DESPRE LIBERTATEA PRESEI, CĂTRE RADU TUDOR

Foto via http://radu-tudor.ro/crucea-dreptatii-se-ridica-la-apusul-vietii-lor/

Dragă Radu Tudor,

Scrii pe blogul tău o poemă la fel de frumoasă ca şi titlul: „Crucea dreptăţii se ridică la apusul vieţii lor”. Susţii, adică, iartă-mă, o iluzie. Faptul că li s-ar face dreptate la apusul vieţii puţinilor supravieţuitori ai holocaustului comunist prin incriminarea unor torţionari, gardieni şi a altor elemente marginale. Deci, omagiul tău mi se pare gândire doritoare, nu reflectare a realităţii.

Şi e foarte frumos gândit şi foarte frumos scris, Radule! Şi foarte inspirat să ilustrezi cu Crucea Coposu. Numai că, din păcate, n-ai dreptate, nu se ridică nici o cruce a dreptăţii. Doar aia, simbolică, din poză. Se tratează efectele, nu cauza. Sistemul se protejează pervers, livrează la devorare plevuşca, executanţii, nu autorii, criminalii, instigatorii. De mult intenţionez să scriu despre asta şi am s-o fac.

Îmi permit să-ţi transmit şi un mesaj, cel puţin aparent, în afara subiectului tău. Eu cred că se leagă.

Te înţeleg. N-ai unde merge în altă parte în presă – m-ai înţeles, în sensul că toată presa e controlată – şi tu personal ai toată libertatea editorială. Cine n-ar profita de ea? Doar atât, că ar fi corect – pentru tine şi pentru cauza libertăţii – să nu mai blamezi demonstranţii din Piaţa Universităţii pentru faptul că denunţă controlul asupra presei. Ar trebui să le mulţumeşti, că strigă ceea ce tu trebuie să taci. Singurul lucru pe care-l taci, când e vorba de nedreptate. Şi repet, te înţeleg. Dar poţi tăcea şi când e vorba să nu te legi la cap fără să te doară. Ştii prea bine că presa e în regim de ocupaţie, iar faptul că tu eşti excepţia care confirmă regula nu-i corect să te determine să afirmi că libertatea presei din România e o regulă, iar cazurile de ocupaţie, excepţii.

Ştii că sunt sinceră, deci, nu te mint nici prin omisiune. Adică, nu ţi se pare că de când cu Sorin Alexandrescu la DNA, Antena 3 a semnat pactul de coabitare? 😐

Dar chiar şi aşa, deci, ar fi de înţeles o anumită prudenţă, etc. Ceea ce e inacceptabil şi grav detestabil e excesul de zel. Refuz să mai urmăresc Antena 3, din pricina prestatorilor de servicii oneroase – deci, greţoase – în care s-au transformat Gâdea şi Badea. Numai când mă gândesc la halul de prostituţie la care au ajuns să se preteze – şi despre Badea, chiar n-aş fi crezut – mă apucă o profundă senzaţie de vomă. Cum să nu speculeze sistemul aşa ceva? Curvele – mai ales cele de lux – se şantajează după care se lichidează din chiar cauza propriului consimţământ la obiectul şantajului. De aici şi diversiunea extrem de perversă comisă de trimişii băsecurişti cu afişul prin care se cere moartea lor. Chestie prin care sunteţi manipulaţi să vă solidarizaţi contra extremiştilor infiltraţi în Piaţa Universităţii şi să-i denunţaţi de-a valma cu demonstranţii autentici care denunţă controlul sistemului asupra presei. Control pe care, până la „coabitare”, nu oboseau să-l denunţe chiar jurnaliştii de elită ai Antenei 3, în frunte cu tine.

Îţi dai seama că am să înţeleg dacă respingi comentariul meu. Doar că cocoloşirea gunoiului sub covor înseamnă epidemie. Şi chiar nu-mi pot închipui că oameni ca tine şi Oana Stănciulescu s-ar putea molipsi.

Îţi spun la fel de sincer pe cât te-am criticat, tu şi Oana Stănciulescu sunteţi singurii care nu „prestează” (ea greşeşte doar prin vehemenţa nereflectată contra Bisericii Apostolice în care e botezată. Chiar şi Oana Stancu s-a prostituat. 😦 Sau poate doar s-a prostit, ceea ce e lamentabil: am văzut-o într-o ipostază în care presta smiorcăindu-se ca urmare a unei manipulări grosiere, blamând stupid bieţii căţei ai străzii, diversiune prin care s-a mascat o crimă oribilă – şi o întreagă reţea, şi s-au servit interesele mafiei hinghereşti -, crimă pe care vechea Oana Stancu nu s-ar fi lăsat până n-ar fi dat-o la iveală după o anchetă impecabilă. Acum, se mulţumeşte cu teme servite de sistem.

În loc de vituperarea protestelor legitime contra presei de ocupaţie, era de aşteptat din partea ta şi a Oanei Stănciulescu să vă solidarizaţi cu Lucian Avramescu, Sorin Roşca Stănescu, Monica Ghiurco, Miruna Munteanu şi ceilalţi jurnalişti adevăraţi cenzuraţi la porunca sistemului. De fapt, eliminaţi. Mira-m-aş ca Moise Guran să nu fie cenzurat pentru că l-a călcat, elegant, în picioare pe premierul Ponta.

Sigur că n-ave(a)ţi cum să vă solidarizaţi deschis, repet şi repet, înţeleg asta. Dar e regretabil faptul că tu cauţionezi cu verticalitatea ta statutul ancilar pe care îl are presa din România la ora actuală.

E un motiv de adâncă tristeţe.

Motiv pentru care îţi scriu această scrisoare deschisă. Cu drag.

UPDATE. Urmează răspunsul lui Radu Tudor de pe blogul lui. După care, micul meu rămas bun, nici nu contează dacă îl publică sau nu, e dreptul lui orice ar decide. Cu precizarea că niciodată nu am scris în vreo postare ceva împotriva lui, aşa cum susţine. Totuşi, îl înţeleg, nu oricine poate plăti preţul demnităţii. Era vorba de o chestiune de principiu, tocmai despre cum se vede presa din afară, adică, din partea celor cărora se presupune că le e adresată. Pentru informare, nu pentru manipulare. Manipularea e o formă de a insulta inteligenţa.

Radu Tudor says:
September 19, 2013 at 12:19 pm

sunt foarte multe de spus referitoare la mesajul tau, roxana. cu siguranta insa folosind alte cuvinte, calificative la adresa unor oameni pe care nu-i cunosti personal, aprecieri extrem de subiective despre situatii pe care le vezi din afara, nu din interior. e nefericita si generalizarea cu “toata presa”. respectindu-ti punctul de vedere, da-mi voie sa nu fiu de acord cu trei sferturi din el. si cu felul in care jignesti nepermis o jurnalista ca oana stancu. cu siguranta n-ai vazut toate emisiunile si atitudinele celor pe care-i califici in fel si chip. ai fi vazut o atitudine corecta a lor in cele mai multe cazuri. pornite ca un demers legitim si frumos anti-cianura, protestele se concentreaza acum f mult pe ceea ce-si doreste basescu mai mult ca oricand : distrugerea singurului adversar credibil, presa. si mai precis, antena 3. sorin rosca stanescu e aproape zilnic in studiorile noastre si mai multa solidaritate decit asta nu exista. habar n-am ce-a facut ghiurco. cit despre lucian avramescu, pentru mine PIZDA nu este un cuvint de exprimat in public, mai ales in calitate de jurnalist batrin si respectat. postarea ta de azi si altele din trecutul apropiat – inclusiv la adresa mea – sunt dovezi ale faptului ca subiectivismul extrem si radical poate umbri o judecata calma, dorita de cele mai multe ori de oamenii rationali. iti doresc sanatate deplina si credinta !

Roxana Iordache says:

Your comment is awaiting moderation.

September 19, 2013 at 1:48 pm

Scuză-mă că te-am deranjat! Nu se va repeta. Pentru o înjurătură, nu era nevoie de atâtea cuvinte.

P.S. Avramescu n-a scris cuvântu-ăla la Felix pe privată. Ci pe site-ul agenţiei lui de ştiri.

Nu ştiam că îţi e chiar frică să nu te dea afară.

68 răspunsuri to “DESPRE LIBERTATEA PRESEI, CĂTRE RADU TUDOR”

 1. DESPRE LIBERTATEA PRESEI, CĂTRE RADU TUDOR » Bloogle Says:

  […] Original Blog » […]

 2. Donkeypapuas Says:

  Vă felicit pentru această reacţie!
  Vedeţi că Radu Tudor a răspuns între timp cu un mesaj care poate fi sintetizat cam aşa „ba pe-a mă-tii”. Cred că-l puteţi introduce ca update (eu aş folosi „ultima oră” ca să evit englezismele).
  Dar acu, fie vorba între noi, şi Radu Tudor este unul dintre „coloneii” sub acoperire. Am aflat asta în urmă cu doi ani, când am făcut un curs de jurnalism organizat de o fundaţie în legătură cu agenţia de presă unde ar fi urmat să se infiltreze.

 3. virgilvirgil Says:

  „Virgile, aştept contraargumente. Ştiu că sistemul face totul ca să-l scoată pe Crin din peisaj, dar tu ce faci dacă tot repeţi asta? Nu cumva sugerezi – involuntar – că sistemul e atotputernic şi deci că oricum Crin va fi eliminat, aşa încât n-are rost să mai facem nimic.”

  Care vas’zica io-s vinovatul …
  Roxana , eu nu am aflu aici la prapaganda . Nu-s consilierul domnului Antonescu si nici macar membru al PNL . Si nici nu vreau sa fiu .
  In plus sunt constient ca si cu Antonescu la Cotroceni si fara dinsul , pentru mine tot un drac e.
  Asta insa nu inseamna ca trebuie sa si tac sau sa ma pitesc .
  Imi spun parerea liber , atit cit s-o mai putea , nu ma feresc deloc sa spun lucrurilor pe nume , iar daca domnul Antonescu , un consiler al dinsului sau un apropiat iau cunostiinta de opinia mea si considera ca valoareaza mai mult decit o ceapa degerata sa ia masuri .
  Daca nu …, nu . Ca nu e musai si nici nu consider ca orice spun eu este litera de Evanghelie .
  Vezi tu , cu prilejul si ocazia suspendarii lui Baselu facuta pe picior si mult prea anapoda ca sa si deie rezultate , mi-am permis sa ii retin atentia ca este o mare prostie sa isi vire capul in latz sau daca tot are de gind sa o faca , sa-si pregateasca miscarea al dracului de bine astfel incit sa evite orice surpriza neplacuta .
  Pe linga faptul ca rezultatul actiunii a fost un dezastru total , unii si-au inchis telefoanele si mai ales urechie la sfaturile mele .
  Ca deh , omului nu ii place sa ii spui adevarul , n’asa ?
  Cum stiu bine ca sfaturile bune se dau tocmai sre a nu fi urmate , ma feresc sa o mai fac .
  Fiecare doarme precum isi asterne .

 4. Roxana Iordache Says:

  @Donkeypapuas. Mulţumesc, dar nu cred că aş vrea să văd. Uite, prefer să-mi fac iluzii despre el. 😐 Cât despre Update, eu am folosit, de multe ori, termenul de Actualizare. „Ultima oră” nu acoperă termenul. Sau nu în totalitate. Şi nici nu vreau să evit englezismele, sunt filobritanică. Şi nu mi se pare o ameninţare pentru limba română. 🙂

  @virgilvirgil. Virgile, evident că ai toată libertatea. Numai că nu i-ai dat absolut nici un sfat. Şi ai dreptate, nici nu eşti obligat. Doar atât, că dacă ai vreo idee prin care să-l poţi feri de dezastru, ar fi bine să o formulezi. 🙂

 5. Roxana Iordache Says:

  Mariane, ai avut dreptate. M-a sunat cineva care mă sună doar când e vorba de ceva cu adevărat important. Deci, am citit răspunsul lui Radu Tudor. Dezolant! 😐 Am să-l dau la actualizare, după care şi micul meu răspuns. De fapt, rămas bun.

  Eu, totuşi, îl înţeleg, îşi apără prietenii, tot nu vreau să cred că apără sistemul (deşi din răspunsul lui selectiv s-ar putea deduce). Numai că o putea face fără mârlănie. Deci, a făcut-o deliberat. Înseamnă că atâta poate.

 6. virgilvirgil Says:

  De dat i-am dat Roxana si nu numai unul ci destule … Toate gratis .
  Si pe cuvintul meu ca au fost bune .
  Din pacate nu le-a urmat si nici nu cred ca va urma vreunul nou .
  Unii au naravul de a considera ca un sfat gratuit nu poate fi decit un sfat prost .

 7. Radu Tudor Says:

  roxana,

  sunt foarte multe de spus referitoare la mesajul tau, roxana. cu siguranta insa folosind alte cuvinte, calificative la adresa unor oameni pe care nu-i cunosti personal, aprecieri extrem de subiective despre situatii pe care le vezi din afara, nu din interior.

  e nefericita si generalizarea cu “toata presa”. respectindu-ti punctul de vedere, da-mi voie sa nu fiu de acord cu trei sferturi din el. si cu felul in care jignesti nepermis o jurnalista ca oana stancu. cu siguranta n-ai vazut toate emisiunile si atitudinele celor pe care-i califici in fel si chip. ai fi vazut o atitudine corecta a lor in cele mai multe cazuri. pornite ca un demers legitim si frumos anti-cianura, protestele se concentreaza acum f mult pe ceea ce-si doreste basescu mai mult ca oricand : distrugerea singurului adversar credibil, presa. si mai precis, antena 3.

  sorin rosca stanescu e aproape zilnic in studiorile noastre si mai multa solidaritate decit asta nu exista. habar n-am ce-a facut ghiurco. cit despre lucian avramescu, pentru mine PIZDA nu este un cuvint de exprimat in public, mai ales in calitate de jurnalist batrin si respectat.

  postarea ta de azi si altele din trecutul apropiat – inclusiv la adresa mea – sunt dovezi ale faptului ca subiectivismul extrem si radical poate umbri o judecata calma, dorita de cele mai multe ori de oamenii rationali.

  iti doresc sanatate deplina si credinta !

 8. Radu Tudor Says:

  cit despre mizeria spusa de donkeypapuas, se alatura lui vadim tudor cu astfel de afirmatii. jeguri sunt peste tot, cu pseudonim sau fara

 9. Radu Tudor Says:

  nu e nimic marlanesc in raspunsul meu. sunt insa o multime de afirmatii lipsite de bun simt despre colegii mei in postarea ta. si nu e prima oara. sper sa nu ne mai deranjam reciproc pe viitor

 10. Sandi Says:

  Una din marile curve udemeriste este acest itzico-maghiar Peter Ekstein Kovacs care intrebat fiind despre retragerea decoratiei popei Tokes declara cu seninatate ca el nu cunoaste declaratiile acestuia care sa justifice retragerea ordinului ! Schmuck !!!

 11. tiberiu2009 Says:

  Hopa!
  Deci si astia de la Antene nu sunt ceea ce pana nu demult V-ati amagit ca sunt???
  Si astia sunt vanduti si marlani si etc?
  Ii puneti si pe astia pe infinit de lunga lista a celor care V-au dezamagit?
  Dar oare exista cineva cu care sa puteti demonstra ca aveti o oarecare stiinta a (re)cunoasterii caracterului unor oameni? Raman doar cainii si eventual Antonescu acele fiinte in care Va mai puneti increderea?

 12. Roxana Iordache Says:

  Radu Tudor, eu te-am asigurat prima. 🙂 Oricum, e clar că te-am deranjat rău. Şi nu doar pe tine.

  Iar treaba cu Vadim e un sofism, că adesea vehiculează teme importante şi le decredibilizează.

  În rest, ia uite ce lejer faci tu jeguri, persoane pe care nu le cunoşti! Şi care nu sunt publice. Ar trebui să ştii diferenţa.

  Eu n-am făcut decât să semnalez aspecte de domeniu public. Le-am descris şi mi-am permis să le interpretez. Scuză-mă că nu ţi-am cerut voie.

  Oricum, mulţumesc pentru răspunsuri. Dacă te-au deranjat înseamnă că şi-au atins ţinta.

  Îţi mulţumesc şi pentru faptul că m-ai eliberat complet de Antena 3, chiar n-am să-mi mai pierd timpul.

  P.S. Poate totuşi iei nişte lecţii de la Lucian Avramescu. Nu de alta, dar a făcut rating pentru Antena 3 şi Jurnalul naţional, gratis şi dezinteresat. Spre deosebire de lupii moralişti, care se prefac preoţi mai catolici. 😛

 13. Roxana Iordache Says:

  Tibi, da, mă. 🙂 Şi ştii de ce? Fiindcă şi câinii, şi Antonescu o să vă facă plăceri nemeritate. Pidosnici mici ce sunteţi! 😛

 14. Nelu Cristea Says:

  Acum chiar ca am terminat cu A3 😦

 15. Sandi Says:

  Si la ce te uiti ? LabeUnuTv ?!? Sau ” Ghita-SRI” Tv ?

 16. Sandi Says:

  Roxana,
  Daca sugerezi oamenilor sa nu se mai uite la A3, te rog spune-le la care alt post sa se uite ? Ca nu putem sta asa… apolitici ! Mersi.

 17. Sandi Says:

  Parca am zis odata undeva pe aici : sunt unii de la A3 care ma calca si pe mine pe nervi, dar asta nu ma opreste sa nu mai privesc la acest post !

 18. Donkeypapuas Says:

  @Radu Tudor

  Numele dumneavoastră a fost pronunţat de cei de la agenţia cu pricina în contextul în care era vorba iniţial de Rodica Culcer şi protejarea presei de infiltraţi. Ei au adus numele dumneavoastră în discuţie. Şi nu o să dezvălui despre ce instituţie e vorba pentru că ÎMI PROTEJEZ SURSELE. „Persoană însemnată” de acolo, vorba lui nenea Iancu.

 19. Roxana Iordache Says:

  @Nelu Cristea. Alegerea ta!

  @Sandi. Eu v-am mai spus că mă creditaţi cu prea multă influenţă. 🙂 Am zis ce fac eu, nu cred în nici un caz că ai mei cititori sunt ca oile (pe care le iubesc, de altfel), dimpotrivă. 😉

  Dudule, crede-mă că ai greşit adresa. 😉 Oricum, există surse alternative şi mult mai credibile de informare decât televiziunile de ştiri. Am mai avut o dată tema-asta şi atunci ai spus că ai glumit.

  Deci, drăguţă, chiar nu înţeleg de ce simţi nevoia să te emancipezi. 😛

 20. Roxana Iordache Says:

  @Donkeypapuas. Uite cum îl protejezi tu pe Radu Tudor. 😆

 21. Matei Florin Says:

  Roxana,

  Tot demersul tău n-a folosit decât la alimentarea părerii foarte bunăe pe care Radu Tudor o are despre sine însuşi. Eu cred că el se simţea oricum bine în narcisismul lui.

  Eu nu-i mai frecventez blogul de când – infatuat şi la modul grosier – m-a făcut susţinător al regimului ceauşist, fără să mă cunoască şi fără să aducă vreun argument în sprijinul acestei enormităţi.

  Acum, lui nu-i place ce spune Donkeypapuas, mie a trebuit să-mi placă etichetările lui.

 22. pozedecat Says:

  Recunosc ca am fost si eu neplacut surprins de maniera unsuroasa in care s-au purtat cei de la A3 in ultima vreme; obraz gros. Am si scris despre asta si am surpriza ca la cautare google „antena 3 manipulare” sa ma gasesc cghiar pe a doua pagina de rezultate respectiv a treia cu o preluare a articolului respectiv. L-am apreciat pe Mircea Badea pana acum si cred ca de cele mai multe ori era rational in ceea ce spunea (mai putin in momentele cand se complacea in atitudini infantilo-stupide de mascarici). De la o vreme insa au inceput sa-mi sara in ochi diverse aspecte legate de relatiile sale cu „colegii” cum spune el. Adica aia care in general sunt mai putin vedete decat el, cel care castiga cel mai mult de la o masuta. De exemplu, „Zeul somnului” a devenit un bun coleg acum cand e in grupul sau nu? Moiese Guran a devenit „stupid” si tratat cu dispret pentru ca ar fi spus ca Ponta s-a dus la Rosia intr-o mina muzeu. Acum eu sunt convins ca Mireca Badea este suficient de inteligent sa fi inteles ca Moise Guran a vrut sa sublinieze circul cu „locurile de munca” pe care le apara minerii blocandu-se in subteran cand exploatarea de la Rosia nu mai e de galerie de multa vreme ci de cariera. Cand esti destept dar mimezi prostia ca sa poti sustine ceva care sa para astfel „argumentat” sau macar in consonanta cu un bunul simt clamat … asta numesc eu „unsuros”. M-a surprins si Oana Stanciulescu analizand presupusele costuri ale afiselor, bannerelor sau materialelor de transmitere a mesajelor la proteste insinuand o sustinere financiara vinovata a protestelor. Urat! Foarte urat! Daca-i asa eu trebuie sa ma minunez vesnic cum reusesc suporterii de la Rapid sa intinda atatea cearceafuri inscriptionate pe podul Grant … Oricum, atitudinea asta de a identifica „hipsteri”, „ecologisti de duminica” sau pur si simplu „basisti” in randurile protestatarilor mi se pare dezgustatoare la niste „jurnalisti” Pentru ca amanuntele astea n-au cum sa stearga numarul imens al oamenilor si nicicum mesajele acestora. Mai ales ca in prima instanta au incercat sa le ignore asa cum faceau aia de la TVR cu ceatza lor in februarie ’90 in Piata Victoriei.

 23. pozedecat Says:

  Am uitat sa spun ca am scris si eu recent despre monumentul lui Coposu ca fiind unul dintre cele mai izbutite dintre cele post revolutionare dar cu acelasi cusur al amplasamentului nepotrivit dat fiind ca fundalul permite fotografierea caricaturala adica punandu-l pe Senior astfel incat sa para ca sta cu umerii pe cele doua blocuri din spate …

 24. virgilvirgil Says:

  Ha-ha-ha !…
  Unii iau de bune antenele Voiculescului uitinad ce faceau aceleasi antene citiva ani in urma .
  Sigur , si io casc gura la antene , imi si face mare placere cind ii vira mascariciului de la Cotroceni tepe in cur , dar stiu al fel de bine ca acolo , ca de altfel in intreaga presa romaneasca functioneaza principiul „enteresu’ poarta fesu”.

  NU UITATI ! NU UITATI IN RUPTUL CAPULUI !
  SI NU MAI SPERATI IN INDREPTAREA PACATOSULUI !

  E valabil si pentru asa numita „clasa politica romaneasca” . Mai ales …

 25. Marius Mina Says:

  Eu cred ca Lucian Avramescu trebuia condamnat la moarte prin electrocutare , Sa-i fie rusine , asa ceva nu se pronunta in spatiul public, putea gasi o formula mai eleganta , mitra, scoica sau vulva, .. zau asa 😉
  Miruna Munteanu a depasit limita , cand toti colegii o ardeau pe cianura si maidanezii ucigasi , ea si-a permis sa devoaleze talhariile statului roman in cardasie cu escrocii internationali .

  Gadea e cel mai tare !

 26. Radu Humor Says:

  I-am scris şi eu, dar e la moderare :
  Decât niciodată, mai bine mai târziu !
  Dar măcar să se facă dreptate nu doar acest simulacru !
  Despre cei care i-au „livrat” lui Vişinescu materia primă pentru toate experimentele, cu mult mai cumplite decât cele din lagărele hitleriste, trebuie aduşi şi ei în lumina reflectoarelor pentru a li se vedea feţele hidoase .
  Nu la propriu, cum făceau ei cu elita intelectuală românească, orbindu-i la propriu în timpul anchetelor cu ele, ci la figurat , să vadă toată lumea cine au fost cei care mai întâi i-au arestat, mai apoi i-au judecat şi condamnat şi abia apoi i-au livrat în temniţele comuniste unor alţi călăi ca acest VIșinescu pentru a desăvârși opera de distrugere a acestui neam. Numai că noi în loc să facem această reparație, acum doar morală, măcar, am procedat ca niște analfabeți politici, ajungând ca dii unor asemenea canalii să fie puși în funcție de conducere a statului român, ba mai mult mulți dintre ei ajungând să cerceteze crimele babacilor sau a celor de teapa lor.
  Cât de bine au făcut-o timp de 23 de ani se poate uşor observa . Să sperăm că nu doar vreun acar Păun va fi mutat la altă întretăiere de drumuri istorice, ci aşa cum ei urmăresc până în pânzele albe pe cei care le-au provocat necazuri, la rândul lor vor plăti şi ei pentru fărădelegile lor !
  Respectiv nu numai să încaseze, ci să şi dea, despăgubiri !
  Doamne ajută !

 27. xnici Says:

  si din cauza aceasta, din cauza ca ni s-a facut scarba de asa-zisii ziaristi care instiga la crima, din incompententa sau pentru ca sunt platiti sa o faca, s-a nascut aceasta petitie

  http://www.change.org/petitions/semnati-petitia-mass-media-trebuie-sa-plateasca-pentru-instigare-la-violenta-si-crima

  subscriu si consider ca datorita a ceea ce se intampla in mass-media romaneasca in acest moment, aceasta reprezinta un pericol pentru siguranta noastra a tuturor. este o mizerie ca niste „jurnalisti” de doi lei nici macar nu fac investigatii coreste, nu respecta codul jurnalistului si nu raman obiectivi.

  Dar justitia ca de obicei doarme. NOI NU MAI DORMIM!

 28. xnici Says:

  eu am aruncat televizorul la gunoi. pe bune. si aud din ce in ce mai multa lume care procedeaza asa. ma bucur. sunt oameni care nici nu mai dau pe astfel de posturi. ne informam numai din date stiintifice, nu ca jurnalistii de pe la gura targului mizer si apoi discernem singuri ce e adevar si ce minciuna. ba mai mult am inceput sa ne facem singuri investigatiile. facem munca jurnalistilor cumparati. din partea mea toata mass-media poate sa dea faliment si curvele de jurnalisti sa ajunga sa manance din gunoi cu cainii, dar nu din orice gunoi, ci din cel otravit cu cianurile de la Rosia Montana. mi-e o sila de mass-media de nu-ti imaginezi. cum au instigat ei doar de dragul de a face audienta. au ajuns persoane in varsta sa fie atacate pe strada doar pentru ca isi plimba catelul adoptat de pe strada, ca are fata de maidanez si nu e de rasa. numai scelerati in mass-media. ce sa mai zic despre Rosia Montana cum mint ei ca ar fi cumparati, ca ar fi nu stiu cine in spatele lor. bai sceleratilor, i-am cunoscut pe acei oameni. sunt oameni deosebiti, tineri care spera ca acest cacat de guvernare (care este mult mult mai rau decat PDL-ul desi eu am militat impotriva lor) va disparea. ca aceasta asa-zisa uniune se va duce dracului si ca Antonescu si Ponta se vor duce dupa cainii ucisi. stiti ce ati reusit sa faceti cu toate acestea? sa inversunati lumea sa faca curatenie si in mass-media si in politica

 29. johnson1312 Says:

  Radu Tudor chiar nu are de sa-i frica de a fi dat afara.Asta e chiar o gluma,tocmai l-au facut mare director la Antena International daca nu ma insel.Cat priveste asazisa schimbare a politicii A3… OK,nu-mi place atunci nu ma uit.Nu trebuie sa semnalez cu disperare ca s-a schimbat ceva acolo si nu merita sa va mai uitati
  fratilor…Fiecare face ce vrea,oferta e foarte bogata.

 30. Radu Humor Says:

  Apropos de ce zicea Roxana de Facebook :

  Milioane de utilizatori pleacă de pe Facebook

  Milioane de utilizatori din SUA şi Marea Britanie au renunţat la serviciile reţelei sociale Facebook şi şi-au şters paginile, în urma dezvăluirilor făcute de fostul asistent tehnic al CIA, Edward Snowden, şi portalul WikiLeaks privind supravegherea electronică la scară largă dusă de serviciile secrete din SUA, în colaborare cu alte ţări occidentale, relatează The Daily Mail.

  Astfel, aproximativ 9 milioane de persoane în SUA şi circa 2 milioane în Marea Britanie şi-au eliminat conturile de pe Facebook.

  ‘Oamenii devin mai precauţi cu privire la viaţa lor privată în spaţiul cibernetic din cauza unor istorii intens mediatizate precum informaţiile recente privind spionajul Agenţiei Naţionale de Securitate din SUA’, declară editorul revistei Cyberpsychology, Behaviour and Social Networking, Brenda Wiederhold.

  Revista a publicat rezultatele unui studiu realizat de o echipă de cercetători de la Universitatea din Viena cu privire la cauzele pentru care oamenii părăsesc Facebook. Oamenii de ştiinţă au stabilit în urma analizei răspunsurilor date de aproximativ 600 de intervievaţi că cea mai frecventă cauză – 48,3% – este preocuparea pentru confidenţialitatea vieţii private pe Internet. Pe locul doi – 13,5% – se situează nemulţumirea generală faţă de serviciile Facebook.
  Printre alte motive – refuzul de a purta discuţii sterile şi teama de a deveni dependent de reţeaua socială. Unii dintre cei chestionaţi au răspuns că au obosit de obligaţia ‘socială’ de a adăuga mereu noi prieteni.

  De asemenea, studiul a constatat că printre cei care au părăsit preponderent Facebook se numără persoanele în vârstă şi bărbaţii.

  Un scandal de proporţii a izbucnit în vară după ce presa a publicat informaţii despre programul de supraveghere PRISM, care colectează date despre utilizatorii de Internet de la nouă mari companii de comunicaţii din SUA:Microsoft, Yahoo, Google, Facebook, Skype, YouTube, PalTalk, AOL, Apple. Între altele, companiile ar face acest lucru voluntar în cadrul cooperării cu autorităţile.

  Giganţii de internet au fost nevoiţi să prezinte o mulţime de scuze în urma acestor dezvăluiri. Recent, Google, Yahoo, Facebook şi Microsoft au cerut în mod colectiv permisiunea autorităţilor de a face publice informaţii cu privire la cererile primite în acest sens din partea serviciilor secrete. – Capital – Milioane de utilizatori pleacă de pe Facebook

 31. johnson1312 Says:

  La cateva sute de milioane nu cred ca 9+2 milioane ar putea reprezenta un trand.De exemplu in perioada premergatoare vacantei de vara isi inchid conturile poate mai multi decat cei mentionati…Pe care si le redeschid daca nu cumva s-au plictisit.E si FB -ul asta cu un rost.Daca te conversezi doar cu prietenii din viata reala,rude,colegi atunci esti degeaba acolo.Putei s-o faci si la telefon sau pe email….Ideea sa te angrenezi in discutii tematice cu oameni nu neaparat cu expertiza dar cat de cat competitivi in acele domenii.In general se face politica…restul sint de umplutura asadar ce ar putea sa dezvaluie acel sistem de spargere a confidentialitatii despre opiniile mele pe care eu insumi sa nu le fi dezvaluit inca ? Bun,din viata privata..Isi pune omul acolo copiii,pisicile,mai zice de-o vacanta pe afara,mai zice un La Multi Ani cuiva anume si cam asta este….Ce dezvaluiri frate ? Daca nu vreau eu sa se afle ceva din viata mea nu trec acolo.Nu pun nici poza daca nu vreau.Dar orice este posibil.Probabil ca sint persoane care reactioneaza intr-un fel la auzul unor posibile pericole.OK…asta nu inseamna ca reteaua este in pericol,ca s-a defectat ceva acolo.Cat priveste adaugarea de prieteni…este optionala.Azi il adaugi si daca vezi ca e pe langa optiunile tale politice,artistice,literare,sportive etc il scoti a doua zi.Te enerveaza careva,deasemenea…daca nu-l cunosti din viata reala.Dar cu ocazia asta ajungi sa-ti dai seama cum a evoluat un coleg de liceu,facultate,o veche cunostinta sau cum a involuat.
  Asadar pericole nu sint in plus fatza de cele pe care netul le „furnizeaza” de obicei. Poate ma insel eu dar n-am auzit pe cineva inca a se plange ca i s-a intrat in viata privata din cauza FB sau a altei retele importante de socializare.Sigur ca daca iti pui acolo adresa exacta de acasa,contul din banca,adresa de la serviciu este foarte posibil sa ajungi tinta perfecta pentru borfasi dar cine e atat de tampit s-o faca ? OK…mai comentam. 🙂

 32. Marius Mina Says:

  S-a suparat analistul militar Radu Tudor ca am preluat articolul Roxanei Iordache pe Facebook si ce sa vezi? M-a scos din lista de prieteni, Deontologic vorbind, fug sa ma sinucid si revin in 5 minute 😉

 33. Donkeypapuas Says:

  Videoclipul ăsta îl căutam:

 34. johnson1312 Says:

  Videoclipul asta l-am mai vazut,nu aici.Ce ne arata ? Ca in PU „s-a strigat” impotriva lui Neamtu deci acolo avem o echidistanta politica ? Nu. Un singur nene a strigat cand l-a vazut.Bravo lui dar o voce intr-o intreaga Piata nu inseamna ca acolo avem antibasism.Daca Neamtu venea in PU in iarna lui 2012 cu siguranta nu s-ar fi plimbat asa printre manifestanti…Mai mult ca sigur era linsat ! Dar am mai spus asta…Ma intreb uneori daca unii au proprietatea termenilor.Ce inseamna „au fost voci care au strigat impotriva lui X sau Y ” Daca ati fi fost la inceputul anilor 90 in PU sau la orice miting din Piata Victoriei sau Piata Palatului ati fi vazut,auzit ce inseamna ! Cand se striga Jos Iliescu ! Jos FSN ! cadea tencuiala de pe blocurile din jur.Fara statie de amplificare,portavoce.Si erau zeci de mii…Baietii de la Secu organizau contramanifestatii uneori iesea cu smardoiala si arestari…Adica PUTEREA STRAZII ! SOCIETATE CIVILA ACTIVA si nu servila Puterii ! Nu ! In niciun caz daca iesea Iliescu si le zicea ca-s penibili aia nu plecau acasa a doua zi,dimpotriva se indarjeau si ieseau de doua ori mai multi si mai vocali !

 35. George Cazan Says:

  Felicitari Roxana pentru articol, felicitari Radu Tudor pentru replici, felicitari tuturor celor care au postat referitor la articol!
  Dragii mei, va place sau nu, asta o stiti bine, demascarea in presa a ramas una din ultimile solutii ale serviciilor, in tarisoara noastra si asta pentru ca beneficiarul informatiilor le foloseste in scopuri….personale ca sa nu spun ca toata clasa politica romaneasca este alcatuita din nenorociti pusi pe capatuiala! Demascarea in presa se produce, la noi, atunci cand unii dintre baieti scapa ciolanul in favoarea altor baieti buni si de multe ori ca element de santaj! Sunteti jurnalisti vechi, si nu numai, unii dintre voi, ca sa nu stiti ca fruntea politicii romanesti, adica cei care se porcaiesc ziua se intalnesc la sprit seara, departe de ochiul presei???????? daca mai exista asa ceva in Romania! Ca patronul unui trust de presa poate concedia un jurnalist oricand, stiti cu totii foarte bine si mai stiti ca e greu sa mai revii dupa ce ai fost declarat indezirabil de cineva, hai sa-i zic mare! Presa de ancheta lucreaza pe surse, surse care la un moment dat sau coincid cu ale ofiterilor de informatii sau sunt chiar ofiteri de informatii, sic! De multe ori ei va folosesc pe voi iar voi incercati sa ii exploatai informativ pe ei :)))))))Treaba e ca printre chiloti, silicoane, tigani borfasi dar tupeisti, maidanezi, homosexuali si multe alte puerilitati se mai strecoara cate ceva care conteaza!

  Insa nu uitati, niciunul dintre voi, ca la transformarea natiei asteia in putregai gaunos isi aduc aportul jurnalisti! Liber, la injurat, baieti!

 36. Mihai (@Mihai88ro) Says:

  Astia-s obsedati cu basescu. Ii injura pe toti protestatarii si cauza lor, si fac propaganda pro-basescu si pro-proiectul Rosia Montana(pe care basescu si clasa politica il vor si nimeni altcineva), apoi se auto-victimizeaza si dau vina tot pe protestatari? Antena 1 si Antena 3 se discrediteaza singure, basescu poate sa doarma linistit, cu fiecare manelist si „diva” care apar la Antena 1 si cu fiecare pupic in poponet pe care il faceti pentru proiectul Rosia Montana nu faceti decat sa confirmati ca sunteti o tembeliziune manelista axata pe dezinformare, propaganda si indobitoricea maselor.

 37. aaaaa1222 Says:

  „Raman doar cainii si eventual Antonescu acele fiinte in care va mai puneti increderea?”

  Tiberiu

  Din cate am vazut eu raman doar cainii…

 38. aaaaa1222 Says:

  „Roxana,
  Daca sugerezi oamenilor sa nu se mai uite la A3, te rog spune-le la care alt post sa se uite ? Ca nu putem sta asa… apolitici ! Mersi.”

  Sandi

  Citeste doar blogul doamnei Iordache, este singurul blog impartial si tinut de singurul jurnalist cu verticalitate care exista in Romania. 😎 Mersi. 🙂

 39. aaaaa1222 Says:

  „Sigur , si io casc gura la antene , imi si face mare placere cind ii vira mascariciului de la Cotroceni tepe in cur , dar stiu al fel de bine ca acolo , ca de altfel in intreaga presa romaneasca functioneaza principiul “enteresu’ poarta fesu”.

  NU UITATI ! NU UITATI IN RUPTUL CAPULUI !
  SI NU MAI SPERATI IN INDREPTAREA PACATOSULUI !”

  @Virgilvirgil

  Pana la urma precis se va sinucide cineva dupa ce te citeste… 🙂
  . Domnule, iti mai trebuie domnule si ceva speranta in viata, nu poti trai doar cu certitudinea ca jocurile sunt facute , sunt nasoale si nu ai cum sa le mai schimbi…

 40. aaaaa1222 Says:

  @Roxana Iordache

  Imi cer scuze doamna daca deranjez cu prea multele mele postari insa ma intelegeti… este nasol sa te baneze cineva cand tu ai chef de vorba. Faptul ca banarea a fost si pe nedrept facuta nici nu mai conteaza, nu va port pica 🙂 . Ca sa preintampin deci noua banare va spun din toata inima :

  Ham,ham, traiasca maidanezii, jos oamenii rai muscati de caini, jos Antena 3 si USL-ul, sus si jos cine si cand vreti dumneavoastra !

 41. aaaaa1222 Says:

  @Tot Roxana Iordache

  Cu scuzele de rigoare, nu stiu cum am putut sa uit, TRAIASCA SI PISICILE !!!!

  As spune „sus pisicile”, dar nu ma pot gandi decat la un amarat de motanel care s-a suit in copac de frica unui prieten al omului care a avut o zi ceva mai proasta . Prefer deci ca sa nu ma banati iar, formularea TRAIASCA PISICILE !!!!

 42. plano Says:

  @George Cazan
  Uauuu….!
  Dai prea mult din casa. 🙄
  Inainte se facea demascarea in fata colectivelor de oameni ai muncii. Mai restransa decat demascarea de acum, prin agentii de influenta, in fata intregii natiuni…. si nu numai.

 43. ALM Says:

  Să pun şi eu nişte întrebări, fiindcă văd că se curăţă cu obstinenţă NUMAI coada peştelui. N-am nici o „lacrimă” pentru Vişinescu, Ficior şi care o mai fi fost comandant de penitenciar. Nici nu mă miră caracterul lor. Dacă „democraţia populară” a băgat intelectualii la zdup, a trebuit să-şi adune uneltele din rândul celor cu „origine sănătoasă”, adică haimanalele satelor şi oraşelor.
  1. Ieşeau comandaţii de penitenciare cu arcanul pe străzi, ca să facă norma de deţinuţi?
  2. Aduna Securitatea Poporului viitorii deţinuţi politici fiindcă nu avea altceva mai bun de făcut?
  3. Nu este vinovat niciun procuror comunist pentru dosarele de trimitere în judecată, făcute în afara Legii şi a Drepturilor Omului, pe baza unor „sugestii” venite „de sus”?
  4. Oamenii ajungeau deţinuţi în urma verdictelor date de judecători. Cum au putut să trimită într-un lagăr de muncă un om care avea în colecţia numismatică un bănuţ de aur (ex)?
  5. Perimetrul parcelelor de lucru din deltă erau păzite cu militari în termen. Ştiaţi că, dacă un deţinut evada, militarul din zona pe unde se presupunea că a evadat era trimis în Tribunalul Militar şi, apoi, într-un batalion de pedeapsă?
  6. Vă închipuiţi că organele de partid nu ştiau nimic despre grozăviile din penitenciare? Ştiau precis, dar interveneau numai atunci când tragediile se ţineau lanţ şi deveneau publice! Oricum, nu tăiau răul de la rădăcină.
  7. Afară de „torţionarii” afişaţi până acum, nu mai este în viaţă niciun procuror şi judecător, dintre cei care au trimis la moarte, cu bună ştiinţă, opozanţi politici (sau „bănuiţi)? Dar vreunul cu funcţie mare în PCR, că erau o grămadă?

  Dreptatea până la capăt se face începând cu „capul”, nu cu „coada”!

 44. aaaaa1222 Says:

  @ALM

  Dreptatea pana la capat presupune sa fie curatate si „coada” si „capul”, iar ordinea nu conteaza. Stim toti ca astia erau niste maruntei in tot mecanismul, insa bine ca nici eu nici dumneavoastra nu am fost in puscarii sub conducerea lor!!! Pe regulile de atunci, pe legile lor de atunci, ei oricum au gresit facand exact ce numea Steinhardt „exces de zel”. Au amplificat si dezvoltat sistemul prin propria lor contributie, sperand ca niciodata nu se va intoarce roata si ca puterea lor o sa fie vesnica!

  Sa nu va para rau de brutele astea, s-au jucat de-a Dumnezeu cu niste oameni nevinovati doar pentru puterea si avantajele lor. Sigur ca mi-as dori sa fie un Nicolski sau un Brucan alaturi de ei si sa nu se rezume totul la astia doi imbecili, insa „decat nimic, mai bine un pic”…

  Domnule ALM, daca este sa fie condamnat strict „capul” pentru toate atrocitatile facute de un regim criminal, am ajunge inevitabil sa il condamnam pe Dracu in persoana…

 45. aaaaa1222 Says:

  http://www.mediafax.ro/social/reportaj-detinut-la-periprava-il-stiu-pe-ficior-un-taran-indesat-ce-umbla-tantos-si-stia-sa-bata-bine-11360140

 46. ALM Says:

  @aaaaa1222

  Dacă este vorba de „decât nimic, mai bine un pic”, atunci nu contează cine pică în plasă. Nu vă miră că ambii torţionari spun că nu se simt vinovaţi? Ei chiar cred, fiindcă aplicau „instrucţiunile” primite de la şefii ierarhici. Chiar cu exces zel, zel pentru care erau felicitaţi şi recompensaţi! Altfel, alternativa era să ajungă cu lopata pe vreun şantier.

  Când eram militar în termen, prin 1964, am avut ocazia să văd două lagăre de muncă, arondate fabricii de conserve din Tulcea. Nici vorbă de reeducare, acolo deveneai animal! Culmea, cele două lagăre erau considerate tabere de recompensare!

  Mi-aş dori ca cei doi acuzaţi de genocid, să „dea pe guşă” modul în care ajungeau la ei deţinuţii (nu cum erau transportaţi), modul în care erau îndoctrinaţi ca să devină fiare şi şefii de partid care le acopereau atrocităţile.

  Altfel, degeaba show-ul cu condamnarea comunismului. Nimeni nu s-a născut comunist …

 47. aaaaa1222 Says:

  „Nu vă miră că ambii torţionari spun că nu se simt vinovaţi? ”

  @ALM

  M-ar fi mirat sa spuna ca se simt vinovati, lichelele nu au niciodata sentimentul vinovatiei (nu au nici constiinta, iar sentimentul acesta doar de acolo poate proveni) iar regimurile ticaloase( nazist, comunist, comunist-basist,etc) se bazeaza pe lichele !

  Amandoi am dori sa cada persoanele cu adevarat importante din spatele acestor atrocitati. Singura deosebire este insa ca eu ma simt bucuros pana una alta si cu astfel de brute mai marunte care raspund pentru ticalosia lor. Ma rog, daca vor raspunde pana la urma…

  Si ticalosii astia mici aplicau instructiuni, cum si procurorii, si securistii si judecatorii aplicau. Procurorul va declara cu seninatate ca a urmat legile de atunci, securistul ca a urmarit dusmanii de atunci ai poporului asa cum erau ei definiti in „normativele” lor, doctorii care vedeau ca pacientul este mort in bataie dar spuneau ca a facut peritonita vor spune ca s-au inselat si nu aveau conditiile necesare unei investigatii adevarate iar judecatorii vor spune ca au judecat dupa legile in vigoare, asa cum fac de altfel si acum. Cei care au dat legile vor spune ca le-a impus Stalin cu forta acest sistem si ca daca nu il aplicau era vai si amar de tara asta, iar Stalin nu mai spune nimic deoarece este mort ! Daca nu era mort probabil ca ar fi spus ca a primit regulile de la Lenin si el doar le-a aplicat !

  Sunt de altfel cam multi morti in toata povestea asta deoarece este cam tarziu inceputa o actiune….Din cauza asta cred ca ar trebui sa ne grabim cumva (noi societatea) ca sa nu ajunga sa moara si astia de moarte buna. Cap sau coada nu conteaza, poate coada va trage si capul, poate va ramane doar coada , poate este circ si nu se va intampla nimic, nu stiu . Stiu insa ca orice astfel de canalie, oricat de mica, care ajunge sa plateasca pentru porcariile facute reprezinta un pas inainte pentru pentru Romania, reprezinta o raza de speranta pentru noi si o amenintare pentru cei ce vor mai dori sa participe la astfel de atrocitati impotriva propriului popor!

  Nu este un lucru nici pe departe perfect daca se rezuma actiunile impotriva ticalosilor doar la doua-trei personaje secundare ca astia, insa din punctul meu tot reprezinta mai mult decat NIMIC. Fie ca au sau nu intentia de a face doar circ, odata alunecate pietricelele acestea marunte se poate totul transfroma in avalansa si le poate scapa de sub control.

 48. rasvancristian Says:

  „Ar trebui să le mulţumeşti, că strigă ceea ce tu trebuie să taci.”

  Splendid, Roxana! Splendid…

 49. George Cazan Says:

  @plano, mestere……….oamenii astia ai tai, ai muncii sunt idiotii care conduc azi! il durea drept undeva pe muncitorul de rand de clampaneala comunista. Apoi, in timp, eradicarea intelectualitatii si transformarea natiunii in….. oameni ai muncii a adus la pauperitate natia romana, cat si prin folosirea tiganilor ca element represiv, alta metoda viabila! Proprietatea privata era interzisa, comertul privat la fel, totusi cine vindea……. plase, tigari, cafea in piete sub ochii Militiei? Nu va faceti probleme, daca acum ceva vreme minerii erau masa de manevra cu potential infractional ridicat, dispusi la bautura sa faca orice, azi, metoda a evoluat. Protejeaza ceva clanuri de burtosi nespalati si sa vezi ce pot face astia! Minerii sunt puisori! Iar astazi mass-media le promoveaza nuntile, botezurile, inmormatarile, taierile de mot, samd, bine ca nu spun si cand isi babardesc pirandele! O parte din jurnalisti le-a imprumutat limbajul si apucaturile si stiu bine ca vanzarea tiganismelor, ca stire, unui popor transformat in masa de idioti aduce profit! Sintagme ca…

  las’ ca merge asa…
  si ce daca a furat…..
  a furat da a facut si bine…..
  vin altii si fura mai mult…….
  era mai bine pe vremea lu….
  atunci toti aveau de munca….
  pe cine sa alegem…….
  e baiat descurcaret…….
  s-a descurcat…….
  a spart topurile……
  si cireasa……in tara asta daca nu faci evaziune fiscala, nu te imbogatesti! bravo futu’ti marea matii de tigan!

  asta e romania!

 50. Donkeypapuas Says:

  Din păcate sunt multe lucruri ocultate. Chiar de istorici, cu unele excepţii. Nu este cazul presei, pentru că aici acţionează mult lipsa cunoştinţelor şi refuzul apelării la specialişti.

  Înfiinţarea „tribunalelor poporului” şi judecarea 2criminalilor de război” a fost o condiţie OBLIGATORIE impusă de… Aliaţi, prin convenţiile de armistiţiu. S-a supus România, s-a supus Finlanda (o ţară cu regim democratic parlamentar şi cu un partid social-democrat la conducere pe toată perioada conflagraţiei). Până şi Franţa a fost constrânsă. Mii de oameni au fost executaţi acolo. Câte alte zeci de mii au umplut temniţele?

  În România regimul a fost încă şi mai constrângător prin flancarea strictă a tuturor instituţiilor cu consilieri sovietici (despre ăştia nu mai zice nimeni nimic), iarîn poziţiile de conducere se aflau tot felul de alogeni sau minoritari, despre unii neputând spune nici până astăzi dacă aveau cetăţenia română. Personal de execuţie – tot felul de oameni iviţi din cele mai joase pături. Un regim de ocupaţie cu o marionetă în vârf – Gheorghiu-Dej, om care chiar a suferit pentru vederile sale – pusă acolo pentru ca Stalin să poată afirma că respectă naţiunile ocupate şi se sprijină pe muncitorime.

  Din fericire pentru România, dej s-a dovedit o persoană cu o inteligenţă strălucită, pe bună dreptate poreclit „vulpea din Carpaţi”.

 51. Sandi Says:

  ” Mircea Badea: Neamțu, o Pora cu puță ”

  Aferim !

 52. Donkeypapuas Says:

  @Sandi
  Iar Mircea Badea a devenit o Pora hermafrodită

 53. Donkeypapuas Says:

  Ce lege a propus ieri Ioan Ghişe iar presa a trecut sub tăcere:

  http://www.universulromanesc.com/ginta/showthread.php/2374-Expunere-de-Motive-la-Legea-privind-%C3%AEmbun%C4%83t%C4%83%C5%A3irea-structurii-rezervelor-interna%C5%A3ionale-ale-Rom%C3%A2niei

 54. Donkeypapuas Says:

  Ce am găsit pe Facebook:

  „Dan Lascu Cioaca Raluka: Primele comunicate, cele din data de 2 septembrie, indicau un loc din strada Tuzla drept punct prin care copii au pătruns pe proprietate. Tânărul care l-a adus pe Andrei spunea că l-a găsit ÎN FAȚĂ LA BAMBOO. Cautând acum pagina de contact a clubului Bamboo, stupoare: adresa este ACEEAȘI cu cea a Lacul Tei Laguna SRL – strada Tuzla nr. 50. Să fi fost primele comunicate corecte și apoi să fi inventat acel traseu aberant prin bălării și râpe? Ca să disculpe clubul de fițe?”

 55. Sandi Says:

  Donkeypapuas spune:
  vineri 20 septembrie 2013 la 2:53:37 pm
  @Sandi
  Iar Mircea Badea a devenit o Pora hermafrodită
  ****
  Nu sunt un fan M.B. ( am spus-o pe aici ) dar as vrea sa te intreb esti cumva varul madamei prinsa cu carnatul in gira ?!?

 56. Donkeypapuas Says:

  @Sandi
  Cred că vărul ei este MB. Au ajuns „aceeaşi mizerie”. Ca la partide.

 57. Donkeypapuas Says:

  O fi adevărat că Ponta a promis FMI că va relua licitaţia pentru… CFR Marfă? Aşa se spune pe:

  http://capitalismpepaine.ro/2013/09/17/explozie-de-taxe/

  „Se reia licitatia pentru CFR Marfa (pai cu Gruia Stoica, galateanul care a cumparat-o, cum ramane? Inseamna ca n-a facut rost de bani sa plateasca pretul, la fel ca Dan Diaconescu la Oltchim).”

 58. Roxana Iordache Says:

  @rasvancristian. Nu-i deloc splendid, e doar dureros.

  @Matei Florin. Şi eu aveam o părere foarte bună despre el. Profesional, încă am. Ca om, însă, îmi confirmă faptul că sunt idealistă incorigibilă. 🙂

  @pozedecat. Adi, ţi-am mai spus şi pe blogul tău că surclasezi jurnaliştii. 😀 Ai fotografiat toată tristeţea panoramic şi cu şarful pe cauză. 😦

  Îmi pare rău că am omis-o pe Sandra Stoicescu, e un om cinstit, o fată inteligentă şi un foarte bun profesionist.

  Cât despre Crucea Coposu, ştiu, te-am citit. 🙂

  @virgilvirgil. De acord, cu excepţia îndemnului anticreştin din final. 😛 Cu privire la ţepe, ai luat ţeapă. De fapt, aia e propagandă pro-Băsescu non-stop. Că moartea lui Băsescu e să-l ignori, or, Antena3 l-a băgat în seamă continuu.

  @Radu Humor. Poate că între timp ţi-a dat drumul.

  @xnici. Da, Nico, dar nu trebuie condamnaţi, sunt printre ei foarte mulţi care ar face presă liberă, numai că n-au unde. Referitor la politică, ai dreptate, doar că trebuie să existe nişte repere, fiindcă anarhia nu ar face decât jocul sistemului care vrea pretexte pentru măsuri represive. Şi eu l-am troznit pe Crin, fiindcă nu e absolut deloc genul care să admită uciderea animăluţelor (are şi el). Deci, a făcut o mare prostie, pe care a început să o repare prin sesizarea celor 30 de senatori la CCR. Chiar dacă-i băsistă, Curtea cred că va declara legea neconstituţională. Vorba Oanei Pellea, politicienii dacă nu din convingere, măcar din interes electoral ar trebui să ştie că iubitorii de animăluţe sunt o categorie foarte motivată, dinamică şi numeroasă.

  Referitor la Roşia Montană, cred că te-ai înşelat pe blogul tău – şi te înţeleg. Crin Antonescu a blocat proiectul oneros. A încurcat multe ploi antinaţionale.

  Mă bucur că ai revenit cu mesaje pe blogul meu. Şi te felicit, ai făcut o treabă grozavă în privinţa căţeilor. Fac trimitere la tine când am să scriu pe tema salvării lor.

  @johnson1312. Cam acelaşi lucru a spus şi @Sandi, dar mai elegant. 😛 Înţeleg de la tine că toată lumea are voie, numai mie nu-mi dai voie? 😆 Serios, problema tocmai asta e, că nu există alternativă, de unde şi „disperarea”. :mrgreen: Unica televiziune a devenit una dintre ele.

  @Marius Mina. Sorry! 😳 Chiar îmi pare rău că din cauza mea ai pierdut prietenia lui Radu Tudor. Vulva mă-sii de treabă! 😛

  @johnson1312. Dudule, cred că eşti un pic surmenat. 🙂 Ai mai zis prostia-aia cu „linşajul”. E chiar o prostie mare, ştii prea bine că infiltraţii sunt boscorodiţi, dar niciodată agresaţi fizic la mitingurile noastre, cum au fost cele pe care le invoci. Doar ale lor ies cu violenţă, fiindcă ea e programată. Cum a fost atunci, în iarnă, când trebuia să se demonstreze că demonstranţii antibăsişti linşeajă forţele de ordine şi tot ce le iese-n cale. :mrgreen:

  Eşti un pic blocat într-o înverşunare care nu te caracterizează.

  @George Cazan, Coposu spunea că una din plăgile postcomuniste ale societăţii româneşti e complexul relei-credinţe.

  @Mihai (@Mihai88ro). De acord, cu o corecţie mică: nu că „sunteţi”, ci „aţi devenit o televiziune manelistă” etc. 😉

  @aaaa1222. Ai înghiţit atâtea muşte degeaba, că eşti tot plictisitoare. Când vei avea lipsa de laşitate să postezi ca Simpatizant neautentic – evident! 🙂 -, atunci poate te dezbanez. Până atunci, n-ai decât să-ţi pierzi timpul ca să schimbi IP-uri şi alte scamatorii – sau poate n-ai altceva de făcut. Mama numea indivizii ca tine, crampoane. 🙂

  @plano. Măcar ai primit recompensă? 🙂

  @ALM. Mulţumesc mult pentru pertinenţa întrebărilor. Taie ca diamantul.

  @George Cazan. Nu-i asta România.

  @Donkeypapuas. N-ai dreptate, Mariane, scuză-mă, dar e aberant să echivalezi procedura judiciară de la Nurnberg cu mascarada stalinistă. Ăla era complet autentic, unul care a mers la cauză, a condamnat şi regimul nazist, şi pe pe ideologii lui, şi pe autorii lui, fizici şi morali. Aşa ar fi trebuit să se facă şi procesul comunismului, inclusiv pentru „tribunalele poporului”. Au fost impuse de la Moscova şi aplicate cu zel de toate secăturile, nulităţile şi borfaşii din ţară, etnici şi non-etnici. 👿

  A suferit Dej pentru convingerile sale? 😆 A suferit pe naiba, că puşcăria pe care o făceau ei era tren de plăcere! „Convingerile sale” erau trădare de ţară efectivă, în slujba unei puteri străine.

  În rest, mulţumesc mult pentru link-uri şi observaţii. Ghişe, tot Ghişon! 😛

  Doar atât: NU psihopatul pe pâine! 😡 Altădată zicea că nu mai vrea FMI acord cu România. 😆

  @Sandi. Dacă ţie-ţi plac infantilismele, n-ai decât să-l urmăreşti! Sau te opreşte cineva? 🙂

 59. Donkeypapuas Says:

  Dar vorbesc foarte serios: apariţia tribunalelor acelea au fost dictate de către Aliaţi. Preşedintele şi premierul Finlandei au făcut temniţă grea deşi era cu totul anticonstituţional (Mareşalul mannerheim, „Memorii”, Editura Militară”); în Franţa pespe 5000 de execuţii denumite mai blând „purificarea instituţiilor”; Ezra Pound internat printre nebunii furioşi de către americani; başca transformarea Italiei în timpul ocupaţiei într-un imens bordel de către americani; bombardarea criminală a Dresdei; violurile în masă făcute de ostaşii „bravei Armate Roşii”. Nişte psihopaţi (Stalin, Roosevelt-Truman, Churchill) care au dictat condiţiile păcii în locul altor psihopaţi.(Hitler, Mussollini).

 60. Roxana Iordache Says:

  Ufff! Tare mi-ar fi dor să mai posteze pe-aici motraucşii! 😳 Ce-o fi cu puşii scumpi? 😯 🙄

  Şi ce-o mai fi făcând cioara portocalie? 😯

 61. Roxana Iordache Says:

  Mariane, asta spuneam, că le amesteci! Moscovei i s-a dat mână liberă la noi, că doar nu degeaba se spunea: Comisia Aliată de Control, adică, sovietică. :mrgreen: 👿 😡

 62. Roxana Iordache Says:

  Şi cu privire la Mannerheim, mereu mi-am dorit să fi făcut şi Antonescu la fel! 😐

 63. Donkeypapuas Says:

  Mannerheim a fost Sănătescu al lor.
  Preşedinte a fost Risto Ryti. Demisionat, judecat, ca şi Antonescu, drept „criminal de război”.
  Prim ministrul Edwin Johan Hildegard Linkomies aşijderea.

 64. Roxana Iordache Says:

  Pă da, pentru că Mannerheim s-a mişcat la timp.

 65. Radu Humor Says:

  Da ! Mesajul meu a fost postat la Radu Tudor !
  Îi mulţumesc şi aici !
  Până la urmă, să ştii Roxana că este nedrept să învinuieşti un om ca Radu Tudor, doar pentru că începe doar cu jumătăţi de adevăruri.
  Pentru început , să zicem că e suficient 🙄
  N-au decât să continue alţii, mai curajoşi, vorba vine, decât el 😉
  Care n-au obligaţii profesionale şi care încă n-au dovedit, cu alte ocazii, curajul şi incisivitatea jurnalistică a lui Radu Tudor 🙄
  Ceea ce, din păcate, nu se întâmplă decât aici şi încă în vreo 2-3 locuri, după ştiinţa mea !
  Eu dacă aş avea bani, aş înfiinţa un trust de presă numai cu cei întâlniţi pe bloguri !
  Şi crede-mă că până să ne-o rupă ei, am rupe noi gura târgului !
  Şi să nu crezi că te-aş pune pe tine director, sau mă rog, manager, drept pedeapsă pentru că ai refuzat de atâtea ori să te implici public, aşa cum ai făcut-o pe vremea CDRului, dar mai ales a Seniorului 😉
  E uşor de stat pe margine şi de comentat, ca să folosesc clişeul sportiv cu cei din teren şi cei din tribune ! ( deşi ca să fiu sincer şi ceea ce faci tu, şi încă vreo câţiva nebuni ai marilor …bloguri, este cam la fel de riscant !).
  Unul ca Radu Tudor, şi încă vreo câţiva oameni de massmedia, mai mult unele, decât unii trebuie să facă un slalom permanent între conştiinţă şi obligaţii profesionale . Unii reuşesc mai bine, alţii mai puţin, dar cine citeşte (şi) printre rânduri, are de unde să plece , ducând ideea mai departe !
  Şi pentru asta le sunt recunoscător !
  Pentru că nu ne mai simţim chiar atât de singuri, înconjuraţi doar de hienele din ţară şi de şacalii de afară :mrgreen:

 66. Roxana Iordache Says:

  Radu Humor, uneori o iei uşor pe arătură. Eu l-am învinuit pe Radu Tudor sau el pe mine? :mrgreen: Oricum, dacă nu-ţi publica mesajul, probabil că îl făceai ca şi pe Ciutacu. Ştii, mesajele-alea pe care ţi le-am trimis la gunoi. 😉

 67. johnson1312 Says:

  Si eu cred ca sunt surmenat si inca nu putin ! Dar chiar atat de surmenat incat sa ma refer la un linsaj fizic absolut nu sunt.Ma refeream la unul verbal desigur.Ca nici sa le spui doar ” Va rugam respectuos sa plecati acasa la dvs domnule Neamtu(Cartianu)” nu cred ca era varianta cea mai plauzibila la cat de catraniti erau oamenii aia in ger…. 😐 Adica un sut in zona dorsala cred ca aveau mari sanse sa-si ia,eventual si-un pui de scatoalcă …. 🙄

 68. johnson1312 Says:

  http://www.rbnpress.info/wp/fosti-spionii-romani-fura-romania/

  😯

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: