PONTA, LA DISCREŢIA SERVICIILOR. CAZUL BÂRSAN ŞI VULNERABILITATEA PSD ÎN SISTEM

Parlamentarii liberali şi-au dat demisia din Comisia Senatorială pentru investigarea cazurilor de poliţie politică, pornind de la cauza Bârsan. Demisionarii sunt senatorii Sorin Roşca Stănescu şi Corneliu Dobriţoiu – iniţiatorii anchetei şi ai comisiei în cauză -, cărora li s-au alăturat colegii din PNL, Victor Ciorbea şi Sorin Ilieşiu. Demisionarii au acuzat obstrucţionarea anchetei de către colegii din PSD care, în acord cu premierul Ponta, intenţionează să muşamalizeze poliţia politică, axul sistemului, laboratorul regimului băsecurist.

Ponta a reacţionat isteric, n-a îndrăznit să se ia de celelalte nume ale demisionarilor şi a dat, din nou, vina pe SRS, care l-a mai înfuriat şi când a spus că amicul Sebi Ghiţă e ofiţer acoperit, susţinător de băseală. Preşedintele PSD şi premier al României l-a acuzat pe Sorin Roşca Stănescu de „agendă proprie” împotriva lui şi a USL, pe principiul „dai în mine, dai în fabrici şi uzine”.

Ponta a luat-o în mână penibil, după prostia de a-i cere lui Crin excluderea lui SRS din PNL – solicitare prin care îşi excede cu mult drepturile. Era previzibil că preşedintele PNL avea să-i dea cu flit. Lui Ponta, evident. 🙂

Adică Tonta. El a crezut că poate forţa ruperea USL, încă n-a înţeles că asta nu se întâmplă din pricina PNL. 😛 Ce credea el când a cerut excluderea lui SRS? Că o să-l bage în seamă cineva? Că îi va face jocul cineva? Că, adică, liberalii se vor supăra şi vor pleca? Sau că preşedintele Antonescu ar fi putut în vreun milion de ani să se coboare la mintea „cârlanului” (să mă ierte mânzul)? Crin l-a potcovit, cum era previzibil. Pe „cârlan”. Adică, a expediat solicitarea lui Ponta ca pe un P.M.S., vorba americanului (să-l întrebe pe Gitenstein). A zis, scurt, că nu există date care să confirme acuzaţia lui Ponta, dar că sunt televiziuni care atacă USL. 🙂

De fapt, problema e gravă, mă refer la şantajabilitatea unei părţi a PSD, în frunte cu Ponta. Tupeul lui de a cere excluderea lui SRS din PNL pe motiv de încălcare a unui articol din protocolul USL denotă disperare. Ponta e un carierist şantajabil, aflat la discreţia serviciilor, ca şi unii colegi ai lui de partid. Reacţiile lui sunt previzibile şi tot mai incontrolabile, e o copie nereuşită a lui Băsescu. Adică, e la fel de canalie ca originalul, doar că nema putirinţa. Atât de tânăr politic şi deja nu mai suportă criticile, i s-a urcat la cap şi nu are. De-aia şi dă pe dinafară.

Adică, tot aşa cum Băsescu a acuzat Antena 3 şi USL de „atac la adresa instituţiilor statului”, ca urmare a unor dezvăluiri dure privind unii exponenţi care compromit instituţiile statului (Zegrean, Motoc, Ceauşescu, Aspazia Cojocaru, Dănileţ, Ghica, Hăineală, Kovesi, Morar şi atâţia alţii), la fel şi Ponta l-a acuzat pe SRS că a atacat USL şi PSD pentru că a pus degetul pe rana provocată de băsiştii care compromit USL şi PSD din interior, prin cocoloşirea poliţiei politice.

E cel mai grav eveniment de după alegerile parlamentare, de fapt, la fel de grav ca şi nulitatea de pact de „coabitare” – cu atât mai respectat cu cât n-are nici o valoare juridică, spre deosebire de protocolul USL-, şi la fel de grav ca numirea unor băsecurişti notorii la conducerea Parchetelor.

E previzibil că anticorupţia va consta, ca şi până acum, dar chiar mai strident, în înfierarea asociată cu interlopii de serviciu a medicilor care au mai rămas, a unor artişti, profesori, lideri sindicali (dar nu cei care merită), lideri şi apartenenţi politici (dar nu cei care merită). Şi tot aşa. Securitatea merge mai departe.

Dar nici liberalii nu-s fraierii lor. Stau la guvernare. Să rupă Ponta USL, ca să se facă praf sondajele amăgitoare.

Apropo, ştiţi cine conduce comisia din care au demisionat liberalii? Georgică Severin, senatorul PSD, media darling, invitat permanent al Antenei 3, iniţiator al cvorumului de 50 plus 1 la referendum. Pentru care nimeni, niciodată nu l-a întrebat nimic.

Reclame

18 răspunsuri to “PONTA, LA DISCREŢIA SERVICIILOR. CAZUL BÂRSAN ŞI VULNERABILITATEA PSD ÎN SISTEM”

 1. mariusnyc Says:

  UPDATE 16.04: Preşedintele PNL Crin Antonescu a asigurat că PNL nu va ezita să aplice Art.1.1.4 invocat de PSD în şedinţa USL după declaraţiile dure făcute de senatorul PNL Sorin Roşca Stanescu la adresa social-democraţilor şi a premierului Victor Ponta, transmite pesurse.ro.”Da, suntem absolut hotărâți și decizia PNL de azi este că acel articol din protocolul USL care interzice atacurile între membrii USL să fie unul asupra unuia asupra căruia vom fi atenți și-l vom aplica fără niciun fel de ezitare”, a spus Antonescu. „Putem să exprimăm opinii divergente, putem să ne exprimăm opinii personale în cazul parlamentarilor, dar nu putem să recurgem la etichetări care nu sunt de acceptat. Dezavuăm unele aprecieri făcute de SRS la adresa PSD ca ansamblu, la adresa lui Victor Ponta, precum forme de control, şantajabilitate, cu serviciile secrete, care nu-și au locul. În felul acesta nu se poate colabora, nu se poate păstra încrederea. Categoric, oricine mai încalcă într-un chip atât de clar articolul respectiv, va trebui să se despartă de partidul din care face parte”, a mai spus liderul PNL

 2. olimpiu65 Says:

  sunt curios daca Iuda raspopit isi va convinge ginerele carlan pt a rupe USL. sa le vedem sangele din instalatie coabitilor astora gretzosi!!!
  apropos de acordul USL: hotararea parlamentarilor oradeni de a initia o motiuni simple contra unor ministri PSD incalca proptocolul??? daca da, ce va face Hypnos???

 3. PONTA, LA DISCREŢIA SERVICIILOR. CAZUL BÂRSAN ŞI VULNERABILITATEA PSD ÎN SISTEM » Bloogle Says:

  […] Original Blog » […]

 4. mariusnyc Says:

  Ilie Sârbu și Ioan Rus sunt pionii otraviti ai lui Băsescu din interiorul PSD. Cu ajutorul lor va fi dinamitat din interior USL-ul și ulterior, prin simpatie, PSD.

 5. mariusnyc Says:

  UPDATE 16.47: Preşedintele PNL Crin Antonescu a precizat joi că demisia celor patru senatori liberali din Comsia Bîrsan de la Senat nu poate pune în discuţie existenţa în sine a comisiei: „Cred ca trebuie să avem la USL o discuţie cu toţii şi cu cei patru demisionari”, a declarat liderul PNL, citat de pesurse.ro. „Dacă declaraţiile lui Sorin Roşca Stănescu ar fi fost doar la nivel de declaraţii şi nu şi la problemele care au ţinut de o lege care nu era susţinută de Guvern şi care a trecut şi de comisia parlamentară pentru Cazul Bîrsan atunci se putea vorbi clar de excludere”, a mai spus Antonescu la finalul şedinţei BPN a PNL.

 6. olimpiu65 Says:

  acum s-a agravat ,,criza” s-a infoiat carlanul , da ultimatumuri, dar Hypnos nu se lasa!!!

 7. Sandi Says:

  SRS este sustinut de unii din servicii ! Ca n-a luat el decizia aia de capul lui . Dobritoiu s-a execuat si el ca e militar !
  In orice caz in servicii este batalie mare acum la terminarea mandatului Belzebutului ! Adica cine pe cine o sa sustina incepand cu 2014 !

 8. Sandi Says:

  Purtatorul de vorbe a lui Ponta este ” slinosul” raspopit, intai impuscatul in coaie ( la vanatoarea aia organizata de Bombonel ) , socrul mic Sarbu !

 9. Sandi Says:

  Off-topic :
  De pe blogul lui MM de citit acest interesant comentariu :

  http://mariusmina.blogspot.ro/2013/05/bilderbergul-barroso-intrat-in.html

 10. Sandi Says:

  SRS :

  „Diviziunea serpilor iese la atac”

  http://www.sroscas.ro/site/2013/05/16/diviziunea-serpilor-iese-la-atac/

  (…) Initial, UDMR care, prin Attila Verestoy, si-a exprimat totalul dezacord cu existenta Comisiei, a refuzat sa faca parte din ea. La fel PDL, pentru ca – nu-i asa? – dandanaua se produsese atunci cand acest partid, in alianta cu UDMR, se afla la putere. Dupa o saptamana, taman cand ar fi trebuit sa ne apucam de lucru – ce sa vezi? – brusc, UDMR si PDL decid sa faca totusi parte din Comisie. Se mai pierde astfel un timp, dar, in schimb, se creaza o noua majoritate in interiorul Comisiei de ancheta. A celorlalti. Si, in viteza, cu aceasta ocazie, se schimba, sub imperiul majoritatii, si denumirea Comisiei. Din denumire dispare sintagma “interceptare ilegala”, desi ilegalitatea fusese constatata de justitie. Si, fireste, mai trece timpul pentru ca si regulamentul trebuie modificat, nu-i asa? (…)

  Cati dintre membrii acestei Comisii sunt agenti acoperiti ?!?

 11. Sandi Says:

  Ce vrea de fapt Ponta? Spargerea Uniunii, folosindu-se de pretextul Roşca Stănescu?

  Criză fără precedent în USL

  http://www.cotidianul.ro/criza-fara-precedent-in-usl-213651/

 12. ALM Says:

  Oare Ponta vrea destrămarea USL-ului? Din ce citesc pe aici am impresia că alţii s-ar bucura dacă acest Proiect ar eşua …

 13. Matei Florin Says:

  În cazul Bârsan, PNL nu face decât să ducă ,,la capăt” dreptatea clamată de USL în campania electorală. Sigur că Coabitantul nr. 2 (neapărat nr. 2!) şi socrul său, Ilie Scârbu, au altă agendă: aceea de a guverna, din viitorul imediat, cu racolaţii din PP-DD, cu UDMR şi – o, da – cu ,,aripa Udrea” din PDL (viitorul Partid Popular). Că doar asta-i pohta ce-o pohtesc Băsescu şi serviciile.

 14. Sandi Says:

  Deci, ceva, ceva din epoleti tot se vede !!!

  (…) ” Sigur ca SRS a declansat un mic scandal in “comisia Barsan”, scandal care vizeaza direct PSD, dar eu zic ca Antonescu ii va trimite la plimbare si pe ginerica si pe tata socru, fara nici o greata
  Cand iti faci vacantele cu Sebi Ghita, deputat PSD si patron TV, la al carui post ataca PNL de dimineata pana seara, 7 zile pe saptamana, lasi ciocul mic si mergi pe burta fiindca e apa mica si ti se vad epoletii ”

  http://www.cotidianul.ro/cine-spune-ca-elena-udrea-il-va-ingropa-pe-traian-basescu-213636/

  Deci, mai rasfirat baieti, mai rasfirati, ca nici numai stiti cati sunteti !!!

 15. olimpiu65 Says:

  Ponta vrea destramarea USL! nu-i ajung scuzele lui SRS, comanda PNL sa-l dea afara din partid. e jenant, dar ma bucur ca in sfarsit pot vedea toti cine este carlanul!!! daca va ceda Crin, atunci multi vor parafraza psihopatul: adio..PNL!!!!

 16. Matei Florin Says:

  @olimpiu65,

  Din păcate, Antonescu dă semne că e slab. Se pare că va încerca să-l oblige pe SRS – în culisele acestui week-end – să-şi dea singur demisia, nu să-l excludă el (ca să nu se vadă slăbiciunea în toată splendoarea ei). Păcat, lumea vede în asta o acceptare a coabitării neruşinate a PSD cu Băsescu, nicidecum un semn de demnitate politică a PNL. Oricum, din punctul meu de vedere, PNL nici nu e la guvernare. În acest moment, PNL pare o fantoşă, agăţată de PSD, sub umbrela acestei – deja perimate – USL… După ce PSD îşi va demonstra forţa în acest caz SRS, PNL va fi perceput de oamenii normali la cap doar un element de decor, cu totul secundar.

 17. Roxana Iordache Says:

  @Olimpiu, e penibilă vehicularea unei tâmpenii băsiste. 🙂

  @mariusnyc. Mă bucur că n-am văzut ultimele declaraţii ale lui Crin. După citatele pe care ni le-ai trimis, sunt jenante. Adică, pică în diversiunea lui Ponta, cu „atacul la persoană”. De fapt, problema e sabotarea anchetei privind poliţia politică. Despre asta-i vorba.

  Crin nici n-ar trebui să declare altceva decât: Ponta, băi puţă, de fapt, ce vrei tu? Că fără noi, mai eşti prim-ministru? Sau poate vrei cu Udrea. Atât. :mrgreen:

 18. Sandi Says:

  Idiotul de Ciutacu a inceput sa joace dupa cum ii dicteaza stapanul Ghita-SRI ?!?

  http://www.dcnews.ro/2013/05/srs-a-plecat-din-emisiunea-lui-ciutacu-vezi-motivul/

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: