UN SFÂNT PE PĂMÂNT ROMÂNESC. ACUM!

ips-justinian-chira2 actualmm.ro

Foto: http://www.actualmm.ro

Trăieşte, e printre noi, se numeşte Iustinian, Înalt Prea Sfinţitul Arhiepiscop al Maramureşului şi Sătmarului.

Şi ştiţi de ce ştiu că e sfânt? Fiindcă îmi aduce o stare de fericire peste fire, numai când îl văd. Când îl mai şi aud, ar fi deja înălţare, dacă tina păcatelor nu m-ar trage atât de tare.

Aceeaşi stare de fericire a revelaţiei sfinţeniei am avut-o când mi-a apărut în faţă Sfântul Părinte Ioan Paul al II-lea, eram la Patriarhie şi când m-a binecuvântat aş fi vrut să nu se termine vreodată. Adică, era deja Raiul, prefigurarea fără greş. Şi ştiţi că era acolo o păcătoasă poate chiar un pic mai mare decât mine, nu doar ca vârstă şi tot Roxana, şi mi-a zis: „Ştii, sunt atât de fericită! Atât de fericită!”. Într-un milion de ani n-ar fi zis ea asta. Acum e în Grecia, după sângele ei. Şi eu aş putea merge acolo, după picătura din sângele meu. Dar e mai puternică apartenenţa. Iar Prea Fericitul Părinte Patriarh Teoctist era pur şi simplu Preafericit. Radia. Radiau împreună, cei doi Prea Înalţi. Sfântul Părinte ştia că România e izvor de sfinţenie.

Părintele Iustinian e pâinea lui Dumnezeu. Atât de bun, de dumnezeiesc de bun în exigenţa-i atât de înţelegătoare a fragilităţii firii.

Şi ştiţi de ce e sfânt? Pentru că dezrobeşte imediat în tine izvorul iubirii nemărginite, al iubirii fără sfârşit. Al setei de dăruire.

România e o ţară binecuvântată, ţara noastră e o minune a lui Dumnezeu pe pământ. Şi va rămâne, şi va trece peste toate încercările. Ea e vizată spre distrugere, tocmai pentru că în mod evident este aleasă, este o mireasă dumnezeiască. Grădina Maicii Domnului.

N-aveţi decât să vă râdeţi, unii fraieri, şi pe voi vă iubesc, prostilor! 🙂

Deci, părintele Iustinian, adică, nevoia irepresibilă de a-i mulţumi că îl iubeşti. Îl iubesc la infinit, uitaţi-vă la mâinile lui care vorbesc neobosit, militant şi delicat. Că ăsta este sfântul în viaţă pe pământ: militant şi delicat.

Sărut mâna, Înalt Prea Sfinţite Părinte!

Şi înainte să închei, să vă zic o frântură din acest sfânt, adică a zis că omul nu mai poate de frig iarna sub minus şi o păsărică micuţă cât o nucă sare veselă din creangă-n creangă deşi te-ai aştepta să îngheţe, şi dacă asta nu-i minune de la Dumnezeu atunci ce e?

E sfânt fiindcă e bun. E numai bunătate. Izvor nesecat.

Fie cât mai îndepărtată plecarea-i la Dumnezeu, dar sunt sigură că la un moment dat vrednicii urmaşi vor descoperi moaştele lui ca spicele.

El a mai zis că dacă eşti botezat şi nu zici Hristos a înviat  înseamnă laşitate. Că nu poate fi laşitate mai mare decât să fii creştin şi să ai o jenă să-L mărturiseşti pe Hristos.

Reclame

6 răspunsuri to “UN SFÂNT PE PĂMÂNT ROMÂNESC. ACUM!”

 1. UN SFÂNT PE PĂMÂNT ROMÂNESC. ACUM! » Bloogle Says:

  […] Original Blog » […]

 2. einsteinzulu Says:

  Ma gindesc cu dispret ii privesti pe mormoni numai pentru ca nu sint ortodocsi si unica diferenta intre tine si ei este ca ei cred ca sfintii inca exista pe pamint si au existat in continu. Asa ca parintele Iustinian.
  Pardon: mai este o mare diferenta: ei chiar se straduiesc sa urmeze invatamintele lui Iisus si cred in Biblie cu adevarat. In plus nu cred ca e nevoie de altrare aurite si icoane sfintite ca sa se roage Domnului si lui Iisus. Plus: nu maninca o imbucatura pina nu multumesc in rugaciune pt bucate.

 3. R.Daniel Says:

  Se pot intampla lucruri interesante si in Gradina Maicii Domnului. Zilele trecute am tresarit cand am auzit ca din cauza unori lucrari la metrou tramvaiul 41 isi va intrerupe traseul. Se pare ca lucrurile nu sunt chiar atat de …grave si ca tramvaiul nu isi va intrerupe, ci doar isi va modifica traseul. Tramvaiul 41, care, tichie de margaritar, e de fapt un metrou usor si nu un tramvai oarecare, reprezinta lumea noastra cu valorile rasturnate si avand pe 4 in fata in loc de 1 cum ar fi corect… (A fost un rezumat al Cursului scurt de semne si simboluri pentru internauti putin …plecati spre plaiurile verzi ale vanatoarei, pentru a intalni un print din Levant indragind vanatoarea si pentru a-l lovi cu …Cor(n)u’ Vanatorilor…)

 4. Radu Humor Says:

  Sunt de acord cu cele scrise de tine, mai ales după ce am văzut aseară un interviu cu acest minunat slujitor al Domnului !
  Să-l ţină Dumnzeu în viaţă !

 5. Roxana Iordache Says:

  Unii nu se pot abţine să-şi etaleze penibilitatea. Mă rog să-i lumineze Dumnezeu. Partea proastă e că ei nu vor.

  @Radu Humor. Doamne ajută!

 6. stejarul Says:

  „De miercuri
  Începe procedura de avizare a propunerilor pentru procurorii-șefi ”

  Gata, s-au facut toate intelegerile la Neptun ! Tataia iliuta sarbu a semnat si parafat cu basecu lista capetelor ce vor ajunge pe butuc. Acuma tot ce ne mai traba, e cei doi procurori vajnici si nealcosi sa dea circ la populime si liniste celor doi coabitaci!

  Si toate astea se fac pe voturile negative ale amarastenilor!
  Au fost care au venit in scaune cu rotile, in carje … sa voteze promisiunile lui ginerica a popii! Iar popa o luat voturile si o uitat complet de Paste! Pai nu zicea ginerica ca „tata socru e cu …”… si tata socru n-o fost nicaieri!

  Paganii de popi ce ne conduc, politic, n-au timp sa-si mai faca o cruce de Pasti!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: