BLASFEMIA SAU CÂND CARMEN AVRAM E PENIBILĂ. O CAMPANIE DESCREIERATĂ ÎMPOTRIVA BISERICII

Cruce de flori basilica.ro

Foto: http://www.basilica.ro

O profesionistă ca Carmen Avram devine penibilă când atacă Biserica. Adică, nu tratează un anume caz,  ci îl generalizează. De fapt, e o ofensivă sistematică la adresa Bisericii apostolice, Ortodoxă şi Catolică. La noi, ţinta e Biserica Ortodoxă. În Vest, Biserica Catolică. De ce? Pentru că Biserica se opune smintelilor acestei lumi patronate satanic. Şi va trebui ca puternicii lumii să trimită din nou Biserica în catacombe, fiindcă altfel Cupola Mondialistă nu va reuşi să o determine să accepte legiferarea unor sminteli, de exemplu, „mariajele” homosexuale.

Biserica Ortodoxă a Greciei surori s-a pronunţat frontal împotriva regimului de ocupaţie din partea finanţei mondiale, ochiul proiectului „globalist”. Păcatul Sfântului Sinod al B.O.R. e pasivitatea în faţa domniei răului, lipsa de reacţie faţă de ofensiva satanică împotriva României creştine. O piatră de temelie a ortodoxiei. A creştinismului, în general. „Grădina Maicii Domnului”. Dar nu pentru pasivitate e blamată Biserica noastră, dimpotrivă, pentru activitatea misionară.

În România, bisericile sunt pline. Chiar dau pe dinafară. Dar propaganda nu vede în asta decât înghesuială pentru apă sfinţită şi pomană. Plus miştoul de pelerinajele la sfintele moaşte, din care blasfemiatorii nu înţeleg decât că sunt nişte oase. Relicvele sfinte sunt puterea sfinţilor şi de aceea oamenii fac pelerinaje. Înghesuiala şi îmbrânceala la pomană nu-s imputabile Bisericii, sunt imputabile statului care a îndobitocit populaţia prin înfometare şi alte lipsuri materiale ca s-o ţină sub control.

Carmen Avram s-a oţărât la Biserică, de parcă s-ar considera o bucată de carne eternă. Şi de parcă n-ar fi şi ea parte din Biserică, în caz că e botezată. Biserica este o instituţie divino-umană, ea înseamnă comunitatea clerului şi a mirenilor (laicilor).

Tot ceea ce realizează Carmen Avram – sau mai precis, coordonează – excepţional profesional se face pulbere, atunci când huleşte prosteşte.

Hula la adresa Bisericii o proferează visceral. Conceptul însuşi de Biserică e abordat epidermic. Adică, biserica e percepută ca o clădire materială. Şi atât.

Cu o voce de comisăroaică sovietică – din alea care au dărâmat biserici – a înfierat faptul că se construiesc biserici, că autorităţile donează pentru ridicarea de biserici şi pentru reabilitarea unor alte sfinte lăcaşuri.

Şi nelipsita întrebare, ce face Biserica cu atâţia bani de la stat. O întrebare atât de vulgară, un clişeu stupid.

De fapt, bisericile se ridică la iniţiativa enoriaşilor şi în principal, din banii lor. Inclusiv Catedrala Mântuirii Neamului (de care face mişto ca ultimul habarnist însuşi îmbuibatul de cultură Andrei Preşu), tot din banii credincioşilor se clădeşte.

O asemenea emisiune o descalifică profesional pe Carmen Avram. Pentru că dacă ar fi voit să vadă unde se duc banii, ar fi făcut o anchetă, un documentar onest cu privire la filantropia Bisericii Ortodoxe Române. Sau ar fi pus pe cineva să facă ancheta, că ea nu mai face pâinea profesiei. Doar ia frişca de pe tortul echipei.

O satisface nedisimulat grija că Biserica scade în sondaje.

Dacă o întrebi ce e Biserica habar n-are. Cel puţin, aşa dă impresia. E genul care merge la biserică cel mult o dată pe an şi atunci, maximum 5 minute, la Înviere, ca „să ia lumină”. Un fel de ritual formal după care pleacă acasă şi la îndopare. Când nu face „turism pascal”, adică să-ţi porţi fizicul la paranghelii lumeşti fiindcă Sfintele Paşti sunt în prelungirea zilelor de 1 mai muncitoresc şi 2 mai tineresc, plus weekend. Cam asta fac vulgarii care atacă Biserica. Habar n-au.  Am o infinită milă. Ceea ce nu-i de rău decât în mentalitatea viciată de vanităţi. De fapt, mila e iubire. Că nu poţi să iubeşti fără să compătimeşti. Condiţia umană.

Mă rog pentru Carmen Avram. Şi pentru toţi blasfemiatorii. Să-i certe Dumnezeu, să-i ierte şi să-i lumineze.

Nu-mi fac iluzii că vreo televiziune ar putea face o emisiune adevărată despre Biserică.

Revenind la emisiunea blasfemiatoare, e incalificabil ce face Carmen Avram, ce fac televiziunile, în general, mă refer la campania contra Bisericii, pentru că dacă ar fi semnalat cazuri scandaloase, excepţii care compromit Biserica, era corect. Numai că ea prezintă excepţia ca regulă, atacă Biserica în esenţa ei, atacă Biserica în general şi în particular, blamează, extrem de vulgar, ceea ce nu cunoaşte. Şi nici nu se străduie să afle.

Suficienţa e unul din cele mai triste păcate.

Faceți o donație pentru
Catedrala Mântuirii Neamului

Cont BCR (ROL):
RO53 RNCB 0075 0048 9503 0109
Sucursala Sector 4, București

Cont BCR (EUR):
RO96 RNCB 0075 0048 9503 0111
Sucursala Sector 4, București

Cont BCR (USD):
RO26 RNCB 0075 0048 9503 0110
Sucursala Sector 4, București

Anunțuri

Redirectionarea impozitului din veniturile persoanelor fizice

NOU – Anunt privind angajarea de ingineri instalatii pentru obiectivul Catedrala Mantuirii Neamului

Documentatia pentru atribuirea contractului de proiectare instalaţii electrice de racordare la sistem a obiectivului Catedrala Mantuirii Neamului

Perioada de depunere a documentatiei privind selectia ofertantilor in vederea atribuirii contractului de executie lucrari suprastructura se prelungeste pana la data de 20.08.2012 – PROCEDURA FINALIZATA

Documentatia privind selectia ofertantilor in vederea atribuirii contractului de executie lucrari suprastructura – PROCEDURA FINALIZATA

Documentatie pentru atribuirea contractului de achizitie structuri metalice – CONTRACT ATRIBUIT

33 răspunsuri to “BLASFEMIA SAU CÂND CARMEN AVRAM E PENIBILĂ. O CAMPANIE DESCREIERATĂ ÎMPOTRIVA BISERICII”

 1. Anca Says:

  Rox, e un subiect pe care n-avem cum sa cadem de acord, fapt pentru care nu deschid o polemica inutila – doar te-ntreb si tin cont de raspuns: acolo adanc in sufletelu’ tau, chiar crezi ca e necesara o asemenea investitie in Catedrala Neamului? Sincer, ca-n buza sarbatorilor. 🙂

 2. Roxana Iordache Says:

  @Anca, Dacă n-ai fi vrut polemică, n-ai fi postat mesajul. 🙂

 3. BLASFEMIA SAU CÂND CARMEN AVRAM E PENIBILĂ. O CAMPANIE DESCREIERATĂ ÎMPOTRIVA BISERICII » Bloogle Says:

  […] Original Blog » […]

 4. Sandi Says:

  Carmen Avram si-a cam luat-o in cap de la un timp !

  @ Roxana,
  Totusi sunt niste popi care prin actiunile lor deplasate sau lacome arunca cu noroi asupra BOR ! Astia trebuie dati afara fara nicio jena !

 5. Anca Says:

  @Rox – am inteles, deci n-ai raspuns. 🙂

 6. Radu Humor Says:

  Parcă acum vreo săptămână în urmă, nu mai ţin minte exact despre ce era vorba , mi s-a părut că se ia de Biserică. Atuncin-avea un argument solid, dar am zis că e o întâmplare regretabilă pricinuită de un caz pe care nu-l ştiam bine.
  Acum n-am văzut emisiunea, dar ştiu sigur condiţiile pe care le impun iudeo-masonii în schimbul vreunui premiu 🙄
  Care nu valorează în realitate nici cât o iie românească, dar cum altfel s-ar ajunge ca un tablou mânjeală a unui Picasso, sau Dali de ex. să coste câte 50 milioane de dolari !
  Rămânem tot mai puţini fato, cum ar fi zis bunica mea !
  Dar de calitate excepţională 😉
  P.S. O să-ţi spun altă dată mai multe despre Carmenica….

 7. Radu Humor Says:

  Până la urmă ăsta este şi preţul plătit pentru ecumenismul ce bate să i se deschidă !
  Noi la vârf n-avem prelaţi, ci prelate :mrgreen:
  Sub care se nasc monştri, antiChrişti !

 8. Donkeypapuas Says:

  Ca de obicei, suntem în opoziţie – noi, ca români şi ortodocşi – faţă de interesele conjugate din est şi vest. Şi tot ca de obicei, tot felul de jivine stau pe garduri şi se hăhăie.
  Ne află în coliziune la EST cu mama Rusie, pentru că BISERICA ORTODOXĂ ROMÂNĂ este SINGURA instituţie care duce o politică practic unionistă, prin restabilirea Mitropoliei Basarabiei, mai întâi, şi prin reînfiinţarea episcopiilor sufragane, inclusiv de Transnistria şi Dubăsari. Şi tot la acest capitol al opoziţiei faţă de slavizare se poate include şi înfiinţarea episcopiei de Dacia Ripensis din Timoc, tot singura instituţie oficială românească.
  Dinspre vest ne lovim cu blăstămăţiile imorale gen „căsătorii sodomitice”; ne lovim de introducerea perfidă a îngrădirii a ceea ce este mai de preţ pentru creştinism, adică a LIBERTĂŢII – de exprimare, de mişcare, de gândire; ne lovim cu ipocrizia numită „corectitudine politică”, ne lovim cu satanismul neomarxist, neoliberal şi globalist. Deci şi cu politicile malthusiene, şi cu rapacitatea zisă „capitalistă” (în realitate un jaf organizat sistematic în favoarea elitelor noilor imperii.
  Biserica ortodoxă Română susţine în momentul de faţă conceptul de NAŢIUNE, de FAMILIE, de LIBERTATE PERSONALĂ.

 9. R.Daniel Says:

  As comenta, dar ma tem ca as putea da nastere la controverse si polemici; ceea ce i-ar oferi inca o data d-nei admin ocazia de a ne mustra cu blandeta, dar si cu humor de buna-credinta: Pentru ce v-ati indoit(si v-ati departat) putin credinciosilor?!

 10. WhiteWolf Says:

  Nu discut religia sau credinta ori necredinta nimanui.
  Nu ma intereseaza daca exista campanii intentionate , directionate concret si eventual sustinute financiar ori ocult impotriva ortodoxiei romanesti.Fiecare e liber sa creada sau sa simta cum considera si in cine considera; viata m-a invatat suficient de bine si de clar ca, atunci cand restul solutiilor s-au sfarsit, totul incepe si se termina cu „Doamne ajuta” sau „da Doamne”.
  Si ma doare la basca de Carmen Avram cata vreme e doar o alta prestatoare de servicii contra-cost. Suntem destui adulti pe aici care inteleg ca prostitutia poate imbraca cele mai neasteptate forme.
  Nu-mi pasa de averea seculara sau neseculara a bisericii, de cat aduna sau de cat nu platesc nici un impozit. Nu-mi pasa nici de Patriarh si nici de BOR ori tampenii de genul „jos cimitirele private.. nu mai slujim la privati chiar daca sunt pline cele orasenesti si satesti”. Ca face sau nu „biserica” politica, prozelitism, indoctrinare. Sau nu.
  Toate astea vin si trec de sute de ani in istoria si existenta bisericii si a ortodoxiei ori catolicismului . Ori.. a indiferent carei alte credinte.
  Am doar trei mari puncte in care nu ma pot intelege cu cei care conduc ortodoxia in Romania secolului XXI.
  1.”Biserica Arbore, împreună cu alte 6 biserici din nordul Moldovei (Humor, Moldovița, Pătrăuți, Probota (construită aproximativ in 1456), Suceava („Sf. Ioan cel Nou”) și Voroneț), sunt pe lista patrimoniului cultural mondial, în grupul Bisericile pictate din nordul Moldovei.”
  Suceviţa (din 1596).Voronetul…cred ca nu mai au nevoie de descrieri
  Cu exceptia Agapiei, fericita exceptie care se intoarce dupa soare atat e de minunata, in tot „tinutul manastirilor” pe care l-am batut la pas 3 ani la rand, totul este aproape o ruina. O rusine ! Fata de valori, fata de istorie, fata de inaintasi si de intemeietori.
  Se incaseaza enorm si diferit la intrare, se face comert cu obiecte sfintite CHINEZESTI la care nici macar nu se mai obosesc sa indeparteze tipla cu „made in China” (ajunge, presupun ca sunt vandute de maicute sau calugari) se golesc de mai multe ori pe zi cutiile pentru ” restaurarea sfantului locas” si mai avem si un patriarh care se trage din acel … tinut.
  Iar de Ceausescu si ai sai am scapat de 23 de ani.
  De ce este mai importanta „catedrala neamului” decat tot ce inca mai exista in tinutul manastirilor (si nu numai acolo) ? Ortodoxia in Romania nu incepe din 2013, nici din secolul XXI si nici de la Daniel . Iar inima credintei romanesti nu a fost si nici nu va fi in Bucuresti, la cativa pasi mai la vale de Casa Poporului.
  Zic simplu: daca nu iti pasa de unde vii, daca nu cinstesti inaintasii, nu stii nici spre ce te duci. Si daca va continua nepasare, mai curand decat ne dorim, tinutul manastirilor nu va mai exista !
  Iar neamul asta n-a fugit vis-a-vis de „casa poporului”, intr-un mall multiplex la vremuri de mare restriste si grea incercare. Nu in mall-uri a fost si s-a petrecut rezistenta prin credinta.
  Si-atunci, e un punct de vedere personal fara pretentia ca are putere de axioma, cata vreme isi rastoarna singuri scara valorilor, cred ca se descurca excelent si singuri – Daniel si BOR-ul prin a isi face deservicii. Fara campanii exterioare.
  2. Cata vreme avem un Rege inca in viata iar biserica shade langa Basescu, asta nu e biserica romanilor. E doar a interesului mercantil, meschin si de moment.
  Si-aici nu Carmen Avram sau cine stie ce campanie targetata parsiv e de vina. Ci, doar niste oameni mici.
  3. Cata vreme popii (nu biserica, nu ortodoxia si nici credinta !) vorcontinua sa rupa usile de Boboteaza si alte sarbatori mari doar ca sa …colecteze, cata vreme exista taxa pe cununie, botez, inmormantare ( CA SA SLUJEASCA IN CASA DOMNULUI) iar bisericile au orar si usi inchise la fel ca orice institutie laica, corect fata de cei multi ar fi si sa existe o impozitare.
  Am spus dar repet.
  3 ani la rand am fost in nordul Moldovei din manastire in manastire. Si ce treaba am eu cu Dumnezeu ma priveste strict personal.
  Insa asa cum tu, Roxana, nu esti de acord cu duduia Avram, asa si eu sau altii, nu putem nega faptul ca anumite chestii, importante, capitale , sunt teribil de strambe in biserica romanilor; in acest secol XXI

 11. Donkeypapuas Says:

  @White Wolf
  Domnule White Wolf care te ascunzi în spatele altora,
  În primul rând mântuirea (scopul vieţii creştine) nu se obţine individual.
  În al doilea rând, dumneavoastră pomeniţi de mânăstirile din nordul Moldovei. Eronat! Este vorba de sudul nordului Moldovei, pentru că „nordul nordului” se află, mulţumită creionului lui Stalin, sub alţi stăpâni. Iar acolo, dacă ortodoxia românească şi românismul în ansamblu nu au murit, sunt însă pe moarte. Doar BOR se mai zbate încă pentru supravieţuirea lor. Şi, că sunteţi aşa îngrijorat pentru aceste locaşuri (care sunt sub jurisdicşia Arhiepiscopiei Sucevei între noi fie vorba) îmi puteţi spune care este starea monumentelor ecleziastice din nordul „Bucovinei”?
  În al treilea rând remarc memoria destul de scăzută pe care o aveţi! Eu nu am uitat că revenirea în ţară a Regelui s-a făcut în 1992 prin demersul Bisericii Ortodoxe. Alţii au uitat în schimb să întrebe poporul dacă vrea monarhie sau o republică de tip băsescu în continuare. Interesant: aceiaşi oameni au uitat că i-am votat pentru că NU vrem regionalizare, NU vrem dictatul FMI, NU vrem înstrăinarea resurselor subsolului, NU vrem otrăvirea ţării. Tot interesant, reacţiile acestea de NU pomenite mai înainte s-au făcut cât se poate de vizibile tot prin atitudinea unor feţe bisericeşti. La Vaslui, cel puţin. Şi tot feţe bisericeşti au tras alarma şi în ce priveşte distrugerile de la Roşia Montana.
  Dumneavoastră în afară de a exprima dispreţul într-un mod atât de „patriotic” dar din spatele unui site care NU vă reprezintă aţi mai făcut ceva? Sau doar „sarcinile de serviciu” vă îndeamnă să scrieţi pe bloguri?

 12. WhiteWolf Says:

  @Donkeypapuas, am inceput prin a spune ca „Nu discut religia sau credinta ori necredinta nimanui.”. Pot fi de acord cu faptul ca nu se subantelegea neaparat si automat si ca nu voi face polemici pe aceasta tema.
  Sper sa ma poti ierta.
  * nu mi-am exprimat (nici) un dispret, am spus doar ce cred; fara sa caut like-eri sau hater-i : si ma crezi sau nu, atunci cand am scris nu ma gandeam ca risc sa fiu lapidat pe amanunte care tin de semantica sau topica
  Inca o data, sper sa ma poti ierta
  * n-am avut si n-am nimic impotriva ca BOR-ul sa se zbata; sa-si indeplineasca menirea, cum ar veni; am afirmat doar ce cred ca vine in contradictie tocmai cu romanismul de care pomenesti ceea ce, sper sa poti accepta, nu inseamna automat ceva de genul „jos” sau „huo !”
  *Arhipescopia Sucevei da ascultare Mitropoliei Moldovei si Bucovinei a carui mitropolit intre 1990 si 2007 a fost exact Daniel Ciobotea: inca o data, sper sa ma ierti daca nu inteleg la ce ai dorit sa te referi; da ?
  * Cat despre Majestatea Sa, nu mai credeti chiar tot ce scriu ziarele sau mesteca cei din cutia cu mamimute: nu tin minte ca biserica ortodoxa romana sau BOR-ul din perioada respectiva sa fi avut vreo pozite oficiala sau de protest cand il fugareau pe autostrada si i-au intors pe aeroport sub amenintarea armelor.
  Si nici sa fi fost alaturi de rege cand il batjocoreau a mia oara cripto-comunistii si cozile lor de topor.

  Eu am spus ce am crezut, dumneata ai inteles ce ai dorit. Si nu iti pot refuza acest drept. Si nici nu vreau. Pentru ca eu nu sunt patriot, sunt doar (un) ardelean.
  Si-mi permit sa nici nu ma ascund in spatele altora si sa va comunic ca site-ul de care vorbiti ma reprezinta inca din 2005; an in care inca nu se inventasera sarcinile de serviciu in www si nici nu existau postaci. 😛
  Peste tot unde scriu o fac de pe i.p. real, static; mereu acelasi (cel mult de 2 ori s-a schimbat de-a lungul anilor si asta din motive care tin de provider nu de vointa mea). I.P. care poate fi urmarit pana la nivel de oras si strada.
  Iar daca va refereati la faptul ca site-ul este inregistrat la ROTLD pe numele unei feminine, respectiva doamna a devenit intre timp sotia mea si mama fetitei noastre.

  Daca sunt alte nelamuriri, reale de aceasta data, va stau la dispozitie.

 13. WhiteWolf Says:

  Personal neclerical ? 🙄
  The Illuminati 2-The Antichrist Conspiracy …ILLUMINATI MYSTERY BABYLON – The Hidden Elite Of Israel… traduse pe site de titrari de „magarul papuas”? Asta nu-i cam ilegal si cu incalcari de drepturi de autor ? 🙄 😛
  Adresa de mail si i.p.in clar plus ban permanent pe „starea presei” unde donkeypapuas este asociat cu o vuvuzela ? 😀 😀 😀
  M-am razgandit 🙂 si imi dau seama ca am dat atentie la ceva ce nu trebuia. Cu talibanii nu obisnuiesc ca dialoghez
  Se pot intampla confuzii .

 14. Donkeypapuas Says:

  @White Wolf aka Domnul care se ascunde sub denumirea site-ului „soţiei”.
  Mai întâi că Documentarul acela îl găsiţi pe… Youtube. Şi care se numeşte… altfel! „The Illuminati 2-The Antichrist Conspiracy”. Înţeleg că unii ar vrea ca TOT ceea ce se împotriveşte mondialismului să capete în ochii publicului caracter zis „antisemit” (semiţii fiind, cum ştie toată lumea, blonzi, cu ochi albaştri şi vorbind limba germană, pardon, idiş asta-i altă poveste) şi pentru acest lucru modifică titluri. Tot acolo, pe Youtube, găsiţi şi altele, mult mai bune, produse de Alex Jones. Şi care-i problema? Dar mai găsiţi şi alte titrări acolo. Văd că nu pomeniţi nimic de ele.
  „Starea presei… băsiste”. E o onoare asta! Iar dacă dumneavoastră ştiţi sigur cine are interdicţie înseamnă că sunteţi… administratorul siteului sau, şi mai probabil, printre comanditarii din spatele băşismului respectiv. Păi se poate, dom’ „colonel”? Sau sunteţi chiar „comandant suprem”? E probabil şi asta pentru că tablagii de felul dumitale, spălaţi şi cu şampon de „Ştefan Gheorghiu”, au memoria scurtă, chiar foarte scurtă aş îndrăzni să spun, şi filează în funcţie de „enteresele partidului”. De exemplu uită de invitaţia adresată Majestăţii Sale în 1992, de Paşte. Iar Roxana Iordache cred că poate să depună mărturie. În favoarea mea!
  Ca să vă uşurez activitatea şi să daţi raportul lui chelioja: sunt banat şi pe ilustrele tradiţionalist-băsiste bloguri fărăRost; aşijderea pe TVblog din motive ce ţin de apărarea moralei creştine (de către mine) în faţa propagandei insidioase prosodomiste (a lor). Mă găsiţi şi pe Presseurope, unde mai îndrept şi eu din dezinformările la adresa Românilor (care introduc echivalarea absolut nevinovată a termenilor de Români şi „Romi”, lovesc în integritatea naţională, exaltă băsismul).
  La grade mai multe, dar nu pe banii românilor.

 15. Donkeypapuas Says:

  @WhiteWolf

  A, şi dumneata eşti doar „sibian şi… ardelean mândru de asta”!”, pe urmele lu musiu Sabin Gherman cel şcolit la Buda, care şi el era „mândru ardelean sătul de România”, dom’ Claudiu. Şi cum „cunoaşterea trrebuie şeruită” – motto-ul dumitale, acest lucru se face doar de iiieeeelita care este.

 16. WhiteWolf Says:

  Falsa cunoastere e mai periculoasa decat ignoranta, se zice.
  Si ori de cate ori incepe cate un flame pe undeva, e vorba ori de politica ori de religie. Nimic altceva nu reuseste sa atraga mai dihai trolii, fanaticii, conspirationistii si …. orcii 😀 Iar asta, daca n-ar fi trist, aproape ca e amuzant, maretia voastra
  – intre noi fie vorba, fara acel „knowledge is to be shared” ca si idee de baza, n-ai fi avut un „internet” pe care sa traduci filme in ziua de azi; ceea ce nu inseamna ca inteleg cum pot atinge fanaticii de tipul tau un „instrument” in care, la origini, cele mai mari fonduri le-a bagat Pentagonul – 😛
  Oamenii vor respect, dar n-au nici cea mai mica intentie de a-l acorda.
  Respect pentru cauza lor, dar nu si pentru cei lezati de ea.
  Respect pentru ei, dar nu si pentru cei pe care-i injura zilnic.
  In cazul religiilor organizate, vaicareala de tip ”imi simt convingerile jignite” e la ordinea zilei. Desigur, crezul ta este lezat, insa tot cei pe care-i consideri pagani, caini sau ”dusmani” ar trebui sa-ti ofere…respect. Si-n general sa taca atunci cand ti se adreseaza. 😀
  Sa mai amintesc despre politicienii care vorbesc de vreo 24 de ani despre ”respect”?
  De retinut !
  E problema fiecaruia ce si cat are de impartit cu Sabin Gherman sau cu Roxana Iordache. In ceea ce ma priveste nu judec oamenii nici dupa scolile facute si nici dupa crezurile exprimate cinstit, pe fata. Si pot sa nu am o problema nici cu cel care, la un moment dat se satura de Romania nici cu cel care, in alt moment, poate dori „un ardeal fara ardeleni” 😛
  Singurii pe care nu-i inghit fac parte din categoria celor care, sprijinindu-se pe toleranta crestina dovedesc intoleranta pana la fanatism.
  In rest, esti doar induiosator de prost .

 17. ALM Says:

  Fără o catedrală ortodoxă, demnă de Guiness Book, parcă n-ar fi desăvârşită imaginea României în plin Ev Mediu …

 18. Donkeypapuas Says:

  @WhiteWolf
  „Ardeal fără ardeleni”. Profund gândit. Da’ care-s ăia? Eu ştiu că Transilvania este locuită de ROMÂNI, MAGHIARI, SAŞI, SECUI, ŢIGANI, SLOVACI, CEHI, EVREI, RUTENI. Curios! Nici urmă de „ardeleni”. Poate cu excepţia lui Sabin Gherman şi a ciracilor lui care „s-au săturat de România”.

 19. WhiteWolf Says:

  Coisor, tocmai iti spuneam ca „falsa cunoastere e mai periculoasa decat ignoranta”. Deja ma prinsesem ca retii numai ce-ti cade bine la feng-shui 😛
  Repeta dupa mine, fara sa te grabesti: VeVeVe punctum Mitropolia liniuta Ardealului punctum Ro
  Adica, fara Sabin Gherman, fara cei insirati drept bagare in seama ,de tine, mai sus si fara ciraci
  Faptul ca are sait poate ca are importanta, poate ca nu. Dar ca-i zice (tot) asa si nu a … Transilvaniei neintrerupt inca de la Andrei Saguna, personalul neclerical si marele aparator al moralei crestine – cu studii superioare, nene ! -care pretinzi ca-i fi, ar fi trebuit sa stie
  Dar , din pacate, esti doar un taliban fanatic care misuna pe unde i se permite cu sirena si girofarul pornite. De-asta te-am numit prost cu duiosie si fara nimic peiorativ
  Cei ca tine merita si trebuie protejati cu orice pret. Fara voi n-am mai putea face diferenta si am ramane fara o portie importanta din amuzamentul zilnic

 20. Donkeypapuas Says:

  @Domnule impostor LupişorAlb ca cenuşa,
  Pune dumneata mâna pe carte şi vezi că vorbim de „Mitriopolia Transilvaniei” (încă mai ‘nainte de Mihai Viteazul), aşa cum vorbim de „Mitripolia Ungrovlahiei” sau de ce a Moldovei . cu toatele TERITORII, nu naţiuni. Dar la BudaPesta, la cursurile lui Sabinuş & Co, nu se învaţă lucrurile astea.

 21. Maria Savescu (@MariaSavescu) Says:

  http://trinitastv.ro/
  http://sfvasile.3x.ro/links.html

  Am intrat pentru a lasa (detest „neinlocuibilul” posta) aici doua site-uri (si pe asta il diger greu, dar iaca e si el de neinlocuit) si uau peste ce am dat.
  Nu stiu niciun lucru despre preotul al carei pagina o lipesc. Este o fata bisericeasca si asa cum grait-a Petre Tutea, despre preoti nici o vorba necuvenita. N-a spus el chiar asa, dar ideea era asta).

  Roxana,

  Ai facut-o praf si pulbere pe Carmen Avram.
  Are o sansa imensa: sa renasca din propria cenusa, daca isi intelege greseala.
  Si daca a fost doar o greseala.
  Mi-e teama ca nu o va intelege.
  Nu stiu emisiunea si mi-e teama ca nici nu am sa o caut.
  Nu merita osteneala.

  Pana nu stiu daca a fost o „greseala”, o intentie, o comanda, s.a., si nu aud cel putin un reportaj, emisiune, orice, inteligente si de bun simt, despre BISERICA Ortodoxa Romana si rolul ei (am auzit cateva cuvinte inteligente ale parelologului – Bogdan Chireac elegant strecurate intr-o emisiune de paraleli, in care abia mai e lasat sa spuna cateva vorbe si acelea in viteza, despre diferenta dintre BOR si Biserica RFG-ului privind sustinerea Bisericii de catre stat-tara, care se pare ca nu mai suntem noi-palmasii, ci doar administratorii lui), nu pot sa spun decat ca ai aplicat CORECTIA necesara.
  Ca o mama buna si deloc subiectiva.
  Ai scris dintr-o suflare si ai fost, hai sa zic, drastica.
  Mai mult, nimicitoare.
  Dar doare, sa stii si sa se stie, ca doare.
  M-a durut pe mine care sunt o straina, daramite pe „blasfemiatoare”.
  Oare ce o fi apucat-o ?
  A fost un ordin ? Un impuls ? Ce ?

  Super interventiile de pe pagina, minus anonimul Lup Alb, care da cu parerea in zid, dar sta prost cu memoria.
  Despre cine rataceste in polemica, nc.
  Alm, pertinenta si perspicace observatia ta, dar sper ca a fost o gluma.
  O data am spus dupa ce am vazut o biserica minunata, ca nu voi mai fi uimita de alta, si apoi am intrat intr-o alta biserca si mi-am dat seama cat am gresit.
  O biserica, e o biserica pentru numele lui Dumnezeu, si este construita din suferinta noastra ?
  Marimea ? Si nu suntem in Evul Mediu, traim ceva mult mai rau decat in Evul Mediu.
  Epoca asta – 23 de ani si va mai dura, cumplita (si e prea putin spus) ce este ?
  Cum poate fi definita si cine ii va da un nume?

  Celelalte interventii una si una, felicitari si multumiri.
  Am avut de invatat.

  Am auzit si partial vazut, duminica dupa pranz, emisiunea cu doamna Popovici.
  Impresionanata.
  Asadar in Romania exista detinuti politici.
  Cati ?
  Si dati ca exemplu intr-un spanac al UE.
  Stiu cum ii spune dar evit numele.
  Nu doar familia Popovici a fost condamnata acolo.
  Mai exista o doamna, Jianu si nu stiu, e posibil sa mai fie si alti condamnati pe impresii artistice ale unor parchetari si judecatori care nu au ce cauta in sistem.
  Condamnari in baza „logicii juridice”.
  Parca asta era clou-ul.
  E monstruos.

  Si prin procesul acela demn de Guiness book (tot suntem specialisti in asta),prin distrugerea deliberata a economiei Romniei, prin mascarada de anul trecut de la referendum, circoteca cu magistratii (Ei de ce s-au linistit brusc? Sau mai exista o continuare?) si cam tot ce ni se intampla au incercat din nou sa ne ingenuncheze.
  De botnita nu spun nimic.
  Refuz ideea.

  Nu cred ca suntem mai putini, nu stiu cine a spus asta.
  Suntem tot 7400000 votanti NU (doar ca urmeaza divizarea, sa speram ca nu inainte de Eliberare, poate-poate vine inainte de 2016) si cei pe care ii sustinem financiar si afectiv.
  Si printre noi, cati ROMANI si iubitori ai ROMANIEI suntem, ceilalti (nu am un cuvant si nu vreau sa le spun nicicum).
  Dar sub vremuri si nu peste ele.
  Deocamdata.

  As fi vrut sa ma opresc.
  Totusi, totusi nu pot.
  USL a intrat in joc cu un program si de redresare economica a Romaniei.
  De un an, guvernul USL a pus in aplicare din acel program cat si ce ?

  Coabitarea – hartia neagra a unicului semnatar tonta-contra este rezultatul unui santaj.
  Crin Antonescu de ce a acceptat SANTAJUL ?
  El cu ce a fost si este santajat ?
  E santajabil si el ?

  Modul brusc in care au renuntat la finalizarea referendumului sta sub acest blestem = santaj.
  Deocamdata.

 22. WhiteWolf Says:

  Maria Savescu, cine sau ce iti lasa impresia ca as fi un anonim ?
  Iar parerea mea da in zid din cauza ca … ce ? Pe simplul motiv ca exista, ca poate sa fie si opinii sau pareri diferite de a ta sau a „magarului papuas” ?
  Proprietara blogului accepta atat comentariile mele cat si ale tale si ale magarusului. In mod corect si fara a tine partea cuiva; ceea ce mi se pare mai mult decat notabil.
  Si-a exprimat opinia. La fel am facut eu, magarusul, Maria Savescu si/sau altii.Fiecare a scris ce a considerat sau a crezut: singurul care ar cam trebui sa dispara,sa fie ucis cu pietre sau eventual sa se tarasca pe coate si genunchi sunt eu.Si-asta pe simplul motiv ca am facut exact la fel ca si voi; am preferat sa nu tac.
  VI se pare crestinesc sa judecati ? Ca eu nu am facut-o
  Vi se pare crestinesc sa fiti intoleranti ? Ca eu nu o fac
  Vi se pare corect sa nu acceptati diversitatea de opinie sau a ideilor ? Ca eu nu o fac.
  Si nici nu am spus ca nu mergem la aceeasi biserica, nici nu am imparit in buni si rai, anonimi si neanonimi pe cei care au scris pe acest subiect.Dar, brusc, iata; n-am voie sa spun, sa cred sau sa opinez altfel decat voi, restul „crestinilor”
  In primul meu comentariu am scris strict ce am considerat ca mi se pare putin stramb sau ca ar merita asezat pe alte criterii.
  Cu ce sunteti voi mai buni, mai crestini, mai ….altfel de ma tot judecati, acuzati, incercati sa ma puneti la colt sau sa-mi sugerati ca vorbeste gura fara mine ?
  Gurile voastre, degetele voastre, sufletele si mintile voastre sunt mai crestine decat ale mele ? Suferiti de o ortodoxie superioara ?
  V-a invatat Dumnezeu ca lumea se imparte in oameni care au voie sa vorbeasca si oameni care n-au voie sa vorbeasca ?
  Trebuie neaparat sa fiu fanatic, taliban sau cu ochelari de cal ca sa ma acceptati in cercul vostru de „initiati” ? In cazul asta …
  Sincer, perefer sa ma urati. Dupa care sa va cereti iertare pentru pacatul intolerantei doar ca sa ma puteti injura mai cu spor dupa
  Dar poate n=ar fi rau ca, intre timp, nu doar de Pasti sau Craciun sa va reamintiti zilnic ca un soarele care ne incalzeste pe toti e unul singur. Cum si Dumnezeu e unul singur pentru toti.
  Geea cum i se spunea pe vremea cand oamenii erau mai destepti si mai luminati,ne suporta pe toti. Buni sau rai, albi sau negrii, sanatosi sau bolnavi. Si nu ne judeca.
  Cum nu ne judeca nici parintii, parintele (pentru habotnici) ceresti sau ceresc.
  Cata vreme soarele rasare in fiecare zi si ne incalzeste la fel pe toti, indiferent, buni sau rai, albi sau negrii, sanatosi sau bolnavi, inseamna ca asemeni mamei naturi, nu face diferente intre noi si ne iubesc la fel. Ca o mama, ca un tata, ca niste parinti care isi iubesc si nu isi judeca copii indiferent ce ar face sau ar fi. Corect ?
  Si-atunci, te intreb, noi, oamenii, ca frati ai acestor parinti de ce ne judecam unii pe altii ? De ce , frati fiind, ne luam atat de usor liberatea asta ?
  Maria Savescu , inchei simplu; spune-mi unde te-ai nascut, de unde esti de loc, de unde erau de loc parintii tai si-ti promit sa iti spun si eu cat sunt de anonim 🙂

 23. Maria Savescu (@MariaSavescu) Says:

  Fiul meu Horia, are o vorba, „ai vrea tu, sa stii” !
  Daca vrei sa stii toate cate le-ai cerut sapa.
  Si afla singur.

  Eu nu vreau sa stiu cine esti, si nu cer nimic din datele tale personale, asa ca sa ramanem unde suntem.
  Totusi anonim esti pentru ca nu ti-ai dat numele real.
  Asa ca te-ai ofuscat degeaba.

  Foarte bine ca ai pareri si ca le exprimi si eu nu am interzis sa nu ti le scrii, nu am puterea asta si nici nu as face-o niciodata.

  Foarte bine ca le-ai exprimat.

  Doar ca eu le-am preferat pe celelalte.
  Si atat.

 24. Maria Savescu (@MariaSavescu) Says:

  sa ti le scrii nu sa nu ti le scrii.
  Scuze.

 25. WhiteWolf Says:

  White-Wolf nu are nimic de-a face cu anonimitatea decat, cel mult, la prima vedere. In fapt, era si este vorba despre ->> http://www.historia.ro/exclusiv_web/actualitate/articol/sfantul-andrei-i-legendele-dacice .
  Am vrut sa afle cat mai multi ce legende frumoase avem insa, din pacate, cei multi folosesc motoarele de cautare doar pentru a cauta imagini cu caini sau pisici 😀
  Sigur, puteam sa fiu un prenume: Claudiu. Sau chiar prenume plus nume de familie; caz in care, oricand ai fi citit un comentariu de al meu pe undeva , stiai ca suntem rude 😛 Mai indepartate, e adevarat dar…
  Indiferent de situatie, pana la urma , conta ?
  In rest, iti doresc sa nu cunosti ce-i incruntarea

 26. ciuhuhu Says:

  C. Avram e evreica? Daca e, asta explica comportamentul ei!

 27. cammely Says:

  ‎Numai un ateu poate pune la îndoială rolul Bisercii în viaţa noastră, însă chiar şi el ar trebui să ştie că : „Dumnezeu, în care spui că nu crezi, crede El în tine” – Nicolae Steinhardt

 28. Alexandru Maria Says:

  Cu cat „aparati” Biserica clericala, sinodala, cu atat se va fi vazut ca o faceti degeaba. Faptele ei o incrimineaza. Romania NU avea nevoie de catedrala hidoasa. Bisericile din inimile oamenilor lipsesc cu desavarsire. Parohiile sunt aproape in totalitate obligate, educate SA TACA. Patriarhul Daniel NU este un om crestin cu adevarat pentru ca NU ARE dragoste in inima pentru popor, tara, Biserica. Argumente :
  – nu canonizeaza Sfintii Ortodoxiei;
  – nu spune lucrurilor pe nume, infratindu-se cu puterile lumii pentru scaun, putere, orgolii;
  – a tradat Ortodoxia prin erezia ecumenista (toti Sfintii Ortodoxiei au avertizat poporul de MINCIUNA ecumenista);
  – este prea orgolios pentru a fi un bun exemplu de crestin;
  – nu si-a trimis episcopii spre a fi aparatori ai poporului in fata duhului lumii si al satanei, ci pentru ai mulge de bani;
  – NU are usa deschisa pentru durerea ce a cotropit Romania;
  – mai am si alte argumente „mici”, dar care la Judecata de Apoi vor fi cu adevarat mari.

  Pe Carmen Avram o incriminati pentru ca este critica la adresa racilelor sinodului. Pai credeti ca daca erau cu adevarat crestini-ortodocsi, cei criticati, intrebati raspundeau asa ? NU. Ar fi fost bucurosi ca au fost criticati si cu smerenie SI DRAGOSTE ar fi fost prieteni adevarati si ai lui Carmen Avram, care reprezinta o valoare ca persoana, fie ca recunoasteti sau nu.

  Sa va fie rusine, draga crestina Roxana ! Mie imi este rusine pentru destramarea morala, fizica, duhovniceasca a noastra, a tuturor romanilor si NU VREAU sa fac parte din ea !

 29. Blasfemia sau când Carmen Avram e penibilă. O campanie descreierată împotriva bisericii – Reporter Romania Says:

  […]                                                                                                                                     Roxana IORDACHE […]

 30. La Antena 3 atacul la ortodoxie continuă | Ion Coja Says:

  […]                                                                                                               Roxana IORDACHE […]

 31. Defăimătorii celor sfinte la Antena 3 | Ion Coja Says:

  […]           Roxana IORDACHE […]

 32. H Says:

  https://hristofortarau.wordpress.com/2018/12/14/27/

 33. Blasfemia anti-creștină pe lista PSD ? - Ion Coja Says:

  […]                                                                                                 Roxana IORDACHE […]

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: