VIVE LA FRANCE! ÎNTRE SUBLIM ŞI RIDICOL

800px-State_flag_of_the_Kingdom_of_France_svg

Foto via: http://madmonarchist.blogspot.com

OK, aia cu Marseieza am băgat-o anul trecut la referendum ca să incit la violenţă electorală contra lui Băsescu. 🙂 De fapt, e o mizerie. O mizerie sublimă, evident, că e muzică frumoasă, Marianne e antrenantă cu ţâţa goală, revoluţionară din popor, a tuturor – Jeanne D’Arc, sărăcuţa, ar fi murit decapitată lângă Marie Antoinette. Că de la revoluţia franceză a început nenorocirea omenirii, de după prima venire a lui Dumnezeu pe pământ.

Şi toate smintelile staliniste le-au îmbrăţişat franţujii eliberaţi de americani în al doilea război, erau comunistoizi cum respirau, nu l-ar fi crezut pe Panait Istrati nici morţi. Nici pe Monica Lovinescu. Pentru ei să denunţi lagărul roşu însemna să fii nazist, fascist şi alte imbecilităţi pavloviene.

Ei, da, îi înjur pe franţuji de ziua lor.

Dar îi şi laud. Fiindcă m-am bucurat enorm să constat că Franţa are anticorpi. Că Franţa eternă, sublimă, creştină, va exista cât lumea. Constatarea am făcut-o cu ocazia manifestaţiilor uriaşe contra inversiadei lui Hollande.

Dar dacă are şi guvernul ăsta de stânga de la Paris ceva bun, e aia contra gazelor de şist, cu care, de altfel, colegul de Internaţională Socialistă, Ayrault, l-a lovit pe Ponta peste bot. Care a avut o reacţie de slugă, adică, să nu se traducă ce-a zis omologul francez, ca nu cumva să supărăm „Oculta” stăpânii mondiali. :mrgreen:

Vive la France!

P.S. Parisul e singurul loc  în care aş putea să locuiesc în afară de Bucureşti. Dar doar temporar. De iubit, însă, iubesc continuu Parisul. El e visul. Şi nu încetez să visez că într-o zi se va numi Marele Bucureşti. 😛

13 răspunsuri to “VIVE LA FRANCE! ÎNTRE SUBLIM ŞI RIDICOL”

 1. VIVE LA FRANCE! ÎNTRE SUBLIM ŞI RIDICOL » Bloogle Says:

  […] Original Blog » […]

 2. pozedecat Says:

  Recunosc sincer ca intre Roma si Paris as alege Roma fara ezotare. Si pe urma ar urma o serie destul de lunga de alte orase care nici capitale nu sunt, Florenta fiind primul dintre acestea … Mi-e ciuda ca n-am ajuns inca la Istanbul dar sunt sigur ca si acesta ar intra mai in fata pe lista de optiuni.

 3. Jan Messerschmidt Says:

  Mie nu imi place Parisul(sic!). Mai mult ma simt ca acasa la Londra. probleme?

 4. stejarul Says:

  cristi maior de la secu: “Haideți să o luăm un pic sistematic. În primul rând, am observat această dezbatere, iarăși, destul de superficială și cu anumite accente patetice din punct de vedere al substanței. Unu – ce caută SRI-ul în aceasta problemă? Păi vreau să vă spun foarte clar, ca să fie răspicat și fără echivoc, cea mai importantă resursă a unui stat este resursa umană. Eu nu pot, ca institutie a statului, care se ocupă de securitatea națională, să stau pasiv la elemente de fraudare și elemente de corupţie legate de principala resursă a țării, nu pot, pentru că eu ipotechez viitorul acestei țări și îi afectez fibra naţională în esenţa ei dacă stau pasiv.”

  Pai sa o luam sistematic:

  1. Coruptia din invatamant isi are originile in lefurile de mizerie ale profesorilor. Lipsa banilor din invatamant e o problema de siguranta nationala.
  40 de milioane de euro „bani de cercetare” , au fost risipiti de carlanu pe catedra lui ioan rus de la Facultatea de Mecanica de la Cluj. Oare mai trebuie spus ca seful de catedra al lui rus l-a albit pe ponta de plagiat?
  Asta nu e coruptie… neah… copiutele , dom’le …copiutele!
  Cu cat puteau creste salariile profesorilor daca pontacu baga cei 40 de milioae ale lui rus in fondul de salarii ale profesorilor?????

  2. Ai supravegheat si parchetul a anchetat ELEVII!!!! INADMISIBIL INTR-UN STAT DE DREPT ca minorii sa fie anchetati fara ca parintele sa fie de fata! Inadmisibil ca SRI sa monitorizeze minorii pentru orice in afara de crima sau terorism! Esti paralel cu statul de drept cand te consideri abilitat sa supraveghezi minorii cu copiute!

  3. Educatia e importanta dar oare chiar tu esti cel ce poate arunca cu pietre cand e vorba de pile la examen?????
  georgica, cand treci prin scoala pe pozitia de „protejat”, la final nu poti fi decat un mediocru. Citeste comentariile internautilor. Vezi ce impresie faci!
  Ai ajuns un mediocru. Puteai mai mult… desi nimeni nu ma crede cand spun asta.
  Cand ma uit la tine, ma simt razbunat pentru tot raul care ni l-ati facut!

 5. pozedecat Says:

  am dat cu bata in balta 🙂 … „pe urma ar urma” … asta pentru ca am ezOtat 🙂

 6. Ghita Bizonu' Says:

  Adica speri ca toti tiganii nostri se vor muta la Paris si ca vor mai … Adica nu se vor purta ca ala ajuns imparat ?! Nu de alta da prin Americhia gasesti vre-un orasel, catun numit Bucuresti?! Sau Cluj?! Ca Moscova este macar una!! Mai degraba Parisu va ajunge Dar es Salam II !!
  Si te rog nu uita – rasismu „stiintific” nu incepe cu vre-un neamt mancator de carnati pe varza ci cu un conte de Gobineau (tractatu sau despre inegalitatea raselor e o cestie ultradocta de cunostinte antice si cam tot atat de plictisitoare). La France quand meme are prioritate ptr multe excese incepand cu memorabilu :Tuez les tous! Dieu reconnaîtra les siens!! (adica trebuia sa ucizi si pe nevinovati [catolici] ca le faceai un bine …) Inclus cuvantu chavin tot francez este el!!

  Asa ca de ziua sferntiei inchei cu un

  Vive la Roumanie!

  Heil Rumänien!!

  Traiasca Romania!!!

 7. ALM Says:

  Domnule Petru, aţi pus degetul pe rană: învăţământul este subfinanţat! Presupunând că aveţi dreptate cu investiţia de 40 de milioane de euro, „fond de cercetare” către Facultatea de Mecanică din Cluj, investiţie pe care oricum aţi învârti-o se cheamă „bani pentru învăţământ”, împărţirea acestei sume sub formă de salarii la profesori ar însemna cca. 160 de euro pe „cap de profesor”, brut, o singură dată (sursa „{econtext”)! Adică cca. 59 de lei brut pe lună, timp de un an!
  În altă ordine de idei, n-aţi obosit cu plagiatu’? Aţi citit lucrarea acuzată de plagiat şi prefaţată de „sursa plagiatului”? Dar vreo teză de doctorat aţi realizat? Cu toate publicaţiile obligatorii care o devansează? Cred că citaţi „după ureche”, ca şi „chestia” cu euroii aruncaţi într-o facultate, pentru ca Ioan Rus (na, alt Rus) să … Să ce?

  Posibil ca G.M. să fi ajuns un mediocru. Oricum, cu pile, fără pile, stăpâneşte subtilităţile limbii române …

 8. stejarul Says:

  @ALM

  „împărţirea acestei sume sub formă de salarii la profesori ar însemna cca. 160 de euro pe “cap de profesor”, brut, o singură dată (sursa “{econtext”)! Adică cca. 59 de lei brut pe lună, timp de un an”

  Dar o „prima de bac” la totii profesorii care participa la bacalaureat din cei 40 de milioane de euro ar fi ajuns la 500 de euro pe cap de profesor? Si nu i-ar fi responsabilizat oare mai mult pe supraveghetori minimalizand coruptia? Asteptam multi cu interes sa vedem ce descoperire fantastica va face echipa lui rus in domeniul mecanizarii agriculturii cu purcoiul de banet …pana atunci vizionam filmuletul de la cabana lui rus cu „nu furam 2 milioane, furam 7”)

  http://www.stiridecluj.ro/politic/ministrul-cercetarii-le-spune-rectorilor-din-cluj-la-cabana-lui-ioan-rus-cum-se-fura-video-camera-ascunsa

  „Cred că citaţi “după ureche”, ca şi “chestia” cu euroii aruncaţi într-o facultate, pentru ca Ioan Rus (na, alt Rus) să … Să ce?”

  http://www.stiridecluj.ro/politic/milioane-de-lei-pentru-profesorul-clujean-care-a-stabilit-ca-ponta-nu-a-plagiat-profesorul-nicolae-burnete-este-seful-lui-ioan-rus

  „Oricum, cu pile, fără pile, stăpâneşte subtilităţile limbii române …”

  Suficienta la ea acasa! Stapanirea subtilitatilor limbii materne, stima noastra si mandria securistii, Romania!

  Al dumneavoastra, „Petru”

 9. ALM Says:

  Domnule Petru, avem concepţii diferite despre banii pentru educaţie! S-a dovedit (de către alţii) că banii nu duc la eradicarea corupţiei, din contră, deschid apetitul pentru! În general Legea şi aplicarea ei consecventă duce la rezultate acceptabile.

  Apreciaţi stilul american de a personaliza anumite fapte. Respectiv, scrierea pe o bombă de 500kg „Pentru tine Saddam!”, înainte de a fi aruncată peste o maternitate. Cam aşa este şi titlul „milioane de lei pentru profesorul clujan care bla, bla, bla. Citesc tot ce-mi arătaţi! Câte milioane a luat profesorul? Scrie câte a luat facultatea, dar profesoru’ câte a băgat în buzunar? Nu ştiu dacă aţi observat, dar stilul ăsta de a „coase” nume incomode, în jurul unei întâmplări, este tipic anilor „mâniei proletare”.

  Că aţi amintit de securişti, ce mai face cumnatu’ Petric, v-aţi împăcat? Mai există Natanael, că Geromed văd că trage tare?

  Al dvs ALM

 10. stejarul Says:

  „S-a dovedit (de către alţii) că banii nu duc la eradicarea corupţiei, din contră, deschid apetitul pentru!”

  Deci sa nu-i mai platim pe profesori sa nu le starnim „apetitul pentru” … poate ca le dam prea multi bani de aia sunt asa de corupti. Le putem taia salariile mizere, ii bagam la „casa, masa si bataie gratuita” in regim deschis sa isi poata tine orele la scoala , astfel luam o greutate de pe umerii SRI … poate, poate vor avea timp sristii sa se ocupe si de lupii singuratici…

  „Câte milioane a luat profesorul? Scrie câte a luat facultatea, dar profesoru’ câte a băgat în buzunar?”

  Domnu’ ALM, in fimuletul de la cabana lu’ rus , rus ioan, se vorbea de lucky number 7! Mai aveti putintica rabdare si vom afla exact cati banuti si unde au ajuns. Stiti dumneavoastra, intotdeauna un hot e pandit de alt hot care se crede Robin Hood … 😉

  „Că aţi amintit de securişti, ce mai face cumnatu’ Petric, ”
  chasing girls in the street asking them „do you wanna know what I did in the shower?”

  „v-aţi împăcat?”
  Nu am apucat sa ne certam inca

  „Mai există Natanael, că Geromed văd că trage tare?”
  De ce nu?

 11. Radu Humor Says:

  Cine a urmărit finala Campionatului Mondial de fotbal U 20 din Turcia dintre Franţa şi Uruguay, cred că s-a lămurit din nou spre ce se îndreaptă Franţa.
  Au câştigat norocos şi greu la penaltyuri francezii, vorba vine, că erau mai mult de 3/4 negri !
  Niciodată n-am trăit asemenea momente de frustrare în privinţa reprezentării unei naţiuni 🙄
  În sport, pentru că în politică, mai ales dacă ne referim la UE şi la cine conduce America, vom observa uşor că nu mai este vorba de persoane reprezentativ naţionale ( sau mă rog, zonale), ci de o mână de alogeni, mereu aceiaşi !

 12. ALM Says:

  Nu mă interesează ce faceţi sub duş! Am însă o memorie „de elefant” şi ţin minte când cineva povesteşte ce face sub duş. Mai ales, ţin minte lupii moralişti deveniţi ultra populişti …

 13. stejarul Says:

  ALM

  Un pic de focus, va rog: Nu eu ci Petric e cu dusul si nu pentru urechile domniei tale erau povestile lui Petric ci pentru fiinte mai crudute, mai „estetice”…

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: