BĂSESCU MINTE FRICOS

Ce-a băsit aseară la Cotroceni că nu-i poate retrage decoraţia episcopului Tokes decât dacă se pronunţă în acest sens consiliul cavalerilor ordinului e vrăjeală de prost gust.

Dacă tot am băgat băţul prin gard cu întrebarea despre retragerea decoraţiei, atunci să fie până la capăt.

Unu: preşedintele ţării e responsabil personal de conferirea decoraţiei atunci când evenimentul vizează o persoană, cum a fost cazul cu domnul episcop. Când e vorba de decoraţii în grup/lot sau cum vreţi să-i spuneţi, atunci e un moment în care consilierii trebuie să-şi justifice funcţia.

S-a întâmplat lamentabil ca un consilier al preşedintelui Constantinescu să nu observe cu atenţie lista cu propuneri dată la semnat de către subalternii lui. Şi s-a petrecut ruşinea decorării lui Ciolpan, chiar directorul „închisorii miniştrilor”.

Imediat ce presa a semnalat gogomănia, preşedintele Constantinescu i-a retras torţionarului decoraţia, cu scuze publice. Şi-a asumat responsabilitatea pentru o greşeală care nu-i aparţinea, dar care purta semnătura preşedintelui ţării şi a reparat-o. Rapid.

Deci, dacă ar fi bărbat, Băsescu nu s-ar mai învârti în căldare.

Doi: totuşi, fără Tokes Laszlo, cine ar mai fi avut ocazia să-i conteste decoraţia? Fiindcă a primit-o explicit pentru decembrie 1989.

Deci, dacă ar fi bărbat şi om de onoare sau om pur şi simplu, Băsescu ar spune că nu vrea să-i retragă lui Tokes decoraţia acordată pentru iniţierea revoluţiei. Fără ghilimele.

A mia oară întreb: de ce a trebuit să fie un etnic scânteia căderii teoretice a regimului comunist din România? De ce nu s-a declanşat revoluţia sub balconul doamnei Cornea sau al domnului Dorin Tudoran? Că Paul Goma a fost prea avangardist ca să avem pretenţii (era exact perioada „liberală” a lui Ceauşescu, după ce păcălise Occidentul cu „disidenţa” din 1968 şi încă se găseau de toate în magazine, ca să-şi consolideze puterea, până a păpat împrumutul extern şi pe urmă a jupuit populaţia ca să-l plătească).

Apropo, are Băsescu sânge să-i confere „Steaua României” lui Paul Goma? Că Ponta tot uită să-i „restituie” cetăţenia şi toate drepturile aferente. Ăsta poate fi şi pretextul pentru care să nu-l decoreze. Coabitare, de! :mrgreen:

13 răspunsuri to “BĂSESCU MINTE FRICOS”

 1. Radu Humor Says:

  Indobitocirea oficială
  Secretele puterii politice după A.N. Chomsky

  Avram Noam Chomsky (n. 1924) este un reputat lingvist american, profesor emerit la Massachusetts Institute of Technology (MIT).
  În afara mediilor academice, Chomsky este mult mai cunoscut în lumea întreagă pentru activitatea sa politică, îndeosebi în ceea ce priveşte critica vitriolantă la adresa politicii externe a Statelor Unite, dar şi a guvernelor altor mari puteri. Drept care este considerat şi o personalitate marcantă a stângii politice din Statele Unite.
  Noam Chomsky a identificat şi a explicat, într-o formulare pe înţelesul tuturor, regulile de bază ale manipulării pe care se bazează puterea politică în criza de legimitate şi pe care el le numeşte strategii ale diversiunii. Ele au fost sintetizate în ceea ce poate fi numit „Decalogul Chomsky”.

  Decalogul Chomsky

  1. Poporul trebuie să aibă mereu mintea ocupată cu altceva decât cu problemele lui adevărate
  Pentru aceasta: Să distragi permanent atenţia de la problemele sociale reale, îndreptând-o către subiecte minore, dar cu mare impact emoţional.

  2. Poporul trebuie să perceapă conducătorii drept salvatori ai naţiunii
  Pentru aceasta: Inventează false ameninţări, ori creează probleme grave, care îngrijorează real şi angajează opinia publică, iar apoi oferă soluţiile.
  Un exemplu: Favorizează insecuritatea cetăţenilor, apoi guvernarea providenţială salvează naţiunea în temeiul legilor represive cerute de popor, cu preţul limitării propriilor libertăţi democratice.

  3. Poporul trebuie permanent pregătit pentru mai rău
  Pentru aceasta: Mecanismele propagandei „albe” (oficială, integral asumată de guvern), „gri” (parţial asumată) şi „negre” (niciodată asumată) trebuie să promoveze imaginea unui guvern în permamenţă preocupat pentru ameliorarea condiţiilor tot mai sumbre ale viitorului. Politicile antipopulare dure se vor aplica gradual, pentru a se preveni ori atenua protestele sociale. În acest fel, cel mai mare rău devine suportabil dacă e administrat în porţii anuale, conform unui program anunţat.

  4. Poporul trebuie să creadă că şi ceea ce guvernele îi pregătesc spre a trai mai rău este tot pentru binele său
  Pentru aceasta: Să obţii acordul de moment al poporului pentru măsuri economice dure din viitor. Omul se obişnuieşte cu ideea şi înghite tot, dacă e prevenit şi amânat.

  5. Poporul trebuie să aibă o gândire care să nu-i permită sesizarea legăturii dintre cauze şi efecte
  Pentru aceasta: Să te adresezi oamenilor ca şi cum ar avea cu toţii o gândire infantilă. În felul acesta, îndrepţi mulţimile spre un tip de gândire superficială, naivă şi cu predispoziţie la intoxicări informaţionale.

  6. Poporul trebuie dezobişnuit să problematizeze realitatea şi să acţioneze sub impulsul emoţiilor
  Pentru aceasta: Să faci tot timpul apel la sentimente şi la reacţii glandulare, nu la raţiune. Să încurajezi reacţiile emoţionale, pentru că sunt cel mai uşor de manipulat.

  7. Poporul trebuie obişnuit cu satisfacţii ieftine, care să-i ocupe timpul şi să-l demotiveze în atingerea unor idealuri superioare
  Pentru aceasta: Un sistem de învăţământ corupt şi nefuncţional este instrumentul ideal de a tine cetăţenii în ignoranţă şi a manipula opiniile colective după bunul-plac.

  8. Poporul nu trebuie să aiba acces la mijloace de informare completă, exactă, corectă şi obiectivă
  Pentru aceasta: Să încurajezi financiar acele mijloace de comunicare în masă care îndobitocesc publicul şi îl ţin legat de emisiuni şi seriale vulgare, ce trag inteligenţa în jos.

  9. Poporului trebuie să-i fie indus spiritul turmei
  Pentru aceasta: Să stimulezi sentimentul individual de culpă, de fatalitate, de neputinţă. Persoanele care nu mai au impulsul de a se revolta, devin o turmă şi sunt uşor de controlat.

  10. Poporul nu trebuie să creadă în existenţa strategiilor şi mijloacelor oficiale de manipulare
  Pentru aceasta: Să apelezi la toate cuceririle ştiinţelor pentru a cunoaşte punctele slabe din psihologia individului şi a mulţimilor. În acelaşi timp, să discreditezi aceste cunoştinţe prin mass-media, astfel ca poporul să nu creadă în mijloacele şi strategiile statale de manipulare.

 2. Roxana Iordache Says:

  Radule, cu alte cuvinte, mânca-i-ar câinii! :mrgreen:

 3. BĂSESCU MINTE FRICOS » Bloogle Says:

  […] Original Blog » […]

 4. stejarul Says:

  Ce de protzente electorale pentru partidul lui si-ar trage basecu daca ar lua taurul de coarne si ar fi el „jucatorul” care se pretinde si i-ar retrage indezirabilului medalionu’ … eh he he…

 5. tiberiu2009 Says:

  „”Tibi, să mori tu că nu poate da Băsescu aprobarea pentru urmărire penală?””

  Eu nu am scris ca nu poate Basescu sa dea aprobare. Am scris ca ” Nu conteaza daca Basescu aproba sau nu cererea ” .Si am si explicat ca de ce nu conteaza.
  Dar la filologie nu se preda logica. Asta de obicei ar trebui sa o mostenesti.

 6. Adina Balerina Says:

  a

 7. argusdre Says:

  „Că Paul Goma a fost prea avangardist ca să avem pretenţii (era exact perioada “liberală” a lui Ceauşescu, după ce păcălise Occidentul cu “disidenţa” din 1968 şi încă se găseau de toate în magazine, ca să-şi consolideze puterea, până a păpat împrumutul extern şi pe urmă a jupuit populaţia ca să-l plătească).”
  O eroare…Ceausescu n-a reusit niciodata sa pacaleasca Occidentul.In schimb, invers da…Occidentul vostru drag pentru care picati mereu in tartita din cauza extazului, ăsta care in mare parte a distrus economia Romaniei, stia prea bine toate adevarurile dar ii convenea de minune sa folosesca disidenta romaneasca impotriva marelui URSS. Cand americanii s-au impaciuit din nou cu sovieticii, atunci Ceausescu si Romania n-au mai contat. Noi am fost doar o unealta in mana Occidentului precum Sadam si Irakul impotriva Siriei, pana la ocuparea Kuweitului.
  Cat despre Goma pot spune doar ca tot ceea ce a facut Paul Efimovici Goma a fost conceput, planificat si pus in practica din laboratoarele de la Moskva.
  Dupa cum se ocserva e mai complicat, viata bate filmul, inclusiv …”Romania Libera”. Asa că să nu risipim iarasi „Steaua Romaniei”…

 8. stejarul Says:

  http://www.cotidianul.ro/casa-regala-a-romaniei-despre-situatia-de-la-rosia-montana-221742/

  Traiasca Monarhia!

 9. Marcus Says:

  @ Roxana spui:”A mia oară întreb: de ce a trebuit să fie un etnic scânteia căderii teoretice a regimului comunist din România? De ce nu s-a declanşat revoluţia sub balconul doamnei Cornea sau al domnului Dorin Tudoran? Că Paul Goma a fost prea avangardist ca să avem pretenţii (era exact perioada “liberală” a lui Ceauşescu, după ce păcălise Occidentul cu “disidenţa” din 1968 şi încă se găseau de toate în magazine, ca să-şi consolideze puterea, până a păpat împrumutul extern şi pe urmă a jupuit populaţia ca să-l plătească).”
  Esti fata desteapta Roxana, ce intrebare este asta? Pai, a trebuit sa fie unu ungur si nu un „etnic”, asa cum ii spui tu, deoarece amnarul care a produs scanteia nu era neam din Romania si nici nu viza in principal caderea lui Ceasescu/comun,ismului ci pur si simplu dezmembrarea statului roman, prin smulgerea Transilvaniei de la patria mama pe modelul Yugoslaviei. O vezi tu de Doina Coarna militand pentru „independenta si autonomia Transilvaniei?”. Hai, sa fim seriosi. Tipii se zgarie pe ochi ca nu le-a iesit faza cu Tirgu Mures si asta datorita stiu eu cui, dar n-o spun aici caci nu vreau sa-ti stric ziua.
  sa fii iubita
  marcus

 10. Roxana Iordache Says:

  @tiberiu2009. Tibi, nu te dezminţi. 1. Tocmai ţi-ai dispreţuit mama. 2. Intri pe teritoriu minat, că pentru de-alde băsişti principiul e: logica, duşmanul poporului.

  Scuze că te obosesc din nou, deci, cererea pentru urmărire penală ajunge la Băsescu acum, alegerile europarlamentare sunt la anul. Şi la mulţi ani! 🙂

  @argusdre. Genital!

  @Marcus. Ideea e, noi de ce n-am fost în stare?

 11. Roxana Iordache Says:

  Şi Tibi, nimic despre Goma? 😉

 12. treebeard00 Says:

  NEWS ALERT!!! Basismul Ordinar face o noua victima!

  Crin Antonescu: „Suntem siliti sa recurgem la eutanasierea cainilor. Este mai logic ce a spus Basescu, macar o luam pe o cale”

  Dupa ce m-a cumparat pe mine ca postac, a cumparat DNA, ANI, Comisia Europeana, pe americani si germani, apoi pe plagiator, iata ca acum Basescu a mai gasit doi lei in pusculita si l-a cumparat si pe Crin!

  Dar nu va pierdeti speranta, caci iata ca vine Roxana sa ne explice de ce trebuie sa crestem turme de caini in loc de turme de oi, si cum dictatorul cel malefic l-a hipnotizat si i-a impietrit inima lui Crin cel viteaz, fortandu-l prin santaj si teroare sa isi rupa din inima aceste cuvinte dureroase, care vor ucide sute de mii de catelusi dragalasi si nevinovati ce ar fi putut trai pana la adanci batraneti in hoteluri special amenajate.

  Roxana, ai cuvantul!

 13. Roxana Iordache Says:

  Tibi, eşti penibil. Şi se vede că-ţi place. 🙂

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: