DUMNEZEU SĂ-L IERTE PE RADU VASILE!

Rox Vasile Spineanu Ciumara

Radu Vasile s-a dus, în zori, după o suferinţă purtată discret.

Au fost ani buni în care ne-am înţeles de minune, după care a făcut „grupul de la Braşov” ca să-l dea jos pe Ciorbea, de fapt, o lovitură letală contra PNŢCD, pe care Băsescu, deci, sistemul, o dădea cu mâna ţărănistului Radu Vasile.

Nu l-am putut susţine, era o mizerie, pentru care, de altfel şi Norica Nicolai are de dat explicaţii. Încă nu le-a dat. Doar a declarat cu seninătate că a fost exclusă din PNŢCD împreună cu o gaşcă care ar fi vrut să fie susţinut Stolojan la prezidenţie. Dar asta a fost ceva mai târziu. Drept retaliere contra lui Isărescu, care îi luase locul lui Radu Vasile la Palatul Victoria. Din prostia PNŢCD.

Ştiu tot ce s-a întâmplat atunci, am participat – în sensul că am asistat în exclusivitate – la modul în care miniştrii şi-au dat demisia, în aşa fel încât Radu Vasile să rămână un premier fără guvern. Băsescu n-a demisionat: de sanchi, de fapt, el ştia că sistemul îl folosise suficient pe ţărănistul pe care l-a manipulat. Şi n-a demisionat ca să-i dea cu flit preşedintelui Constantinescu.

Mai târziu, Radu Vasile avea să-şi dea seama că a fost folosit. A declarat că Băsescu – pe care îl ridicase-n slăvi – e răul cel mai mare al României postdecembriste. A declarat-o chiar în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din 2004. Ceea ce nu-l împiedică pe psihopatul de la Cotroceni să căineze, azi, cu fariseism cinic, moartea celui de care şi-a bătut joc, după care i-a dat cu piciorul. Aşa cum face mereu.

L-am auzit, de altfel şi pe preşedintele Emil Constantinescu regretând dispariţia fizică a lui Radu Vasile, pe care l-a elogiat pentru contribuţia la aderarea la Uniunea Europeană. În locul domniei sale, m-aş fi abţinut. Adică, mi-aş fi exprimat regretul că omul s-a dus şi atât. Că unii mai au memorie, deci reţin ieşirea televizată de atunci a preşedintelui Constantinescu în care a salutat demersurile premierului Radu Vasile la Uniunea Europeană şi totodată, a declarat, voalat, că trebuie să plece, fiindcă e nevoie de o contribuţie superioară. Reţin şi ce s-a întâmplat lunea de după. Dar, n-are sens acum.

Sigur, veţi putea zice că şi eu ar trebui să mă abţin, pentru că l-am troznit neobosit în „România liberă”, din momentul în care a început manevrele contra lui Ciorbea. Poate că da. Dar el oricum ştie acum totul, deci ştie sigur că scriu pentru vremea cea bună. Şi pentru sensibilitatea poetică pe care o avea. Ştie sigur că editorialul pe tema cărţii lui de poezie a fost absolut sincer. Niciodată n-aş truca evaluarea. Ulm Spineanu nu m-a crezut, a crezut că editorialul elogios pe tema cărţii de poezie a fost un mod pervers de a-i transmite că trebuie să plece de la Palatul Victoria şi să se ocupe de scris. L-am contrazis. Dumnezeu să-l ierte şi pe el!

Când evoci pe cineva la dispariţie n-are sens să fii ipocrit. Dacă îl evoci ipocrit nu crezi în Dumnezeu, adică, nu crezi că dispărutul fizic e dispărut doar fizic.

Realitatea – exprimată cât se poate de eufemistic – a fost aşa cum v-am descris-o. Am făcut tot ce depindea de mine jurnalistic şi din punctul de vedere al influenţei personale ca Radu Vasile să cadă din funcţia de premier, pentru că era marioneta lui Băsescu. Dar absolut sub nici o formă n-aş fi vrut să i se întâmple vreun rău omului Radu Vasile şi m-a durut când am aflat de boala lui, m-am rugat să fie bine. Şi m-am bucurat că tratamentul de acum câţiva ani a dat rezultate, atunci când mai toţi îl dădeau deja îngropat.

N-am mai apucat să vorbim vreodată faţă către faţă de atunci de când îl criticam dur pentru mizeria contra lui Ciorbea. Ştiu din sursă credibilă că avea impresia că am ceva personal contra lui, deşi – sau tocmai pentru că – n-avea cum să uite relaţiile noastre cordiale, inclusiv din casa Coposu.

Oricum, de cei duşi se spune că numai de bine. Dar am mai spus mai sus că ar fi o ipocrizie. Sincer, însă, îmi pare tare rău că s-a dus. Nu doar fiindcă mai putea scrie poezie. Ci pentru el, ca om. Şi îmi pare tare rău că n-am mai apucat să vorbim, pur şi simplu.

Vă mai amintesc ceva: când Radu Vasile s-a baricadat în Palatul Victoria că nu demisionează, s-a dus şi i-a luat interviu pentru TVR1 Gabi Firea. Ea avea să devină purtător de cuvânt al premierului Isărescu.

Deci, Radu Vasile chiar avea o naivitate. Îmi pare tare rău. Nu se poate întoarce timpul şi nu se poate opri în momentele pe care le-ai vrea continue. Unul fiind cel al amiciţiei noastre. La fel cum a fost şi cu Mircea Ciumara. Şi cu Ulm Spineanu. Toţi, Doamne şi toţi trei s-au dus! Şi toţi, ţărănişti.

Mircea Ciumara şi Radu Vasile, de cancer. Primul, la începutul anului trecut. Ulm Spineanu, de infarct, la Direcţia Cercetări Penale a IGP care îl chemase la audieri, în 2006. Băsescu şi Isterica Macovei se pot felicita.

Mă rog pentru odihna sufletelor lui Radu Vasile, Mircea Ciumara, Ulm Spineanu! Şi mă rog ca Nelu Mureşan să iasă viu din închisoarea la care a fost condamnat aberant. La fel şi Remeş.

P.S. Dacă am să găsesc editorialul despre poezia lui Radu Vasile, am să-l redau aici. Dacă nu-l public, înseamnă că nu l-am găsit. Oricum, el l-a citit. Şi mi-a dat dedicaţie pe carte, eu n-am putut merge la lansare, i-a transmis un coleg drag al meu. Care mi-a povestit că Radu a scris dedicaţia imediat, fără ezitare. Îmi pare aşa de rău că politica desparte oamenii. Adesea. 😥

29 răspunsuri to “DUMNEZEU SĂ-L IERTE PE RADU VASILE!”

 1. Donkeypapuas Says:

  Băşinescu spunea azi tembelizioniştilor (ăştia, care nu şi-au luat bacul la jurnalism) că „Radu Vasile a avut curajul de a accepta proiecte îndrăzneţe”.
  Eu mi-am amintit în schimb de ceea ce declarase Ciumara: „Am chinuit poporul degeaba”. Nu ştiu cum se pot împăca cele două fraze. Doar dacă înţelegem că foloasele le-au tras câţiva (Băsescu şi alţii) iar chinul l-a tras poporul.

 2. DUMNEZEU SĂ-L IERTE PE RADU VASILE! » Bloogle Says:

  […] Original Blog » […]

 3. pozedecat Says:

  „Mai târziu, Radu Vasile avea să-şi dea seama că a fost folosit. A declarat că Băsescu – pe care îl ridicase-n slăvi – e răul cel mai mare al României postdecembriste.”
  Dupa care a sarit in barca diavolului ca sa-l ajute la vaslit. Cu Dudu … Noroc ca in vremurile alea a fost si un Caramitru ca sa am si ceva de bine in memorie.

 4. johnson1312 Says:

  Erau vremuri foarte grele atunci.Guvernul era sarac lipit,dator si cu mineriade bonus daca se plictiseau cumva ! Ciorbea era atunci din alt film,acolo trebuia unul cu vână iar „Vasilică” era mai potrivit pe fisa postului asa cum vremurile o cereau.Sigur ca a fost folosit. Sforarul Opris,cea mai mare scarbă politica EVER in PNTCD a avut grijă de toti,pe rand.Iata-l si in tabara lui Basescu din 2004 incoace daca nu si mai devreme….Asa cum spunea intr-un ultim interviu cel decedat,l-a cautat pe Basescu la Cotroceni cu un telefon sa-i ceara sprijin intr-o problema medicala si a fost flituit
  ” Stati pe-aproape ca va cautam noi ” … Dumnezeu sa-l Odihneasca !

 5. mariusnyc Says:

  @Johnson, Remus Opris s-a dus sa dea extemporal – la secu – si , belea mare, cand el intra , tac’su iesea . Amandoi erau arondati la acelasi ofiter 😉
  Despre Radu Vasile a spus Roxana destul,
  eu ma abtin , D-zeu sa-l ierte !

 6. Donkeypapuas Says:

  Cred că un comentariu a ajuns la spam.

 7. Sandi Says:

  @ Roxana
  Ai ramas singura in poza aia ! (:

 8. razvancoltea Says:

  Pe Radu Vasile l-am cunoscut personal la cercul de „Istorie economica ” de la ASE (pe vremuri).Mistocar adevarat .Om de spirit. Un om admirabil dar a carui prestatie ca prim ministru nu m-a convins.Ulm Sineanu mi-a fost vecin de bloc si i-am spus buna ziua/ seara cativa ani buni la rand.Din pacate nici el nu m-a convins.Oricum, de morti numai de bine.

 9. Un simpatizant poate neautentic Says:

  „Când evoci pe cineva la dispariţie n-are sens să fii ipocrit. Dacă îl evoci ipocrit nu crezi în Dumnezeu, adică, nu crezi că dispărutul fizic e dispărut doar fizic.”
  _________________________________________
  @Roxana

  Cum nu sunt deloc sigur de teoria asta a ta 🙂 ma multumesc si eu sa spun „Dumnezeu sa-l ierte”. Cred ca ar suna aiurea sa spun „Dumnezeu sa-l judece si apoi daca are chef, poate si sa-l ierte El”…

  Oricum, una peste alta eu acum nu mai am treaba cu Radu Vasile sa-l judec, este pe maini mai bune 🙂 . Daca ma intreba insa cineva acum cateva zile, as fi avut … 😎

  Si ca sa nu ma las coplesit de durerea mortii lui Radu Vasile :), inchei spunand ca sunt inca destule figuri politice ca dansul, cu care doar in acest mod as putea ajunge la o reconciliere. Hai, Dumnezeu sa-l ierte iar …

 10. mgabim2009 Says:

  Deci inteleg ca Radu Vasile (dumnezeu sa-l odihneasca) a fost (in nu stiu ce) cloaca cu Basescu. Si ziceti ca stiati ce jigodie Basescu era. Dar in acelasi timp ati votat in 2004 cu Basescu – ca deh Nastase va statea in git fiind psd-ist, dar ce este mai grav some of you -like stejajurul – ati continuat in imbecilitate si ati mai pus stampila pe cirlan in 2009. Cind jigodia a inceput cu salariile, pensiile si alte jigodisme ati devenit cica ANTI!
  Voi o trageti tare cu PSD-ul tradator, dar fara Antena3, si Voiculescu Basescu era mort in cort (nu adaug contributia Romania Libera, EVz – aia inca sint pe „reduta” basista).
  Basescu a numit PC-Voiculescu „solutia imorala”, eu o numesc TRADARE NATIONALA!!! Voi de aici o sa-mi veniti cu argumentul Tariceanul nu ajungea PM (bla bla bla…). dar asta este trade off-ul facut de PNL: Basescu presedinte si noi luam ciolanul PM…
  Vreti nu vreti, va place nu va place voi astia de acum ce sariti precum prastia l-ati facut mare si presedinte pe idiotul BaSESCU!
  Eu aia „spalata pe creier’ in 2004 luam toate scuipaturile in cap pe la Romania Libera, Ziua (erai inca acolo dear Rox), EVZ pentru ca indrazneam sa spun ce drama va fi Basescu pentru Romania. Si „dumnezeu” imi este martor ca nu am anticipat nici macar sfert din ce a facut jigodia!
  Dumnezeu sal- odihnesca!

  Dumnezeu sa va spele de pacate si pe voi astia care l-ati adus la PUTERE PE BASESCU (votind-ul in 2004 dar mai ales in 2009) ca tare ati mai facut RAU Romaniei prin votul vostru!

 11. stejarul Says:

  „Vă mai amintesc ceva: când Radu Vasile s-a baricadat în Palatul Victoria că nu demisionează, s-a dus şi i-a luat interviu pentru TVR1 Gabi Firea. Ea avea să devină purtător de cuvânt al premierului Isărescu.” Hmmm… aflu si eu atatea lucruri noi! Ce de securistoizi o strans Antena 3 acolo….

  Nu’sh dice un gand nu-mi da pace… suna cam asa:
  Azi, 4 iulie aflam cati suntem de facem cvorum la referendumuri…

  basecu afla cu aceasta ocazie ca INS-ul lu’ pontacu il repune in drepturi depline, cu alte cuvinte , ca la radio Erevan, vara asta si nu vara trecuta s-a dat o lovitura de stat , basescu nu a primit o lovitura de stat ci a dat una…. iar dreptatea pana la capat e de fapt dreptatea necapatata. De azi, basea e nesuspendabil si nesuspendat . Prin urmare, procurorii lui basea vor incepe un atac fara precedent impotriva opozantilor politici.
  Multumim lui vivi ponta pentru ca a pus Justitia in bratele puternice ale vaslasului national. De fapt , indirect , ii multumim si lui Crin ca de la el a pornit pravala justei romanesti.

  Doua lucruri ziceam in urma cu ceva timp ca il salveaza pe Crin de viperele din jurul lui:
  1. Justitia pe drumul drept
  2. Listele electorale actualizate

  Azi, voi afla ca Crin a pierdut toate colacele de salvare.. cacofonia nici nu mai conteaza!.

 12. Un simpatizant poate neautentic Says:

  @Roxana

  Am si eu o rugaminte la tine. Daca tot exista spamul asta, nu s-ar putea sa intre si Stejarul acolo ? 🙂

 13. Marcus Says:

  Dumnezeu Sa-l Odihneasca!

 14. Marcus Says:

  04/07/2013
  Cu Coabitarea In Casa, Basescu & Cie Danseaza Pe Masa !
  Filed under: D’ale politichiei mioritice — Marcus @ 10:40 Modifică
  Tags: anticrist, dracu, imense, perinita, sticla

  Din motive de lehamite dusa pana la senzatia de voma nu mi-am mai dat cu parerea de ceva vreme despre ale pollitichiei dambovitene, in ideea ca oricum nu mai avem cum sa ne vindecam de virusul basescu cu tot ce a insemnat si inseamna acesta in mentinerea societatii romanesti la nivelul unui pasalic osmanlau cu tot raul ce decurge din aceasta. Pe de alta parte mi-am zis: “lasa dom’le ca stie Ponta ce zice, cand ne asigura ca prin mizeria publica denumita eufemistic “pact de coabitare” l-a pus pe anticrist cu botu’ pe labe, in sensul ca nici dracu nu mai da doi bani pe spusele trogloditului”.
  Evolutia evenimentelor ne arata insa ca nici pe departe nu poate fi vorba de asa ceva, ba mai mult se pare ca in loc sa fie basescu pus la punct cei in suferinta neputintei realizarii proiectelor lor politice sunt de fapt liderii USL, Ponta si Antonescu, pusi de-a dreptul la zid, in intentia lor de modificare a Constitutiei, pe de-o parte de basinosii de la Curtea Constitutionala, iar pe de alta parte de santajul basescului cu declansarea Referendum-ului propriu in ceea ce priveste modificarea legii mama.
  Si in tot acest timp de zbateri politice ponto-antonesciene, clica de manglitori a basescului, in ciuda promisiunilor electorale de “dreptate pana la capat”, ne da pur si simplu cu tifla, organizand nunti de neopaturici, neamuri proaste parvenite prin jaful national la care s-au dedat atata vreme fara pic de jena sau sfiala si carora acum traditionalele sarmale romanesti din menu-l unei nunti le put a varza
  stricata, motiv de grabnica inlocuire cu produse gastronomice frantuzesti, in timp ce in loc de Perinita sunt angajati dansatori profesionisti care sa o “isoneze” pe numita infractoare Roberta Anastase cand da din coada de pene de strut a rochiei de mireasa.
  Penibilitate, grobianism, parvenitism de cea mai imputita speta, toate pe fondul unei imense sfidari nationale.
  Pentru ca tacamul sa fie complet in legatura cu statutul basescului de tatuc al natiunii romane, acesta iese pe sticla cu orice vorbe ii trec lui prin cap, ingrijorat, vezi Doamne, de faptul ca tiganimea o arde cu inmultirea domografica de zece ori mai abitir decat romanii, motiv pentru care tatucu sfatuieste cupurile tinere sa se tina de treaba indiferent de faptul ca nu au ei dupa ce bea apa, daramite s-o mai puna si de sporirea natalitatii nationale.
  Aceasta iesire publica a ipochimenului mi-a adus aminte de un congres al istoricilor originari din tarile Pactului de la Varsovia, in care istoricii maghiari sustineau faptul ca populatia romana este majoritara in Ardeal datorita unei asa numite “teorii a branzei” conform careia masculii romani ar fi mai prolifici in ale creatiei datorita faptului ca mananca mai mult produse lactate, cum ar fi branza, in timp ce ungurii o ard cu slana.
  Modul insa in care basescul a pus problema s-a incadrat perfect in notiunea de discrimnare pe motive etnice, dar sa vezi minune !, Consiliul National Pentru Discriminare (sau cum Dumnezeu s-o fi numind) l-a exonerat de orice fel de acuzatie in acest sens.
  Insa cireasa de pe coliva a pus-o un anumit tip Olteanu, care de pe pozitia de Secretar de Stat si-a permis cu de la sine putere sa instraineze pe o perioada de treizeci de ani dreptul folosiriii pavilionului maritim al Romaniei, unei firme de clasificare din Cipru, care in baza acestui drept pur si simplu l-a prins pe Dumnezeu de picior, in timp ce organismele specializate si cu traditie ale statului roman, si aici fac referire la Registrul Naval Roman, sunt trase pur si simplu pe linie moarta in aceste conditii.
  Sa ne fie de halal dupa ce basecu si gasca de grei au facut hocus-pocus cu mandrete de flota comerciala romaneasca, hienele ramase sa se hraneasca cu starvurile s-au gandit ca daca tot nu mai avem flota, la ce ne-ar mai trebui pavilion, asa ca au pus-o de-un ciubuc cu cipriotii.
  In conditiile astea, stiind cat de drag ii este scumpului nostru presedinte pavilionul tarii, de care face atata parada patriotarda cu lacrimi de crocodil in ochi si suspine de bocitoare naimita, il intreb si eu, ca de la coleg la coleg in ale marinariei: “E bine basescule, sau nu e bine ca vandura astia si pavilionul tarii, stiai sau nu stiai de asta, basescule si daca stiai de ce taci, basescule?”

 15. Ileana Andersson Says:

  http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/antonescu-pus-la-colt-la-ambasada-sua-la-tribuna-oficiala-au-acces-doar-frackistii-dovediti-nu-si-cei-wannabe-95463.html

 16. Radu Humor Says:

  Dumnezeu să-l ierte pe Radu Vasile !
  Noi nu prea avem decât motive creştine ca s-o facem !
  O fotografie document !
  Văzând cum se desfăşoară lucrurile, am din ce în ce mai mult convingerea că în afară de Corneliu Coposu, prin sita ocultei n-a prea scăpat nici-un alt necontrolabil 😉
  Deşi ştiu că o să se supere Roxana ( o rog să mă scuze!) am aceleaşi păreri detestabile vis-a-vis de Remus Opriş, ca şi @ Johnson !
  Mai ales că ele mi-au fost confirmate de un vechi şi autentic ţărănist care l-a cunoscut foarte bine nu numai pe el, ci şi pe tatăl său !
  Aceaşi scârbă şi pentru Norica Nicolae încă de pe când era la minister :mrgreen:
  Dar, cum ziceam:
  Se pare că au fost aleşi pe sprânceană 🙄

 17. virgilvirgil Says:

  Dumnezeu sa ii ierte pacatele , Ca are ce …

 18. virgilvirgil Says:

  Dumnezeu sa ii ierte pacatele ! Ca are ce …

 19. Ghita Bizonu' Says:

  Totusi sda ner aducem aminte :
  1) Radu Vasile era taranist „vechi” adica din 90, Muloti se inrebau care ar fi premieru PNTcd – Ciumara, Vasile (Radu) ori Spineanu, Toti 3 taranisti cu lkegauri mai mulot sau mai putin profesionale cu7 economia,
  2)Ciorbea era „civic” adica orice dfa nu PNTcd!!! „Baqgat” i8n partid pe usa din dos , uns sef in mod ocult , fara inslfuenta reala in partid. Normal ca cadrele din „serai” sa se sucare „ba cine te-a facut?!” (ca si unu l-a intrabt pe Capet ” da pe tine cine te-a facur rege?!”)
  3)Mi9nistrii cvarte demisionau .. din pacate ptr PNTcd 4erau taranisti!! Ori Radu8 vasile era secretaru general al partidului cestoe ca insemana ca era de pressupus ca el are speiji9nu partidului si nu demisionarii . Era in dreptu lui de premier taranist sa ii in;locu8iasca pe aia !!! Si eventula sa inceapa excluiderea lo0r din partid . Insa erau unii in partid care stateau drepti in fata lu prezidelu uitand ca ei il facusera presedinte nu invers

  In rest sa il ierte Al de Sus. Ca imi era simpatic. De fapt cam asta era marea sa vina – era prea simpatic cam la prea multi. Ca la nivel „pe persoana fizica” se intelegea (prea) bine si cu Petre Roman, si cu Basescu, si cu Nastase, si cu Iliescu ba mai rau se intelegea cu Macro Beleau chiar daca ii zicea :”Marco sa stii ca Vadim are o palinca mai buna decat a ta!”. Asa ca atunci cand a zis ceva despre o eventuala candidatura a sa la presedentie …. nu s-a mai inteles cu Emil (asa ca o ipoteza – care ar fi fost scoru PNTcd mergand singur in alegeri si avand ca locomotova pe Radu Vasile premier in dunctie si candidat la presedentie? Nu ma refer la sansele de a castiga presedentia – nule sau cam asa ceva – ci la locuri in parlament… Io cred ca si azi PNTcd ar fi fost un partid parlamentar.) A da Ciorbea nu se intelegea cu el!!

 20. Ghita Bizonu' Says:

  Spam ?!

 21. Ghita Bizonu' Says:

  Ce se petrece? Nu apar !!

 22. Ghita Bizonu' Says:

  Spam la greu ?!

 23. Sandi Says:

  Impostorul National !

  ” Exclusiv: Datele de la recensământ sunt clare

  Traian Băsescu a fost de fapt demis în 2012 ”

  http://www.cotidianul.ro/traian-basescu-a-fost-de-fapt-demis-in-2012-217304/

 24. stejarul Says:

  ” „Am văzut şi eu datele finale ale recensământului, mai bine mai târziu decât niciodată. Am fost peste 50% în 29 iulie care am dat «lovitura de stat», cum ar spune unii rămaşi în urmă, dar nu ne mai foloseşte prea mult acum”, a spus Ponta în şedinţa de guvern. ”

  Pai ai cam dat lovitura sub centura USLului si celor 8, 5 milioane de romani cu „dambalua” ioan rus!

  Cum sa nu ne foloseasca? De ce nu il ia la bani marunti kovesi pe ioan rus pentru fals intelectual?

  Jafurile dracu! Afacerile veroase ale lui ioan rus la Cluj depasesc cu mult hotiile oranjgutanilor! JAf la drumul mare…revendicari in fals de cladiri cu chirasi sarmani care decedau subit la cateva zile dupa punerea mafiei lui rus in posesie!
  Criminali jegosi!

 25. Ghita Bizonu' Says:

  Sapm ?!?

 26. Ghita Bizonu' Says:


  De ziua de Americii

  Frantzujii zic ca in dragoste unu intinde obrazu’ si altu’ saruta, Noi stam bine cu sarutatu’
  SUA – de fapt am pupa-O din cap pana in picioare daca Ea ne-ar permite. Da nu oferim destul ca sa ne intinda macar destu mic asa ca ne cam pune papucu pe jugulara …

  Nu credeti ? Ia vedeti aici :

  http://www.ziuaveche.ro/exclusiv-zv/dosare-ultrasecrete-exclusiv-zv/cum-a-schimbat-reagan-macazul-din-cauza-lui-pacepa-video-176400.html/comment-page-1#comment-147380

  Fostul preşedinte american Ronald Reagan a fost atât de impresionat de dezvăluirile şocante făcute de generalul-locotenent Ion Mihai Pacepa – autor al volumului ‘Dezinformarea’ – încât şi-a schimbat politica externă faţă de România, stat comunist cheie pentru SUA, realizând faptul că a fost vorba de o dezinformare care l-a indus în eroare pe predecesorul său Jimmy Carter, relatează sâmbătă WND-TV.

  În realitate, după a declarat Frank Wolf pentru WND, viaţa în România ‘era mai întunecată decât la Moscova‘. Reagan a găsit dezvăluirile făcute de Pacepa atât de fascinante şi de convingătoare încât şi-a schimbat politica faţă de România la numai o zi după ce a primit un exemplar din ‘Orizonturi Roşii’, volum la care s-a referit drept ‘cartea sa de căpătâi în ceea ce priveşte dictatorii’.
  Citind la WND-TV din jurnalul lui Ronald Reagan, Wolf l-a citat pe fostul preşedinte american care reflecta asupra presupusei ‘moderaţii’ a României: ‘Aparent este un fals /…/ şi încălcările drepturilor omului sunt mai grave decât în Uniunea Sovietică’, scria Ronald Reagan în jurnal.

  Ma rog .. Ronnie nu era chiar cel mai “mobilat” presedinte .. Insa nici Wolf asta nu e departe. Nu de alta da Pacepa a defectat in 1978. Datele sale sunt deci pana la aceasta data. Va pot zice ca la Bucuresti era (in 77-79) mult mai multa libertate decat in Moscova. Ma rog la noi erau unii carora nu li se aproba “intregirea” familiei cu varu de gradu 15 din Bestika si de aici motiv de mare sucar. La Brejnev liniste totala – cei cu astfel de idei “intregeau” niste saloane phihiatrice sau vizitau statiuniunile penalclimaterice din Extremu Orient (nu se mai zicea Sibir da’ mai functiona) . Noi ziceam bancuri politice cu Nae si ei radeau politicos la caricaturile oficiale care vizau personaje americane … la ei nimeni nu zicea nimic ca ar dori sa emigreze ca asta e dreptu omului ..
  Insa asta imi aduce aminte ca generalul Jaruzelski, secretar general al PMUP zicea ca omu care lupta cel mai mult ptr integrarea economica a statelor socialiste este Ronald Reagan!! Frumos din partea lui …

  Si mai imi aduc aminte ca Bush batranu’ fost prim Securist al Amerlociei , in vizita prin Bucale a zis ceva ca gubernu’amerlocan spera ca RSR isi va pastra independenta politica chiar daca SUA pune presiuni economice mari .. Gicu Securistu’ era in acel moment viciul lu’ Ronnie .. Deci e ceva cu cantec ..
  In orice caz este sigur – noi doream sa pupam insa EI doreau alte buze si ne tratau nu cu fundu’ (le-am fi pupat si dosu!) ci cu refuz si amendamentu Jackson-Vannick . Si tot atunci a inceput sa se cam agite si lobyul etnic unguresc .. si se pare ca Kadar i-a cam pupat pe portofel … in valoare de 20 mld $$ pe care nu i-au returnat niciodata!!!
  Oricum aplicand cestia cu drepturile omului la emigrare noi am ramas fara evrei si germani inca de prin 1983 iar acu’ suntem acuzati –mai cu si mai fara perdea – ca am fi avut politica antiminoritara desi .. desi.

  Dupa 89 “eroul” (KGB?!) Pacepa a fost la fel de util – Romania nu merita ca era prea rusofila! Asa ca Unchiu Shylock s-a prefacut ca nu observa cum sunt aparate drepturile omului (sovietic siSminov-it) in Transnistria – cu Grindina , T 72 , cazaci si o crucificare (sgt mj Purice din Politia modoveana a fost rastignit fara ca conservatorii crestini ai Americi sa gaseasca motiv macar sa se scarpine in cur!!) insa e clar ca nu ne-au primit in NATO desi ne-au impus un tratat cu Ucraina prin care cosnimteam raptu’ din 1940 ba si “cedarea” Insulei Serpilor !! (cedata in 48 prin proces-verbal secret semnat de Ana Pauker si Eduard Mezincescu fara acceptul guvernului. Mezincescu era cica mare americanofil prin anii 90) , Si nu mai stiu care individ de Potomac ne aia la cap prin 94 ca nu ar trebui sa avem avioane capabile de atac la sol la 1000 km sau rachete (hm atunci nu ar trebui sa ne vanda nici F 16!). Ca ii aia grija de Ocarina se pare…

  Ma rog de peste balta atlantica curg garla indicacatiuni pretioase ca sa nu fim nationalisti si prorusi .. plus acuze ca suntem comunisti si infeuadati Moscoviei asta in timp ce Uncle Shylock nu a avut nimic de obiectat ca un ins scolit la cacademia KGB a devenit de sef al Comitetului pentru informatii al NATO in 2008. Asta ptr ca era ungur : Sandor Laborcz. Nici sfantu erou Pacepa nu a avut nimic de comentat!!

  Si in final apoteotic anu trecut Gordon ne scuipa in obraz. Si ieri un alt amerlocan a zis ceva despre coabitare si ca Ei Becel Basescu, si ca cum sa ne facem constitutia.

  Sa nu mai zic de ambasadorii pe care ni I-au trimis – un poponar (asta asa ca sa ne arate care e valorile cur rect e cretine si conservatoare la lu Heritage Fund ation), un comerciant de usi de garaj si un bisnitar ordinar.

  Ca sa zic asa intre noi si Amerlocia este amor mare. De partea noastra. Si o atitudine du-te-n colo de partea Lor atunci cand nu se poarta precum zice cantecu :

  Cand punguta era plina…mai, mai
  America
  ma tinea de mana
  Mana caii vizitiu, si-ad-o bere bragagiu
  Si-du doua mititele si scaun Americii mele
  I-auzi, i-auzi, i-auzi

  Cand punga era jumate…mai, mai
  America
  ma tinea la spate
  Mana caii vizitiu, si-ad-o bere bragagiu
  Si-du doua mititele si scaun Americii mele
  I-auzi, i-auzi, i-auzi

  Cand punguta este goala…mai, mai
  America
  ma da afara!!!

  Ma rog atitudine “rationala” din partea lor (cam mirosind a peste si a centura) si irationala din poartea noastra.
  Insa as observa ca marile amoruri neinparasite sunt alea care se cam lasa cu ura sau crime pasionale…

 27. raduprajan Says:

  http://ascutirealupteideclasa.wordpress.com/2013/07/04/salutari-din-absurdistan-sau-sapte-motive-pentru-care-referendumul-din-vara-e-perfect-valid-2/ Asta a propos de rezultatele oficiale ale recensamantului din 2011.

 28. mihai444 Says:

  e regretat si de astia http://www.ziaristionline.ro/2013/07/05/fratele-radu-vasile-regretat-de-marea-loja-nationala-a-masoneriei-romane-fondata-la-1880/

 29. mihai444 Says:

  Radule@ o sa ne fie dor de unghiuta ta .Te asteapta arhitectu’ in ”orient” 🙂

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: