HRISTOS A ÎNVIAT, SĂ NE BUCURĂM!

Invierea crestinortodox

Am venit de puţină vreme de la biserică, sfântă liturghie minunată. Cu zeci de credincioşi care s-au împărtăşit. În plus, trei persoane, două femei şi un bărbat, au aşteptat în speranţa că vor fi primite şi după al doisprezecelea ceas să se spovedească. Şi s-au spovedit, şi s-au împărtăşit, chiar un pic mai târziu decât cei care primiseră sfânta împărtăşanie aproape de patru dimineaţa, după mai mult de 30 de ore de post negru. Dar ce contează ele faţă de Pătimirile Domnului?

Azi nimeni n-are voie să fie trist, azi toată suflarea e chemată să se bucure. Cu tradiţionala dezlegare de la Sfântul Ioan Gură de aur, pentru absolut toţi, indiferent dacă au postit sau nu, dacă s-au învrednicit să primească Sfânta Împărtăşanie sau nu. Dacă sunt creştini sau nu. Pentru că bucuria Învierii e pentru toată lumea. Şi toţi sunt chemaţi, iar ca să fie aleşi depinde de alegerea lor. Hristos ne-a (re)adus libertatea de alegere. Libertate pierdută prin alegerea proastă a lui Adam, fiindcă n-a crezut în cuvântul lui Dumnezeu.

Azi, Hristos l-a ridicat din morţi pe Adam. Şi pe noi toţi.

HRISTOS A ÎNVIAT!

Reclame

19 răspunsuri to “HRISTOS A ÎNVIAT, SĂ NE BUCURĂM!”

 1. HRISTOS A ÎNVIAT, SĂ NE BUCURĂM! » Bloogle Says:

  […] Original Blog » […]

 2. ciuhuhu Says:

  ADEVARAT A INVIAT, CHIAR NE BUCURAM!

 3. virgilvirgil Says:

  Adevarat a inviat !

 4. Donkeypapuas Says:

  Adevărat a înviat!

 5. stejarul Says:

  Adevarat a inviat!

 6. Savescu Maria Says:

  Adevarat a inviat !
  http://www.youtube.com/watch?v=AYyMQWke4Z8Adevarat a inviat !

 7. johnson1312 Says:

  Adevarat a Inviat ! Sarbatori fericite

 8. olimpiu65 Says:

  Adevarat a inviat!

 9. Radu Humor Says:

  ADEVĂRAT A ÎNVIAT !
  Să ne împăcăm !
  ( cu cei cu care mai putem 😉 )

 10. R.Daniel Says:

  Pentru ca dovada invierii nu exista si pentru ca nu este stiut daca va fi gasita vreodata, …adevarat va spun: Nu e bine, d-na admin, nu e bine; eu dimpotriva zic, trista sa va fie ziua asta cand (practicanti sau nepracticanti, mai dusi sau nedusi la biserica) ati incercat sa va bucurati fara motiv; pentru a va putea bucura de ea mai tarziu, atunci cand si daca intradevar veti gasi …motivul.

 11. Radu Humor Says:

  Roxana, păcat că n-ai văzut interviul cu cele două Doamne !
  Rodica şi Flavia, surorile lui Corneliu Coposu sunt două personaje de excepţie !
  O asemenea ţinută intelectuală alţii n-o au nici în plinătatea vârstei, d-apoi la una atât de respectabilă !
  Am făcut o comparaţie cu mama lui Victoraş 🙄
  „Pedigriul” educaţional se dobândeşte, nu se cumpără şi nu se şlefuieşte prin studii .
  Oricât de înalte ar fi ele …..

 12. Radu Humor Says:

  Nu-i singur Iuda vinovat…
  Nu-i singur Iuda vinovat
  de sângele ce se dădu.
  Nici marii preoţi, nici Pilat,
  ci lumea-ntreagă prin păcat!
  Şi eu, şi tu…
  Nu drumul greu spre Golgota,
  nici biciul, când Isus căzu.
  Şi dacă crucea grea era,
  povara noastră şi mai grea!
  Şi eu, şi tu…
  Nu patru cuie L-au străpuns,
  când El pe cruce se-aşternu.
  Ci noi, cu sufletul ascuns,
  cu mii de patimi L-am străpuns!
  Şi eu, şi tu…
  Nu doar bătrânii cărturari,
  nu doar mai marii preoţi, nu!
  Şi noi am râs cu ochi murdari,
  şi noi suntem cei doi tâlhari!
  Şi eu, şi tu…
  Şi nu ostaşilor prin sorţi
  cămaşa albă şi-o dădu.
  Ci tuturor! Dar tu n-o porţi!
  Şi, fără ea, toţi suntem morţi!
  Şi eu, şi tu…
  Nu doar în stânci, sub lilieci,
  nu doar sub lespede zăcu.
  Ci L-am acuns ca pentru veci
  sub piatra unor forme reci,
  Şi eu, şi tu…
  Şi-acum Isus cel condamnat
  azi El te-ntreabă: “Da sau nu?
  Eşti tu sau nu eşti vinovat?”
  Eu am spus da! Şi-am fost iertat.
  Eu am spus da.
  Dar tu? Dar tu?…

 13. Bendis Says:

  Adevarat a Inviat!
  http://baselandia.wordpress.com/2013/05/04/sarbatori-fericite/paste-fericit1/

 14. stejarul Says:

  adrian nastase :

  „Iisus a fost întâmpinat cu „osanale”, si vinderea si trădarea Lui de către cei mai apropiați ucenici, si apoi ura mulțimilor, poate aceleași care-L aclamau acum o săptămână, si trimiterea Lui la moarte! Iisus a fost răstignit în urma unui act democratic! Da! Un act democratic dar manipulat prin dezinformare de către farisei. Pilat a consultat poporul si i-a dat să aleagă intre Baraba si Iisus! Si mulțimile au decis răstignirea lui Iisus!

  Cum mai putem avea încredere in normalitatea lumii dacă criteriul majorităţii a putut fi astfel manipulat?”
  –––––––––––––––––––––––––––

  Putem avea incredere in normalitatea lumii! Acea manipulare groteasca a nascut crestinismul. Faptul ca 2000 de ani mai tarziu celebram victoria lui Isus asupra ticalosilor care i-au fost contemporani demonstreaza ca manipularile in rau, cu cat sunt mai mari cu atat mai mult fac ca „memoria” celor fraieriti sa dainuie peste generatii!

  nastase nu isi vede vina, isi vede doar suferinta! Cat timp se scalda in „self pitty” ramane doar un paria in ochii majoritatii.

  El trebuie sa vada si suferinta poporului pe care el a cauzat-o direct sau indirect: regimul basescu si coabitarea pontaca!

  basescu a fost adus la putere de votul negativ impotriva lui nastase iar ponta a fost adus la varful PSD de sustinerea lui nastase.

  Fiecare din noi ii vedem lui nastase o vina mai mare altii mai mica. Eu nu ma leg de partea „economica” (privatizari dubioase, imbogatire fara temei ) pentru ca am inteles ca guvernarea lui a fost buna din punct de vedere economic; eu ma leg de partea morala a regimului nastase.

  nastase si-a cladit o mafie personala cu drept de viata asupra romanilor si a pus pumnul in gura presei.
  Doua pacate capitale in optica mea. Cazul Panait ma doare de parca Panait ar fi fost fratele meu. Panait a a avut verticalitatea si curajul unui inger. Cine are mainile patate cu sangele lui Panait nu se poate niciodata compara cu Isus !

  Doar o suferinta mare nu iti poate da „statura” Celui care a facut numai bine pentru semenii lui! (Daca doar suferinta te sfinteste, atunci animalele de la circ ar fi toate „Isusi” in lumea lor! )

  NU! nastase nu se poate compara cu Isus!
  Daca ar fi sa il compar pe nastase cu o figura a trecutului l-as compara cu Qin Shi Huang, primul imparat al Chinei. 🙂

  Au facut amandoi aceiasi greseala: au refuzat sa accepte efemerul vietii (politice in cazul lui nastase) si nu si-au facut un testament (din nou,politic in cazul lui nastase).

  Qin Shi Huang desi stia ca e muritor pana nu gaseste secretul vietii eterne, nu a vrut sa accepte ideea sfarsitului.

  In loc sa-si faca testamentul, el a preferat sa isi cladeasca o lume paralela in mormantul lui. O „China” de terracota unde el spera ca in cel mai optimist caz va fi reinviat de raurile de mercur ce urmau sa curga in jurul sicirului sau;
  daca nu va fi reinviat, ascuns acolo , nimeni nu va stii ca el de fapt ” se descompune” si nu va mai reveni vreodata la putere.
  Urmasii lui puteau crede ca e fericit acolo intre terracota people si in acelasi timp ii supravegheaza pe cei „de deasupra”.

  Qin Shi Huang a avut incredere in cei din jurul lui. Ce s-a ales din planul lui maret?
  Moare intoxicat de mercurul administrat de medicii lui, la doua luni distanta de capitala. Moarte ascunsa de cei apropiati lui in carutele de peste stricat care au insotit cortegiul imparatului.

  Doua luni au avut timp tradatorii sa constate ca imparatul se descompune ireversibil si sa evalueze viitorul lor. Au falsificat un document in care sa reiasa ca Qin Shi Huang ii ordoana fiului sau favorit sa se sinucida si alt fiu (preferat de tradatori ) sa ii ia locul.

  LA fel si nastase .S-a ingrijit ca vila Lac sa fie amenajata si ras- amenajata… mandatul presedintial sa fie de 5 ani… salariul presedintelui sa fie consistent… fara ca o clipa sa vada ce oameni are in jur si ce carlanii prefera sa il urmeze la finalul celor doua mandate de presedinte pe care le vedea certe!

  Viata lui politica a fost rapusa brusc de un amanunt nesemnificativ( votul negativ potentat de tradare) la „doua mandate PDL ” distanta de lumina de la capatul tunelului.
  Doua mandate care le-a permis „apropiatilor” sa .. constate ca nastase se descompune politic ireversibil si sa evalueze viitorul lor .

  Singura sansa pe care o mai are nastase , din punct de vedere politic, este (paradoxal) sa devina el acel inger vertical si curajos care a fost Panait!

  Este nastase in stare sa iasa din depresia asta si sa fie cel care nu mai are nimic de pierdut, doar de castigat victoria Adevarului?
  Sunt 7,4 milioane de romani care s-au incolonat in „Armata Adevarului pana la capat” deci nu ar fi singur…

  Hmm.. eu cred in miracole … dar…

  E nastase capabil sa observe ca Isus a fost nu numai tradat si rastignit, dar a fost si INVIAT de Tatal Nostru!

  Hristos a inviat!
  Cheers!

  PS Self-pity is the psychological state of mind of an individual in perceived adverse situations who has not accepted the situation and does not have the confidence nor ability to cope with it. It is characterized by a person’s belief that he or she is the victim of events and is therefore deserving of condolence. Self-pity is generally regarded as a negative emotion in that it does not generally help deal with adverse situations. However, in a social context, it may result in either the offering of sympathy or advice. Self-pity may be considered normal, and in certain circumstances healthy, so long as it is transitory and leads to either acceptance or a determination to change the situation.

 15. treebeard00 Says:

  Este Nastase capabil sa vada ca Iisus nu deturnase fondurile statului pentru campania lui electorala?

  Este Nastase capabil sa vada ca Iisus nu a incercat sa traga de timp ca sa ajunga la prescriptia faptelor?

  Este Nastase capabil sa inteleaga ca Iisus nu a incercat sa influenteze procesul prin intermediul unui Grajdan?

  Este poporul roman capabil sa inteleaga ca Nastase a fost talharul, si nu martirul? Ma indoiesc, caci in zilele noastre poporul roman voteaza extaziat toti plagiatorii, coruptii si securistii cu patalama.

 16. Roxana Iordache Says:

  Vă mulţumesc mult de tot pentru răspuns. Aşa este, ADEVĂRAT A ÎNVIAT!

  @treebeard00. Nefericit mai trebuie să fii! 😦

 17. Sandi Says:

  Cristos a Inviat ! Paste fericit alaturi de cei dragi .

 18. Ghita Bizonu' Says:

  Adevarat a inviat!!

 19. Ghita Bizonu' Says:

  stejare , treebeard00

  aveti ca si Bogdan Duca – http://nastase.wordpress.com/2013/05/04/despre-suferinta-si-inviere/#comment-182668 – o vedere extrem de „scurta” in ce priveste sacrul.

  In cultura noastra – ariana cu un pospai de “moralitate” iudeo-semita – sacrul se naste din conjunctia dinamica dintre vointa si destin adica dintre werden und sein sub semnul lui trebuie (imperativ absolut – mi se pare ca e o ctgreie kantiana) si dincare rezulta distrigerea finala a omului fizic. Adica forma suprema a reprezentarii sacrului in cultura noastra – e si a voastra?! – este tragedia, adica asumarea disparitiei/distrugerii fizice in numele adevarului (radacina ver a dat si sensul de adevar stiintific masurabl si cognoscibil si sensul de credinta) adica a martiriului.
  Sub acest aspect credinciosul crestin se apropie de Dumnezeu prin suferinta (rezultatul firesc al conjunctiei dintre vointa si destin) personala.

  Ori Adrian Nastase a suferit. Nu va uitati ca zisul Duca la averea pe care o are.. Inscris pe calea unei deveniri catre exceptional (werden) a fost oprit brutal si arbitar (nu au fost probe “directe” ) care l-a anulat ca fire (tranzitivul de la a fi adica sein).. asa ca zisul AN (desi bogat samd) a privit direct sa zicem in “abis” si a pasit “dincolo” . Ma rog poate fi considerat un gest de aroganta extrema .. insa a fot refuzul de se supune unei definiri exterioare vointei sale. Ma rog necrestinsesc, arogant, tragic (sens cant al tapilor) , antic , insa un gest extrem …
  O astfel de experienta “existentiala” te face sa reflectezi asupra unor cestii precum sensul vietii samd.. si risti sa incepi sa citesti Biblia …

  Ori credinta inseamna sa gasesti in viata ta corespondente cu cele citite in biblie … (si uite d’aia sunt tablouri medievale in care romanii poarta armuri sapniole ein psiaj de iarna flamanda)
  Acum daca in cele ce le-a scris AN este doar autocompatimere aroganta sau si o urma de smerenie eu nu am – si nici voi nu aveti – de unde a stii.. Cert este ca Duca scrie sub semnul invidie si a lui haben (a avea de unde si avere adica al Vitelului de Aur) iar mistocarelea ieftina cu “little Jesus” il descalifica definitiv pe Duca – ca intelctual , filozof sa nu mai zic ca crestin . Si va poate descalifica si pe voi …

  Cat despre mine – ar trebui sa ma “caut”, Ca nu sunt atat de beat incat sa fiu scuzat ca zic de <haben, sein und werden
  Am o scuza – fata de voi am inceput sa inteleg sensul tragicului … si importanta lui in cultura noastra.

  In rest .. omul politic AN a murit

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: