REPUBLICA PROCURORILOR, SUCCESIUNE REPRESIVĂ. SCURTĂ RETROSPECTIVĂ A SISTEMULUI JUDICIAR DIN ULTIMII 23 DE ANI. PONTA, ACOPERIT DE MASS-MEDIA. ION OLTEANU, TV DROBETA, SPARGE EMBARGOUL MEDIATIC

DNA l-a trimis în judecată pe judecătorul Toni Neacşu – la pachet cu şoferul!-, urmează Dumbravă. Lacheii Ghica şi Dănileţ sunt ca şi întorşi în CSM, condus de o procuroare caricaturală, o fufă Hăineală, care şi-a luat bodyguarzii împreună cu Ghica şi s-au dus pe banii românilor în Japonia să şi-o tragă. Asta e imaginea sistemului judiciar din România. Se poate mai jos?

Mii de magistraţi din toată ţara sunt sfidaţi. Justiţia e călcată în picioare. Iar Ponta ce face? Serveşte sistemul, discriminează pozitiv procurorii, vrea să urce la rang de lege supremă regimul represiv.

Condamnările în cauza Cătălin Voicu ar fi hilare, dacă n-ar purta împotriva justiţiei din România. Căpuşată securistic, cu tot felul de personaje şantajabile promovate de Băsescu, în frunte cu preşedinta ÎCCJ însăşi, o Lidia Stancu: este egal, ruşine pentru justiţia română. Ruşinea ruşinilor, ca pipiţa Ghica. Ca pipiţa Motoc, la CCR. Sau ca infractoarea Aspazia. Sau ca preşedintele CCR, care are certificat de handicapat şi totuşi cumulează pensia pe caz de boală cu salariul barosan în slujba sistemului. Dacă zici toate astea eşti acuzat sofistic de faptul că ataci instituţia – Justiţia, Parchetul, CCR şi orice altă instituţie – când tu, de fapt, le aperi, semnalând fraudele profesionale care o compromit. Asemenea acuzaţii au proferat Băsescu, Macovei, Hăineală, Ghica, Dănileţ şi alţi penibili care au făcut de râs România, prin delaţiunile la Bruxelles. Faptul că ele au contat mai mult pentru Comisia Europeană decât scrisorile unui preşedinte ireproşabil pe planul relaţiilor internaţionale, un preşedinte care a deschis calea integrării euro-atlantice a României, Emil Constantinescu, spune totul despre degradarea de tip mafiot la care a ajuns Uniunea Europeană în formula actuală.

O ruşine pentru justiţia din România este şi faptul că magistraţii sunt patronaţi de o procuroare, aleasă fraudulos în funcţia de preşedinte al CSM. Alegere contestată de judecătorii Neacşu şi Dumbravă, pentru care au ajuns cauze penale ale DNA. Şi pentru că au susţinut excluderea din CSM a Ghicii plus Dănileţ, care este egal discreditarea Justiţiei prin subordonarea ei către puterea politică patronată de servicii.

Dar nu-i suficientă umilirea Justiţiei, discreditarea ei la scenă deschisă. Trebuie legiferată condiţia ei subalternă. Dreptate până la capăt e pentru procurori, nu pentru noi. Dreptate până la capăt pentru procurori e contra noastră, nu doar contra judecătorilor. Pentru că dacă judecătorii sunt împiedicaţi să facă dreptate e moartea statului de drept. Şi a democraţiei parlamentare – că Kovesi, gâdilată de Ponta, declară în râs invulnerabilitatea, intangibilitatea, infailibilitatea şi deci, iresponsabilitatea procurorilor, care, adică, nu trebuie să răspundă în faţa aleşilor poporului.

În mandatele preşedintelui Iliescu, Justiţia a fost doar obstrucţionată, dar nu (s-a lăsat) îngenunchiată, pentru că nici presiunile nu au fost de aşa natură, ele vizând doar anumite cauze, nu actul de justiţie în sine, deci, nu subordonarea Justiţiei (abia eliberată prin separaţia puterilor în stat). Distrugerea Justiţiei a fost începută de Băsescu şi se vrea dusă până la capăt de Ponta.

Orice zice Băsescu, execută Ponta. Întocmai şi înainte de termen. Mai ceva ca Boc.

Băsescu a cerut ca mandatul de reţinere să se prelungească la 48 de ore. Ponta propune chiar 72. Eu zic să propună reţinere pe termen nelimitat. La ordinul Procurorului General. Iar justiţia să nu mai aibă voie să judece cauzele de eliberare din „arest preventiv”, înainte de finalizarea urmăririi penale şi după aceea, a procesului, până la ultima instanţă. De fapt, mai bine s-ar decreta prezumţia de vinovăţie asupra fiecărui cetăţean şi i s-ar aplica anticipat pedeapsa de arest itinerant. La domiciliu, doar pentru pensionari, etc. În rest, toţi să lucreze în regim de arest. Preventiv. Adică, nu cumva să mişte cineva ceva. În front.

Ar fi încununarea statului poliţienesc, mai nesimţit decât cel patronat de Băsescu.

Ponta, de altfel, e la fel de bolnav după putere. Nu bănuiam că e şi atât de şantajabil.

Ieri s-a căciulit în faţa Consiliului Europei, un for de mâna a doua. Ponta a umilit România, mai rău decât Băsescu – n-aş fi crezut posibil aşa ceva. 👿 Azi l-au onorat amândoi pe Van Rompuy, şeful Consiliului European, pentru umilirea României. Până la capăt. Că să-l decorezi cu Steaua României pe unul care şi-a bătut joc de ţară e apogeul trădării de ţară. Cât mai stă Băsescu pe tron, precis va mai pângări decoraţia supremă. De fapt, după ce i-a conferit-o lui Gitenstein, mai jos decât atât n-ar putea decât dacă ar decora Cosa Nostra. 😀

Chiar aşa, ce blestem e pe poporul ăsta? Băsescu, securist, piroman internaţional, vânzător de ţară. Boc, utecist de frunte şi ciripitor. MRU, utecist pe culmile linguşelii, pupat cur Ceauşescu noiembrie 1989, uasecerist, securist-cârtiţă. Ponta, servitor – adică, din servicii.  :mrgreen: Şi toţi, de mici. Şi toţi, în slujba – evidentă a – unei puteri străine, al cărei obiectiv e distrugerea României.

Sistemul s-a multiplicat preventiv. E o ierarhie infracţională, patronată de servicii, controlate de servicii străine. Mâinile lungi ale sistemului – din toate domeniile –  se au la mână, se şantajează reciporc. Şi împreună umilesc ţara, pe care au dat-o pe nimic.

Încă îi încurcă nişte nebuni, pentru că nu sunt şantajabili. Cel mai tare îl încurcă pe sistem Crin Antonescu. Şi o să-i încurce în continuare. 🙂

Şeful comisiei parlamentare pentru modificarea Constituţiei a anunţat deja că nu consideră normal ca procurorului să i se atribuie statutul de magistrat, pentru că nu-l are. Ar însemna să-i considerăm şi pe avocaţi, magistraţi. Că tot jurişti sunt, tot absolvenţi de Drept – sofism de care se prevalează propagandiştii care îi consideră pe procurori, magistraţi. Păi şi notarii, tot absolvenţi de Drept sunt, ei de ce să nu fie consideraţi magistraţi, după logica sofistică a propagandiştilor regimului represiv?

Magistraţi sunt doar judecătorii. Doar instanţa înseamnă justiţia. Restul e nivel preliminar al sistemului judiciar. Că altfel ar însemna să considerăm act de justiţie, simpla acuzaţie, adică, rechizitoriul şi să nu mai fie nevoie de judecată, mai precis, instanţa să fie obligată să ia act de acuzaţie şi să pronunţe vinovăţia. Ca în „justiţia” penală comunistă. De la stalinism la ceauşism, erai gata condamnat dacă te considera procurorul vinovat. Iar Ceauşescu a fost mai pervers decât Stalin, adică, la un moment dat a camuflat condamnarea politică sub dreptul comun. Ca să nu se numere „pete negre” pe societatea socialistă multilateral dezvoltată şi înaintată spre comunism.

Erau mici copii faţă de discipolii lor, de-alde Băsescu, Ponta şi clientala lor veroasă. Ion Iliescu în raport cu ei a fost patriot. Partea proastă, pe lângă crima cu mineriadele, e că dacă n-a patronat, oricum a tolerat căpuşarea economiei naţionale, marele jaf urmat de darea ţării pe nimic. Mai rău, pe datorie. De asemenea, în calitate de preşedinte (al doilea mandat, 1992-1996), Ion Iliescu a intervenit brutal în actul de justiţie, blamând deciziile instanţelor în favoarea proprietarilor de drept şi în consecinţă Procurorul General a introdus recursul în anulare, care a dus la un lanţ al injustiţiei în domeniul restituţiei. În al treilea mandat prezidenţial al lui Ion Iliescu a avut loc prigoana judiciară asupra adversarilor politici, mai precis, a ţărăniştilor şi a unor liberali, arestarea lui Mugur Ciuvică – retrospectiv, a fost un act vizând compromiterea premierului Adrian Năstase, cum tot în campania de compromitere a şanselor lui prezidenţiale s-a încadrat decizia preşedintelui Iliescu de a-l graţia pe Miron Cozma. Năstase însuşi a greşit nepermis, obstrucţionând Justiţia, în sensul că s-a pronunţat contra începerii procesului contra lui Băsescu în campania electorală, ca să nu se atribuie un substrat politic cauzei Petroklav: penală ca moartea. :mrgreen: Sigur, nu Adrian Năstase e blamabil în primul rând, ci instanţa care s-a conformat. Că dacă n-ar fi cozi de topor, nici puterea politică n-ar putea interveni în actul de justiţie.

Oricum, o mare pată pe obrazul sistemului judiciar rămâne cauza sinuciderii procurorului Panait. O cauză neelucidată. Cum neelucidată rămâne şi moartea ofiţerului de informaţii care a incomodat regimul Băsescu şi care a prezentat urme de tortură în temniţă.

Preşedintele Emil Constantinescu a fost singurul în al cărui mandat sistemul judiciar nu a fost incomodat. Tocmai pentru că nu era din sistem. Iar halul în care Băsescu a doborât Justiţia îl face pe Ion Iliescu să pară diletant. :mrgreen: Ponta, în schimb, se vrea încununarea succesurilor statului poliţienesc.

Crin Antonescu, liberalii, în general, n-au cum să admită statuarea republicii procurorilor în viitoarea Constituţie. Iar fără votul PNL nu se poate adopta legiferarea sistemului represiv vizată de Ponta. E mult mai rău decât Băsescu, pentru că e mult mai tânăr. 😯 Ăştia ar fi trebuit stârpiţi politic de mici şi nu ştiu cum l-a dus de nas pe Adrian Năstase. Care, din păcate, riscă să i se asocieze o parte din bubele capitale ale lui Ponta, una fiind cauza Lele-Panait. Ar fi cazul să se delimiteze.

Adrian Năstase a fost ejectat de sistem, pentru că, probabil, a refuzat compromisuri antinaţionale – compromisuri în care Băsescu şi Ponta se mocirlesc. Adrian Năstase e acum un om liber. Şi cu o mare popularitate dobândită prin penitenţă, după o condamnare nedreaptă şi care compromite ideea de justiţie. Crin Antonescu a fost mereu un om liber. E marea problemă a sistemului. Duşmanul de moarte. Şi cum îi bate? Cu Dumnezeu înainte! 🙂

Apropo, Constituţia trebuie să prevadă revenirea la instituţia senatorilor de drept (sigur, ar da în spume unii să li se amintească sau să afle cine a fost preşedintele Senatului la propunerea bătrânului Brătianu, când au adus Dinastia! 😛 ). Despre Constituţie, în mod sigur voi reveni. Am scris de atâtea ori despre ceea ce cred că ar trebui modificat, am să revin, pentru că e o cauză onorabilă. De ce să fie perseverenţi doar cei care susţin cauze oneroase?

Am să repet până se va întâmpla ceva: când vom afla răspunsuri la interpelarea senatorului Valer Marian către premierul Ponta, preşedinte al PSD? Tăcerea lui Ponta e laşitate, embargoul mediatic e şi mai laşitate. Lamentabilă.

Protestatarul de la Drobeta, Ion Olteanu, realizator TV, ne anunţă că va sparge embargoul. Cinste lui! Păcat numai că nu prinde şi Bucureştiul proba de onoare. Omul a fost ameninţat cu moartea, structurile locale ale PSD au spus că trebuie cercetat trecutul lui de deţinut politic. De ce? Pentru că nu tace. Pentru că nu suportă nedreptatea. Pentru că vrea dreptate până la capăt. Pentru că are dreptul la ea, toată viaţa a fost un luptător, ca şi Adriana, soţia lui, n-au aşteptat să le pice din cer, au protestat deschis şi pe vremea lui Ceauşescu, au suferit consecinţe crâncene, cu toată dârzenia, pe urmă, s-au refugiat politic în SUA. Şi au revenit. Au protestat în continuare contra nedreptăţii, contra guvernelor băsiste, contra lui Băsescu însuşi. Şi pentru dreptate, pentru un regim normal. Au făcut campanie pentru USL. După care s-au pomenit din nou la stâlpul infamiei. Pentru că Ion Olteanu a ieşit din nou la protest, contra lui Ponta, după trădarea prin pactul cu Băsescu şi în semn de solidaritate cu acel reporter al Antenei 3 care l-a deranjat pe liderul local al PSD prezentând imagini cu asfaltări pe zăpadă cu viscol. Imediat după alegeri. Ion Olteanu a fost din nou hărţuit judiciar, după care, chiar ameninţat cu moartea. Ministrul de Interne n-a rămas pasiv, ca dovadă că protestatarul trăieşte. Dar nu depinde doar de Radu Stroe să (i) se facă dreptate. Până la capăt.

Ţin să felicit patronul TV Drobeta, care i-a oferit lui Ion Olteanu spaţiu pentru o emisiune, intitulată „Români în lanţuri”. Mafia locală cere desfiinţarea emisiunii, pe motiv că nu există români în lanţuri. De fapt, însăşi România e în lanţuri.

Am votat USL contra unui regim de ocupaţie. Şi l-am considerat pe Crin Antonescu, lider al mişcării de eliberare naţională. De-asta e vital să fie preşedintele României. Sistemul face totul contra. Cu ferocitate. Şi să vedeţi ce mai urmează. N-au cum să-l agreseze direct pe Crin, deci planul e să-i neutralizeze colaboratorii, ca să descurajeze oamenii verticali. Anul trecut au fost precedentele Mircea Diaconu şi Edi Helvig. Acum primul vizat e Iohannis. Şi ştiţi de ce? Degeaba. 😆

UPDATE. Extraordinar, antologic, interviul lui Mihai Gâdea cu Marina Popovici, din „lotul Năstase”, realizat la penitenciarul pentru femei, Târgşor. Acolo au fost mari românce, pe vremea comunismului stalinist. N-aş fi crezut într-un milion de ani că istoria se va repeta în asemenea hal. Singura diferenţă – din fericire! – e regimul din penitenciar, adică, nişte condiţii elementare (igienă personală, etc.), spre deosebire de modul subuman în care erau tratate deţinutele condamnate politic în zorii comunismului (de exemplu, la ciclu, n-aveau ce să-şi pună 👿 )

Dacă Adrian Năstase ar fi numit-o pe doamna Popovici şefă cu PR-ul în Guvernul lui – în loc de Dâncu, care l-a nenorocit -, azi era preşedintele României. Nici mama nemernicilor din exterior nu mai putea inversa rezultatul. Diferenţa era prea mare.

Lucica Hossu are toate datele pentru o nouă serie din „Memorialul Durerii”.

38 răspunsuri to “REPUBLICA PROCURORILOR, SUCCESIUNE REPRESIVĂ. SCURTĂ RETROSPECTIVĂ A SISTEMULUI JUDICIAR DIN ULTIMII 23 DE ANI. PONTA, ACOPERIT DE MASS-MEDIA. ION OLTEANU, TV DROBETA, SPARGE EMBARGOUL MEDIATIC”

 1. REPUBLICA PROCURORILOR, SUCCESIUNE REPRESIVĂ. SCURTĂ RETROSPECTIVĂ A SISTEMULUI JUDICIAR DIN ULTIMII 23 DE ANI. PONTA, ACOPERIT DE MASS-MEDIA. ION OLTEANU, TV DROBETA, SPARGE EMBARGOUL MEDIATIC » Bloogle Says:

  […] Original Blog » […]

 2. ada1957 Says:

  Republica Nu este a procurorilor ci mosia lui BASESCU.
  Slugile- DIN TOATE MEDIILE SOCIALE – sunt dupa chipul si asemenarea lui.
  Roxana draga mea , trebuie sa-ti spun ca te aflii in eroare.
  Un absolvent de drept – care a invatat carte si NU facut pe pile – dupa Facultatea de drept – cea de stat – TREBUIE sa intre la INM .
  Examenul la INM este desfasurat pe o perioada de 1 ( una luna de zile ) si crede=ma pe cuvint ca este fff greu.
  La INM sunt 2 clase – cea de PROCURORI SI JUDECATORI.
  Alegerea este facuta conform dorintei fiecarui candidat admis.
  AVOCATII – absolventi de drept , multi vai steaua lor ….Nu au cum emite PRETENTIA DE A FII MAGISTRAT.
  Multi din ei facuti la privat absolventi.
  Problema nu este la Procurori ci la Basescu.
  Sigur ca multi din ei s-au lasat cumparati in viu ca si PONTA.
  Asta este SLUGA SI UNEALTA lui Basescu.
  Macovei,Morar,Danilet,Ghica,Haineala sunt alte slugi…
  Si noi restul iobagi pe mosia lor.
  Te mai intreb inca o data , caci Nu mi-ai raspuns , cati din 7,4 milioane s-au dus la Cotroceni cu Ghise ?????
  Neam de slugi suntem…

 3. razvancoltea Says:

  „Adrian Năstase a fost ejectat de sistem, pentru că, probabil, a refuzat compromisuri antinaţionale – compromisuri în care Băsescu şi Ponta se mocirlesc.” Cred ca este esenta a ce se intampla in ultimii 10 ani in Romania.In rest nu am ce sa adaug nimic , analiza e perfecta.

 4. Sandi Says:

  Aici, despre modul de comportament a doua javre de ziariste de la TV „Ghita – SRI ” !

  http://www.cotidianul.ro/cum-au-incercat-doua-ziariste-sa-sparga-usl-211847/

 5. Roxana Iordache Says:

  @Ada, Băsescu e zero. Ponta e mult mai periculos, acum. Pentru că sistemul îl face succesor. Iar chestia-aia cu Institutul nu mă convinge. Procurorul nu e magistrat, scuză-mă dacă eşti procuror.

  @razvancoltea. Exagerezi.

  @Sandi, am mai răspuns la asta, mă mir că ai înghiţit harneala, în realitate, misiunea lor a fost să-l credibilizeze pe Ponta.

 6. Roxana Iordache Says:

  Sper că urmăriţi interviul extraordinar al lui Gâdea cu Marina Popovici, de la Târgşor. E o femeie condamnată ca şi soţul ei în lotul Năstase, fetele lor au amândoi părinţii în închisoare, pe când idioatele de loaze ale lui Băsescu sfidează – ca şi Borfeta, Udrea şi celelalte penale care, ele, ar trebui să fie la Târgşor. Nu femeia asta remarcabilă. Greşeala lui Adrian Năstase a fost că în loc s-o pună pe doamna-asta şefă cu PR-ul, l-a păstrat pe Dâncu. Care l-a nenorocit. 👿

 7. Roxana Iordache Says:

  @pozedecat. Adriane, ţi-am răspuns la postarea cu moguliada.

 8. razvancoltea Says:

  Mi-as dori sa exagerez.Ca sa nuantez un pic, poate nu esenta dar o componenta importanta.

 9. Roxana Iordache Says:

  UPDATE!

  @Răzvane, când am spus că exagerezi, m-am referit la aprecierile cu privire la analiza mea. 😳

 10. razvancoltea Says:

  Strict la chestiunea cu ejectarea lui Nastase in sistem voi reda mai jos ce am publicat(partial) pe blogul meu ca raspuns la intrebarea:”cine a instrumentat de fapt condamnarea lui Nastase?”:
  „In ce priveste instrumentarea cazului sau avansez un scenariu:americanii si varfurile popularilor europeni.Un om inteligent, cu multa influenta si beneficiind de resurse apreciabile nu prea se incadreaza in tiparul „idiotului util”.Si probabil a fost dat ca exemplu si pentru altii care nu sunt dispusi sa pupe condurii la inalta poarta.Sa nu uitam si de presedintele ceh Vaclav Klaus, un euro-ostil declarat care a fost destituit pentru inalta tradare cu cateva zile inaintea incheierii mandatului.Toate acestea ma duc cu gandul ca Nastase a comis in perioada cat a fost premier anumite actiuni care n-au ajuns la urechile marelui public si care au deranjat suficient de tare marii vectori de influenta incat sa-l doreasca la inchisoare.Unul din cele 11 puncte cam mesajul asta il trimetea:nu care cumva sa-l scoateti din cusca in care l-am expus.”

 11. razvancoltea Says:

  Scuze, am inteles gresit.Si totusi persist in gresala:analiza a fost perfecta!
  PS.Am urmarit interviul cu Marina Popovici.Un eveniment de presa.Foarte profund.Sunt curios daca va avea urmari.

 12. razvancoltea Says:

  Scuze pentru eroare.Si totusi persist in ea:analiza a fost perfecta!
  PS.Am urmarit interviul.Un eveniment de presa.Sunt curios daca va avea urmari.

 13. R.Daniel Says:

  Ma intreb ca orice om curios si abia iesit dintr-o eclipsa de Luna(care, desi a fost, totusi nu s-a vazut!), daca exasperati de ritmul lent al reformelor si de marea inertie a sistemului, europenii nu vor ajunge sa priveasca mai atent catre latin-americani pentru a importa de acolo cea mai buna si mai des intrebuintata inventie a lor, adica …Revolutia!!

 14. Adina Balerina Says:

  ah, petrom, petrom, ce mai esti luat in balon…

 15. R.Daniel Says:

  Am uitat de revolutiile din Est sau chiar de cele arabe.(probabil din cauza eclipsei!) Pentru cei tematori se poate …repara busuiocul cu precizarea ca intre timp s-a inventat si revolutia de catifea…

 16. Adina Balerina Says:

  Marina Popovici: ca sa nu privam tara de niste creiere, medicii din reteaua retetelor false ar trebui sa fie condamnati cu suspendare (corect, ca sa se faca legatura cu utilizarea creierelor: sa fie lasati sa profeseze, sa fie ceva simbolic).

 17. ioprotestatarul Says:

  @Roxana Iordache
  Multumesc Roxana. Iata insa ca ieri securistii din Mehedinti au gasit solutia, au convocat sedinta de consiliu „de indata” si au distribuit proiectul de hotarare ce se va pune in discutie luni, 29.04.2013, cu privire la interzicerea protestelor in fata Palatului Administrativ si zonele adiacente, ca asa functioneaza statul politienesc.
  Acesti parveniti care au ajuns la putere datorita protestelor mele sunt pe cale de a crea un precedent, interzicerea exercitarii drepturilor constitutionale inviolabile.
  Poate trimiteti ceva emailuri de „sustinere” a hotararii pe adresa Primariei Drobeta…
  Voi posta documentele pe blog dupa ce vin de la „birou”.

  http://www.televiziuneaseverin.ro/rts4/index.php/arhiva-stiri/11122.html

 18. pozedecat Says:

  Sunt doua vorbe romanesti pe care le apreciez: „cine sapa groapa altuia …” si „cine seamana vant …” Eu cred ca se aplica lui Nastase pe care, cand il vezi si vorbesti si dai mana cu el (mi s-a intamplat de doua ori) nu poti decat sa-l apreciezi ca personalitate. Daca insa dai inapoi paginile istoriei si te uiti la ceea ce s-a intampat sub domnia sa … nu prea pot sa trag linie si sa ies pe plus. La fel cum apreciez pe dl. Constantinescu dar iarasi, tragand linie la final, odata ce te-ai declarat „invins de sistem” rezultatul care conteaza e doar cu minus. Ca si cum as inghiti acum o chestie de la USL care, venita la putere cu o agenda clara, promisa cetateanului votant ca prostu’ (recte eu) imi spune deodata ca, avand „numai 70 % nu poate sa faca mare lucru. In bine ca in rau e simplu sa faca si cu 30 % ….

 19. stejarul Says:

  Nu inteleg de ce majoritatea voastra gasesc explicatii in arestarea lui Nastase ba la UE, ba la masoni… si in alte locuri oculte?

  Avem un adevar simplu chiar sub nasul nostru: Nastase a cultivat o adevarata mafie personala care la un moment dat la blat cu basescu a decis sa il dea jos. Nu vedeti ca toti cei ajunsi azi la putere au fost candva oamenii de baza ai lui?

  Grupuri ostile lui Nastase au intoxicat UE cu informatii menite a creea impresia ca suspendarea lui basescu a fost orchestrata de Nastase si acolitii lui ca urmare a arestarii sale. (basescu si coabitantii lui PSDisti)
  Da, sunt convins ca cele 11 porunci sunt produsul gandirii basescu-grupul de la Cluj prin ponta.

  Circul glontului pe langa carotida nu a ajutat de loc, a pus mai mult paie pe foc, dand impresia unei actiuni disperate de a scapa de inchisoare.

  Sunt convins ca reactia UE ar fi fost alta daca suspendarea s-ar fi facut la distanta de ziua condamnarii lui Nastase iar arestarea lui ar fi fost fara incidente.

  Stiu ca multi dintre voi ati vazut ceva eroic in gestul lui Nastase.
  Eu am vazut in gestul lui doar un „my way or no way”.
  As fi preferat sa nu se intample. Ne-ar fi ajutat si pe noi si pe el.

 20. pozedecat Says:

  Am raspuns si eu la postarea trecuta, cu acelasi cinism de care nu pot scapa 🙂 Sa nu se inteleaga de acolo ca n-am iubit Cenaclul Flacara sau ca demonizez acest fenomen. Insa imi amintesc ca aveam usoare stari de scarba la unanume cantecel sacadat care avea un refren cam asa: „Traisca-n fericire si liniste poporul, traiasca Romania, traiasca tricolorul!”. Asta imi amintesc eu cand vad campania Antena 3 cu mega carpa comandata de ei intru starnirea demnitatii nationale. Am acest viciu de a fi cinic si carcotas pentru ca atunci cand cineva incearca sa-mi induca sentimentul de mandrie pentru ca exista fiinte patriotice precum fetita cu bentita eu nu reusesc sa trec de dezgustul ca fetita cu bentita trebuie sa se manifeste asa in timp ce noi ne-am adunat social sub forma unui stat si a unor legi ce ar trebui tocmai sa impiedice situatii in care un cetatean sau altul sa se revolte pe subiecte atat de elementar in curtea justitiei si administratiei pe care o sustinem cu totii prin voturile si impozitele noastre. Fireste, admir pozitia persoanei dar deplang societatea care nu e in stare prin organizarea sa sa previna astfel de nevoi de manifestare.

 21. stejarul Says:

  Cum moare un ziar online:
  „Redacţia Cotidianul

  Având în vedere că forumul a fost bombardat în ultimele 24 de ore de zeci de comentarii injurioase, dublate şi postate automat de pe unele şi aceleaşi adrese IP, cu rolul de a deturna atenţia cititorilor şi de a denatura informaţiile prezentate, redacţia Cotidianul a decis ştergerea acestor postări şi limitarea accesului la secţiunea de comentarii a acestui articol”

  Comentarii injurioase? Asta-i culmea!
  Injurios este sa este sa ajunga premier un depravat si un disorientat sexual!
  Injurios este sa avem premier un mincinos patologic. Injurios este sa cenzurezi continutul si numarul de mesaje pe un forum online!
  Injurios este sa te pretinzi avocatul adevarului si sa te faci ca ploua cand guvernarea este inglodata in acuzatii de o gravitate nemaintalnita de cand exista Romania !

  A mai avut vreodata Romania un premier atat de depravat si degradat moral? Un premier care te minte in fata cu tafna si tupeu colosal.

  Nu stiu ce face Voiculescu …. dar e tot mai evident ca incepe sa devina o umbra a ceea ce a fost.

 22. blogideologic Says:

  “Brandul PLAFAR, scos la vânzare de statul român” http://www.romanialibera.ro/actualitate/revista-presei/revista-presei-brandul-plafar-scos-la-vanzare-de-statul-roman-cat-valoreaza-compania-300397.html “Liberalii se fac stăpâni pe economia României.” După ce ţărăniştii (pe vremea guvernării Ciorbea) au desfiinţat trustul Comtim, care producea pentru români mezeluri ieftine şi bune, iată că acum liberalii PNL au desfiinţat trustul PLAFAR, care producea pentru români ceaiuri medicinale la pliculeţe, ceea ce reprezenta un foarte mare progres faţă de epoca Nicolae Ceauşescu. Vă asigur, am verificat, calitatea ceaiurilor medicinale oferite acum de marile lanţuri de magazine este inferioară calităţii produselor oferite de vechiul trust PLAFAR. Chiar dacă era întreprindere de stat, trustul PLAFAR avea o piaţă de desfacere sigură, precum şi o reputaţie (goodwill) foarte bună!

 23. Sandi Says:

  Imbuibatul asta zgarcit se vaicareste ca a pierdut cateva milioane de euroi !

  http://www.dcnews.ro/2013/04/ion-tiriac-revoltat-ne-intoarcem-la-comunism-de-ce-spune-asta/

 24. Sandi Says:

  Roxana Iordache spune:
  joi 25 aprilie 2013 la 9:14:14 pm
  @Sandi, am mai răspuns la asta, …., în realitate, misiunea lor a fost să-l credibilizeze pe Ponta.

  ****
  Fesenisto-basista Dragotescu a plecat cu familia in US dar vad ca tot pe aici baga soparle si tamaiaza pentru parale !

 25. Radu Humor Says:

  Am evitat să mai intru pe blogul lui Adrian Năstase, mai ales de când unele comentarii critice ale mele la adresa unui pupincurist pontist ( au apărut şi ăştia în număr la fel de mare ca cei băsişti, de unde şi concluzia…).
  Deci, nu la adresa lui !
  Şi cu toate astea văzând emisiunea cu Marina Popovici, m-am hotărât să-i transmit câteva gânduri :

  Mă aşteptam la ceva mai mult din partea celui care stă, fără voia lui, la baza suferinţei şi a distrugerii unei familii atât de deosebite !
  Chipul şi vorbele acestei martire politice, de o demnitate şi un tact greu de presupus pentru cineva aflat într-o asemenea disperată şi nedreaptă situaţie socială va rămâne mult timp ca un simbol al neputinţei în faţa răului pricinuit de indivizi fără nici un Dumnezeu !
  Mă întreb cum adorm unii şi mai ales cu ce drept se trezesc ?!

  Comentariul tău e în așteptare.

 26. Radu Humor Says:

  „….imi amintesc ca aveam usoare stari de scarba la unanume cantecel sacadat care avea un refren cam asa: “Traisca-n fericire si liniste poporul, traiasca Romania, traiasca tricolorul!”. Asta imi amintesc eu cand vad campania Antena 3 cu mega carpa comandata de ei intru starnirea demnitatii nationale. ”

  Te-aş ruga să-ţi măsori cuvintele, dar mai ales „cârpa” pe care n-o mai foloseşti probabil decât pentru micţiuni, inclusiv pe tricolorul românesc !

 27. Radu Humor Says:

  Domnule Ion Olteanu
  Păi, faceţi-i protestele ( şi alte cele 😉 ) direct sub geamul casei lui !

 28. stejarul Says:

  Cum sunt albiti hotii oranjgutani in timpul justitiei lui ponta :

  Cu talhari adusi mascati la tribunal

  Aspazia droniuc, denuntatoarea fostului primar al Clujului , sorin apostu, adusa mascata la tribunal. Nu o identifica nimeni si in plus ca inculpat i se da dreptul de a refuza sa spuna ceva… Si uite asa, inca un corupt oranj scapa de justitie. apostu e ca si scapat de bratul amputat al justitiei lui ponta. Martorul cheie nu a fost identificat si nici nu fost interogat de avocatii apararii nici la tribunal.

  Mentionez ca: Avocatii apararii nu au fost prezenti la interogarea aspaziei droniuc la DNA.

  Lasa ca oamenii „legii” il interogheaza ad libitum si nemascat pe Verbita Lisandru.

  http://ziuadecj.realitatea.net/eveniment/aspazia-droniuc-si-a-facut-aparitia-mascata-la-curtea-de-apel-mures–110646.html

  http://ziuadecj.realitatea.net/eveniment/apostu-avantajat-de-absenta-denuntatoarei–110629.html

 29. pozedecat Says:

  Am masurat si iata ce mi-a dat: tricolorul ca simbol national respectabil e ala care flutura intr-o tabara militara romaneasca prin Kandahar. Ceea ce face Antena 3 este un obiect de propaganda nationalista meschina deci e o carpa. Iar cantecelul ala de propaganda patriotarda comunista imi facea si imi face si acum scarba. Daca se razgandesc cumva cei de la A3 si pregatesc acel simbol nupentru marketingul lor meschin ci ca sa il intinda undeva pe Insula Serpilor atunci din carpa poate sa devina simbol. Capisci?

 30. Jan Pantelimon Says:

  Insula Serpilor avem si noi aici in Har Cov ! Si nu risti sa te aresteze muscalii .

 31. Republica procurorilor | Mihai Hristea Says:

  […] de-a pleca spre o petrecere (sau mai multe ) trebuie să vă recomand acest articol scris de Roxana Iordache, absolut […]

 32. Sandi Says:

  Din ciclul „să coabităm bine” (I)

  Traian Băsescu vrea să controleze Parlamentul cu ajutorul procurorilor

  http://www.cotidianul.ro/traian-basescu-vrea-sa-controleze-parlamentul-cu-ajutorul-procurorilor-212240/

  De bezmeticul asta numai o anumita Doamna ne poate scapa ! Nici nu indraznesc sa-i pronunt numele !

 33. Radu Humor Says:

  Tricolorul e de respectat şi dacă ar flutura pe o toaletă privată !
  Cel care n-ar mai putea beneficia de respect ar fi cel care l-a pus acolo !
  Şi nici tu, după cum îţi afişezi frustrările 😉
  Dar nu e cazul celor de la Antena 3 🙄
  Mapişci ! :mrgreen:

 34. pozedecat Says:

  OK. Dar eu nu-mi afisez niste frustrari aici. Din contra, as spune ca frustrarile se gasesc la aia care cautatand sa se etaleze ca posesorii unor lucruri mari si cat mai mari, tocmai ei ar sugera unele frustrari. Iar carpa aia o sa fie o carpa pe cat e uniforma de politie aia purtata de Garcea sau de aia care fac farse la Taxi Driver sau cum ii spune … N-o sa ma apuc acum sa-i prezint actele lui Mugur Mihaescu doar pentru ca e imbracat in politist nu-i asa? Cand o defila garda de onoare prin fata pe la A3 sa-mi dati de veste, bine?

 35. Roxana Iordache Says:

  @adina balerina. Aşa se întâmplă când nu-ţi iei tratamentul. Petrom e negocierea lui Băsescu, sub semnătura lui. Eşti un biet travestit, Dumnezeu să te (c)erte! 🙂

  @pozedecat. Adriane, vezi ce-a făcut comunismul din tine? A reuşit să-ţi vicieze sentimentul naţional, până la ostilitate. 😦 Adică, dacă simbolurile naţionale sunt confiscate şi maculate de o putere totalitară, noi în loc să le recuperăm şi să le redăm locul în cerul inimii, le călcăm în picioare, ca să facem voia cui a vrut să ne transforme, într-un fel sau altul, în „om nou”. Eşti foarte inteligent şi extrem de sensibil, nu e demn de tine să mimezi cinismul antinaţional.

  E jenant să perseverezi în eroare. Nu mai ai de multişor 13 ani, erupţiile-astea sunt teribilisme de pubertate.

  Adică, tu nu te poţi raporta la valoare, din cauză că unii au depreciat valoarea?! Cu alte cuvinte, te au, te determină, te manipulează, scuză-mă, ca pe o cârpă. O spun cu toată tristeţea, ştii că te apreciez în mod deosebit. Dacă ar spune lucrurile-astea o persoană precară, chiar n-ar merita atenţia. 😐

 36. raduprajan Says:

  AL PATRIEI EROU ÎNTRE EROI sau DESPRE PROSTIE: http://decablogulmuschetarilor.wordpress.com/2013/04/26/al-patriei-erou-intre-eroi-sau-despre-prostie-guestpost-iepurele-de-martie/.

 37. pozedecat Says:

  Multumesc pentru aprecierea la adresa persoanei mele insa ma judecati gresit, inclusiv dl. cu oarece humor de mai sus. Nu sentimentul national mi-e mie viciat. Eu ma simt la fel de bine ca tot romanu’ cand il vad pe Bute victorios cu tricolorul pe umeri. Dar asta pentru ca tricolorul il arata ca fiind cel mai bun din lume nu pentru ca a ales el pur si simplu sa-l fluture in public. Pentru mine este mult mai pretioasa – pastrez cu sfintenie – brasarda din decembrie 1989 pe care am facut-o, laolalta cu tata si ceilalti colegi de serviciu, rupand cate o fasie de rosu una de galben si una de albastru dintr-un drapel mai mare, sa ne ajunga tuturor decat un tricolor comercial asa cum e asta produs de A3 de care vorbim aici. Mie de astfel de patriotarzi mi-e scarba, de astia care folosesc simboluri nationale in mod absolut populist si in interes de marketing propriu. Legea interzice la noi uzul simbolurilor nationale in scopuri comerciale din cate stiu. Mi se pare la fel de dezgustator gestul austriecilor de a si-l pune pe Mozart pe toate ambalajele de ciocolata … de parca Mozart ar fi avut vreun rol in revolutionarea comertului cu ciocolata. Despre asta este vorba. Detest patriotarzii si gesturile populiste cu iz nationalist bazate pe nimic, artificial stimulate. Dar la romani prinde chestiunea in general caci altfel nu s-ar prostitua astia de la A3 in felul asta. Patriotismul romanesc de factura celui promovat de A3, cu gaselnita lor cu tot, in general nu duce nicaieri ba chiar duce conceptul in derizoriu. Cred ca daca traia, Nenea Iancu ar fi scris o schita despre subiectul asta. Si Nenea Iancu era insa un cinic caci altfel n-ar fi ales sa plece sa moara in exil. Altfel si eu sunt cinic cu adevarat si nu sustin ca asta ar fi o calitate, ba chiar e ceva care nu e foarte confortabil pentru mine. La postarea anterioara am detaliat un pic relativ la ce as astepta eu ca stimulente mai potrivite ale mandriei nationale. Mai pot da multe exemple de astfel de asteptari. Asadar, razboiul meu este cu falsii profeti si cu idolii falsi care ni se insinueaza prin media nu cu valorile adevarate. As incheia spunand ca daca-l vad pe Ion Iliescu facandu-si cruce cursiv in public asta nu inseamna ca trebuie sa si cred ca e manat de convingeri crestine prin gestul sau si nici ca asta ar ajuta credinta in vreun fel.

 38. pozedecat Says:

  M-am intors „decat” ca sa mai adaug ca daca A3 va alege sa-si intinda super ultra mega steagul in ziua de 10 Mai atunci am sa-mi schimb parerea despre gestul lor 🙂

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: