PRECEDENT-AVERTISMENT: FURNIZORUL LUI SNOWDEN ŞI-A ÎNCHIS SERVICIUL DE E-MAIL. NOUA URSS SAU GLOBALIZAREA IMPERIULUI RĂULUI

Hărţuit în justiţie, furnizorul de e-mail criptat al lui Snowden, Ladar Levison, şi-a închis, azi, serviciul cu 350000 de utilizatori, „Lavabit”. El a postat pe site următorul mesaj:

My Fellow Users,

I have been forced to make a difficult decision: to become complicit in crimes against the American people or walk away from nearly ten years of hard work by shutting down Lavabit. After significant soul searching, I have decided to suspend operations. I wish that I could legally share with you the events that led to my decision. I cannot. I feel you deserve to know what’s going on–the first amendment is supposed to guarantee me the freedom to speak out in situations like this. Unfortunately, Congress has passed laws that say otherwise. As things currently stand, I cannot share my experiences over the last six weeks, even though I have twice made the appropriate requests.

What’s going to happen now? We’ve already started preparing the paperwork needed to continue to fight for the Constitution in the Fourth Circuit Court of Appeals. A favorable decision would allow me resurrect Lavabit as an American company.

This experience has taught me one very important lesson: without congressional action or a strong judicial precedent, I would _strongly_ recommend against anyone trusting their private data to a company with physical ties to the United States.

Sincerely,
Ladar Levison
Owner and Operator, Lavabit LLC – http://lavabit.com/

Utilizatorii şi-au pierdut accesul la date şi nici nu au cum să le transfere. Unii îşi manifestă frustrarea – legitimă, de altfel.

Reacţia opiniei publice americane înclină, însă, în favoarea IT-istului care şi-a suspendat afacerea ca să nu permită violarea intimităţii utilizatorilor lui, aşa cum cere Agenţia Naţională de Securitate (NSA), veritabila poliţie politică americană, care nici măcar nu mai păstrează aparenţele.

Conform site-ului Wired.com, majoritatea sunt nemulţumiţi de faptul că actul lui Levison nu a fost urmat de solidarizarea celorlalţi furnizori, cei foarte mari, care, de altfel, au semnat pactul cu diavolul, acceptând supravegherea clienţilor lor şi violarea datelor personale prin intermediul serviciilor lor.

Precedentul Lavabit e un avertisment extrem de periculos. Şi de pervers. Fiindcă el e un semnal cinic privind faptul că Internetul se va transforma, oficial, în Big Brother sau nu vom mai beneficia de el. Şantaj, cum vom vedea, fără obiect, dar în faţa căruia marea majoritate vor ceda. Ori acceptăm să fim urmăriţi – şi încă, până la ultimul detaliu al intimităţii -, ori renunţăm la comunicarea cu viteza gândului.

Ceea ce tot terorism de stat se numeşte. Terorism continuu, legiferat şi instituţionalizat pretutindeni, asta (se) vizează (pentru)”The Land of the Free”.

Oficializarea totalitarismului ar urma să fie tocmai ca rezultat al unei revolte sociale provocate până la nesupunere civică masivă, de aşa natură încât să se invoce securitatea naţională a Statelor Unite şi să se instituie, în consecinţă, statul poliţienesc oficial. Cu embargouri multiple. Cu un control total asupra vieţii oamenilor. Un coşmar faţă de care parabolele lui Orwell privind totalitarismul comunist să pălească.

Toată istoria e o perfecţionare diabolică a poliţiei politice. Secolul trecut a fost opera neagră a serviciilor sovietice şi naziste – de fapt, naziştii au învăţat de la tartorii iadului roşu, instituit cam de câţi ani se fac la noi din decembrie 89 încoace, la vremea Pactului Hitler-Stalin, iar Gestapoul n-a fost decât un atelier al fabricii CEKA.

Coşmarul total e că tocmai cei de la care aşteptam – şi (pentru) o vreme, chiar am obţinut – libertatea, se dovedesc artizanii iadului total. Din care impresia este că nu mai ai scăpare.

Mai nou, în SUA Constituţia se încalcă prin adoptarea de legi secrete, în tribunale secrete. 😯 👿

Nu i-am aşteptat pe americani ca să ne transforme în sclavi ai intereselor Finanţei Mondiale şi în cobai ai Represiunii Globale. Nu i-am aşteptat pe americani ca să ne deznaţionalizeze. N-au reuşit asta – cel puţin, nu în totalitate – nici măcar ruşii.

Îmi e foarte dor de America mea. America iubită. Cea din imn. America lui Reagan, eliberatorul jumătăţii de Europă vândută de Roosevelt lui Stalin.

E absolut scandalos la ce s-a ajuns în SUA, la însăşi strivirea drepturilor omului şi a libertăţilor cetăţeneşti, iar faptul că Obama a fost reales dovedeşte scăderea dramatică a sistemului imunitar al americanilor. Sigur că există o rezistenţă puternică, dar aparatul represiv pare tot mai mult că mizează pe însăşi provocarea unei revoluţii, repet, ca să o reprime şi să aibă pretextul instaurării statului totalitar. Ceea ce le-ar conveni de minune liderilor Rusiei şi Chinei. Plaga globalizării statului poliţienesc ar urma să se întindă incurabil.

Iar dacă va mai exista Internetul, el va fi doar ca modalitate cotidiană de delaţiune şi autodemascare. Pot fi lăsate mici supape protestatare, ele însele controlate (cum făcea Securitatea la noi, de exemplu, cu bancurile). Pentru Big Brother e perfect ca Internetul să existe în continuare. Dar sub forma urmăririi continue şi totale. A tuturor.

Totodată, nu-şi permit să suprime Internetul, fiindcă şi-ar ucide afacerile. Deci, inclusiv reţelele de radio şi televiziune (de neconceput fără net). Însuşi sistemul bancar internaţional s-ar prăbuşi. Internetul nu va fi suprimat decât dacă se are în vedere un jaf planetar şi o destabilizare a lumii dependente de net, până la proporţii apocaliptice. Căderea capitalismului, instaurarea neosclavagismului global. Fericiţi vor fi cei ce trăiesc în rezervaţii naturale, ascunşi de această lume. GPS like shit, ce să le ia? Că sufletul nu li-l pot lua.

Din partea mea, ar fi preferabil să folosim computerele doar pentru dactilografie. Beneficiile pentru „noi, poporul” ar fi mai mari şi mult mai importante decât daunele. Şi pentru presă, s-ar reinventa presa scrisă, fie şi prin samizdat. Sigur, n-am mai comunica atât de rapid. Dar, oare, comunicăm? Oare comunicarea reală nu înseamnă cu totul altceva decât şuetă şi PR? Decesul comunicării electronice ar însemna o eliberare. Mai multă viaţă reală, mai multă grijă de suflet, pentru rugăciuni, pentru biserică, mai mult timp pentru citit, pentru scris, pentru iubit, pentru prietenit, pentru copilărit, între noi şi pentru copii, pentru reuniuni altfel decât de „socializare”, pentru artă în toate formele ei binecuvântate, pentru animăluţe. Pentru comunicare pur şi simplu prin prezenţă. Pentru comuniune, care e forma ultimă şi însăşi finalitatea comunicării autentice. Pe scurt, mai mult timp pentru Dumnezeu.

De aceea, Lucifer nu va renunţa la reţea. Internetul a devenit pânza lui de păianjen.

P.S. I l-am putea împrumuta lui Obama pe Vişinescu (vă rog să nu comentaţi despre el, că va fi altă postare). I l-am putea da de tot. Dacă generaţia lui Stalin avea Internet, azi nu mai apuca SUA să ia locul URSS. :mrgreen:

Azi, Imperiul Răului se globalizează.

Notă. Să ştiţi că şi în SUA sunt imbecili furajaţi care îşi dau chiloţii jos pe motiv că „n-au nimic de ascuns”. E un refren al „internaţionalismului luminat”.

Update. Obama, acum: „Nu cred că Eduard Snowden e patriot”.

19 răspunsuri to “PRECEDENT-AVERTISMENT: FURNIZORUL LUI SNOWDEN ŞI-A ÎNCHIS SERVICIUL DE E-MAIL. NOUA URSS SAU GLOBALIZAREA IMPERIULUI RĂULUI”

 1. PRECEDENT-AVERTISMENT: FURNIZORUL LUI SNOWDEN ŞI-A ÎNCHIS SERVICIUL DE E-MAIL. NOUA URSS SAU GLOBALIZAREA IMPERIULUI RĂULUI » Bloogle Says:

  […] Original Blog » […]

 2. Limba Dana Says:

  Cum se ofileste R Iordache….
  O speranta ratata!

 3. Limba Dana Says:

  „rox sana”
  cum ai ajuns tu o shomera cu „steif”.

 4. pozedecat Says:

  „Constituţia se încalcă prin adoptarea de legi secrete”.
  Ma intreb daca asta se incadreaza la „incalcari grave” sau cum ar fi la noi …
  „Democracy” un mare bullshit publicitar, mai ales ca l-am vazut propagat de oamen precum Gitenfart and co. pe plaiuri mioritice.

 5. pozedecat Says:

  ce bine ca mai apar unii care sa ne faca_cadou (Dan, Danie, Dana) cate o limba …

 6. Limba Dana Says:

  Pozedecacat,
  ai dreptate!

 7. Roxana Iordache Says:

  Limbuţă, spre deosebire de tine, eu n-am cum să ajung şomeră. 😉

 8. pozedecat Says:

  Ma Limba, ma, tu ai nasul cam mare … zicea un personaj de film. Eu n-am precizat locul de aplicare al limbii dar, probabil din instinct, ai intuit nevoile noastre ….

 9. acuvio Says:

  Peace Not War

 10. ioprotestatarul Says:

  Obama, acum: “Nu cred că Eduard Snowden e patriot”.

  Nu este un „patriot” cum vor ei, dar este un erou international!

 11. virgilvirgil Says:

  ” Nu i-am aşteptat pe americani ca să ne transforme în sclavi … ”

  Da Roxi ,dar din pacate nataraii de noi nu am avut de unde dracu sa stim ca amerlocii ceia erau de luuuuuuna vreme sclavii jidanilor .

 12. Gabi Mihalcea Says:

  @Rox Ce usor este sa judeci de la distanta. Ai trait aici macar un minut ? Aici nu se traieste (din nefericire) nici din lozinci si nici din jumatati de adevaruri. Ce peroreaza MM (ala care da cu zoie in mine pemntru simplu motiv ca am propriile idealuri, bune sau rele, dar sint ale ,mele si nu fabricate de propaganda), sau foxnews, este o fata semi-idilica, Adevar inseamna sa stai aici, sa muncesti si sa incerci sa realizezi ceva fara a crede intr-o lume iluzorie. Nimeni nu este de acord cu supravegherea telefonica, internet si whatever (vorba lui Badea), dar nu Obama a introdus-o, ci Bush – patriot act si toata slata asortata. Din NEFERICIRE si DEZAMAGITOR, Obama a promis ca termina cu toata prostia asta, dar o mentine! (Nu a marit-o nu a intesificat-o, doar o MENTINE!)
  Mai acum citeva luni in urma ti-am povestit experienta mea cu posibilitatatea unei bombe. Te-ai crezut pe cai mari si ai facut misto, de parca era un banc bun. Pentru mine nu a fost un banc. Cind pleci de acasa si ii saruti pe cei dragi (sot, fica, ginere si 4 pisicute) speri ca la sfirsitul zilei sa te intorci. Cind stai intr-un scaun, cc 50m deasupra solului, cu un rucsac fara stapin in fata ta si ti se spune ca in el poate fi o bomba, crede-ma ca doar la prezervarea libertatilor mele cetatenesti ma gindeam! Daca tu vi cu argumente si-mi spui ca intro sitiuatie similara sustii absolut tot ce ai scris mai sus, ori ai singe de martir (toata ADMIRATIA) ori esti o mincinoasa!
  Aceasi judecata si cohortei care vad ca in afara „yes’ de acord cu tine nu exprima nici un fel de judecati de valoare.

 13. Gabi Mihalcea Says:

  PS. Am uitat ce este mai important! Tot BUSH a introdus the Home Land security act, unde daca „procurorii” decid ca actele tale sint inscrise in acest regim , esti terminat! Pot face ce vor cu tine! Nu ai drept la avocat, pot sa te intercepteze-urmari fara mandat, practic nu ai nici un drept cetatenesc. Repet, marea mea dezamagire, desi a promis, Obama MENTINE ACEASTA STUBITENIE!
  Dar totusi, asta este facatura „descendentilor lui Regan!

 14. Roxana Iordache Says:

  @Gabi Mihalcea. Eşti speriată de bombe! 🙂

 15. Marcus Says:

  Pana Cand Mai Trebuie Sa Suportam Provocarile Maghiarilor?

  Ceea ce au ajuns ungurii sa faca in Romania, umilindu-ne si batandu-si joc la greu de tara ai carei cetateni sunt inca, tine deja de domeniul nebuniei ce a precedat si intr-o masre masura a cauzat izbucnirea WW2. Ca lipsa a reactiei clasei politice la provocarile lor tot mai impertinente si cu iz belicos la adresa natiei care i-a adoptat si care incearca din rasputeri sa le indeplineasca orice dorinta oricat de nefireasca si contrara legilor tarii si similitudinilor cu alte tari europene gazde de cetateni minoritari, ei isi permit nici mai mult nici mai putin ca din banii romanilor din bugetul national sa stipendieze si sa formeze pe teritoriul Romaniei, in tabere speciale de instructie, trupe paramilitare de orientare fascista si care au ca scop final ruperea cu forta armelor a Ardealului de la vatra stramoseasca.
  Daca in conditiile imediat premergatoare celui De-al Doilea Razboi Mondial ungurimea a beneficiat de sprijinul neconditionat al nazistilor lui Hitler si al fascistilor lui Mussolini pentru a ne impune Diktatul de la Viena cu ajutorul caruia au infipt un cutit chiar in inima tarii iata ca acum, incurajati de lipsa totala de reactie a oficialitatilor romane in frunte cu Administratia Prezidentiala de sub comanda tradatorului basescu traian, readuc izul fetid si morbid al extremismului de dreapta de tip fascist, pe banii nostri, in ograda noastra, nepasatori la vreo sanctiune legala sau macar vreuna formala venita dinspre Puterea acestei tari.
  Prin atitudinea sa fata de aceasta situatie, basescu traian care are timp sa-si faca din nou campanie electorala mahalagind actualul guvern de pe margine de autostrada, demonstreaza nici mai mult nici mai putin faptul ca isi plateste cu varf si indesat polita fata de ungurimea cu cetatenie romana, condusa nemijlocit si fara pic de rusine de la Budapesta, ungurime care la Referendum, la ordinul premierului maghiar Orban, in loc sa iasa la vot a stat acasa, pemitandu-i asatfel chiombului sa-si bata joc cu varf si indesat de votul a 7,4 milioane de romani.
  Poate daca n-ar fi fost episodul cu Referendum-ul basescu ar fi mai avut o scuza pentru aceasta atitudine, in sensul ca nu vrea sa dea curs unor provocari fatise, asa insa este clara tradarea sa, el batand palma cu ungurimea si durandu-l exact in dos de existenta ca stat unitar a actualei inca Republica Romania.
  Ciudata este insa si tacerea nejustificata a guvernantilor USL, care cu legea in mana, cu organele de ordine la dispozitia lor, ii lasa pe unguri sa-si faca mendrele, pe banii contribuabilului roman si in dispretul celui mai elementar bun simt.
  Daca in perioada interbelica s-au gasit mijloace parlamentare, Legea Marzescu, prin care un partid condus de la Moscova, recte PCR, si care milita pentru autodeterminarea populatiei din Basarabia, sa fie scos in afara lege, in anul de gratie 2013 partidele extremiste maghiare din Romania, conduse nemijlocit si in vazul tuturor de la Budapesta sunt lasate, ba mai mult, platite din ban public, sa-si faca de cap in tara noastra.
  De ce si pana cand?
  Daca basescu are datorii de plata, guvernantii nu au, iar atitudinea asta de comportament cu manusi ca nu care cumva sa-i deranjam pe conationalii nostri de etnie maghiara trebuie sa aiba un sfarsit, in sensul ca acestia trebuiesc musai adusi cu picioarele pe pamantul romanesc care ii hraneste si sa inteleaga ca Ardealul nu a fost, nu este si nu va fi niciodata unguresc.
  Istoria ne-a demonstrat ca pentru a lua un teritoriu strain acest lucru nu a fost posibil decat in urma unui razboi, invingatorul adjudecandu-si miza. Oare in conditiile mileniului III, a Uniunii Europene, ungurii din Romania si cei din Ungaria chiar isi doresc un conflict armat pentru ca toata aceasta mascarada cu autonomia teritorila a Ardealului sa inceteze?!

 16. olimpiu65 Says:

  „They who can give up essential liberty to obtain a little temporary safety, deserve neither liberty nor safety.” – Benjamin Franklin

 17. Sandi Says:

  Sa-l lasam pe Snowden si sa revenim la Belzebutul nostru a carui biografie multe „necuratenii” ascunde !

  „Misteriosul tata al lui Traian Basescu. Si o posibila bomba ”

  http://www.inpolitics.ro/misteriosul-tata-al-lui-traian-basescu-si-o-posibila-bomba-art67636.aspx

 18. Roxana Iordache Says:

  Olimpiu, oportun citat!

 19. Gabi Mihalcea Says:

  Crezi ca mistoul minimalizeaza?

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: