MEDICII VOR VERDE-N FAŢĂ CU FMI. DACĂ S-AR REDUCE DOAR CU UN SFERT SECURIADA S-AR ACOPERI TOT NECESARUL SISTEMULUI SANITAR

E previzibil că gaga-presa va reţine efectele derizorii, nu cauza, nici atât cauza cauzei care a dus la decizia Colegiului Medicilor şi a Sindicatului SANITAS privind acţiunile de protest anunţate, până la grevă – cam greu în sistemul sanitar, că e la limita genocidului – şi demisii în masă.

Oamenii au spus foarte clar, şi prof. Astărăstoaie şi liderul de la SANITAS, că n-au probleme cu Ministerul Sănătăţii în formula actuală, ci cu Finanţele. Iar politica financiară a Guvernului nu se poate fără aprobarea premierului. Care nu mişcă fără aprobarea FMI, UE, BM şi a altor instanţe ale finanţei mondiale care (ne) guvernează. Şi tot degeaba, că tot şi-o ia peste bot de la Comisia Europeană, cu tot slujul comis. De fapt, dă-le naibii de fonduri europene, prioritară e supravegherea populaţiei, să nu dea cu bomba teroriştii! :mrgreen:

Cum să nu fie medicii exasperaţi, în general, personalul din sistemul sanitar? Degeaba se zbat Eugen Nicolăescu şi Raed Arafat, din moment ce nu au bani. Pentru că banii se toacă pe servicii, moţ cu  SRI, care îşi bat joc de oameni pe banii lor. Niciodată, absolut niciodată nu s-a făcut vreun audit – adevărat – în servicii şi niciodată, absolut niciodată nu li s-a cerut nota de plată. N-au justificat vreun sfanţ vreodată. Au ajuns mai rău ca ciripoii din vremea lui Ceauşescu şi chiar decât ghiolbanii care combăteau duşmanii poporului în vremea lui Dej.

Oamenii mor aşteptând aprobări – absolut ilegale şi anticonstituţionale – pentru medicamente vitale, iar Buşoi nu sesizează buba sau buboiul, adică, discriminarea inadmisibilă. Se aruncă bani pe carduri cipate securistic, pentru ca supravegherea să fie totală şi condiţionarea actului medical, instituţionalizată. Timp în care se arestează medici în înscenări judiciare, pentru intimidarea şi umilirea lor. Iar cea mai bună asistentă ATI – habar n-au imbecilii cât de greu se formează o asistentă ATI – plăteşte cu închisoarea pentru crima de la Maternitatea Giuleşti, al cărei autor e regimul Băsescu, adică, Boc, Udrea-Cocoş şi ceilalţi mafioţi genocidari.

În mod sigur, imensa majoritate a medicilor şi a personalului sanitar au votat pentru dreptate până la capăt. Era normal ca şi răbdarea lor să ajungă la capăt.

Deci, ştirea ştirilor şi care ar trebui să fie capul de afiş al jurnalelor şi emisiunilor de, teoretic, dezbateri ar evidenţia campania pentru dreptate şi demnitate naţională pe care au iniţiat-o medicii şi asistenţii. Ei cer o întrevedere verde-n faţă cu FMI, ca să le spună ceea ce guvernanţii n-au sânge să facă.

Dar ştirea zilei rămâne aia cu supravegherea populaţiei, pentru care Ponta dă vina pe Crin, iar preşedintele PNL zice, telefonic din America, „ia-l de pe mine, că-l omor!”. :mrgreen:

No, sir! Nu aşa se face politică. Politică naţională. Acţiunea celor din sistemul sanitar e oportună şi justificată. La maximum. Să-şi pună contabilii la treabă şi să calculeze ce sumă ar fi necesară pentru salarii decente în Sănătate şi dotare a unităţilor sanitare, şi cât de uşor s-ar putea obţine ea dacă s-ar tăia macaroana serviciilor, mai ales a SRI şi SIE, care nu-şi justifică activitatea atât de scumpă decât pe invers.

Ia calculaţi numai dacă s-ar renunţa la secureala cu cardurile cipate de Sănătate şi la urmăriada populaţiei civile câţi bani s-ar scuti! Fără număr.

Iar fonduri europene nu absorbim pentru că trebuie justificate. Nu ca securiada.

Ministrul Nicolăescu n-ar mai trebui să se declare surprins, ci să susţină revendicările protestatarilor, legitime şi necesare. Şi să spună că ori el, ori Gherghina, sluga FMI. Să-l vedem pe Ponta ce alege. Şi mai ales, cu ce se alege după alegere. Că ar fi de ouă clocite dacă ar accepta să piardă un ministru ca Nicolăescu pentru o turmă de securişti care decid politica guvernamentală. Ponta nu-i, de fapt, decât papagalul lor. Ca şi Băsescu.

12 răspunsuri to “MEDICII VOR VERDE-N FAŢĂ CU FMI. DACĂ S-AR REDUCE DOAR CU UN SFERT SECURIADA S-AR ACOPERI TOT NECESARUL SISTEMULUI SANITAR”

 1. MEDICII VOR VERDE-N FAŢĂ CU FMI. DACĂ S-AR REDUCE DOAR CU UN SFERT SECURIADA S-AR ACOPERI TOT NECESARUL SISTEMULUI SANITAR » Bloogle Says:

  […] Original Blog » […]

 2. Roxana Iordache Says:

  Simpaticule, ţi-am răspuns la postarea în care îţi iei adio. 😀 Fly, robin, fly! 😛

  Eşti previzibil, ai ales cea mai proastă soluţie. Semn că nu suporţi dialogul, dezbaterea, polemica. Dar cel mai nasol e că pari să ai resentimente faţă de oameni care fac lucruri de care tu n-ai fost în stare şi simţi nevoia să faci mişto de ei, închipuindu-ţi că în acest fel îi minimalizezi. De-aia am zis că eşti jalnic. Eu n-am fost în stare de protestele lui Ion Olteanu. Extrem de puţini au ieşit în stradă. El, la un moment dat, a protestat singur. Şi împotriva lui Boc, şi împotriva lui Băsescu, şi împotriva lui Ponta. De fapt, împotriva cârdăşiei transpartinice pe care tu vrei să o ignori, preferând să-i zeflemiseşti pe cei care o atacă. În felul ăsta nu faci decât să te autosubminezi, cocoloşind cloaca care îţi reprimă interesele: civice, morale, politice, economice, pur şi simplu umane. E jalnic să justifici jigodiile. Indiferent de culoarea lor.

  Mai aveam restanţe faţă de tine şi cu privire la securiada de la bac, şi referitor la istoriile patristice. N-am avut vreme şi n-am vrut să rasolesc răspunsurile. Chiar dacă ai folosit teribilul cuvânt „niciodată”, eu tot am să-ţi dau acele răspunsuri. Altădată.

 3. olimpiu65 Says:

  solutia celor doua domenii vitale pt natiune asta, sanatatea si educatia, o vad venind doar in urma unei reforme adevarate de tip liberal in domeniul fiscal, reforme structurale in cel economic si reforma administratiei si birocratiei de stat si locoale. cum aceasta clasa politica nu are nici vointa , nici priceperea nu am ce sa mai comentez si nici speranta nu-mi fac. e inutil, dar ma bucur ca mai exista jurnalisti care continua sa spuna.jos palaria lor si tuturor celor care inca se mai bat…si rusine celor care inghit pe nemestecate propaganda ba mai arunca cu fecale in stanga si in dreapta!!

 4. Radu Humor Says:

  Tipul era doar „simpatizant” şi voi vi l-aţi făcut „simpatic” ( recunosc că are „papagal”, dar parcă prea aducea cu alte ID-uri pe care le mai întâlneam pe alte 2-3 bloguri pe care mai postam), mai mult de atât tipul recunoaşte că nu-i 100 % autentic, ori voi l-aţi luat etalon al critici realităţilor politice !
  Aşa-i când îţi faci idoli ( valabil şi de o parte şi de cealaltă) 🙄
  Ţi se mai strecoară ori printre mâini, ori printre picioare şi de aici se ivesc problemele. Pe care dacă nu ştii să le depăşeşti decât prin supărarea prostului, devine chiar regretabil !
  Eu zic că şi lui îi pare rău şi se va întoarce, mai întâi pentru a citi ( de aceea faceţi-vă că l-aţi uitat, deşi…) şi mai apoi, dacă-şi va da seama că a greşit, şi pentru a relua într-un fel discuţiile de pe aici . Dacă nu cumva e vorba de o rechemare la post, şi atunci asta trebuie să ne dea serios de gândit !
  Ori s-a ajuns la concluzia că blogul este imbatabil, ori că nu prezintă un real pericol pentru ei !
  În scurt timp vom afla, dacă-i regretăm absenţa, sau dacă-i reevaluăm prezenţa !
  Pentru că nici dragoste, dar nici simpatie cu forţa nu prea merge.
  Pentru că tot viol se cheamă 😉

 5. Radu Humor Says:

  În rest, ce să spun ?
  E trist că suntem ascultaţi şi când facem dragoste, dar nu suntem ascultaţi când ne spunem păsurile :mrgreen:
  Dar poate că şi noi nu ştim să le facem ca lumea :
  Prima, în aşa fel încât să-i facem să dea în dambla după atâta labă, şi a doua de să le sară geamurile din termopane şi pernele de sub scaune 😳 :mrgreen:

 6. Roxana Iordache Says:

  @Radu Humor, exagerezi. Aşa e el. Şi e simpatic. Partea proastă e că aproape toţi aveţi tendinţa replicii la persoană, de parcă ar fi o problemă personală între voi.

  Probabil că el de fapt voia să se retragă – a mai făcut-o şi altădată – şi căuta un pretext. Pretextul a fost replica mea, pe care a invocat-o convenabil pentru retragere.

  Poate că a obosit. M-aş bucura să revină, după o priză de oxigen, acolo unde obişnuieşte să meargă şi să se izoleze, uneori, împreună cu familia.

 7. stejarul Says:

  „Deci, pentru România, varianta ideală ar fi ca preşedintele, primul ministru şi toată lumea de acolo, să promoveze România. Până la urmă, pentru asta i-am ales. Şi să facă front comun pentru proiectele României. Câteodată fac, câteodată, nu, dar acel câteodată nu afectează şi acel câteodată da”, a precizat Klaus Iohannis.”

  Inca unu care habar nu are de ce au fost alesi! Duca-seeee si asta…
  I-am ales sa fie „Frunze”?????

  Nu exista niciun politician care sa vada ca mor oamenii cu zile in Romania?

  S-au rupt toti complet de realitate.

 8. Roxana Iordache Says:

  Stejare, omul s-a referit, textual, la „varianta ideală”.

 9. stejarul Says:

  Roxana, in jungla aia mai aveti in dictionar cuvantul „ideal”?

 10. Roxana Iordache Says:

  Stejare, de când n-ai mai fost în România?

 11. stejarul Says:

  2000

 12. ioprotestatarul Says:

  http://romani-in-lanturi.blogspot.ro/2013/07/ascultati.html
  http://romani-in-lanturi.blogspot.ro/2013/07/port-la-raul-dunarea.html

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: