CÂT DE ŞANTAJABIL POATE FI CHILIMAN?

Nu m-aş fi gândit că un boier ca Andrei Chiliman va ajunge să se prostitueze. Şi încă în asemenea hal încât să se înhăiteze cu loaza sistemului, adică MRU. Numai Sadoveanu s-a mai prostituat aşa. Numai că el cel puţin şi-a justificat laşitatea prin faptul că se proteja de represiune (puşcărie politică). Pe când Chiliman se protejează de Codul Penal. Că altfel nu se explică asemenea degradare. Nu doar politică. Fiindcă e jalnic să ajungi dintr-un om, o parodie. Dintr-o conştiinţă, o zdreanţă. Dintr-un aristocrat, un ratat.

Ce vreţi ratare mai mare decât băseala România Lăbăreală?  Ar trebui interzis prin lege să se folosească numele ţării în denumiri poolitice.

Chilimaniada. Va urma. 😉

P.S. Am un prieten american de origine română, cred că-l ştiţi, dacă vreţi să ştiţi cum se traduce în practică teoria cu: eu te-am făcut, eu te omor. 😆

Data viitoare.

P.S. Până atunci, o urare: să-l pupaţi în dorsale pe Mihai Bălăşescu! Dacă vă lasă. 😆

26 răspunsuri to “CÂT DE ŞANTAJABIL POATE FI CHILIMAN?”

 1. CÂT DE ŞANTAJABIL POATE FI CHILIMAN? » Bloogle Says:

  […] Original Blog » […]

 2. johnson1312 Says:

  Am facut o adevarata pasiune pentru articolele in care Chilman si-o ia in bot ! Le astept !

  PS.Balasescu nu-i ala care-a rupt canapeaua lui Crin cu bunaciunea aia de roscata de la PNL ?

 3. Marius Mina Says:

  Link-uri ajutatoare : Ioana Costescu , aghiotanta lui Chiliman , tun imobiliar programat in Sectorul 1, in cardasie cu Sebastian Lazaroiu

  1. http://mariusmina.blogspot.com/2013/09/ioana-costescu-aghiotanta-lui-chiliman.html

  2. http://mariusmina.blogspot.com/2013/06/miscarea-basesculara-si-sfantul-andrei.html
  3. http://mariusmina.blogspot.com/2013/07/scrisoarea-penibilului-chiliman-catre.html
  4.http://mariusmina.blogspot.com/2013/06/andrei-chiliman-sponsor-principal-al.html
  5. http://mariusmina.blogspot.com/2013/08/andrei-chiliman-dat-piata-amzei-pe.html

 4. johnson1312 Says:

  Da,m-am uitat…Andreea Lambru pe care au pus-o sefa la SGG in locul lui Mihalache alt spargator in figuri frate….woooou,are Crin niste consilieri…beton armat 😡

 5. Horatiu Buzatu Says:

  Nu doar România Liberală conține denumirea țării ci și România Dreaptă. Ca să nu mai vorbim despre mult mai cunoscutul PRM – Partidul România Mare, unde neobrăzarea este maximă …

 6. Marius Mina Says:

 7. Sandi Says:

  A aparut „frizerica” Preda cu o bomba , vrea el :

  http://www.cotidianul.ro/preda-de-martea-trecuta-antonescu-nu-mai-e-candidatul-usl-la-prezidentiale-dar-el-nu-stie-222867/

 8. ioprotestatarul Says:

  http://www.televiziuneaseverin.ro/rts4/index.php/arhiva-stiri/12778-protest-pentru-roia-montan.html

 9. Radu Humor Says:

  Cunoscutul jurnalist de știință Alexandru Mironov a descris, în revista Știință&Tehnică, ediția februarie 2012, o tehnologie de extracție a aurului nepoluantă, alternativă la metoda cu cianuri propusă de RMGC și contestă în cadrul protestelor de stradă, de la început de septembrie 2013. În contextul în care liderii politici ai principalelor partide s-au pronunțat împotriva proiectului de exploatare RMGC, iar acesta din urmă urmează a fi respins în Parlamentul României, republicăm aici articolul d-lui Mironov, invitând oficialii români și mass media să investigheze mai amănunțit cazul alternativei nepoluante propuse la Baia Mare.
  Am descris cu puțini ani în urmă – în revista „Esenţial” şi ziarul „Cronica Română”, într-o emisiune de televiziune şi în alta de radio – o tehnologie de extragere a aurului şi argintului din reziduuri miniere prin metode nepoluante, propusă de un grup de cercetare ştiinţifică numit SC Larechim (cercetători care lucraseră anterior la excelentul „Institut pentru metale neferoase” din Baia Mare pe care marea dezindurializare l-a suprimat pur şi simplu). Mediatiatizarea metodei a avut un efect neaşteptat, voi vorbi mai târziu despre dubioasa întâmplare de la Baia Mare, acum mă întorc la tehnologia descrisă de dr. ing. Vasile Coman, un manager cum puţini există în România şi un om în al cărui cuvânt te poţi încrede.
  Prietenul Vasile Coman mi-a spus, atunci, că ei lucrau, de ceva vreme, lao tehnologie care, se pare, avea meritul de a evita cumplitele cianuri. Cele pentru care, vă amintesc, Ungaria ne-a reclamat la Parlamentul European, atunci când am poluat criminal râul Tisa. Băimarenii din echipa SC Larechim-ului descoperiseră un activator, o substanţă care, într-un mediu alcalin amoniacal, permite o reacţie cu cheltuială rezonabilă de energie. Adăugaseră încă o invenţie privind extragerea arsenului din pirite aurifere (brevet RO 120980 / 28.08.2003). În laboratoarele şi atelierele răposatului Institut pentru Metale Neferoase au construit o instalaţie pilot pentru recuperarea aurului şi argintului din piritele de la Şuior. Odată instalaţia pusă la punct, şi după un şir lung de experimente (24 şarje de câte 200 kg pirite), ei ajunseseră să poată asigura un proces constant de recuperare. Pe care îl pot sintetiza în câteva propoziţii.
  Prin reactoare, vase de stocare şi uscătoarele instalaţiei s-au pompat 400 kg pirite aurifere (3 şarje au fost rebutate), tratate cu tiosulfat de sodiu în soluţie; în urma operaţiilor, chimiştii băimăreni au obţinut 43,97 g aur (cu un randament de 99,5% !) şi 165,7g argint (randament 91,4%), în 30 ore-manoperă, cu un consum de combustibili de 110 metri cubi de gaz metan, 500kwh energie electrică şi 3 metri cubi de apă. Dar din prelucrare rezultă şi un produs secundar de mare valoare, trisulfura de arsen. La o rejudecare a procesului tehnologic, iată ce rezultă: că din o tonă pirită auriferă se obţin 13,25 kg trisulfură de arsen, la un preţ de prelucrare de 1426,24 RON. Ceea ce înseamnă că această substanţă utilă în industria vopselurilor, pirotehnie, fibre optice, aliaje speciale, chiar în industria de armament s-a obţinut la SC Larechim cu doar 400 euro/kg (dar, atenţie, pe piaţa mondială se vinde la preţuri mult mai mari, între 5000 euro-8000 euro, după cum variază bursa materiilor prime!). Un calcul simplu ne arăta că din cele 500.000 tone aflate atunci în haldele de la Flotila centrală s-ar fi putut obţine, doar prin valorificarea acestui produs secundar, sume ameţitoare – preiau cifra din raportul băimărean: 341.890.000 euro!! Şi chiar dacă aurul şi argintul recuperate din haldele Maramureşului nu reprezintă decât 20% din această sumă, să recunoaştem că averea din deşeurile minelor aurifere este uriaşă, putând să acopere datoriile externe ale României – aşa cum s-a întâmplat, de pildă, cu celebrul zăcământ de la Comstock din Virginia City, Nevada, în a doua jumătate a sec. al XIX-lea, care a echilibrat, în acea vreme, balanţa comercială a SUA!
  Or, noi şi urmaşii noştri nu avem moştenire din istoria milenară a mineritului doar haldele maramureşene (cu 10-12 g aur per tonă şi 50 g argint per tonă), ci şi pe cele de la Certej – Deva (8-10 g aur şi 150 g argint per tonă) şi Roşia Montană (2 g aur şi 15 g argint per tonă). Adica: „Munţii noştri aur poartă, noi cerşim din poartă-n poartă.”
  Îi numesc pe eroii de atunci ai cercetării ştiinţifice din Maramureş: dr. ing. Jack Goldstein, ing. Gabriel Duda, dr. ing. Corneliu Pop, ec. Loredana Năftănăilă şi dr. ing. Vasile Coman, nu ştiu dacă ei mai lucrează şi acum la acel proiect, trebuie să vă spun că în 2009 ei adresaseră o scrisoare-manifest Academiei Române, preşedintelui ei, prof. univ. Ionel Haiduc, chimist cu largă recunoaştere internaţională, dar au fost sesizate şi ministerele de resort (ale Economiei şi Mediului).
  Fac fixarea temei – aşa cum am învăţat la cursurile de pedagogie – o fac pentru politicieni: pentru 1 kg aur şi 5 kg argint extrase din haldele de pirite prin metoda SC Larechim se consumă 0,7 t tiosulfat de sodiu, între 0,2 şi 0,9 t var, 0,02 t NaOH, 0,5 t sulfat de amoniu şi circa 0,03 t „activatori”. În total, de 1,5-2 ori mai mult cantitativ decât pentru tehnologiile pe bază de cianuri – dar la preţuri de 2,5 ori mai mici!
  Adăugaţi câştigul enorm pe care îl aduce trisulfura de arsen – şi aveţi în faţă una dintre posibilele mari lovituri economice ale României. Mai era atunci nevoie de doar o investiţie de circa 100.000 euro, care ar fi trebuit să ţină în viaţă grupul de chimişti băimăreni şi să contribuie la apărarea bogăţiilor ţării şi curăţeniei ei.
  Dar: la scurtă vreme după demersurile mele jurnalistice, laboratorul de la Baia Mare a fost vandalizat de indivizi rămaşi, fireşte, necunoscuţi. Este vorba, desigur, de o coincidenţă absolut întâmplătoare cu ofensiva mediatică din ultima vreme – ziare, posturi de radio, dar mai ales clipuri la diverse televiziuni – care vrea să ne convingă să ne aplecăm şi să culegem miliardele de dolari pe care vrea să ni le ofere o companie, desigur, mare prietenă a României. Generozitatea copleşitoare a căutătorilor de aur – „Nu vreţi 4 miliarde de dolari?” – vrea, desigur, să ne facă să privim cu mai multă bunăvoinţă aventura. Numai că, în ceea ce mă priveşte, eu sunt oltean-basarabean, şi în ambele ţinuturi româneşti bântuie ideea că atunci când cineva vrea neaparat să-ţi facă prea mult bine, trebuie să fii atent, foarte atent cu intenţiile lui…
  de Alexandru Mironov

 10. mariusnyc Says:

  http://mirunamunteanu.com/jurnalismul-o-profesie-pe-cale-de-disparitie/

 11. Radu Humor Says:

  ADEVĂRUL DESPRE CONFLICTUL SIRIAN
  DEVESELUL O FALSĂ ŞI TRISTĂ BUCURIE

  “Războiul civil din Siria este parte a conflictului geopolitic strategic pentru câştigarea supremaţiei energetice, consideră Valentin Vasilescu, pilot de aviaţie, fost comandant adjunct al Aeroportului Militar Otopeni, licenţiat în ştiinţă militară la Academia de Înalte Studii Militare din Bucureşti-promoţia 1992.
  El este doar o chestiune legată de bani, neavând nimic comun cu religia, instaurarea democraţiei sau cu utilizarea armelor chimice. În acest război, SUA şi aliaţii săi, Arabia Saudită, Qatarul şi Turcia, sunt interesaţi de alungarea de la putere a regimului Assad, prin orice mijloace, pentru simplul motiv că interesele poporului sirian se suprapun oarecum cu cele ale Rusiei.
  Dislocarea de forţe militare americane în Balcani a fost obiectivul principal al Pentagonului încă din 1992, ca o garanţie a faptului că SUA îşi propusese scopuri politice şi economice strategice în zonă. Halliburton, Exxon-Mobil şi Chevron au finanţat compania Albanian-Macedonian-Bulgarian Oil (AMBO) cu sediul la New York pentru a proiecta şi construi conducta trans-balcanică care urma să transporte petrol din Marea Caspică până la terminalul de la Burgas (Bulgaria) şi apoi prin Macedonia până la portul albanez Vlore, de la Marea Adriatică. Scopul construirii acestei conducte fiind acela de a elimina Rusia, din lista furnizorilor de gaze din zona de sud, centru şi est a Europei.

  România nu avea nimic de câştigat de pe urma acestei combinaţii, întrucât traseul AMBO ocolea teritoriul românesc şi din partea americanilor nu exista nici o intenţie de a-i furniza gaze. Cu toate acestea, regimul Emil Constantinescu a cedat celor trei concerne americane, reprezentate de generalul Wesley Clark- comandantul forţelor NATO în timpul războiului din Kosovo, suveranitatea asupra spaţiului aerian al României, aşa cum a făcut-o şi cu aurul de la Roşia Montană, dat pe degeaba unei firme private, cu sediul într-o cutie poştală. Decizia lui Emil Constantinescu, în numele României, i-a permis lui Wesley Clark să bombardeze obiective civile şi economice iugoslave, din singura direcţie care nu era apărată antiaerian.
  În 1999, imediat după bombardamentele iniţiate de SUA în Iugoslavia, guvernul american a construit în partea de sud-est a regiunii Kosovo baza militară Bondsteel, una din cele mai mari baze militare din Europa. Ca o coincidenţă, Bondsteel se află plasat într-o poziţie cheie pe traseul propus de AMBO pentru conducta trans-balcanică şi pe traseul coridorului energetic nr. 8 care leagă Asia Centrală de Europa Occidentală.
  Între timp, atât construcţia conductei trans-balcanice AMBO cât şi a gazoductului Nabucco au fost abandonate de către SUA şi de statele sale satelit din Europa, întrucât zăcământul azer de la Shah Deniz are o capacitate de sub 12 miliarde metri cubi pe an, adică mai puţin de jumătate din volumul minim necesar pentru Nabucco. Baza militară Bondsteel din Kosovo a rămas însă activă, semn că obiectivele SUA în zonă au rămas neschimbate, planurile lor suferind doar anumite schimbări, în sensul desemnării altei surse de aprovizionare cu gaze naturale.
  OPEC (Organizaţia ţărilor exportatoare de petrol) a publicat un raport pe 2012 din care reiese că câştigurile realizate din exportul de petrol brut de ţările membre (mai puţin Iranul) au fost de 982 miliarde USD, Arabia Saudită realizând 1/3 din veniturile OPEC, adică 311 miliarde USD. Trebuie menţionat faptul că Arabia Saudită este de câteva decenii cel mai important jucător al OPEC, având cele mai mari rezerve de petrol din lume (265 miliarde barili), urmată de Venezuela (211 miliarde barili). Însă în topul ţărilor cu cele mai mari rezerve de gaze naturale conduce Rusia cu 25,02%, urmată de Iran (15,57%). Qatarul ocupă locul 3 (13,39%), Arabia Saudită locul 5 cu 3,92% iar Emiratele Arabe Unite locul 6 (3,19%). Împreună, Qatarul, Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite, deţin 20,3% din rezervele de gaze naturale ale lumii, în timp ce Azerbaidjanul se află pe locul 25, cu 0,9 %.
  Prin urmare, în 2009, cu un an înainte de declanşarea „primăverii arabe” şi totodată anul invocat de fostul ministrul francez Dumas, potrivit căruia britanicii a început planificarea acţiunilor necesare dezagregării Siriei, șeicul Hamad bin Khalifa Al Thani, suveranul Qatarului, a avut o serie de consultări extrem de importante cu președintele turc, Abdullah Gul, și cu premierul Recep Tayyip Erdogan, în stațiunea turistică Bodrum din vestul Turciei. Ele s-au axat iniţial pe realizarea unei conducte de gaz din Qatar în Turcia.
  De la nodul de reţea din estul Turciei, gazoductul trebuind să furnizeze gazele necesare sudului, centrului şi estului Europei pe vechiul traseu al conductei Nabucco, scoţând astfel Gazpromul de pe piaţă. Primul tronson al acesteia ar fi trebuit să plece din Qatar, traversând Arabia Saudită, Iordania şi Siria (de la Deir Ali, la graniţa cu Iordania–Damasc, Homs, Baniyas, Idlib şi Aleppo, oraşele siriene unde rebelii islamişti au organizat cele mai puternice centre de rezistenţă) ajungând în Turcia.
  Anticipând în mod inexplicabil ceea ce urma să se declanşeze abia pe 25 ianuarie 2011 în Egipt şi pe 15 februarie 2011 în Libia, Qatarul a inclus în discuţie construcţia unei reţele suplimentare de alimentare pentru Nabucco, având ca sursă zăcămintele de gaze din Libia şi utilizând gazoductul existent Arab gas Pipeline (AGP) care alimenta Egiptul. În acelaşi an (2009), compania de stat Qatar Petroleum a demarat un program de investiţii la zăcământul de gaze din nordul ţării care vizează triplarea capacității de producție anuală de GNL, până la sfârşitul lui 2013.
  În acelaşi an 2009, Assad a refuzat să semneze acordul propus de Qatar, Turcia şi Arabia Saudită, de construcţie pe teritoriul Siriei a tronsonului gazoductului menit să aprovizioneze piețele europene. În anul 2010, Assad a continuat negocierile cu Iranul pentru o conductă de gaze alternativă prin Irak direct în Siria.
  La summit-ul NATO de la Lisabona din noiembrie 2010, preşedintele Traian Băsescu a acceptat în numele României, amplasarea la Deveselu a 3 baterii x 8 rampe de lansare de rachete RIM-161 Standard Missile (SM-3 bloc 1B) care distrug rachetele balistice inamice în faza lor de croazieră. Nu mai e nici un secret pentru nimeni că misiunea acestor rachete antibalistice nu este aceea de a apăra România, ci de a intercepta rachetele lansate din Rusia spre ţinte aflate la vest de ţara noastră.
  Tot la summit-ul NATO de la Lisabona, SUA au stabilit că două distrugătoare AEGIS din clasa Arleigh Burke, alocate Flotei a VI-a aflate în Mediterana să patruleze în Marea Adriatică, la sud de zona Balcanilor de vest. Ele fiind înarmate cu aceleaşi baterii RIM-161 Standard Missile 3 (SM-3) de la Deveselu. Nici un stat din Africa sau Orientul Apropiat nu dispune de rachete balistice care să lovească obiective din zona Balcanilor de vest. Submarinele de atac cu propulsie nucleară ruseşti, alocate flotei din Marea Mediterană, au această posibilitate.
  La acelaşi summit NATO de la Lisabona premierul Recep Erdogan a acceptat propunerea de găzduire pe teritoriul Turciei a unui radar AN/TPY-2 de dirijare a sistemului antibalistic american. El a fost amplasat la baza militară turcă Kürecik (situată la 600 km sud-est de Ankara) din Podişul Anatoliei. Din locul în care a fost amplasat, radarul n-are vizibilitate în direcţia Iranului şi a Irakului, nici spre bazinul mediteranean, ci doar într-un sector de observare de 40 de grade, delimitat de aliniamentul strâmtorilor Bosfor şi Dardanele, coasta Mării Adriatice, sud-estul Italiei şi respectiv litoralul românesc al Mării Negre, Slovacia şi Cehia. Rolul acestui radar fiind acela de a descoperi de la mare distanţă rachetele balistice ruseşti, astfel încât, lansate de pe cele două aliniamente (Deveselu şi coasta Mării Adriatice), rachetele SM-3 americane să le poată intercepta.
  Pentru ca SUA să nu aibă îndoieli referitoare la continuitatea influenţării deciziilor luate de România, odată ajuns premier în aprilie 2012, Victor Ponta l-a desemnat în calitate de consilier personal pe reprezentantul intereselor concernelor americane Halliburton, Exxon-Mobil şi Chevron, adică pe generalul Wesley Clark, în persoană.”

 12. ioprotestatarul Says:

  http://romani-in-lanturi.blogspot.ro/2013/09/dublu-vc-la-finantele-din-mehedinti.html

  Asa ca tradatorul Ponta sa nu se mai murdareasca la gura urland ca Basescu fabrica dosare politicienilor. Toata haznaua politica ar trebui bagata la puscarie. Toti sunt niste parveniti, hoti si corupti. Ponta si slugile sale fac politie politica si dosare cetatenilor care indraznesc sa-si exprime opiniile. Exact ca Securitatea pe timpul regimului criminal comunist! Si eu stiu exact ce vorbesc!

 13. ioprotestatarul Says:

  Si apropo, pentru protestul de astazi mi-au mai dat militienii lui Ponta o amenda! Stoe, spune-le sa-mi faca dracului un abonament!

  http://www.televiziuneaseverin.ro/rts4/index.php/arhiva-stiri/12778-protest-pentru-roia-montan.html

 14. mihai444 Says:

  http://www.agerpres.ro/media/index.php/international/item/224129-Putin-Tarile-europene-au-renuntat-la-valorile-crestine-iar-calea-pe-care-au-aleso-nu-duce-decat-la-degradare-si-primitivizare.html

 15. Ileana Andersson Says:

  http://ioncoja.ro/doctrina-nationalista/manifest-lansat-la-universitate-dati-mai-departe/

 16. Roxana Iordache Says:

  Mihai444, mai dă-ţi-l Doamne iartă-mă, pe Putin! Diavolul moralist. :mrgreen:

  Ileana, scuză-mă, dar nu mă interesează manifestele Securităţii.

 17. Sandi Says:

  Der Spiegel: Roșia Montană, butoiul cu pulbere al României

  The Guardian, Le Monde, Le Figaro sunt doar unele dintre publicații de prestigiu care au abordat în ultimele săptămâni problema Roșiei Montane. Este acum rândul revistei Der Spiegel să publice, în ediția electronică de limbă engleză, un material dedicat unui proiect despre care scrie că ar urma să foloseasca o tehnică învechită, să dea drepturi discreționare unei corporații în fața cetățenilor și să înceapă o exploatare care, având în vedere dezastrul din 2000 de la Baia Mare, ar putea duce la un nou ”Cernobîl” în Europa.

  Dezbrăcate de ciondănelile politice de la București, articolele apărute în presa străină sunt diferite de cele publicate in Romania, unde pădurea de la Roșia Montană nu se vede din cauza copacilor de la Palatul Victoria, Cotroceni sau Toronto. Toate aceste publicații dau un verdict foarte simplu: guvernul a semnat un acord secret cu un infractor, s-a trezit într-o horă în care nu are puterea să-și conducă partenerul, iar aceeași impotență și teamă îl fac să emită proiecte de lege care oferă puteri dicreționare unei corporații pe teritoriul țării. Iar când populația iese în stradă, aceeași teamă și neputință fac ca Guvernul să inventeze o comisie netransparentă prin care se încearcă din nou să se dea câștig de cauză unei companii. Concluzia: în Estul încă sălbatic al Europei, un proiect corporatist poate fi mai puternic decât democrația.

  Iată articolul publicat de Der Spiegel sub titlul ”Butoiul cu pulbere al României”:

  http://www.cotidianul.ro/der-spiegel-rosia-montana-butoiul-cu-pulbere-al-romaniei-222906/

 18. Radu Humor Says:

  Domnule Ioan Olteanu, sunt alături de dvs.
  Din păcate doar „în cuget şi-n simţiri”, deoarece din păcate distanţa geografică mă împiedică ( deocamdată!) să fiu şi acolo undecu un curaj deosebit, cu riscuri ce au rămas aceleaşi şi după căderea la putere a celor împotriva cărora aţi protestat şi venirea la putere a celor pe care i-aţi şi i-am susţinut !
  Ca la noi la nimeni !
  Pe dvs vă admir şi mai mult pentru că fiind un om nu prea dus la biserică şi la propriu şi la figurat 😆 ), aveţi tăria să credeţi că acest popor se poate salva şi fără ajutorul lui Dumnezeu !
  Primiţi vă rog toată stima şi respectul meu !
  Aceleaşi, pentru extraordinara dvs jumătate ce vă stă alături. La bine şi la rău !
  Dar mai ales la rău, unde nu rezistă mulţi/multe !
  Doamne ajută !

 19. Radu Humor Says:

  O mică dovadă a faptului că suntem de aceaşi parte a baricadei ! :

  Se vorbeşte prea mult de mediu, căutând să treacă neobservată această “vînzare de ţară” .
  E poate pentru prima dată când expresia se potriveşte ca o mănuşă nu numai actualilor politicieni, dar şi celor de dinainte !
  Odată cumpărată Securitatea ( printr-o curăţenie făcută de ochii lumii, în care pe tuşă au fost scoşi cei care n-au acceptat trădarea), cel rămaşi au reuşit să controleze la sânge toată clasa politică, indiferent de partid, de stânga sau de dreapta.
  Rarele excepţii care s-au împotrivit unor directive au fost fie diabolizaţi, fie , până la urmă cumpăraţi sau şantajaţi !
  Se pare că Antonescu este mai greu de cumpărat şi de şantajat, iar influenţa Adinei Vălean asupra lui, mai mică decât au sperat serviciile !
  Ba, mai mult, şi Adina a declarat acum deschis că se opune proiectului, după ce făcuse loby pentru el.
  Măcar ăştia ştiu să-şi negocieze preţul nu ca ceilalţi ( asta în eventualitatea că vor ceda şi ei până la urmă ).
  Cred că n-a fost niciodată o afacere atât de murdară şi cu ramificaţii atât de extinse, în timp şi persoane !
  Sper din tot sufletul ca cei care au pus botul ( de la haldele de steril s-a ajuns la toată mina, ba şi la alte mine :mrgreen: ), să aibă soarta oricărui trădător de ţară. Chiar dacă pedeapsa cu moartea a fost abolită la noi ( o meritau din plin câţiva !) , măcar ceva timp de reflecţie şi confiscare a averilor ( nu le poţi spune decât nesimţite ! ) tot ar fi de ajuns.
  Pentru a fii exemplu şi pentru alţi amatori de jefuire a României, ajunsă ca un sat fără câini, deşi e plină de maidanezi, care ne ocupă tot timpul 😉
  Dar mai ales când vor ei să distragă atenţia de la adevăratele probleme, de viaţă şi de moarte ale acestui popor !

 20. Roxana Iordache Says:

  Radu Humor, ai auzit-o tu vreodată pe Adina Vălean pledând pentru RMGC? A pledat pentru expolatarea zăcămintelor.

 21. Roxana Iordache Says:

  Radu Humor, nimeni nu merită pedeapsa cu moartea, pentru că omul nu e Dumnezeu. Singurii care devin dumnezei în viaţă, adică sfinţii, sunt contra morţii. De-aia şi sunt sfinţi. 👿

 22. ioprotestatarul Says:

  @Radu Humor
  Multumesc pentru mesajul de apreciere.
  Subscriu fara rezerve la cel de-al doilea.

  Asa sa fie… Doamne ajuta!

 23. Ghita Bizonu' Says:

  Ai uitat ipoteza ca asta este Chiliman. In mod „natur” asa cum la- facut (educat) dna ma-sa …
  Si ar trebui sa nu uiti/p4r5icepi ca in politica mai ai si toavatsi dubiosi. D’;aia se zice „tovarasi de drum” – iei autobozu 179 (asa cum canta Corina) si de la statia C la statia F stai cot la cot cu d’alde Chiliman … (si reciproca) …

 24. Ghita Bizonu' Says:

  Radu Humor

  v mai sus cestia cuntovarasi de drum …Odată cumpărată Securitatea ( printr-o curăţenie făcută de ochii lumii, în care pe tuşă au fost scoşi cei care n-au acceptat trădarea) .. ca care tradare?! Alungarea lu sir Nae si impuscarea lui ?! Pai atunci cum stam cu „anticomunismu radical” ?! Nu de l;ata da io in 90 am cunopscut cativa „fosti” in comitii si comitete PCR care iute s-au varsat la PNT* devenind „anticomunisti” si „radicali” pentru ca ei ramasesera pe din afara schema. SI faceau „sindicat” cu unii scosi pe linie moarta in anii 50 (gasca Pauker – Luca) si cu altii iesiti din schema dupa 65 (gasca lu Dej partea schimbata) … Este o reactie „omeneasca” insa eu unu nu m-as baza pe cinstea unora ca astia (desi ocazional m-as putea baza pe votu’ lor mai mult „ofticat” decat „interesat”)

  * ca s-au varsat la PNT .. 3 cestii :
  1) lipsa de obraz a „varsatilor” . Niste ……. cum vreti voi sa le ziceti
  2) incapacitatea (normala) a PNT care in primele luni nu putea face trierea „suspirantilor”
  3) aia distrusesera deja un partid (PCR) .. si fiindca li s-a dat ocazia au distrus si pe al doilea (PNT)!!!
  Morala – e bine sa verifici ca la „cadre” pe aderenti. Ca unii iti fac prost renume si altii pot sa fie niste ticalosi pur si simplu (daca vreunu ar fi atat de tampit sa faca Partidul Oamenilor Cinstiti pe pariu ca 80% dintre aderenti ar avea multiple condamnari pentru furt, delapidare, jaf, abuz in serviciu, mita samd. C’asa e omu netrebnic … ) Asta imi aduce aminte de ruda mea prin alianta Nicolae (Nicusor) Nimigeanu (3 arestari, 2 ani fara condamnare ca fusese membru al tineretului PNT si tat-su ceva sef local al PNT ) care sireacu naiv credea sincer ca tov Octavian Paller ar fi fost „anticomunist” … Da e ruda cu ala mai citat azi prin ziare Dumitru Nimigeanu. Amandoi din Tereblecea .. SI uite asa sederea prin CC (Paller) era egala cu sederea prin sistemu penitenciar (Nicusor) . RIP ptr Nicusor nu pentru …
  Sa fim cinstiti verificarea ca la cadre nu e chiar atat de rea …. (alta .. io fiu de burjui trebe cica sa asclut rotomontadele lu Volodea .. fiu de kominternist. Ca cica copii nu raspund ptr faptele parintilor. Da?! Da io ?!?!)

 25. Radu Humor Says:

  Bizoane
  Întâmplător am avut şi eu pe cineva de dincolo, chiar din Tereblecea.
  Mai mult de atât am cunoscut un Nimigean, din Siret mi se pare ( era vărul unei cunoştinţe, dar nu i-am reţinut prenumele).
  Eu am vorbit de ofiţeri de securitate care au dispărut ( unii chiar fizic!) nu de cei care au schimbat calul, pe timp de trecere a apei!
  Te înţeleg şi când aduci în discuţie nedreptatea cu răspunderea fiilor , vizavi de politica taţilor.
  Vizibilă în cel mai nesimţit şi grotesc mod în cazul familiei Tismăneanu, dar şi a altor alogeni !
  În comparaţie cu a familiei tale, sau a mele, de exemplu !
  Pentru că eu am fost exmatriculat din 3(trei) facultăţi şi o Scoală Tehnică Financiară ( N. Kreţulescu), unde dădusem examen pentru că mi se înterzisese să mă mai prezint la examene la orice facultate din ţară.
  Bine, la mine se împletea originea nesănătoasă, cu refuzul de a colabora cu ei !
  Am mai scris despre asta, nu mai ţin minte dacă aici şi nu vreau să mai reţin atenţia cuiva cu aceste „nimicuri”, cum le consideră unii 🙄
  Am să amintesc doar de faptul ( o să vezi imediat de ce !) că până la urmă am obţinut dreptul de a mă prezenta la admitere doar la FF, actualul IDD .
  Amintesc de asta, doar pentru că încă n-am aflat numele binefăcătorului meu !
  Cel care întâlnit odată la „un pahar” , mi-a spus să-i dau lui cererea făcută atunci pe loc, că el rezolvă o situaţie care părea fără speranţă ( chiar şi admiterea la ff îmi fusese refuzată, şi ajunsesem până la ministru în audienţă ).
  După doar două săptămâni am primit acasă, o adresă din partea ministerului prin care mi se confirma aprobarea !
  Gândeşte-te că eu n-am ştiut niciodată, cum nu ştiu nici acum, cine a fost acel, pentru mine – OM.

 26. mihai444 Says:

  Roxana@ mi-am zis ca e de semnalat articolul.departe de mine de a fi un fan al lui Putin, insa pana la urma vezi ca niciun alt mare politician nu a spus atatea adevaruri 😉

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: