PONTA, UN BOC MAI POPULIST. MOGULIADA ANTI-BISERICĂ ŞI ANTI-PNL. SE PREGĂTEŞTE IZOLAREA LUI CRIN. ŞI ANTENA 3 SE BĂSEŞTE?

Foarte puţin mai urmăresc televiziunile de ştiri, că numai de ştiri nu sunt. Mai degrabă, de dezinformare. Şi e păcat de Antena 3. Sunt semne repetate şi tot mai evidente că ultima redută a presei din trista noastră ţară se pregăteşte să cadă.

O televiziune veritabilă de ştiri procedează aşa: la jurnale, dă ştiri. Pur şi simplu, ştiri ca atare. Cu subiect şi predicat. Atât. Fără comentarii.

Comentariile sunt libere la talk-show-uri. Dar acolo se fac marile manipulări. Şi de aceea, oamenii nu trebuie să aibă parte de ştiri nude la telejurnale, ca să (nu) le poată interpreta pe cont propriu, comparativ cu interpretările realizatorilor de emisiuni, teoretic, de dezbatere.

Ştirea e prezentată la pachet cu dezinformarea. Adică, distorsionată din start. Când nu de-a binelea inventată. În jurnale sunt infiltrate şi publicităţi mascate. Plătite scump, ca să nu apară ca materiale publicitare, ci integrate în fluxul informativ.

Azi am văzut un fragmenţel dintr-un reportaj de până în prânz, cu ceva frumos despre o mânăstire evidenţiată turistic – prin excepţie, evident. Mânăstirea rupestră Cetăţuia, din Muscel. Realizatoarea, Ioana Răduca, ar fi un foarte bun reporter social, dacă şi-ar completa pregătirea. Nu doar fuşereala documentară pentru un reportaj pe picior. Ca să ai tupeu, trebuie să ai şi (in)formaţie. Restul e obrăznicie. Ar putea învăţa de la Carmen Moise. Clasa.

Am dat pe TRINITAS, acolo văd originalul. Dacă vreţi să aflaţi minunăţii despre România, urmăriţi televiziunea menţionată. Veţi fi uimiţi. Şi toate prejudecăţile cad ca popicele. Sunt emisiuni adevărate, fiindcă n-au nici un strop de senzaţionalism. Senzaţionalul izbucneşte de la sine, ca o exclamaţie în faţa minunilor de la Dumnezeu. România e senzaţional de frumoasă. Şi are un potenţial senzaţional. Uman, natural, profesional.

Din păcate, potenţialul naţional e reprimat. Descuraja(n)t.

România e azi ca un izvor căruia i se pune pumnul în gură, ca un zbor refuzat. În bătaia armei.

OK, deci, după două ore am deschis televizorul pe Antena 3. Era previzibil că emisiunea matinală fusese un contrabalans anticipat la un atac. Şi am dat peste un atac abject la adresa Bisericii, adică, a României creştine. Că România e creştină, chiar dacă statul e laic – aşa cum şi trebuie, pentru că aşa a lăsat însuşi Iisus Hristos. Am dat de-acolo.

Peste alte două ore, am dat înapoi pe Antena 3. Dublu atac. Mizeria la adresa bisericii s-a reluat, era vorba de o fantasmagorie privind doi călugări de la Episcopia Huşilor (?!) care s-au dat în spectacol sexual cu fete într-un bar, ca să apară în can-can şi să fie preluaţi pe televiziuni. După care să-şi ridice primele de (e)misiune. Trebuie să fii ori imbecil, ori ignorant, ori de rea-credinţă ca să nu-ţi dai seama că tinerii ăia neraşi regulamentar şi tunşi tot aşa sunt securişti infiltraţi ca să compromită conceputul de călugărie, ideea de mânăstire şi însăşi fiinţa Bisericii. Dacă chiar au fost primiţi, probabil că erau în probe, dar nu i-a interesat decât să capete o apartenenţă teoretică, după care să presteze mediatic. Că ăsta era scopul, pentru precari.

Biserica e obstacolul în calea deznaţionalizării României şi a înstrăinării ei ireversibile, până la distrugere totală. Biserica trebuie atacată, vulnerabilizată, decredibilizată, luată în deriziune. Coborâtă în derizoriu. Terenul fertil e ignoranţa. Mai ales suficienţa doctă: cea mai infectă.

Ponta zice cu superioritare stupidă că societatea românească e înapoiată, n-are nivelul necesar pentru mariajul homosexual. Atacul la Biserică e implicit. Chiar explicit, încă nu-şi permite. Mai trebuie să coboare Biserica în sondaje, aşa cum face maşinăria sistemului cu Antonescu. Trebuie doborâţi la pachet, fiindcă incomodează grav planul de anenantizare a României.

Ce înapoiat, Crin Antonescu! Să salute cu Hristos a înviat! :mrgreen: Să dăm în el, e retrograd! Susţine că Europa înseamnă parteneriat între egali, nu relaţii subalterne şi că el, ca preşedinte al ţării, va trimite la Bruxelles specialişti români cu iniţiative privind relansarea Uniunii Europene ca proiect generos, de dezvoltare a Europei Naţiunilor. Serios, cum să nu deranjeze? Şi pentru că n-au cu ce să-l atace, atacă PNL.

Distrugerea fiinţei naţionale e vizată şi prin subdezvoltare economică. Ca să-şi mascheze nulitatea în materie de dezvoltare a României, Ponta lansează atacuri populiste din panoplia luptei de clasă.

Prin urmare, altă porcărie propagată la Antena 3 e un atac mizerabil la adresa PNL, un populism greţos privind salariile „nesimţite” (aceeaşi placă boccie privind „plafonarea” lor), referirea fiind la Dan Radu Ruşanu – care ar trebui să controleze corectitudinea pieţelor financiare pe doi lei. Nu? Şi mizeria suplimentară a fost insinuarea că de fapt Ruşanu a fost promovat pe baza năşiei cu Chiţoiu. Că, adică, Ruşanu nici nu-i un profesionist în domeniu. Ce-ar fi să se preocupe premierul de competenţa cumnăţelului în licitaţii preferenţiale cu firme băsiste şi de naşu-său Cristi, de la SRI? :mrgreen:

Ponta, nici o limită în abjecţie.

Dar asta nu-i nimic nou. Doar că atacul care seamănă ca două picături de mocirlă cu dejecţiile din cocina lui Ghiţă are loc la Antena 3. Şi sunt tot mai dese şi mai insidioase mizeriile coabitace.  Felix pare strâns cu uşa.

Antena 3 deja prestează cu Ponta pe faţă. Chiar strident. Se pregăteşte izolarea lui Crin. De pe toate flancurile.

P.S. Vedetele de la Antena 3 sunt lăsate din lung. Dar lesa se simte,  de la o vreme. Şi de altfel, unde să se ducă?

Ciutacu a luat ţeapă de la Ghiţă, a ajuns să anunţe emisiunea Borinei Matei şi mai ales, s-a pomenit cu Drăgoteasca, parteneră de mahalagizare a unei emisiuni care promitea să-l concureze pe Gâdea. Dar acum s-ar putea să nu mai fie (ne)voie. 😐

17 răspunsuri to “PONTA, UN BOC MAI POPULIST. MOGULIADA ANTI-BISERICĂ ŞI ANTI-PNL. SE PREGĂTEŞTE IZOLAREA LUI CRIN. ŞI ANTENA 3 SE BĂSEŞTE?”

 1. Anca Says:

  Pai…. azi cica s-a dus Gadea sa-i faCA CAdo’ lui Schulz – socialistu’ cu lovitura de stat. Dupa ce in prealabil le-a organizat lui Ponta si lui Izmana desfasurarea de steag cu intrare-n recorduri. Bogdan Teodorescu e invitat fara sa i se anunte calitatea de baiat aflat in relatie contractuala cu Ponta (daca tot se tine mortis sa fie invitat, fara sa-i crape obrazul vreuneia dintre parti, gazdei sau invitatului). Se stie bine cum va arata 2014 la Antena 3. Exact cum a aratat si 2009, pro-Geoana.

 2. PONTA, UN BOC MAI POPULIST. MOGULIADA ANTI-BISERICĂ ŞI ANTI-PNL. SE PREGĂTEŞTE IZOLAREA LUI CRIN. ŞI ANTENA 3 SE BĂSEŞTE? » Bloogle Says:

  […] Original Blog » […]

 3. Roxana Iordache Says:

  Ancuţă, exact la asta mă gândeam. Fix la faptul că Felix l-a reales preşedinte pe Băsescu, susţinându-l pe Geoană.

 4. Anca Says:

  Eeeezac’ precum zici, Rox – de altfel, asta era si intelegerea cu Vantu: sa-l scape de Crin in turul 2. (Ca de-aia se enervase Geoana pe Vantu – a aflat ca omu’ era platit si de el, si de Basescu pentru aceeasi treaba. =)) )

 5. stejarul Says:

  „Ponta zice cu superioritare stupidă că societatea românească e înapoiată, n-are nivelul necesar pentru mariajul homosexual.”

  De pe pozitia de premier, daca vrea sa faca pe cineva „inapoiat”, sa se refere la ma-sa!
  Noi suntem conservatori, nu inapoiati!
  Toti mitocanii se agata de functii si sug la banul public in timp ce jignesc si desconsidera pe cei care le platesc salariile si furtisagurile.

  ponta e liber sa isi dea demisia! Nimeni nu il tine legat de un popor „inapoiat”.

 6. olimpiu65 Says:

  asta e! dar Dumnezeu e mare, Romania are noroc cu carul si o va scoate la capat. Iar Felix dupa ce va fi condamnat, il va trage pe sambatas cu cheia de va zbiera ala ca din gura de sarpe!

 7. olimpiu65 Says:

  http://www.pesurse.eu/2013/05/27/antonescu-accused-of-using-nazi-language-hitler-sa/#news
  priviti aici noua gaselnita pt improscarea cu noroi al presedintelui PNL. pornita de la mizerabilul sclerozat Chiliman si difuzat pe sursele securiste basiste in afara tarii pt media de acolo! bravo tovarasi….cand ziceam eu ca Hypnos trebuie sa fie activ nu sa doarma in papuci si sa nu slabeasca fsnismul…!!!

 8. stejarul Says:

  @olimpiu65

  Improscare cu noroi a lui Crin „in afara” e doar o diversiune. Se spera sa il faca pe Crin sa isi iroseasca energia „afara”. Alegerile se castiga „inauntru”! Crin sa nu piarda suportul populatiei. Pentru asta sa lupte.

  PS Geoana a pierdut alegerile „afara” pentru ca nu le-a castigat „inauntru”. Diferenta de voturi „inauntru” intre el si basescu a fost minuscula incat pot spune ca Geoana nu a castigat votul de acasa.

 9. mihai444 Says:

  de vazut pozele: http://bogdanbalaban.ro/index.php?action=articole_full&id=346

 10. mihai444 Says:

  http://www.cotidianul.ro/sebastian-ghita-asteapta-judecata-de-la-iccj-din-luna-septembrie-214569/

 11. George Cazan Says:

  http://ro.stiri.yahoo.com/comisia-revizuire-respins-amendamentul-privind-recunoaşterea-rolului-casei-125839108.html

  Preşedintele Comisiei, Crin Antonescu, a afirmat că împărtăşeşte „resortul de inspiraţie” al propunerii, dar are o îndoială de natură tehnică în ceea ce priveşte introducerea în textul fundamental a noţiunii „Casa Regală”, care ar putea naşte întrebări privind existenţa unei astfel de instituţii ca fiind a statului român. Sau asta nu conteaza pentru nimeni………sper sa il vedeti pe asta presedinte! Eu unul promit sa nu mai votez!

 12. mihai444 Says:

  Roxana,te iubesc! sa nu te schimbi fata,sa ramai asa cum ai fost intotdeauna,vie si artagoasa.esti cea mai tare ziarista care nu are unde sa scrie din pacate, decat pe blog 🙂

 13. mihai444 Says:

 14. olimpiu65 Says:

  dedicatie pt Victor Ponta:,, gluma fara rost arata omul prost!”

 15. mitruta Says:

  Ponta persevereaza in politica anticrestina:
  Via dcnews.ro: Asociații și fundații naționaliste vor protesta, joi, în Piața Victoriei, împotriva Guvernului Ponta, după ce s-a decis ca legionarului Valeriu Gafencu să-i fie retrasă titulatura de cetățean de onoare al orașului Târgu Ocna. Unul dintre organizatori, Claudiu Târziu, spune, citat de frontpress.ro, că Executivul condus de Ponta ”încearcă să-l supună oprobiului public pe Sfântul închisorilor”. Titulatura post-mortem i s-a acordat membrului Frățiilor de Cruce la inițiativa Asociației Prezent!, care se declară ”călăuzită” de Corneliu Zelea Codreanu. Retragerea acesteia a survenit în urma unor adrese ale Institutului Național pentru Studierea Holocaustului, Elie Wiesel. Decizia la nivel municipal va fi luată, joi, de Consiliul Local Târgu Ocna.

  http://www.dcnews.ro/2013/05/legionarul-valeriu-gafencu-aparat-de-protestatari-nationalisti-inshew-nu-merita-titlul-orasului-targu-ocna/

 16. Ileana Andersson Says:

  http://www.ghimpele.ro/2013/05/victor-ponta-i-a-cerut-rovanei-plumb-sa-nu-se-lase-influentata-de-campaniile-impotriva-gazelor-de-sist/

 17. Un simpatizant poate neautentic Says:

  @Mitruta

  Claudiu Tarziu este basistul ala cretin ?…Ma rog, poate s-a convertit intre timp, dar mare canalie era stimabilul 🙂

  Nu inteleg ce are sula cu prefectura…Daca decizia o ia Consiliul Local Targu Ocna, astia de ce protesteaza impotriva guvernului ?…

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: