ÎNCEPEM PROCESUL COMUNISMULUI CU BĂSESCU

Am o strângere de inimă şi un gust amar în faţa campaniei comandate privind „procesul comunismului”. De aceea am şi amânat să scriu despre asta. Şi amân în continuare. Dar o voi face, negreşit. Deocamdată, câteva observaţii.

Unde-au fost, timp de aproape 24 de ani, cei care azi au făcut marea descoperire a crimelor comunismului – concrete, în carne şi sânge, în suflete şi în trupuri, în mii şi milioane de vieţi reale? Unde erau – cu excepţia nenăscuţilor sau a copiilor de atunci – campagnarzii de ultimă oră pentru „procesul comunismului”? Ce făceau ei când sumbsemnata demara campania de presă pentru dezvăluirea atrocităţilor din timpul regimului comunist? Ce făceau ei când scriam articole după articole, cu dezvăluiri cutremurătoare, din gurile multor foşti deţinuţi politici – pe atunci, încă vii – în „România liberă”? Ce făceau ei când, datorită acestei campanii, aşa cum cu onestitate mărturiseşte, Lucia Hossu Longin a demarat proiectul „Memorialul Durerii”? Au fost zeci şi sute de episoade în anii 90, au fost zeci şi sute de articole, dacă le număr doar pe ale mele, despre acele orori – cu nume, cu date, etc. Au fost zeci şi sute de articole, şi cărţi numai ale colegului meu de la vechea şi unica „Românie liberă”, jurnalistul Sandu Mihalcea, invitat aseară la „Sinteza zilei”. Au fost – şi rămân – milioane de mărturii, milioane de pagini de memorii şi jurnale date publicităţii, în 23 de ani. Şi unii se miră acum de marea lor descoperire. :mrgreen: Unde erau ei atunci şi ce făceau descoperitorii spălatului – pe mâini -, printre care clona Ipocriziei în persoană, Traian Băsescu? Care încearcă să confişte şi să compromită pentru furajaţii lui din „Mişcare” procesul comunismului, tot aşa cum a compromis, sinistru, condamnarea comunismului.

Deci, ce făceau campagnarzii de ultimă oră? Păi, să ne amintim. Cei care azi descoperă ororile comunismului, infernul din temniţe sau doar se prefac a afla abia acum despre ele ne înfierau la fel ca Nicolski, ne făceau „legionari”, „duşmani ai tinerei noastre democraţii” – deci, din nou, „duşmani ai poporului” (ca părinţii şi bunicii noştri), spuneau şi scriau că suntem mincinoşi, că hulim împotriva „minunatelor condiţii” şi că, în loc „să uităm trecutul şi să facem reconciliere naţională”, noi instigăm la „ură şi răzbunare” şi „vânătoare de vrăjitoare”: de parcă de-alde Nikolski, Drăghici, Pantiuşa şi ceilalţi erau nişte nevinovaţi vânaţi precum Jeanne D’Arc. Criminalii împotriva umanităţii erau nu doar apăraţi, erau eroizaţi, iar cei care făceau demersuri pentru ca poporul român să-şi restituie memoria naţională erau înfieraţi, ţintuiţi la stâlpul infamiei. Eram în minoritate atunci, iar marea majoritate era instigată contra noastră: pentru ca sistemul să se perpetueze nestingherit.

Deci, micuţilor, mascarade din astea nu ţin cu mine şi aveţi suficientă masă de manevră ca să o fraieriţi, e specialitatea voastră: că de fapt, serviciile în ultimii vreo 10 ani cu asta se ocupă, cu fraierirea populaţiei. Să ne înţelegem: foarte bine ce face Mihai Gâdea, foarte inteligentă mişcarea promptă pe care au făcut-o la Antena 3, adică, o campanie puternică, de aşa natură încât să ia faţa diversiunii băsecuriste şi să nu le dea spaţiu de confiscare slugilor sistemului: dar ca să o facă până la capăt, ar trebui să nu mai atribuie merite imaginare fiţuicii eloctronice „Gândul”, care a iniţiat o evidentă campanie de demascare la ordin, în mod plagiat şi agramat (dar despre asta, data viitoare). E infamia infamiilor să faci dintr-o temă abisală a unui popor, dintr-o temă de importanţă cu adevărat capitală, o diversiune colosală şi de-o perversitate satanică. E ceea ce în mod evident încearcă să facă Băsescu şi gaşca lui nevertebrată, din toate structurile: pline de impostori şi analfabeţi.

În mod sigur am să scriu la cauză, pe care, de altfel, autorii acestei campanii diversioniste vor s-o oculteze, aruncându-ne în ochi efecte stridente, întruchipate într-un singur personaj, Alexandru Vişinescu. E o campanie menită să discrediteze campania vizând procesul comunismului: unul real şi necesar. Depinde mult de Antena 3 să demonteze diversiunea (din care au muşcat o bucată suficientă ca să răspândească otrava, dacă nu-i găsesc antidotul: şi repede). Chiar şi campania Antenei 3 e pe muchie, riscă să facă jocul sistemului. Cum?

Nu zic decât atât: cauza e cu totul alta decât efectul Vişinescu. Un bătrân de 88 de ani, vânat cu ferocitatea laşă a haitei căreia i se livrează prada (cum făceau ţuţerii lui Ceauşescu atunci când îi aduceau vânatul din ţarc, în bătaia puştii). Vânat ca să crape, să nu mai depună mărturie şi să rămână ţap ispăşitor pentru CRIMELE REGIMULUI.

Doamna Aurora (Ille) Dumitrescu – despre care eu v-am scris încă din 1990 că există şi a suferit cumplit – n-a muşcat momeala, aseară, la Gâdea. Ea n-a dat în „boul” de Vişinescu, ci într-unul din conducătorii boului, anume, Băsescu. Şi a spus că ei, foştii deţinuţi politici, puţinii care mai supravieţuiesc pe pământul patriei, iartă creştineşte, dar asta-i personal, pentru că justiţia trebuie să-şi facă datoria. Deocamdată, eu zic aşa.

Soluţia rapidă şi economică e să începem procesul comunismului cu sfârşitul, adică să luăm ce avem la îndemână, să nu aşteptăm ca Băsescu să împlinească 88 de ani. Şi nici Monica Macovei, isterica paukeriţă care nu-i cu nimic mai bună decât Alexandru Vişinescu, dimpotrivă, pentru că bătrânul torţionar într-un fel s-a căit (dar despre asta, data viitoare), iar el era mult mai mic în grad decât porcurorii asasini, şefii lui ierarhici şi ai urmaşilor şefilor de penitenciare, printre care Monica Macovei fostă Gherghescu şi mai înaintea ei, taică-său, Dumnezeu să-l ierte! Procurorul Gherghescu pe care nu mai ai de unde să-l iei la proces, a dat în primire cu o pensie babană şi ajutor de înmormântare în consecinţă, mai aveau să-i dea şi onoruri militare. Trăieşte, în schimb şi munceşte cu spor procurorul Lascu, tatăl Sluguţei Kovesi. Numa’ bun de chemat la bară. Poate mai întâi ca martor. După care şi fiică-sa, pentru staliniada de anul trecut contra votanţilor la referendum. Şi tot aşa. Avem suficientă marfă recentă, printre care unii tineri şi neliniştiţi, neobosiţi urmaşi ai lui Beria, tatăl tuturor taţilor ierarhici ai celor ca Vişinescu. Hăineală e doar o scamă care cade singură şi se ascunde, după ce constată că nu mai are timp şi spaţiu să se joace de-a stalinismul. Şi uite aşa coborâm spre zorii comunismului, facem joncţiunea generaţiilor de asasini totalitari. Pe care Kovesi, Porcurorul General al coabitacilor, i-a făcut scăpaţi prin încadrarea la „abuz în serviciu”: că abuz în serviciu se numeşte ce făcea Macovei, când pălmuia şi când lăsa să moară femei după avorturi – spontane sau provocate -, pe motiv că mai întâi trebuie să termine ea ancheta şi pe urmă să intervină medicul. Apropo, Antena 3 parcă deschisese un fan-club al celor care au suferit de pe urma procuroarei Gherghescu-Macovei, mai funcţionează? Şi să vedeţi dacă se investighează activitatea taţilor primului cuplu – poliţia politică e tradiţie din neam – cât v-ar mira să constataţi că socrul lui Băsescu era pe post de miliţian zelos hăituitor al ţăranilor care se opuneau colectivizării, precum cei din Suraia, hăituiţi după referendumul care l-a demis pe impostor? Arc peste timp, moment poetic.

Nu există im(p)unitate şi nici prescribilitate când e vorba de crime împotriva umanităţii. Deci, un procuror onest îi trage un rechizitoriu irefutabil lui Băsescu Traian şi îl bagă în arest „preventiv”, ca să nu se care din ţară „printre berbecuţi”. Alt procuror iscusit îi trage un rechizitoriu tot corect lui Vişinescu, iar justiţia îl condamnă cu suspendare, că e aproape nonagenar. Dar fiindcă e încă iute de mână, îi dă şi un pic de muncă în folosul comunităţii, deci, îl trimite gardian la celula lui Băsescu. Atât. (Deocamdată)

27 răspunsuri to “ÎNCEPEM PROCESUL COMUNISMULUI CU BĂSESCU”

 1. ÎNCEPEM PROCESUL COMUNISMULUI CU BĂSESCU » Bloogle Says:

  […] Original Blog » […]

 2. Sandi Says:

  Pana una alta Belzebut sa lafaie ca un mafiot in salupe de lux pe mare . Si slugile il posteaza pe Facebook ca sa-l vada si madama ot Pleskoi ( care-i fara contract acum ) ce „chieptos” este el !

 3. macgregornews Says:

  LOL! :))))))))
  „Un bătrân de 88 de ani, vânat cu ferocitatea laşă a haitei ”
  stai un pic sa-mi storc o lacrima. Not. Hai mai bine sa-l spanzuram pe Visnieschi de picioare si sa-i dam pana moare.

  „să rămână ţap ispăşitor”
  a, deci daca il omori in bataie pe Mihalache si pe alti 200 de oameni, nu esti vinovat, esti tap ispasitor, adica un animal nevinovat

  „Monica Macovei, isterica paukeriţă care nu-i cu nimic mai bună decât Alexandru Vişinescu”
  a dracu Monica, evident ca a vrea sa fie condamnat Nastase la 3 ani de puscarie (pentru fapte reale) este pentru anti-basisti la fel de rau cu a ucide in chinuri cateva sute de prizonieri anti-comunisti. Daca nu mai rau!

  „Şi uite aşa coborâm spre zorii comunismului, facem joncţiunea generaţiilor de asasini totalitari”
  il lasam sa scape pe Visnieschi, ca sa ne spuna vinovatii. Desigur, o sa dea vina imediat pe morti.
  A, si desigur, daca vede ca isi usureaza situatia dand vina pe Basescu, o sa dea vina pe Basescu. Si pe MRU, si pe Eba, si pe oricine, ca sa scape.

  PS Nu cumva v-ati intalnit cu Visnieschi la manifestatiile din Universitatii? Ca s-ar putea sa fi fost colegi de lupta. Pe filiera Dogaru, fireste.

 4. Sandi Says:

  Bre @ MacShitnews,
  Nu cumva esti nepotu’ lu’ Plesita , sa-i fie tarana plumb ?

 5. macgregornews Says:

  Bre Shit Sandi, iti vin des impresii din astea? E vreo cauza medicala, sau care e scuza ta?

  „Pana una alta Belzebut sa lafaie ca un mafiot in salupe de lux pe mare”

  Proasta idee sa mearga pe litoralul romanesc. Daca mergea la Miami, dupa ce pierdea locurile de munca a celor cateva mii de oameni de la CFR Marfa, ca si Crin Antonescu si Ponta, probabil nu se considera ca se „lafaie”.

 6. Radu Humor Says:

  Da ! Un articol ce poate ţine loc de rechizitoriu în procesul(adevărat!) al comunismului !
  Numai că se uită un lucru esenţial care demonstrează fără dubii că asasinii comunişti sunt aceiaşi sau continuă prin urmaşii lor !
  Această condamnabilă lipsă de condamnare a vinovaţilor are un substrat diabolic:
  Majoritatea crimelor,umane, economice şi financiare din ultimul timp se fac de către nişte mizerabili care, pentru un pumn de arginţi, la ordin străin, „îşi vând şi mamele”, cum se spune, pentru a ilustra ultima formă a abjecţiei umane.
  Dacă nişte vinovaţi ca acest Vişinescu ar fi fost condamnaţi pentru faptele lor, lucru pe care l-ar fi făcut orice Justiţie dintr-o ţară normală, vinovaţii de acum, cei care distrug şi vând ţara bucată cu bucată, dar mai ales ucid cu bună ştiinţă milioane de români,fie prin inaniţie, fie prin otrăvire lentă cu alimente modificate genetic, sau medicamente al căror efect devastator apare abia după ceva timp, prin distrugerea intenţionată a mediului înconjurător ( ce altceva sunt cianurile de la Roşia Montana şi fracturarea hidraulică a gazelor de şist, interzise cu desăvârşire în alte ţări, dar mai ales cunoscute fiind efectele nocive lăsate în alte state, în urma acestor criminale companii , mereu aceleaşi) s-ar fi gândit de două ori înainte de a executa ordinile primite !
  Numai că, criminalii din umbră, cei care-i plătesc să facă toate aceste lucruri abominabile, sau să închidă ochii la unele dintre acţiunile lor, i-au asigurat că nu vor păţi nimic !
  Şi drept dovadă, le oferă exemplul unor criminali precum Vişinescu, unelte la fel de docile în mâinile lor, care, iată domnilor tovarăşi, n-au păţit nimic 🙄
  Deşi au reuşit să ucidă în puşcăriile lor( ale celor veniţi pe tancurile sovietice să impună regimul comunist :mrgreen: ) toată intelectualitatea neamului românesc şi coloana vertebrală a lui , reprezentată de ţăranii bogaţi datorită strădaniei lor, nu a înşelăciunilor, proprii celor din neamul străinez !
  Au reuşit de asemenea să care peste hotare ( de unde veniseră ca lăcustele :mrgreen: ) bogăţii inestimabile ale acestei ţări, fără ca nimeni să fie tras la răspundere pentru toate acestea !
  Ba, mai mult, odraslele lor, cele mai cunoscute şi la vedere precum Petre Roman, Vladimir Tismăneanu, HR Patapievici, Oișteanu, Alexandru, Ioanid, Ungureni, Talpeni ș.a , ultimii cu voia lor, nu a noastră, Ilici/IIliescu și Băsescu, fiind puși, în bătaie de joc, să conducă destinele acestei Țări ! :mrgreen:
  Ce altă dovadă mai bună că sistemul este același și că-și protejează, ba chiar promovează, mizând pe uitarea, pasivitatea și bunătatea prostească a românilor, cozile lor de topor cu care au secerat de la rădăcină, fibra neamului românesc !
  Trezeşte-te (măcar !) române !

 7. Radu Humor Says:

  „Proasta idee sa mearga pe litoralul romanesc. Daca mergea la Miami, dupa ce pierdea locurile de munca a celor cateva mii de oameni de la CFR Marfa, ca si Crin Antonescu si Ponta, probabil nu se considera ca se “lafaie”.”
  Mda, măi gregoar, numai că ăsta şi-a trimis doar banii/valuta pe-acolo, nu şi hoitul, care se pare că încă-i mai este de folos nimfei cu manichiură roz-portocalie ce prestează nu numai de sub biroul oval ( sau chiombal), ci chiar şi de la nivelul şalupei de, şi cu, mare viteză 😉

 8. macgregornews Says:

  @Radu Humor

  Pai nu au zis ei doi pe vremea lui Boc ca guvernul PDL e lipsit de bun simt, ca sfideaza prin genti Vuitton populatia?

  Au ajuns la guvernare si acum le arata romanilor …. in fine, ceva. Adevaratul standard de lux: vacante in Dubai, Londra, Miami, scumpe fiecare cat zece genti Vuitton. Tot ce e mai bun pentru liderii socialisti.

  Misto sa ai televiziunea ta: latra numai cand vrei tu, te acopera cand furi si cand te lafai in vacante.

 9. Radu Humor Says:

  Mai grav e altceva :mrgreen: :

  http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/ponta-a-declansat-razboiul-civil-a-fost-lansat-proiectul-legii-speciale-pentru-rosia-montana-dreptul-la-talharie-96475.html

  Până la urmă cu ce se deosebeşte Ponta de Băsescu, dacă este la fel de mincinos şi lipsit de cuvânt !
  După ce în campaniile electorale spune una, imediat o coteşte spre cele cerute de nişte interese străine românilor.
  Gazele de şist dar mai ales Roşia Montana s-ar putea să-i fie mormântul de veci premierului Ponta.
  Ca om s-ar putea să supravieţuiască…..
  Este criminal ce ni se pregăteşte !
  Ăştia cred că pot profita la infinit de răbdarea şi bunătatea noastră ?!
  Ajunge !

  Comentariul tău e în așteptare.

 10. Sandi Says:

  macgregornews spune:
  luni 5 august 2013 la 3:42:09 pm
  Bre Shit Sandi, iti vin des impresii din astea?
  ****

  AMICE, ESTI IDIOT :

  http://www.ghimpele.ro/2013/07/amice-esti-idiot-sebastian-lazaroiu/

 11. acuvio Says:

  În sfârşit, anul acesta avem de toate, s-a îndeplinit visul domnului Caţavencu, am intrat în rândul lumii, ne-am recuperat teroristul nostru şi torţionarul ascuns în pivniţă timp de 23 ani!
  Aţi pomenit de Monica Macovei care a primit o nouă viaţă după ’89? Îi întâlnesc privirea şi mă întreb cât de blând ar fi fost procurorul Monica Macovei dacă te ancheta înainte de ’89, să spunem, pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei, port ilegal valută, scrisori defăimătoare trimise la radio Europa Liberă sau … jos comunismul! 🙂
  Condamnarea comunismului, o barbă crescută la Cotroceni, Horia Roman Patapievici, Ţara-Visată, Marele Guzgan, Condamnarea comunismului 🙂

 12. Sandi Says:

  Fragment din dosarul de cadre al lu’ Belzebut :

  „Cazul Hayssam a avut și o variantă premergătoare pe vremea lui nea Nicu, cînd un tînăr comandant de vas românesc a cerut azil politic la Anvers. Atunci civilul Băsescu a pus la cale o acțiune neautorizată pe teritoriul belgian, ordonîndu-le marinarilor rămași fără comandant să caute „coletul” prin hotelurile orașului, să-i toarne cu forța o sticlă de Stolichnaya pe gît și, prezentîndu-l autorităților belgiene ca pe un matroz ce-a tras la măsea, să-l aducă tîrîș pe calea cea bună, adică în cala vaporului, legat cu cătușe, și apoi în Românica, unde îl așteptau douăzeci de ani de pușcărie grea pentru trădare de patrie. ”

  http://www.catavencii.ro/Azilantul-belgian_0_8825.html

 13. Sandi Says:

  „Exploatarea arabului de către tătar”

  http://www.catavencii.ro/Exploatarea-arabului-de-catre-tatar_0_8761.html#

 14. tiberiu2009 Says:

  @Savescu Maria

  „”Si daca l-a semnat tonta-contra-ponta, nu trebuia sa il respecte.””

  Unicul motiv pentru care Romania este codasa Europei este marea masa a Maria Savestilor care gandesc si se comporta si impun ideea ca daca ai semnat (sau spus) ceva poti (si e chiar bine) sa nu respecti ceea ce ai semnat sau promis.

 15. Sandi Says:

  acuvio spune:
  luni 5 august 2013 la 5:51:43 pm
  În sfârşit, anul acesta avem de toate, s-a îndeplinit visul domnului Caţavencu, am intrat în rândul lumii, ne-am recuperat teroristul nostru şi torţionarul ascuns în pivniţă timp de 23 ani!
  Aţi pomenit de Monica Macovei care a primit o nouă viaţă după ’89? Îi întâlnesc privirea şi mă întreb cât de blând ar fi fost procurorul Monica Macovei dacă te ancheta înainte de ’89, să spunem, pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei, port ilegal valută, scrisori defăimătoare trimise la radio Europa Liberă sau … jos comunismul!

  ****

  E tare poza cu corcitura asta ex-comunisto-pro-basista !!!

 16. macgregornews Says:

  @Sandi
  „AMICE, ESTI IDIOT ”

  vezi ca linkul pe care l-ai pus ca sa-ti dovedesti afirmatia nu dovedeste nimic, ca nu duce saracul nicaieri.

  Mai incearca odata, vezi ca poate a doua oara iti iese.

 17. Sandi Says:

  @ acuvio

  Unele imagini sunt tari de tot !

  Si vad ca sunt cateva postari cu/despre Braila ? Esti de pe acolo ? Am sa intru sa postez niste imagini/c.p. vintage cu Braila la sfarsit de sec. XIX, inceput de XX.

 18. Radu Humor Says:

  Cu puţin timp înainte de a fi răpus de o necruţătoare boală galopantă, în mai 2012, de pe patul spitalului Fundeni, preşedintele Federaţiei Române a Foştilor Deţinuţi Politici, dr. Constantin Iulian, mi-a cerut să fac public studiul referitor la coordonatorii din umbră ai experimentului reeducării prin tortură din închisoarea Piteşti, lucrare pe care mi-o încredinţase cu puţin timp înainte. Florin Dorescu

  Fiindcă după Revoluţia din 1989 în cadrul foştilor securişti a apărut o ruptură între cei ce au activat sub Ceauşescu şi cei din timpul lui Dej, am încercat să valorific această ruptură. Cei de pe timpul lui Ceauşescu au început să-i denunţe pe cei din perioada Dej ca autori ai marilor crime, deci şi ai Piteştiului. De la aceşti denunţători am aflat date interesante în legătură cu originea etnică a autorilor din umbră ai fenomenului Piteşti.

  Iată aceste informaţii:

  Ministerul de Interne era condus atunci de TEOHARI GEORGESCU, evreu pe numele adevărat BURĂH TESCOVICI;
  Directorul General al Securităţii Poporului: general locotenent GHEORGHE PINTILIE, pe numele adevărat BODNARENCO PANTELEI zis „PANTIUŞA”, evreu cu cetăţenie sovietică;
  Subdirector, g-ral mr. ALEXANDRU NICOLSCHI, evreu, cu numele adevărat BORIS GRUNBERG;
  Subdirector, g-ral mr. VLADIMIR MAZURU, evreu polonez;
  Director al Secretariatului: mr. WILHELM EINHORN, şi el evreu;
  La Direcţia a V-a a Securităţii unde se prelucrau „demascările” de la Piteşti se aflau:

  Director: col. MIHAI DULGHERU, numele adevărat fiind MIŞA DULBERGER, evreu comunist care a emigrat în Israel;
  Şef de serviciu: cpt. MATUŞEI ANDRIESCU, numele adevărat fiind MATUSEVICI NATHAN – evreu, anchetator între 1946-1962;
  Director adjunct: ARITONOVICI SAMUEL (semna ANTONIU SAMI) – evreu, anchetator între 1948-1952, a emigrat în Israel;
  RĂZVAN SERGIU – evreu, anchetator între 1948-1952; a emigrat în Israel;
  NEIDMAN GINGOL – evreu, emigrat în SUA;
  SIMON JAQUES – evreu, emigrat în Israel;
  RUSU MIRCEA, anchetator între 1948-1956; a emigrat în SUA;
  DAVIDOVICI LEON (MUREŞAN) – anchetator între 1948-1956; a emigrat în SUA;
  FRANCO SANDU – evreu, anchetator între 1948-1956, a emigrat în Israel;
  LEON BARBU – evreu comunist, anchetator între 1948-1956;
  MARCOVICI TEDY (MICLE) – evreu, anchetator între 1948-1956; a emigrat în Israel;
  MAHLER WILLIAM – evreu, anchetator între 1952-1956; a emigrat în Israel.
  Dintre femeile comuniste evreice, care au îndeplinit funcţia de anchetatoare, au fost identificate: TELEMAQUES FLAMBOLY, SEGAL LUIZA, HOSSU ESTERA, GERSOHN CLARA, HERBERT ESTERA, WINCLER VICTORIA, MATESCU ELLE (MATEESCU ELLE, figurează şi semnează şi ca secretară pe sentinţele de condamnări administrative, preşedinte al comisiei fiind NICOLSCHI). Toate aceste femei, după Piteşti, au emigrat.

  Precizez că din unele documente care vizau persoanele încadrate în Direcţia V-a – Cercetări Penale, cunoscută şi sub indicativul UM 0638, în timpul „experimentului Piteşti”, pe cele 45 de posturi de ofiţeri figurau 31 evrei şi doar 8 români, restul fiind greci, sârbi şi alte naţionalităţi.

  M-a intrigat în mod deosebit prezenţa pe care am constatat-o la începutul reeducării, pe parcursul ei, dar şi în finalul acţiunii de ştergere a urmelor, a unor evrei comunişti. Astfel, la Suceava, în 1948-1949, când s-a pregătit acţiunea de reeducare, nelipsit pe teren (în închisoare) a fost lt. col. IOAN POPIC, pe numele adevărat POPPIG IANOŞ-ADALBERT, evreu, Directorul Regionalei de Securitate Suceava.

  La Piteşti, în timpul, torturilor pe teren s-a aflat lt. col. SEPEANU TUDOR-IANI, directorul Securităţii Bucureşti în 1949, emigrat mai târziu în Israel şi care era ajutat la vremea respectivă de alţi doi evrei, mr. MOISE SENATER şi cpt. AVRAM SOLOMON.

  În sfârşit, la execuţia lotului Ţurcanu, pe teren a fost prezent şi a semnat Procesul – Verbal de execuţie, evreul comunist dr. MOISE CAHANE.

  Mulţimea de evrei comunişti care apare în analiza făcută, evrei securişti la care au ajuns „demascările” scrise la Piteşti, „demascări” pe care aceştia le-au prelucrat, dispunând, după cum am mai arătat noi arestări şi noi anchete, mi-au întărit convingerea că în experimentul Piteşti a existat pe lângă aplicarea dispoziţiei NKVD NK/003/47 şi o răzbunare a acestor cadre din Securitate. Aceasta şi prin faptul că în reeducare s-a pus accent şi pe batjocorirea simbolurilor şi tainelor creştine, iar Mişcarea Legionară a fost atacată şi denigrată continuu.

  Legătura cauzală ce se poate face în această direcţie este că Mişcarea Legionară, de la înfiinţarea ei, s-a declarat adversară a comunismului vehiculat în România prin mulţi evrei.

  Trebuie să precizez că nu toţi evreii pot fi învinuiţi de aceste crime, ci numai acei care efectiv au acţionat în Securitate.

  Sunt convins că aceste cercetări pentru scoaterea la lumină a criminalilor din umbră care au organizat şi exploatat experimentul Piteşti vor continua, pentru ca toţi vinovaţii să fie cunoscuţi şi condamnaţi de istorie.

 19. La bustul gol | Mihai Hristea Says:

  […] băsişti: nici eu, nici alţii ca mine, n-am făcut şi nu vom face rău României, cum aţi făcut voi, indiferent cine s-ar afla la […]

 20. ALM Says:

  Din punctul meu de vedere, acest articol este extrem de interesant! Ca să devină util, ar trebui să rămână permanent pe prima pagină a blogului, să nu ajungă în arhivă decât atunci când subiectul va deveni caduc.

  Roxana pune extrem de corect problema, arătând că trebuie să renunţăm la proverbul păgubos „peştele de la cap se împute, dar se curăţă de la coadă”. Pentru ca „procesul comunismului” să nu fie o parodie, „peştele trebuie curăţat de la cap”! Nu-mi fac iluzii că acest lucru se va întâmpla în următorii 50 de ani. Mai degrabă, pentru ca să se instaleze „ceaţa”, se va lucra cu toptanul, după principiul exprimat de Ion Iliescu: „toţi au fost vinovaţi” – uitând că Securitatea era sub controlul nemijlocit al Partidului, până la ultimul activist judeţean.

  Pe de altă parte, pentru despărţirea grâului de neghină, cazurile cu torţionari în viaţă trebuie făcute publice. Este perfect adevărat ce a scris Radu Humor în ceea ce priveşte „compoziţia” conducerii Securităţii Poporului, dar să nu uităm că, de la un nivel în jos, executanţii au fost cetăţeni români, de naţionalitate română şi maghiară (nu mă refer la ostaşi).

  Mai am o remarcă. Să nu ne închipuim că torţionarii au fost specifici numai în perioada ante decembristă şi acum „organele” sunt alcătuite din heruvimi. Ianuarie 2012 ne mai spune ceva? Chiar astăzi dimineaţa a fost un caz la secţia 10 Poliţie – Bucureşti. Un om a fost bătut cu bestialitate de poliţişti! Nu mă interesează ce a făcut acel individ (de profesie gunoier – paria?) şi nici motivul pentru care a fost încătuşat. Mă interesează motivul pentru care a fost bătut ca un şniţel şi aruncat inconştient în stradă. Vreau ca şefii acestor poliţişti să fie demişi şi trimişi în faţa Justiţiei, fiindcă ei sunt cei care au întreţinut atmosfera care naşte monştrii. Arc peste timp sau simplă continuitate?

 21. olimpiu65 Says:

  prea serioasa tema pt o tara ed circari!
  better:http://www.catavencii.ro/Bula-editiei_2_3_slide_0.html#

 22. Roxana Iordache Says:

  @Sandi. N-are decât să se lăfăie cât vrea. În realitate, nu-i decât un biet chinuit de ură plus deşertăciunile aferente.

  @macgregornews. M-ai demascat! 😉

  @Sandi. Eu v-am rugat de multe ori să ignoraţi lighioanele. Ignorate, nici n-ar mai exista. Voi faceţi cu ăştia cum face Antena 3 cu Băsescu. 🙂

  @tiberiu2009. Ai dreptate, poate demisionezi în 5 minute. 😉

  @acuvio. Am constatat că nu eşti în blogroll. 🙄 Cum să te trec?

  @Sandi. Orice link-uri vrei tu, dar nu de la fraudele-alea!

  @Radu Humor. Nici umbră de rechizitoriu! Am spus că sunt doar câteva observaţii şi că urmează să scriu altădată pe această temă.

  @ALM. Aţi pus degetul pe rană, e vorba de cauze, de cauza cauzelor. Am şi spus că urmează să scriu despre asta.

 23. ioprotestatarul Says:

  http://romani-in-lanturi.blogspot.ro/2013/08/cine-va-conduce-pnl-mehedinti.html

 24. Radu Humor Says:

  SCRISOARE DESCHISĂ PENTRU VICTOR PONTA
  Cetăţene Victor Ponta,
  Îţi scrie cetăţeanul Ion Mierlici, colonel în rezervă, fost comandant al U.M 01027 şi al Garnizoanei Piatra Neamţ în perioada 1996 -2005, pe care decidentul politic l-a obligat să treacă forţat în rezervă, alături de alte zeci de mii de cadre militare, prin desfiinţarea unităţilor pe care le-am servit cu devotament, ca voi astăzi să vă mândriţi că sunteţi membri cu drepturi depline în NATO.

  Ce ştiţi voi măi civilior ce înseamnă viaţa de militar si ce sacrificii presupune? Noi avem un jurământ sacru faţă de ţară şi popor, pe când voi vă lăfăiţi în huzur şi-i persiflaţi pe amărâţii de români. În 23 de ani, toţi care v-aţi succedat la guvernare aţi devalizat economia naţională, aţi înstrăinat bogăţiile strategice, de care depindea viitorul nostru şi al celor care ne vor urma şi ne-aţi transformat în colonie şi piaţă de desfacere a Bruxelles-ului. Toţi politicienii sunteţi nişte ipocriti. Minciuna este idealul vostru, ca să prostiţi şi îndobitociţi pe cei care vă aleg şi sunt “săraci cu duhul“.

  Toţi aţi profitat în campania electorală de analfabetismul, credulitatea, starea cruntă de sărăcie în care trăiesc şi implicit de mituirea lor de către toate partidele, precum şi de propaganda făcută în biserici în favoarea voastră de prelaţii, troglodiţii, dracii reali în aceasta unică lume, ca voi, ipochimenilor, să fiţi votaţi de “prostime“, iar pe timpul mandatului să elaboraţi legi care să vă apere scopurile mârşave, atât ale voastre cât şi ale celor apropiaţi vouă.

  Cum puteţi voi, măi mincinoşilor, să priviţi în ochi pe cei pe care i-aţi amăgit în timpul campaniei electorale? Pe voi, cei din USL, v-am votat şi mi-am pus toată speranţa, alături de celelalte milioane de concetăţeni, că o să aduceţi o schimbare în bine pentru români şi că o să le redaţi demnitatea terfelită de nemernicii portocalii. M-ai înşelat şi ne-ai înşelat.

  Tu eşti omul lui Băsescu şi joci la “două capete“. Ai reevaluat-o pe Koveşi, aşa cum l-ai reevaluat şi pe cumatul tău Oprea, doi indivizi pe care românii îi detestă. Ai promis împreună cu Antonescu că imediat ce veţi prelua Puterea o să repuneţi în drepturi cadrele militare cărora li s-a furat din pensia legal câştigată. Află măi Ponta că în timp ce tu te lăfăi în bogăţie, mie mi-au furat din pensie 834 de lei şi am o pensie mai mică decât un subofiţer şef de depozit, în condiţiile în care am o vechime întregită în muncă de 38 de ani, am comandat toate structurile dintr-o unitate militară şi am fost comandant de unitate militară şi de garnizoană timp de 9 (nouă) ani. Am instruit şi educat împreună cu subordonaţii mei zeci de mii de oameni şi am manageriat valori de sute de milioane de euro în calitate de comandant.

  Tu ce ai făcut? Ce ai comandat şi manageriat? Cum ai obţinut averea şi ai devenit parlamentar? De unde ai avut bani pentru campanie?
  Eu am muncit o viaţă şi nu sunt bogat, pentru că sunt cinstit, am onoare şi demnitate, la care nu renunţ atâta timp cât sunt în deplinătatea facultăţilor mintale. Şi mai află că în fiecare lună plătesc 1500 lei rate la bănci şi îmi cumpăr medicamente străine necompensate în valoare de cel puţin 500 lei lunar. Mai află, cetăţene Ponta, că sunt insulinodependent, fac dializa de 3(trei) ori pe săptămână, am probleme cardiace grave, poliartrită reumatoidă gravă, gută în stadiu avansat, adenom de prostată grav, dar nu cerşesc mila ta şi a ticăloşilor de parlamentari.

  EU O SĂ SUPRAVIEŢUIESC ÎN PUŢINUL TIMP CÂT ÎL MAI AM DE TRĂIT, PENTRU CĂ AM O FAMILIE MINUNATĂ, CARE ESTE TRUP ŞI SUFLET ALĂTURI DE MINE.

  Toţi sunteţi penibili şi jucaţi aşa cum vă cântă marinarul. Aţi devenit slugile matelotului pervers şi sclavii jigodiilor de la Bruxelles şi ai bandiţilor de la FMI. Ai făcut ceva pentru redresarea economiei şi crearea de locuri de muncă pentru săracii României? Dimpotrivă, ai trimis în şomaj mii de oameni, condamnându-i la foamete. Eşti mai rău decât … de Boc! În 2016 românii o să vă dea lovitura de graţie celor de la PSD şi o să aveţi o soartă cumplită, aidoma ticălosilor băsişti. Să vă fie ruşine, sunteţi mai rău decât ticăloşii portocalii. Ştii ce eşti tu ? Un arivist însetat de putere. Calci peste toate principiile de bun simţ şi-i trădezi pe cei apropiaţi, pentru a-ţi atinge scopurile meschine. Eu nu mai am mult de trăit, dar până când voi muri, vă urăsc pe toţi parlamentarii din adâncul sufletului meu, exceptând pe deputatul Ioan Munteanu, un OM de mare valoare şi un MARE ROMÂN, concitadinul meu şi pe senatorul Corneliu Dobriţoiu, militar desăvârşit şi un PATRIOT ADEVĂRAT.

  Din moment ce îl ai lângă tine pe trădătorul reevaluat Oprea, cumătrul tău, pentru mine şi foştii mei subordonaţi, eşti NIMENI. Să-ţi fie ruşine! Eşti penibil !

  De când ai reevaluat-o pe Koveşi şi te-ai compromis total, când apari pe ecran, schimb canalul, ca să nu fac atac de cord.

  Îţi scriu şi adresa mea: ION MIERLICI, Strada Iulian Antonescu, Nr. 8 , Bloc T8, Scara A, Etaj1, Ap.4, Piatra Neamţ, Judeţul Neamţ, Telefon 0722558034.

  Fără niciun respect, colonel (r) Ion Mierlici

  Piatra Neamţ

  Păi, omului ăsta nu i-o fi rămas vreun glonţ care să se rătăcească unde trebuie ?!
  Lui poate nu, dar cu siguranţă alţii vor recurge în disperare de cauză şi la această ultimă modalitate de a-i trezi de cap pe nemernicii ăştia

 25. stejarul Says:

  Procesul comunismului trebuie inceput cu cei care il impedica:

  http://www.romanialibera.ro/exclusiv-rl/investigatii/un-maramuresean-da-in-judecata-statul-pentru-anii-de-munca-la-canal-86968.html

  Al doilea om in stat in Romania postrevolutionara este un tortionar criminal!
  oliviu gherman. Cu el as incepe procesul comunismului.
  Sunt multe de povestit despre acest criminal abject.

 26. Roxana Iordache Says:

  Stejare, eu totuşi l-aş începe cu Băsescu. 🙂

 27. TORTIONARII SI DIVERSIUNEA VIŞINESCU. Crimele comunismului si marturii ale suferintelor cumplite ale fostilor detinuti politic (VIDEO) - Recomandari Says:

  […] Roxana Iordache: ÎNCEPEM PROCESUL COMUNISMULUI CU BĂSESCU […]

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: