şantajului perpetuu. 👿 După declaraţia cu pricina, Ion Iliescu a fost nevoit să-şi pună cenuşă-n cap şi să expună România unor umilinţe de nedescris, printre care ţintuirea la stâlpul infamiei în „Muzeul Holocaustului”, unde Elie Wiesel a numărat şi pentru Bucureşti faptele atribuite Budapestei, mai precis, regimului Horthy – chestia-asta îl enerva foarte tare pe Corneliu Coposu. Deci, Wiesel le-a numărat de două ori şi a recunoscut asta cu cinism, declarând, rânjind, că are dreptul. Şi că ei au dreptul orice. Aşa cum şi Ariel Sharon înainte să ajungă pe aparate a declarat că Washingtonul e la discreţia Israelului, fiindcă ei deţin finanţa, banca federală, alintată FED.

La fel şi România – de fapt, ţara n-are nici o vină, doar că-i locuită de jigodii care constituie clasa politică şi mafia economică – s-a învăţat că trebuie să obţină firman de la Washington pentru prezidenţie. Fals! Băsescu a câştigat fiindcă aşa a vrut sistemul securistic intern, care pe urmă s-a aliat cu cel internaţionalist şi le-a demonstrat că n-ar găsi o slugă mai felaţionistă. Se pare că, totuşi, s-au înşelat. Din moment ce chiar cel pe care îl salutam ca apărător al demnităţii naţionale, Crin Antonescu, face sluj. Incalificabil. 👿

Nu putea să se abţină? Sau ţine să-şi alunge, definitiv, baza electorală? Abia îşi revenise şi nici n-am apucat să salut propunerea de aseară privind organizarea unei reuniuni a USL cu ambasadorii străini, că a ţinut să-şi dea cu tesla. I-o face Niels Schnecker până la urmă, îl bagă-n pământ: mai întâi cu legea uciderii căţeilor în chinuri, pe urmă, cu puparea în cur a unui fals istoric antinaţional, anume că România ar fi exterminat evrei. N-au găsit ei un regim mai favorabil decât ţara românească, asta e realitatea. A spus-o şi Şova, pe când avea demnitate. După care l-a trimis Ponta la Muzeul Holocaustului, să se taie împrejur. După tradiţia mamei lui. Care era la Paris în decembrie 1989, înainte de 16, pe când muritorul de rând nu mai avea voie nicăieri, decât cel mult, prin ţară – fiind şi unii cu domiciliu obligatoriu chiar pe teritoriul scumpei noastre patrii socialiste.

Ponta e de înţeles, e sângele, e apartenenţa. Dar Antonescu? 😯 👿

Înainte să zic ce propune iniţiativa girată de Crin Antonescu, să vă depun mărturie că ştiu personal că raportul Wiesel contra României e o fraudă grosieră. Vă spun ce ştiu, adică, am fost inclusă acolo pe lista neagră şi acuzată de „antisemitism” pe un motiv inventat, pe o măsluire incalificabilă. Era o referire distorsionată la un editorial al meu din „România liberă” şi se susţinea că aş fi susţinut ca evreii să cadă în genunchi în faţa României şi să-şi ceară iertare pentru regimul comunist pe care l-au adus pe tancurile sovietice. Ce-am scris eu, în realitate? Am salutat actul liderilor UDMR, în frunte cu preşedintele de atunci, Domokos Geza, de a merge la Sinagoga centrală şi de a înghenuchia pe treptele ei în faţa Rabinului Şef ca să-şi ceară iertare pentru holocaust, act prin care, totodată, exonerau România, dat fiind Diktatul de la Viena. Şi am adăugat că exemplul liderilor UDMR – despre care am precizat că personal, n-au nici o vină, dar îşi asumă vina istorică – s-ar cuveni urmat de către liderii comunităţii evreieşti din România care, adică, ar fi decent să-şi ceară iertare pentru regimul comunist adus pe tancurile sovietice. Că ei l-au adus. Şi l-au impus. Şi au patronat cea mai atroce represiune din lagărul comunist. Tot Corneliu Coposu avea obiceiul să-i scuze pe românii executanţi ai atrocităţilor, şi să-i acuze pe străinii de neam şi ţară care le-au comandat. 👿 Era Corneliu Coposu, a fost odată, unic şi irepetabil. 😦 Incriminarea mea – o tânără jurnalistă din România postcomunistă -, alături de a altora, chiar personalităţi din acea perioadă, era o dovadă că Raportul Wiesel şi-a excedat grav obiectivul declarat, adică, demonstraţia că a fost holocaust în România, transformată într-un cap de acuzare la adresa românilor, anume, că ar fi funciarmente „antisemiţi”. 👿

Deci, Crin vrea acum să asprească acea fraudă de ordonanţă, în regim de urgenţă. Ce dacă mor oameni, căţei, sunt o mulţime de priorităţi?! Urgent e să-i pupe-n cur pe cei despre care îşi face iluzia că îl vor face preşedinte al României. Acum e chiar terminat, Niels se poate felicita. O să-l mai voteze Elie Wiesel şi fantoma pactului Ribbentrop-Molotov. Mai ales că e şi istoric.

Şi ce vrea iniţiativa incalificabilă? De exemplu, să merg la puşcărie pentru articolu-ăsta. Cu agravanta că îl iubesc pe RADU GYR, care e un poet genial, un poet creştin, un fost deţinut politic. Şi cu agravata că refuz să neg sau măcar să ascund că au fost legionari martiri care, adică şi-au riscat viaţa în puşcăriile comuniste ca să-şi salveze camarazii de suferinţă, indiferent de apartenenţa lor politică, de convingerile lor sau de motivul pentru care se aflau acolo. Şi cu agravanta supremă a mărturiei multor foşti deţinuţi politici că au fost legionari care au salvat evrei deşi puteau muri în locul lor.

Legea lui Crin l-ar băga la puşcărie pe Coposu.

Deci, să mă bage Crin la puşcărie, vreau dovezi pentru holocaust. Cel puţin pentru cel din România. Că amendamentele lui Crin te condamnă dacă „minimalizezi holocaustul”. Expresie care vă daţi seama ce plajă de abuzuri favorizează.

Eu îi propun lui Crin Antonescu să reintroducă pedeapsa cu moartea. Strict pentru asta.

Singura şansă a liderului liberal e ca George Scutaru să-şi dea demisia din PNL şi să declare public că a avansat o iniţiativă legislativă la care l-a asociat în mod avuziv pe preşedintele partidului. Altfel, Crin Antonescu nu va fi niciodată preşedintele României. Nu-i vorba că nu l-aş mai vota eu. Să fim serioşi, nu pierde doar un vot. 😦

P.S. „Legea lui Crin” mă bagă la puşcărie pentru opinia că Radu Ioanid e o jigodie, unul dintre cei mai scârboşi urâtori ai României, chiar dacă aduc argumente, de fapt, nici n-aş avea acest drept, tot aşa cum Tribunalul Poporului condamna fără judecată „duşmanii poporului”.  „Legea lui Crin” mă mai bagă la puşcărie şi pentru simplul fapt că am pe blog o categorie numită Ţigănie. Dacă aş mai fuma, aş face schimb de ţigări cu Mădălin Voicu. Printre gratii.

Liberalism înseamnă să am dreptul nelimitat la opinie, deci, la conştiinţă, aşa cum prevedea Constituţia regală a României.

O mulţime neagă holocaustul roşu şi nu doar că nu sunt incriminaţi, ci sunt chiar aplaudaţi. Chiar candidaţi la Premiul Nobel pentru Pace, cum e Putin – şi dacă l-a luat frauda Obama, de ce nu l-ar lua şi el? Uau, deja sunt condamnată pe viaţă, că dacă m-am luat de Obama e rasism. :mrgreen: Revin, dacă mergi la originea holocaustului roşu, dai de autorii raportului Wiesel. Asta e realitatea. Şi de-aia niciodată nu va fi procesul comunismului.

82 răspunsuri to “SĂ-L VOTEZE ELIE WIESEL!”

 1. Roxana Iordache Says:

  Ştiu, sunteţi curajoşi. 😉

 2. Roxana Iordache Says:

  N-o să posteze nimeni aici şi am să mă bucur. E un argument să fac ca Titus Filipaş. 🙂

 3. Last Says:

  Crin, din pacate, ne arata ca inca nu avem oameni de stat si cu coloana vertebrala. L-a pus la colt ieri Radu Tudor, inghesuindu-l cu intrebari despre pactul criminal de coabitare … Are si consilieri idioti se pare, dar nici el nu dovedeste tarie …

 4. SĂ-L VOTEZE ELIE WIESEL! » Bloogle Says:

  […] Original Blog » […]

 5. Last Says:

  Si nu, nu se poate compara CA cu seniorul. Nici in 1000 de ani.
  Cat despre rahaturile pe care le pretind si impun (celor slabi sau santajabili) la nesfarsit unii evrei … ar trebui sa-si aminteasca de ce au fost vanati in toate epocile istorice.

 6. olimpiu65 Says:

  holocaust e un termen exagerat pt a califica crimele regimului Antonescu, o groapa comuna in zona Vasluiului, pogroame in unele orase ca Iasi sau pisti Prut, dar in fine jidanimea poate vedea altfel lucrurile ca si la modul la care se declara antisemitism orice mica remarca si daca te gandesti la Auschwitz, Dachau Maidanek si alte zone sinistre ii poti intelege cu sesibilitatile lor
  despre Crin ce poti spune? asa cum am stiut ce politica va promova carlanul in domeniul energetic cand si l-a luat pe gen Clark consilier asa am prevazut ce va face Crin cu ,,Smecher” in spate! la ce bun sangele rau? cand ii tii aproape pe alde Chitoiu, Stroe, Fenechiu, Manescu(ambii) si multi altii la ce dreak sa te astepti????
  eu unul cred ca ne vom ,,distra” cel putin tot atat cat am facut-o cu actualul psihopat daca Hypnos iasa presedinte!!

 7. tibi2009 Says:

  „”La fel şi România – de fapt, ţara n-are nici o vină, doar că-i locuită de jigodii care constituie clasa politică…””

  Rezulta ca intreaga clasa politica este formata din jigodii.
  UAU!
  Inclusiv crinu???
  Si nu Va mai razganditi????
  Un om care a facut facultatea fiind primul din coada,un om care profesional este zero barat,un barbat care nu a avut determinarea (sau curajul sau nevoia) sa-si ia carnet de conducere sa fie Presedintele Romaniei? Doar pentru ca e demagog ?
  Un Rica Venturiano sa-i pacaleasca pe atatia oameni onorabili? Sunt depasit de aceasta situatie.

 8. Ghita Bizonu' Says:

  Mde .. asta e un atodenunt in toata regula. Multa si8mtire si putin cap. Cat mai putin cap!!!

  Poti sa il iubesti cat vrei pe Radu Gyr. Si au mai fost cateva nume importante cultural printre legionari. Insa cu iubirea de Legiune mai incet (sa nu uit – intre legionari si liberali mai sunt si cativa morti:pac-pac!!). Si sa nu uiti ca uni legionari au ajuns in puscarie (si au rams) din timpul generalului lui Ion Antonecu (a fost si maresal da legionari erau deja la pucarie!! Ptr rebeliune!!!! Si daca nu erau nemtii nu stiu ce patea Sima si inca cativa… ca mareslaul era „cainele rosu”. Rosu de la par mi se pare .. ).

  Poti si sa te iei de Ioanid..Intrebarea de baza – are legatura cu „banda Ioanid”? Ei?! Daca e pe asa .. nu ar fi prea credibil … Da nu pe baza etnic-religioasa!!!!

  Ei ei …si ia sa vedem ce a zis Iliescu efericitul interviu al lui Iliescu din ziarul israelian “Haaretz” in care pusese pe acelasi plan Holocaustul (exterminarea completa a unei intregi etnii prin toate mijloacele unui stat dotat cu cele mai sofisticate tehnologii) cu suferintele comunistilor in lagare, cu soarta tragica, neindoios, a unor natiuni ocupate de nazisti. *Volodea Tismaneanu) sau din 22 „in Romania perioadei naziste evreii si comunistii au fost tratati la fel. Tatal meu a fost activist comunist si a fost internat in lagar. (…) Holocaustul nu a afectat numai populatia evreiasca din Europa. Multi altii, intre care polonezi, au murit in mod similar”
  Ma rog asta e din ciclul gura bate curul (ca si zisa lu Tonta „procuror basist” Eu pot sa zic si porcuror bascist da asta ptr ca nu voi fi premier si nici primar sau deputat!!i)
  La care cotidianul israelian de limba engleza Jerusalem Post a criticat pozitia lui Ion Iliescu: „Incercand sa minimalizeze ceea ce s-a intamplat cu evreii din Europa in general si cu evreii din Romania in special, Iliescu ne raneste pe toti. (…) Situatia din Romania nu e mai putin serioasa ca atunci cand Jorg Heider s-a alaturat coalitiei de guvernamant din Austria in urma cu cativa ani. (…) Presedintele roman trebuie izolat cel putin la fel de ferm ca si Heider”. La protestele organizatiilor evreiesti internationale s-au adaugat si critici interne la adresa declaratiilor presedintelui, din partea Partidului Democrat si a Actiunii Populare. ” Actiuniunea Populara?! Nea Milica zis Tzapu? Elo insusi !!!! Si multime de dreptaci plini de bucurie … Adrian Cioroianu: Manualele de istorie au ocolit calvarul evreiesc din anii ‘40 (zf) – parca liberal si asta ,da ?!
  A iesit ce a iesit . Si batuti si f..i si cu banii luati si de rasul curcilor (ca am facut 1/2 de nretbniic ce am fots si suntem!!!)

  Dar cestia e mai veche veche brusc a aparut Mosses Rosen cu 400.000!!!

  Adica draga mea multi pe aici nu au stiut si nu stiu :

  1) antisemsitismul este privit in vest precum sifilisu’ in mahala.
  2) Legiunea era cam antisemita.
  3) Nu toti evreii au fots comnisti. Ca mai erau si unii bogati..
  4)”Interesele” superioare cer combaterea „nationalismului” romanesc. Unii s-au dat cu Topkes „ca a facut popa o crampita”. Altii cu altii. Da pana la urma a servit aceluiais interes :cel rusesc!! Ce naiba ca doar nu de flori de mar cei mai vajnici luptatori cu nationlasimu romanesc erau fosti cominternisti sau copii lor!!! Sic aimjurau cu spume la gura PUNR si PRM (ma rog cma histrionic INSA ce nu placea nu era histrionismul ci numele Romania Mare !!.

  Plus qalte interese .. ca Ilescu a mai zis „datorita situatiei economice proaste a tarii, cererile de restituire a proprietatilor evreiesti trebuie fie amanate, fie respinse” Uau!!! Respinse? Pai da de ce? Mde daca se accepta sa facem ca Ungaria (data mereu ca exmplu) se tsrmina din anii 90 . Scurt si clar . Da sa cu rstitutio in integrum .. haida de! Acum vin si grofii sa fie reconstituiti ca au fost prigoniti de comunistii roamani in anii 20!!! (Ca sa integeti – pretentiile grofesti zic legea de restituire a celor abuziv conficate de comunisti insa vizeaza proprietati rege,emtate prin legea optantilor in vremea lu Ferdinad rex si a lu Ionel)
  Si la asta e bun holocaustu .. care devine holoco$$t. Ca e vorba de bani nu de .. (de ex cica daca nu estgi cu RMGC esti anstismit. Ca nu stiu ce israelian a cumpart actiunile … )

  In rest va mai atrag odata atentia : http://vremea.forumgratuit.ro/t517-in-judeos si https://roxanaiordache.wordpress.com/2013/03/02/radu-ioanid-denigreaza-romania/#comment-122981
  Sau cum zicea Lenin „invatati, ivatati invatati!” ca sa putei para la afirmatii ioanide precum „istoria intelectualităţii româneşti nu pot fi despărţite de antisemitism” si fara j..ii au adus comunismu’ si Capitanu ca asta pao face valabila afrimatia „„Încă avem în România, astăzi, antisemitism. E un antisemitism fără evrei. ” samd.
  SI nu uitai ca azi cirucla cestia de dreata ca fascimsu si comunismu e acealsi lucru de stanga si ca ambele au fost anitcapitaliste adica antisemite!!!

 9. ALM Says:

  Profund lipsit de curaj, îmi permit să afirm că holacaustul a existat, dar asta nu înseamnă că poate fi extins de la Atlantic la Pacific. Aşa cum spune şi @Last, o cercetare istorică ne arată că evreii, începând cu Marele Exod, au terorizat, jefuit şi distrus până i-au încălecat romanii şi i-au împrăştiat prin Europa, Africa şi Asia. După cum ne spun unele documente istorice, pe unde au ajuns, cu rare excepţii (medicii), s-au ocupat cu cămătăria şi negustoria de speculă. Aşa au ajuns „cei mai iubiţi dintre pământeni”. Şi, atunci când vremurile au fost tulburi, au fost ţinta celor care au fost jefuiţi şi speculaţi de unii evrei. Când peste această stare de spirit s-a suprapus şi propaganda politică, până la pogromuri a fost doar un mic pas. Totuşi, în afară de Germania nazistă şi Ungaria hortistă, nu a existat exterminare la nivel de politică de stat. Într-adevăr în ţările europene ocupate de Germania şi Ungaria, sub presiunea acestora şi a mişcărilor fasciste locale, au existat pogromuri şi acţiuni de izolare a evreilor, dar omorurile au fost în cea mai mare parte accidentale. Din punct de vedere istoric este absolut regretabil. Dar, nu pot să nu constat că evreii caută cu insistenţă să transforme şi aceste evenimente îngrozitoare într-un „gheşeft” …

 10. Donkeypapuas Says:

  SĂ demonstreze ăştia, botezaţii cu briciu’, că ei sunt cu adevărat semiţi. Pentru că ce fel de semiţi sunt ăia blonzi sau roşcovani, cu ochi albaştri şi vorbesc germana (pardon, idiş) iar ţinutul de origine este de prin Volga?
  Apropo, există o sectă iudaică ce contestă oportunitatea creării statului Israel. Ăia or fi tot „antisemiţi”?
  Când îl prinzi pe un Ion cu explozibil la el, cu planuri de a arunca în aer instituţii şi cu carnetul de partid în buzunar, asta se cheamă terorist. Dacă în schimb individul poartă numele Iţic şi era în subrodinea directă a lui Stalin, în cazul acela cei ce l-au prins sunt consideraţi „antisemiţi”. Chiar dacă poliţaii în chestiune erau şi ei din rândul fiilor Raşelei!

 11. Donkeypapuas Says:

  Apropo, asta este tot o manevră prin care toţi coabitacii ăştia cu duhoare băsisto-pontistă vor să se prezinte ei şi cu planul lor de CIANURARE drept nişte sfinţi ai corectitudinii politice. Asta pentru că în rândurile manifestanţilor din fiecare duminică sunt numeroşi simpatizanţi de dreapta extremă. Numai că sunt alături şi de stânga extremă! A! Şi de moderaţi, şi de ecologişti, şi de creştini, şi de naţionalişti!
  Dar se va încerca aruncarea etichetei pentru ca TOŢI cei ce protestează să fie consideraţi „antisemiţi şi neonazişti”. Inclusiv persoanele cu rădăcini evreieşti care participă la manifestaţii!

 12. virgilvirgil Says:

  Q E D …
  Antonescu se dovedeste a fi de o micime dincolo de ce as fi putut crede in visele mele cele mai negre .
  Neisoravitul s-a vindut sau da semnal ca e gata sa se vinda celor care au distrus aceasta tara si au transformat-o in colonie numai pentru a ocupa fotelul de le Cotroceni .
  Cu mine unul si-a incheiat socotelile electorale definitiv si irevocabil !
  Am banuit de mult si am si spus-o , dar am vrut sa sper …
  Adio si un praz verde domnule Antonescu !

 13. pozedecat Says:

  repet ce-am spus pe un alt blog:
  „Imi pare rau sa o spun, e o prostie. O sa se exagereze si mai mult unele aspecte legate de istorie. Un exemplu a fost umilitoarea initiativa de a pune un capac de tabla peste bustul lui Ion Antonescu din curtea bisericii pe care a ctitorit-o la capatul Caii Calarasilor, in 1942. Era un bust al ctitorului Ion Antonescu nu al maresalului Ion Antonescu. Oricum se exagereaza pe tema asta; in curand totul o sa fie etichetat cu simboluri si n-o sa mai poti nici macar discuta teme istorice … Vorba romaneasca, cand n-ai ce face te iei cu mana de fund si sari in sus …”

 14. ALM Says:

  @virgilvirgil
  Să văd cum vă veţi ţine de cuvânt dacă Unguent (de exemplu) va fi contracandidatul lui Antonescu. Nu o să votaţi? Este echivalent cu un vot pentru Unguent!

 15. virgilvirgil Says:

  NU , nu o sa ma mai duc la vot indiferent cine va fi pe liste . Ce rost ar avea ?!

 16. Radu Humor Says:

  Mai dă-i în pm de jidovi, că nu-s iubiţi nicăieri în lume !
  Nici măcar în Israel unde sunt contestaţi la vârf de evreii veritabili care-i acuză cam de aceleaşi păcate de care îi acuzăm noi !
  Ca să nu-i condamnăm noi pentru acţiuni antinaţionale, sar ei din baie cu antisemitismul pe ei doar-doar or mai face ceva bani din această nouă afacere !
  În rest, nişte mincinoşi ordinari ca acest Wiesel, care de la o cifră iniţială de 7 milioane de victime a tot căzut la pace în faţa unor dovezi incontestabile , mai întâi la 5 mil., apoi la 3 şi acum se află cam pe la 2 milioane !
  Ca să le dea cifrele adunate pe ţări şi popoare, i-a găsit pe nişte trădători de ţară care să facă exact ca în celebra schiţă cu steagurile:
  Deci atâţia în Germania, Ungaria şi pe unde au mai fost, şi diferenţa o băgăm în România, ca să dea cifra necesară pentru obţinerea de despăgubiri ( din unele surse România ar avea de plătit peste 2 miliarde de dolari, şi se pare că aurul de la Roşia Montana va face parte din calcul !) .
  Cine a vizitat Auchwitzul, mai ales înainte ca pecinginea semită să împânzească în asemenea hal Europa, a văzut că o targă metalică care era folosită la arderea unor decedaţi din lagăr nu putea nici dacă ar mai funcţiona încă vreo 5o de ani să ardă atâtea cadavre, câte pretind aceşti şmecheraşi !
  Ca să nu mai ţinem cont de faptul că acolo erau nu numai evrei ci şi nemţi, polonezi, unguri, români !
  În arhivele găsite în lagăre sunt tabele cu date detaliate, exacte, în binecunoscutul spirit german, dar toate acestea nu se dau publicităţii fiind ascunse de ochii lumii în arhive britanice !
  Şi astfel, în loc să beneficieze de nişte despăgubiri adevăratele victime, beneficiază, fără ruşine, alde vizeli ce se cred mari şmecheri în această parcare a secolului XXI !
  Iar minciunile în lanţ, în care se falsifică date şi evenimente în întregime, ca acea, de acum dovedită, făcătură cu 9/11 şi alte minciuni sfruntate pe care vor ei să le pună pe tapet internaţional, nu fac decât să decredibilizeze en gros toate pretenţiile lor.
  Chiar şi cele credibile !
  P.S. Antonescu, în disperarea lui, poate accepta şi acest târg ruşinos, mai ales că nu se simte susţinut de prea mulţi români în încercarea lui de a elibera România!
  Ce să facă şi el, săracul !
  Dacă vom continua să blamăm Rusia doar pentru faptul că aşa ne-au învăţat alde Tismăneanu, Patapievici, Avramescu, Oişteanu şi alţi alogeni care au contribuit la distrugerea ei, nu văd de la cine am mai spera vreun ajutor internaţional. 🙄
  Că singuri, mai greu …..

 17. ioprotestatarul Says:

  TRIST! Agreez cu virgilvirgil…
  I’m sick and tired of all fucking Jews and crooked politicians.

 18. Radu Humor Says:

  Şi încă ceva, foarte important pe care cârpele ajunse la nivel decizional, se fac a nu-l ştii, sau mai bine zis, pe faptul că noi nu ştim !
  Ca să ajungi la un anumit număr de victime trebuie să le numeri una câte una !
  Aşa cum putem noi număra fiecare român ucis de, la ordinile lor în lagărele comuniste !
  Se ştie câţi evrei au murit, dar continuă să ne prostească în binecunoscutul lor stil parşiv şi mincinos !
  Să ne înţelegem, şi moartea/omorârea unui singur om trebuie pedepsită, dar când minciuna şi obrăznicia depăşesc toate închipuirile, trebuie să ne apărăm cu toată fiinţa naţională !
  Au avut alţii şi mai mulţi bani (binenţeles că obţinuţi tot prin furturi, crime şi alte grozăvii ) dar tot acolo au ajuns unde vor ajunge şi ăştia.
  Exemplul Roxanei, deosebit elocvent şi de firesc, arată că în România nu sunt numai goi, ci şi eroi 🙄

 19. ioprotestatarul Says:

  Aceasta este realitatea din Romania: „Aproape jumătate dintre români sunt în pragul sărăciei, arată ultimul studiu realizat de Eurostat. Românii sunt pe penultimul loc şi în ceea ce priveşte salariul minim brut pe economie. Mai mult, judeţul Vaslui a fost declarat polul sărăciei din Uniunea Europeană, arată acelaşi studiu al Eurostat.”
  http://www.antena3.ro/romania/raportul-care-arata-realitatea-trista-din-romania-un-judet-din-tara-noastra-este-polul-saraciei-din-ue-230587.html
  Conform statisticilor Mehedinti este urmatorul.

  Am ajuns aici fiindca toti rahatii din haznaua politica sunt preocupati doar de propria imbogatire si bolnavi de putere, iar poporul e prost…

 20. virgilvirgil Says:

  BRAVO ROXI !
  Asa mai vii acasa …
  Asta chiar mi-a reamintit de fata frumoasa si desteapta ale carei editoriale le sorbeam din Romania Libera si Dreptatea .
  Al dracului condei ai avut si ai .
  Heeee , cind vrei tu . Te tzuc !

  PS
  Vezi , cam uitasei ca pe la liberalii ceia a fost totdeauna si inca este la mare pret sortuletul …
  Curve ordinare vindute de doua parale , al treilea FSN .

 21. Donkeypapuas Says:

  @Radu Humor

  În momentul în care Rusia a anexat Transnistria (1781-82) şi Basarabia (1812) acolo evreii erau zero virgulă ceva din populaţie. Românii nu numai că erau majoritari în Moldova răsăriteană ci şi în teritoriul dintre Nistru şi Bug. Un recensământ făcut de muscali la acea dată în sudul Transnistriei arăta că existau vreo 60 de sate moldoveneşti şi 20 tătărăşti.
  Aşa că s-au gândit muscalii să schimbe realitatea etnică şi să creeze „Rusia Nouă”. Evident în dauna băştinaşilor. Dar nu numai românii erau vizaţi ci şi vecinii noştri polonezi. Şi au creat moscovitenii PRIMUL PROGRAM DE INGINERIE SOCIALĂ unde s-au folosit de populaţia khazară de pe la ei. I-au colonizat pe iudei în „Zona de rezidenţă”, i-au îndemnat – prin scutiri de taxe – să se aşeze şi în Principatele române precum şi la vecinii lor austrieci. Iar aceştia i-au primit şi ei cu braţele deschise din aceleaşi motive: slujeau la deznaţionalizarea băştinaşilor.
  Ţarii mai aveau ei un plan în gând. Să pună laba pe întreg orientul mijlociu, jucând pe de-o parte pe cartea „pravoslavnică”, dându-se, cu „evlavie de vulpe” drept apărătorii creştinilor ortodocşi din Imperiul otoman, dar şi mizând pe cartea iudaică, fluturându-le o stabilire finală în Palestina.
  Noroc de inteligenţa lui Napoleon al III-lea.

 22. Donkeypapuas Says:

  @virgilvirgil

  Şi paşoptiştii fuseseră cu şorţuleţul numai că ei puseseră NAŢIUNEA mai înainte de orice.

 23. virgilvirgil Says:

  Asta pentru ca , comanda internationala a masoneriei urmarea distrugerea Imperiului austriac . Au permis lojelor locale sa se implice in desprinderea de imperiu si le-au dat voie sa actioneze in vederea nasterii statelor nationale .

 24. virgilvirgil Says:

  Astfel a fost mai usor ca iudeomasoneria sa preia controlul natiunilor reuzltate din spargerea imperiului austriac . Nu au lucrat pentru folosul natiunilor , fii fara grija.

 25. virgilvirgil Says:

  Tarile romane bunaoara aveau sa schimbe jugul otoman cu cel al iudeomasoneriei .

 26. Donkeypapuas Says:

  @virgilvirgil

  „Jugul otoman” era în realitate ţarist. Care ţar acţiona şi el prin masoneria lui, „Ordinul Ioanit”, care dirija elitele greceşti şi pe fanarioţii din Principate în special.

 27. blogideologic Says:

  Cezarism şi psihologie cognitivă la Eminescu şi Caragiale / Care sunt sursele textului apocrif “Protocoalele Înţelepţilor Sionului”? Răspunsul cel mai simplu ar fi : Neaşteptate. Şi ele derivă dintr-o viziune : “Şcoala, altfel.” Cred că Introducerea este coincidentă cu subiectul ‘Cezarism şi psihologie cognitivă la Mihai Eminescu’. Reamintesc : „Cezarul trece palid, în gânduri adâncit;/ Al undelor greu vuiet, vuirea în granit/A sute d-echipajuri, gândirea-i n-o înşală;/ […] Zâmbirea lui deşteaptă, adâncă şi tăcută,/Privirea-i ce citeşte în suflete-omeneşti,/ […] Convins ca voi el este-n nălţimea-i solitară/Lipsită de iubire, cum că principiul rău,/ Nedreptul şi minciuna al lumii duce frâu;/Istoria umană în veci se desfăşoară,/Povestea-i a ciocanului ce cade pe ilău./ Şi el – el vârful mândru al celor ce apasă -/Salută-n a lui cale pe-apărătorul mut./De aţi lipsi din lume, voi cauza-ntunecoasă/ De răsturnări măreţe, mărirea-i radioasă,/ Cezarul, chiar Cezarul de mult ar fi căzut.”. Este materie didactică de liceu. Şi lămurirea pentru elev depinde foarte mult de profesor. La “Fraţii Buzeşti” din Craiova aveam profesori foarte buni de Limba Română. Doamna Bolocan a observat nedumerirea pe chipul meu la cuvântul „Cezarul”. “-Este vorba despre Napoleon al III-lea”, a explicat. Mai multe n-avea voie să spună. Dar probabil că prea multe nu s-au schimbat nici acum în şcoala românească în ceea ce priveşte interdicţiile capitale pe drumul nostru către adevăr. Totuşi, totuşi, totuşi, pare cam ciudat să afirm că “Protocoalele Înţelepţilor Sionului” rezultă dintr-o discuţie privind împăratul francez Napoleon al III-lea, nu-i aşa ? Pe atunci (vorbesc despre anul 1960), unicele lămuriri din sursele permise proveneau din textele lui Karl Marx şi ale “corifeilor clasici” mergând pe aceeaşi linie. În bibliotecile publice mari, textele lor existau. Cred că am citit pe atunci cam tot ceea ce fusese tradus din Karl Marx. Dar acum voi folosi drept referinţă un text englezesc. Pe româneşte titlul sună : “Louis Bonaparte şi propriul său 18 Brumaire”. Avertizez că textul lui Marx este foarte limitativ, şi că el nu aduce de fapt prea multe lămuriri la tema propusă de mine. Asta nu înseamnă că n-ar prezenta un interes să fie discutat de noi, aici. Karl Marx este mereu actual în Uniunea Europeană. Karl Marx îşi începea eseul din anul 1852: “Hegel remarca pe undeva că toate faptele istorice mari şi personajele implicate acolo apar de două ori (subliniez, aceasta-i asertarea genuină făcută de filosoful german Georg Wilhelm Friedrich Hegel – marcat, prin moarte, cu un destin similar celui al poetului nostru Vasile Cârlova, amândoi au fost ucişi în epidemia de holeră care a străbătut în anul 1831 Europa). Mai departe, Karl Marx face comentariile sale care, în opinia mea, nu adaugă valoare. “Hegel a uitat să specifice că prima oară faptele istorice mari apar ca o tragedie, iar cea de a doua oară, ca o farsă.” Însăşi derularea istoriei noastre va proba inconsistenţa comentariului făcut de Karl Marx. Chiar poemul Împărat şi proletar, despre care ni se spunea în şcoala comunistă că reflectă ideologia lui Karl Marx, spulberă comentariile lui Karl Marx la Hegel. Practic, Mihai Eminescu demonstrează că şi într-un context românesc, “Cezarismul plebiscitar” despre care Marx spunea că apare în istoria Franţei din secolul XIX mai întâi ca o tragedie, apoi ca o farsă, poate să fie discutat şi reinterpretat. Încă mai frecvent decât la Mihai Eminescu (dar nu cunosc şi situaţia din Scrierile sale Politice, interzise acum, şi se pare că pentru vecie!, în România ideologic dominată de Grupul pentru Dialog Social), “Cezarismul plebiscitar” este prezent în literatura lui “Conu Iancu” Caragiale. Însă nici unul măcar dintre criticii noştri literari foarte mari nu semnalează. Citez aici doar ceea ce scria un critic literar secund : +I.L. Caragiale este, alături de Mihai Eminescu, cea mai mare victimă a manualelor de limba şi literatura română şi a profesorilor de specialitate. Programa liceală actuală aplică un sistem hipercanonic de identificare a celor doi autori : unul e, cum altfel, “poetul-nepereche” şi “luceafărul poeziei româneşti”, celălalt e “cel-mai-mare-dramaturg-român”, care arăta cu degetul (?!) moravurile societăţii din vremea lui prin intermediul, nu-i aşa, comicului de “moravuri, limbaj, de situaţie, de nume şi caracter”. Atribute repetate obsesiv în sălile de clasă, în manuale, în referate, în culegerile pregătitoare pentru “bacaloriat”. Urmarea acestei manii a augmentării este că avem doi autori grandioşi, sublimi, supremi, simboluri ale literaturii românesti-balcanice-europene-universale-şi-poate-chiar-şi-mai-mult, dar pe care nu îi mai citeşte nimeni ; Eminescu este pentru noi autorul unui Luceafăr din care ne amintim vag o poveste cu un Cătălin şi o Cătălină şi al unei Scrisori transformate în manifest semi-xenofob (nu mai pun la socoteală Sara pe deal sau Împărat şi proletar, ale căror frumuseţe sau statură conceptuală au fost compromise definitiv de neopăşunişti respectiv, de comuniştii cu înclinaţii vag poetice).+ Dar noi „să dăm vina pe Marx“, fără să greşim prea mult. În eseul ideologic Marxist din anul 1852, nu este citat şi Louis-Napoléon Bonaparte care în definitiv explică bine natura Cezarismului plebiscitar. Nu-i prima oară când ideologul comunist Karl Marx pronunţă o minciună prin omisiune. Şi lupta ideologică din epoca aceea a fost mult mai amplă decât o prezintă Karl Marx. Vom vedea că din acea luptă ideologică apare şi textul apocrif “Protocoalele Înţelepţilor Sionului”. Într-adevăr, istoria ideologică are turnuri neaşteptate. Louis-Napoléon Bonaparte explică limpede natura Cezarismului plebiscitar : “Acesta-i sistemul creat de Primul Consul.” Văzând expresia “Primul Consul” înţelegem momentul post-thermidorian al inventării Cezarismului plebiscitar. Aceasta nu înseamnă că toţi Ideologii paradigmei thermidoriene muriseră ! Dimpotrivă, unii dintre aceştia participă activ la fundamentarea Cezarismului plebiscitar prin filosofia lor politică. Asta face ca în Cezarismul plebiscitar să intre şi foarte multă Ideologie primară. La noi, Cezarismul plebiscitar nu este cunoscut conştient prin lectura poemului Împărat şi proletar, ci printr-un singur termen, şi acela deformat, prezentat de unul dintre eroii lui Caragiale : “Plebicist”. Aceasta nu înseamnă că domnul I.L. Caragiale nu recunoaşte importanţa Cezarismului plebiscitar pentru istoria noastră atunci când scrie despre Carol I : “Ca rol fu mare mititelul !” I.L. Caragiale punea chiar mai mult în poezia aceea. O strofă ce va fi preluată ca un întreg program de propagandă de către dictatorul Nicolae Ceauşescu după ce a fost dată jos tencuiala comunistă de pe efigiile de voievozi şi regi de la Ateneu : „Și ține-te d-acu reclamă:/Măreț, sublim, nemuritor !/O lume-ntreagă îl aclamă/Ca pe un geniu creator !” Însă de facto Nicolae Ceauşescu n-a înţeles nimic din principiile Cezarismului plebiscitar. În fine, să revenim la Franţa celui de al doilea Cezarism plebiscitar. Pentru fundamentarea sau discreditarea căruia s-a dat o luptă ideologică intensă. Discreditarea se făcea mai ales prin pamflete politice. În anul 1864, autorul Maurice Joly scria “Dialogul în Infern dintre Machiavel şi Montesquieu”. Acel pamflet al lui Joly a fost plagiat şi transformat în “Protocoalele Înţelepţilor Sionului”.

 28. virgilvirgil Says:

  Donkeypapuas … e o leaca mai nuantata chestia . Si pina la urma oricum o dam si sucim , tre sa le multamim turcilor ca vorbim romaneste . Ca daca nu erau astia gavaream ruseste de mama focului acuma . Iote la basarabeni , un secol au stat sub rusi si nu ca vorbesc ruseste , e bine ca mai stiu o limba , dar GINDESC in limba rusa .

 29. olimpiu65 Says:

  @ virgil
  sa le multumim tatarilor pt ca daca nu era marea invazie de la inceputul secolului XIII nu se infiintau tarile romane si vorbeam ungureste pt ca regatul maghiar era in expansiune.Hi hi hi, nacazul bozgorilor!!!

 30. Ghita Bizonu' Says:

  imperialisme care fara Humor trebe sa observ ca d’alde Tismăneanu, Patapievici, Avramescu, Oişteanu sunt urmasi de cominternisti si ca oricat s-ar da ei anticomunisti o fac cun tragerea spuzie si (pe) turta Mocovei. De pilda Oisteanu sustinea intr-un inerviu din Contrafort ca pogromul din Chisanu s-ar fi datorat lui AC Cuza . Si „uita” sa zica ceva de Sutele Negre si Ohrana. Eu stiu – el istoric de origine evreiasca cum nu stie ?! Cum „uita”. Chiar daca este adevarata sustinerea În perioada dinaintea pogromului, și profesorul și faimosul militant antisemit A.C.Cuza din Iași a fost invitat de Krușevan să țină la Chișinău un șir de conferințe împotriva evreilor(din wiki) insa DOUA ZILE de progrom nu se puteau realiza decat cu ordin de „sus” care sa paralizeze activitatea de represiune (a da.. in Sutele Negre erua multi functionari ai administratiei iar politatii erau cam fruntasi in Sute). la fel ca si la Odesa … si in alte locuri aflate sub obladuirea tatucului (tarul) si al Ohranei sale …
  Insa a se observa parsivenia textului – se uita a se zice ca de FAPT Krușevan/Crușevan au Crușeveanu era un „adevarat rus” dedicat truo si suflet tarului si Rusiei (un „portret” al sau apare in romanul In Preajma revolutiei scris de Ctin Stere. Aici Krușevan apare ca Brașevan)
  Deci suntremk incarcati si cu responsabilitatea ruseasca …
  A da.. Pogromu de la Chisinau a fost la 1903 . Primu. Cu repetir in 1905. Insa intre 1812-1918 Chisanu era in Rusia!!)
  De altfel unii dintre astia au ajun sa stambe din nas ca cica cum national-comunismu a fots antisovietic ca deh nationalism – adica de fapt ei au rams filosovietici . Idem Ptr receptarea de dupa 1990 a rspingerii planului Valev …
  As mai adauga tribulatiile cazului Alexianu. Guvernatorul Transnistriei si impuscat ptr asta alaturi de cei 2 Antonesti. Fi-su ma cerut reabiliatarea tataului. Obtinuta partial ptr vina de participarea la declararea războiului împotriva URSS și sprijinirea continuării războiului împotriva URSS și Națiunilor Unite wiki .. in urma protestelor „inernationale” s-a revit si a rams cum a stabilit Tribunalul Poporului (care?!) vinovat de rezbel si ca rezbelu impotriva URSS era nejustificat si criminal . Asta desi acuzatiile prvind tartamnentul populatiei civile (in gnl evreiseti si tiganesti) au ramas valabile! Ce avea de-a face antisemitismul cu rezbelu impotriva URSS ? Uite ca are … in numele luptei impotriva antisemitismului romanesc ramne cum s-a stabilit „razboiul impotriva URSS (care prin ultimatum deci aminintare cu razboiul deci crima de razboi -a anexat basarabia, Bucovina de N si 2/3 dijn jud Dorhoi. Care in lunile urmatore a mai anexat manu miliatri – debracare trupe infanterie marina {exercitiu?!} 2 grinduri din Delta – agresiune si crima de razboi!! Care facea zboruri de recunoastere peste teritoriul romanesc „pierzand” si nite bombe – act de razboi!) deci zic razboiul impotriva URSS era un act criminal de agresiune!!
  Cui prodest Moscovei !!!! Asa cum „derapajele” si „uitarile” lu Witelu profita Ungariei!!!!
  Ca asta este adevarul – suntem „lucrati” mai ales de rusi sau rusolatri si unguri sau unguroduli de religie mozaica !!!

  virgilvirgil Distrugerea Imperiului Habsburg are si alte motivatii decat „sortarii”

  Curios cum 2 simpatizanti ai .. ajung sa aprinda lumanariri pentru vesnica po0menire in rai a celor 2 imperialisme care ne-au belit. SI ca tu sa aduci omagii turcaletilor care chiar daca ne-au lasat limba ne-au saracit total si ne-au pus pe cap fanarihotii. Nu de lata da incpeu scolii romanesti in Principate a avut si opozitia grecimii care considera ca limba localnicilor era buna numa ptr manat boii si injurat (precum Pata…)
  Asta ,pesemne, din cauza ca nationalismu vost se reduce la o nebuloasa „crestinatate”, j….ii , si regle aut capitanu cestie ce ne ajuta precum piatra legata de gat pe inecat motivamd sustineri ca Romania cea mai antisemita, ca natisemitismul este baza culturii romane si -ATENTIE – ca liberalismul roman este de fpat antisemitism deghizat.
  Inainte sa imi sariti in cap aduceti-va-ti aminte ca eu am cautar ceva documente , am unele lecturi si am scris ca nu este cam asa ceva. Adica ca nu este vorba despre antismitism pur ci de concurenta maltusiana pentru resurse adica de Ghe$$$$eft :cine ia caimacu alogenu sau aborigenu ?! Reprezentantu capitalului strain sau „nationalistu barbar” local ?!

  La asta trebuie sa fim atenti … Nu la aspectele „morale” ci la alea pecuniare … iar zicerile cu j..i si sortari ne ajuta precum funia pe spanzurat!!

 31. Donkeypapuas Says:

  Pentru limba noastră trebuie să mulţumim lui Varlaam, Simion Ştefan, Dosoftei, Grecenilor, lui Antim Ivireanu etc. Apoi, prepaşoptiştilor, pentru care manifestarea literară în româneşte era un adevărat act de curaj şi de sfidare la adresa muscalilor.
  N-au nimic de-a face turcii cu problema asta. Valahii puseseră lucrurile la punct cu puterea armelor: eram supuşi turcilor dar ei nu aveau voie să se stabilească în Principate. Primejdiile veneau de la „europeni”: dinspre vest încercarea de a distruge liantul spiritual care lega românitatea (Ortodoxia) prin Calvinism apoi prin Catolicism; dinspre răsărit, politicile brutale ale muscalilor de a deznaţionaliza.

 32. Ghita Bizonu' Says:

  Donkeypapuas

  sezi mai bland .. cujeta mai mult.
  Pentru ca :
  1)“Zona de rezidenţă” era o regiune a Poloniei in care evreii erau mai multi. Si asta de secole !!! {unand mana pe o bucata de Polonie Rusia si-a sporit „parcul”de mozaici fara sa gaseasca nici o placere in asta!! Si dai a zis „“Zona de rezidenţă”” !!!
  2) în sudul Transnistriei arăta că existau vreo 60 de sate moldoveneşti şi 20 tătărăşti. Adiica o populatie f rara. Ca si in Basarabnia pr zisa (Cahul, Ismail si Bolgrad) . De pfta excedati de raidurile moldovenilor turcii colonizaera in regiune pre tatari (modalitatea cea mai ieftina ptr ei de a tine in „frau” te tigheceni si codreni care se narivisera la naravuri tatarasti si jumuleau la raiua turceasca mama Doamne!!! ). Insa „economia” tatarasca impunea o populatie rara (suprafete mari ptr pasunat) Asa ca Rusia s-a trezit cu niste tinuturi care nu pteau sustine chletuielile cu administrativa si armata imperiala.. Asa ca au aduc colonisti:ucrainieni la sapa , nemti sa faca gospodarii (pe la 1940 erau in jur de 100.000!) ba si francezi – satul Saba. Si au lasat pe evrei sa iasa din „Zona de Rezidenta” promitand o scutire de impozite pe 2 ani si mai ales scutire de 20 de ani ptr serviciul militar!!! (lunile trecute „ultrareligiosii” din Israel dadeau cu pietre ca guvernu – obligatoriu antisemit! – dorea sa le anuleze scutirea de la serviciul militar!). Nu a fost un plamn deliberat dintru inceput insa a devenit (rusii au un talent deosebit de a „fagocita” pe altii – mai o votca, mai un cantec , mai liru liru crocodilu apoi mai pun ceva slanina si basta!!! Adfica deinati devin simpatici si „model” ptr „varfuri” apoi plivesc „varfurile” nesupuse, apoi scoala si fata de alti totu e „soft” )
  i-au îndemnat – prin scutiri de taxe – să se aşeze şi în Principatele române precum şi la vecinii lor austrieci. Hai ca e buna rau !! Adica cum rusii dadeau scutiri de taxe in pamanturile Habsburgului?! Si incurci nitel lucrurile. Primi casre au afluit in Moldova au fost evreii austrieci!!! De unde si peiorativul ” târtan” de la Untertan adica „supus” Ca prin 1850 cam orice evreu din Moldova nu ptea fi chemat la judecata in fata autiritailor locale. Ca el era Untertan (supus) austriac si nu ptea fi judecta de consulul austriac!!! Care ghci cui tinea partea ?!

 33. olimpiu65 Says:

  @donkey
  scoala ardeleana ai uitat-o!!!deh s-a vorbit si scris prea mult in slavona pe ,,acilea”. grafia latina vine din Transilvania!!!

 34. virgilvirgil Says:

  Ma Ghita , io te stiu de baiet destept . Tu chiar nu vezi ca Romania este la prezent cel mai puternic experiment iudeomasonic dupa USA si ca am devenit sclavi in tara noastra care nu mai e a noastra ?!…
  Tre sa-ti fac un desen ceva ca sa pricepi ?! Tie ?! Hai ca de altii … Da , io zic ca nu e cazul tau dupa cite te stiu .

 35. Roxana Iordache Says:

  Tuturor. Mulţumesc pentru comentarii.

  @Radu Humor. Sper că nu la mine te-ai referit când ai pomenit de Tismăneanu etc., chiar n-aş avea nevoie să-mi amintească ei ce pacoste au fost ruşii pentru România şi mai ales, că au adus comunismul pe tancurile lor – nu-i aşa? – eliberatoare. Cu ce crezi tu că e mai brează Rusia sovietică decât Germania nazistă? N-au făcut ei pactul? Nu de-acolo ni se trage dezastrul – cedarea Basarabiei, diktatul de la Viena? Trebuie să fie cineva masochist ca să slăvească Rusia ca român. Apreciez ce au în cultură, atât. În rest, detest. Chiar şi ortodoxia la ei e o degenerescenţă isterică. Au enormi teologi şi sfinţi, dar practica bisericească e dezastruoasă, iar Sinodul e colaboraţionist cu regimul represiv. Mereu acolo sub o formă sau alta a fost regim represiv.

  @Last. A fost foarte bun în emisiunea-aia şi a anunţat iniţiative importante, de-aia trebuia ca efectul lor să fie anulat anticipat. 👿

  În rest, referitor la întrebarea „de ce au fost vânaţi”, partea proastă e că mereu au căzut victime evrei nevinovaţi, pâinea lui Dumnezeu, de care scăpau cu această ocazie manipulatorii victimizării mondiale. Repet: respect evreii, detest jidanii. Einstein, Sir Menuhin, Barbu Fundoianu erau evrei, Wiesel, Radu Ioanid sunt jidani.

  @olimpiu65. De acord în mare parte cu ce spui. Mai puţin finalul. Nu ajunge la Cotroceni, din cauză că revine la campania sinucigaşă de a-şi îndepărta baza şi de a-şi ostiliza electoratul naţionalist dispus să-l voteze. De-acum, tăiete! Crin dă vrabia din mână pe cioara de pe gard. Are dreptate Virgil, o să-l voteze organul sexual al PSD. Iar simpatizanţii liberali sunt dezamăgiţi. Asta a fost cea mai mare lovitură care i se putea da lui Crin Antonescu din interior. De fapt, din exterior. :mrgreen:

  @Tiberiu2009, lasă logica, săraca! A suferit şi-aşa destul, inclusiv din partea ta. În rest, alternativa la Crin Antonescu e un securist „independent”. Îţi faci iluzii dacă îţi închipui că din ruinele PD-L sau din „Mişcarea cu dreapta” s-ar putea scoate vreun nou Băsescu al vostru. Chiar trebuie să aibă cineva grave probleme ca să-l placă. Grave de tot. Sau să fie din calea-afară de naiv. În rest, aia cu carnetul de conducere e o idioţenie pe care ţuţerii lui Băsescu o repetă, după ce Băsescu însuşi a preluat-o de la mine, când îl susţineam pe Tăriceanu la conducerea PNL. Şi-ăla v-a fost vouă tare drag. Cu carnetul lui de conducere cu tot. 😆 Şi cred că o să vă mai fie. 😉

  @Bizoane, e capul meu, drăguţă, apreciez grija. 🙂 Poate n-ai înţeles, eu oricum sunt pe lista lor neagră, de când aveam prefixul cu 2. Absolut nejustificat! Şi absolut infam. Prietenii şi camarazii mei evrei de atunci ştiu prea bine – cum a fost, de exemplu, eminentul profesor şi OM Iancu Fischer, o floare de om, clasicistul senin pentru care mi-aş fi dat oricând viaţa. L-aş fi apărat cu mine însămi. L-am iubit şi îl voi iubi mereu – oameni ca el au suferit din pricina unor canalii.

  Relatarea mea din postarea de mai sus e o mărturie, o probă a faptului că acuzele de „antisemitism” – stupide, de altfel, că semiţi sunt şi arabii – sunt funciar nefundamentate, construite pe fals, scoatere din context şi distorsiune, cum au făcut cu editorialul meu, am scris mii, pe unele le-am uitat eu însămi, dar crede-mă, ăla e memorabil. :mrgreen:

  În rest, comiţi, din nou, unele atentate la biata logică. Păi ce-am zis eu şi ce deduci tu! Prin tot ce-am scris în aproape 24 de ani se dovedeşte că dezavuez totalitarismul sub orice formă şi că militez pentru libertate personală, democraţie parlamentară, deci, stat de drept – care nu se poate fără partide politice. În sensul lor veritabil. Eu m-am referit la comportamentul legionarilor din închisorile comuniste – acolo, de altfel, nu făceau diferenţa. E de notorietate sacrificiul lor pentru deţinuţii evrei – că erau şi destui evrei arestaţi, fiindcă nu erau „pe linie”. Iar cât priveşte „Mişcarea”, ea trebuie evaluată în context istoric şi descrisă aşa cum a fost. Până când nu vom cunoaşte istoria reală vom rămâne masă de manevră pentru toţi. Pentru mine, Corneliu Codreanu din momentul în care a pus drapelul României pe „Nicolina” e un erou naţional. Nu pot fi de acord cu asasinatele, ele sunt anticreştine, iar Mişcarea a fost profund creştină, numai că şi-a negat principiul constitutiv când s-au comis asasinate în numele Celui care le condamnă. Perioada Codreanu a fost diferită de perioada Sima, în primul caz se putea vorbi de un război cu inamici străini şi în război tragi ca să nu mori, ca să nu-ţi cadă ţara. Perioada ulterioară a fost catastrofală şi provocată de asasinarea lui Codreanu în închisoare – şi nu numai a lui. Era un adversar ireductibil, mult prea vertical pentru ca, din păcate, Carol al II-lea să nu-l scoată din peisaj. Nu-l suporta camarila.

  Sunt fapte care trebuie cunoscute, realităţi pe care nu mai trebuie să le cocoloşim. Nici nu vreau să ştiu cum o fi istoria predată în şcoli – generale şi liceale. 😯

  Cam toate elitele României s-au raliat, iniţial, Mişcării Legionare. Oare de ce?

  Ea ar fi trebuit să rămână o mişcare civică. O formă de spirit naţional. O formă de spirit naţional, o mişcare militantă creştină. Şi deci, absolut fără vărsare de sânge. Vindicaţia e anticreştină. Şi profund iudaică – vezi Vechiul Testament. Şi-au ucis toţi profeţii, drept răzbunare că-i enervau în rebeliunea lor continuă. Doar cu Moise n-au reuşit, aveau nevoie de el să-i treacă pragul. :mrgreen:

  Şi lasă-l pe Coposu, habar n-ai! Asemenea oameni se nasc rarissim. Ai fost învăţat să-l judeci rudimentar, în clişeele servite de ţuţerii lui Ilici, care, de altfel, l-au împins la mineriade şi alte catastrofe, ca să-şi salveze interesele de a instaura capitalismul roşu.

  Şi evident că nazismul a fost de extremă stângă. Sau cum califici naţional-socialismul? 😛 Şi legionarismul degenerat tot de stânga a fost, de unde şi deviza comunistoidă, „omul şi pogonul”. 😉 Diferenţa e că nazismul şi fascismul n-au produs nici pe departe atâtea daune precum comunismul, pentru că n-au durat mult în timp şi pentru că n-au afectat fundamental libertatea economică sau economia liberă. Încă o cestie: nazismul a fost o replică la comunism. Aşa, ca la cutremure. :mrgreen:

  P.S. Mulţumesc pt link-ul la mine, mi-ar fi fost lene să caut. 🙂

  @ALM. De acord. Scuze pentru provocarea cu lipsa de curaj. 🙂

  @Donkeypapuas. Subtile observaţii. Şi foarte utile.

  @virgilvirgil. Ştii cum e, în politică never say never. 😉 Eu am propus să se scoată prin demisia lui Scutaru. După care Crin să iasă şi să spună că el dezavuează antisemitismul şi negaţionsmul, dar, în egală măsură, lipsa de măsură, excesul de zel, întrucât sunt prea suficiente prevederile din Ordonanţa cu pricina, iar accentuarea lor nelimitată ar fi profund antiliberală. Şi că într-adevăr ordonanţa trebuie completată de urgenţă cu dezavuarea în egală măsură a tot ceea ce ţine de comunism.

  @pozedecat. Corect! 😐

  @ALM. Dv. păreţi că nu vreţi să înţelegeţi ce înseamnă un avertisment electoral. Sau nu vreţi să acceptaţi că aleşii trebuie din când în când să primească avertismente. Alegătorii au dreptul să le ceară socoteală aleşilor, să le ceară reprezentativitate şi chiar să-i someze atunci când deraiază sau au tendinţa de derapaj. Prea s-au învăţat cu votanţii din oficiu, proştii de serviciu, care mereu vor alerga să voteze negativ, să aleagă „răul mai mic”, în lipsă perpetuă de bine. Eu chiar l-am crezut pe Crin Antonescu deosebit şi ştiu că aşa este, de-aia deplor asemenea iniţiative compromiţătoare. Dacă nu repară catastrofa, chiar merg la vot şi-i tai pe toţi. Mă refer la prezidenţiale. Că la europarlamentare în mod cert votez PNL. ALDE a fost singura familie politică în favoarea României: public, fără echivoc şi constant.

  @virgilvirgil. La europarlamentare trebuie să votezi PNL pentru România – Renate, Norica merită asta. S-au bătut pentru noi frontal cu inamicii României şi o vor face în continuare.

  @ioprotestatarul. Mulţumesc pentru statistică. În rest, eu cred că trebuie să luptăm ca să ne recuperăm alternativa, adică, pe Crin Antonescu. Pentru că, din păcate, revenirea la monarhie n-are cum să fie cu asemenea clasă politică declasată.

  @virgilvirgil. Virgile, de ţucat, te ţuc eu, dacă adopţi câţiva căţei. 🙂

  @Ghiţă, de acord, doar că e nevoie de demnitate. E nevoie să spunem lucrurilor pe nume şi să ne (re)cunoaştem istoria. În toate aspectele ei. Aşa cum a fost. Cu bune şi cu rele, nici unele escamotate ca să ne iasă teoria prefabricată. De vreo 70 de ani, istoria la noi e minciună prin omisiune.

  P.S. Cum spuneam, distorsiunile nu sunt bune. Virgil a expus o ipoteză sau chiar un fapt istoric, iar tu deduci de aici că e un fan al unui imperiu (în detrimentul altuia). 🙂 În privinţa lui @Radu Humor, chiar nu-i înţeleg pasiunea pentru Rusia, dar e dreptul lui, atâta vreme cât nu vrea să le-o impună şi altora. Că dragostea cu sila se numeşte viol istoric. :mrgreen:

 36. virgilvirgil Says:

  Am adoptat cinci pina acuma Roxi . Unul in urma cu doua saptamini .
  Salutari calduroase de la domnul Ionescu Gabeni aflat la mine in vizita si care ti-a sorbit scrisul o data cu cafeaua de dimineata .

 37. Roxana Iordache Says:

  @Virgile, bravo pentru căţei! Calde mulţumiri domnului Galbeni! 😳

 38. Roxana Iordache Says:

  Virgile, îmi trimiţi poze cu căţeii tăi? Şi cu mâţe, cai, păsări, tot ce mai ai pe-acolo? 🙂 Ştii că Sandu Mihalcea – care a apărut pe la televiziuni când cu Vişinescu – avea la un moment dat vreo 50 de animăluţe în curte, o întreagă menajerie, la Constanţa? 😀

 39. virgilvirgil Says:

  Apropozito de tembeliziune … Baietii se pregatesc sa o praduiasca . Elwis are menirea sa o adinceasca in prapastia bugetara , iar Ponta si-a facut numarul cu insloventa societatililor media . Intre timp Elwis cere modificarea legii prin care Societatea Roamna de Radio Tembeliziune devine proprietara spatiilor si terenurilor aferente , PE CARE LA MOMENT LE FOLOSESTE DAR , ACESTEA FIIND ALE STATULUI .
  Dupa care urmeaza evident , logic , necesar si LEGIC , insolventa , n’asa ?
  Dupa care pa si pusi terenuri si spatii ca si asa sunt mult prea multe .
  Si acuam ce daca Ghita sforarii si beneficiarii taraseniei sunt doi aleogeni , ca de regula in astfel de tarasenii , ideo-tiganul Elwis si iudeul Naumovici ?!…
  Asta numai intimplator si pentru ca sunt io antisemit , n’asa ?

 40. Roxana Iordache Says:

  @blogideologic. Titus, sunteţi o delectare! 🙂

 41. Roxana Iordache Says:

  Virgile, păi şi amicul Sebi e cu pielea… ? 😯 😳

 42. tiberiu2009 Says:

  „”Tiberiu2009, lasă logica, săraca!””
  Nu o las.

  „”Eu chiar l-am crezut pe Crin Antonescu deosebit şi ştiu că aşa este,…”
  Si eu cred ca Antonescu este deosebit de bun.
  ( M-am razgandit??? Pai,deosebit in sensul de diferit).

 43. Roxana Iordache Says:

  Tibi, ţii neapărat să dovedeşti că eşti prost? Sau vrei să-ţi fac schema? 🙂

 44. ALM Says:

  Roxana Iordache spune:
  „Dv. păreţi că nu vreţi să înţelegeţi ce înseamnă un avertisment electoral”

  Păi, dacă nu mă avertizează nimeni, iau userii în serios! Când o să fie cu votu’, să nu scăpăm din vedere „nucleele dure” ale simpatizanţilor diferitelor formaţiuni politice. Dacă toţi cei care au afirmat că nu mai votează USL şi Antonescu se ţin de cuvânt, să nu ne mirăm dacă ne trezim cu Unguent preşedinte!

  Am făcut o dată prostia cu avertismentu’, am zis să nu fie „rouge partout” şi m-am căptuşit cu Băsescu …

 45. virgilvirgil Says:

  Amicul Sebi va cumpara si el citeva sedii si terenuri dupa insloventa TVR Roxi .
  PS
  Domnul Galbeni te felicita pentru articol .
  O mai faci si io inca o data …

 46. Roxana Iordache Says:

  @ALM. Ghinionul dv.! Pe atunci, eu avertizam că Băsescu e răul cel mai mare.

 47. Roxana Iordache Says:

  Virgile, mulţam! 😳

 48. rasvancristian Says:

  Roxana, tu tot la blogroll-ul meu rămîi. Şi în colecţia de ziare „România Liberă”, din anul 1990. Şi la sufletul meu.

 49. tibi2009 Says:

  „”…vrei să-ţi fac schema?””

  Vreau. Adica imi plac schemele.Dar doar schemele cu logica si fezabile .

 50. Roxana Iordache Says:

  Bine. 🙂

 51. Ghita Bizonu' Says:

  virgilvirgil
  eu stiu. Da tu stii ca trebe si bune maere? Ca cum te duci intr-o casa de oameni civilizati , te asezi la amsa intre mama si nevasta gazdei, viza a varza de soacra si fice si incepti cu „ce p..a mea” „sa-mi bag ” si alte asemenea .. Tu exacta asta faci cand o oeoe pe aratira cu j..i si sortari samd . GFhici pe ci8ne dranjezi cel mai mult ?! Nu pe rusi te asigur !!!
  Dupa cate ar trebui sa tii minte eu am deranjat mai mult pe unii fara sa incalc bunele maniere . Mai ales cand am scris ca nu sunt antisemit fiinca consider ca in gnl evreii se afla sub nivelul de inteligenta pe care il pretind! In schimb antisemitii cred ca lumea incepe si se termina cu evreii …
  Iar daca am devenit sclavi in tara noastra nu este vina lor. A noastra – da nu atat a mea care am fost si ma ramas un prapadit (o sa ma las de fumat … de cumparat tigari m-am lasat acu trebe sa ma las si de „tapat”! – mersoa reforma ciorbist-constanescinana!!) da tu deh fruntas politic… Stii zisa nu e prost cel care cere e prost cel care da? Eu nu am vrut sa dau voi da !!!
  SWi sezi listinit – in afrara de „despagubiuri” o sa mai fie si „restituiri” cf princiupului „in integro” si tot intectualu7 stie ca ei erau cei cu averi …
  Sau cum zicea un personaj literar „coane Nini daca ei sunt prosti eu as fi prost sa nu fiu escroc!!!”
  Adica tu m-ai ras !!! Ptr experimentul pe care il denunti!!!

  SI ia geana la obsesile lu Humor. Atat rusofilie mi se pare lispsita de orice unor (si eu as avea mult mai mulet motive sa fiu rosofil!)

 52. Ghita Bizonu' Says:

  virgilvirgil

  acu opbservai prostu tau despre terenurile Tembeliziunii. ERu maqp0s multumi sa zic ca sunr excroci si ar merita sa .. fara refemnimnte la mamelel lor )sda-r putea sa fie femie „cinstite” ) si la originea lor etnica … Nu de lata da daca injuri pe unu ca „e hot puiu de curva” te da ma-sa in judecata ca ea e femeie fideluta numa buna d epus la icoana (si este „cinstita” numa cu barbat-su si numa cu bataie) tu condamnat si hotu cu benefitzu.
  Hotia nu are etnie … si stii parerera mea despre javre? Alea bipede 7,62 TT iar patrupedele cu 22 short. Si in stocuri ar trebui sa mai fie destule boabe 7,62 TT ca latfle s-ar cere ancheta … siu la oaadica 7,65 (spre paguba „beneficiarului”)

 53. Ghita Bizonu' Says:

  Roxi
  condoleantele mele. Daca esti pe o anume lista de la 20 de ani .. ca ziarista esti moarta si ingropata!! Ba si ca profesoara as zice eu … Vina celor care te-au educat si nu ti-au explicat ,inclus a lu Iancu Fischer. (dl Freiberg amic cu tata mi-a explicat odata – „ma Ghita cuvantu ala se foloseste doar in conversatii particulare ca supliment al injuratauea de mama lui de bandit si talhar si pentru cestii personale. Ca sa nu se interpreteze”. Tocmai se referise la un corelegionar ca e j .. , escroc netrebnic si zisese ceva se sinagoga mamii lui de bandit)
  Si ceva istore mai cunosc. Despre legionari tatal meu avea o opinie foarte … cva erau tampiti si gandeau cu tuhasu (le- a zisd si in oibraz pe cand lucra la Romanizarea prima daca stii ce a fots asta. Au trebuit sa o inghita ca prea incurcasera treburile!!) Nasul meu prefect liberal, dorectorul Directiei Romanizare din Guvernamtul Basarabiei zice ceva despre idioti care cred ca pistolu tine loc de program de guvernare si stiinta a guvernarii . mai era de parere ca ju8ma dintre legioanri nu erau ins atre nici sa isi curete pitoalele si de abia reuseau sa se lege la sireturi . Am si cunscut legionari „pe bune” adica activi din anii 32-35 nu copii tampiti care in 40 au purtat camasa verde 2 luni (era la moda .. Am auzit de o tanara evreica plamuita de tat-su ptr „moda”. Turnata de un vecin „goi” . De era moda si aia avea 18 ani. La 18 ani esti cam tampit). Si desi aveau o coversatie intersanta pana la urma legionarii aia (2 cu studii universiatare) s-au dovedit cum zicea tatal meu. Sunt dintre-o famile de „nationalisti” insa nici unu legionar si toti cu impresie de la proasta la f proasta despre legionari (zic prostii vorbind frumos si nu se pricep la nimic!!). A se vedea ca si Antonescu a fost silit sa le puna pielea pe bat ….
  Cat despr restu legionarismul degenerat tot de stânga a fost, de unde şi deviza comunistoidă, “omul şi pogonul” sezi listinita. In cruand veio avea parte de ce ai cerut :procesul comunismului in Romania!! Dupa ce Visinescu si inca vreo 2 vor fi judecati … asa ca sa se priceapa ca romanii e comunisti din fire . Zisa ta cu pogonu va fi excelent ca sa dovedeasca „comunismul” intrisec al romanilor care „se stie” ca e antisemiti asa cum ne arata si raportu Tismaneanu in care se documenteaza ca antisemitismu si xenofobia bantuiau si pe vremea in care Radu Gir si Coposu erau la zbarna politica!!Pregatiti bistarii ca io n-am !!!

  S nu ma ;lua ca nu stiu .. se pare ca tu stii si mai putine decat mine!! Altfel ai stii ca Ronald Reagan pe care il adori ar fi condamnat iesirile tale antisemite…

 54. virgilvirgil Says:

  Si totusi Ghita o aumita etine e dedata marilor furaciuni , cum o alta tot semita, se deda la micile ciordeli …
  O spune statistica nu io .

 55. conumishu Says:

  De ce să nu postăm ? Dimpotrivă. Numai cei cu conștiința încărcată se tem și de umbra lor. Oamenii liberi rămîn liberi oriunde și oricînd.

  O postare bună. Degeaba, dar bună.

  Lupta cu fantomele trecutului ne-a fost indusă cu metodă. Cu fiecare generație (am ars deja una de la revoluția lui Brucan) se găsesc teme din trecut bune să divizeze un popor care, în proporție de 99%, nu are de ce să se împartă în tabere dușmane pentru cele întîmplate cu multe decenii în urmă. Nici măcar nu trebuie să ne asumăm greșelile bunicilor sau părinților, pe lîngă că e o ticăloșie e și o mare prostie. În acest caz. o prostie care se plătește, la propriu, cu bani.

  Cît despre Antonescu, cu Șnecher sau fără, nu e nici suficient de șmecher nici suficient de credibil. Iar președinte a fost deja, nu numai pentru scurta perioadă de suspendare a lui Băsescu, ci și, pînă recent, ca președinte simbolic al celor 7,4 milioane batjocorite de colonizatori. Nu a demonstrat nimic. Îmi pare rău, nu vreau să adaug sare pe rană.

  Cît despre tehnica de balegă prin care, cică, ar crește șansele de a fi ales peședinte în colonia România, sînt de acord că nu dau rezultate. Coioșenia, fie și jucată, prinde mai bine. La Crin nici nu prea poate fi jucată.

  De ce mai trebuie președinte peste o colecție de provincii ? Întreb, pentru că, deși ilegal, guvernarea uslistă regionalizează în fapt și în draci.

  Nimic despre Nevăstuică. E doar o altă fantomă care moare urît.

 56. ALM Says:

  Roxana Iordache spune:
  @ALM. Ghinionul dv.! Pe atunci, eu avertizam că Băsescu e răul cel mai mare.

  Curat ghinion! Dar, dacă nu mă înşală memoria (posibil, că e de genul feminin), pe vremea aia eraţi contra lui Adrian Năstase şi a PSD-ului. În naivitatea mea, credeam că este doar un avertisment electoral. Şi aşa m-aţi influenţat telepatic în mod negativ 😆 …

 57. Ileana Andersson Says:

  O mica corectura Roxana. Guvernul Horthy a fost inlaturat in martie 1944 de catre trupele germane odata cu ocuparea Ungariei. Hitler a fost informat ca Horthy dorea scoaterea Ungariei din razboi, dupa modelul Italiei in 1943, si de aceea a ocupat-o. Dupa aceea a inceput deportarea masiva a evreilor din Ungaria si din N-V Transilvaniei. Pana atunci pe teritoriul Ungariei si N-V Transilvaniei functionasera doar legile rasiale insa fara deportari. Asta ca sa respewctam adevarul istoric.

 58. Ileana Andersson Says:

  Urmariti interviul acesta si pentru cei care vor si cartea o pot trimite pe mail. Oamenii au dreptul sa cunnoasca adevarul. Si atunci tot ce se intampla astazi in UE isi vor gasi toate explicatiile.

 59. Donkeypapuas Says:

  @Ghita Bizonu’

  Sutele alea de ani au fost foarte multe şi anume aproximativ 120 de ani. Fix de la desfinţarea Poloniei ca stat şi până la reînfiinţare.
  Iar Transnistra aia „foarte rară” se referea la jumătatea sudică a regiunii. Mai exista şi jumătatea nordică. Tot cu majoritate românească. Dar aţi uitat să adăugaţi ceva: că tătarii au fost deportaţi ÎN TOTALITATE, că au fost COLONIZAŢI evrei şi ruşi, că moldovenii au fost supuşi unei crunte politici de deznaţionalizare, că inclusiv în zilele noastre Transnistria cunoaşte o densitate mult mai mică faţă de a altor regiuni, că populaţia adusă pentru „colonizare” era ea însăşi adusă din zone cu populaţie rară – e exemplu de pe Volga, de unde erau khazarii. Şi că tot ceea ce am inslus mai sus poartă denumirea cu un termen mai modern de „inginerie socială”.
  Apropo, spune chiar Soljeniţin că aşa-zisa „Zonă de rezidenţă” a fost primul proiect de inginerie socială. Dar s-a ferit „rusul” din el să afirme că cei mutaţi acolo proveneau mai dinspre Volga şi Don. S-ar fi ivit altă problemă: cât de băştinaşi sunt cazacii de „pe Donul liniştit” ridicaţi în slăvi de moscoviteni? Aşa că a dat şi el înainte cu „evreii care au învăţat idiş în Germania” şi i-a apucat dorul de ducă în zonele din care provin goţii.
  Luaţi-o mai temeinic şi nu vă mai aruncaţi. Renunţaţi la şabloanele istorice. Începeţi cu Bizanţul şi împăraţii iconoclaşti.
  PS: despre cât de benefic era statutul de supus rusnac în Principate în sec XIX luaţi-l pe Ion Ghica la recitit. Şi iar vă îndemn să renunţaţi la şabloanele cu pricina măcar pentru faptul că o bună perioadă de timp nu se rea putea spune ceva despre nocivitatea supuşilor Rusiei activi în ţinuturile româneşti. Ne îmbrăţişa Moscova prea tare.

 60. ALM Says:

  @Ileana Andersson
  Aşa este, nemţii i-au cărat după ce honvezii i-au ghetoizat.

  Dă clic pentru a accesa holocaust_in_northern_transylvania.pdf

 61. Donkeypapuas Says:

  @olimpiotul666

  Grafia latină vine din… Principate. Iancu Văcărescu avea deja pregătită o formă de trecere rapidă la grafia latină. Dar… s-a lovit de rusnacii care tocmai ne impuseseră Regulamentul. Aşa că s-a folosit un alfabet de tranziţie, utilizat mai ales de colaboraţionistul principal al Moscovei pe tărâm cultural, Heliade-Rădulescu. Cuza a profitat de conjunctura politică favorabilă şi a scos dintro lovitură aberaţia aia de struţo-cămilă slavonesco-latinească. Puteţio să verificaţi pe site-ul BCU Cluj citind publicaţiile din Transilvania că acestea foloseau şi ele tot literele slavone.
  Pentru lămuriri: Cornelia Bodea, Fața secretă a mișcării prepașoptiste române: unitatea națională
  Iar după ce veţi citi ceea cev-am propus, vă recomand să luaţi Scrisorile lui Ion Ghica către Vasile Alecsandri. Capătă alt sens.

 62. mihai444 Says:

  te felicit pt. cele 2 postari,Roxana 🙂 bravo! mi-au intrat la inimioara 😉

 63. Donkeypapuas Says:

  @Ghita Bizonu (din nou)

  Vă felicit pentru trimiterea către opera lui Stere. Nu numai Kruşevan/Braşevan este portretizat acolo ci şi Purişkevici – asasinul lui Rasputin – amândoi renegaţi care şi-au trădat naţiunea pentru a preamări maica Rossie. Nu numai că erau fanatici antiudei, dar erau viscerali antiromâni. Precum mai recentul Mărăcuţă de pe la Tiraspol.

 64. Roxana Iordache Says:

  @rasvancristian. Sincer nu rămân datoare. 🙂

  @ALM. Wrong! Am fost dintre foarte puţinii care au scris atunci contra lui Băsescu. În turul întâi l-am votat pe Ciuhandu, în finală, pe Năstase. Am spus de atâtea ori, dar probabil că n-aţi fost atent. La parlamentare am votat PNŢCD. Mi-ar fi fost scârbă de mine dacă aş fi pus ştampila pe PD şi pe Băsescu. Am spus-o de-atunci. Degeaba.

  @Ileana, mulţumesc, eu mă refeream la regimul represiv din interiorul graniţelor de atunci ale Ungariei, dar ai dreptate să faci precizarea, ca să se evite confuziile.

  @Bizoane, stai liniştit, că jurnalism de top am tot făcut şi după, atunci eram chiar la început, ba chiar i-am păcălit, că e un exemplar cu un editorial al meu în Muzeul Presei de la Washington. 😆 Problema e nu cu ei, cu noi, aici, că au distrus toată presa bolnavii-ăştia care nu suportă critica.

  Ca de obicei, greşeşti prin generalizare. Şi prin omisiune. Crezi că dacă ai să refuzi să răspunzi la întrebarea de ce elitele României au aderat, iniţial, la mişcare, fenomenul n-a existat? Sigur că au fost şi tâmpiţi, şi încă mulţi, ca în orice mişcare de masă, de tip cazon – detest chestiile-astea şi se ştie.

  În rest, eşti nesimţit. Pentru ultima remarcă. Chiar crezi că ai să-mi faci probleme, dacă arunci cu clişeul de „ieşiri antisemite!? Asta-i o porcie cam infamă, nu crezi? 😉

  Nu poţi să te debarasezi de fixisme şi prejudecăţi. De ce crezi că a fost pus de-alde Tismăneanu să confişte un proces atât de important? Nu cumva ca să-l deturneze şi să-ţi dea ţie muniţie oarbă în războiul civil din care nu te hotărăşti să ieşi, din 90 încoace, deşi eşti suficient de inteligent ca să-ţi dai seama că e indus de mafioţii care au interesul să dezbine ca să stăpânească. Ţi-am spus asta de mai multe ori, dar persişti, de unde pot deduce clar că e opţiunea ta să le faci jocul păpuşarilor.

  Cum am scris şi în postarea asta şi alte dăţi, n-ai să vezi proces al comunismului, ci doar o mascaradă cu executanţi cât mai periferici, prin care să se condamne efectele, nu cauza. Cauza duce la Neulander, Nikolski, Bruker, Pauker ş.a.m.d.

  Încă o chestie: Ronald Reagan era irlandez. 🙂 Dar m-ai făcut praf fiindcă mi-ai făcut observaţie cu el. 😆

  P.S. De fapt, dacă spui că vrei să împuşti câini, asta spune totul despre tine. Spune ceea ce de altfel singur ai recunoscut, că ai împuşca şi oameni. :mrgreen:

  Apropo, să-ţi adresez un 45 ţi-ar conveni? 😛

  @Donkeypapuas. E bună polemica, dar n-are rost să vă încontraţi exclusivit, tu şi Olimpiu. E bine să recunoaştem toate contribuţiile şi să nu arogăm supremaţii. Oricum, locul geometic e Făgăraşul. 🙂

  @conumishu. Bun venit la comentarii! În parte, sunt de acord, dar s-ar putea să exageraţi cu privire la Crin Antonescu. 🙂

  @mihai444. 😳

 65. ALM Says:

  @Roxana
  Am zis şi io la plezneală! Pasiunea blogăritului m-a apucat abia după 2005. Până atunci aveam de lucru …

 66. Donkeypapuas Says:

  Nu arog nimănui nici o supremaţie. Dacă ar fi fost atent acest ins ar fi observat pomenit numele mitropolitului transilvan Simion Ştefan, cel care a tradus Noul Testament. Dar are şi el un fix – ca toţi cei cărora li se pune pata pe „mitici”: gaia-maţu „Şcoala ardeleană”. Genul de om care nu se uită la context.

 67. Roxana Iordache Says:

  @ALM. Blogul meu e din 2007. Contra lui Băsescu şi a alianţei PNL cu PD am scris în „România liberă”, înainte de alegerile generale din 2004. De fapt, contra lui Băsescu am scris de la început.

  @Donkeypapuas. Greşeala ta, Mariane, e premisa de adversitate pe care le-o aplici unora care îţi sunt sau îţi devin antipatici. Nu-i corect nici să minimalizezi rolul Şcolii Ardelene. Şi nu-i corect nici să-i atribui omului vreo „pată pe mitici”. Ca dovadă că s-a însurat la Bucureşti. 🙂

 68. STIRILE ZILEI (11.10.2013): ROXANA IORDACHE – Daca mergi la originea holocaustului rosu, dai de autorii raportului Wiesel. Obligatoriu copiii la gradinita de la 5 ani | Saccsiv's Weblog Says:

  […] Roxana Iordache: SĂ-L VOTEZE ELIE WIESEL! […]

 69. Donkeypapuas Says:

  Cu Olimpiu polemica a pornit de aici:

  https://roxanaiordache.wordpress.com/2013/10/09/sa-l-voteze-elie-wiesel/#comment-131583

 70. TOVARASUL CRIN, “LEGIONARII”, “EXTREMISTII” SI ADEVARATA MIZA: CRIMINALIZAREA CRESTINILOR SI A DISCURSULUI NATIONALIST. Cum este pusa in pericol legalitatea cinstirii SFINTILOR INCHISORILOR de un proiect de lege pur bolsevic inspir Says:

  […] Roxana Iordache: SĂ-L VOTEZE ELIE WIESEL! […]

 71. TOVARASUL CRIN, “LEGIONARII”, “EXTREMISTII” SI ADEVARATA MIZA: CRIMINALIZAREA CRESTINILOR SI A DISCURSULUI NATIONALIST. Cum este pusa in pericol legalitatea cinstirii SFINTILOR INCHISORILOR de un proiect de lege pur bolsevic inspir Says:

  […] Roxana Iordache: SĂ-L VOTEZE ELIE WIESEL! […]

 72. TOVARASUL CRIN, “LEGIONARII”, “EXTREMISTII” SI ADEVARATA MIZA: CRIMINALIZAREA CRESTINILOR SI A DISCURSULUI NATIONALIST. Cum este pusa in pericol legalitatea cinstirii SFINTILOR INCHISORILOR de un proiect de lege pur bolsevic inspir Says:

  […] Roxana Iordache: SĂ-L VOTEZE ELIE WIESEL! […]

 73. TOVARASUL CRIN, “LEGIONARII”, “EXTREMISTII” SI ADEVARATA MIZA: CRIMINALIZAREA CRESTINILOR SI A DISCURSULUI NATIONALIST. Cum este pusa in pericol legalitatea cinstirii SFINTILOR INCHISORILOR de un proiect de lege pur bolsevic inspir Says:

  […] Roxana Iordache: SĂ-L VOTEZE ELIE WIESEL! […]

 74. TOVARASUL CRIN, “LEGIONARII”, “EXTREMISTII” SI ADEVARATA MIZA: CRIMINALIZAREA CRESTINILOR SI A DISCURSULUI NATIONALIST. Cum este pusa in pericol legalitatea cinstirii SFINTILOR INCHISORILOR de un proiect de lege pur bolsevic inspir Says:

  […] Roxana Iordache: SĂ-L VOTEZE ELIE WIESEL! […]

 75. TOVARASUL CRIN, “LEGIONARII”, “EXTREMISTII” SI ADEVARATA MIZA: CRIMINALIZAREA CRESTINILOR SI A DISCURSULUI NATIONALIST. Cum este pusa in pericol legalitatea cinstirii SFINTILOR INCHISORILOR de un proiect de lege pur bolsevic inspir Says:

  […] Roxana Iordache: SĂ-L VOTEZE ELIE WIESEL! […]

 76. conumishu Says:

  Nu-l cred scos din cărți pe Crin. Dacă nu se retrage el, șansele îi rămîn reale în orice configurație. Poate fi foarte bine ales de o nouă alianță DA. Eu, cel puțin, nu am memoria atît de scurtă încît să uit cine l-a adus pe „scelerat” (citez din Tăriceanu) la Cotroceni. configurația sau conjunctura se poate repeta.

  Crin nici nu se abate prea mult (citește – deloc) de la linia de consiliere de pînă acum: Bogdan Teodoescu – invenția lui Max Bănuș, Mungiu – invenție Soros (conform afirmațiilor lui Antonescu, într-o emisiune tv de acum un an și ceva, discută cu respectiva și, citez aproximativ, i-a cerut să-i dea vreo 2 tineri să-l ajute. Alianța civică, cu alte cuvinte. Acum e Șnmecher – pilot, nu? Ca orice pilot, pilotează. Pentru el există întotdeauna varianta catapultării, dacă nu mai poate redresa avionul.

  Cît despre partidul liberal, pare să fie bun pentru orice, alianța civică și-a găsit o casă aici (înainte era pe străzi), Petrică stă și el bine-mersi, Stolojanul, alt terminator emerit, a zăcut cu anii la ei și era cît pe aci să scrîșnească de la Cotroceni propulsat din sînul PNL. Om recunoscător, s-a strîns mai apoi la sînul celui care îi plîngea pe umăr cînd era muribundul „dragă Teo”. Am o singură liniște, sigur Teo l-ar fi decorat pe Teocheș mai repede. Despre prietenia PNL cu UDMR, ce să mai vorbim, orice candidat liberal se poate bizui pe votul maghiarului la turul doi.

  Să nu uit, contribuția importantă, politic și electoral vorbind, la realegerea lui Băsescu, alături de vizitarea Vîntului în noapte, la susurul șarpelui Hrebenciuc și cu tehnica operativă furnizată de cine trebuie, au avut-o tot liberalii, prin propunerea aberantă cu neamțul de la Sibiu musai prim-ministru.

  Crin și liberalii lui, altfel o ceată foarte amestecată, practică un joc simplu, schițat public, de altfel, de „supraponderalul cu barbă” (sucuba – abreviat), cum se auto intitula eroic, Bogdan Teodorescu: semnalizează naționalism pentru electorat, în manifestările publice cu caracter emoțional sau ]n emisiuni tv de audiență mare, și acționează invers, mai discret, mai „circulați, nu e nimic de văzut aici”. Nu știu de ce se chinuiesc atît, că și PSD-ul face același lucru și electoratul fiecăruia rămîne fidel, iar o alternativă la partidele acceptate de către străini tot nu există, reprezentarea politică a naționalismului, chiar puternic minoritară, a fost exterminată din România.

  Repet, dacă firmanul se va acorda cu fermitate altcuiva, atunci Crin va reedita gestul lui Constantinescu, probabil fără lacrimi, dar nu și fără frustrare. Pînă atunci, se pregătește cu propuneri de ordonanțe și alte acțiuni care să-l lege cît mai strîns de cei care pot să-l aducă la, mă rog, putere. Poate că se ascunde un Mihai Viteazul în el…

 77. TOVARASUL CRIN, “LEGIONARII”, “EXTREMISTII” SI ADEVARATA MIZA: CRIMINALIZAREA CRESTINILOR SI A DISCURSULUI NATIONALIST. Cum este pusa in pericol legalitatea cinstirii SFINTILOR INCHISORILOR de un proiect de lege pur bolsevic inspir Says:

  […] Roxana Iordache: SĂ-L VOTEZE ELIE WIESEL! […]

 78. Iacobini Ariel Says:

  http://www.cpcar.ro/INSTITUTUL-ELLIE-WIESEL-%C5%9EI-IICCMER.php

 79. TOVARASUL CRIN, “LEGIONARII”, “EXTREMISTII” SI ADEVARATA MIZA: CRIMINALIZAREA CRESTINILOR SI A DISCURSULUI NATIONALIST. Cum este pusa in pericol legalitatea cinstirii SFINTILOR INCHISORILOR de un proiect de lege pur bolsevic inspir Says:

  […] Roxana Iordache: SĂ-L VOTEZE ELIE WIESEL! […]

 80. TOVARASUL CRIN, “LEGIONARII”, “EXTREMISTII” SI ADEVARATA MIZA: CRIMINALIZAREA CRESTINILOR SI A DISCURSULUI NATIONALIST. Cum este pusa in pericol legalitatea cinstirii SFINTILOR INCHISORILOR de un proiect de lege pur bolsevic inspir Says:

  […] Roxana Iordache: SĂ-L VOTEZE ELIE WIESEL! […]

 81. TOVARASUL CRIN, “LEGIONARII”, “EXTREMISTII” SI ADEVARATA MIZA: CRIMINALIZAREA CRESTINILOR SI A DISCURSULUI NATIONALIST. Cum este pusa in pericol legalitatea cinstirii SFINTILOR INCHISORILOR de un proiect de lege pur bolsevic inspir Says:

  […] Roxana Iordache: SĂ-L VOTEZE ELIE WIESEL! […]

 82. TOVARASUL CRIN, “LEGIONARII”, “EXTREMISTII” SI ADEVARATA MIZA: CRIMINALIZAREA CRESTINILOR SI A DISCURSULUI NATIONALIST. Cum este pusa in pericol legalitatea cinstirii SFINTILOR INCHISORILOR de un proiect de lege pur bolsevic inspir Says:

  […] Roxana Iordache: SĂ-L VOTEZE ELIE WIESEL! […]

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: