PONTA VREA SĂ LEGIFEREZE POLIŢIA POLITICĂ PRIN CONSTITUŢIE ŞI MARIAJUL HOMOSEXUAL

Ponta e la întâlnire cu Crin ca să-l tragă de petale, pentru că ieri Comisia pentru revizuirea Constituţiei a adoptat amendamentul Bisericii Ortodoxe Române, privind „apărarea familiei naturale şi tradiţionale”, după cum urmează:

„Familia, elementul natural şi fundamental al existenţei şi dezvoltării  societăţii, se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor şi beneficiază de sprijin şi ocrotire din partea statului şi a societăţii”.

Chestia-asta nu-i place lui Ponta şi nu-i convine, fiindcă-l pune rău cu anumite părţi componente ale UE. Şi crezuse că a rezolvat, printr-o chichiţă, legiferarea mariajului homosexual, anume, pe calea amendamentului la articolul 4 alin. (2) din Constituţia României în vigoare, prin care este interzisă discriminarea, inclusiv pe crieteriile de „culoare, orientare sexuală sau trăsătură genetică”. Trimitere transparentă la o lege după modelul Hollande.

Crin şi Patriarhia au neutralizat şmecheria, prin prevederea clară că familia se întemeiază pe căsătorie ca instituţie între un bărbat şi o femeie, definită în amendamentul BOR în modul cel mai liberal cu putinţă, după cum aţi văzut mai sus.

Totodată, Ponta ţine morţiş să legifereze poliţia politică, republica procurorilor represivi, pe cale constituţională.

Adică, Ponta vrea ca procurorul să aibă drept de a-şi da mandat de urmărire informativă pe termen nedefinit, spre nelimitat. Şi să pună judecătorul în faţa faptului împlinit. Ca în justiţia stalinistă.

Evident că liberalii se opun categoric.

Aici nu-i vorba de o dispută, ci de o incompatibilitate funciară.

Deci, mai bine s-ar lăsa de jocul de-a revizuirea Constituţiei. S-o revizuiască, primesc, după ce va fi Crin Antonescu preşedinte. 🙂 Şi atunci preşedintele Comisiei să fie Călin Tăriceanu, care să propună revenirea la monarhie. 😛

38 răspunsuri to “PONTA VREA SĂ LEGIFEREZE POLIŢIA POLITICĂ PRIN CONSTITUŢIE ŞI MARIAJUL HOMOSEXUAL”

 1. Anca Says:

  Pentru ca mi-e lene sa scriu de 3242346457 acelasi lucru, reiau cateva idei pe care le-am scris pe Feisbuc 🙂 :

  O chestiune de meditatie pentru istericii care mor de grija casatoriilor gay: daca am accepta casatoria intre parteneri de acelasi sex, de ce n-am accepta si casatoria intre mai mult de doi soti? Oricati, in orice combinatie. Pe bune. Daca interzicerea casatoriilor gay e discriminare pe criterii sexuale, FIXFIXFIX tot aia e si interzicerea casatoriilor intre persoane care prefera sexul cu parteneri multipli.

  Reglementarea contractuala a relatiei dintre persoane de acelasi sex, in sensul impartirii de bunuri, al puterii decizionale in situatii limita etc., se poate face pe alte cai legislative, NU MUSAI PRIN CASATORIE! Institutia casatoriei este in sine TRADITIONALISTA, asa cum relatiile intre persoane de acelasi sex sunt tocmai NETRADITIONALISTE, si se doresc a fi o gandire moderna asupra relatiilor interumane. Insistenta pe casatorie contravine insasi ideii de lejeritate moderna in atitudinea fata de relatiile interumane.

  Si a propos, modernizarea mentalitatii despre tipurile de contracte care consfintesc o relatie nu tine doar de homosexualitate – exista parteneri de sexe diferite care nu doresc sa se casatoreasca, ci doar sa convietuiasca si sa imparta intr-o anumita masura bunuri si decizii, povestea e prezenta deja peste tot in lume si exista diferente de reglementare pe glob. Acolo trebuie lucrat, nu la fortarea contra naturii a unei notiuni in sine conservatoare peste o notiune in sine progresista.

 2. PONTA VREA SĂ LEGIFEREZE POLIŢIA POLITICĂ PRIN CONSTITUŢIE ŞI MARIAJUL HOMOSEXUAL » Bloogle Says:

  […] Original Blog » […]

 3. Un simpatizant poate neautentic Says:

  In actuala constitutie in art. 48(1), se spunea ca „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi…etc”. Cu toate astea nu s-au facut la noi casatorii intre cupluri homosexuale, desi teoretic constitutia ar fi permis acest lucru. Nu a vrut insa statul, asta fiind singurul motiv pentru care nu s-au facut casatorii homosexuale la noi.

  Nu cred deci ca s-a realizat ceva deosebit prin inlocuirea cuvantului „soti” cu „un barbat si o femeie” , mai ales ca nu se specifica undeva ca nu au dreptul sa se casatoreasca doua persoane de aceleasi sex, ci doar ca nu pot intemeia o familie . Pot insa intemeia un „cuplu legal” 🙂 sau orice alta denumire vor gasi, daca statul roman se va hotara candva sa accepte astfel de casatorii, asa ca mare branza nu s-a facut cu aceasta modificare ceruta de BOR.

  Nu este ceva rau ca s-a facut aceasta modificare, dar nici o mare realizare…

 4. olimpiu65 Says:

  saracul Hypnos!!! l-au impins pishadistii in fruntea comisiei pe el care e avion cu reactie la chestii din astea si -l face din glezne duplicitarul de Parvulescu, basca liota de pishadisti cu Ponta in frunte. mai bine il lasa sa se ocupe de conducerea parlamentarilor pt ca scriitorul de vagoane Zgonea recunostea senin mai azi ca nu mai stie ce sa faca cu absenteismul, asa ca incepe sa schimbe peluze, esplanade si mai stiu eu ce dreak din arhitectura palatului!!!!

 5. Un simpatizant poate neautentic Says:

  „O chestiune de meditatie pentru istericii care mor de grija casatoriilor gay: daca am accepta casatoria intre parteneri de acelasi sex, de ce n-am accepta si casatoria intre mai mult de doi soti? Oricati, in orice combinatie. Pe bune. Daca interzicerea casatoriilor gay e discriminare pe criterii sexuale, FIXFIXFIX tot aia e si interzicerea casatoriilor intre persoane care prefera sexul cu parteneri multipli.”
  _____________________________________
  @Anca

  Te pup Anca!!!! De homosexuali nu ma intereseaza, dar cu restul problemelor ridicate de tine este intr-adevar o mare discriminare ! 🙂 Puuuppp! 🙂 .

  PS:Cred insa ca ar trebui precizat ca intre un barbat si mai multe femei .Traditional ,chiar daca in Constitutie barbatul este egal cu femeia, barbatul este sef si nu functioneaza bine o familie atunci cand sunt mai multi sefi. Simplu ! 🙂

 6. Donkeypapuas Says:

  Altfel spus, MARIAJUL HOMOSEXUAL DINTRE PONTA ŞI BĂSECURITATE.

 7. mariusnyc Says:

  Serviciul de contraspionaj din Turcia aresteaza pe banda rulanta organizatori ai „protestelor democratice”. Deloc surprinzator, multi dintre ei sunt cetateni din SUA si Marea Britanie.
  Daca Erdogan se tine tare, are sanse sa supravietuiasca. Daca rezista, sunt sanse ca el sa-si rectifice simtitor pozitia fata de SUA, NATO si UE. Pe surse se vehiculeaza intens propuneri despre includerea Turciei in zona de comert liber cu statele Uniunii Eurasiatice si in CSTO

 8. Un simpatizant poate neautentic Says:

  Acum serios vorbind, nu ii inteleg nici eu pe cei care si-au facut un tel in neacceptarea relatiilor homosexuale in cadrul unei familii. Astfel de relatii oricum exista si nu le-a interzis din cate stiu eu decat Ceuasescu. Si pe vremea lui, cu toate ca erau interzise de stat, ele tot existau.

  Care este deci marea realizare daca nu permiti casatoriile homosexuale ? Cuplurile homosexuale oricum vor exista, orientarea lor sexuala nu se va schimba, asa ca unde este marea realizare? Poate intr-o familie oficial constituita creste stabilitatea cuplului si macar se mai limiteaza cumva numarul celor infectati cu HIV spre exemplu…

 9. Un simpatizant poate neautentic Says:

  „Deloc surprinzator, multi dintre ei sunt cetateni din SUA si Marea Britanie.”
  ____________________________________________
  @Americane

  Este oarecum surprinzator, ma asteptam sa fie si multi rusi . 🙂

 10. Anca Says:

  Simpatizantu’ neautentic: e in regula si daca n-ai inteles mare lucru din ce-am scris. =))

 11. Un simpatizant poate neautentic Says:

  „Adică, Ponta vrea ca procurorul să aibă drept de a-şi da mandat de urmărire informativă pe termen nedefinit, spre nelimitat. Şi să pună judecătorul în faţa faptului împlinit. Ca în justiţia stalinistă.

  Evident că liberalii se opun categoric.”
  _______________________________________
  @Roxana

  Ba evident ca nu se opun deloc , mai ales ca masura ca procurorul sa aiba voie sa intercepteze convorbiri este o propunere liberala, nu PSDista .

  Din cate stiu eu s-a stabilit urmatorul mecanism :

  Un procuror are voie in caz de urgenta sa intercepteze comunicatiile unei persoane timp de 48 de ore, dupa care SE VA DUCE LA UN JUDECATOR (asta fiind o chestie esentiala, altfel era cea mai aberanta si mai absurda modificare, cum am explicat pe un topic anterior).In cazul in care judecatorul nu confirma necesitatea interceptarii atunci dispune distrugerea probelor (heh, este de discutat) iar daca se dovedeste ca a fost necesar, poate prelungi ascultarea.

  Ce anume nu iti pare corect ?

 12. Un simpatizant poate neautentic Says:

  Simpatizantu’ neautentic: e in regula si daca n-ai inteles mare lucru din ce-am scris. =))
  _______________________________________
  @Anca

  Nu-i nici o problema Anca daca nu ai simtul umorului, sau daca ai impresia ca esti o neinteleasa 🙂

 13. Mihai Hristea Says:

  Dar legea sau ordonanta sau ce kilu’ meu a emis Boc (cica :D) potrivit careia un kg de aur are aceeasi valoare cu unul de cacat pt. ca ambele cantaresc la fel, aia prin care a luat pensiile unor oameni, cand au de gand s-o abroge distinsii parlamentari pe care-i reguleaza grija de poponari si limbiste?

 14. ioprotestatarul Says:

  Am opinie, dar nu ma intereseaza preferintele sexuale ale altora, atata timp cat nu-mi lezeaza drepturile, insa ma ingrijoreaza si ofenseaza acest imbecil pupinbasist si diabolic care incerca sa legifereze actiunile de politie politica si sa readuca totalitarismul.
  Am incercat sa scapam de o javra si am ramas si cu dracu si cu tata-sau, iar romanii se infrupta din „micii democratiei”, bea bere si ragaie…
  CRED CA AR FI CAZUL SA INFIINTAM UN PARTID REGALIST!

 15. Un simpatizant poate neautentic Says:

  „Am opinie, dar nu ma intereseaza preferintele sexuale ale altora, atata timp cat nu-mi lezeaza drepturile, insa ma ingrijoreaza si ofenseaza acest imbecil pupinbasist si diabolic care incerca sa legifereze actiunile de politie politica si sa readuca totalitarismul.”
  ___________________________________________________
  @Ion Olteanu

  Domnule Olteanu, daca ar fi un singur om n-ar fi o problema, am reusi sa scapam de el. Sunt insa o mare echipa … 😦 .

 16. Marcus Says:

  Va tin la curent cu articolele adoptate in comisia parlamentara pentru revizurirea Constitutiei, condusa de Crin Antonescu

  Art.48.- (1) Familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie, pe egalitatea acestora si pe dreptul si indatorirea parintilor de a asigura cresterea, educatia si instruirea copiilor

  P.S. : Csaba Asztalos, presedintele Consiliului pentru Combaterea Discriminarii a declarat : “Amendamentul care interzice casatoriile gay este un regres pentru Romania”
  Preluat de pe Blogul lui Radu Tudor
  Fara a intra in miile de argumente de ordin moral-religios si al traditiilor milenare ale acestui neam care, fara vreo intentie de “discriminare”, au promovat casatoriile intre persoane de sex diferit pe aceste meleaguri si fara a-i face conationalului nostru maghiar vreun proces de intentie in sensul ca ar dori diminuarea demografica a majoritatii romanesti in actualul spatiu national prin sustinerea constitutionala a unor casatorii el si el si ea si ea in detrimentul actului istoric intre el si ea, ii raspundem d-lui Csabo cu o “hatrosenie” pur romaneasca de ce “aiasta nu se poate, baci, Csabo!”
  Vine Ion din armata si intr-o discutie cu taica-su ii zice:
  – No, tata, m-am hotarat, vreau sa ma insor!
  – Foarte bine baiatu’ tatii, acum ca esti barbat adevarat te-ai gandit foarte bine. Si cu cine vrei sa te insori?
  – No, tata, eu vreau sa ma insor cu Pisto !
  – D-apai, tata, cu Pisto nu se poate!
  – De ce, mai tata?
  – Pai , Pisto-i ungur, mai, d-aia nu se poate!
  P.S. Sper sa nu fiu acuzat si de discriminare etnica?

 17. razvancoltea Says:

  Infantilul glumetz considera ca nu e de bonton sa-i privezi pe pidosnici de emotzionantul „da” rostit in fata ofiterului de la sfatul popular mai ales in perspectiva viitoarelor poze de grup cu „prietenii europeni” la „Brusel”.Sau, mai stii, ce a dat pe goarna Valer Marian are ceva sambure de adevar?!
  Ca vrea ca si procurorul sa centreze si tot el sa dea cu capu’ nu ma mai mira deloc de ceva timp.

 18. Sandi Says:

  In sfarsit , a luat-o in bot !!!

  http://www.cotidianul.ro/raportorul-comisiei-de-buget-finante-din-pe-denunta-comportamentul-elenei-basescu-215227/

 19. Matei Florin Says:

  Manifest înţelegere pentru orice, mi-am impus să accept toate dilelile acestei lumi, dar – totuşi – să faci copii la cur….

 20. Mihai Hristea Says:

  @Sandi
  Excelent!

 21. savulescugabriel Says:

  Sa lamurim niste zvonuri. In Germania casatoria gay este permisa numai din punct de vedere fiscal. Dupa codul civil persoanele de acelasi sex se pot asocia fara limita. In Franta este permisa insa casatoria gay cu drept de adoptie si polyfamilia. Exista deja insa un proces pe rol. Donatorul in vitrio (in cazul nostru parintele-tata natural) se simte discriminat si cere egalitate in drepturi fata de parintele juridic (in cazul nostru un cuplu de lezbiene). Conform legii parintele natural trebuie sa aiba aceleasi drepturi cu parintii juridici. Astfel se deschide calea spre polyfamilie: un copil creat in eprubeta va fi revendicat atat de parintele natural, dar si totodata de parintii juridici. Atunci cum se inpart cotele de mostenire? In urma carui parinte se aplica ajutorul de copil si dreptul de pensie?

 22. Un simpatizant poate neautentic Says:

  „Manifest înţelegere pentru orice, mi-am impus să accept toate dilelile acestei lumi, dar – totuşi – să faci copii la cur….”
  __________________________________________
  @Matei Florin

  :)) . Asta oricum nu se intampla (Dumnezeu pare putin cam nedrept fata de cuplurile homosexuale privind procrearea 🙂 ) , dar exista si multe cupluri heterosexuale care nu au copii, insa se iubesc si traiesc in armonie ca familie. Sunt poate mai mult ce inseamna familie, decat unul care isi bate zilnic beat nevasta si copiii si ii tine umiliti si nemancati.

  Chestia cu cuplurile homosexuale oficiale este intr-adevar una din „dilelile acestei lumi”, dar nici pe departe cea mai mare …

 23. savulescugabriel Says:

  In Turcia se pare ca se aplica cu succes scenariul folosit in Egipt 2011 si Bucuresti 2012. Este clar pentru toata lumea ca Erdogan este un factor conflictual fata de Siria. In Europa AKP construieste prin asociatia DITIB mosee dupa mosee si aplica legea islamismului fundamentalist. In Turcia minoritatea alevita si kurda este oprimata. Sistemul politic turc Erdogan este de facto basism aplicat: parlament unicameral, partid-stat, baskan jucator, liderii de opozitie arestati, presa critica falimentata, opozitia parlamentara divizata si controlata de serviciile secrete, prag electoral de 10%, divertisment si muzica populara pana la refuz, nihil sine gratar sis kebab. Revolta turca va bascula in puci militar. De fapt in Turcia cand s-a jucat solist s-a aplicat cu viteza luminii un puci militar: 1960, 1971, 1980. Geostrategic NATO nu va permite ca Turcia sa basculeze in talibanism si fundamentalism.

 24. Un simpatizant poate neautentic Says:

  http://yellowgondolin.wordpress.com/2013/06/06/declaratiile-de-presa-sustinute-de-presedintele-pnl-crin-antonescu-pe-tema-revizuirii-constitutiei-6-iunie-2013/

 25. augustinradescu Says:

  Jane, fie vorba intre noi, ca nu ne-aude nimeni, amendamentul BOR este formulat gresit!! Ca sa dovedim ca sintem europeni, democrati si treimilenisti, (ba chiar si niste domni, ce pana mea!!) ar trebui sa spunem cam asa: ” … se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între o femeie şi-un barbat…” Stiu ca BOR-ul n-ar prea inghiti asa ceva dar, totusi, Romania e stat laic!

 26. Jan Pantelimon Says:

  Am un prieten virtual caruia i-am propus o intrebare la intalnirea de azi cu baseala `: In probabilitatea cand arestarea va fi iminenta ,dupa terminarea mandatului , va incerca sinuciderea dupa modelul NASTASE ?

  ;

 27. Radu Humor Says:

  Când ai nenorocul să-i asculţi pe unii cât de imbecili şi interesaţi să distrugă tot ce pot ei, atunci când vine vorba de România, mai că-ţi vine să faci o excepţie ( nu din curiozitate, ci din dorinţa de a le satisface măcar una din plăcerile ce le-a mai rămas 😉 ) şi să-i iei pe la spate – suprema lor dorinţă 😳
  Arzătoare, şi la început chiar usturătoare !
  De altfel dacă pe „soţ” l-aş mai putea înţelege , unii o fac şi cu vaci, oi, capre, căţele şi alte animale pe care li se pune pata( pe când şi legalizarea acestor libertăţi :mrgreen: ), n-am reuşit să înţeleg deloc ce simte „soţia”, că după cum arată celebra Elthon Jones nu s-ar zice că-i prea prieşte 😉

 28. Radu Humor Says:

  Evident că Turcia radicalizată ( în sensul bun, zic eu) de către Erdogan reprezimtă un pericol pentru Europa !
  Şi nu numai !
  Pericolul este de a se observa că se poate şi altfel
  O societate occidentală imbecilizată de droguri şi alcoolism este tot ce urmăreşte finanţa mondială pentru a-şi pune mai uşor în aplicare planurile de distrugere a statelor până la nivelul aducerii lor la condiţia de sclavi !
  Civilizaţia n-are nimic a face cu libertăţile şi accesul neîngrădit la alcool !
  Aş zice că dimpotrivă !
  Marile imperii au putut fi doborâte tocmai de excese atent provocate de către nişte păpuşari străini sau de tâmpenia şi idioţenie celor care ajunseseră să se creadă Zei !
  Până la urmă câţi dintre voi mergeţi în concedii în Turcia sau în alte locuri spre a vă beţivăni până dimineaţa prin baruri.
  Unui om raţional perioda neprohibită îi este suficientă pentru a se simţi bine, indiferent dacă este cu soţia sau cu amanta.
  În cameră se pot continua mult mai plăcut cele începute în diferite localuri, inclusiv să bei până te crezi Ataturk sau Băsescu ( visul suprem al unora de pe aici ).
  P.S.
  Până la urmă ce credeţi că pe timpul restricţiei aplicate de Ceauşescu s-au născut majoritatea handicapaţilor, de care nu mai scăpăm mulţi dintre ei ajungând acum în poziţii cheie în stat.
  Că un om normal n-ar îndrăzni să execute orbeşte toate idioţeniile impuse sau sugerate din afară !
  Avem deja modelul unui specimen crescut prin speluncile şi bordelurile din porturile lumii, dar se pare că unii l-au uitat prea repede !

 29. mariusnyc Says:

  Two lesbians transform their adopted son to daughter (video) http://24heuresactu.com/2012/11/12/deux-lesbiennes-transforment-leur-fils-adoptif-en-fille-video/

 30. Radu Humor Says:

  Finalul !(mai pe …româneşte 😉 ) :
  Les monstres, les situations les plus sordides et la fin de notre civilisation, c’est maintenant !
  La vidéo de l’enfant qui va servir de modèle à la France. Il (elle) fait envie non ?
  Vive le progrès sociétal, vive les vaginoplasties pour des enfants de 11 ans adoptés par des couples de lesbiennes, et vive le Parti socialiste pour sa loi courageuse d’extermination de notre civilisation !

 31. Un simpatizant poate neautentic Says:

  Cred ca singura consecinta a modificarii articolului 48 prin precizarea ca „familia, elementul natural şi fundamental al existenţei şi dezvoltării societăţii, se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între UN BARBAT SI O FEMEIE” este cresterea masiva a prezentei la referendumul pentru noua constitutie din cauza homofobiei 🙂 .

 32. olimpiu65 Says:

  Base dixit: ,,legea in forma asta( a referendumului) nu va trece nici de CCR”, el militand pt ramanerea la pragul de 50%.deci putem uita de ,,marele” proiect USL numit revizuirea Constitutiei, Dragnea poate lasa joaca de-a regionalizarea la o parte, iar carlanul si Crin sa si-o traga reciproc cu sau fara legalizarea casatoriei pt persoane de acelasi sex!!!

 33. Radu Humor Says:

  Un fel de singurătate

  Ce ar trebui să se întîmple ca românii să se trezească pînă în octombrie ?

  Dacă se trezesc (sau vor fi treziți prin evenimente din afara țării), metoda e simplă, cîteva sute de mii ieșiți pe străzi cu un mesaj la fel de simplu: “Ne modificăm constituția mai încolo, mai la vară, prin 2020, dacă va fi nevoie. Acum nu e nevoie.”. Rezolvare punctuală pentru o “problemă” inventată și prezentată în așa fel încît “soluția” să ne distrugă. Cum problema nu există, înseamnă că e rezolvată.

  Se pot întîmpla multe în lume pînă în octombrie, se întîmplă acum, durerea noastră nu e ruptă de cea universală, partea proastă, după cum văd eu lucrurile, stă în totala amorțire a imaginației politice în plan intern.

  Modelele ideologice forțate pe gîtul omenirii de 200 de ani și mai bine s-au epuizat. Gata ! Nu există nicio stîngă, nu există dreapta, nu există capitalism după descrierea lui Marx, nu există piața liberă a libertarienilor, nu există “știința” monetaristă a keynesienilor, nimic nu funcționează după cum e descris, nici planificarea nici libera inițiativă, nimic nu dă rezultatele prezise, dimpotrivă. Cu atît mai mică valoare au extrapolările în plan politic a bîjbîielilor economicului. N-are nimeni habar cum să integreze tehnologiile noi, singurul răspuns dorește să forțeze realitățile într-o continuă manipulare, într-o reprezentare artificială, despre care se știe bine că este artificială, dar, surpriză, apare o grozavă mirare atunci cînd crapă prin nepotrivire cu încăpățînarea complexă a realității obiective, aia neintegrabilă.

  Oamenii au primit și au dezvoltat un instrument descris, fără a fi definit precis, ca bun simț. Un senzor al proporțiilor optime (sau măcar nepericuloase), al ritmurilor adecvate (sau măcar suportabile), o apreciere a mărimii sacului care poate fi cărat. Dumnezeu nu îți dă mai mult decît poți să duci, noi sîntem cei ce adaugă la povară.

  Fără bun simț ne prostim. Credem orice minciună și devenim pasivi, “natural” neîncrezători în propriile puteri. Avem în noi cunoaștere momentelor în care trebuie să fim individualiști și a celor în care trebuie să ne strîngem laolaltă, cu tot cu criteriile după care te identifici și te asociezi cu alții, nu trebuie să share-uim nimic, reperele există în noi, limitele fericirii și nefericirii noastre nu vor fi schimbate de nimic din afara noastră, nici drog, nici hedonism, nici țel nici zel, nici ideologie nici poezie, nici datorie, nici meserie. Dacă ești bogat și nu-ți pasă de sărăcia altuia, ești bou. Dacă ești sărac, dar invidios pe bogăția altuia, ești fraier. Dacă nu înțelegi că nedreptatea are șanse să înceteze cînd, în mod voluntar, oricare dintre părți se va abține prima să recurgă la o nedreptate “reparatorie” ești un orgolios. Identifică și acceptă echilibrul din jur și încearcă să schimbi ceva doar trecînd prin alte stări de echilibru.

  Nu e cazul nostru, al lumii în care trăim. Ne-am îndepărtat mult de o stare de echilibru. Cum să facem să revenim la echilibru, chiar brutal, eventual printr-o cădere controlată, cînd există și posibilitatea să devenim țăndări, tot un echilibru, un echilibru al morții, indezirabil, aș zice ?

  Nu cred că-și bate multă lume capul cu chestii din astea. Poate că nu e bine.

  O altă metodă de a restabili echilibrul poate suna cam așa: orice constituție de căcat poate fi anulată în primele 24 de ore de la înlăturarea regimului care a impus-o.

  http://conumishu.wordpress.com/2013/06/05/un-fel-de-singuratate/

 34. Marcus Says:

  Tractoru’ A Facut Poze Cu Base !

  Cine are mintea-n basca
  Si-i zic unii c-ar fi pleasca?
  Cine suie in tractor
  Vrand sa are un ogor?

  De elice-avea tractoru’
  Ne-am fi regasit vaporu’,
  Ce-a plecat cu toata flota
  Sa-i faca lu’ EBA dota.

  De tractoru-avea si scoala
  Ar fi fost mare scofala,
  Caci lasandu-se pozat
  Cu nume s-ar fi semnat.

  Cum facea maimut-acasa
  Cand pe plaja era scoasa,
  Ca subiect de-autograf
  Astazi tema d-epitaf.

  Dar asa el scoala n-are,
  Nici nu poate sta pe mare,
  Este bun doar de decor
  “Manastire-ntr-un picior, cine-i omu’ din tractor” ?

 35. stejarul Says:

  „Deputaţii au adoptat, miercuri, noua lege a publicităţii stradale, iniţiată în 2010. Legea privind amplasarea şi autorizarea mijloacelor de publicitate a fost adoptată cu majoritate de voturi, într-o versiune asemănătoare celei iniţiale”…”Prin această lege sunt introduse restricţii privind publicitatea stradală”

  Dobitocii dobitocilor! Voteaza proiectul de lege al imbecilei de plescoi! Cu asta se ocupa parlamentul ?
  Cum sa mai dea o lovitura sub centura micilor afaceri! Excelent!
  Fara publicitate stradala! Asa se fac afacerile! 😉

  Mai, sa vedeti voi publicitate stradala in China town, din centrul Toronto-ului! Aia fac acolo zilnic afaceri de zeci de milioane de dolari pe o strada de vreo un km.. si zau ca tot ce ii pasa guvernului canadian e ca toata lumea sa-si achite taxele. Doar nu-s tampiti sa se ocupe de publicitatea stradala … lol 🙂 Daca iti platesti taxele, parlamentarii canadieni sunt in stare sa stea in strada sa iti faca reclama … glumesc. Exagerez! Oricum, nu pun bete in roate la afaceri.

  Publicitatea stradala in China Town, e turbata! Acuma nu toata lumea are un parlament care voteaza legi imbecile!
  Noi suntem diferiti… ca la noi, la nime’ ! Imbecililor!

 36. Sandi Says:

  Ciorbea catre madama aia cu carnatul in gura :

  “Ați fugit de la Spitalul 9. Puneți un căpăstru”

  http://www.dcnews.ro/2013/06/scandal-pora-ciorbea-ati-fugit-de-la-spitalul-9-puneti-un-capastru/

 37. Sandi Says:

  Pora asta are atat rautatea in ea… o egaleaza pe o gardiana de lagar !

 38. Despre mascarada si atarnatorii cu acte care au conturile de facebook dezactivate | Hai ca se poate! Says:

  […] care prin “bunavointa unor prieteni” ne-am trezit cu conturile de facebook dezactivate nu ne ocupam de “mascarade“. Cei ce ne citesc blogurile au inteles acest […]

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: