ADORMIREA MAICII DOMNULUI. ŞI O MICĂ ISTORIE

Adormirea Maicii Domnului razbointrucuvant2

Foto via http://www.razbointrucuvant.ro

Azi e mare sărbătoare sfântă, numită în popor Sfânta Maria Mare. Că mai mare e adormirea ei, decât însăşi naşterea – şi ea dăruită pentru (ca să fie) biserică.

Măicuţa Domnului a fost luată cu trup cu tot în viaţa veşnică. Pentru că trupul ei era deja îndumnezeit. Fiul ei a luat-o în cer, biserică vie în care a fost purtat şi din care S-a născut, Dumnezeu şi om.

Din nou Apostolul Toma joacă un rol de mărturisitor pentru îndoielnici. Dacă la Învierea Domnului, Toma a zis că nu crede până nu vede mâinile lui puse în urma cuielor Domnului din palme şi în urma suliţei din piept, la Adormirea Maicii Domnului, Toma a ajuns după înmormântare şi întristat că nu a văzut-o pe urmă, ceilalţi au deschis mormântul. Şi l-au găsit gol, ca şi atunci când înviase Iisus.

Sfânta Fecioară e cea mai dulce şi mai ajutătoare, ea e însăşi dăruire. A fost dăruire de sine încă de la naştere. Hărăzită pentru mântuire.

Sfinţii Părinţi spun că Măicuţa Domnului plânge când cineva are nevoie de ajutor şi nu-i cere să se roage.

Ea tot timpul se roagă pentru noi, ca o maică preacurată, unica făptură pur omenească ireproşabilă, deci, fără de păcat. De unde şi Muntele Athos, unde femeile n-au voie, pentru că nici una dintre noi, oricât de perfectă în viaţă şi sfinţenie, nu poate fi vreodată ca Maica Domnului.

Maica Domnului – personal – l-a salvat pe bunicul meu când era la Canal. Toţi îl dădeau mort şi el a înviat. A văzut-o, profilată pe mare, cu Pruncul Sfânt. Era ca şi mort la infirmerie, dar Măicuţa Domnului l-a luat în vedenie pe malul mării. Şi dimineaţa s-a trezit sănătos, spre uimirea tuturor. Inexplicabil. Pentru cei fără de credinţă. Că el i se încredinţase ei, Măicuţei Sfinte, atunci când simţise că moare. Era încă tânăr – şi cu cinci copii acasă -, avea să se ducă la aproape 90 de ani;  îmi pare rău că n-a apucat decembrie 1989, tare mult aş fi vrut să apuce căderea teoretică a regimului comunist şi să văd ce spune practic.

La mulţi ani, tuturor celor care poartă sfântul nume! Nu vă luaţi după cine spune că nu se sărbătoreşte azi, ci doar la naştere (8 septembrie). E o prostie, fiindcă toţi sfinţii se sărbătoresc la adormirea lor. Adică, la naşterea în viaţa veşnică. Părintele Grigore Mazilescu dixit.

Prea Sfântă Născătoare de Dumnezeu, roagă-te pentru noi, păcătoşii!

5 răspunsuri to “ADORMIREA MAICII DOMNULUI. ŞI O MICĂ ISTORIE”

 1. ADORMIREA MAICII DOMNULUI. ŞI O MICĂ ISTORIE » Bloogle Says:

  […] Original Blog » […]

 2. Radu Humor Says:

  Băi ce celţi, pardon, culţi în cap sunt unii care urmăresc neamul evreiesc încă de pe vremea goţilor, uitând însă , întâmplător (oare?) cum ne-am pricopsit noi cu ei, acum , ceva mai recent !
  Adică uită că un prim ministru român a plătit cu viaţa datorită faptului că a semnat, la intervenţii parşive şi interesate, oploşirea în ţară a unui lot numeros de evrei, ratificând un tratat aş zice, poate cel mai păgubos pentru România !
  Dacă între timp nu s-ar fi dovedit faptul că evreii, mai ales jidanii sunt cei mai înverşunaţi duşmani ai neamului românesc, poate că am fi fost tentaţi să condamnăm mai cu asprime groaznica pedeapsă aplicată unui premier, altfel cu destule merite ( te întrebi în schimb ce-ar merita cei de azi, postdecembrişti, de la conducere, mai ales preşedinţi, premieri şi miniştri dacă ar fi judecaţi după aceleaşi criterii 🙄 ).
  Această atitudine genetică a lor, ura atavică asupra creştinilor cu care sunt născuţi, şi mai apoi îndoctrinaţi prin toate mijloacele ( în primul rând prin cartea lor de căpătâi „Protocoalele Sionului” adevărată Biblie a urii de rasă şi a distrugerii a tot ce nu-i de-a lor :mrgreen: ), nu este specifică, aşa cum ar vrea unii s-o răstălmăcească, doar nouă românilor .
  Dimpotrivă, noi suntem unul dintre cele mai blânde şi răbdătoare popoare şi pentru asta plătim un preţ nespus de greu, ajungând în acest ritm de toleranţă (unilaterală şi impusă doar de interesele lor), să amanetăm viitorul urmaşilor noştri !
  Spre satisfacţia şi chiar uimirea lor, care nu-şi pot imagina cum de pot distruge atât de uşor un popor, folosindu-se doar de nişte bani (ai lor, dar furaţi tot de la noi) şi de nişte cozi de topor ( astea e drept că doar ale noastre!).
  A nu vedea adevărata gravitate a faptului că ăştia au invadat tot ce ţine de factorii de decizie în România, înseamnă a fi cretindobitoc, sau dimpotrivă, escroc !
  Din fericire, dintre ai noştri, sunt mai mulţi escroci decât de ceilalţi dar asta nu ne foloseşte la nimic,nouă !
  Când vorbeam de turmă (tot un fel de gaşcă !), tocmai la astfel de specimene mă gândeam !

 3. Radu Humor Says:

  N-am putut posta ( nu-i prima oară!) la precedenta postare, dar văd că am reuşit aici…..

 4. Radu Humor Says:

  Aici, La mulţi ani celor ce poartă acest sfânt nume !

 5. Roxana Iordache Says:

  @Radu Humor. Cum adică, n-ai putut să postezi? Că la spam nu te-am găsit. S-ar putea să fie de la computerul tău, când se mai întâmplă, restartează-l!

  @vandak. Ia de-aici: https://roxanaiordache.wordpress.com/2013/08/14/cat-de-penibil-mai-poate-fi-basescu/#comment-129288

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: