DECLARĂM DOLIU NAŢIONAL?

Accident de circulaţie în Ungaria, cu victime româneşti, trei morţi şi 18 răniţi. Ce face Ponta? Declară doliu naţional? Sau e valabil doar pentru Muntenegru? Apropo, e adevărat că printre morţi s-a aflat şi un ofiţer de informaţii? Au mai fost, de altfel, accidente în care au murit români prin lume sau în ţară, dar goana după imagine e prioritară. Ce rost are să te gândeşti când iniţiezi un precedent?

Oricum, doliu naţional am putea declara. Pentru Roşia Montană.

Şi ghici cine decontează marea ţeapă electorală a USL?

32 răspunsuri to “DECLARĂM DOLIU NAŢIONAL?”

 1. viktorkatrina Says:

  Roxyka
  Actiunea Rosia Montana a fost gandita cand romanii au hotarat sa-l asasineze pe Marele Erou al neamului, Nicolae Ceausescu

 2. Roxana Iordache Says:

  KK, du-te după el!

 3. viktorkatrina Says:

  A propos, presa rrrromana a declarat doliu national cand mama unei prostituate, Monika Gabor, a murit, in pelerinaj la haznalele BOR….

 4. viktorkatrina Says:

  Roxy
  Am sa-ti urmez sfatul, am sa ma duc sa-i depun o coroana de flori la mormant…

 5. DECLARĂM DOLIU NAŢIONAL? » Bloogle Says:

  […] Original Blog » […]

 6. viktorkatrina Says:

  Ungurii sunt de vina, pentru ca nu au modificat legile circulatiei, pentru ca si soferii valahi, care au cumparat permise de circulatie, sa poata circula pe teritoriul unei tari civilizate…

 7. viktorkatrina Says:

  MAE a creat o celula de criza , in urma accidentului din tara dujmanului….si cere inapoi medaliile acordate pastorului „bozgor”…
  „Pentru a-şi justifica cererea de retragere a decoraţiei primite de Tokes de la Traian Băsescu în 2009, Corina Creţu invocă „fapte dezonorante şi contrare Articolului 1 din Constituţia României, care au adus prejudicii României ca stat, precum şi tuturor cetăţenilor români care dezavuează poziţiile extremiste şi contrare convieţuirii inter-etnice”.
  Hahahahaha, si borfetul a vrut o convietuire inter-etnika cu tiganul de la Uasington, trimitandu-i poze in kiloti…
  Ipocrizia distruge Romania !!!!

 8. Roxana Iordache Says:

  kk, biata femeie era catolică. În ce priveşte civilizaţia, au învăţat să se spele cu 1000 de ani după noi. 🙂

 9. olimpiu65 Says:

  Carlanul e in curtea mareui circar Mazare , asa ca poate declara doar distractia nationala a ghertzoilor pishadisti!!

 10. Roxana Iordache Says:

  KK, ţi-ai căutat-o, Dumnezeu să te ierte!

 11. mihai444 Says:

  http://ampress.ro/stiri/lucian-avramescu-suspendat-din-calitatea-de-colaborator-la-jurnalul-national-si-antena-3-la-presiunile-usl-astept-spune-avramescu-o-hotarare-a-guvernului/

 12. ALM Says:

  @Roxana
  Scuze, sunt nelămurit, la ce vă referiţi când vorbiţi de doliu pentru Roşia Montană. Din câte ştiu, se duc ceva tratative pentru creşterea participaţiei statului şi a valorii redevenţelor, totul sub incertitudinea obţinerii autorizaţiei de mediu. „Detestatul” Ponta a spus de curând că „proiectul Roşia Montană este şi va fi în continuare blocat pentru că nu toţi politicienii pot fi cumpăraţi”:
  http://ampress.ro/stiri/ponta-despre-proiectul-rosia-montana-va-ramane-blocat-pentru-ca-nu-toti-politicienii-pot-fi-cumparati-ca-basescu/
  S-ar putea ca, în curând, să se pună problema unui nou împrumut extern sau deschiderea unor exploatări de resurse minerale. În ambele situaţii, vom fi înjuraţi de urmaşii noştrii …

 13. Donkeypapuas Says:

  @Roxana
  Şi în Ungaria a murit un ofiţer de informaţii? Curios, şi în Muntenegru.

  @ALM
  Pot să vă cedez partea mea din cianurile care-mi revin pe capul de locuitor?

 14. ALM Says:

  @Donkey
  Puteţi! În schimb, nu puteţi să cedaţi datoriile către băncile mondiale. În cazul lor veţi deschide larg baierile pungii …

 15. ioprotestatarul Says:

  @ALM
  Prietene, slugile PSD muncesc exact ca cei din departamentul de dezinformare al Securistii comuniste. Jalnicul coabitant Ponta NU „a spus de curand”, ci pe 6 octombrie 2011, cand nu era inca la putere, ca “proiectul Roşia Montană este şi va fi în continuare blocat pentru că nu toţi politicienii pot fi cumpăraţi”.
  http://www.mediafax.ro/politic/ponta-proiectul-rosia-e-si-va-fi-blocat-pentru-ca-nu-toti-politicienii-pot-fi-cumparati-ca-basescu-8842830

  Acesta este adevarata fata a tradatorului Ponta:
  http://www.antena3.ro/economic/biz-news/legea-care-permite-exploatarea-la-rosia-montana-aprobata-de-guvern-decizia-finala-apartine-parlamentului-225869.html

 16. Donkeypapuas Says:

  @ALM
  Spre diferenţă de dumneavoastră, eu nu am nici un împrumut la vreo bancă străină (sau la CEC). Nu am, nu utilizez şi nici nu vreau să utilizez vreun card de credit. Şi am i-am sfătuit pe toţi să-şi lichideze cât mai repede astfel de carduri ASASINE economic.
  Iar în toamna trecută programul USL avea un anume PUNCT 8. Vă las sîă vă informaţi.

 17. ALM Says:

  @ioprotestatarul
  N-am ştiut, nu urmăresc toate declaraţiile politice cu care suntem bombardaţi. În esenţă, problema nu se schimbă. Creşterea economică devine pe zi ce trece o himeră, cheltuielie sunt în creştere, se caută cu disperare surse de impozitat (uneori hilare, cum este cazul câinilor de rasă), aşa că este previzibil momentul „ori-ori”! Adică, ori noi împrumuturi, ori liber la exploatări de resurse minerale. Ambele variante îmi sunt nesuferite dar, mi-ar fi şi mai greu de suferit să se adopte amândouă!

 18. ALM Says:

  @Donkey
  Spre diferenţă de dumneavoastră, eu habar n-am unde şi cum vă păstraţi economiile.
  În programul USL sunt vreo trei puncte 8:
  a. Spunem oamenilor numai adevărul și lucrăm împreună.
  b. Atragerea investițiilor străine și sprijinirea capitalului autohton.
  c. ALINIEM LA MEDIA EUROPEANĂ REDEVENȚELE încasate de stat ca urmare a concesionării activelor statului.

  La care vă referiţi, că toate sunt caduce …

 19. ioprotestatarul Says:

  @ALM
  „În esenţă, problema nu se schimbă.”

  Ba se schimba. Mai jos este conceptia USL expusa inainte de a pune mana pe putere. Asadar nu e nevoie de „împrumuturi, ori liber la exploatări de resurse minerale”, ci doar sa se tina de cuvant. Daca nu… „SA SE FACA DREPTATE!”
  „Reparam ce-au stricat, confiscam ce-au furat si pedepsim vinovatii”, a expus Dragnea conceptia unui Guvern USL, dupa motiunea de cenzura.
  http://www.ziare.com/liviu-dragnea/psd/dragnea-basescu-nu-se-va-juca-si-il-va-desemna-pe-ponta-premier-1163809

  Hai sa nu ne mai mintim, noi imprumuturi sau exploatari de resurse minerale nu vor putea satisface la infinit lacomia nemarginita a parvenitilor din „haznaua politica”. Pana cand romanii nu vor ajunge la disperare si iesi in strada cu sutele de mii pentru a extirpa din radacini acest sistem putred si corupt pana in maduva oaselor orice altceva va fi doar „frectie la picior de lemn” sau „betie cu apa de izvor”.

 20. Donkeypapuas Says:

  La acesta:
  http://luptapentrurosiamontana.wordpress.com/2013/08/29/8047/

 21. Donkeypapuas Says:

  @ALM
  Dar cine s-a referit la „economii”? Dumneavoastră în schimb aţi amintit (CITEZ – că se pare că unii oameni ţşi uită cuvintele foarte repede şi trebuie să subliniez redundant că este vorba de un reproducere a celor afirmate anterior): „nu puteţi să cedaţi datoriile către băncile mondiale”.
  Deci dumneavoastră aţi lăsat să se înţeleagă cum că (ŞI) eu sunt părtaş la imensa datorie acumulată de România. Eu v-am răspuns că nu am datorii, că nu am îmrumuturi la bănci şi că sunt total împotriva hoţiei numite card de credit. Să lăsăm la o parte că şi rectul serviciilor bancare tot hoţii sunt şi să revenim.
  – Cine sunt cei care au făcut pomenitele datorii?
  – De ce trebuie să exploatăm toate bogăţiile subsolului într-un timp atât de scurt pentru plata acestor „datorii”?
  – De ce trebuie să ne trezim în mijlocul României cu un imens lac cu cianuri?
  Pentru rememorare: un „banal” bazin de prin Maramureş a distrus habitatul de pe întreaga Tisă acum câţiva ani.

 22. argusdre Says:

  @Katrina,
  Bai bozgore, eu stiu ca ai fugit in Canada dupa moartea lui Ceausescu, iar faptul ca esti de religie protestanta e treaba ta.Dar cu ce drept murdaresti credinta romanilor injurand BOR ba democrat de rahat ?

 23. johnson1312 Says:

  Coabitacii din USL l-au interzis pe Lucian Avramescu de la A3 si Jurnalul ! Razbunarea-i arma Tontului !!! Dar parca si antenistii au executat prea la timp comanda ! 😡

 24. Roxana Iordache Says:

  @johnson1312. Eu zic să fii obiectiv. Vi s-a rupt când i-a făcut-o Antonescu lui SRS. Sunt toţi nişte jigodii. 👿

 25. Radu Humor Says:

  Lucian Avramescu este unul dintre cei mai verticali oameni de litere implicaţi în politică .
  Cine a dat acest ordin de scoatere a lui din prim plan, va fi cât de curând în aceaşi situaţie !
  Este o mare măgărie, iar orice semn de pasivitate din partea noastră poate fi descurajant pentru cei foarte puţini care nu au fost încă îngenuncheaţi !

 26. stejarul Says:

  „Şi ghici cine decontează marea ţeapă electorală a USL?”

  Si nu merita? Cu ce e mai neaos sa coabitezi cu un tradator decat sa coabitezi cu dusmanul?

  basecu le fura show-ul . „Placa” anti-regionalizare mai ales acum cand pontaku forteaza sa o faca fara referendum ii creste procentele. Crin este fraierul de serviciu. Inca o data e fraierit de ponta.
  Daca la imparteala „eu presedinte, tu premier” a pierdut lamentabil da’ nu mai spun de bomboana de pe tort, pierderea ministerului justitiei, acuma inca o imparteala „eu constitutia, tu regionalizarea” facuta in stilul „Antonescu” ?

  Ce nu intelege Crin e ca poate fii generos cu ceea ce are la cadastru in numele lui dar nu poate fii generos cu interesele votantilor sai.
  Pariu cu voi ca sutzul de la gara de Nord il lasa pe Crin in fundutu’ gol inainte de alegeri? De ce l-ar mai sustine ponta la prezidentiale daca el cedeaza ultima reduta?

 27. stejarul Says:

  „Liderul liberal Crin Antonescu a acuzat marti Directia Nationala Anticoruptie ca ii „protejeaza” pe oamenii apropiati de presedintele Traian Basescu.”

  Daca vrea sa-si recupereze „Justitia ” are nevoie de ceva mai mult decat smiorcaiala asta, daca nu atunci … e o campanie electorala groteasca.

 28. ioprotestatarul Says:

  http://www.antena3.ro/romania/liderii-usl-si-au-exprimat-pozitia-publica-fata-de-proiectul-rosia-montana-226159.html

  Rosia Montana, distrugerea ireversibila a mediului tarii ce apartine generatiilor viitoare, pentru mai putin de 10% din cat a imprumutat vechea stapanire de la FMI, fara acordul nostru. Bani ce au disparut in buzunarele fara fund ale „politicienilor”, adica a praduitorilor care, contrar promisiunilor facute, sunt protejati acum de tradatorul coabitac Ponta. …Liderii lui peste, ce au tupeul sa pretinda ca reprezinta interesele poporului. Ba, mars la hazna!

 29. ALM Says:

  @Donkey
  N-am spus că sunteţi „părtaş la imensa datorie acumulată de România”. Pur şi simplu, ca simplu cetăţean, sunteţi părtaş la achitarea ei. Evident că nu direct, ci prin redirecţionarea taxelor şi impozitelor pe care le plătiţi.
  Întrebărilor pe care le-aţi pus le pot da răspunsul pe care-l cunoaşteţi foarte bine. Sau, pe scurt, „d-aia”! Cred că nici un user nu se poate „lăuda” că a fost consultat direct atunci când s-au luat măsurile în discuţie. De fiecare dată am fost puşi în faţa faptului împlinit!

 30. Andrei Alexandru Says:

  Fiindcă aici se face vorbire despre Roșia Montana, mi-am îngăduit să postez un text scris de mine pe care l-am inclus și pe Facebook.
  Ponta nu e de acord cu Ponta
  Nu totdeauna. Când e vorba să-și conserve puterea sau s-o sporească, în mintea lui Ponta e unanimitate. Titlul de mai sus e valabil când premierul și președintele PSD ia decizii politice cruciale care îi afectează pe alții.
  De exemplu, înainte de alegerile de anul trecut, Ponta era de acord cu el însuși și cu opinia covârșitor majoritară a românilor, că Băsescu trebuie neutralizat prin mijloace constituționale. Ulterior, Ponta n-a mai fost de acord cu Ponta, dar mai ales cu cei care l-au mandatat să pună în operă voința populară, și a semnat Pactul de coabitare cu Băsescu, care l-a readus la viață pe președintele nostru ”mort” după alegeri.
  De exemplu, înainte de alegerile de anul trecut, Ponta era de acord cu el însuși și cu opinia covârșitor majoritară a românilor, că Laura Kovesi, procuror-general, e unul dintre instrumentele politice din Justiție la discreția lui Băsescu cu care acesta înfrânge sistemul democratic. Ulterior, Ponta n-a mai fost de acord cu Ponta, dar mai ales cu cei care l-au mandatat să pună în operă voința populară și a propus-o pe Kovesi pe post de șef al DNA.
  De exemplu, înainte de alegerile de anul trecut, Ponta era de acord cu el însuși și cu opinia covârșitor majoritară a românilor, că proiectul ”Roșia Montana” face mai mult rău decât bine și, ca urmare, s-a declarat împotrivă. Mă opresc doar la aceste trei teme, pentru că ele au fost menționate public de Victor Ponta, după așa-zisa consultare de la Tulcea dintre conducerea PSD și parlamentarii săi.
  O scurtă paranteză. Am scris ”așa-zisă” consultare, pentru că, în ”bunul” obicei instaurat de actuala conducere a partidului, dialogul așteptat a fost înlocuit de un monolog monoton lipsit de substanță susținut de Ponta, la care participanții ”au zâmbit frumos”, ca să nu-l supere pe ”marele politician” și să se trezească mai apoi pe dinafară.
  ”Aţi fost buni parlamentari şi o majoritate parlamentară care a funcţionat ireproşabil”, le-a spus Ponta la Tulcea. Traducerea acestei fraze: Eu am dat mai multe ordonanțe de urgență decât Boc, că puțin îmi pasă mie de Parlament și de opiniile voastre, voi faceți ce vă dictez la partid. Le aprobați ! ”Ciocu’ mic” în continuare !
  Referindu-se la regimul Băsescu Ponta a declarat la Tulcea: ” Nu e chiar aşa uşor cum credeam. Nu a fost suficient un vot (votul de la alegeri – n.a.), e vorba de o acţiune pe termen lung.” Ce se înțelege de aici ? Că lucrarea e grea, mai durează, așa că electoratul trebuie să-i acorde încredere în continuare lui Ponta, fiindcă el lucrează din plin la lichidarea lui Băsescu și a rămășițelor regimului său. Păi, cine și-a făcut lucrare grea dacă nu chiar matale, atunci când ai semnat Pactul cu Băsescu ? Votul de la alegeri era suficient (dacă nici 70% nu e suficient, atunci cât îți trebuie ?), dar ți-ai bătut joc de vot în schimbul desemnării tale ca premier. Și de ce ar mai avea încredere elctoratul în tine, dacă el ți-a dat un mandat și ai făcut exact pe dos ? Altfel spus, Ponta n-a mai fost de acord cu Ponta. Și atunci, cui să acorde electoratul încrederea, cărui Ponta, că sunt cel puțin doi ?
  ”Până anul viitor, USL trebuie să scape România nu doar de Traian Băsescu, ci şi de tot ce ţine de regimul Băsescu”. Ponta e recidivist. Din nou nu e de acord cu el însuși. Păi, nu tu ai propus-o pe Kovesi, parte a regimului Băsescu, la șefia DNA și acum ne promiți că ne vei scăpa de ea într-un an ? Ori, poate, vorbești atât de mult în public că ai început să te încurci în propriile declarații. Alta: conform Constituției ar trebui să scăpăm de Băsescu în 2014, nu fiindcă USL face nu știu ce fapte de vitejie. Dacă ar fi după USL, mai exact, după comportamentul și politica promovată de Ponta, nu scăpăm de Băsescu nici în 2014. El l-a readus la viață, el îl ridică în sondaje, chiar dacă tot el spune:” Cred că am făcut paşi importanţi, dar mai sunt de făcut.” Da, pași ai făcut dar înapoi și ne promiți că o să mai faci la fel, ceea ce este cel puțin descurajant.
  În cazul ”Roșia Montana”, Ponta s-a depășit pe el însuși: nu a fost de acord cu propria soluție de două ori. Înainte de alegeri a tunat și a fulgerat împotriva acestui proiect. Acum, e de acord cu proiectul, a semnat și un act guvernamental pe această temă, dar de fapt nu e de acord cu proiectul, așa că a trimis proiectul aprobat de el la Parlament, ”să se spele ei pe cap” și să ”voteze fiecare conform conștiinței”. În sfârșit, după intense zbateri lăuntrice Ponta a ajuns și la conștiință. Nu pentru multă vreme. Dan Șova și Nicolae Bănicioiu, locotenenții săi de încredere, i-au cerut celui mai iubit fiu al PSD, în mod ”spontan”, la Tulcea să candideze la prezidențialele de anul viitor. Să nu vorbesc cu păcat, dar am o presimțire: din nou, Ponta, din ce în ce mai conștient de propria valoare, nu va fi de acord cu Ponta cel de dinaintea alegerilor și va încerca să candideze pe locul promis de congresul PSD lui Antonescu.
  Am mai spus-o și repet. Ponta nu a înțeles că funcțiile pe care le exercită diferă de joacă în nisip la malul mării. Deciziile unui prim ministru și președinte de partid implică a mare responsabilitate. Ele afectează milioane de oameni. Asta nu înțelege Ponta, pentru că, pe fond, e la fel ca Băsescu.
  Andrei Alexandru

 31. ALM Says:

  Domnule Alexandru,
  La mulţi ani cu întârziere de o zi! Scuzabilă, după părerea mea.
  Dvs ne spuneţi ceea ce unii ştiu, alţii o simt şi unii se frecă la ochi sau se scarpină în creştet. Cred că aveţi dreptate, simt că ceva nu este în regulă, dar nu-mi vine să cred că iar am căzut de fraier!
  Întrebarea este ce putem face? Unii zic: „nu mai ies la vot”! Bun şi? O să voteze cei înregimentaţi şi o să ne trezim cu cine ştie ce „minune”. La „volumul” USL-ului, nici nu mai contează nehotărâţii sau protestatarii. Votăm „să-i învăţăm minte” cu PDL sau Alianţa asta cu Tomac în frunte? Poate doar dacă ne ia Dumnezeu minţile! Practic, ce este de făcut, că eu mă declar incapabil să găsesc o soluţie?

 32. ALM Says:

  @ioprotestatarul
  Spuneţi dvs: – Hai sa nu ne mai mintim, noi imprumuturi sau exploatari de resurse minerale nu vor putea satisface la infinit lacomia nemarginita a parvenitilor din “haznaua politica”. Pana cand romanii nu vor ajunge la disperare si iesi in strada cu sutele de mii pentru a extirpa din radacini acest sistem putred si corupt pana in maduva oaselor orice altceva va fi doar “frectie la picior de lemn” sau “betie cu apa de izvor”.

  Şi aveţi parţial dreptate! Aveţi dreptate în ceea ce priveşte prima frază. Cu restul, hmm, nu prea sunt de aceiaşi părere. În primul rând, românii o să iasă în stradă cu sutele de mii numai dacă se vor amenaja scene pentru Roger Waters, Madonna şi Lady Gaga, în concerte continue. Să zicem că „sistemul putred” se sperie şi avem nişte demisii de onoare în „unanimitate”. Şi ce se va întâmpla? Vor veni aceleaşi partide şi formaţiuni politice să ceară voturi. După părerea mea, cercul este închis! Dilema lui Adam: Adame, asta-i Eva, alege-ţi o nevastă!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: