UE A RIDICAT EMBARGOUL PE ARMAMENT CĂTRE SIRIA. ŞI CÂT DE DISTRUSĂ A AJUNS ROMÂNIA:(((

Miniştrii de Externe ai UE n-au reuşit consensul pentru prelungirea embargoului privind Siria. Drept pentru care statele – Regatul Unit, Germania, ş.a. – care au propus ridicarea embargoului au avut câştig de cauză, relatează BBC. Motivul invocat este ajutorarea opoziţiei în războiul civil cu regimul Bashar al-Assad.

Chiar nu intru acum în fondul problemei, vreau să mă refer strict la România şi la interesele poporului român, care au devenit neinteresante pentru guvernanţi. Din acest punct de vedere, USL continuă neabătut linia trasată de guvernele băsiste anterioare, în distrugerea României ca stat. Nu doar ca stat naţional, unitar, independent, suveran, indivizibil. Ca stat, pur şi simplu.

Ziceam sâmbăta trecută despre Varujan Vosganian, că mă aşteptam din partea ministrului PNL ca o prioritate majoră să fie relansarea industriei româneşti de Apărare. Nu puţină valută forte a obţinut statul român din exportul de armament. Sigur că ar fi aberant să ne mai comportăm infracţional, în calitate de stat Aliat şi să o facem la negru, ca pe vremea lui Ceauşescu. Dar pe atunci erau şi contracte de drept internaţional, mai ales cu state din Orientul Mijlociu.

Ar fi fost o foarte bună ocazie acum pentru România să câştige din livrarea de armament. Constat că se tace mâlc în această privinţă. E o temă sub embargo, fiindcă România n-are voie să se ridice la loc. Trebuie umilită, distrusă, făcută una cu pământul. Mă tem că drapelul uriaş omologat ieri ca record mondial va ajunge suficient ca să acopere piatra de mormânt peste ce va mai fi rămas din România. Din acest punct de vedere, bine că n-are stemă naţională! 😐

12 răspunsuri to “UE A RIDICAT EMBARGOUL PE ARMAMENT CĂTRE SIRIA. ŞI CÂT DE DISTRUSĂ A AJUNS ROMÂNIA:(((”

 1. UE A RIDICAT EMBARGOUL PE ARMAMENT CĂTRE SIRIA. ŞI CÂT DE DISTRUSĂ A AJUNS ROMÂNIA:((( » Bloogle Says:

  […] Original Blog » […]

 2. pozedecat Says:

  Sa nu uitam ca am fi putut vinde si cel mai mare carnat facut vreodata precum si serviciile a celor mai multi Mosi Craciuni adunati vreodata. La astfel de recorduri suntem imbatabili 🙂
  Pe de alta parte, in urma cu nu multa vreme, vazusem un articol din JN in care se vorbea de o versiune mini a faimosului AK47, versiune produsa la Cugir si care scoate bani buni prin export in SUA. E adevarat ca se utilizeaza mai mult prin Mexic in luptele intre furnizorii de droguri … dar tot apreciate sunt 🙂

 3. pozedecat Says:

  Usor off-topic … Incercam sa comentez la Ciutacu pentru a face distintia intre meserie si profiune in jurnalism:

  „Ca sa nu ramana o afirmatie ambigua, ar trebui sa fac o precizare in raport cu ce am spus anterior, printr-un exemplu. Azi dimineata, la Antena 3, a rulat o stire despre protestele de ieri de la Barlad. Las la o parte ca, ocupati cu mega steagul fiind, subiectul acesta extrem de serios a fost acoperit printr-o dezbatere (cat de cat) la fata locului transmisa de Realitatea. Dar asta e alta chestiune asa ca revin la ce doream sa dau ca exemplu. Asadar, stirea zicea ca 2000 de oameni au protestat impotriva explorarii si exploatarii gazelor de sist la Barlad si cativa dintre protestatari exprimau opinii montate in materialul respectiv. Stirea se incheia cu ceva ce excede calitatea de stire, respectiv o concluzie. Concluzia era ca daca Romania va gasi gazele de sist isi va asigura nu numai independenta energetica fata de Moscova dar va deveni si exportator!
  Prin urmare, cred ca partea initiala a materialului prezentat de Antena 3 a fost produsa de un meserias iar concluzia a fost trasa de un profesionist. Cine putea sa induca mai bine un astfel de mesaj subliminal care ne indica „sucirea” de bun augur a guvernantilor (ieri in opozitie spuneau ca rau e cu gazele de sist si cu Rosia Montana iar azi la putere e deodata bine)?”

  Daca vi se asculta cuvantul la Radu Tudor cred ca ar trebui sa bateti obrazul celor de la A3 pentru asa maniera de a difuza STIRI.

 4. Roxana Iordache Says:

  @pozedecat. Adi, suntem experţi în luatul la mişto. Am putea fi experţi în armament, industrie aviatică, etc. Era nasol rău pentru unii dacă România continua să fie monarhie.

 5. pozedecat Says:

  Aia cu versiunea mini AK47 nu e o gluma, pare chiar ca e o poveste de succes de piata. Arma s-ar chema „AK47 Draco” sau asa ceva

 6. mihai444 Says:

  http://adevarul.ro/locale/zalau/iuliu-maniu-1_51a42b93c7b855ff5632c098/index.html?utm_source=facebook&utm_medium=postare&utm_campaign=historia#

 7. Sandi Says:

  Am primit cele de mai jos prin email de la un amic. Poate confirma cineva de aici asa ceva ?!?

  ***

  Se ştie că Ungaria are un interes major pentru ca România să nu intre nici în anul 2013 în spaţiul Schengen şi acţionează în această direcţie, cu sprijinul Olandei, Finlandei şi Germaniei. Ca urmare, românii get-beget acceptă acordarea, cu multă generozitate şi în mod gratuit, a cetăţeniei şi paşaportului din partea Ungariei, fără să cunoască limba ungară, Constituţia şi imnul, istoria şi geografia acestei ţări. Pe cale de consecinţă, românii care obţin şi cetăţenia Ungariei se pot angaja uşor în toate ţările Uniunii Europene, fără niciun fel de restricţii. Mai nou, pensionarii români get-beget care cer şi obţin cetăţenia ungară beneficiază de pensie din partea Ungariei, pensie care este de două, trei ori mai mare decât pensia din România, la care sunt obligaţi să renunţe. Pe surse, s-a aflat că sunt peste 2,5 milioane de cetăţeni români care au obţinut dubla cetăţenie în Ungaria. Zilnic se duc în Ungaria mii de români, în cele 920 de localităţi, pentru a dobândi cetăţenia acestei ţări şi paşaportul unguresc. Acţiunea diabolică de acordare a cetăţeniei ungare pentru românii get-beget constituie un precedent foarte periculos pentru Uniunea Europeană, dar pentru Guvernul Ungariei este prioritatea numărul unu. Până în toamna anului 2014 se acţionează pentru acordarea cetăţeniei ungare pentru cel puţin încă două milioane de români. Apoi, Ungaria va solicita organismelor europene de la Bruxelles să constate, pe bază de acte de identitate şi paşapoarte, că în Ardeal sunt 4-5 milioane de cetăţeni unguri. Apoi, cer autonomia teritorială a acestei provincii istorice româneşti, prin aplicarea principiului autodeterminării popoarelor.

  Aşa-zisul război al steagurilor, din luna februarie a.c., declanşat de Guvernul de la Budapesta, face parte din programul Ungariei de internaţionalizare a problemei….

 8. Roxana Iordache Says:

  Miha12, o sinteză a acelui Jurnal am publicat eu în „România liberă”, în interviuri cu Seniorul, în care mi-a relatat chiar în detaliu ceea ce, în Jurnalul arestat, redase concis, în vederea completării. Despre 23 august, interviul meu e mai complet decât ce scrie în Jurnal. De altfel, eu cred că surorile Coposu ar fi trebuit să aibă drept de a publica jurnalul şi nimeni altcineva. Dacă l-au mandatat pe istoric, pe linie de credit familial, asta-i OK. Dacă nu, nu. Lui Zajoranu eu i-am dat OK-ul după ce deja publicase o carte formată cam jumătate cel puţin din articole ale mele. 🙂 Credea că mă supăr şi eu l-am felicitat că a muncit. Ce rost mai avea, dacă tot scosese cartea? Ar fi fost oribil un litigiu pe marginea lui Corneliu Coposu, mai ales că jurnalistul e de bună credinţă. Sper că şi istoricul onorează tradiţia familiei. Eu l-am avut profesor la Folclor pe Mişka Pop, din aceeaşi familie.

 9. olimpiu65 Says:

  USA si Rusia au stabilit o agenda prudenta pt Siria, dar Franta are obsesia de a demonstra ca joaca un rol international(dupa ce ca sunt rupti in dos economic) si au pregatit comunitatea europeana cu ajutorul mediei infierand regimul Assad de folosire a armelor chimice. politica externa romana e conduasa de la Cotroceni si ed acolo sa nu ne asteptam la alinierea cu pozitia Frantei as spune eu si in subsidiar EU…. fabricile de armament, atat cat au ramas, se descurca si vand bine doar ca afacerile lor nu se vad la bugetul tarii ci in alte buzunare!
  si ceva off topic. tribunalul a respins infiintarea asa zisei noi aliante DA. ce nenorocire pt Unguent si ,,ala mic cu capul mare”. A.D.A (PNL PD ) inca nu a fost denuntata. ce show, sunt tari liberalii si in USL si in ADA!!!

 10. Roxana Iordache Says:

  Olimpiu, te înşeli, Băsescu merge cu fratili Assad. Păi ce s-ar întâmpla dacă ar pica şi l-ar elibera cineva pe Omar Hayssam? :mrgreen:

 11. razvancoltea Says:

  @Sandi,
  Ma indoiesc ca poate confirma cineva asemenea stiri.In primul rand nu cred ca Ungaria poate acorda pensii in sfanta prostie tuturor romanilor neaosi la o simpla cerere a acestora nefundamentata pe nici un fel de act doveditor al unor descendenti unguri.Nu-si permit din punct de vedere financiar.Chiar daca sunt asemenea cazuri ele sunt izolate si in nici un caz fenomen de masa.
  Pe de alta parte, cu Schengen sau nu, cu pasaport romanesc sau unguresc, romanasii s-au dus unde au vrut ei si au lucrat asisderea in ultimii cel putin 11 ani.Deci nu un pasaport anume descuie portile angajatorilor occidentali.Si ma indoiesc sincer ca un fenomen de masa de cerere nefundamentata de cetatenie ungara ar scapa ochiului vigilent al „serviciilor specializate”care am convingerea ca, pe langa fugarirea oponentilor baselului si, mai nou, a micului Ponta , se mai ocupa si cu siguranta nationala.Iar, in ultima instanta , mai exista si codul Penal care sanctioneaza falsul in declaratii.
  In rest, ca ungurii in tampenia lor iredentista care le intuneca judecata, vor face o gramada de jonglerii ca sa incerce atingerea scopului lui n-am nici o indoiala.
  PS. Eu incerc sa privesc neprimirea noastra in Schengen si ca o ultima posibilitate de a controla accesul in interiorul granitelor noastre .Va dati seama ce veselie ar fi in cazul in care frontierele vor fi vraistea?

 12. Sandi Says:

  @ razvancoltea

  Si eu ma indoiesc ca cele spuse acolo sunt veridice. Adica fenomen de masa.
  Dar avem si noi nationalistii nostril exaltati care pun paie pe foc !

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: