MARILE PROIECTE? MARI PARANDĂRĂTURI. COPIL LUAT DE APE. ŞI CE FACEM, EUTANASIEM APELE?

Era previzibil că natura de la Dumnezeu e imprevizibilă  – şi prea puţin răzbunătoare faţă de ce i-a făcut omul, în loc să o protejeze.

Era previzibil că vor fi inundaţii, cum e previzibil că la iarnă vor fi înzăpeziri.

Era previzibil că zona cea mai vulnerabilă e Moldova. Măcar fiindcă există atâtea precedente. Şi mai ales, pentru că guvernanţii nu au acţionat ca să nu se repete.

Am scris în vară despre toate astea. L-am atenţionat pe simpaticul Şova că aşa se va întâmpla, în caz că e prost şi nu anticipa, ceea ce în nici un caz nu e, deci, fiind atât de inteligent şi în plus simpatic – deci amăgitor electoral eficient – e cu atât mai vinovat. Pentru că prestează avocăţeşte pentru proiecte mafiote, în loc să-şi facă datoria de ministru. Al marilor proiecte naţionale.

Aşa cum era previzibil, a fost o ploaie criminală azi-noapte în judeţul Galaţi, soldată cu nouă morţi, dintre care, un copil. Şi imense pagube materiale.

Preşedintele C.J. Galaţi, dr. Bacalbaşa, a zis de dimineaţă că ar fi trebuit ca autorităţile centrale să dea cod roşu preventiv. După care a zis că până şi codul galben l-au dat în timpul dezastrului. Poate că domnul doctor, atât de drag mie, ar trebui să nu se mai uite atât de urât la Crin Antonescu pe cât a făcut-o la congresul PSD care l-a reales pe Ponta. Trecem peste.

Era previzibil şi faptul că mass-media tot efectele le va semnala şi sau înfiera.

Mai precis, faptul că nu au fost preveniţi, ceea ce, într-adevăr, e criminal, fiindcă oamenii se puteau refugia într-un loc sigur, împreună cu păsările şi animalele, putându-şi salva şi viaţa, şi o parte vie a bunurilor lor. Adică, partea esenţială.

Dar astea sunt, repet, efecte. Cauza e mereu omul. Cauza e indolenţa, indiferenţa, hoţia criminală.

Adică, tu, ca prim-ministru şi tu, ca ministru „al marilor proiecte” ai datele, ştii că sunt calamităţi repetabile din pricina lipsei prevenţiei şi persişti în lipsă.

Deci, tu, Ponta şi tu, Şova, aveţi treabă cu parandărăturile de la Roşia Montană şi din alte afaceri pe curul României. Pe care continuaţi s-o lăsaţi în curul gol, ca şi fraţii voştri fesenişti de la PD-L. Ca dovadă că le continuaţi mizeria de la Roşia Montană şi le votaţi crima contra vieţii căţeilor care au salvat – nemeritat – vieţile multor jigodii ca voi. Cu preţul vieţii lor. Infint mai preţioase. Pentru umanitate.

Deci, tu, prim-ministru şi tu, ministru al marilor proiecte, ce-aţi păzit un an şi jumătate de când sunteţi la guvernare? Mari proiecte? Mari parandărături, nu vă interesează decât afacerile profitabile personal şi partizan.

Unde e proiectul naţional? Unde e strategia marilor proiecte? Marile proiecte privesc mai întâi oamenii, deci marile proiecte ar fi trebuit să fie proiectele preventive. Adică, îndiguiri, reîmpăduriri şi toate lucrările care să prevină efectele inundaţiilor. Sau măcar să le limiteze salvator. Adică, să nu mai moară nici oameni, nici păsări, nici animale.

Marile proiecte ar fi trebuit să fie cele care previn înzăpezirile şi toate consecinţele lor dramatice. Am scris de atâtea ori încât Şova s-a plictisit fără să facă nimic: parazăpezile, că vine iarna ca mâine şi se repetă dramele de atâţia ani.

Marile proiecte ar fi trebuit să fie, imediat după aceea, reabilitarea drumurilor, şoselelor, etc. şi construirea sistematică a autostrăzilor, dar durabilă, absolut fără cârpeli.

La fel de previzibil e şi faptul că presa tratează efectele şi ocoleşte cauza.

P.S. Marile proiecte ar fi trebuit să fie, aşa cum v-aţi angajat, Daniel Constantin, refacerea sistemului de irigaţii. Dar trebuie plătită datoria la Felix, care Dan Voiculescu e şantajabil. Despre asta-i vorba. Inclusiv referitor la Antena 3, o ruină a gloriei ei.

38 răspunsuri to “MARILE PROIECTE? MARI PARANDĂRĂTURI. COPIL LUAT DE APE. ŞI CE FACEM, EUTANASIEM APELE?”

 1. MARILE PROIECTE? MARI PARANDĂRĂTURI. COPIL LUAT DE APE. ŞI CE FACEM, EUTANASIEM APELE? » Bloogle Says:

  […] Original Blog » […]

 2. johnson1312 Says:

  Eu nu vad de ce ONG-urile nu marsaluiesc si nu se isterizeaza si pentru acesti amarati care pierd tot intr-o ora din cauza indolentei asazisilor primari ! Prevenirea furiei naturii mi se pare tot o chestiune ecologica.Doar ca pe invers.Natura este factorul distructiv iar omul este victima…. Deci ?

 3. Donkeypapuas Says:

  A fost un dement împărat persan care a biciuit apele mării.

  Sinistrul Ponta le va… cianura!

 4. Mihai Hristea Says:

  Bai, voua va merge tuitaru’? 😆

 5. Donkeypapuas Says:

  Domnule johnson1312, un reportaj văzut recent pe ProTV, la „România, te iubesc” (că mai face acest port şi câteva emisiuni bune) a dezvăluit marele jaf din primăriile rurale cu banii fondurilor europene. Peste 4 MILIARDE EURO! Pentru parcuri inundate şi dispuse total aiurea, şcoli pentru 8 copii, muzee cu imbecilităţi.
  Dar nu şi pentru canalizări, şosele, măsuri de protecţie civilă. NIMIC!
  Aşa că vă propun ca în loc să adoptaţi poziţia celor care cer mereu ALTORA ceea ce vreţi dumneavoastră, să ieşiţi duminică în piaţă cu o foaie de A4 pe care să vă scrieţi mânia.

 6. johnson1312 Says:

  Un A3 n-ar merge mai bine ? Ca sa ma vad la A3 ! 😆

 7. Donkeypapuas Says:

  Poţi să ai 10000 A3 că, dacă nu vor piţigoii coabităcimii de la A3, nu te vei vedea în veac.

 8. Donkeypapuas Says:

  PS: eu asta am în casă, A4, că Raţiu şi Coposu n-au vrut să mă plătească cu mai mulţi dolari.
  Dar las’ că o să fim plătiţi în continuare – de la instituirea coabi-tăcerii – numai cu bancnote din Botswana. Ca o colonie ce suntem!

  Pentru cine nu ştie, iată moneda oficială a Botswanei:

  http://en.wikipedia.org/wiki/Botswana_pula

 9. mihai444 Says:

  http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Politica/L+Orban+despre+Rosia+Montana+Singura+solutie+este+demisia+lui+V+

 10. mihai444 Says:

  Miruna Munteanu: Jurnalul National ma anunta ca trebuie sa incetam colaborarea. Fiindca le-am adus prejudicii de imagine pe FB.

 11. mihai444 Says:

  Inca un editorial nepublicabil… Poate ca nu mai scriu eu destul de bine pentru JN.

 12. mihai444 Says:

  Miruna Munteanu, articol refuzat:
  Roșia Montană, cacealmaua finală
  Cică Gabriel Resources o să ceară României despăgubiri de până la 4 miliarde de dolari, dacă Parlamentul nu aprobă urgent începerea exploatării aurului de la Roșia Montană.
  Anunțul, făcut de la Londra de Jonathan Henry, directorul executiv al companiei canadiene, are ca prim scop liniștirea propriilor investitori. Fiindcă bursa le dă deja mari semne de panică. Al doilea scop este lansarea unei noi linii de atac pentru propagandiștii proiectului minier. Dacă nu ne-au convins promisiunile, poate reacționăm la amenințări. Amândouă sunt, însă, la fel de jignitoare pentru inteligența opiniei publice românești Opinia publică a rămas ultimul obstacol în calea controversatului proiect. Clasa politică ajunsese la un uimitor consens, în contradicție flagrantă cu virulența dezbaterilor pe această temă din timpul campaniei electorale. Doar protestele de stradă i-au determinat pe liderii USL să facă pasul înapoi și să revină la o poziție mai sceptică față de binefacerile mineritului cu cianuri în Munții Apuseni.
  Altfel, entuziasmul lor brusc pentru „locurile de muncă” promise la Roșia Montană ar fi continuat la fel de năucitor ca și tăcerea presei, care – orbită de reclamele Gold Corporation – n-a văzut zile întregi că sunt demonstrații în toată țara. Nu mă îndoiesc că toate acestea au costat la greu. La greu de decontat.
  Potrivit directorului de la Gabriel Resources, compania canadiană a investit deja în România circa 550 milioane dolari. Sper că a păstrat cu grijă toate chitanțele. Cred că ne-ar face un mare serviciu dacă le-ar prezenta în fața unei instanțe. Dar s-ar putea să nu fie nevoit să o facă, dacă Guvernul de la București se oferă singur să plătească!
  Nu amenințările lui Jonathan Henry mă îngrijorează, ci faptul că Victor Ponta s-a grăbit să le preia nemestecate. Avansând și o sumă care reprezintă de aproape patru ori investiția estimată de canadieni (dar numai jumătate din cât zic ei că vor cere). În general, nu caut conspirații acolo unde prostia poate fi o explicație plauzibilă. E totuși straniu că, în aceeași zi, un alt membru al Guvernului, ministrul Rovana Plumb, dă generos muniție adversarului într-un eventual proces cu statul român. Declarând candidă că, deși nu a primit niciodată aviz de mediu, compania canadiană îndeplinește toate condițiile necesare. Îmi amintesc iar de contractul cu Bechtel. Ne pregătim din nou să dăm două miliarde pentru nimic?

 13. ioprotestatarul Says:

  „Adică, tu, ca prim-ministru şi tu, ca ministru “al marilor proiecte” ai datele, ştii că sunt calamităţi repetabile din pricina lipsei prevenţiei şi persişti în lipsă.

  Deci, tu, Ponta şi tu, Şova, aveţi treabă cu parandărăturile de la Roşia Montană şi din alte afaceri pe curul României. Pe care continuaţi s-o lăsaţi în curul gol, ca şi fraţii voştri fesenişti de la PD-L. Ca dovadă că le continuaţi mizeria de la Roşia Montană şi le votaţi crima contra vieţii căţeilor care au salvat – nemeritat – vieţile multor jigodii ca voi. Cu preţul vieţii lor. Infint mai preţioase. Pentru umanitate.

  Deci, tu, prim-ministru şi tu, ministru al marilor proiecte, ce-aţi păzit un an şi jumătate de când sunteţi la guvernare? Mari proiecte? Mari parandărături, nu vă interesează decât afacerile profitabile personal şi partizan.

  Unde e proiectul naţional? Unde e strategia marilor proiecte?”

  Simplu. NICIUNDE!
  Intr-o tara in care poporul este devorat de cainii politici, sistemul de invatamant si sanatate se afla in moarte clinica, iar justitia e putreda, nu se poate vorbi despre guvernare si cetatenii nu sunt inclusi in asa-zisele proiecte de interes sau siguranta nationala.

 14. mihai444 Says:

  http://www.pesurse.ro/2013/09/12/exclusiv-scantei-si-acuze-la-sedinta-usl-ce-au-des.html

 15. Neveu01 Says:

  RI
  Pentru sufletul tau daca nu l-ai vizionat deja:

  http://adevarul.ro/news/stiri-ciudate/zece-ani-strada-atat-asteptat-catel-salvat-camin-8_52307fe2c7b855ff566fd9cf/index.html

 16. Mihai Hristea Says:

  Rox, cred ca l-am detectat pe Plictisitor – e, cel mai probabil, prieten cu un fraier de prin State, daca nu chiar el, prea seamana obsesiile astuia cu ale aluia si discursul e de aceeasi maniera. Papagalul pe care-l stiu eu s-a remarcat prin neglijenta la tastare, asta pare ceva mai atent. In fine, tot tupeist basist e… 😉

 17. Radu Humor Says:

  Are dreptate Miruna Munteanu !
  Escrocii de la Gold Co ca să ajungă la suma de 550 milioane cheltuite ar trebui să pună şi toate comisioanele plătite căcaţilor ăştia de oameni, cică politici, ai noştri. :mrgreen:
  Specialişti doar în parandărături şi vânzări de ţară !
  Nu şi-ar lua unul un consultant român, specialist în domeniu.
  Toţi şi-au tras nişte pretutundenari lobişti doar pentru străini şi interese păgubitoare, distrugătoare pentru România !
  Până la urmă şi dacă am plăti ceva despăgubiri, tot ar renta !
  Mai ales dacă acestea ar fi recuperate din averea celor implicaţi în aceste afaceri oneroase
  Numai să-i vedem duşi dracului pe aceşti aşazis investitori, de fapt nişte hiene atrase de putreziciunea politică din România !

 18. Radu Humor Says:

  Mihai Hristea, ştii că te respect, dar pornirea ta înverşunată împotriva „plictisitorului” nu te onorează !
  Mai ales că acesta a avut nişte pdv interesante, uneori …
  Faptul că „iubeşti poligamia”, nu-ţi permite, automat, să urăşti „veselia unui labrador” 🙄 😆

 19. Sandi Says:

  “Coafeza” ajunsa primarita a Craiovei se caca in continuu in “tanga” ei de-i put picioarele ! Tzatza asta si un neica-nimeni pesedist il ameninta pe Crin cum ca PSD s-ar putea sa nu-l mai sustina la prezidentiale !

  http://www.dcnews.ro/2013/09/liderii-psd-il-ameninta-pe-antonescu-cu-sustinerea-la-prezidentiale/

  p.s. Unde o fi disparut ” frizerica” Preda ?

 20. Sandi Says:

  Nemții boicotează turismul în România. Motivul: Eutanasia câinilor

  http://www.dcnews.ro/2013/09/nemtii-boicoteaza-turismul-in-romania-motivul-eutanasia-cainilor/

 21. Sandi Says:

  Mai sus imagini socante ! De popor barbar, insetat de sange !

  Baba aia , care trebuia sa stea cu ochii pe un copil de 4 ani, n-are nicio responsabilitate ?

 22. johnson1312 Says:

  Traseistei de Dolj i s-a urcat la cap ca-i vreo scula de politician in tara asta…Cred ca ar fi in stare sa schimbe si numele Craiovei in Craiolguta daca ar avea sprijin in Consiliu….De data asta nu-i iau apararea lui Tontache dar cred ca nu are legatura dimpotriva Vasileasca in stilul Mazare nu-l are la suflet pe Ponta cum nu-l are nici Gust(fin al lui Geoana) alt „amenintator” de serviciu…Cred ca se incearca ruperea ultimului fir care-i mai leaga pe cei doi lideri USL tocmai ca ulterior Tonta sa fie o prada mai usoara aripilor contestatare din interiorul PSD ! Nu vedeti ca de fiecare data apar la rampa cu amenintari si critici virulenti aceiasi „carcotasi”,aceiasi „santajisti” ? Eu cred ca poporul PSD nu este chiar atat de prostut cum vor ei sa creada.Este disciplinat,este numeros,este usor de manevrat fiind unul mai sarac dar prost asa cum ar dori unii NU este !

 23. Roxana Iordache Says:

  Dragilor, eu l-am banat pe Pictisitor, după cum l-am avertizat că are o problemă şi trebuie să o rezolve în altă parte, fiindcă nu admit să-şi defuleze mitomaniile ca să nu le zic, mârlăniile, pe blogul meu. Personajele care vin ca să insulte comentatorii şi să provoace scandal sunt neavenite. Impertinenţii care ar vrea să-mi pierd timpul cu ei ar trebui să ştie că nu-mi pierd timpul cu ei. 🙂 De ex., schemă: eu scriu foarte clar cu privire la anumite teme într-un articol sau mai multe şi cineva vine şi pune întrebări, ca şi cum eu n-aş fi răspuns deja în articol şi pe urmă se plânge că nu răspund. 🙂 Atâta pot unii, mai ales băsiştii.

  Deci, eu scriu un articol, iar dezbaterea e a voastră. Dacă mai intru în discuţie e pentru aspecte neprecizate în articolul cu pricina. Sau pur şi simplu pentru că meritaţi. 😛

  Îmi pare rău pentru Plictisitor, era mai simpatic când posta sub altă poreclă. Una lungă. 😉

 24. Roxana Iordache Says:

  Păi Olguţa e nesimţită cu spume, pentru că Ponta n-a susţinut-o la Primărie cum a susţinut-o Crin plus echipa lui de campagnarzi la firul ierbii. 👿 I-o trag de-i cade oja-n freză. 😡

 25. Roxana Iordache Says:

  Johnson, mai bine zi că-ţi convine să fie un tontuţ la conducerea PSD. 😆

 26. Roxana Iordache Says:

  Până la urmă, a avut dreptate Ciutacu atunci când a plecat. N-am vrut să divulg unul dintre motive, dar cred c-am s-o fac. Fiindcă rechinetul patronal e de-o rapacitate nesimţită. 👿 😡

 27. Roxana Iordache Says:

  Plicti, am să-ţi scot comentariile de la spam în funcţie de timpul liber. Şi te dezbanez în măsura prestaţiei confidenţiale. 🙂 Deci, continuă, că progresezi!

  Simpaticule! Nu era mai simplu să spui că ţi-a fost dor şi revii? Ţi-aş fi răspuns că şi mie, şi că mă bucur pentru revenirea ta previzibilă la un moment dat. Că nu-i nimic rău în faptul că nu te poţi abţine de la tentaţii benefice. 😛

 28. olimpiu65 Says:

  fostul sef de partid a Mitzei Baston spunea ca are probleme cu bauturile alcoolice si cu barbatii si de acolo reactiile ei publice….dar cum si Rudotel e dus cu sorcova mai bine sa presupunem ca avem de-a face cu o tzatza de provincie!!!

 29. Mihai Hristea Says:

  @Radu Humor
  In mod normal, avand in vedere respectul pe care ti-l port, ti-as da dreptate. De fapt, iti si dau intr-o anumita masura: onoare nu-mi fac REACTIILE mele la provocarile sale. Dar mi se par pe deplin justificate!
  A, daca individul in cauza venea si-si punea cenusa-n cap – bai, am inteles aiurea, ca un basist, ca o udre, hahaha – poate c-am fi trecut cu totii mai lejer peste intamplare, poate ca nici articolul meu de ieri n-ar mai fi fost publicat, sau in orice caz ar fi fost mai relaxat – nu ca-n forma asta ar fi prea incrancenat.
  Dar el nu numai ca a continuat sa abereze si sa-i enerveze pe multi, nu numai pe mine, nicidecum sa posteze comentarii interesante, cum le numesti tu, Radu, dar a si revenit a doua zi pe blogul meu cu niste comentarii abjecte. Si, chiar si-asa, daca, prin absurd, autorul lor s-ar fi prezentat cu numele adevarat, ca o persoana civilizata, ba mi-ar mai fi si dat de inteles c-ar fi vreun absolvent de MIT, Harvard, Yale, Oxford, Cambridge, Sorbona – in fine, ai prins ideea – atunci probabil c-as fi stat sa-i explic de ce am absolvit la clasa Saizescu si nu la Bratu, ca toooot insista pe prostia asta ca ultimul basist, de fapt ca ala pe care-l stiu eu in America si care, mi-a povestit cineva, ar fi fost prins facand laba de catre niste colege rusoaice.
  Asa ca, Radule, permite-mi sa nu mai prea fiu de acord cu tine in ceea ce-l priveste pe acel personaj, mai ales ca fix in timp ce-ti scriam aceste randuri mi-a mai aruncat 3 (trei) comentarii pe care scrie „banned”!

  PS
  Asa cum n-am ascuns, ca n-am de ce, faptul c-am studiat (si) la Facultatea de Arte a UHB, tot asa nici n-am facut mare tam-tam pe tema asta, sau a CV-ului meu in general. In consecinta, sunt extrem de curios de unde cunoaste anumite amanunte acel Plictisitor si daca nu cumva o mai fi si conectat cu mine pe LinkedIn! 😆

 30. johnson1312 Says:

  N-am avut placerea sa-mi dau seama cine e „plictisitorul”….Adevarul este ca plictisul este cea mai nasoala boala psihica…Fereste-ma Doamne de plictis !

 31. Radu Humor Says:

  Bine, Mihai !
  Vezi că se poate ?!
  Dar apropos de asta, că se poate, ce zice doamna-ţi blondă de nickul tău ?! 😉

 32. Mihai Hristea Says:

  La avatar te referi, cred… 😉
  O amuza, asa cum e normal. 😀

 33. Radu Humor Says:

  Fiule, cu ăştia nu te poţi plictisi niciodată !
  De la o zi la alta, sunt tot mai plini de surprize 😉
  Când n-ai ( măcar) cuvânt de onoare şi nu-ţi pasă de impresia (deplorabilă !) pe care o laşi, contrazicându-te băseşte de la o zi sau chiar de la o oră la alta, n-ai cum să nu ţii tot timpul sub tensiune o ţară întreagă !
  Se pare că până la urmă se vor trezi şi românii din letargia asta aproape mortală şi vor da cu ei de pământ până le vor ieşi minciunile şi hoţiile din cap . :mrgreen:

 34. Radu Humor Says:

  Felicitări !
  Eu nici la anii ăştia, n-am parte de asemenea normalitate 😉 ;P

 35. Mihai Hristea Says:

  @Radu Humor
  Normalitatea de care zici se bazeaza pe faptul ca stie de gluma. 😉

 36. Sandi Says:

  Olgutza si-a pierdut total pizdutza !!

  http://www.cotidianul.ro/statuile-olgutei-vasilescu-se-imbraca-si-se-dezgolesc-peste-noapte-222335/

  Vorba lui Bula : As plange, da’ nu pot de ras

 37. Ileana Andersson Says:

  http://gandeste.org/general/tradarea-de-tara-a-facut-ca-romania-sa-devina-o-colonie/32552

 38. einsteinzulu Says:

  Daca nu poti vedea cit de anapoda e fraza in care te folosesti de moartea dureroasa a unui biet copil ca sa-ti avansezi campania de a oferi o viata mizerabila ciinilor si o permanenta amenintare oamenilor pe strazile unui oras, cu adevarat ti-ai pierdut bunul simt.

  In loc sa actionati eficient, dur, rapid si hotarit impotriva celor care fura banii alocati unor eutanasieri civilizate, in loc ucigind cu cruzime ciinii, va isterizati ridicol si illogic impotriva eutanasierii ca idee. Desi aceasta este o actiune normala, acceptata in orice tara civilizata de catre majoritatea oamenilor si iubitorilor de animale.

  Voi care promovati vIata de strada a ciinilor sterilizati, nu iubiti ciinii. Voi doar va prefaceti si n-ati ingrijit cu adevarat un ciine, nu l-ati avut aproape, nu I-ati aratat dragoste si respect. Ciinii pe strada nu pot avea decit o viata de ciine: muscati, loviti, plini de paraziti si fara atasamentul si mingiierea umana. Mai bine morti.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: