CÂT DE PENIBIL MAI POATE FI BĂSESCU?

flota basarica

Ai zice că Băsescu nu poate fi mai penibil, dar el se întrece pe sine. Se dă-n bărci.

Ziceam zilele trecute că are talentul să-şi pună mâna pe chelie. Azi şi-a dat-o cu şmirghel. A zis că vrea din nou pe mare, să se dea cu nava. De unde şi prima întrebare care-ţi vine-n minte, referitoare la flotă. Deci, la statutul lui Băsescu Traian de inculpat imunizat.

În afară de a-şi da chiloţii jos în direct de la Cotroceni, nu putea alege o sminteală mai ridicolă decât să solicite cursuri la domiciliu – adică, la vila lui Ceauşescu de la Neptun – pentru actualizarea brevetului de comandant de navă. Ca atunci când cu flama de la Rouen. 😉

Asta cu brevetul e ca şi cum generalul Eisenhower – schimbând ceea ce e de schimbat, fiindcă e o comparaţie scandaloasă, dat fiind prestigiul uriaş al personalităţii americane -, după finalizarea mandatelor de preşedinte al SUA, ar fi depus cerere ca să se angajeze mercenar.

Aveţi dreptate, Băsescu e deja mercenar. Mandatele de preşedinte au fost de aservire a României, de coborâre a ţării noastre la nivelul de percepţie internaţională pe care o au republicile tribale.

Am comis ipoteza absurdă referitoare la preşedintele Eisenhower – măcar de-am avea vreodată un asemenea preşedinte, dacă de Rege nu ne învrednicim! – pur şi simplu raportat la statutul de şef de stat. Adică, nu s-a pomenit aşa ceva, cum se maimuţăreşte Băsescu, din fotoliul ocupat ilegitim la Cotroceni, după lovitura de stat pe care a dat-o anul trecut (în curând, se face anul).

Sigur, e o nouă dare în spectacol ca să ocupe scena mass media. De exemplu, să fie zeflemisit atât de subţire  de către însuşi directorul CERONAV, într-un interviu telefonic la Antena 3, atât de savuros încât Alina Petrescu merită felicitată (aşa, da, „Esenţial”!).

Deci, directorul Autorităţii Navale Române, Ovidiu Cupşa, a zis că nu există nici o navă cu pavilion românesc pe care s-o comande Băsescu. Şi încă: „Dacă-mi cumpăr o navă, o să-mi pun serios problema dacă să-l angajez sau nu”.

O fi bine, domnu’ director, o fi bine? 😆

P.S. Mâine-poimâine te pomeneşti că-l declară ANI incompatibil şi-l preia Codruţa la DNA. N-aş pune emoticon.

25 răspunsuri to “CÂT DE PENIBIL MAI POATE FI BĂSESCU?”

 1. CÂT DE PENIBIL MAI POATE FI BĂSESCU? » Bloogle Says:

  […] Original Blog » […]

 2. macgregornews Says:

  Am trecut numa’ sa va spun ca Crin s-a lamurit ca nu ne ataca Ungaria in cele 24 de ore stabilite, asa ca a plecat spre o destinatie mediteraneana sa isi continue concediul asa-zis binemeritat.

  Ca doar nu e prost sa si-l strice ca penibilul de Basescu pregatindu-se profesional.

 3. mariusnyc Says:

  Gand la gand… , abia postasem asta pe facebook 😉

  Cand aud balivernele Basescului ,expediate propagandistic si la misto, pe adresa Kremlinului, bancuri cu : Vin Rusii ” , ne ocupa „mareea rosie” , diversiuni ieftine ca si cea cu „atacul” nediplomatic la adresa Ungariei lui Orby. Daca Basescu, nationalistul cu mucii pe piept, cel mai performant gestionar al vanzarii Romaniei din ultimii 2000 de ani, ar fi confruntat cu probe care atesta o colaborare perfecta cu regimul de la Moscova , ca a permis infiltrarea aparatului central al statului Roman si serviciile secrete cu agenti ai unor puteri straine, ca banii obtinuti din vanzarea Flotei au fost investiti in proiecte majore de infrastructura petroliera in mama Rusie , l-ar aduce pe Szoby Csech sa ne explice trucajul sau ar lua de buna declaratia oligofrenului Funeriu, cu pixelul violet ? – Hai, iesiti la interval sa va pun pielea pe sarme …

 4. pozedecat Says:

  De ce se chinuie atat? Nu cred ca flotilele de pirati somaleze solicita neaparat dovada vreunui brevet … Eu zic ca daca le spune ca a incendiat portul Rouen si a scapat e suficient, nu?

 5. Ghita Bizonu' Says:

  Cat incape!
  Inca mai este loc!!!!
  Cat de mult?!?! Nici Dracu’ nu stie!!!

 6. Ghita Bizonu' Says:

  De la 1870 incoace Rpomania este dominata de o disputa si doctrinara asupra cailor de dezvoltare economica. Disputa ce transcede obisnuitei disctinctii intre stanga si dreapta, intre “comunism” si “capitalism”

  Una – si poate cea mai veche ca practica zice sa sedem linistiti in ##r ca vin altii sa faca comert pe aici si de aici va curge lapte, miere si vin pe Dambovita, Bahlui si Milcov (bu stiu de ce nu curgea deja pe Dunarea ce venea din Austria). In virtutea acestui lasa-ma sa te las sa “ma faci” (traducerea locala a lui laissez-faire) Moldova s-a vazut “dotata” cu un surplus de populatie de import formata din Oesterreichischer unterthan de provenineta galitiana (Galiția austriaca) care rapid a preluat si administrarea majoritatii mosiilor patrihotilor si lenesilor (da’ culti si iubitori de Vest) boieri moldavi aducandu-I in prag de extinctie si aducand multe probleme internationale si interne Romaniei. Si tot asa noi cu plata si strainii sa ne faca si cai ferate, si porturi samd si clasa conducatoare sa palavrageasca cult si mai cu seama in franceza (americana acelor timpuri)

  Opus acesti practici se ridica dintai o sustinere mai putin “naturalizata” a lui laissez-faire in sensul “lasa-ma sa fac eu!” – si treaba si banul aferent astei trebi. Care pana la urma se intrupa intr-o doctrina numita mandru “Prin noi înşine” Doctrină economică lansată de Partidul Naţional Liberal de la 1875 şi care avea în vedere constituirea unei politici economice de protecţionism vamal şi încurajare a industriei naţionale”, o politică financiară echilibrată şi prudentă, si o participare limitată a capitalului străin în economia românească. (cf http://istoriiregasite.wordpress.com/2013/04/25/prin-noi-insine/) .
  Insa observati ceva ?Protecţionism vamal şi încurajare a industriei naţionale precum si limitarea participarii capitalului străin se pot face numa prin Stat, Unu mai puternic nu unu slab!!!
  Si astfel Partidul Liberal devine si un partid al statului puternic si etnocrat. Ca el traducea laissez-faire cu “lasati-ma-ti sa-I fac” pre toti ceilati : tarani romani, unterthan de toate felurile (austrieci, germani, greci, rusi , turci) in mod egal si fara privilegii de natiune, religie aleasa sau dominanta!!! Biserica ortodoxa mai cu seama greaca a fost prima “beneficiara” a “atentiei” burghezo-mosierinii liberale (de fapt mosieresc-burgheza) totusi crestin practicante de rit ortodox da’ ROMANA!!! Partidul Liberal (“rosu” si cam “impertinent” ) face si una bucata banca nationala , se sucare pe antreprenorii straini si se apuca sa faca cai ferate romanesti in regie romaneasca si magulesc pipota regelui* cu cateva vapoare .
  Si pe la 1910 “Prin noi înşine” nu mai este o lozinca este un program definit prin lozinca Munca româneasca, capital românesc cu partea nezisa profit românesc si isi propune si românizarea oraselor Că să fim cinstiti – orasele erau cam neromânesti! Adica prea multi straini – da nu’ ca romanii acu’ in vest la mop ca români erau tot la târn!!. Acicatelea situatie coloniala … Africa bre !! Africa ptr colonistii levantini (mai ales greci), fosti unterthanI austrieci si ce mai incapea!! Cu romanu’ distribuit pe post negru’ alb!!! SI asta l-a adus in conflict cu interese straine inclus amerlocane.
  Paranteza ( capitalul strain a fost mereu prezent. Ca Concordia “Româna” , Astra la fel de “Româna” samd erau de fapt cam straine dpv al capitalului. Insa liberalii macar inpusesera ca muncitorii sa fie cvasitotal români, sa fie angajati ingineri români si juma din consiliu sa fie fomat din români! Si nu aveau greturi sa accepte capitalul strain ptr dezvoltare da aveau asa o greata sartrian-constantinesciana ca când sa dea de la ei sau din straita româneasca ptr ingrasarea Strainului deja mai bogat decat românul!! Adica ca cum au facut mai tarliu taiwanezii si coreeni din sud, Meritul lor este ca nu am ajuns un Congo populat de albi!)

  Insa .,,. Insa un asrtfel de program are un pret ascuns : ala care isi scoate traiul din agriucultura (fie el palmas, arendas sau mosier [si mosieru fie el Scatiu sau Comăneșteanu]) trebuie sa plateasca mai scump ptr o marfa “nationala” de multe ori mai proasta ori excesiv ptr marfuri straine mai de lux si asta ptr ca o industrie incipenta prin tarife protectionaiste se tine!!!
  Asa ca dupa 1921 – anul marii reforme agrare (opera liberala si asta!) – Partidul National Taranist a preluat prima tendinta si a prelucrat-o “ideologic” si “teoretic” lansand doctrina si lozinca “Porti Deschise!” Dechise capitalului strain!!! Si Constatin Tanase a ajuns sa se intrebe :
  [url=http://www.peteava.ro/id-461665-constantin-tanase-si-cu-asta-ce-am-facut-i-se-potriveste-guvernului-boc]http://www.peteava.ro/id-461665-constantin-tanase-si-cu-asta-ce-am-facut-i-se-potriveste-guvernului-boc[/url]
  A urmat scandalul Skoda, Au fost porti deschise : imprumutu’ suedez, dam dat telefoanele samd
  Da cu asta ce-am facut?!

  A urmat un razboi cam incurcurcat. Am intrat cam rupti in fund si am iesit si cu p..a goala ca in 40 nu prea aveam cu ce!!!

  Si a urmat perioada internationalista: “Portile deschise” s-au mentinut da’ acu’ beneficaru’ era altu’ si nu se mai zicea Concordia “Româna” ci “Sovrom Petrol” si aia de lucrau la Sovromuri primeau lefuri pă de trei daca nu pă de cinci!! Frumoapse vremuri .. ptr unii!!!
  Si apoi dupa Planul Valev s-a schimabt iar calimatza .. PCR a descoperit unele “valori nationale” si pă sest a aplicat “Prin noi înşine”!!! si cu chiu cu vai cu mult effort a reusit sa modernizeze cat de cat Romania (in 1780 in Anglia erau cca 35% ocupati in agricultura. IN RSR in 1989 cam tot atatia – deci la doua secole de Londra asta era rezultatu a peste un secol de modernizare – nu mai era la 2 secole de Paris ci de Londra !)
  Insa dupa 89 am revenit la “Porti Deschise!” capitalului strain! Am dat de pamant cu agricultura (lasati femierii straini sa fac profit in Romania!) am taiat instalatiile indutraiale (lasati sa faca proft toti samsarii) si le-am vandut turcaletilor (lasati otelarii turci sa fac si ei profit!!) samd et caetera.
  Singuru’ care nu facut profit este poporul roman!! Supus unui veritabil etncocid economic!!!

  Si azi ?! Caile ferate se privatizeaza findca Statu Roman cica este ineficient! Este azi mai ineficient decat la 1889 ? O fi populatia de azi mai inculta (nescolarixata , analfabeta) decat la acu 130 de ani ?!
  Am cedat terenurile petrolifere.. ne pregatim sa le dam si pe alea cu gaze de sist, sa dam si aurul si cuprul si ce o mai fi. Am cedat gratios si retele de distributie electrica si acu ne pregatim sa .. ce?
  SI ramane valabil ce declama Constatin Tanase :
  [center]
  Ia corupţia amploare,
  Cum nicicând nu s-a văzut,
  Scoatem totul la vânzare?
  Şi cu asta ce-am făcut?

  Pentru-a câştiga o pâine,
  Mulţi o iau de la-nceput,
  Rătăcesc prin ţări străine?
  Şi cu asta ce-am făcut?
  [/center]
  caci aste este urmare normala a Portilor Deschise profitului strain in dauna celui national!
  Si nu putem decat constata cata dreptate avea Vintila. Vintila Braitianu care in 1905 scria : călcarea vădită a Constituţiei ce ne-am dat, nu mai corespunde nu cu nevoile noastre, dar nici cu simţămintele mulţimei Românilor, cari au altceva în vedere decât un câştig de samsar.

  Un câştig de samsara distrus efortul secular a unui popor!!
  http://vremea.forumgratuit.ro/t512-doua-conceptii-opuse

  In coada chiar articolul lui Vintila!! Cumcare? Pai a fots unu singur: Vintila Bratianu!! Fratele lui Ionel. Ca si Ionel a fgots unu singur!!!

 7. Donkeypapuas Says:

  @Ghiţă Bizonu’
  Mulţi dintre „supuşii ăia austrieci” fuseseră mai curând „slugi preaplecate ale ţarului”. Că şi această Galiţie ştie mai puţin lumea că reprezintă în realitate românescul cnezat al Haliciului (sau Pocuţia, regiunea aia pentru care s-a luptat Petru Rareş ca un turbat).
  Şi de unde atâţia botezaţi cu briciul în secolul XIX dacă mai înainte cu un secol nu aflăm mai deloc acea minoritate nici acolo, nici în Transnistria, nici în Basarabia, ca de altminteri nici în restul Moldovei, şi nici în maramureş sau Ardeal?

 8. ioprotestatarul Says:

  http://romani-in-lanturi.blogspot.ro/2013/08/situatie-de-urgenta-la-situatii-de.html

 9. Ghita Bizonu' Says:

  Donkeypapuas

  1) dintai au fost untertartanii. Rusii ceva mai tarliu (dupa 60 daca nu 70)

  2(Cum de unde? Din Galitia , Londomeria si Podolia!! Fiindca draCul meu la intemeierea regatului polpon regele a colonizat 2 populatii : una germanica in Nord (care apoi numai in urechi nu i-au „tras” Poloniei ) si una kazara de religie iudaica in Sud . Aia sudica a incercat sa adopte germana (necesitati comerciale) si a ajun sa gavareasca idis devenind askenazii de azi. Aci in S Poloniei erau nestingeriti, grasi si frumosi de se mirau vesticii ca evreii nu numa ca erau nestingheriti da’ calareau si pe cai buni (cand aveau bani de asa ceva – un cal bun era mai dihai decat Mercedes E Klasse 200 azi) si purtau arme la vedere (unele ieftione altele bune. altele si bune si frmuoase -deh dupa buget ! – ba si de foc.) Nestingheriti. In vestu ala luminat ervreu trebnuia s astea cu clontu plecat si sa zica mersi si c aporice sut in ##r e un pas inainte. Erau cea mai mare concentrae de iudaici . vaterlandu manii (motherland) lor, Faceau comert d etot felu (mare si la distanta, mediu si coropcari), erau mestesugari si se pare ca mai si sapau (prea multi iuhmeni inseamna ca unii decad la sapa!!). Ocazional mai dadeau o mana de ajutor nobilor poloni (catolici) la jupuirea taranului (de multe ori ucrainean, rusin si ortodox ba si uniat) . Asa ca atunci cand Hmelnitzchi facu rascoala si secesiune s-a lasat cu „oi vei” si „mor!” (si a rams salutu cazaco-iudeu : cazacu manuieste nagaika si i se raspunde oi vei!!! Acu nu le lua in rau iudaicilor ca dupa cateva cravase primite pana in ziua de azi parizienii stiu ca „bistro” insemana „imediat bautura” si „pas ale” a uitat decat „bifoi mati tibea” care e neesentiala)
  ma rig voata buna da au venit cele 3 imaprtiri ale Republicii Pospopolite. Si asa „parcul” de populatie a fost impartit de Asutria, Prusia si Rusia. Profitand de ocazie au inceput sa se „extinda” Ca trebe sa iti zic cevfa : se plande populatia iudaica ca imperiile au cam belit-o (la propriu si figurat) da uita sa zica ca in general i-au asigurat ubicuitatea… (de la babilonieni incoa)
  Si apoi in sefc XIX a profitat de avantjele primei industrializari (faxcuta de latii nu de ea!) si si-au extins raza de actiune aparand masiv si pe aici. Ma rog pe aici erau cativa .. in numar „functional” care nu deranjau si poate care erau deja „de-ai casei” adica se adaptasera mediului da incepand cu cca 1830 a inceput „problema evreiasca” ca urmare a afluzului masiv (lasa ca in Muntenia era o problema greceasca partial rezolvata prin metoda „retevei de tei”)

  In alta ordine de idei. Mi se pare ca Pocutia era mai mica decat Galitia. Si a fots prea putin moldoveneasca. Sub 100 de ani.,Ca tembelu de Stefanita mort sa se insoare cu o printesa jagelona a daruit-o ca zestre!!I Insa la printese nu e bine sa dai banii inainte ca ramai fara ei!!! Iar Maja a gresit ca nu a avut grija sa aibe si ceva turcaleti langa el si sa se inteleaga cu tatarii sa iasa nitel la shopping in Lehia. Eh asa se intampla – un barbat desteot are in general fii cam tonti!!

  A da.. poa ar fi bine ca tu si Humor (poa si inca vreo 2 ) sa faceti cheta sa imi platiti ceva „unguent”. Ca io stiu date , pot sa interpretez nu ca voi … da mi-e SETE!!!! Nu promit multe pagini ci putine da cam greu de contrazis . Ca io fac manusi din pielea clientului …

 10. Matei Florin Says:

  Şi cu toate acestea, plusează mereu, ostentativ, neobosit şi fără menajamente, mizând pe dictonul care spune că ,,cel mai bun trăgător este acela care trage primul”

 11. johnson1312 Says:

  Ovidiu Cupsa de la CERONAV este vicepresedinte PNL Constanta.Baiat subtire cu mult mai multa carte decat papitoii pe care-i plimba Crin prin guvern.

 12. ioprotestatarul Says:

  http://romani-in-lanturi.blogspot.ro/2013/08/ca-sa-le-mearga-bine-in-minivacanta.html

 13. johnson1312 Says:

  Moshe & Mordechai blog :

  Cursuri de călcat pe greblă 😆

  Zilele astea suntem teribil de ocupaţi să ne războim cu ungurii. Pentru că, nu-i aşa, de data asta însuşi el, Greuceanu, spaima tăriilor, coşmarul frapierelor s-a trezit zicând: “pardon, monşer, până aici! Nu-ţi permit! Îţi dau palme, mă-nţelegi?”. Deci trebuie să fie o treabă serioasă, aşa că mâna pe taste, boturile în microfoane şi la răzbel, că Patriea (sic!) necesită de la noi!

  Am scris de-a lungul timpului până m-am îmbolnăvit de scârbă despre primejdiosul joc al ciumetelui cu Budapesta şi radicalismul maghiar! Toată ţopăiala, tot guduratul în jurul extremiştilor maghiari şi pupatul lor în cur contra voturi demonstrau o iresponsabilitate care ar fi trebuit să ne alarmeze mai atunci, nu acum. Pentru că ceea ce face Băsescu acum nu e altceva decât o jegoasă încercare de achiziţie de simpatie publică, o lamentabilă tentativă de balonare a popularităţii, recurgând la naţionalismul cel mai primitiv. Credibilitatea lui e zero, legitimitatea nu există, sculele de care se mai poate folosi pentru a se mai umfla puţin în procente ( ca să ce?!) sunt puţine şi precare. Dar asta are, cu asta se joacă! Iar personagiul a demonstrat de nenumărate ori că nu se încurcă în tumbele scrupulelor, nici nu-l jenează la patine stofa principiilor.

  Ar fi, totuşi, greşit să ne imaginăm că acel chiştoc de la care s-a aprins toată haznaua nu există. Gabor Vona e un bou, dar să nu vă închipuiţi că e de capul lui. Cum nu e de capul lui nici Tokes, cum nu sunt nici alţii asemenea. Ăştia ştiu exact ce reacţii vor stârni aruncând cu rahat în ventilator, iar dacă fac asta e tocmai pentru că urmăresc producerea acelor reacţii. Şi tocmai aici e problema: reacţiilor au fost întotdeauna cretine! Fie declaraţii cu bale, de tip Vadim, fie declaraţii oficiale fleoşcăite, fără vlagă, fie fluturări aiurea de pumni în aer. În timp ce acţiunile Budapestei în Ardeal au o anume consistenţă, urmează (pare-se) un anume plan, ai noştri doar vociferează cătrăniţi şi se răstesc la pereţi. Budapesta a reuşit să îşi impună în Parlamentul şi Guvernul României, prin UDMR, interesele, iar noi behăim a indignare când vreo televiziune ne arată steagul Ungariei cocoţat pe un coteţ! Şi cine s-a găsit acum să gâfâie de indignare? Băsescu, ăla care îi mulţumea lui Orban, cu steagul Ungariei în spate, la o adunare a radicalilor maghiari!

  Nu ar fi nici înţelept, nici oportun, ca la fiecare provocare să ne trezim urlăm ca babele isterice. În acelaşi timp e încă şi mai puţin înţelept să ne baricadăm în odaia toleranţei şi să ne imaginăm că nimic nu se întâmplă. Iredentismul maghiar există, are aproape statutul de politică oficială a statului maghiar, iar capacitatea noastră de a contracara acţiunile, nu de puţine ori, vădit ostile ale Budapestei e zero. Pentru că am fost şi suntem conduşi de cozi de topor, pentru că nu ne duce capul, pentru că ne rezumăm la zbieratul isteric. Care e finalitatea? Ce speră Budapesta să obţină? Habar nu am! Recunosc, nu ştiu. Întrebarea e dacă cei care reprezintă autorităţile statului ştiu! Pentru că, atunci, ar mai avea sens să plătim puzderia de servicii secrete.

  Vreau să închid subiectul ăsta. E tâmpit şi fără rost. Se va întâmpla ca întotdeauna, urlă unii, înjură alţii, pe urmă uităm o vreme, apoi o luăm de la capăt. Ceea ce e, totuşi, simptomatic pentru politica noastră externă e lipsa completă de strategie. Şi în acest caz , ca în întreaga noastră politică externă ( dacă aşa ceva o exista!). Reacţionăm, în loc să acţionăm. Anemic, fără vlagă, ca nişte diletanţi. Bifăm reacţii şi atât. Pentru că, de multă vreme, politicii româneşti îi lipseşte viziunea şi ceea ce ar trebui să fie pilonul fundamental al întregii sale construcţii: interesul naţional, articulat într-un proiect pe termen lung, care merge dincolo de partide şi alternanţa la ciolan. Nici nu are cum fi alftel, câtă vreme circarii politicii româneşti sunt doar fanarioţi gata de orice, în faţa multelor şi nu întotdeauna înalte porţi, contra patru ani de furat.

  Uite aşa, răfuindu-ne din gât cu nişte dobitoci din Ungaria, n-am băga de seamă că la Roşia Montană s-a dat drumul jafului. Pentru că onor guvern Ponta e gata să împlinească ce n-a reuşit Băsescu. Vivat coabitarea! Şi până se ne ia ungurii Ardealul ne tâmpim îndeajuns cât să ne facem că nu vedem cum dăm aurul ( Aurul!) pe nimic şi ceva poluare! Altfel îi dăm cu patriotismul şi suntem gata să-i pupăm în cur pe ăia de la RMGC dacă dau de un parizer!

 14. Donkeypapuas Says:

  @Ghiţă Bizonu’

  Nişte rectificări sunt necesare şi o s-o luăm logic:

  De unde veneau goţii? Mama goţilor de unde venea? Din Germania actuală? NU! Mai dinspre cotul Donului şi Volga, până înspre Crimeea. Şi ce limbă vorbeau? Evident una germanică?
  Dar Khazaria unde se afla? Păi tot spre Cotul Donului şi pe la vărsarea Volgăi! Dar pătura conducătoare era dintr-un neam turcic care a dat denumirea poporului, limba însă a provenit de la pătura majoritară a locului (aşa cum stă cazul bulgarilor de azi, ca să fac o analogie). Iar această populaţie în ce limbă şprechuia? În limbă germanică. Iar coroborat cu religia iudaică şi alfabet evraic a dus la apariţie idiş.
  După ce Rusia a pus stăpânire pe ţinuturile zise „de margine” (u-craine) ale românilor şi polonilor (dar cred că se potriveşte şi pentru tătari) au început cel mai teribil plan de inginerie socială:
  – deplasarea masivă a populaţiei iudaice spre centrul Europei, cu scop deznaţionalizator împotriva polonezilor.
  – deplasare masivătot a populaţiei iudaice spre ţinuturile valahilor (Transnistria românească ce dintre Nistru şi Bug), Basarabia
  – inventarea „Rusiei Noi”, între Nistru şi Nipru
  La 1782, conform datelor recensămintelor RUSEŞTI, în partea de sud a Transnistriei se găseau vreo 60 de sate moldovene şi 19 sate tătărăşti. Ruşi, evrei şi ucrainieni ioc!
  Apoi în Principate au impus aproape un secol o populaţie privilegiată care nu plătea impozite pentru că erau supuşi străini. Istoriografia falsificată – pentru că nu se putea pomeni ceva rău de Rusia – pomenea numai de „supuşii austrieci”. De „sudiţi” mai puţin.
  Dar şi Austria a încercat să imite „modelul” muscalesc, mai ales că şi ea căuta să dilueze elementul naţional polonez, dar şi pe cel românesc.
  Revenind la Rusia, eu bănuiesc că ţarul mai avea încă un interes prin „manipularea” populaţiei iudaice: să aibe cât mai multe atuuri pentru a pune mâna pe „Ţara sfântă”, adică pe Orientul mijlociu.
  Nu se prea vorbeşte de motivaţiile care au dus la „Războiul Crimeei”.
  PS: Soljeniţin are şi el motivele sale „pravoslavnice” pentru a manipula unele date de ordin istoric în lucrarea sa „Două secole împreună”

 15. argusdre Says:

  Te pui cu ramatoru national ? Cu ce-i mai prejos faptul ca i-a trimis pe banii nostrii in Antalia „lu Rex Cioaba” un talmaciu pentru ca ala cu „infractu”sa se poata intelege cu sora care ii aduce bazinetu ? Sa-i poata traduce, par igzamplu, : „sora vezi ca mi-a ramas puta pe-alaturi si ma pis pe mine”…
  Sau faptul ca a aranjat ca medicul Șerban Brădișteanu sa preia cazul acestui tiganoi, urmand a se deplasa in Antalia…( cica „regele era in conced cand a suferit infractu sau infarctu’…: da cand o muncit asta ba…?)
  Si in timpul asta cati romani pot muri de infarct in tara ? Ha ? Sa ne zica golanoiu national !

 16. Ghita Bizonu' Says:

  Donkeypapuas

  nu fii …gotii nu au nimic de-a face cu kazarii. Macar ptr zona aia fusese temeinic curatata de goti de stramosii lu Atilla (cam taiau gatitele). Asa ca gotii au bajenit spre est mamanti de biciul hunic. .

  Kazarii au fost o populatie turcica. Care a fost „orinsa” la mijloc de bizantaini si arabi (care tocmai cucerisera Persia). Dupa o incurcatura (au incercat ceva shopping prin Persia da au primit prea mult „rest” in sabii ) au facut un soi de pace.. ca se vor lepada de paganism. Si asa de-ai dracului fiind ofertati cu islamu din S-E si cu cresti9nismu din V au ales.. iudaismu’! Khaganu s-a convertot si nobilimea sa. Se pare insa ca o parte a populatiei a ramas nitel pagana. In plus mi se pare ca aspectul kazar era cam neobisnuit … Am dat odata (la Odesa) peste o pereche ciudata …ea roscata , peiel alaba , pistruitata … sa zici evreica insa ochii erau usor cam ciudati – mongolici! El cu mutra de calmac/tungus (o figura micuta batranicioasa , cutata stil maimuta) insa blond cenusiu , piele alb-aurie (poa nitel bronzat) ochi albastri. Am facut oberaz gros si i-ma intebat (ma rog cineva traducea) ce neam sunt. Tatari volgari!! ERu am izbucnit „cum naiba tatatri? tatatrii au par negru!!” aia razand „ntz aiai sunt tatari mongoli!! Noi suntem tatari de pe Volga de dinainte sa apara brunetii” v si pozele de aici : http://au-bout-de-la-route.blogspot.ro/2012/03/peuples-dasie-centrale.html. ma rogt nu au legatuira cu Volga da oamenii sujnt cma mobili ,da?

  Si kazarii au fots distrusi de rhusi sau r’os rhos care inca nu devenisera rusi , au luat un sut in fund de la mongoli si unii au ajuns pana prinj zona de S a Poloniei , unde au adoptata un soi de limba germanica care a devenit idisu.
  Ma rog cativa au ramas la limba turcica si azi sunt secta karaita…

  Cat despre restu sustinerilor tale oscileaza intre ridicol si caraghioz . NU vaz de ce te-as scolariza eu. Adica de ce sa o fac pe gratis, mai ales ca am observat ca cei ca tine nu apreciaza informatia obtinuta gratuit..

 17. vandak Says:

  Stimata doamna, cand s-a vandut flota cine era Presedinte si cine era Prim-ministru??? Stiti ca exista oameni care au facut puscarie ani de zile pentru neregulile din dosarul cu acel contract si totul a fost instrumentat de D-ul Nastase? Chiar daca nu el era Prim -ministru atunci? Stiti ca aceeasi oameni de care va vorbesc, au avut imediat dupa eliberare, bani sa-si cumpere apartamente pentru copiii afalti la studii in Anglia?Apartamente scumpe, centrale…
  Dar cata vreme sunteti in slujba tradatorului Voiculescu, marelui hot de dinainte si dupa revolutie…stiu ca nu vedeti si nu auziti nimic….Basescu, atat stiti si atat ziceti…habar nu am cum aratati dar am auzit ca sunteti urata…Nici nu ma intereseaza cum suntei…sunteti urata. Urata urata urata urata…si tot asa, de 23 ori intr-un discurs de 10 min…Asta nu e penibil?
  Nu e penibil ca guvernul care ii serveste interesul lui Voiculescu a dat pana acum mai multe ordonante de guvern decat Boc in toata guvernarea lui? Nu-i penibil ca Ponta a jurat ca se va opune exploatarii gazelor de sist? Nu-i penibil ca a promis un milion de locuri de munca? Nu-i penibil ca a taiat toti banii de la investitii?
  Penibil e ca anul trecut toata lumea stie ca Voiculescu a dat o lovitura de stat…toata lumea, numai antena 3 spune invers.

 18. Donkeypapuas Says:

  @Ghiţă Bizonu’
  Ia căutaţi informaţii despre goţii din Crimeea şi dispariţia lor. Surpriză: li se pierd urmele în secolul XVI, fix la înglobarea în zonei în Imperiul ţarist.
  După care, hocus-pocus!, şi apar în zilele noastre (sau erau pe la sfârşitul URSS) 2000000 (două milioane) de germani pe Volga. Propaganda rusnacă: i-a colonizat Petrişor.
  Explicaţia e mult mai simplă. Doar o parte a goţilor – poate majoritatea – au luat-o razna spre vest. Dar nu toţi.
  O bună parte au devenit creştini, arieni cei care au migart, ortodocşi cei rămaşi, de vreme ce Bisericile lor erau ortodoxe. Dar, când a sosit „Maica Rusie, ca şi în cazul altor popoare (Românii, Georgienii) limba naţională a fost eliminată din cult şi s-a trecut la o rusificare accelarată.
  Revenind nu la oile noastre, ci la germanicii de acolo, peste teritoriul lor de baştină s-au aşezat, aşa cum aţi spus şi dumneavoastră, acei khazari de etnie turcică. Dar ca pătură conducătoare, ca elită, şi care le-a impus şi iudaismul. S-au asimilat apoi poporului, care însă le-a păstrat denumirea „naţiunii” iar urmaşii lor sunt astăzi nişte cetăţeni blonzi sau roşcovani, cu ochi albaştri şi care vorbesc germana, pardon idiş.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Crimean_Goths

 19. Roxana Iordache Says:

  @johnson1312. Termenul iredentism e folosit greşit, de ani în şir. Şi de mai multe ori câte cineva a atras atenţia că termenul nu face decât să legitimeze acţiunile extremiştilor maghiari. Dar degeaba, că tot e folosit la loc. Iredentism înseamnă revendicare teritorială legitimă. Asta, ca să fiu (şi mai) antipatică. 🙂

  @vandak. Uite cum facem: te ştergi la guriţă, iei un calmant, după care scoţi o foaie de hârtie şi scrii Petroklav. 😛

 20. Roxana Iordache Says:

  @ioprotestatarul. Mafie la drumul mare! Dacă aşa ceva se întâmplă într-un judeţ în care există un protestatar ca dv., ce s-o întâmpla în alte părţi? 😯

 21. mihai444 Says:

  poate si mai mult,Roxana 😉 uite ce stire : http://www.gandul.info/stiri/bradisteanu-presedintele-m-a-rugat-sa-merg-in-turcia-sa-vad-ce-se-poate-face-pentru-florin-cioaba-11254903

 22. mihai444 Says:

  iau lacrimat ocsorii din nou,fratilor! si nu,nu pt. regili cocioaba.ala inca n-a dat coltu’ .cica pt. Romania mare.Roxi@ avand in vedere ce scriu niste site-uri de 2 lei zilele acestea, cum ca Base a bagat mobilizarea rezervistilor in secret,crezi ca in sfarsit intram in razboi sa fashem Romania Mare? punem opincuta din nou in Budapesta?prostu mai are un an si isi termina mandatul.dupa,nu va mai avea ocazia 😉 http://ampress.ro/stiri/basescu-a-plans-din-nou-in-public-vezi-ce-i-a-provocat-emotia/

 23. mihai444 Says:

  nu! s-a anulat :d http://ampress.ro/fapt-divers/in-septembrie-reincepe-suleyman-magnificul-noutatea-care-i-va-dezamagi-pe-fani/ :-p romanii vor fi ocupati :)))

 24. mihai444 Says:

  525 morti ieri in Egipt!!!

 25. Ghita Bizonu' Says:

  mihai444

  a bagat mobilizarea rezervistilor in secret Ca care secrest daca a ajuns sa fie discutata pre bloguri ?!
  As mai fi curios care rezervisti (majoritatea sunt prin Italia, Spania samd) . Ar mai fi ceva – uneori , unii rezervisti au „placerea” sa primeasca perioade de „concentrari” ptr a fi pregatiti . Fie sa isi aduca aminte cum se da comanda la leat fie ca sa invete un aparat nou. Asa ca poate vreo duzina sa fi avut neplacerea sa isi strice concediul .. da de aici pana la mobilizare mai va!!!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: