ŞI A FOST 10 MAI. IZVORUL TĂMĂDUIRII

Ieri a fost Ziua Naţională a României. Deodată cu Izvorul Tămăduirii, în acest an.

Toţi sunt la fel, detest expresia-asta, dar ce altă impresie să-mi fac despre PNL, din moment ce într-un an de co-guvernare nu s-au învrednicit ca măcar sărbătoare naţională să fie legiferată sfânta zi de 10 mai?

De la Ponta n-am nici o pretenţie, nici de la Oprescu, ei atâta pot, să facă statuie pentru 9 mai, de parcă ar fi avut vreo valoare proclamarea independenţei în Parlament, fără promulgarea din partea şefului statului, pe atunci, Principele Carol, care, de altfel, a şi obţinut-o. A fost acolo, i-a plăcut muzica. Coroana de oţel a României e din afet de tun. Şi cea mai mare nemernicie e să nu fie repusă stema pe drapelul naţional. Crucea, coroana, vulturul. Independenţa, suveranitatea.

Guvernanţii actuali sunt la fel de complexaţi ca orice impostori, din moment ce nu sunt în stare nici măcar de legiferări cu încărcătură pur simbolică, pur şi simplu naţională. Adică, 10 mai, măcar sărbătoare naţională şi stema României, înapoi pe drapel.

Ponta e un fanfaron de-o prostie flagrantă din moment ce a putut să emită un comunicat în care să zică că el, deşi „republican convins”, nu poate să nu recunoască contribuţia „din trecut a monarhiei”. Micul Lichelescu chiar crede că, fără monarhie, ar mai fi avut vreo republică peste care să guverneze? Sau că ar mai fi existat vreun stat pe nume România?

Ponta habar n-are de istorie, nici nu-i pasă de ţară, pentru el nu contează decât parvenirea personală.

Repet, din partea impostorilor n-am nici o pretenţie. Crin Antonescu, însă, n-are nici o scuză. Trebuia ca preşedinte al Senatului să vină cu iniţiativa legislativă privind 10 mai şi stema suveranităţii României. Restul e laşitate.

Trăiască Regele!

Anunțuri

8 răspunsuri to “ŞI A FOST 10 MAI. IZVORUL TĂMĂDUIRII”

 1. Dan Ghenea Says:

  Traiasca Regele!
  Sa-i dea Dumnezeu sanatate Reginei!

 2. ŞI A FOST 10 MAI. IZVORUL TĂMĂDUIRII » Bloogle Says:

  […] Original Blog » […]

 3. plano Says:

  Istoricul Crin stie sa faca diferenta intre istorie si interesul sau politic.
  Ce sanse ar mai avea la presedintia Romaniei daca ar flutura simboluri monarhiste?

 4. olimpiu65 Says:

  ”9 Mai este o zi plină de semnificaţii pentru noi românii, dar și pentru toți cetățenii Europei. Astăzi aniversăm declararea Independenței de stat a României – 1877, sfârșitul oficial al celui de-al doilea război mondial în Europa, dar și Ziua Europei.” Crin Antonescu …cica profesor de istorie la baza!!!!!

 5. Radu Humor Says:

  Cred că nu i-a dat voie Adina 😉

 6. Jan Pantelimon Says:

  Te-am asteptat ,R I .

 7. Bordelezu Says:

  @Roxana Iordache
  Am pierdut ceea ce scrisesem pentru tine, dar nu-i bai. Dacă reiau ceea ce am comentat la articolul domnului Cristian Tudor Popescu, în Gândul.info,
  http://www.gandul.info/puterea-gandului/ziua-romanilor-liberi-10866407
  e suficient.

  « Domnule Popescu, am vorbit cu prietenul meu, inginerul, el zice că trebuie să vă înţeleg: la nivel de sistem gândiţi corect, când e vorba de intrat în detalii – asta este! – le bălmăjiţi rău de tot.
  Mi-a explicat de ce. Pentru că aveţi formaţie de automatist, nu de electronist, sunteţi obişnuit să lucraţi cu căsuţe în interiorul cărora nu ştiţi ce e, ce se petrece acolo, pentru dumneavoastră detaliile sunt părti ale unor cutii negre. Neavând cunoştinţe de drept, încurcaţi noţiunile, nu puteţi să faceţi deosebirea dintre o „proclamaţie” – act juridic – şi o „declaraţie”, vorbe spuse, fără consecinţe juridice.
  10 mai 1877 e ziua proclamării românilor ca naţiune de sine stătătoare, domnule inginer Popescu. Proclamaţia la care faceţi referire a devenit act oficial la data la care a fost aprobată de Senat şi semnată de principele Carol, adică în 10 mai. Asta e una. Voi reveni.

  « Trecutul nu-i o pierdere de timp », da, domnule inginer Popescu, dar părţile acelea ale cutiilor negre – detaliile – sunt importante. E important de ţinut minte, da, « Marele duce Nicolae, comandantul rus, i-a solicitat principelui Carol angajarea românilor în luptă »… dar nu trebuie uitat că principele Carol (cu formaţie militară) a acceptat cu o condiţie, ca toate trupele româneşti şi ruseşti să fie sub comanda sa, chestie de demnitate şi de responsabilitate, garanţie a succesului în luptă, constituţional principele nu avea dreptul să ceară alte garanţii, nu-şi putea depăşi atribuţiile, era neamţ. Asta e alta.

  Pe fond aveţi perfectă dreptate, domnule scriitor Popescu. Şi trimiterea la afacerea Baruch Hirsch Strousberg e bună. Numai că şi din asta – « Trecutul nu-i o pierdere de timp » – putem să ne punem întrebări. În 1866 Parlamentul a aprobat construirea căilor ferate dintre Vârciorova, Piteşti, Bucureşti, Buzău, Galaţi, Tecuci şi Roman. Tot în acelaşi timp se lucra la linia Giurgiu-Bucureşti, pe de o parte, şi la calea ferată din nordul Moldovei : Burdujeni, Botoşani – Paşcani – Roman şi Iaşi. După ce Strousberg terminase în stil românesc partea sa, în 1870, doi ani au mai fost nevoie ca să se refacă tot ceea ce se surpase la primele ploi mai serioase, în 1872 s-au dat în funcţiune mai bine de 1200 de km cale ferată, dac ţin eu bine minte.
  Întrebare : Cum a fost posibil ca la acel timp în şase ani să se construiască o reţea de căi ferate cu o asemenea lungime (http://trainz.uv.ro/maps/cfr/cfr_1872.html) iar în vremurile noastre nu s-au putut construi, în 23 de ani, nici măcar 500 de km de autostrăzi ? ».

 8. WhiteWolf Says:

  Asa, ca tot m-am contrat cu personalul neclerical si ruda mea indepartata (Maria Savescu) s-a certat crestineste cu mine in post, spun si pentru ca merita si pentru eventuale clarificari
  Fix pe 10 Mai – zi in care, cei care sunt corecti si drepti DAU Cezarului ce este de drept al sau- si fix de Izvorul Tamaduirii – in Saptamana Luminata- la ora 18, fetita mea, Iarina-Maria a primit Taina Sfanta a botezului din apa si din Duhul Sfant (prin intreita afundare in cristelnita) la biserica Sfantul Nicolae din Galati.
  Nu pentru ca atunci am fi gasit.. loc liber ci pentru ca asa ne-am dorit
  Sper si imi doresc ca pana la momentul in care va putea sa inteleaga povestile stramosilor adevarul sa nu mai fie la fel de stramb ca astazi. Si nici sa nu mai umble cu capul spart
  In rest, sanatate la neamuri si graunte la gaste. Nu de alta dar cei de genul Ponta, Antonescu, Basescu si care or mai fi sau vor mai urma, mai mult de „au mai participat” nu au cum prinde in cartile de istorie

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: