REGINA ANA, 90 DE ANI. CU GRAŢIE

la_nunta_diamant-regele-mihai-regina-ana-asr-printesa-margareta

Azi e ziua Reginei Ana, împlineşte 90 de ani. E o candelă nestinsă. Vântul nu poate. E prea puternică în convingeri şi prea plină de iubire.

Cred că nu pot spune mai mult decât ceea ce am spus deja despre Regina Ana:

https://roxanaiordache.wordpress.com/2008/09/18/regina-ana-la-aniversare-85-de-ani-devotati/

La mulţi ani, Majestate! Să vă sărbătorim centenară! În Catedrala Încoronării, în care să marcaţi, totodată, aniversarea primirii pe creştet a Mirului Sfânt şi a coroanei purtate de Regina Maria.

15 răspunsuri to “REGINA ANA, 90 DE ANI. CU GRAŢIE”

 1. Mihai Hristea Says:

  La multi ani, Majestate!

 2. REGINA ANA, 90 DE ANI. CU GRAŢIE » Bloogle Says:

  […] Original Blog » […]

 3. Radu Humor Says:

  Sănătate, Majestate !
  Şi să treceţi peste toate !

 4. Neveu01 Says:

  Frumoase urari; sa va auda Dumnezeu ca sa scapati de sosoii si de parvenitii jegosi!

 5. Radu Humor Says:

  Sincer să fiu, dacă Regelui Mihai îi poţi găsi ceva care să nu fi făcut bine neamului românesc, Reginei Ana nu ai nimic a-i reproşa ! Până şi româneasca stâlcită pe care o vorbeşte este de un farmec aparte !
  Cu plecăciuni, Majestate !

 6. Radu Humor Says:

  Roxana, trimiterea ta la cele postate în 2008 pe acest blog, m-a şi bucurat, dar m-a şi întristat ! ( pe atunci încă nu intrasem pe internet, abia în decembrie 2008 ).
  M-am bucurat de mulţimea şi valoarea comentariilor, de întâlnirea unor nume dragi mie ( Mircea Suman, Octav Pelin, Ion Borgo, ca să nu mai spun de Marcus, Neveu, Plano, ba chiar şi de Katrina ), dar m-am întristat observând că primii trei nu mai apar, cel puţin pe blogul tău, sau pe cele 3-4 bloguri pe care le mai frecventez !
  Dar mai ales de puţinătatea ( pe care o bănuiesc anticipat) comentariilor la postarea de astăzi !
  Atât de puţini am mai rămas ?! 🙄

 7. Radu Humor Says:

  Merită cred aduse şi aici câteva gânduri de-ale tale de atunci :@Plano. Sofistica nu are ce căuta în înţelegerea acestei forme de stat.

  Monarhia constituţională, cea mai modernă formă de stat, pune accentul pe parlamentarism, ca esenţă a democraţiei reprezentative. De regulă, sunt aleşi şefii Executivului, premierii primind direct responsabilitatea de la alegători.

  Monarhul este deasupra sistemului politic, deasupra politicului, este un simbol naţional, pe care lumea îl respectă şi îl iubeşte. Se întâmplă în toate monarhiile europene,

  Monarhul este un simbol de unitate naţională. Atât puterea cât şi opoziţia sunt ale Majestăţii Sale. Nimeni nu se simte discriminat în faţa Regelui/Reginei, ci onorat.

  Regele şi Regina sunt simboluri ca şi drapelul şi imnul naţional.

  Coordonatele în care ai situat tu evaluarea sunt inadecvate.

  Iubirea şi respectul faţă de monarh izvorăsc, aparent paradoxal, chiar din raţiunea existenţei lor, de reper naţional unificator, aflat deasupra factorului politic.

  De regulă, însă, iubirea faţă de monarh este şi de ordin afectiv, nu numai, dar mai ales la persoanele religioase, sensibile la aspectul că monarhul e unsul lui Dumnezeu.

  Instituţia monarhiei constituţionale este tocmai garanţia raţiunii dominante, deasupra oricăror adversităţi politice şi instincte arbitrare. Monarhia este instanţa care ţine balanţa.

  Din punctul meu de vedere, iubirea exclude ura. Nu înţeleg de ce condiţionezi iubirea pentru cineva, de ura faţă de altcineva. Şi de ce amesteci sentimentele virtuale în discuţia despre monarhia constituţională.

  În ce mă priveşte, nu pot să urăsc. Şi nici nu vreau.

  @esc. Bun venit! Ai blog? Linkul de la nick-ul tău nu duce nicăieri. Nu sunt de acord cu ce ai spus. Noi aici încercăm să aducem argumente când polemizăm, nu să ne insultăm.

  @marcus. Păi splendoarea maidanezilor tocmai în asta constă, că nu poţi să-i aduci la standarde, Nimeni în lume nu are asemenea diversitate de căţei, nici unul nu seamănă cu celălalt, sunt superbi şi ar trebui să facem rezervaţii cu ei şi să vezi ce loc de vizită pentru turişti ar fi. Dar fraieri cum suntem ca naţie, mă tem că ori îi exterminăm, ori îi lăsăm expuşi pe străzi şi chinuiţi, ori asistăm la stingerea patrimoniului canin românesc.

  @IonBorgo. Mulţumesc mult, domnule profesor. O nouă lecţie de înaltă clasă. Ceea ce spuneţi e trist, istoricii nu ies pentru că nu sunt invitaţi şi nu sunt invitaţi pentru că, aveţi dreptate, deja toţi cunosc realitatea, au avut acces la multe documente declasificate şi au avut ocazia să cunoască Familia Regală, şi indiferent că sunt de stânga sau de dreapta, majoritatea susţin ce spuneţi şi dv. “cu privire la soluţia de stabilitate şi de echilibru atât de necesară României de azi”.

  Dumnezeu să ne ajute!

 8. ioprotestatarul Says:

  Sarut mana Majestate. La Multi Ani!

  Atunci cand puterea politica incalca drepturile constitutionale ale unui cetatean ceilalti trebuie sa ia atitudine…
  http://romani-in-lanturi.blogspot.ro/2013/09/legionar-de-mucava.html

 9. johnson1312 Says:

  La Multi Ani Majestate cu multa sanatate !

  @Roxana uite aici un post interesant :

  http://radu-tudor.ro/crucea-dreptatii-se-ridica-la-apusul-vietii-lor/

 10. Matei Florin Says:

  Sănătate şi numai bine!

  Despre Schalke 03 nu vorbim?

 11. Roxana Iordache Says:

  @Mihai Hristea. îţi urez să faci un film minunat!

  @Neveu01. Mulţumesc, Octave! Să te-audă Dumnezeu!

  @Radu Humor. Mulţumesc pentru faptul că ai recitit ceea ce eu nu recitisem. 😳 Referitor la observaţiile tale, Octav Pelin scrie pe blogul lui, dar probabil s-a supărat pentru că n-am intrat în lista lui de prieteni pe Facebook, deşi i-am spus că nici de dragul celei mai dragi persoane nu-mi fac cont. Mircea Suman şi Ion Borgovan, din păcate pentru noi şi probabil, din fericire pentru ei, au trecut Dincolo. 😥 @Katrina e banat, fiindcă nu admit compromiterea blogului. Iar ceilalţi postează. Însă faptul că erau foarte multe comentarii a fost pentru că a fost o vreme când aveam mult mai mult timp pentru blog şi adesea chiar îi răspundeam fiecăruia. Vremea aceea a trecut. Dar audienţa blogului a crescut invers proporţional cu numărul comentatorilor activi. 😀 De unde rezultă că majoritatea vizitatorilor sunt de acord şi nu mai au nimic de adăugat 😆

  P.S. Îţi mulţumesc foarte mult mai cu seamă pentru faptul că ai repostat un mesaj al meu despre căţeii străzii, care tocmai îmi trebuia pentru postarea următoare şi nici nu l-aş fi căutat, ar fi fost acul în carul cu fân. 😳

  @ioprotestatarul. Am să citesc ce aţi scris, dar oricum, Neamţu e caz clinic.

  @johnson1312. Am să văd. Îl înţeleg pe Radu Tudor. N-are unde merge în altă parte şi el personal are toată libertatea editorială. Cine n-ar profita de ea? Doar atât, că ar fi cazul să nu mai blameze demonstranţii pentru faptul că denunţă controlul asupra presei. Ar trebui să le mulţumească. Ştie prea bine că presa e în regim de ocupaţie, iar faptul că el e excepţia care confirmă regula nu-i corect să-l determine să afirme că libertatea presei din România e o regulă.

  @Matei Florin. Eşti simpatic şi fără mustaţă. 😆 Am să te citez, pârâtule! :mrgreen:

 12. johnson1312 Says:

  http://stareanatiunii.com/video-imagini-incredibile-din-parcul-tei-cu-ionut-inainte-de-a-muri.html

 13. johnson1312 Says:

  Referitor la Radu Tudor am remarcat antiteza facuta de el intre ce au primit martirii neamului si ce le-am oferit tortionarilor,calailor…. dar si poza Seniorului.

 14. Roxana Iordache Says:

  @johnson1312. N-am apucat, încă, să citesc. Sunt într-o pauză de şmotruială – că azi e zi de curăţenie, noroc că blănoşii sunt resemnaţi cu aspiratorul. 🙂 Avantajul e, însă, că stând azi acasă, am să fac mai multe vizite pe blogu-mi. Mulţumesc pentru link, sigur urmează despre căţei şi ce ascunde legea masacrării lor. Deocamdată, am postat despre vai de Steaua noastră. 😳

 15. plano Says:

  @Roxana
  Apropo de rechizitoriul tau de pe blogul lui Radu Tudor, te-ai intrebat, ca ziarista, ce ar fi fost presa din ultimii ani din România făra Antena 3?
  Esti nedreapta fata de acei ziaristi.
  Chiar atat de mult urasti tu oamenii incat dai crezare fundatiilor… mancatoare de bani pentru protejarea maidanezilor, care au scornit aberatia ca Ionut a fost ucis si ca n-a murit sfasiat de maidanezi?
  Cainii nu sunt sunt vinovati! Vinovati sunt oamenii care-i lasa liberi pe strazi.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: