DUMNEZEU SĂ-L IERTE PE BIETUL CIOABĂ! FAMIGLIA BĂSESCU, PE POST DE BOCITOARE

basescu cioaba cotid

Foto via http://www.cotidianul.ro

Florin Cioabă s-a stins, azi, la spitalul din Antalya la care fusese transferat şi operat. Avea numai 58 de ani. Fiul lui spune că decesul a fost provocat de o eroare medicală, anume, forţarea coronarografiei în condiţiile vaselor obturate. Oricum Cioabă jr. susţine că medicii turci şi-ar fi recunoscut vina, dar n-a precizat dacă vor cere despăgubiri – n-aş crede. E un cerc vicios, pentru că rostul coronografiei tocmai ăsta este, să ofere o imagine a sistemului cardio-vascular şi de cele mai multe ori procedura se aplică tocmai pacienţilor suspecţi de obturaţii.  Oricum, dr. Brădişteanu a atras atenţia asupra gravei obturări a vaselor, după ce l-a examinat pe mai-marele ţiganilor. Aşii noştri în cardiologie au reuşit dezobstrucţii spectaculoase, păcat de bietul Cioabă că n-a avut atacul în ţară. Sub nici o formă nu îmi permit să contest competenţa medicilor al căror pacient a fost decedatul, li se putea întâmpla şi alor noştri, la urma urmelor, e cât te ţine aţa, vorba bunică-mii (şi contraziceţi-mă că zicala ei din bătrâni nu coincide cu descoperirile datelor din codul genetic).

Tot bunică-mea spunea că rudarii şi nomazii căldărari sunt cumsecade, foarte muncitori şi respectuoşi – cel puţin, aşa era pe vremea lor. Mamaia îmi povestea că pe atunci nu se pomenea ţigan fără meserie, chiar şi cei foarte sărmani munceau pentru coltucul de pâine, nu cerşeau sau să fure – că erau pedepsiţi în primul rând de stabor, judecata lor. Nici nu se concepea mafia de acum. Comunismul i-a pervertit. Sincer, mie Florin Cioabă mi-a fost simpatic, chiar dacă băsea. Nu pot uita momentul în care el cu ţiganca lui au intrat în curtea Palatului Ştirbei cu duba în care era calul alb cadou de nuntă pentru EBA. Absolut fabulos! 🙂

La fel de sincer îmi e milă şi de bulibaşa Ferdinand Stănescu, verişor cu răposatul, tot căldărar. Bunul simţ de neam bun se vede şi din faptul că îl cheamă Ferdinand, iar asemenea nume nu îl putea alege decât o familie ţigănească plină de respect faţă de monarhia de stat a României.

Deci, condoleanţe familiei! Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească! Iar Cioabă jr. să ia aminte şi să slăbească, dacă vrea să nu repete soartea tătâne-său. Că obturarea vaselor se produce în principal din pricină de grăsime, care înveleşte şi inima. Ce să mai facă şi medicii?

Partea proastă, partea oribilă, grotesc de previzibilă e că înmormântarea lui Florin Cioabă va fi despre Băsescu. Va plânge de îi va tremura haina: fiindcă precis la regele romilor va veni la patru ace, nu în puloverul bleu cu care l-a onorat pe Părintele Patriarh Teoctist la catafalc: exact puloverul în care jucase cu ţigăncile la paranghelia de Sfânta Maria. Şi s-o vedeţi şi pe EBA, cum se smiorcăie, de teamă că n-o să mai aibă bază electorală la europarlamentare. Aşa că trebuie să presteze grav ca să capete voturi postume. Că doar în România votează şi morţii.

UPDATE. Apropo, salba de aur pe care a primit-o de la Dorin Cioabă o fi declarat-o EBA la fisc?

48 răspunsuri to “DUMNEZEU SĂ-L IERTE PE BIETUL CIOABĂ! FAMIGLIA BĂSESCU, PE POST DE BOCITOARE”

 1. magda (@1608_magda) Says:

  apropo de campania electorala a famigliei…se ataca pe toate fronturile- ce ziceti de aceasta mizerie http://www.evz.ro/detalii/stiri/de-ce-l-dispretuiesc-pe-crin-antonescu-1052962.html
  incredibil cat venin au in ei propagandistii baseku

 2. ada1957 Says:

  Sa-l faca pe Chior rege al tiganilor, ca s-a sfaramat tot pentru Bulibasa. Plangea feridnand Stanescu la Tv ca daca se intampla cu Basescu ( din pacate asta are cu el Dumnezeul betivilor ) se ducea regele Cioana la el cu cateva coroane.
  Basescu asta al nostru este un pervers si un ordinar batran , merita doar jupuit de piele… si atat.
  EBA sa intre in parlament cand o sa duc eu de mana acolo. A declarat si platit la fisc taxe pe TOTI banii primiti pomana la nunta cu baiatul lui tata ???

 3. Roxana Iordache Says:

  Magda, de ce le faci tu publicitate?

 4. ada1957 Says:

  Tiganul tot tigan si in noaptea de paste. Nu au baietii bani sa-l aduca acasa pe bulibasa si CER ajutor de la stat. pai sa le dea Eba si cu tat-su ca ei le-au dat nas la zburatoare. Asta este culmea nesimitirii.

 5. George Cazan Says:

  o cioara infractoare mai putin, e un inceput bun!

 6. DUMNEZEU SĂ-L IERTE PE BIETUL CIOABĂ! FAMIGLIA BĂSESCU, PE POST DE BOCITOARE » Bloogle Says:

  […] Original Blog » […]

 7. magda (@1608_magda) Says:

  da, nici nu stiu ce am cautat pe site-ul ala mizerabil 🙂 mi s-a parut insa uimitor cum cineva poate scrie cu atata ura. oare cum poate parea cuiva normal comportamentul jenant al lui baseku&familia, cersind atat de penibil voturi romilor?? bashitii sunt in extaz

 8. ALM Says:

  @Roxana
  Din punctul meu de vedere, link-ul postat de @magda este util. Sugătorii de ciorapi ai lu Băsescu, în ura lor, ne indică modul în care se va desfăşura ofensiva împotriva lui Antonescu. Că va fi murdară, era de aşteptat. Dar va fi extrem de josnică, cu atacuri la slăbiciuni fanteziste, greu de dovedit dar, tot atât de greu de contrazis.

 9. Radu Humor Says:

  Uite ce am primit , apropos de ce spuineai tu de acea epocă :

  „Epoca de Aur”
  Adevar sau nostalgie ?

  autor necunoscut

  Si Ceaușescu facea comert cu armament și altele dar, aducea banii în țara lui și îi folosea pentru dezvoltarea economiei si plata datoriilor.
  Tocmai cind ne terminasem si noi de platit datoriile si urma sa ne bucuram si noi de putina relaxare si belsug, au venit alogenii si au curatat toate avutiile si inca mai fac curat …

  Va mai amintiti ce a facut Ceausescu in mandatul sau de 25 de ani?

  1. -condamna invazia URSS in Cehoslovacia in 1968;
  2. -construieste Casa Poporului….a doua cladire ca marime in lume dupa Pentagon;
  3. -Romania devine al patrulea exportator de armament din Europa;
  4. -construieste metroul din Bucuresti
  5. -construieste centrala atomica de la Cernavoda;
  6. -construieste canalul Dunare-Marea Neagra;
  7. -in primavara anului 1989 Romania achitase toate datoriile externe in valoare de peste 18 miliarde de dolari
  8. -acumuleaza depozite de aur in Banca Nationala;
  9. -a incurajat/fortat natalitatea aducind populatia la peste 22.000.000
  10. -nu a vut conturi in strainatate cum au pretins neobolsevicii;
  11.- numai in anii1976-1982 a construit peste 1 100 000 de apartamente;
  12. -productia de otel a tarii era de 8% din productia mondiala….in functie de acest lucru Romania putea modifica oricand pretul otelului la bursa;
  13. -construieste peste 10000 de scoli,universitati si gradinite;
  14. -construieste peste 30 de hidrocentrale;
  15. -media de varsta a crescut de la 62 de ani la 70 de ani;
  16. -a construit autostrada Bucuresti Pitesti si mii de km de sosele si sute de poduri,
  iar Romania are una din cele mai dezvoltate retele de cale ferata din Europa;
  17. –Incepand din 1973, Nicolae Ceausescu a permis infiintarea a 48 de joint-venture (societati mixte)cu participare de capital occidental in tara si strainatate. Din primul an existau 20 de astfel de firme. -Volumul schimburilor comerciale cu Occidentul aproape s-a dublat: de la 28% in 1965, la 45% in 1974.
  18. -intre anii 1971-’75, Romania a inregistrat o rata anuala de crestere de 11,8%, cifra neengalata niciodata in plan european.

  A fost Ceausescu un om rau pentru tara?

  A fost Epoca de aur?

  -Ce s-a construit in 25 de ani noi nu reusim sa intretinem macar.

  Ba, din contra, daramam si inca mai vindem la fier vechi, iar banutii nu intra in visteria tarii, ci la te miri ce Top 300, 500 etc.

  Aceasta este realitatea !

  Ce a adus „revolutia”? libertatea de a merge la capsuni,
  caci noi nu mai avem fabrici, uzine, intreprinderi … locuri de munca.

 10. Roxana Iordache Says:

  Radu Humor, mai lasă-mă cu furajele-alea!

 11. Ghita Bizonu' Says:

  Acu uneori sunt unii pacienti care e „rauvoitori” si sufera „de insuficienta ziliera” si orice ar face doctoru o tin pe a lor :dau coltu’!
  Si cand ma uit la poza raposatului iuncepo sa ma gandesc ca kilele .. si ca desi am cativa centimetri mai putin la talie nu ar fi rau sa scad (destui!!!)
  Ata ete ne sapam mormantu cu dintii!!!! (am avut o matusa care a trait 93 de ani .,.. numa ultimele 3 luni au fost proaste. Da era cam, pile si os!!! )

 12. Ghita Bizonu' Says:

  Si „of topic”:

  1)Magda are dreptate! Ia mai bagati-va-ti si voi (nu Roxana ca e prea cunoscuta!) si dati la bot! A da , o sa fiti injurati – ei si?! Io mp-am batit ani de zile pe forumurile „alora” .. da m-am plictisit sa fiu numa io. Acu p;a buna io pe aici is „venetic” … cam de „stanga” Acu 10 aniu mi-am castigat dreptul al stima pe forumu EvZ !!! Cu „pumnu” argumentului , Ce va impiedica ?!? Pe asta mizeaza „ei” – sa dea „semnale” ca sunt mai multi sio mai agresivi!! Si mai destepti! Ia de o pilda MRU cica el reprezinta 19 milioane de romani!! Care 19 milioane cand au fots 7,4 sa zica adio la Basescu?! Ca asa o fi ajuns ci Coabitacu la coabitare!!!

  2) „Furaju” prus aici de Humor are o parte trista ” este ADEVARAT!!! Cu mentiunea speciala ca daca NAe nu era intr-o ucreche nu aveam metrou (toti expertii din lume au zis „nu se poate”. Pana la urma solutia nebuneawsca din Titan de langa Potcoava – sa ingheti solul mocirlos!!! – a fost aplicata si nu stiu in ce oras din America !!! ). Acu ca Nae a sarit peste cal – a platit!! Insa metroul ramane, rama blocuirle „comuniste” , si multe averi s-au facut cu fieru vechi taiat din instalatii !!!!
  Acu problema este daca aia de drea[ta sunt mai prosti (stangisti) decat comunistii . Care comunisti in 45-47 au gasit in lucru 2 cai ferate .. si au facut mare scandal cu Agnita-Botorca si Bumbesti-Livezeni insusindu-is meritu ptr intreaga consturctie. Asa cum au gasit niste planuri ptr o hidrocemtrala la Brazi (aprobarea de „fundamentare” a fost data de Antonescu!!) si au zis pe sest „bune!” msi in gira mare „se va numi lenin” . Mie mi se pare ca Dej era mai desptept (isi insusea nu distrugea !!)

 13. Donkeypapuas Says:

  @Radu Humor
  În mare parte aveţi dreptate DAR:
  „7. -in primavara anului 1989 Romania achitase toate datoriile externe in valoare de peste 18 miliarde de dolari”
  Pentru că datoriile fuseseră făcute de acelaşi Ceauşescu după 1975 şi se pregătea în 1989 să facă alte datorii, conform interviului luat de Lavinia Betea lui Ştefan Andrei. Deşi tot Ceaşcă dăduse tot în 1989 o lege prin care se interziceau împrumuturile.

 14. johnson1312 Says:

  Pe tipa aia din EvZ…Tocila….n-o cunoaste nici portarul de la intrarea in redactie…tocmai ea sa se intrebe „cine-i de fapt Crin Antonescu ? ” 😆

 15. Roxana Iordache Says:

  Bizoane, e normal ca tu să pui nara la furaj. 😀

 16. johnson1312 Says:

  Trupa de cocalari vrea sa-si deconteze vacanta din Antalya din banu’ lui Public ! Au bagat-o pe sest si pe aia de la anul,sa fie de capu la Nasul mare si chiomb !

 17. Roxana Iordache Says:

  Teribilismul lui Ceaşcă faţă de ruşi a fost o falsă disidenţă, harneală pentru Vest, pentru ca rumânii să spioneze în voie pentru Moscova. Iar el aici să ne mănânce fripţi şi Vestul să nu vrea să creadă chestia-asta.

 18. Roxana Iordache Says:

  @johnson. Spitalizare şi operaţie de 350 de mii de dolari? 😯

 19. Radu Humor Says:

  Bizoane, de la mine a primit….

  18 August, 20:57. Radu Humor
  „…de aceea sper că peste câțiva ani când va fi un simplu pensionar cu sacoșa în mână la coadă la promoții, nu-l va mai recunoaște nimeni. De fapt… cine e Crin Antonescu?”

  Dar de fapt, cine eşti tu, madam, ca sâ-ţi permiţi cu atâta neruşinare să arunci semne de întrebare cu uşurinţa cu care-ţi umpli de prezervative coşul de gunoi de sub locul tău de muncă ?!
  Pe post de ascuţitoare tocită de atâta folosinţă a creioanelor sexuale ai căror stăpâni te plătesc ( probabil pentru ştiinţa din timpul liber, oferit lor în exclusivitate, nu pentru cea gazetărească !)
  Unde rămâi doar o amatoare de sex oral(aici şi în scris) cu persoane care nu-ţi pot fi niciodată parteneri, din simplul motiv că nu se coboară până la una ca tine, pe treapta cea mai de jos !
  Votează
  Răspunde
  Raportează
  Hara
  0 răspunsuri, 3 voturi
  18 August, 21:43. Hara
  Radu Humor – legionar, nationalist de mucava, nume adevarat respins de toate redactiile la care a incercat sa se insurubeze.

 20. Roxana Iordache Says:

  Humoare, mă enervezi uneori prin modul în care preiei toate tâmpeniile de la propagandişti ai spălării creierelor, fără ca să te gândeşti că e ca şi cum ţi-ai pupa în cur călăii.

  Jigodia care se laudă cu Canalul ar trebui trimis să suporte trei zile – atât – regimul de la Poarta Albă şi alte iaduri. După care să mai laude realizărili comunismului, dacă mai are cine. 👿

 21. Donkeypapuas Says:

  @Roxana

  Canalul în forma iniţială era o poruncă de la Stalin. Dej se dusese la Moscova să i se aprobe nişte proiecte economice şi în loc de asta s-a trezit că i s-a ps în braţa, gata făcut, planul Canalului şi „metoda” brevetată de sovietici. Se pare că Dej se întrebase pe sine însuşi „DE CE?” şi ajunsese la concluzia că ţelul secret al rusnacilor era ca, odată cu finalizarea, României să i se ia cu japca Delta. Există stenogramele publicate de câţiva ani.
  Iar referitor la „disidenţa” lui Ceaşcă, au părut atât cărţile lui Larry Watts cât şi documentarele realizate de Monica Ghiurco în timpul perioadei de „dizgraţie” din timpul lui Boc.
  Cine face spume la gură împotriva materialului istoric dezvăluit de Watts? Pupindosistul băsist Vladimir „Volodea” Tismăneanu.
  În plus, Stejărel Olaru a încercat şi el să studieze arhivele STASI împreună cu un colaborator neamţ. A pornit la drum cu ideea preconcepută a dezvăluirii unor uluitoare raporturi de colaborare a celor două servicii. Mare i-a fost mirarea când a observat că de la un anumit moment – cam după 64 – relaţiile -au răcit pentru ca dn 1971 încolo să fie practic rupte iar despre România să se vorbească în termenii precum „politică duşmănoasă”, „reacţionară”. Cartea este publicată de câţiva ani şi îşi aşteaptă cititorii în bibliotecile publice.

 22. Donkeypapuas Says:

  La câteva zile după ce am citit-o (cartea lui Stejărel Olaru) mi-a picat în mână un alt material tot despre viziunea pe care o aveau partenerii din ţările frăţeşti. Se făcea relatare despre uluiala intelectualităţii româneşti în faţa lipsurilor culturale ale unor cetăţeni din RDG veniţi pe aici în schimburi culturale. Habar nu aveau de cărţile nu ştiu căror autori occidentali pe care ai noştri îi fumaseră demult şi despre ale căror opinii discutau nonşalant în vreme ce în RDG numele şi cărţile lor erau prohibite.

 23. Donkeypapuas Says:

  În cadrul Tratatului de la Varşovia existenţa unei unităţi precum aceea de la noi (UM 0110) era interzisă. În această unitate ultra-secretă lucrase nişte ani şi colonelul Trosca. Şi realizase un dosărel. Ghici cine a fost executat pe 24 decembrie 1989 în faţa Ministerului Apărării?

 24. ioprotestatarul Says:

  Sariti rumanilor ca-i talharesc turcii pe tiganii nostri!
  Scuze, dar nu putem sa sarim ca de aproape un an ne-au lasat coabitacii astia securisti fara coarda… vocala.

 25. virgilvirgil Says:

  He-he-he ! Rudele la imperatoru tiganesc s-au cazat la spital in doua rezerve . S-au dus cu satra la spital de lux . Astia s-au crezul la Romanica . Ei fata si se tratiruiesc prin spitale si noi prostimea platim . Iote ca turcu ii pune la plata . Bravo domnule turcu !

 26. virgilvirgil Says:

  Moare tiganul … si tiganca incepe sa se jeleasca:
  – Haoooleu mancati-as cizmele tale maro, ai plecat si m-ai lasat singura
  – Haoooleu mancati-as cizmele tale maro……
  La care un alt tigan: hooo fa ca n-avea cizme..
  Tiganca: avea, n-avea…. avea de gand sa-si ia.

 27. virgilvirgil Says:
 28. johnson1312 Says:

  A iesit la suprafata motivul trimiterii lui Bradisteanu in Turcia ! Rudele cocalare i-au solicitat lui Basescu un medic roman pe care sa-l bata acolo in spital deoarece pe cei turci nu se incumetau sa o faca ! In acest fel s-ar fi simtit si ei ca niste tigani intr-un spital din Romania ceea ce ar fi reprezentat un tonus pentru familia indurerata. 😉

 29. virgilvirgil Says:

  Corect ! Bine zis Johnsonule …

 30. virgilvirgil Says:

  Jhonsonule sa stii ca am dat drumul la informatie pe facebook …

 31. johnson1312 Says:

  Am dat-o si eu inainte sa o pun aici ! :))))

 32. virgilvirgil Says:

  Intrebare la radio Erevan :

  ESTE ADEVARAT CA CIORILE POT TRAI 200 DE ANI ?

  Raspuns :

  ESTE ADEVARAT , CU CONDITIA SA EVITE ZBORURILE IN ANTALYA !

 33. johnson1312 Says:

  Eventual sa nu-si ia bilet doar dus in Antalya !

 34. johnson1312 Says:

  Roxana nu te supara pe noi ca am dat-o pe ștouri,sa vezi ce e pe FB !! 😆 Au produs la greu baietii azi noapte….adica Patrick André de Hillerin si Moshe Mordechai ! Nu vrei sa stii ce-i acolo !!! 😆 😆

 35. ALM Says:

  Stimată Roxana, spuneţi dvs:

  „Bizoane, e normal ca tu să pui nara la furaj. 😀 ”

  Nu-l cunosc pe domnul în cauză, dar sunt convins că i-ar place „iarbă proaspătă”. Dar dacă nu e, dacă de peste două decenii tot furajele „comuniste” sunt baza economiei româneşti, ce să facă bietul om?

 36. Ghita Bizonu' Says:

  Roxana

  „fruajul” ala comunist furjeaza destui revolutioneri. De erxemplu fituica antiromaneasca Romania Libera a fost infiintata de PCR prin 1943. Ma rog numele e mai vechi da prima Romanie Libera a disparult uinbde prin anii 80 ai sec XIX …
  Metroul ramane valabil. Bloacele „comuniste” raman destul de cautate..

  Cat despre „harneala” ca cum noi i-am iubit mereu pe rusi samd vezi sa nu. Asta e prosteala lu Pacepa care el a zis ca a fots mereu agent sovietic. Deci sa vorbeasca despre el nu despre altii! Oricum cel mai mare succes al spionajului economic a fost … obtinerea „neagra” a tehnologiei parbrizelor ptr Dacia .
  In rest stiu ca voi astia pricpeuti la anticomunism si bulibasi suntei cazuti in gat6 dupa „antisovoetismul” unguresc., Uitand ca Ungaria s-a tot laudat ca a fots al doilea stata sovietic .. Si va extaziati ce mare anticomunist a fost Imre Nagy .. Imrer Nagy, soldat al revolutiei ruse, membru al paridului bolsevic rus , lupoataor al garzilor rosii, al armtei rosii si unii zic ca si ucigas la familiei tariste.
  Da ma rog .. asa e la noi si Volodea Tsimanetzi este proferosr de anticomunism !!!

 37. Roxana Iordache Says:

  Bizoane, şi Eminescu a publicat în „România liberă”. Dar pentru fiecare minte ideologizată, istoria începe acolo unde-l trimite propaganda.

  Obiceiul ăsta al adresării otova e tipic bizonismului furajat totalitar. Şi o spun cu tristeţe. Fiindcă dacă şi o persoană cultivată ca tine e atât de puternic marcată de clişee ideologice înseamnă că bieţii inculţi sunt masă de manevră perpetuă. N-ai libertate, reacţionezi pavlovian când e vorba de anumite teme.

  Poate că totuşi nu e prea târziu să începi să gândeşti liber. Şi nu există altă libertate mentală decât cea degajată de balast propagandistic.

  Înainte să mugeşti cu metroul, hidrocentralele şi celelalte, poate te gândeşti cum arăta azi România fără perioada comunistă.

  Toată infrastructura durabilă a ţării e moştenită de la „duşmanii poporului”. Şi toate proiectele bune. Iar alea rele, satanice, ne-au desfigurat. Ele n-ar fi fost puse în practică. Sau poate e bine, după tine că, de exemplu, s-a dat cu buldozerul peste Uranus ca să se ridice „Casa Boborului”.

  Că ţi se rupe de milioanele de oameni care au trăit direct represiunea şi consecinţele ei asta ţine de altceva.

  @ALM. Am pus o întrebare în text, cum arăta azi România fără comunism şi unde ar fi fost pe eşichierul ţărilor europene?

 38. Roxana Iordache Says:

  Al lui Ionescu, chiar nu vreau să ştiu. 🙂

  Pe bune, mă gândesc cu groază la pierderea de vreme în care vă îmbâcsiţi pe facebook-ul ăla care vă mai şi frate-măreşte lejer. 😯

 39. ALM Says:

  @Roxana
  Cred că întrebarea corectă ar fi fost „cum arăta azi România fără WWII şi …?”
  Sincer, nu ştiu! Nu ne-a „chinuit” niciodată ambiţia. Probabil că aveam o agricultură primitivă (cam ca azi), o industrie subţirică, supusă capitalului străin (cam ca azi), multă „arhitectură” tradiţională, un număr similar de partide politice, diferite forme ale „afacerii Skoda” (cam ca azi) şi analfabetism … cam ca azi.
  Despre mine ştiu sigur că aş fi avut alt drum în viaţă şi, dacă nu m-aş fi tâmpit pe parcurs, azi aveam o avere frumuşică. Nu chiar ca Malaxa (care, oricum, fusese naţionalizat de guvernul Antonescu), dar suficientă ca să n-am timp de hălăduit pe bloguri …

  Pe eşicherul ţărilor europene cred că şi-ar fi păstrat locul, respectiv importator de bunuri industriale şi exportator de cereale şi materii prime.

  Dar, mai mult ca sigur, România n-ar fi trecut prin „experienţele” tragice ale anilor „democraţiei populare”!

 40. Roxana Iordache Says:

  @ALM. E foarte trist modul în care gândiţi.

 41. Roxana Iordache Says:

  @ALM. Referitor la mesajul @Magdei (care e o crinistă agentă involuntară a băsecurităţii), am dat link, în sfârşit şi nici pe diagonală n-am stat mai mult de o secundă la acel text tern şi stupid de p…ă proastă care se bagă în seamă mizând pe proşti.

  Că bărbaţii sunt proşti, adesea, când e vorba de femei se ştie de când lumea. Dar ca o femeie să fie prostită e lamentabil.

 42. ALM Says:

  Stimată Roxana, după părerea mea, trist dar realist. Însă, sunt extrem de deschis la învăţătură! Aţi întrebat, v-am spus părerea mea, care n-are a face cu modul în care gândesc. Pur şi simplu am pus un florar pe trendurile din 1938 şi, raportat la celelalte ţări europene, am văzut că ne-am racordat exact la anul 2009!
  Cu toate acestea, sunt gata să analizez varianta dvs, să văd unde am greşit …

 43. ALM Says:

  @Roxana. Referitor la mesajul @Magdei.
  Şi unde am greşit? Va fi o luptă pe programe, elegantă ca o competiţie de scrimă? Vă bazaţi pe inteligenţa electorilor? Cred că ştiţi că circulă o replică parodiată a lui Lăpuşneanu: mulţi, da’ proşti!

 44. Ghita Bizonu' Says:

  Roxana
  Eminescu a publicat in alta gazeta . In 1943 comunistii au luat un nume din debara si l-au refolosit. Asa ca ramane cum am scris „Romania Libera de azi a fost infiintata de comunisti!!! Cine nu stie asta este un incult!

  Asa ca desi e cam tarziu ptr tine fa bine si mai invata cate ceva!! Si invata sa gandestiu liber nu in clisee propagandistice. SI baga la cap : perioada comnunista a fost. A existat istoric si a avut niste efecte. Inclusiv niste ziaristi precum bacanu, paller (mare stab comunist) maier care ti-au fost profesori de agitprop.
  Problema se agraveaza cand acuzand ce a fost cu adevarat abject, monstruos incepem sa aruncam la gunoi si lucrurile valoroase, fara incarcatura ideologica.
  SI chiar daca casa popului este o alta monstuozitate nu ai ce face .. UraNus a fots pus jos (nu m-a intrebat nimeni ba mi s-a atras atentia ca ar fi bine sa imi tin gura chiar daca ma miram cum se face ca cazarma pompierilor sa fie daramata ) si trebuie sa gestionezi realitatea nu sa te intrebi”intelctual” ce ar fi fost ?! Nu a fost a fost altfel si basta !!! Iar cestia cu Sau poate e bine, după tine că, de exemplu, s-a dat cu buldozerul peste Uranus ca să se ridice “Casa Boborului” e scoborata direct din sedintele de partid !!! In care se gasea cate una ca tine care una doua in numele moralei sa abereze!! Si sa calomnieze!!

  Si faptul ca milioane au trait represiunea asta nu inseamna ca azi milioane (din care unii au trait din plin represiunea!) sa traisca azi de azi pe maine fiind „vinovati” ca nu s-au „opus” precum volodea, Mungii si apte Pete din astea ,,, Uite sa iti zic de ulima ruda pe care am ingropat=o. Refugiata din Bararabia. Putea sa se „invarata” cat de cat dar a refuzat sa se inscrie in partid. Viata amarata. Pana la urma „s-a descurcat” si a „reusit” sa fie secretara la scoala aia unde a predat si ala de-l citeste basescu (cartarescu parca). A iesit la pensie cu o penseie „modica” , a trait modest da cam mult (83 de ani.. se mira saraca la revelinonu 2000 … era singura din generatia ei, prietenele ei erau toate cu 10 -20 de ani mai tinere) . Si stii ce isi amintea cu nostalgie ? De „vremurile bune ” ale anilor 80 (?!?) in care mai lua un bilet ieftin de la pensionari,. se ducea la o vila a pensionarilor si uneori cand se plimba isi permitea (rar!!!) sa intre intr-un restaurant ca sa comande felul ei „preferat” , cea mai ieftina „delicatesa” : mamaliguta cu branza si smantana!!!
  Acum zi mizeriile din anii 50 justifica modul in care babuta a fost silta sa traisca in ultimii ani ? Justifica cumva intemnitarea lu Coposu ca alta baba (care a lucrat de la 14 la 57 de ani, si apoi inca vreo 5 a fost „sprijin” sau asa ceva la spitalul Colentina facand munca de binefacere adica voluntara) sa fi ajuns in situatia sa aleaga intre paine si paracetamol (daca am facut un bine in viata este cam am cumparat batranei asteia o folie de aspirina si una de paracetamol! Ca gratie lu Ciorbea si eu trageam mata de coada cu 60$ pe luna!!!)
  Merita milionae de batrani fosti capisti sa traiasca in mizerie fiindca aui fost siliti sa intre in CAP ?! Si cine sa ii acuze? Fosti ziaristi ai propagandei comujniste, fosti UASCirtsi fosti din astia ?!

  Daca este ceva satanic apai este modul in care cot la cot cu copii fostilor stabi din anii 50 prigoniti poporul asta in numele „anticomunismului” si va mai dati morali , crestini si ce mai vreti!! Cica ganditi …

 45. Radu Humor Says:

  Roxana, cu părere de rău vreau să-ţi spun că în această dispută, pornită de la o postare de-a mea ( de aceea îmi şi permit să intervin) Bizo are dreptate !
  Nu poţi şterge cu buretele, sau condamna tot ce s-a făcut, trăit şi pătimit în anii aceia cumpliţi de comunism de la început, dar după aceea s-a trăit mult mai bine decât se trăieşte astăzi, şi dacă nu ţinem cont de vrăjelile la care pun unii botul, cum că degeaba scăpasem de toate datoriile, că Ceaşescu ar fi vrut să ia alt împrumut ! Sanchi !
  De aia dăduse el decret să nu mai fie posibil de luat nici un astfel de împrumut cămătăresc de la finanţa mondială 😉
  Sau, nu de asta, în pricipal ( şi fiindcă era pe cale a lua fiinţă Banca Româno-Arabă) l-au împuşcat nemernicii ăştia ca pe un câine în ziua de CRăciun ?!
  Astăzi, personal îmi este ruşine de felul în care m-am bucurat atunci, fără să intuiesc marea făcătură iudeo-masonică ce a urmat !
  Prin ce poţi astăzi demonstra că e mai bine acum ca atunci ?!
  Prin nimic, âţi spun eu !
  Dacă e vorba de libertatea de a călători, pune-i alături lipsa de valută a oamenilor, mai ales de la medie în jos, dar mai ales pierderea libertăţii personale într-un grad mult mai obraznic şi inuman ca atunci !
  Şi am să aduc în discuţie cum a făcut-o şi GhB câteva exemple concrete trăite de mine. Am mai spus-o n-am fost membru pcr, dar asta nu m-a împiedicat să am chiar funcţii de conducere şi atunci când mi s-a cerut capul, alţii au argumentat economic rămânerea mea pe post cu exemple de eficienţă.
  Deoarece am refuzat să colaborez cu Securitatea nu mi se dădea voie să ies afară aşa cum era pe atunci , odată la doi ani , deşi aveam chemări prin Ambasadele Canadei şi Germaniei !
  Până la urmă am făcut în aşa fel să se audă că dacă nu mi se dă drumul sunt dispus să intru în greva foamei ( e drept că sugestia n-a fost a mea, dar riscul a fost doar al meu !).
  Şi până la urmă mi s-a aprobat plecarea fără copil !
  Am priimit acolo garanţia că în maximum doi ani îl voi avea lângă mine ( plus servicii şi eu şi soţia), dar n-am rămas !
  De altfel, prin natura serviciului, când eram în control pe la Moldova Nouă , nu odată am trecut graniţa în Yugoslavia, după ce-mi dădusem cuvântul de onoare că n-o să rămân acolo !
  Şi asta le-a fost de ajuns unor oameni care riscau mult pentru mine, unul dintre ei chiar postul fratelui său, mare-mare ştab din zonă !
  La un moment dat, şoferul unui autocar care ducea muncitori în zonă, m-a chemat să-mi înapoieze banii pe care i-i dădusem să-mi cumpere de acolo diferite produse, spunându-mi clar că nu se mai întoarce !
  Şi întradevăr, peste două zile a fost găsit autocarul gol pe marginea Dunării, toţi cei care făcuseră deplasarea (şi-şi luaseră cu ei şi copii) trecuseră la sârbi !
  Cine n-a văzut măcar documentarul lui Carmen Moise realizat pe graniţa sârbă, n-o să poată înţelege niciodată asemenea trăiri !
  Credeţi că mii-a trecut vreodată prin cap să anunţ organele ?
  Nici vorbă, dar nu înţelegeam deloc presiunea care se punea pe mine, făcându-mă părtaş al acţiunilor lor disperate.
  Faptul că acel om mi-a spus mai târziu când s-a întors după revoluţie, că niciodată nu s-a gândit, cunoscându-mă ,că aş fi putut să divulg, a fost pentru mine ceva cu care mă mândresc în sinea mea şi acum !
  Până la urmă vreau să spun că până în 8 mergeam o dată la doi ani , mai ales în Germania, prietenii mei veneau şi ei la noi tot la doi ani) . După, am mai fost doar de 3 ori, de fiecare dată când mi-am luat maşină, că alte motive nu prea găseam, prietenii mei vin însă tot la doi ani !
  Nu se poate compara niciodată felul în care trăieşti libertatea atunci când e „furată”, cu ce simţi atunci când ea ţi se cuvine prin lege!

  În schimb merg în fiecare an prin alte locuri pe care n-am putut atunci să le vizitez, cele mai dragi sufletului meu rămânând Grecia, fosta Yugoslavie, Rusia, Spania, Portugalia şi Italia !
  A, şi Anglia ! Londra este ceva greu de descris !
  Numai că acest preţ al ei a fost nedrept şi scump, din toate pdv

  P.S. Dacă tot sunt la destăinuiri, cel mai mult m-a durut când un mare ştab de la pcr mi-a zis textual :
  – Dacă n-o să accepţi să fii membru, n-o să poţi ajunge niciodată undeva sus , şi e păcat de tine, bla, bla, etc…
  După revoluţie primul la care m-am gândit a fost el
  Adică, mint. Primul pe care l-am sunat atunci noaptea a fost securistul care răspundea de unitatea mea, să-i spun că oricând poate conta pe depoziţia mea ( în naivitatea mea credeam că o să fie un proces 😆 ), pentru ca apoi să spună că l-am sunat să văd dacă-i acasă şi nu trage de undeva de pe blocuri în manifestanţi :mrgreen:
  Ce credeţi că a ajuns nu chiar imediat după revoluţie omul meu?
  Cam tot în acelaşi post, dar acum se numea altfel, numai că între timp a plecat să dea socoteală în faţa Celui de Sus, şi nu ştiu zău dacă s-a descurcat la fel de bine ca şi cu ăştia de jos 🙄

 46. Roxana Iordache Says:

  Voi nu vreţi să înţelegeţi. Nici un moment nu am pus problema aşa cum îmi atribuiţi. M-am referit strict la faptul că nostalgia faţă de perioada comunistă e stupidă, un sindrom de spălare a creierului, rezultat din propaganda care a şters din memoria naţională însăşi istoria – veche şi recentă.

  Mai clar decât atât nu pot repeta: v-am invitat să vă gândiţi cum ar fi arătat România azi dacă avea continuitate democratică şi deci nu exista perioada comunistă.

  Nu sunt de acord cu „poza” lui @ALM, dar dumnealui cel puţin şi-a spus părerea pe tema întrebării mele.

  Sigur, sunteţi liberi să răspundeţi orice şi să-mi atribuiţi orice. Dar ultima parte nu e corectă.

 47. ALM Says:

  Uite d’aia vă iubesc, stimată Roxana şi ţin adresa blogului dvs la loc de cinste printre favorite! Fiindcă mă obligaţi la dialog!

  Dvs aţi pus o întrebare care poate face apel la logică sau la fantezie. Eu am ales logica şi încă într-un caz extrem de favorabil – absenţa WWII şi „cuminţenia” vecinului URSS. Nu sunteţi de acord, dreptul dvs suveran, dar nu spuneţi unde este greşala. Cum credeţi că ar fi arătat astăzi România făra acele „accidente” istorice?

 48. R.Daniel Says:

  O, tara trista, plina de umor, ai avut voevozi, domnitori si regi; ai presedinte, rege si imparat…

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: