DE CE O IUBESC PE MAIA. MAIA MORGENSTERN

Maia Maria jurnalul.ro

O iubesc la infinit pe Maia Morgenstern.

Un alt „Secvenţial” epocal al lui Adrian Ursu.

În prima zi a Sfintelor Paşti, Ursu cu Maia.

Despre filmul lui Mel Gibson. Despre Iisus.

Dacă vreodată Maica Domnului ar alege vreo femeie să o interpreteze, atunci ea ar fi Maia Morgenstern. Ea şi numai ea.

Absolut perfectă, adică, trăire estetică dumnezeiască.

Maia e unică. Maia e vecina mea. Şi ea habar n-are, şi eu sunt fericită că pot să o iubesc fără să ştie. La fel ca şi pe Catrinel. Femeile-astea minunate sunt vecine cu mine, păcătoasa. 🙂

Am văzut-o pe Maia în metrou, ridată, nefardată, superbă: mai frumoasă ca oricând. Adevărată.

Am văzut-o strălucitoare şi la fel de naturală, în vecinătatea noastră, Piaţa Victoriei.

Te iubesc, Maia! Îţi mulţumesc că te iubesc!

Şi pe Mel Gibson îl iubesc, un nebun întru Hristos, un păcătos sublim şi mântuit prin arta lui iubitoare. Dacă el, dintre toate femeile, a putut s-o aleagă pe Maia pentru capodopera lui, alegerea a fost genială.

Şi Maia a interpretat totodată rolul Reginei Maria.

Tot Maria.

Şi un alt regizor drag mie, Sorin Ilieşiu.

După o săptămână – cea a Pătimirilor Domnului – în care aproape n-am urmărit altă televiziune decât cel mult „Trinitas”, redescopăr de ce Antena 3 e singura, în rest. În ciuda tuturor neajunsurilor.

P.S. Maia are un fiu genial. Şi două fiice. Pentru care Ştefan Iordache i-a spus, testamentar, ce deşteaptă a fost ea. Era însărcinată cu aia mică, atunci când se turnau „Patimile”. Iar aia mare trecea printr-un moment prin care nu putea să treacă fără mama ei. Drept pentru care Mel a aflat şi i-a dat voie să meargă acasă, s-o ia din spital şi să o aducă la filmare. Totodată, pe mama ei. Sunt dezvăluiri pe care o introvertită ca Maia Morgenstern nu le-ar fi făcut vreodată. Aţi văzut ce dramatism sublim are în ea? Când o văd îmi amintesc de vorba cu mântuirea prin evrei.

La mulţi ani, Maia! A fost ziua ei în 1 mai. Să ştiţi că fata asta e mai româncă decât foarte mulţi etnici români. În caz că mai trebuia să precizez. 😳

39 răspunsuri to “DE CE O IUBESC PE MAIA. MAIA MORGENSTERN”

 1. Anca Says:

  Nu Gibson a ales-o, a selectat-o o batranica extraordinar de misto, Shaila Rubin, directoarea de casting, pe care am cunoscut-o la Cluj, la TIFF. 🙂 A murit intre timp.

 2. Anca Says:

  (Uite-o pe babuta, chiar la TIFF in 2004 🙂 :
  http://tiff.ro/sites/default/files/styles/fullauto/public/981_shaila-rubin.jpg )

 3. Roxana Iordache Says:

  Asta e legenda, dar tot dragă îmi eşti! Şeful decide, nu pot crede că încă n-ai înţeles. 😉

 4. Anca Says:

  Si tu mie, desi evident n-ai dreptate. =))

 5. DE CE O IUBESC PE MAIA. MAIA MORGENSTERN » Bloogle Says:

  […] Original Blog » […]

 6. Roxana Iordache Says:

  Ancuţă, dacă tu chiar crezi asta, nu cred că pot să te las să rătăceşti. 😀

 7. stejarul Says:

  Maia a fost fenomenala!

  Articolul tau mi-a adus aminte de o piesa de teatru pe care cred ca am vazut-o de vreo zece ori la Teatrul National Cluj, prin 86-87: Imblanzirea Scorpiei (W. Shakespeare) cu Miriam Cuibus si Anton Tauf .

  Putine spectacole, opere sau filme le-am vazut a doua oara. Le numar pe degete. Piesa asta m-a fascinat. Ce m-a atras a fost de fapt jocul actorilor. Superb! La fiecare noua vizionare, gaseam o noua interpretare….

  Mai stiti de ei ceva? Mai joaca pe undeva? (Cuibus si Tauf)

 8. ciuhuhu Says:

  Doamne iarta-ma cum poți iubi o evreica extrem de agresiva si netalentata ținuta sus de evreii ei din Massmedia? Pe nemerit!

 9. ciuhuhu Says:

  Ai inebunit Roxana?

 10. Sandi Says:

  Basarica pe blogul sau :

  ” Dreptate pana la capat prinde contur ! In sfarsit un mare traficant a fost priponit. Atat trafic de influenta a facut incat a sfarsit la Rahova.Putem sa ne mandrim la Brussel,baschetbalista se intoarce si voicu asuda in carcera !Cine-i voicu?Nimeni,doar un fost senator rosu,ridicat de pe strada ca ultimul borfas,plimbat pe sticla ca mare traficant si ulterior legat.Stai si te gandesti cate vieti i-ar fi necesare,imbecilului,curvetei si in general maimutelor de pe cracile inalte,pentru a-si ispasi traficul facut ?Dar n-or sa faca,imi e mai clar ca niciodata, cu un pontac papusarit si cu un Crin amortit in visul Cotrocenilor, sansele sunt nule !In rest tara se prabuseste si nimeni nu pare a se sinchisi.Dreptate pana la capat nu mai are mult,in curand ne ia dracu` pe toti !

  P.S.Imi spunea cineva astazi ca sunt tare multi pontisti.Nu am negat,in fond tinutul acesta nu a dus niciodata lipsa de imbecili ! „

 11. Sandi Says:

  Cum si-au tras o tezla in cojones cei de la A3 chiar in noaptea de Inviere !

  http://www.reportervirtual.ro/2013/05/burtiera-sarbatorilor-de-pasti-vine-de-la-antena-3-hristos-si-medicii.html

  Iar azi in ziua Pastelui , Gadea isi trage si el una tot acolo ! a invitat-o pe o patzachina de model intr-o emisiunea specialaaaa ! In ziua Sfantului Paste ! ( sau el e mormon si nu conteaza ?!?)

 12. ciuhuhu Says:

  Acu ai direptate grecoteiule.

 13. Sandi Says:

  κρατήσει το στόμα σας

 14. olimpiu65 Says:

  Doamne cati prosti lasi liberi in societate!!!! aici e maretia ta relevata de apostolul Paul..Pavel pt fratii rasaretieni de rit slav!!!

 15. Anca Says:

  Rox, luand cea mai simpla directie: pentru ca vreun sef sa poata da verdict final pe o anume optiune, CINEVA TREBUIE INITIAL SA AIBA GENIALITATEA DE A INTRODUCE OPTIUNEA IN LISTA. Eu ma opresc aici, crezi ce vrei, mie n-ai cum sa-mi schimbi convingerile dobandinte in interactiune directa cu oameni care chiar fac industria asta, sorry. 🙂

 16. einsteinzulu Says:

  Anca are dreptate Roxana. Nu mai aplicati voi intortocheturile voastre romanesti. Mel a platit-o pe femeie pentru cunostintele, talentul si pregatirea ei si o lasa sa hotarasca, pt ca de asta a platit-o, nu ca ii faca el munca ci ca sa o lase sa-si faca munca pt care era platita.

  Pacat, sarcasmul tau nu te flateaza in situatia asta.

 17. Roxana Iordache Says:

  Anca , mă mir că n-ai înţeles.

  Lighioană, culcă-te!

 18. einsteinzulu Says:

  Ar trebui sa trimiti toate lighioanele la culcare ca ti-au impinzit locul, incepind cu Radu Humor.

  Happy Easter!

 19. stejarul Says:

  ciuhuhule, las-o in pace pe Maia ca e evreica de-a noast’a! 😉
  E la fel ca Raed. Si ala e de-a nost’u!

  Cand un om locuieste cu tine in aceiasi casa si pune tot sufletul pentru casa aceea, e de-al tau indiferent de culoare si de etnie.

 20. R.Daniel Says:

  De fapt amanuntele nici nu prea mai conteaza, oricum vine Historia peste noi, deocamdata doar se …rasuceste in proaspatu-I morm.(pardon, pe-asta cu Sfarsitul Historiei n-o spun eu, a scris-o un japonez, care cel putin in ce priveste tara lui aproape ca a avut dreptate…)

 21. virgilvirgil Says:

 22. R.Daniel Says:

  Opriti timpul, blatforma ne traduce. E ora Romaniei 13.37; eram pre cisca n-o sa fiti atenti…

 23. olimpiu65 Says:

  http://www.catavencii.ro/Anticrinul_0_8034.html

 24. Roxana Iordache Says:

  Huhule, eşti cu adevărat prost. Adică, aş jigni dobitocul prin comparaţie.

  Olimpiu, încă un comentariu ca ăla cu „ritul slav” şi rişti să-ţi etalezi cu mândrie ignoranţa. Papa Ioan Paul al II-lea n-a avut timp suficient ca să-ţi explice.

 25. ciuhuhu Says:

  Sarmana Roxana, chiar acum vroiam sa te intreb daca ți-a venit mintea la loc, daca o mai iubesti pe extrem de agresiva evreica, NETALENTATA Maia. M.

  Scumpo ai mare talent in a te pacalii in privința oamenilor, NAIVO.
  De exemplu, si pe Pivniceru ai ridicat-o-n slavi, ca pe evreica asta extrem de AGRESIVA si netalentata, apoi ai recunoscit ca ai gresit.

 26. ciuhuhu Says:

  Stejarule, Raed e un palestinan, arab EXTREM DE CINSTIT SI CORECT, Maia-i evreica, evreu a devenit sinonim, in mii de ani, cu extrem de necinstit si incorect, in lume!

 27. ciuhuhu Says:

  Nu afirm ca toți arabii-s ca Raed, au si ei escrocii lor…,dar evreica Maia M. im inspira enorma neincredere, plus, ca psiholog si artist plastic, poet, am vazut ca e doar NETALENTATA SI EXTREM DE AGRESIVA!

 28. Roxana Iordache Says:

  Fără evrei nici nu exista mântuirea, tembelule! Nici nu ştiu ce să-ţi spun, că dacă nu eşti bolnav la cap, sigur eşti ignorant. Deci, pune mâna pe carte! Şi mai ales, du-te la biserică şi caută un preot care să te lumineze! Nu faci decât servicii diavolului. Mă rog pentru tine, să-ţi deschidă Dumnezeu ochii, să nu mori ca Iuda. 😦

 29. ciuhuhu Says:

  Mulțumesc pentru jigniri Roxano, tembel, prost, dobitoc…., oare nu te gindesti ca as putea sa fiu si eu un trimis al lui Dumnezeu, si in neputința ta intelectuala nu ma poți ințelege, asa cum nu l-au ințeles evreii pe Isus, SI L-AU RASTIGNIT, acest popor monstruos evreu, VREI SI TU SA MA RSTIGNESTI IGNORANTO ROXANO???

 30. Roxana Iordache Says:

  Virgile, cum ai putut să iei în serios un bolnav mintal? 😦

 31. blogideologic Says:

  @ Roxana
  Nu te entuziasma aşa de tare. Ăsta a fost un bonus primit de Adrian URSU de la Maia M. pentru emisiunea făcută exact cu o săptămână înainte cu cineastul bănăţean Florin Iepan, în care acesta i-a blamat pe români în modul cel mai neadevărat, mai stupid, mai inexact, pentru “anti-semitismul” lor “dovedit” la Odessa. Dacă Florin Iepan nu face studii adecvate pentru „documentările“ sale, nu înţeleg de ce îl imită şi Adrian URSU. Am devenit, şi sînt încă, fără de limite, un admirator al talentului artistei Maia M. când aceasta, elevă de liceu, îmbrăcată în frac alb şi înarmată cu un baston “mişto” cu mînerul de argint cânta : “Mamă, de ce nu m-ai făcut băiat?” Dar în anii de-acum totul se reduce la parale. Cât mai multe parale, chiar trecând peste adevărul istoric şi prin blamarea unei întregi naţii.

 32. ciuhuhu Says:

  5ROXANA, daca mi-ai spus mie bolnav mintal, iți garantez 100% ca la fel ii ziceai lui Isus impreuna cu evreii tai in veci blestemați in ziua in care l-au condamnat la moarte prin rastignire!

  IȚI GARANTEZ CA NU VEI SCAPA DE PEDEAPSA LUI DUMNEZEU IGNORANTO!
  SINT MAI DELICAT DECIT TINE, NU-ȚI ZIC NEBUNA, PROASTA, IDIOATA, tembela.. CUM MI-AI ZIS MIE!

  Nu vei scapa NICICUM DE PEDEAPSA LUI DUMNEZEU, IGNORANTO!
  Haaaabbbaaaar nu ai pe ce lume traiesti, MI-E MILA DE TINE!!!

 33. ciuhuhu Says:

  Roxana, mai spui o IMENSA NEBUNIE, ca nu exista Mintuire fara poporul evreu care a condamnat la moarte pe Fiul lui Dumnezeu Isus, acest popor care a dovedit prin faptele din Istorie ca e cel mai HOȚ SI CRIMINAL DIN INFINIT!

  Io-s psiholog, TE SFATUI SERIOS SA TE CAUȚI LA CAP!

 34. ciuhuhu Says:

  INCA CEVA Roxana, Virgil are creier, spre deosebire de tine, SCUZA-MA ai dovedit ca nu prea ai creier.

  Virgil ma cunoaste de cițiva ani buni de la forumul Ziua.

  Tu nu ai fi in stare sa ma cunosti nici intr-o mie de ani, NU TE AJUTA…, SCUZA-MA asta ai dovedit pina acum!

 35. Roxana Iordache Says:

  @blogideologic. Chiar aţi citit ce-am scris? Oricum, v-a scăpat ce-am scris despre emisiunea cu Florin Iepan. În rest, chiar n-am înţeles chestia cu băiatul. Nu toţi bărbaţii sunt superiori. 🙂 Unii sunt chiar imbecili, ca dovadă şi nişte comentarii de pe-aici. 😛

 36. ciuhuhu Says:

  Roxana mergi si cauta-te la cap, e grav cu tine!

 37. ciuhuhu Says:

  Roxana esti evreica, ai comportament de evreica?!

 38. ciuhuhu Says:

  ROXANA IMI PARE RAU PENTRU TINE!

 39. ciuhuhu Says:

  ROXANA JUR, daca eu as primit mesajele ce ti le-am scris as fi cazut adinc pe ginduri doua zile si apoi ți-as fi dat dreptate, public pe blog, CU MULTA SMERENIE SI MODESTIE PENTRU ASTA IUBESTE DUMNEZEU!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: