REFERENDUM PENTRU EUTANASIEREA LUI BĂSEA. PENIBILUL PENIBILILOR CERE UCIDEREA CĂŢEILOR CA SĂ TRAGĂ PETARDA PESTE ROŞIA MONTANĂ

În ce hal a ajuns Băsea! Mai penibil decât oricând – cum spuneam, mereu se întrece pe sine.

A tras o conferinţă de presă decompensată, în care i-a luat-o gura pe dinainte, pentru că în sfârşit a declarat ce crede el despre ideea de referendum, pe care, din complementar, îl pune în adversitate cu Parlamentul. A zis aşa, că nu iniţiază referendum pe tema Roşia Montană pentru că nu vreaîmpiedice dezbaterea parlamentară. What?! Deci, pentru el, asta-i referendumul, o piedică pusă Parlamentului. Oricum, Băsescu a ajuns rău de tot dacă l-a lăsat în posteriorul gol însuşi Zgonea. E prima dată când Valeriu Zgonea a dat o dovadă de compatibilitate cu funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. I-a tras-o rău de tot lui Băsea, adică l-a pus în situaţia să declare că NU vrea referendum pe tema Roşia Montană. Mai ales – tot el a zis – că ar coincide cu europarlamentarele. Şi nu se face să ai referendum simultan cu alegeri, nu? 😉

OK, deci l-a apucat neutralitatea, a declarat că de azi încolo e neutru cu privire la Roşia Montană – după ce s-a fript cu Raed Arafat. 🙂

Apoteotic e că a declarat că declară ceva nedemn de un preşedinte de ţară şi i-a tremurat vocea de grija oamenilor, cerând, de trei ori, Guvernului să adopte o ordonanţă de urgenţă privind eutanasierea căţeilor străzii din toată ţara, care nu sunt adoptaţi într-un anumit termen, după care a vituperat, nătâng şi convingător doar pentru hoţi şi idioţi, proiectul cu sterilizarea. A şi minţit, ca de obicei, de data asta, prin omisiune, când a uitat să precizeze că imensa majoritate a celor muşcaţi de câini sunt victime ale căţeilor cu stăpâni, asta reiese din statisticile spitalelor cu secţii de specialitate. Şi-a mai tras un şmirghel pe chelie amintind de perioada în care era primar general, dădea capete-n gură, arunca zeci de milioane de dolari pe studii de fezabilitate nefezabile, îşi dădea case, moşmondea intravilane cu mafia imobiliară, îi aranja Ioanei vânzări anterioare şi nenorocea peste zece mii de mici întreprinzători. Oricum, la conferinţa de presă n-a făcut decât ceea ce ştie el mai bine, curat constituţional: să învrăjbească. Şi să speculeze o conjuctură ca să forţeze adoptarea prin OUG a unei legi criminale şi hoţeşti, prin care să-şi îmbogăţească clientela hingherească.

Ticăloşia cu eutanasierea a fost, totodată, o petardă peste Roşia Montană. Şi uite cum Băsescu face un tandem perfect cu Voiculescu, Dan Voiculescu, purtând împreună la Antena 3 o campanie turbată contra căţeilor străzii şi voalată pentru crima privind Roşia Montană. Cine nu mai vrea căţei pe străzi – unde nici n-au ce căuta decât împreună cu oamenii lor – ar trebui să ştie că nu omorându-i se rezolvă problema, ci oprindu-le înmulţirea. Dar Felix are şi el dosare penale. Şi procese. De unde rezultă că e preferabil să pui embargo temelor reale şi botniţă jurnaliştilor. Care nu acceptă să latre ce li se dictează.

Oricum, eu propun un referendum pentru eutanasierea lui Băsea. Şi o montă pentru Roşia Montană.

UPDATE. Radu Tudor salvează din nou onoarea Antenei 3. Prin soluţia logică şi de bun simţ a unor mari adăposturi pe care să le cumpere Primăria şi unde căţeii să fie sterilizaţi. Totul s-ar rezolva repede. Şi ieftin. Dar nu se vrea, asta e realitatea.

Anunțuri

15 răspunsuri to “REFERENDUM PENTRU EUTANASIEREA LUI BĂSEA. PENIBILUL PENIBILILOR CERE UCIDEREA CĂŢEILOR CA SĂ TRAGĂ PETARDA PESTE ROŞIA MONTANĂ”

 1. REFERENDUM PENTRU EUTANASIEREA LUI BĂSEA. PENIBILUL PENIBILILOR CERE UCIDEREA CĂŢEILOR CA SĂ TRAGĂ PETARDA PESTE ROŞIA MONTANĂ » Bloogle Says:

  […] Original Blog » […]

 2. Radu Humor Says:

  Oare ce ar trebui să ne intereseze mai mult ?!
  Copilul nu mai învie şi chiar dacă vor mai fi omorâţi câţiva oameni ( din cauza imbecilităţii altora, se pare că la fel de mulţi sau puţini :mrgreen: ), următorul subiect mi se pare mult mai important şi poate de aceea uitat cu desăvârşire :

  TU ce ai face daca ai gasi aur in curtea casei tale?
  2 Sep 2013
  Multi dintre noi avem (sau vom avea) o casa – fie la tara, a bunicilor sau parintilor nostri, fie chiar pe numele nostru. In spate, asa cum au multe dintre ele, este un teren pe care il ari, semeni, plantezi, si asa mai departe. Cum ar fi ca intr-o foarte buna si norocoasa zi sa descoperi ca ai acolo un teren plin ochi de aur?
  Stiu, acest lucru este aproape de imposibil (luand in calcul si posibilitatea ca statul sa te exproprieze, pur si simplu), dar, de dragul concluziilor, haide sa ne imaginam ca sapi pentru a pune cartofi si lovesti cu lopata intr-o ditamai pepita. Ce ai face in momentul acela? Te-ai duce pana la vecinul Gabriel sa il rogi frumos sa te ajute sa scoti aurul din pamant, dandu-i lui 94% din valoare, sau ai incerca tu, prin mijloace proprii, sa exploatezi zacamantul? Eu zic ca a doua varianta este cea corecta, pe care am incerca-o toti.
  Paralela poate parea simplista dar, daca privesti atent(a), are multe puncte comune cu proiectul Rosia Montana, sursa de inepuizabile controverse.
  Nu am pretentia ca sunt expert in astfel de procedee, ca am studii de specialitate, ca am citit compendii pe aceasta tema. Sunt insa unul dintre oamenii care isi dau seama, avand peste un dram de bun simt, ca exista multe nereguli, opacitate, si mai ales solutii posibile in ceea ce priveste exploatarea resurselor extrem de valoroase de la Rosia Montana.
  In primul rand, din punctul meu de vedere, ponderea de 6% pe care o pastreaza statul roman este derizorie. Revin la comparatia mea anterioara – tu daca ai avea un zacamant de aur la tine in curte, ai pastra doar atat sau ai incerca din rasputeri sa gasesti metode alternative de exploatare, eventual proprii?
  In anii ’90 cand s-a decis inceperea lucrarilor la Rosia Montana, Romania nu dispunea de mijloacele necesare pentru exploatare, “trebuind” sa ne intoarcem capul tocmai la Canada. Undeva, cineva, acolo, a avut in mod clar un interes major in incheierea acestui contract si acesta ar trebui, chiar daca cu intarziere, anchetat si daca este gasit vinovat de lipsa de transparenta si/sau favoritism, sa fie pedepsit conform legii.
  Si sa spunem ca ponderea de 6% este corecta – si, intr-adevar, pe hartie la o prima vedere este comparabila cu cele din alte state. Schema aici este faptul ca Guvernul nu a raspuns niciodata intrebarii de baza – “CAT castiga Romania din acest contract, COMPARAT cu alte state”? A aruncat cateva sume, pentru “imbatarea” publicului, niste miliarde de dolari, ponderi in crestere si cu asta, basta.
  Bazandu-ma pe un raport al PricewaterHouseCoopers – va pot spune cat castigam comparat cu alte state – foarte putin! Romania taxeaza cei 6% la profit, si nu la venit, cum fac alte state. Apoi, contractul (banuit ca nu este facut complet public) nu stipuleaza si alte taxe/beneficii din care statul ar putea castiga grosul. Va invit sa parcurgeti studiul independent al companiei de consultanta, pentru a va convinge.
  Participatia statului a fost ridicata, cu marinimie, la 25% DAR si aici este “un catch”, vorba englezului – pe langa faptul ca este mai mica decat in alte state (in India de exemplu se ridica la 38%), se POATE ajunge la aceasta pondere, in doua etape, DACA sunt indeplinite anumite conditii, precum acordul de mediu si primirea autorizatiilor.
  A doua problema – vechimea contractului
  Dupa cum spuneam anterior, contractul este lalait deja de 16 ani. In tot acest rastimp, tehnologia a evoluat, Romania s-a mai ridicat si ea cu chiu cu vai din chinurile comunismului. Au aparut companii private puternice, s-au ridicat companii romanesti care au devenit cunoscute si pe plan international.
  Normal ar fi, din punctul meu de vedere, sa se reia de la zero procesul de selectie al partenerului/partenerilor, in functie de posibilitatile anului de gratie 2013, al descoperirilor recente, sa nu se mearga inertial pe baza unui contract vechi de peste un deceniu.
  Daca Romania nu are inca tehnologia necesara pentru exploatarea de la Rosia Montana si nici nu renteaza sa fie achizitionata de la terte companii, se poate merge pe “metoda asteptarii”, luata in calcul de mai multe state. Practic, se asteapta ca tehnologia “sa ne ajunga din urma” si sa putem profita, mult mai eficient, de resursele naturale ale tarii intr-un viitor nu foarte indepartat.

  Citeste si:
  Evenimente pentru antreprenori: tu unde mergi saptamana aceasta?
  Impozitul pe venit, CAS si CASS se platesc pana in 27 decembrie. Tu ai aceasta obligatie?
  REZULTATE ALEGERI: USL are majoritate. TU pentru ce ai votat?
  De asemenea, este foarte important ca toate documentele sa fie facute publice, explicate si, ulterior, opinia cetatenilor tarii sa fie luata cu adevarat in tara.
  A treia problema – mult vorbita cianura
  Ma uitam siderat ieri la televizor cum, cu privire goala, o prezentatoare de la televiziune spunea ca exploatarea aurului se poate face DOAR si EXCLUSIV prin cianurare.
  Asa-zisa jurnalista ar fi trebuit sa spuna ca extragerea aurului prin folosirea cianurii este cea mai convenabila din punct de vedere financiar si una dintre cele mai raspandite, insa sub nicio forma unica metoda.Mai multe despre metodele de extragere a aurului poti parcurge aici.
  Manipulare prin presa
  Tot ieri, in jurul orei 12 seara, urmaream curios ce comenteaza principalele televiziuni de stiri din tara. Antena 3 a fost, de departe, cea mai “pro Rosia Montana” televiziune din cele urmarite.
  Ce este drept, ar fi fost ciudat sa puna accent pe protestele ce aveau loc in strada, cand mii de tineri au blocat Piata Universitatii din Bucuresti, dar si alte strazi din provincie, atunci cand sunt platiti chiar de Rosia Montana pentru a sustine proiectul! Mircea Badea a discutat in emisiunea lui de eterna problema a cainilor vagabonzi si a soferilor neglijenti, fara aproape nicio vorba despre Rosia Montana. Reclama de sustinere a proiectului s-a derulat cu cateva secunde inainte de intrarea sa in emisie.

  In aceste conditii, nu ma mai mira acuzatiile aduse de manifestanti care puneau semnul egal intre “presa” si “manipulare” sau presa care se face “pres” in fata intereselor politice. Tot o parte a presei scria duminica faptul ca au iesit in strada “cateva sute de oameni” cand, in mod clar, o persoana care are 2 ochi si ii si foloseste, putea vedea miile de romani ce marsaluiau pe strazile principale din orase.
  Va fi o zi trista aceea in care televiziunile, ziarele si radio-urile vor inceta sa transmita informatii esentiale pentru tara si va coincide cu intoarcerea intr-o perioada neagra a tarii.
  CE se va face cu banii. Concret!
  Faptul ca avem cel mai mare zacamant de aur din Uniune nu inseamna ca acest lucru ne va ridica si nivelul de trai – vezi Kuweit, Quatar sau Arabia Saudita, state care desi au bani nu pot fi considerate dezvoltate.
  Statul roman ar trebui sa fie extrem de transparent privind destinatia banilor. Daca se vor duce in autostrazi, locuinte sau tehnologizare sau, ca in trecut, in largirea aparatului de stat. Toate acestea ar trebui transmise, cat mai clar si transparent.
  Nu in ultimul rand, nu trebuie deloc ignorata parerea expertilor in domeniu – economic, arheologic, oameni de stiinta recunoscuti pe plan mondial, care critica din varii motive proiectul Rosia Montana.
  Locuri de munca?
  In campaniile pro Rosia Montana se pune, invariabil, accent pe crearea de locuri de munca. Adevarat, insa cu 800 de locuri de munca permanente, cat spun reprezentantii RMGC, nu se va face primavara, mai ales ca acestea vor fi, fara indoiala, platite prost.
  Daca totusi contractul va trece si de Parlament si in 2016 vor incepe, efectiv, lucrarile, sper ca persoanele ce se vor face vinovate de vanzarea pe nimic a aurului tarii sa fie trase la raspundere si, conform legii, sa, scuzati-mi franceza, “infunde puscariile”.
  Resurse suplimentare – Cronologia, din 2002, a campaniei “Salvati Rosia Montana”

  Argumente economice impotriva exploatarilor de la Rosia Montana

  Descrierea protestelor “de la firul betonului”

  Fotografii de la protestul de luni seara

  Care sunt opiniile tale privind modalitatile prin care statul roman a ales sa exploateze resursele de la Rosia Montana? Te invit sa comentezi.

  DISCLAIMER: Wall-Street.ro, publicatie online independenta, nu are nicio miza economica sau politica cu privire la acest subiect controversat.

  Citeste mai mult: http://www.wall-street.ro/editorial/746/TU-ce-ai-face-daca-ai-gasi-aur-in-curtea-casei-tale#ixzz2dr31QV5p
  Follow us: @WallStreetRo on Twitter | WallStreetRo on Facebook

  P.S.
  Pentru Ionuţ, din păcate, nu mai putem decât să aprindem o lumânare şi să ne rugăm pentru puţinele păcate pe care le-a avut şi să aperăm că alţi 2-3 oameni nu vor avea aceaşi soartă, dar pentru Roşia Montana, de care depinde direct, sau indirect, viaţa a mii de oameni şi bunăstarea a altor câteva milioane, putem face mai mult !!!

 3. johnson1312 Says:

  Sa trimitem un email la Bruxelles sa ne confirme Barroso ca putem sa-l eutanasiem pe Băs ?

 4. Radu Humor Says:

  Se face mult caz acum de torţionarul Vişinescu, un călău lăsat până acum să-şi trăiască în linişte bătrâneţile ( dacă mai poate dormi noaptea de vaietele celor ucişi şi chinuiţi ), cu o pensie de 5-6 ori mai mare decât a unui intelectual !
  Foarte bine, veţi zice !
  Să-şi primească pedeapsa ! Dar ăsta doar i-a primit “la pachet” pe elitele intelectuale ale acestui popor condamnaţi pe nedrept şi trimişi acolo spre exterminare de către alogeni semeni ai acestui Wiesel, care acum cere retrageri de cetăţenii de onoare a unor Oameni precum Justin Pârvu ( cu ce drept ?! ) !
  Ei, sau urmaşii lor (Tismăneanu, Patapievici, Brucan, Roman, Oişteanu cu tot neamul lor) nu dau socoteală decât în faţa lui Dumnezeu ?!
  Ba, mai mult, sunt puşi în funcţie de conducere a acestei ţări, ca dovadă supremă a bătăii de joc ?!
  Cîtă obrăznicie, nesimţire şi tupeu la aceşti minoritari, care drept recunoştinţă ne dau lecţii de civism şi moralitate !
  Nişte blestemaţi în veci pentru crimele lor asupra neamului românesc, în schimbul cărora au primit funcţii şi recompense materiale, dar şi înţelegere prostească din partea unui neam prea blând şi iertător !
  Şi iată cum cei veniţi pe tancurile ruseşti să aducă şi să implementeze comunismul, distrugând întreaga elită a unui neam, spre a-şi pune în loc rollerii lor, drăghicii, pantiuşele şi paukerele lor, care ne-au măsluit Istoria şi ne-au schingiuit nu numai trupurile,ci şi conştiinţele, se suie acum pe divan , asemeni lui Ivan, călcând în picioare ( din nou ! ) tot ce-i românesc şi vorba cântecului, nu piere !
  Prea multă obrăznicie şi pretenţii de “îndrumători culturali” !
  Cu toate încercările lor, acele timpuri nu se vor întoarce !
  Şi pentru asta şi ei ar trebui să lupte, ca Istoria să nu se repete !

 5. Gabi Mihalcea Says:

  Parca pe vreamea lui Boc s-a mai incercat un proiect de lege cu eutanasierea ciinilor si din cite imi aduc aminte CCR l-a dseclarat necosntitutional.
  In rest de acord cu eutanasierea lui, mai ales ca este turbat. 🙂

 6. johnson1312 Says:

  Un proiect de lege pentru eutanasierea lui MM s-ar putea face ?!? 🙄

 7. Donkeypapuas Says:

  Cei „câteva sute de demonstranţi” de duminică:

 8. olimpiu65 Says:

  Mda, Basescu este cine este si actioneaza ca atare, dar popuimea adera la opinile lui!!! si uite asa pas cu pas psihopatul revine ajutat de prostia fara margini al cuplului vesel Hypnos&Plagiator. unul o ,,freaca” (sa-l citez pe alt nemernic din fruntea BNR) duplicitar cu RMGC, iar celalalt se viseaza viteazul din prima linie alaturi de Uncle Sam!!
  e tot mai bine si la iarna frumos, iar demontrantii nu mai sunt nici ei ce au fost odata…..doar poate jandarmii desi nehotarati avand o conducere schioapa cu gafeurul Stroe!!!!!

 9. Matei Florin Says:

  La Antena 3 nu tema câinilor vagabonzi e deranjantă, ci manipularea absolutamente halucinantă că Bashar Al-Assad e un criminal. Aseară, Gâdea a fost dezgustător! Pe fondul unor imagini preluate de la big brother CNN, cu totul irelevante şi de un diversionism crâncen, moderatorul lu’ peşte repeta papagaliceşte că preşedintele sirian ucide copii. Slugărea penibil la americani, ridica osanale Occidentului ,,luminat”, ce mai, a fost înfiorător. Noroc că, în final, Mircea Badea i-a tăiat din efuziune, spunând lucrurilor pe nume în ce-i priveşte pe adoraţii Gâdelui, în stilu-i caracteristic. Nimeni nu mă va putea convinge pe mine că Al-Assad a folosit arme chimice împotriva propriilor cetăţeni, până nu sunt prezentate dovezi in-du-bi-ta-bi-le! De propagandă infectă sunt sătul!

 10. Radu Humor Says:

  Matei Florin
  Parcă eşti Putin 🙄
  Şi el spunea exact acelaşi lucru:
  Dacă americanii au dovezi indubitabile cum zici tu, să le aducă, iar dacă nu să tacă, deoarece înseamnă că mint din nou.
  Ca de atâtea ori până acum.
  P.S
  Asta cu minţitul n-a spus-o el, dar e clar că la asta s-a gândit ! Gâdea s-a întors alt om din SUA !
  Îndoctrinat mai ceva ca Iliescu la Moscova !
  Este infiorător să vezi ce poate face banul din om :mrgreen:
  Şi câtă teamă aveam să nu interzică postul Antena 3 😉
  Ei, uite că nu l-au interzis. L-au cumpărat !
  Chiar mă gândeam, că dacă vor îndrăzni să interzică A3, va ieşi lumea buluc în stradă 😆 😛
  De-acu, pentru ei, doar cu purgative 😉

 11. Marcus Says:

  Erevan News-Hot News

  Agentia de presa Erevan News isi informeaza cititorii ca in cursul zilei de ieri, deputata PDL Elena Udrea a depus un amendament in vederea modificarii legii in baza careia persoanele condamnate pot beneficia de scurtarea pedepsei si eliberare conditionata. Astfel, venind in intampinarea dorintei prezidentiale a d-lui basescu traian ca la expirarea mandatului, in conditiile in care va trebui sa dea socoteala pentru toate ticalosiile savarsite la adapostul unei asa zise imunitati, sa beneficieze totusi de o batranete cat de cat linistita, dedicata formarii politice a proaspat nepoticii sale, doamna Elena Udrea propune ca persoanele care doresc eliberare conditionata sa nu mai fie nevoite sa scrie o carte in timpul detentiei ca pana acum, ci sa citeasca o carte in totalitate. In aceste conditii d-l basescu traian, pe langa faptul ca ar putea beneficia de scurtarea pedepsei, ar reusi probabil sa termine de citit si cartea Levantul inceputa acum zece de ani de zile si continuata in campaniile electorale.

  a consemnat pentru Dvs.
  Varujan Arachelian

 12. johnson1312 Says:

  Eu nu mai am incredere in americani nici daca vor spune ca sint americani !!! Probe taică ! 😯

  PS.Gadea se pregateste pentru prezidentiale de acum ?

 13. Roxana Iordache Says:

  Gâdea se pregăteşte să lanseze o marcă perfectă. De vomitiv.

 14. Dobrescu Andrei Says:

  Muierile sterpe si scandalgioaice de pe net ar trebui eutanasiate.
  Care-si pun frisca intre picioare si lasa sa -i linga cateii maidanezi.

 15. Roxana Iordache Says:

  @Dobrescu Andrei. Ai grijă ce-ţi doreşti, s-ar putea să ţi se întâmple. 🙂

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: