SISTEMUL COABITAC ŞI MANEVRELE LUI MAFIOTE

Unii mai fezandaţi pentru manipulare chiar cred că Băsescu i-a trimis lui Cherecheş DNA să-l caute fiindcă s-a pozat lipit de Udrea. Nu cumva, tocmai de-aia s-a lipit Udrea, ca să-l tragă în poză porumbit lângă ea şi să i se trimită DNA, pentru ca mahalaua de presă să stabilească raportul de cauzalitate telenovelist(ic)ă? (Plus pista falsă, adică, doar nu vă închipuiţi că pentru Cherecheş a divorţat Udrea? :P)

De fapt, sunt manevre sistem(at)ice, cu partea lor vizibilă ostentativ, anume, rocada Marga-Buşoi, adică, sacrificarea brutală sau exemplară (de tip mafiot) a subalternilor din PSD şi PNL fiindcă au intervenit în jocurile coabitace, dublată de promovarea convertiţilor la coabitare – să vedeţi cine vine la ICR (ca să băsecurească din partea PSD).

Oribilă manevra lui Ponta cu Bădescu, care declarase că readucerea lui Duţă la CNAS e o acţiune de tip mafiot a lui Băsescu, declaraţie dezavuată de Ponta în stil mafiot. Ca nu cumva să se mai ia cineva de sistem şi de oamenii lui. Omerta. Cinică în consecinţă falsa renunţare a lui Băsescu la Duţă: manevră prin care Ponta să justifice debarcarea lui Bădescu şi înlocuirea lui cu Buşoi, pentru ca şi Marga să fie debarcat de la ICR şi înlocuit cu un securist. Cinică la maximum pasarea responsabilităţii asupra consilierului Păunescu, dar care n-are de ce să fie demis pentru că – nu-i aşa? – se mai întâmplă ca un consilier să semneze pe post de preşedinte al ţării, cum i-a răspuns lui Ionuţ Cristache, reporterul Antenei 3, la Cotroceni, pentru că fix a doua zi un alt consilier prezidenţial, Fota (care i-a blocat cvorumul fraierului de preşedinte interimar) avea să semneze un act de subordonare a securităţii naţionale către securitatea de la Moscova, cu acordul SUA – un fapt nu doar anticonstituţional, ci de-a binelea infracţional, situat în afara oricăror norme de drept internaţional, dar cui îi mai pasă, din moment ce statul însuşi e de aşa natură? Că nu avem puteri în stat, ci vase comunicante în alambicul serviciilor. Şi nu avem instituţii, ci crimă organizată la nivel instituţional. Şi nu avem stat, ci comodat (al cărui contract l-au semnat unii aşa cum se obţineau, în vechime, firmanele şi/sau graţierile).

Deci eu treaba cu primarul Băii Mari căutat de DNA o văd aşa: Cherecheş e ex-PSD şi ex-PNL, deci cui îi pasă dacă e marfă pentru rapoartele MCV? :mrgreen: Nici nouă nu ne pasă, ba chiar nici de justiţie, dar zicem în sinea ficaţilor noştri că se face dreptate, că, adică, aşa-i trebuie lui Cherecheş, că traseiază inelegant, ca să nu zicem, cu bale. Şi aşa-i trebuie, că a lins-o pe Udrea când ea n-avea voie în peisaj, mai precis, în timpul referendumului pentru suspendarea iubitului ei preşedinte. I-a ridicat laude. Deci, să-l salte DNA! Este că manevra e de succes pe cale emoţională? Aşa cum a fost şi cu Năstase, sunt destui care au zis, ce dacă nu sunt probe, merită puşcăria şi pe asta s-a şi bazat actul de condamnare care validează un rechizitoriu fără legătură cu principiile sistemului judiciar; aşa cum se întâmplă şi cu Gigi Becali – oricum, dar să facă pârnaie, la fel şi cu Vântu (căruia de fapt i se face o favoare, că a fost condamnat cu firimituri pentru nimic), asta-i satisfacţia unora, dintre care, unii, chiar de calitate, care pentru ideea lor de dreptate, acceptă să fie sacrificată justiţia – şi din această complicitate „civică” a copt până la refuz buba metastazică în trupul statului de drept, care doar teoretic este de drept. De fapt, România e un stat infracţional de tip mafiot transpartinic şi transnaţional.

Lamentabil e că un om integru ca fostul primar de Baia Mare, Cristian Anghe,l a fost condamnat nevinovat şi a făcut puşcărie ca un borfaş pe vremea guvernului Boc, fiindcă era un primar popular, respectat şi ales în conducerea naţională a PNL. Care PNL l-a lăsat sacrificat ca să se arate că nu intervine în Justiţie. Şi nu intervine. Dar tolerează intervenţiile altora. Şi călcarea în picioare a Justiţiei. Statul de drept mafiot. Că mafia are tot dreptul.

Deci, dragilor, dacă n-aveţi bilet la tribuna oficială, eu zic să staţi la televizor (dacă nu găsiţi ceva cu adevărat bun de făcut). Meciul e aranjat şi arbitrul e jucător declarat.

Nu mă refer la Băsescu, el nu mai contează – şi pentru el nu mai contează decât im(p)unitatea. De-aia, probabil, a şi acceptat Crin Antonescu să fie castrat curat constituţional, a făcut-o preventiv, ca să nu i se atribuie viitoarele porcării ale lui Ponta. Succesorul. Ghinion: tot i se vor atribui. Iar lumea va crede, după precedentul Băsescu, care a făcut mereu totul fără să-i pese de Constituţie.

Faptul că domnul Antonescu a devenit coabitac – pentru a ajunge preşedinte de vitrină – e demonstrat, printre altele, de lejeritatea cu care îşi expediază „nucleul dur” la capitolul „daune colaterale”. Într-un război în care, dacă nu se bate pentru noi, noi de ce ne-am bate pentru el? Doar aşa, ca să ne batem joc de noi? Ca fraieri de serviciu, votanţi din oficiu. Pentru ce?

10 răspunsuri to “SISTEMUL COABITAC ŞI MANEVRELE LUI MAFIOTE”

 1. cmike38 Says:

  Hi,hi, nu mai plange Roxanila dupa partidul PeNaLilor, isi merita soarta. Cum spunea Victor Paul Dobre, in timpul referendumului de suspendare a lui basea, ‘astia-s un grup infractional organizat.

 2. Roxana Iordache Says:

  😆 😆 😆

 3. SISTEMUL COABITAC ŞI MANEVRELE LUI MAFIOTE » Bloogle Says:

  […] Original Blog » […]

 4. Ileana Andersson Says:

  Am si eu o intrebare…faptul ca Basescu nu a semnat acordul ala facut cu rusul ci a lasat asta in seama consilierului prezidential, sa fie cumva semnul ca printre ce s-a convenit sa fie si lucruri nu tocmai cusher? Lucruri care aflate mai tarziu sa il aduca in fata justiei? Banditii si tradatorii sunt deobicei foarte atenti sa nu lase urme cafe sa-i acuze si sa-i inculpe mai tarziu.

 5. olimpiu65 Says:

  daca baietasii astia folositi drept pioni de sistem ar fi doar mafioti prapadul nu ar fi atat de mare pe cat este din cauza prostiei! nu trece o zi fara sa sara vreunul ca proasta din cada! deunazi tov Dragnea anunta ritos ca, capitalele regionale vor fi alese in functie de ,,cea mai mare functionalitate””! WTF????
  asa ca mici manevre de doi bani carora le cad victime intelectuali si profesionisti de buna credinta nu mai fac nici macar rating!!
  Hypnos ieri dupa ce a ,,remarcat” partile bune ale coabitarii s-a jurat ca toata ,,cestiunea” cu Marga nu a fost troc politic pt ca Marga nu fusese numit politic si nu era acolo sprijinit de PNL…adica Q.E.D.!!!
  daca ieri am vazut pe sarite pt ca incep sa-l detest pe adventist, azi ma voi uita la Rares Bogdan, poate scoate mai multe perle de la Hypnos!!!

 6. razvancoltea Says:

  Tot circul care se petrece sub ochii nostrii incepand din noaptea semnarii „pactului coabitacilor” incepe sa capete un sens.De fapt sensul incepuse a se contura mai demult, in perioada cand urmaream cu stupoare cum cel pe care n-au dat un scuipat timp de opt ani brusc a devenit un reper al democratiei si statului de drept si trebuie aparat cu orice risc.Riscul de a se face de rahat, macar in ochii romanilor, a unor personalitati foarte importante.O mentionez numai pe Angelika ce a crezut pe cuvant hahalera nationala ca nu permite constitutia o procedura de demitere. Iacata ca am aflat ca detinem resurse foarte importante de gaze de sist .Iacata ca , minunata coincidenta, ajung in acelasi timp doi factori foarte importanti ai spionajului marilor puteri simultan cu sutuirea naivului Marga.Se pare ca ne este harazit ceva, nu se stie inca ce cu exactitate.Daca e ceea ce ma gandesc eu(adept al teoriei conspiratiei) atunci faptul ca Antonescu pare ca adera la pactul coabitacilor, ca varanu’ a carmit-o, ca nevolnicii ministrii liberali or sa fie goniti cu suturi, devin simple amanunte lipsite de importanta.

 7. Jan Pantelimon Says:

  Profesorul meu de fizica din liceu (am reusit performanta ) m-a testat nespecific. Adica mi-a cerut sa traduc popular rotatia unui parametru intr-o incinta . Dupa lungi ezitari am zis ca e echivalentul expresiei poporane te-n varti ca un coi intr-o caldare . CA se agita braunian in hardaul securist pentru o iluzie nespecifica varstei politice . . Sustnatorii neconditionati sunt debusolati si dedecimati de baseala .

 8. ioprotestatarul Says:

  „INVENTIA” ce ar putea revolutiona omenirea si aduce lui dottore Duicu premiul Nobel pentru „economie”.

  http://romani-in-lanturi.blogspot.ro/2013/06/adrian-duicu-viitor-laureat-al.html

 9. stejarul Says:

  Gadea a demonstrat aseara ca invatamantul e la pamant! Sefa de promotie stoarfa de cartier da lectii de underage sex…. „daca vrea sa faca, sa faca… sa aiba o relatie deschisa”… adica cracanata!

 10. Un simpatizant poate neautentic Says:

  http://bindiribli.ro/2013/06/20/romanii-accepta-usor-orice-ticalosie-daca-e-teoretizata/

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: