SILAGHI-SISTEM, 1-0. UNUL MARE

Evenimentul zilei de ieri – sigur, acoperit cu fumigene şi expediat de presă – a fost demisia lui Ovidiu Silaghi din Parlament. Un act excepţional. La propriu. Adică, nu doar o excepţie de la regula complacerii în pasivitate şi mediocritate mocirloasă, mediu al politicii din România. Ci un act de bărbăţie, o sfidare frontală adresată sistemului.

Uite-mă, jartea de sistem, trage în mine, am aruncat armele şi nu obişnuiesc cuţitaş ascuns, fiindcă sunt bărbat, nu portjartier! Adică, sunt Silaghi, nu Băsescu. Sunt unul singur, sunt un om, sunt real – ca în imnul PNL -, membru al unui partid care a făcut istorie pentru România, nu un laş dictatorial în spatele unui sistem criminal. Cam aşa a sunat actul lui Ovidiu Silaghi. Cinste lui!

Mărturisesc sincer că nu făcea parte din categoria simpatiilor mele. A dovedit că se califică în categoria bărbaţi politici. Cu prea puţine exemplare.

Adică, a demisionat din Parlament ca să-l provoace pe Băsescu să aprobe urmărirea lui penală. Şi să dovedească într-un mod fără precedent că frauda de la Cotroceni e un laş demagog şi fariseic. Cauza penală în care slugile din sistemul judiciar l-au vârât pe Silaghi ar însemna repetenţie pentru un student. Ca şi aia în care îl târăsc pe Varujan – dar despre asta, separat. În mod sigur. Am vrut de ieri, dar a avut grijă Primul Laş al ţării – şi Primul Hingher – să bage diversiuni. Şi oy, vey! Am să-i demontez una cum nici nu visează. Dar mai încolo, ca să fie plăcerea voastră mai mare. 🙂

Deci, ieri la conferinţa de presă hingherială, impostorul a băsit inocenţa. A făcut o mutră virginală când a fost întrebat dacă a primit dosarul Silaghi, mimând necunoaşterea faptului că liberalul a demisionat din Parlament. Fiindcă e o palmă zdravănă pentru el. Şi pentru sistem.

Memoria colectivă dezgroapă momentul demisiei deputatului Băsescu din Parlament pentru ca – sanchi – să fie cu pieptul dezgolit în faţa urmăririi penale. O fraudă maximă, care a păcălit mulţi proşti şi naivi, iar pe unii continuă să-i convingă de faptul că a fost un act de curaj. Nu unul de PR. O mascaradă, fiindcă un parlamentar poate fi urmărit penal şi trimis în instanţă. Nu există imunitate parlamentară. Şi nu exista nici precedentul obţinut de Adrian Năstase de la Cur-tea Constituţională, anume că dacă pentru urmărirea penală a unui ministru e necesar avizul parlamentar, atunci obligativitatea îi include şi pe foştii minişti – prim-miniştri (din (ne)fericire, încă nu şi pe blogeri :mrgreen:). Ideea e că pe atunci nici nu era instrumentată cauza Flota în care Băsescu era implicat direct, anume, Petroklav – avea să fie pusă pe rol câţiva ani mai târziu, de unde şi demiterea prostească a domnului Valerian Stan din funcţia de şef al Corpului de Control al Guvernului Ciorbea, după telefonul primit de la coana mare, dar asta-i altă poveste.

Spre deosebire de actul propagandistic al lui Băsescu, demisia lui Ovidiu Silaghi din Parlament îl expune ca pe un om de rând represiunilor sistemului judiciar poliţienesc politic. Se va dovedi un mare fâs cauza inventată. Sigur, îi vor inventa altele. Dar cine le va mai crede?

Felicitări, Ovidiu Silaghi! Alături de declaraţia politică a deputatului Radu Zlati prin care cere USL să voteze contra proiectului de lege privind jaful de la Roşia Montană şi împreună cu participarea lui Magor Csibi la protestul civic din stradă, demisia lui Ovidiu Silaghi din Parlament face scor de aur pentru PNL. Numai să fie cine să-l speculeze.

Dacă ar avea cineva sânge, PNL ar anunţa că se retrage şi din Guvern, şi din Parlament. Sigur, după un ultimatum dătător jos de pantaloni.

Anunțuri

13 răspunsuri to “SILAGHI-SISTEM, 1-0. UNUL MARE”

 1. SILAGHI-SISTEM, 1-0. UNUL MARE » Bloogle Says:

  […] Original Blog » […]

 2. johnson1312 Says:

  Sa nu si-o ia Fantele de Chitila la faza asta ! Cacealmaua politica e domeniu interzis altora decat Basescu ! 😎

 3. Marius Mina Says:

  2-0 – Crin Antonescu, a declarat, marţi, la finalul întrevederii cu ministrul adjunct de Externe al Statului Israel, Zeev Elkin, că România se va afla „în prima linie” a unei formule de intervenţie în Siria, atunci când acest lucru se va decide de SUA şi „aliaţi”.

 4. pozedecat Says:

  Cine-i fantele de Chitila?

 5. ALM Says:

  Nu ştiu în cadrul căror prerogative a făcut Crin Antonescu declaraţia în faţa lui Zeev Elkin. Probabil că s-a sfătuit cu Premierul şi atunci „punctul” este al USL-ului …

 6. cmuscariu Says:

  Fiind in parlamentul european, Ovidiu mai poate fi urmarit de Base?

 7. tiberiu2009 Says:

  „”Ci un act de bărbăţie, o sfidare frontală adresată sistemului.””

  Nu este nici o barbatie ci este o smecherie urata ( ceva asemanatoare cu a lui Voiculescu).
  Va avea imunitate europeana. Nu conteaza daca Basescu aproba sau nu cererea pentru ca va trebui ca DNA sa ceara la UE ridicarea imunitatii.Asta este smecheria.
  Iar smecheria este urata pentru ca nu Silaghi era cel care era urmatorul pe lista pentru Parlamentul European.Dar a avut grija Antonescu sa ii convinga pe cei care erau inaintea lui Silaghi pe lista sa renunte la ideea de a fi europarlamentari. Ma refer la acel Antonescu pe care nu Va hotarati daca sa-l ridicati in slavi sau sa renuntati la el.

 8. stejarul Says:

  @cmuscariu

  „Fiind in parlamentul european, Ovidiu mai poate fi urmarit de Base?”

  Asta ma gandeam si eu. Cred ca trebuie sa ceara acordul PE sa il urmareasca penal.

 9. Sandi Says:

  L-am vazut pe Oprescu la conferinta de presa. Despre cainii maidanezi. A fost penibil. Plangacios, multa gargara….

 10. olimpiu65 Says:

  doctorul Ciomu al cainilor!!! bravo gargaragiu securist ne-ai convins, ucidem cu placere!!!

 11. mihai444 Says:

  http://www.resboiu.ro/crin-intaiul-resboinic-al-tarii-vom-fi-sold-la-sold-in-siria/

 12. Roxana Iordache Says:

  Tibi, să mori tu că nu poate da Băsescu aprobarea pentru urmărire penală? 😉

 13. stejarul Says:

  Mai, io nu stiu ce sa zic… dar nu imi iese din minte imaginea copilasului de 4 ani. Pe mine m-o afectat rau…

  Imi plac cainii dar intre un copilas si 70 000 de caini as alege copilasul.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: