DOMNU’ CU MARILE PROIECTE? MOARE LUMEA!

Chiar dacă te enervează uneori, n-ai cum să nu-l simpatizezi pe Dan Şova. Fiindcă e simpatic. Deci, sincer, aş prefera (să am motive) să-l evidenţiez.

Dar e revoltător modul în care se grozăveşte cu „marile proiecte” – cu şi fără ghilimele – în timp ce lasă baltă proiectele imperative pentru viaţa oamenilor, pentru însăşi existenţa noastră normală ca popor.

Avem nevoie în mod cert de autostrăzi şi de concretizarea altor proiecte grandioase (pentru noi, pentru alţii ele fiind deja o banalitate – şi mă refer nu la cei care n-au fost fracturaţi de comunism, ci la alte ţări foste comuniste, care în 23 de ani şi-au cunoscut interesele dezvoltării).

Cred că ştiţi la ce mă refer, adică, repetabilele inundaţii. Şi repetabilele înzăpeziri – că vara-i ici şi iarna, din păcate, incredibil de aproape (mereu verile trec prea repede şi în general, timpul care parcă s-a comprimat).

Uneori, cele două fenomene sunt legate, adică, după ce se dezgheaţă, au loc inundaţii.

Dar la noi se produc asemenea catastrofe de multe ori vara, după furtuni tot mai atipice pentru România (şi să vedeţi schimbare distrugătoare după experimentele Chevron, Gold Crap, CoproMin şi altele asemenea).

Catastrofele se produceau şi după intemperii „clasice”. Cauzele se ştiu: despăduriri sălbatice, proaste amplasamente şi incapacitate a autorităţilor privind gândirea strategică şi mai ales, acţiunea coordonată, concertată, constructivă pe termen lung.

Chiar aş fi vrut ca Dan Şova să fie capabil de un proiect de dezvolare. Dar cum să vorbeşti de dezvoltare, când nu eşti în stare să asiguri existenţa normală a oamenilor, chiar supravieţuirea lor?

E distrugător să vezi oamenii după şuvoaiele care le-au luat tot. Totul, tot ce clădiseră o viaţă. Şi toate vietăţile. Şi bine că de data asta n-au murit şi oameni, ca în alte dăţi. Şi mă rog  să nu se întâmple, pentru că toată vara se anunţă capricioasă. Şi suntem la mila lui Dumnezeu.

Şi staţi să vedeţi, că, după puhoaie, urmează seceta, dar asta-i căprăria lui Daniel Constantin – însă nu poate fără susţinere inter-ministerială. Revin mai încolo pe această temă.

Deci, în fiecare an se repetă nenorocirea cu apele. Singura diferenţă – foarte importantă, evident – e modul în care se mobilizează guvernanţii pentru că, într-adevăr, celula de criză de la Guvern funcţionează nu doar teoretic. Ci şi – pe cât posibil – preventiv. Dar doar în sensul că oamenii sunt preveniţi. Mai mult ce poţi să faci, din moment ce ar fi nevoie de – într-adevăr – un mare proiect naţional?! De aşa natură încât prevenţia să însemne pe cât posibil prevenirea catastrofelor, nu doar avertizarea asupra lor. E treaba ministrului Şova. Una extrem de grea. Dar prioritară. Pentru că e vorba de viaţa oamenilor, şi a celorlalte vietăţi, şi de starea unor regiuni (apropo de regionalizare, unele sunt predispuse la dezastru), a mediului şi în general, a ţării. Măcar din motivul cinic sau doar realist că mult mai mult costă să repari (în condiţiile în care se produce şi ireparabilul), decât să previi. Şi trebuie cap pentru a preveni limitarea consecinţelor unor catastrofe naturale (ele se produc aproape pretutindeni, dar reacţia autorităţilor şi a comunităţilor e diferită, uneori, chiar radical diferită şi definitorie pentru nivelul de dezvoltare).

România e ţara cârpelilor. Ecuaţia parandărăturilor. Fibra morală a naţiunii e grav avariată.

Revenind, după puhoaie, se anunţă o perioadă de vară secetoasă. Un mare proiect pentru Şova, unul la fel de prioritar ca şi strategia pentru prevenirea şi limitarea (consecinţelor) inundaţiilor este şi cel privind refacerea sistemului naţional de irigaţii, ceea ce ar antrena un sistem de asociere eficientă în domeniul agricol (o condiţie fiind şi rezolvarea, măcar după 23 de ani, a tuturor litigiilor privind refacerea dreptului de proprietate, dar ăsta-i un alt mare proiect naţional pe care Ponta l-a expediat prin angajarea unei nelegiuiri). Nu prin măsuri represive, ci prin stimulare se construieşte dezvoltarea. Şi pe lângă măsuri stimulative, ar fi stimulativă pedepsirea judiciară a mafiei cârpacilor. Aiurea, că mafioţii – este egal, criminalii organizaţi – sunt peste tot, controlează sistemul judiciar. 👿

Sigur, catastrofele sunt perfecte pentru importatorii de produse agricole. De ce să-i deranjeze cineva? Ce dacă creşte preţul produselor alimentare? Ce dacă vedem pe tarabe produse străine artificiale, proaste şi scumpe? De ce să nu-i lăsăm pe mafioţi să-şi umfle burţile pe seama prostiei sau cel puţin, a pasivităţii noastre?

Iar Dan Şova, în loc să-şi vadă de treabă, iese uneori pe sticlă ca să justifice injustificabilul, recte, „coabitarea” şi tot ce implică ea (ca o plagă putridă şi suprainfectată). Are atâta treabă încât clămpăneala avocăţească de tip politicianist ar fi ultima lui preocupare.

E revoltătoare indolenţa ministrului Dan Şova, în condiţiile în care încă de iarna trecută s-a tot dezbătut problema inexistenţei „parazăpezilor”, fără ca dezbaterea (şi ea, haotică) să ducă la transformarea problemei în prioritate guvernamentală.

Nu costă mult, se construiesc repede şi se pot monta securizat, de aşa natură încât să cadă pretextul că se fură, deci, mai bine să nu le mai montăm. 👿 Şi se lucrează vara, pentru la iarnă.

Dar instalarea sistematică de parazăpezi ar fi catastrofală pentru mafia jafurilor de tot felul. Le-ar da o lovitură aproape la fel de mare  ca şi construirea de autostrăzi sau ca repararea cap-coadă şi pe termen lung a unor drumuri, şosele, trotuare, etc.

Şova e doar un alt ministru al cârpelilor dacă nu concretizează mari proiecte vitale pentru micile comunităţi – şi pentru marile comunităţi. Printre altele, rămâne un mic proiectant al marilor fantasmagorii, dacă nu previne înzăpezirile de la iarnă – măcar înzăpezirea drumurilor, pe cât posibil, a tuturor, pentru asta fiind foarte simplu de proiectat un plan de acţiune cu toate autorităţile locale şi de alocare a unor sume din rezerva primului-ministru pentru instalarea de parazăpezi.

Repet, costă puţin. Beneficiile pe termen lung sunt infinit mai mari decât costurile. Şi e preferabil, fiind economic, să aloci din rezerva primului-ministru pentru prevenţie, în loc de limitarea efectelor catastrofelor previzibile (şi în lanţ, că dacă, de exemplu, un cârnat de tir-uri se blochează în zăpadă, se dă peste cap o întreagă orizontală comercială, dacă suntem cinici şi nu ne gândim şi la bieţii oameni îngropaţi de vii sub zăpadă sau fără acces la cele necesare supravieţuirii).

E inadmisibil să ştii că urmează catastrofe previzibile şi să nu le previi. Asta e complicitate la crimă (anti)naţională. Sau chiar crimă cu premeditare. Simpla indolenţă poate fi criminală, iar asociată cu interese meschine e letală.

Ponta măcăne mediatic în partea publicitară a şedinţelor de guvern tot felul pe populisme şi alte diversiuni propagandistice, în loc să se ocupe de ŢARA REALĂ. De fapt, preocuparea lui constă exclusiv în propria imagine carieristă, adică, propaganda personală şi satisfacerea intereselor oneroase ale distrugătorilor României, din ţară şi transnaţionali.

Deci, Dănuţ Şova, dacă nu e cu mafia, să bage mare cu proiectele vitale! Dacă nu îl preocupă cele semnalate înseamnă că e îmbârligat. Sau nu-l lasă coabitarea să deranjeze viesparul. Dacă ar fi aşa, n-ar avea alternativă onorabilă: decât demisia! De mână cu Dragnea.

Anunțuri

18 răspunsuri to “DOMNU’ CU MARILE PROIECTE? MOARE LUMEA!”

 1. DOMNU’ CU MARILE PROIECTE? MOARE LUMEA! » Bloogle Says:

  […] Original Blog » […]

 2. stejarul Says:

  La orice exista solutii, doar sa le cauti:

  „Dar doar în sensul că oamenii sunt preveniţi. Mai mult ce poţi să faci, din moment ce ar fi nevoie de – într-adevăr – un mare proiect naţional?!”

  Evacuari prompte oameni animale, cu ajutorul armatei.

  „E revoltătoare indolenţa ministrului Dan Şova, în condiţiile în care încă de iarna trecută s-a tot dezbătut problema inexistenţei “parazăpezilor”, fără ca dezbaterea (şi ea, haotică) să ducă la transformarea problemei în prioritate guvernamentală.

  Nu costă mult, se construiesc repede şi se pot monta securizat, de aşa natură încât să cadă pretextul că se fură, deci, mai bine să nu le mai montăm”

  Furtul parazapezilor sa fie incadrat juridic la atentat la siguranta nationala si pedepse grele ticalosilor.

  Multe pot face dar daca capul lor e doar cum sa fure si sa isi anihileze criticii, normal ca solutia lor la probleme e invariabilul ridicat din umeri.

 3. mariusnyc Says:

  Sova, marile proiecte si american dream , just a fuckin’ dream ;-))

 4. mgabim2009 Says:

  Dear Rox, iti place nu-ti place, dar Ponta are dreptate: nu poti sa ai si 16% tax si proiecte de infrastructura si asistenta sociala ca in Germania unde taxele sint 45%.
  Eu cred ca taxa plafonata la 16% nu este productiva. Romania desi are taxa cea mai mica este INCA tara cu evaziunea fiscala cea mai mare. Asa ca nu vad nici un beneficiu

 5. stejarul Says:

  @mgabim

  Daca in Romania aduni toate taxele , deci 16% cota unica, TVA 24% , sanatate cat o mai fi si aia, sigur depasesti taxele din Germania.

  Am evitat pana acum sa fac comparatie cu Canada. Suferiti destul acolo si degetul pe rana nu am vrut sa il apas dar acuma simt nevoia sa-i dau peste nas pontacului!

  In Canada taxa la alimentele de baza e ZERO la suta!!!
  Adica, la zahar, ulei, paine, cafea, carne, carnati, salam, sunca, fructe, vegetale, orez, malai, faina, deci cam tot ce nu e ready to eat , taxa e zero.
  Se platesc taxe la detergenti, hartie igienica, haine, servetele, sampon, pasta de dinti, fast food. Taxa e de 13%.

  pontacu nu face decat sa adauge cat mai multe taxe iar nivelul de trai scade tot mai mult Ce face cu banii?
  In Romania taxele sunt imense. Unde merg banii????????

 6. stejarul Says:

  Tupeu de javra! pontacu e acum agitat sa afle cine a divulgat presei contractul RDS-Dragomir!
  Agitatu’ naibi!!!
  Nici un pic de mea culpa pentru numirea lui covesi la DNA… nimic, nimic!
  Oare unde o fi invatat tupeul asta colosal? In „parcurile elea frumoase din Paris”?

 7. Radu Humor Says:

  @ Stejarul
  Eu de când tot spun că TVAul pe produse alimentare este criminal, mai ales că deşi peste tot el este recuperat de firme ( cele mai mari afaceri se fac din aceste recuperări-hoţii ordinare), de consumatorii individuali nu poate fi recuperat în nici un fel !
  Dar dacă suntem dobitoci ne merităm soarta !

 8. Ghita Bizonu' Says:

  Imi pare cu regret da cestia cu inunDacia nu i-a reusit nici lu Ceasca! Dupa inundatia ai babana din (parca) 70 s-a rtat „interesat” de problema. Adica sedinta in CPEX, Consiliu de Stat sa faca „prioritate nationala”. Apoi ma rog sarcini trasate – cine face proiecte, cine le executa , finatarea , trecera in planu cincinal…. adica te lua mam lu procest verbal si dadeai cu subsemnatu sunt doar imbecil si fudul nu hot si sabotor dac nu saea faceu digurile . Sau daca digu nu era proiectat corect si ap trecea peste el ..
  Si totusi prin 75 era sa inebuneasca Nae de turbare „Baaaaaa!!!! Mi-ati garantat ca ici si aici nici potopu lu Noe nu ” (cativa u fots mziliti. Mira-m-as ca vreo 2 dintre maziliti sa nu fie azi „dizidenti” si „persecutati”)

  Asa ca daca vreemea mainii de otel in manusa de otel crom-vanadiu eu s-a putut .. azi cand tara s-a dobitocit si s-a salbaticit .. Ca cica libertate. Parazapezile dispar in 3 zile frumoase (inainte mai erau „uitate” cu anii si nimeni nu le gasea alta „utilitate”) Diversi dobitoci e liberi sa construoasca in lunca iunundabila .. Si apoi reconstruiesc exact in acelasi loc!!

  Iar Sova ?!? Nu stiu ce gasesti simpatic la asta …de gustibus plus ca io nu-s dama. Da sigur ai pretentii prea mari de la el .. nu il duce capu!!!
  Vine valu imi calu’ soacra -i bine ancorata!

 9. mariusnyc Says:

  @gabim, ori esti prostuta, ori ne iei la mistoace, mai lasa-ne ca ne-ai zapacit de creier cu bombele tale macrobiologice de la Illinois ,statul care a dat Americii cel mai de cacat si imbecil presedinte…

 10. De ce vrea PNL ca presedintele Romaniei sa fie seful statului???!!! Cum comentati? | Hai ca se poate! Says:

  […] Care este membru PNL care a facut acesta propunere si de ce? […]

 11. razvancoltea Says:

  Sova este la fel de penibil in functia de ministru precum toti colegii lui de guvern care de mai bine de un an nu sunt in stare de nimic exceptand prezentele interminabile pe sticla.Chiar si denumirea de „mari proiecte” este hilara in felul ei.Care mari proiecte? A fost prezentat vreunul realist pana in ziua de azi? Parca infantilul nostru premier se jura ca nu va mai candida in situatia in care nu o sa fie finalizata autostrada Bucuresti -Brasov. Probabil inaintea alegerilor parlamentare din 2016 o sa se infiga-n papusoi un tarus si o sa ne explice ca am fost noi tampiti si n-am inteles bine.

 12. olimpiu65 Says:

  nu cu multa vreme in urma s-a dat pe diferite canale informatia cu privire la solvabilitatea unor unitati administartive(am dat-o si eu…fara modestie!!). au iesit repede doi tovarasi Chitoiu si Voinea sa infirme , sa dea alta viziune de interpretare a cifrelor. incet , incet comune si orase vor incepe sa ceara insolventa. spiritul liberal impune o noua politica financiara corelata cu o reforma administrativa care sa reduca drastic scurgerea banilor publici in gaurile negre ale imbecililor de asa zisi edili, baroni locali, …etc!!!
  cum un muzeograf poreclit Hypnos pt somnul prelungit antiliberal, nu vede in stanga sau in dreapta unica lui grija fiind presedentia,nu genereaza o minima speranta vom astepta trezirea unei mase critice din PNL pt ca actiunile gen Chiliman sunt gretzoase…. nu avem ce discuta cu Unguent si alti basisti!!!

 13. ALM Says:

  Ştiţi ceva despre „chestia” asta:

  Viziunea PNL privind revizuirea Constituției

  V. Reformarea sistemului autorităților publice
  ·Asigurarea echilibrului instituțional, prin delimitarea clară a atribuțiilor Președintelui, respectiv Guvernului.
  ·Președintele este șeful statului, ales direct de către cetățenii români cu drept de vot.
  …?
  E pe bune, sau este „opera” unui hacker?

  http://www.pnl.ro/stiri/viziunea-pnl-privind-revizuirea-constitu-iei-parlament-bicameral-asigurarea-echilibrului-institu-ional-intarirea-independen-ei-puterii-judecatore-ti&page=1

 14. Radu Humor Says:

  In ritmul acesta, homosexulitatea va deveni obligatorie! Biserica face apel sa ne trezim!

  Posted in casatorii intre homosexuali, HOMOSEXUALITATE by saccsiv on iunie 8, 2013
  Preiau articolul: Cravata va fi obligatorie prin lege. Apoi se va preface-n ştreang

  Dacă se va ajunge acolo încât proiectul viitoarei Constituţii va conţine elemente contrare învăţăturii creştine, ne vom pronunţa public împotrivă şi vom boicota referendumul. Vom vedea atunci ce ecou va avea în inimile credincioşilor îndemnul care ar veni, firesc, din partea Bisericii, de a nu valida păcatul şi fărădelegea, chiar şi ambalate, tentant sau presant, în folia albastră cu steluţe aurii.

  Trăim momentele cele mai cumplite de după 1989, dar puţini sunt conştienţi de acest lucru. Nimic din ceea ce s-a petrecut până acum nu se poate compara cu ceea ce va urma. Evident, vizez aici planul vieţii duhovniceşti, dar nu numai. Viaţa fiecăruia dintre noi va fi afectată într-un mod pe care nu ni-l putem imagina acum. Va veni aşa o furtună, încât cu mare greutate vom mai găsi un loc unde să ne ascundem. O persecuţie atât de subtilă şi de “corectă politic” cum n-a cunoscut istoria omenirii. Câţi vor avea tărie de a căuta scăpare la Dumnezeu? Câţi se vor ridica, cu verticalitate, alegând mai bine moartea (poate nu întotdeauna una fizică, dar cu siguranţă una în plan social), decât să se plece în faţa voinţei tiranice a unei dictaturi instaurată, în mod paradoxal, în numele unei libertăţi absolute?

  Nu am fost niciodată o fire care să mă sperii uşor de perspectiva vremurilor de pe urmă. Nu am marşat niciodată la o serie de isterii apocaliptice, care mai degrabă tulburau sufletele credincioşilor, decât le apropiau de Dumnezeu. M-am uitat cu multă milă la cei care lovesc în mod programat, cu toate mijloacele posibile, mai ales în plan mediatic, în Biserica cea pe care “nici porţile iadului nu o pot birui”. Dar ceva s-a schimbat în ultima vreme. Ceva care mă face să-mi încordez şi mai mult inima la rugăciune. Să veghez şi mai mult la cele din mine şi din jurul meu. Să mă rog Domnului şi mai insistent să-mi dăruiască discernământ şi trezvie. Să mă înarmez cu tot ceea ce pot eu primi de la Duhul Sfânt, aşa, chiar şi pe măsura neputincioasei mele vieţi. E momentul în care e nevoie să spunem răspicat cu cine mergem mai departe. Să alegem!…

  Gândurile de mai sus sunt generate de o serie de evenimente din ultima vreme care sunt semne clare ale începutului, în ţara noastră, a unei noi epoci. Între aceste semne sunt şi cele care au ca subiect de discuţie problema homosexualităţii. Faptul că există persoane cu un comportament sexual deviant (că-s gay, zoofili, necrofili, pedofili etc.) nu e de natură să stârnească într-un suflet de creştin decât o imensă milă. Dacă Îl iubeşti pe Hristos, nu poţi să nu-i iubeşti şi pe cei pe care El îi iubeşte cu iubire nesfârşită. Iar Domnul Îi iubeşte nesmintit pe toţi oamenii, indiferent de starea lor morală. Toţi suntem ai Lui, iar El nu caută niciodată “moartea păcătosului, ci să se întoarcă şi să fie viu”. Din punctul acesta de vedere, un creştin nu poate fi niciodată homofob, aşa cum nu poate fi xenofob,antisemit, rasist şamd. În sensul că nu ar putea să urască vreodată o persoană – fie ea cu orientare sexuală deviantă, de altă naţionalitate, de seminţie evreiască, de altă rasă decât dânsul şamd. Dar niciodată în România nu s-a mai încercat ceea ce se încearcă (şi s-a reuşit, parţial) acum: să se obţină aceleaşi drepturi pentru păcatul în sine, ca şi pentru persoana care săvârşeşte păcatul. E firesc să te îngrijeşti ca aproapele tău să nu fie dispreţuit sau discriminat pentru neputinţa pe care o poartă (fie el un handicap fizic sau unul sufletesc). Cu totul altceva este să legiferezi păcatul ca normalitate (spre exemplu, avortul e crimă, chiar dacă o alintă unii cu mai “nevinovata” expresie “întrerupere de sarcină”). E strigător la cer să impui unei majorităţi să accepte comportamente şi practici contrare firii umane, fire creată de Dumnezeu nu de “mama natură”.

  S-a început cu dezincriminarea homosexualităţii în codul penal. A fost considerat un pas firesc. Apoi homosexualii au început să prindă curaj şi au trecut la expuneri publice (e al zecelea an în care mărşăluiesc pe străzi spre a arăta lumii ce înseamnă “mândria” de a fi gay). Iarăşi s-a ridicat din umeri. “Ei, şi? Se dau şi ei în spectacol, nu sunt decât nişte caraghioşi, cine-i bagă în seamă?” Au ajuns să aibă influenţă, cel mai adesea pe o linie care vine din exteriorul ţării, în mediul politic. Au căpătat curaj să propună (şi să se accepte, deocamdată) ca în viitoarea Constituţie să se consfinţească faptul că nimeni nu poate fi discriminat pe motiv de orientare (corect ar fi fost – dezorientare) sexuală. Iarăşi s-au auzit voci în agora care au declarat că e un pas firesc. “Ce dacă trecem şi în Constituţie ceva ce oricum există în legislaţie?” Numai că nu toţi şi-au pierdut luciditatea şi abilitatea de a vedea în perspectivă lucrurile. Şi a venit imediat semnalul de alarmă: atenţie, o astfel de modificare a Constituţiei va da dreptul, ulterior, homosexualilor, nu doar să se căsătorească, ci şi să adopte copii (mulţumim lui Remus Cernea că s-a grăbit să confirme faptul că acesta este sensul modificării articolului 4). Aşa s-a făcut că, pas cu pas, s-a tot pus presiune pe societatea românească spre a accepta nu pe homosexuali, cihomosexualitatea ca atare drept o stare de normalitate.

  “Tu ai fi vrut să creşti într-o familie de homosexuali?”

  Zilele şi lunile următoare vor fi decisive pentru viitorul acestei ţări. Pentru că atunci când ataci fiinţa familiei, nu se poate să mai reziste multă vreme nici ţara. Dacă nu vor reuşi acum, cu siguranţă în viitorul apropiat vor încerca, pe canale politice, să schimbe legislaţia astfel încât şi homosexualii să poată fi o “familie”. Iar cel mai grav lucru va fi că vor exista copii nevinovaţi care vor fi adoptaţi şi crescuţi într-un astfel de climat. La acest “interes superior al copilului” se gândeşte cineva? Cât de uşor ne este să spunem: “Care-i problema, lasă-i domnule, să aibă şi ei o oarecare onorabilitate, să crească şi ei un copil!” Întrebarea corectă este: “Tu ai fi vrut să creşti într-o familie de homosexuali?” Sau: “Ce ai dori pentru viitorii tăi nepoţi: să fie crescuţi de mamă şi tată sau de doi bărbaţi, respectiv de două femei?” Toată psihologia arată că, pentru a creşte cât mai echilibrat, un copil are nevoie şi de mamă şi de tată. Dar ce mai contează ce spun specialiştii, mai important e să dăm voie unor suflete bolnave să se joace de-a mama şi de-a tata. Dintotdeauna a fost mai comod pentru un om să-şi justifice o patimă, decât să lupte pentru a se vindeca. De câte ori nu auzi câte un beţiv spunând: “Ce dacă mai beau şi eu? Toată lumea bea!”…

  Legat de acest aspect, găsim în Evanghelie un cuvânt al Domnului care zice, arătând spre un prunc pe care “l-a pus în mijlocul lor”: “Cine va primi un prunc ca acesta în numele Meu, pe Mine Mă primeşte. Iar cine va sminti pe unul dintr-aceştia mici care cred în Mine, mai bine i-ar fi lui să i se atârne de gât o piatră de moară şi să fie afundat în adâncul mării. Vai lumii, din pricina smintelilor! Că smintelile trebuie să vină, dar vai omului aceluia prin care vine sminteala”(Matei 18, 5-7). Sunt unii, mai ales dintre cei pe care i-am votat, prin care vor veni, acum sau mai târziu, aceste sminteli. Va trebui să-i monitorizăm cu atenţie şi să veghem ca măcar pe viitor să nu mai primească votul nostru. Iar dacă se va ajunge acolo încât proiectul viitoarei Constituţii va conţine elemente contrare învăţăturii creştine, ne vom pronunţa public împotrivă şi vom boicota referendumul. Vom vedea atunci ce ecou va avea în inimile credincioşilor îndemnul care ar veni, firesc, din partea Bisericii, de a nu valida păcatul şi fărădelegea, chiar şi ambalate, tentant sau presant, în folia albastră cu steluţe aurii.

  Părintele Rafail Noica descrie într-un mod extrem de plastic aceste vremuri pe care le trăim, spunând că “este ca şi cum stai ferm cu picioarele pe ceva solid, pe scânduri solide şi cineva-ţi pune o cravată pe după gât, cade scândura de sub tine şi te trezeşti că ăsta-i un ştreang… Iertaţi-mă, dar asta este ce vrea să facă vicleanul cu noi.” Da, astăzi singura problemă a celor care deţin puterea este cum să ne uniformizeze, culmea!, sub pretextul că se doreşte o mai deplină acceptare adiversităţii. Dar cel fel de diversitatea e aceasta, în care eu sunt obligat să tac şi să accept lucruri în care nu cred? Ideea “corectitudinii politice” nu este ca fiecare să aibă dreptul de a se îmbrăca aşa cum doreşte, ci ca toţi să poarte, vrând-nevrând, cravată, având însă nemaipomenita, extraordinara libertate de a ne alege ce fel de cravată vrem. Explicaţia pentru o astfel de strategie nu e greu de găsit. Se impune ceva ce poate deveni, oricând, un mijloc de constrângere. Cu alte cuvinte, eleganta şi rafinata cravată, întoarsă la spate, va deveni un hăţ care, în caz că vrei să scapi, să te eliberezi, se transformă lesne în ştreang.

  Există în folclorul de azi o glumă cam amară, dar care tinde să capete nuanţe profetice. Se relatează că un bătrân s-ar fi prezentat la ambasada unei ţări de prin vechea URSS, cerând azil politic. Mirat, funcţionarul de acolo îl întreabă: “Bine, dar de ce să plecaţi acum din România, ţară integrată în UE, cu atâta libertate?” Iar bătrânul i-ar fi prezentat următorul raţionament: “Pe vremea comuniştilor, dacă erai homosexual, te închideau. Imediat după 1990, li s-a dat voie să facă ce vor în patul lor, fără a-i mai pedepsi. Apoi au început să le dea dreptul de a se manifesta şi în public. Acum vor să le dea şi dreptul de a se căsători. Eu aş pleca acum, cât încă mai pot, pentru că, în ritmul ăsta, în curând homosexualitatea va fi obligatorie.”
  http://saccsiv.wordpress.com/2013/06/08/in-ritmul-acesta-homosexulitatea-va-deveni-obligatorie-biserica-face-apel-sa-ne-trezim/

 15. Radu Humor Says:

  Ruşine !
  Au fost de câteva ori mai mulţi homleşi decât oameni normali în stradă !
  Ca să nu mai vorbim de cei cu spirala lui Bivolaru, degustătorii de urină :mrgreen:

  Bertrand Russell din 1953:

  “Cred ca subiectul cel mai important (politic) este psihologia maselor… Vom arata ca familia împiedica dezvoltarea individului… Desi acestea vor fi studiate în sistemul de educatie, ele vor fi aservite obiectivelor clasei guvernante… Populatia nu va cunoaste felul în care i se inoculeaza convingerile. Când tehnica se va fi perfectat, fiecare guvern care a educat generatii de oameni în acest fel va putea sa controleze întreaga populatie în mod eficient si sigur, fara a fi nevoie de armate sau politie… Propaganda educationala, cu ajutorul guvernului, va putea sa obtina rezultate într-o singura generatie.

  Exista însa doua puternice forte care se opun unei astfel de politici: una este religia, iar cealalta este patriotismul… O societate stiintifica nu poate fi stabila decât sub conducerea unui guvern mondial.“

 16. stejarul Says:

  stejarul spune:
  joi 2 mai 2013 la 3:11:09 pm

  Deja euro a inceput sa creasca. Sa vedem ce aduce ziua de dupa Pasti? La cat sare euro? Itzarescu nu mai are bani sa tina leul in control
  ==================================================

  Azi euro a ajuns la 4.55RON de la 4,30 RON cat era in 2 mai!

  Am nimerit-o!
  Ma roade sa spun ca va ajunge la 6 RON in maxim doua luni dar nu o fac pentru ca ar fi o afirmatie hazardata.

  Pot spune totusi ca va urca mai sus de prognozatul maxim 4,6 RON. Guvernarea haotica a carlanului si hotiile au bagat economia in haos. In loc sa stimuleze privatii si sa controleze bine plata taxelor, guvernul ponta saboteaza marsav orice mica afacere.
  Impozitul forfetaro-imbecil, sabotarea „reclama sufletul comertului” si multe altele, reduc drastic veniturile la buget.
  Parlamentarii cat frunza cata iarba cu chef de calatorii exotice jupoaie bugetul, hotiile clanului pontac si a celor neschimbatii din functii de pe vremea lui iliescu… secatuiesc orice mai ramasese dupa „ospatul” oranjgutanilor…. iar pe ponta tot ce il mai „agita” e cum sa puna pumnul in gura presei si casatoriile homosexuale!

  „Mahalaua inepta” ramane solutia betiei de putere! Se va intampla. Vor iesi oamenii in strada si acum nu mai e nimic sa ii linisteasca.
  Vor cere demisia lui ponta si nu vor avera nimic de pus in loc! Asta e de speriat. pontacu ,coabitantu dracului , a impins tara in anarhie!

  E timpul ca cineva sa plateasca asumarea raspunderii pentru o catastrofa. Cu capul!Jos ponta! Jos jigodia tradatoare!

 17. mgabim2009 Says:

  @mariusnyc ca orice frustrat, injuraturi si schimbat subiectul.

 18. albert.florentin Says:

  Daca au zis guvernanti nostri sa nu ne facem probleme cu Dunarea, sigur vor fi mari probleme!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: