BĂSEA ŞI TONTA, INFANTILISM IRESPONSABIL

Basescu Ponta sinucidere biziday.ro

Foto: http://www.biziday.ro

Scriam în postările anterioare că între Băsea şi Tonta e o falsă dispută pe tema CFR Marfă, de fapt, o butaforie prin care să nu se mai facă privatizarea, fiindcă respectiva companie strategică n-a ajuns – încă – în mâinile celor care au interes să termine România.

Mascarada merge atât de departe încât dă imaginea unei ţări de tâmpiţi, condusă de retarzi.

E de grupa mare cu grupa mică iresponsabilitatea coabitacă: Tonta pleacă în concediu şi dă vina pe Băsea că Guvernul nu privatizează CFR Marfă fără avizul CSAT, Băsea îi dă bâză şi convoacă CSAT imediat ce Tonta a plecat, anunţând printr-un comunicat că a făcut convocarea ca urmare a unei solicitări de urgenţă pe care Guvernul a trimis-o chiar în ziua plecării lui Tonta în concediu, deşi cu o zi înainte Administraţia Prezidenţială comunicase că CSAT n-are a fi implicat într-o privatizare.. Tonta ripostează, spune că Guvernul n-a cerut convocarea de urgenţă a CSAT. Amândoi sunt atât de iresponsabili încât nici nu merită să te întrebi cine minte mai cu talent.

Cert e că asemenea iresponsabilitate instituţională – deci, instituţionalizată – e fără precedent în lumea liberă. Doar în lumea tribală se mai întâmplă aşa ceva.

În consecinţă, adică, într-o democraţie normală – deci, parlamentară -, n-ar putea urma decât următoarele: demiterea lui Băsescu (urmată de petrecere naţională în aer liber, cu participarea tuturor ambasadorilor străini invitaţi anticipat) şi demisia lui Ponta (urmată de nominalizarea unui premier responsabil).

Vă imaginaţi o asemenea atitudine dacă premier era profesorul Athanasiu?

De fapt, vă imaginaţi că un asemenea premier putea fi coabitac?

Deci, vă imaginaţi că Băsescu ar mai fi existat politic, dacă nu era pe blat cu Tonta, încă de când cu Rus?

Băsea se distrează la Cotroceni, cu guvernul adus regulamentar sub comanda generalului Izmană. Probabil, o să facă şi glumiţe pe seama avioanelor neidentificate care survolează capul ministrului Apărării.

Te joci de-a privatizarea strategică şi de-a convocarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării şi vrei să fii considerat şef de stat, respectiv, prim-ministru? 😯 👿

Şi partea lamentabilă e că nici după asemenea iresponsabilitate incalificabilă nu vor fi consecinţe. Pentru că Băsea şi Tonta coabitează pe ea de ţară. Care rabdă.

P.S. Mai multe despre pactul omerta, data viitoare.

11 răspunsuri to “BĂSEA ŞI TONTA, INFANTILISM IRESPONSABIL”

 1. johnson1312 Says:

  Cat de jos bat orgoliile lui Ponta ! Sa-i dea Țeapă ăstuia dupa ce tot el l-a bătut la cap sa adune CSAT-ul ! Astea-s glumite de clasa a 4-a ! Pana la urma se face cvorumul cu generalul de popota pe post de premier ?

 2. Matei Florin Says:

  Nu înţeleg de ce anatemizezi lumea tribală! Te înşeli crezând că în acea lume, e-adevărat, primitivă, chiar nu există onoare şi onestitate relaţională. Mai detestabilă îmi pare lumea civilizată, cu jungla ei plină de hăţişuri artificial create.

 3. olimpiu65 Says:

  nu ai vazut ipoteza halucinanta marca Cozmin Gusa??? cica Hypnos e pe felie si coabitac cu psihopatul si va fi posibil candidat al dreptei unite pt ca al USL nu mai are sanse!!
  ce tara de kakao??

 4. BĂSEA ŞI TONTA, INFANTILISM IRESPONSABIL » Bloogle Says:

  […] Original Blog » […]

 5. Radu Humor Says:

  „Te-am iubit prea mult, prea mulţi ani. TU ai fost cea mai mare iubire a vieţii mele…”, i-a scris Creţu lui Powell pe 14 noiembrie 2011, potrivit publicaţiei New York Daily News, citată de Mediafax.

 6. Radu Humor Says:

  Sper ca peste ceva vreme să dăm de ceva asemănător în ce priveşte relaţia dintre Băsescu şi…. Po(a)nta 😆

 7. Ghita Bizonu' Says:

  ERu pot sa inteleg ca cum este aiai coabitarea asta… Adicva ai 70% … Si consitoitutoa lasa foarte putin loc de joaca presedintelui – practic unica destie ce tine stroft de muschiu lui diind gratierea … restu senqaturilor sale fiind ad solemnitatem nu ad validitatem

 8. virgilvirgil Says:

  Iata pe mina a ce neispraviti am incaput . Unul solicita sedinta CSAT , dar la o ora dupa ce isi pune palma in cur si placa in conced , celalalt face sedinta CSAT cu primul plecat in conced . Doua hahalere ordinare , altminteri alogene , carora nici ca le pasa cit negru sub unghie de soarta romanilor si a acestei tari amarite , pe care tot ei au transformat-o in colonie .

 9. macgregornews Says:

  Da ma, ce hahalera e presedintele ca nu vrea s-o taraganeze cu CFR Marfa. Iote ce motiv bun de suspendare a gasit Roxana Iordache: Basescu refuza sa taraganeze privatizarea CFR Marfa. Deci suspendati-l.

  Apropo, Ponta cere de 2 saptamani la Antena 3 avizul CSAT.

  Dar cererea oficiala la CSAT a fost trimisa abia alaltaieri, cu o zi inainte sa plece pe urmele lui Crin Antonescu, in concediu.

 10. johnson1312 Says:

  Avizul CSAT se poate da si fara Ponta.Era de preferat pentru imaginea guvernului sa fie el acolo in niciun caz nu Popota Man !

 11. Ghita Bizonu' Says:

  Ca o observtaie tactica : un nou premier trebuieste discutat in USL. Daca se simte nevoia , se strang „Dracii cei mari;’ discret – si mai o ma-ta ba ma-ti sa @@@@@@@ FARA MARTORI – trebe sa ajnga sa zica X … Apoi toti bloc sa zica public X ESTE!!!
  Asa se procedeaza atunci cand nu ai chef sa isi bage toti coada in ciorba ta!!!
  Si ca atare impui premieru care poa fi desemnat pe baza principiului „planton 1 si 3 sunt ocupate. Ce alegi ?” Si il ia dracu pe ala care nu intelege (in cestia cu 1 si 3 .. nu alegi sau zici patru …. hahahaha Culcat! Drepti ! Culcat ! Mersoa pana si io am inteles)

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: