COSTICĂ ŞTEFĂNESCU S-A SINUCIS :(

Costica Stefanescu ziarulring

Foto via ziarulring.ro

Fostul căpitan al Naţionalei şi al „Craiovei Maxima”, Costică Ştefănescu, s-a sinucis, azi. Era grav bolnav şi durerea trebuie să fi fost insuportabilă. Mare păcat!

Să ne rugăm pentru sufletul lui, să-l ierte Dumnezeu pentru că şi-a luat viaţa! Şi să-i primească, în schimb, tot ce a făcut bun şi frumos în viaţă, pentru ceilalţi!

Aşa ca în fotografia de mai sus vreau să-l ţin minte. De la Naţională, al cărei demn căpitan a fost. L-am văzut de multe ori pe viu, când juca la Steaua. Dădea viaţă ideii de fair-play.

A fost un sportiv adevărat, un domn al gazonului, de-o eleganţă impecabilă. Şi rară pentru un fundaş. El ar fi trebuit să conducă o academie de fotbal, să-i înveţe pe tineri că a fi fotbalist e altceva decât să fii derbedeu şi parvenit. Cu totul altceva. O artă.

Era admirabil ca fotbalist şi respectabil ca om. Un om discret. Şi un om bun, ce păcat! 😥

Îmi pare nespus de rău că s-a chinuit atât, şi e sfâşietor că n-a mai putut suporta şi a ajuns la actul extrem de a sări pe fereastră, de la etajul 5. Trebuie să fi fost o durere inimaginabilă. Nici nu vreau să ştiu dacă spitalul avea sau nu morfină; e prea dureros pentru mine să-mi amintesc cât de neputincioşi pot fi uneori medicii în faţa durerii.

Spitalul Militar Central e într-o situaţie extrem de delicată. Secţia de chirurgie toracică va purta fatalmente stigmatul acestei sinucideri. Nu-i un blam, e doar o constatare.

Ar trebui ca Ministerul Apărării să răspundă ce sumă a alocat SMC.

Costică Ştefănescu avea doar 62 de ani. Condoleanţe familiei îndurerate!

Dumnezeu să-l ierte! 😥

22 răspunsuri to “COSTICĂ ŞTEFĂNESCU S-A SINUCIS :(”

 1. johnson1312 Says:

  A spus un apropiat ca nu mai avea dureri chiar insuportabile tinand un anume tratament dar boala l-a distrus ajunsese la 35 kg si procesul era deja ireversibil …adica devenise deja o umbra ! Mandria l-a impins la acest gest ! Nu mai suporta ca ceilalti sa-l vada in ce fel arata,ce-a mai ramas din barbatul si sportivul de altadata…Asta este ipoteza lui Sandu Boc unul dintre cei mai buni prieteni. 😦 Dumnezeu sa-l ierte ! Poate maine Steaua va obtine de la UEFA permisiunea unui moment de reculegere desi ma indoiesc ca tiripliciul ala cu cap de musca va face un demers in timp util ! 😦

 2. mariusnyc Says:

  Eu consider ca un asemenea gest in fata mortii iminente, ca un adevarat Samurai , este un act de curaj , de deminitate..”Nu ma iei tu cand vrei , ma duc eu cand vreau ” ..mars la cacat moarte scarboasa !

 3. Marius Mina Says:

  Nu avem medicamente , morfina pentru bolnavii in stare terminala si pansamente in spitalele patriei dar guvernul Ponta varsa milioane de euro, in continuare, in proiectul Nabuco , chiar daca oferta a cazut in canal .

 4. COSTICĂ ŞTEFĂNESCU S-A SINUCIS :( » Bloogle Says:

  […] Original Blog » […]

 5. ioprotestatarul Says:

  „Trebuie să fi fost o durere inimaginabilă. Nici nu vreau să ştiu dacă spitalul avea sau nu morfină; e prea dureros pentru mine să-mi amintesc cât de neputincioşi pot fi uneori medicii în faţa durerii.”

  Ba eu vreau sa stiu daca spitalele au sau nu morfina, iar daca nu au, atunci parvenitul ala de la CNAS, cu milioane de euro in banci, 15 milioane de actiuni la Fondul Prorietatea si o cladire de 930mp in buricul Severinului, sa-si dea demisia.

 6. Roxana Iordache Says:

  Ioane, Spitalul Militar nu ţine de CNAS, are casă proprie, ţine de Apărare.

 7. Radu Humor Says:

  Cumplit, dar salvator !
  Dumnezeu să-l ierte !
  A fost cel mai reuşit exemplu de fotbalist, din toate timpurile !
  Cine ştie ale cui păcate a avut de tras !
  Că el nu părea să fi avut !
  Să ne rugăm pentru sufletul lui !

 8. ioprotestatarul Says:

  La Antena3:

  „Ministrul Muncii: Salariile şi pensiile vor creşte în 2014”
  ( a inceput campania pentru europarlamentare)

  „Ilie Şerbănescu: Nu cresc pensiile, că nu există bani pentru aşa ceva. Politicienii au semănat iluzii, aşteptări false.”

  EU: „Fool me once, shame on you; fool me twice, shame on me.”
  sau vorba lui Papaiani: „Sa moara ma-ta?”

 9. ioprotestatarul Says:

  @Roxana Iordache
  Eu m-am referit in general, la toate spitalele, pentru ca astfel de tragedii se intampla zilnic. Singura diferenta e ca de aceasta data nu a fost vorba despre un anonim. Stiu sigur ca inainte sa ajunga coabitacul la putere era criza generala de morfina pentru bolnavii de cancer.

 10. Ghita Bizonu' Says:

  Sa se odihneasca in pace …

 11. Ghita Bizonu' Says:

  Se implinesc 45 de ani de la invazia frateasca a Cehoslovaciei

  Eram adolescent si nu prea interesat de afacerile socialismului . Auzisem insa ca in Cehoslovacia se incearca ceva , mai multa libertate si unele reforme . Ceausescu fusese in vizita in RSC si se intalnise cu Dubcek . Si la noi de catva timp se slabea surubul ideologic , ba mai mult s-a incercat o formula de sa zicem NEP prin inventarea mandatarilor .
  Eram in concediu cu familia . Ajunsesem pe Valea Oltului si inchiriasem o camera de la un cetatean. Era 21 august 1968. Ne-am trezit devreme si am mai stat in paturi asteptand ora 7 . Am dat drumul la radio si deodata auzim un comunicat pe o voce de groaza : azi noapte trupele pactului de la Varsovia au intrat samd. Imediat ne-am dat seama ca lipseau doar trupele R.P.R. Ori stiam foarte bine ca “cine nu este cu noi este impotriva noastra” iar parintii aveau inca proaspata amintirea razboiului . De fapt amintirea razboiului era foarte puternica la toti cei de peste 30 de ani . Era extrem de neplacut .. Am iesit in localitate ( nu mai tin minte, in apropiere este manastirea Cozia) . Toata lumea avea un singur subiect de discutie – invazia . Si nespus era gandul ca poate de 23 august rusii ne vor mai “elibera” inca o data . Apoi la radio am auzit ca va fi un miting la Bucuresti. Ala a fost momentul astral a lui Ceausescu , Lumea asculta ca hipnotizata cuvantarea . Azi nu suna cine stie ce –dimpotrova. Insa atunci .. era senzationala!!! Atunci Ceausescu a avut in spatele lui intregul popor (mai putin tovaraseii kominternisti ai caror urmasi ne explica azi ca totu a fost o minciuna pusa la punct impreuna cu Moscova ) . Tot atunci s-a hotarat infiintarea Garzilor Patriotice ( de fapt reiinfintarea ) si asta in conditiile amenintarii cu invazia – mai ales ca in Moldova acoperirea militara era cam slaba – nu ca sa se exercite presiuni asupra “intelectualilor” asa cum sustin cativa ametiti . Plutea in aer o hotarare cam …. mortala, daca incearca sa intre vom lupta . Si asta era expimata mai ales de “turma”, “vulg”, “prostime” . Cehii care inca nu se retrasesera spre tara au fost excelent tratati si asta din initiative spontane . Se faceau chete –din initaitiva romanilor – ca sa isi poat plati cehii inca cateva zile sa vada ce se intampla . As mai observa ca in zilele alea Europa Libera se asculta liber , chiar pe strada iar militienii se apropiau doar ca sa auda si ei stirile .
  Si apoi a venit garantia chineza …. Si lucrurile s-au potolit . Insa noi la liceu ne dadeam coate citind nu mai stiu ce telegrema chineza in care era condamnat socialismul imperial ! Dupa acest moment derusificarea a decurs rapid . Amicu Gigi a fost iertat ca s-a tinut de glume proaste la ora de geografie . Trebuia sa zica si granitele RSC , Insa a omis granita cu URSS. Cand profesoara i-a atras atentai el , mimand inegnuitatea , a zis : Doamna, de la 21 august nu mai exista ! starnind hohotele clasei …
  Insa poate aici avem si cauza pentru care unele masuri – mandatarii, o a doua casa – au disparut pe sest .
  Scriu acestea din cauza ca am vazut de prea multe ori cum unii au inceput sa imi explice ce am vazut . Sa explice conform prejudecatilor lor .

  Si inainte de a termina cu amintirile legate de cestia asta sa zic ceva despre cultu’ lu’ incultu’.
  La inceput nice dracu’ nu stia de Ceausescu . Ma rog , poate unii isi aduceau aminte ca fusese la UTC , da nu stiu cati ( ca habar nu aveam pe atunci ca tov. Ion Iliescu era presedintele UTM ). Ceausescu a devenit cunsocut marelui public cu ocazia inmormantarii lui Dej . Trebuie sa mai fac o paranteza . In ultimii ani Dej castigase popularitate prin eliberarea detinutilor politici si opunerea fata de unele planuri ale URSS , gen planul Valeev . La moartea lui chiar s-a nascut o ingrijorare ca s-ar putea sa ne intoarcem la politica de totala aliniere fata de URSS care a motivat si regretele fata de cel disparut . Si la inmormantare – transmisa in direct si urmarita ca oricum nu era alt program la televizor !! – s-a remarcat unu’ mai june care plangea pe rupte si uda hectare de textile .. Apoi s-a auzit ca Secretar General al Partidului Muncitoresc Roman a fost ales unu … Ceausescu? Cine e asta ma ? A tinerelu’ care il bocea pe Dej ca o vadana disperata?! Oricum pentru marea majoritate asta nu insemna nimic . Caci Chivu Stoica era bagat in fata ( ca Presedinte al Consilului de Stat, adica sef al statului ) si Gheorghe Maurer prim ministru .. cine naiba era si Ceausescu ?!
  A devenit ceva mai cunoscut ( pe plan intern ) cu ocazia denuntarii abuzurilor din anii 50 .Ma rog eram cam .. tembeli ( dar unii au murit asa fara sa inteleaga cum functiona sistemul ). Apoi a venit invazia din Cehoslovacia si Ceausescu a devenit si in perceptia publica ce era de fapt de cativa ani : primul decident politic , inainte de Chivu ori Maurer sa nu mai zicem de altii .

 12. Marcus Says:

  Dumnezeu sa-l odihneasca!

 13. Marcus Says:

  Funeralii “Regale” Sau Circ National ?

  Zilele acestea, urmarind toata mascarada cu decesul majestatii sale sibiene regele Cioaba, mascarada inititata de iubitul nostru presedinte dimpreuna cu fixa care au gasit un nou prilej de campanie electorala in tiganime si de a musca de cur guvernul Ponta, pe motiv ca nu reactioneaza cum ar trebui la asa o tragedie nationala, mi-am dat seama ca suntem destinati unei indobitociri continue si in stare galopant agravanta, daca pana si televiziunile cu oarecare staif si audienta de invidiat (vezi Antena 3) au pus botu’ la asa o manipulare grosolana, care a tinut cu sufletul la gura toata manelimea tiganeasco-basista din aceasta tarisoara pedepsita de Dumnezeu cu un asa hal de presedinte.
  Nu sunt rasist si nu am nimic cu tiganimea atata timp cat sta in banca ei si nu ma deranjeaza dar situatia, in ciuda tragicului reprezentat de decesul unui om m-a amuzat cumplit, daca pot sa ma exprim asa, aducandu-mi aminte de un banc al carui continut se lipeste ca o manusa de evenimentul ce tine capul de afis al tututror mijloacelor media din Romania, de cand muri tetea Cioaba (Dumnezeu sa-l odihneasca!).

  Rapus de durerea mortii lu’ tetea, fixu’ se duse la o casa de pompe funebre in vederea pregatirilor pentru inmormantare, unde avu urmatoarea discutie cu proprietarul:
  – As dori sa cumpar si eu un sicriu pentru tetea, dar ceva mai special ca tetea fu regele nostru. Ce-mi puteti oferi?
  – Pai, avem sicrie de aur cu minere de argint la 30.000 de Euro bucata.
  – Nu, dom’le, ceva mai ieftin !
  – Avem sicrie de argint cu minere de aur la 15.000 de Euro bucata.
  – Ceva mai ieftin!
  – Avem sicrie de mahon cu minere de eucalipt la 5.000 de Euro.
  – As dori ceva mai ieftin totusi.
  – Avem sicrie de brad cu minere de brad la 100 de Euro bucata.
  – Nu, ceva si mai ieftin !
  – Auzi, nene, mai bine adu-l pe tac’tu aici si-i montam doar minerele!

  La noi insa realitatea a batut fictiunea. Pe linga circul cu factura de plata de la spital pe care familia regelui milionar ar fi vrut s-o plateasca guvernul Romaniei din banul contribuabilului, pe motive numai de ei si de basescu stiute, factura care dintr-o “greseala de traducere”
  a fost umflata de la 40.000 la 350.000 de dolari, a intervenit si cu scenariul sicriului majestatii sale care daca initial fusese prevzaut a fi confectionat din aur, pana la urma s-a multumit si cu stejarul ramasita a fondului silvic carpatin. Insa cel mai tare m-au amuzat doua comentarii. In primul, cuprinsa de frisonul tragicului eveniment si cu vocea gatuita de emotie, strista de la Antena 3 ne anunta cum a izbucnit in plins printul Cioaba atunci cand sicriul cu corpul lui tetea a fost ambarcat in ambulanta pentru a fi transportat la aeroport, iar in al doilea aceeasi stirista, de data asta indignata pana la sufocare, ne anunta cum televiziunea concurenta a securistului, care vrea sa-i scoata la ordinul lui basescu de pe piata, fura cu nerusinare imagini filmate de operatorii Antenei 3 si le prezinta drept productii proprii.
  Curat, murdar, coane Fanica!
  Ar fi multe de comentat insa o minima decenta ma obliga sa ma opresc aici si sa las mortul sa se odihneasca in pace, nu inainte de a ma intreba daca basescu se va duce la priveghi si daca da, cu ce se va imbraca? Si asta deoarece se duce la moartea unui prieten, nu la moartea vreunui adversar politic unde si-a permis sa se duca imbracat ca ultimul golan in semn de dispret fata de defunct..

 14. virgilvirgil Says:

  Dumnezeu sa-l odihneasca si sa ii ierte pacatele !

 15. johnson1312 Says:

  UEFA a aprobat un moment de reculegere la meciul cu Legia » Roş-albaştrii vor evolua cu banderole negre

 16. Roxana Iordache Says:

  @johnson. Bravo! Pentru aşa ceva e de salutat forţa inernetului. Şi mai ales, propunerea ta.

  Ştie cineva ce televiziune transmite diseară?

 17. Neveu01 Says:

  Costica,
  Dumnezeu sa te primeasca!

  RI
  Saru’mana pentru pomenirea aici, intre alte alea, a acestui erou al tineretii mele.

 18. Roxana Iordache Says:

  Octave, n-ai pentru ce. 😦

 19. johnson1312 Says:

  Digi Sport 1 la 21:45 🙂

 20. Roxana Iordache Says:

  Mulţam, să le fie de cap. Să piardă!

 21. Roxana Iordache Says:

  Nu eşti tu foarte uşor de contrariat, al lui Ionescu, dar îţi explic, totuşi: să le fie de cap televiziunea băsistă! Să mănânce bătaie ruşinos şi ireversibil! 👿

 22. johnson1312 Says:

  Digi Sport a castigat prin licitatie internationala pachetul principal de meciuri pe mai mult ani al competitiei ! Adica are primele optiuni pentru meciurile din UCL de la turul preliminar pana la finala !!! Nu a fost optiunea Stelei,implicarea Stelei,dorinta Stelei ! Ce nu e clar ? 😆

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: