ADRIAN NĂSTASE LA ANTENA 3

Comentăm live.

Anticipez că nu ne putem aştepta la altceva decât diplomaţie ironică. 🙂 Spre sarcastică. 😀

Oricum, Gâdea sparge piaţa. Va avea audienţă ca atunci când a zis Băsescu să nu ne mai uităm la Antena 3. 😛

UPDATE. Mihai Gâdea: De ce-aţi tăcut atâta timp?

Adrian Năstase: „Mi-a fost teamă să vorbesc, mai înainte de a mă gândi mai mult la ce s-a întâmplat, la ce mi s-a întâmplat”.

„Mi s-a părut profund nedreaptă acea condamnare”. „Trebuia să folosească drept exemplu într-o miză pe care n-am înţeles-o şi n-o înţeleg nici acum”.

„În 20 iunie, am început a doua viaţă … glonţul a trecut la un milimetru de carotidă… Destinul sau Dumnezeu a hotărât ca viaţa mea să nu se încheie atunci”.

„De aceea, am avut nevoie de un respiro”.

Se difuzează fragmentul  de atunci, în care Radu Tudor a anunţat, în exclusivitate, că Adrian Năstase s-a împuşcat. Inclusiv imagini cu el pe targă. Pe urmă, imaginile cu el pe targă, din seara în care era urcat în salvare ca să fie transportat la Rahova.

UPDATE 2. Mihai Gâdea: Semnele împuşcăturii sunt cât se poate de evidente. Mă gândeam ieri că poate ar fi trebuit să veniţi fără cravată.

Năstase: Ar fi trebuit poate să vin fără cămaşă şi fără haină, că s-ar fi văzut urmele glonţului.

Gâdea: Când v-aţi gândit să vă sinucideţi?

Năstase: Când am aflat sentinţa.

Gâdea: Ce s-a întâmplat atunci?

Năstase. Revolverul îl aveam în buzunarul stâng. Când l-am scos, i-am spus ofiţerului de poliţie: îmi pare rău că vei fi implicat în această poveste. Din păcate sau din fericire, spun acum, înainte de a trece revolverul în dreapta – eu nu trag cu stânga-, el s-a repezit peste o măsuţă şi m-a dărâmat, ne-am luptat şi în cele din urmă, am tras cu stânga, dintr-un unghi foarte ciudat şi având grijă să nu trag în el. Îi mulţumesc acelui ofiţer, pentru că şi datorită lui stăm de vorbă acum.

Nu perspectiva închisorii m-a afectat foarte mult, ci umilinţa, sentimentul nedreptăţii. A fost un gest de revoltă. În închisoare am revăzut „Samuraiul” – acest sentiment de demnitate şi onoare care există în noi.

Mă gândesc acum dacă reacţia mea a fost cea mai bună atunci. Citeam ce zicea N.Iorga, există victorii care te coboară şi înfrângeri care te ridică.

UPDATE 3. Gâdea: Care a fost cel mai greu moment, în afară de cel din 20 iunie?

Năstase: Au fost multe momente grele sau complicate sau triste pur şi simplu… De sărbători, de Crăciun, nu eşti acasă cu cei dragi.

Am urmărit din afară maturizarea copiilor mei. Peste noapte a trebuit să treacă bariera maturităţii.

Fiind şi editor de carte şi scriind pe calculator textele scrise de mână de mine, vreau să-i mulţumesc lui Andrei. Şi vreau să-i mulţumesc şi lui Mihnea, pentru că n-a clacat, putea să nu mai rămână la facultate, a avut forţa de a trece peste acest obstacol extraordinar de dificial şi a luat note excepţionale. Sunt foarte mândru de el, aşa cum sunt foarte mândru şi de Andrei.

Mihai Gâdea: L-am întrebat pe Andrei dacă ar face o cerere de graţiere. Aţi văzut acea emisiune? Aveaţi posibilitatea să vă uitaţi la televizor?

Năstase. Da. Până la 11 seara şi dimineaţa de la ora 9.

Se difuzează fragmentul din emisiunea cu Andrei în care spunea că el e dispus să facă orice pentru a-şi aduce tatăl acasă, dar nu ştie dacă tatăl lui ar accepta să-i semneze cererea de graţiere cel sau cei care l-au condamnat. … „Eu pt tatăl meu sunt dispus să fac orice, absolut orice”. Dar nu cred că o cerere de graţiere va fi semnată, dar mai gândit s-o fac, către Traian Băsescu.

Năstase: Pt mine a fost o seară cumplită … Pentru el era prima dată într-un interviu la o televiziune şi urmăream fiecare cuvânt încercând să mă gândesc cum aş fi răspuns eu. NICIODATĂ N-AŞ FI FĂCUT O CERERE DE GRAŢIERE CĂTRE BĂSESCU. AŞ FI PREFERAT SĂ STAU ORICÂT ÎN PENITENCIAR… O cerere de graţiere ar fi însemnat o recunoaştere a vinovăţiei … Încă din decembrie am făcut o plângere la CEDO, fiindcă vreau să arăt nedreptatea din sentinţă.

O cerere de graţiere către Traian Băsescu ar fi fost o altă umilinţă.

Ceea  ce mi s-a părut o umilinţă la nivel naţional mi s-a părut acceptarea prevederii de la Bruxelles ca preşedintele interimar să renunţe la o prerogativă de suveranitate, graţierea individuală.

Gâdea: I-aţi fi cerut lui Crin Antonescu?

Năstase: Niciodată, fiindcă ar fi însemnat să-mi recunosc vinovăţia.

Vreau să vorbesc despre nevoia unei viziuni care să ne scoată din tot haosul regimului Băsescu.

Gâdea: De ce s-a ajuns la condamnare, când nu există probe directe, iar precedentele europene – de exemplu, Kohl – sunt diferite?

Năstase: Consider că după 2004 au pornit o serie de hărţuiri împotriva mea, au fost vreo 40 de dosare. … În celelalte ţări, niciodată n-au recurs la aceste forme de revanşă politică, de răzbunare politică, eu consider că a fost o răzbunare politică şi s-a pătat istoria recentă a ţării.

Vreau să-mi înfrâng tentaţia de a vorbi mai multe… Măcar dacă această condamnare a mea ar fi ajutat România, dar n-a ajutat… Au fost lucruri făcute în complicitate cu unii de la Bruxelles.

Am intrat într-o mlaştină în care ne afundăm tot mai tare, ajungem să vorbim numai despre procurori şi judecători, şi nimic despre economie.

Sper că colegii mei vor înţelege – şi congresul PSD e o ocazie – de a schimba temele de dezbatere publică.

Legea pe care am dat-o eu în 2001 privind restituirea proprietăţii era mult mai echilibrată.

Privatizările, poate că şi eu am făcut unele greşeli, erau unele constrângeri, dar de ce să nu învăţăm din acele greşeli, de ce să nu introducem acţiunea de aur?

UPDATE 4. Năstase: UE ŞI-A PIERDUT, PARŢIAL, BUSOLA. Există nevoia de ţapi ispăşitori. România este pe post de material didactic. E important să începem să ne manifestăm mult mai puternic, pe plan intern şi pe plan extern.

Gâdea: Cum s-au comportat cu dv. la penitenciar?

Năstase: Mult mai respectuos. Îmi spuneau, domnule prim-ministru, d-ta trebuia să fii preşedinte. Să vină Băsescu aici! Tot felul de personaje interesante. Cel mai mult m-au impresionat cei de la comunitatea terapeutică – o comunitate a celor care se droghează. Mergeam aproape în fiecare săptămână, discutam despre constituţie, politică şi f.mulţi dintre ei erau cu un nivel de creativitate extraordinar, l-am rugat pe Andrei, mi-a adus albume de artă, au făcut desene minunate

Gâdea: E ceva de învăţat de la ei?

Năstase: Şi lucruri bune, dar şi lucruri rele. Limbaj f.colorat. Trebuie să fii destul de puternic să rezişti. Au imaginaţie absolut extraordinară în lucruri rele – şi în lucruri bune – dar în lucruri rele …

Nu ştiu de ce în ţară vrem să avem un ministru de Justiţie independent. Nu există nicăieri. La noi, ministrul independent a fost omul preşedintelui în guvern, Macovei, Predoiu.

Toate ţările au legi de graţiere. Nu mai vorbesc de amnistie – ca nu cumva să candidez la ceva. 😛

Gâdea: Ce se întâmplă cu cei din lotul Năstase? Veţi face vreun demers?

Năstase: Ei au înssemnat pierderile colaterale sau eşafodul care s-a construit pt condamnarea mea, fiindcă, fără condamnarea lor, aş fi fost achitat.

Nu cred că Traian Băsescu va deveni dintr-odată extrem de generos cu Irina Jianu despre care spunea în mod mincinos că a făcut un demers calomnios împotriva mea.

Într-o lege de graţiere ar intra şi ei.

UPDATE 5. Gâdea: Aţi fi coabitat cu Băsescu?

Năstase: E o întrebare foarte dură.

Gâdea: O reformulez.

Năstase: Mai bine!

Gâdea: În locul lui Victor Ponta, aţi fi coabitat?

Năstase: În locul lui Victor Ponta, da. 😆 (E şi râsul lui, nu doar al nostru)

Coabitarea n-o hotărăsc politicienii. O hotărăşte poporul. Nu ştiu cine a hotărât ca în 2004 să fie Băsescu preşedinte, poate într-o zi o să aflăm.

Coabitarea poate să apară când majoritatea e de altă culoare cu preşedintele.

Un pact de coabitare dacă se dorea, el trebuia făcut între Traian Băsescu şi liderii noii majorităţi. Ca să fie bine definiţi termenii.

UPDATE 6. Gâdea: Ne apropiem de finalul emisiunii, aş vrea să vă pun câteva întrebări la care să-mi daţi răspunsuri-fulger. V-a fost frică?

Năstase. Da şi nu.

Gâdea. Când?

Năstase: Uneori, noaptea. Era mai curând o teamă.

Gâdea: De cine sunteţi dezamăgit?

Năstase: Colegi, prieteni. În schimb, m-am simţit foarte aproape de cei care mi-au trimis mesaje. Am simţit o solidaritate extraordinară şi o dragoste fantastică.

Nu credeam să spun lucrul ăsta, dar am să-l spun: mama mea nouă luni n-a ieşit din casă, cât timp am fost în penitenciar. Era o formă de solidaritate. Mă bucur că au trecut acele luni.

Gâdea: Aţi vrea să-i spuneţi ceva?

Năstase: Îmi pare rău că a suferit. Fără nici o vină.

Gâdea: Veţi mai candida? Ce funcţie vă doriţi?

Năstase: Nu am nevoie şi nu urmăresc funcţii. Nu mai am nevoie de aşa ceva. Eu cred că e suficient să spuneţi – aşa cum faceţi -: Adrian Năstase. Şi ca să-l citez pe Marian Vanghelie: Adrian Năstase e deja o instituţie. 😆

UPDATE 7. Gâdea: I-aţi spus lui Victor Ponta, „Micul Titulescu”. Cum i-aţi spune astăzi?

Năstase: Victor Ponta pentru mine este o surpriză extrem de plăcută. El a reuşit în ultimele luni să evolueze fantastic. Singura problemă e dacă reuşeşte să-şi formeze o echipă puternică. Eu nu văd asta. Mai ales că el conduce două guverne.

Gâdea: Chiar credeţi că Ponta conduce un guvern PSD şi un guvern PNL?

Năstase: Da. Sper să dea un semnal de unitate, USL trebuie să existe cel puţin până în 2014.

UPDATE 8. Gâdea: Sunteţi profesor, ce notă i-aţi da lui Victor Ponta şi ce notă aţi da USL?

Năstase: Prefer să mă refer la sistemul de notare occidental. Nota lui Victor Ponta ar fi un B+, ceea ce înseamnă peste 9. Pentru USL aş da un B-, pentru că această uniune care a pornit la vârf aproape ca o formulă de uniune personală nu a reuşit să se consolideze în jos. Este nevoie de mai multă coerenţă. (Poate pricep şi ceauşiştii de genul lui Cârciumaru de la Gorj, n.Rox.).

Cele două partide au pe termen mediu interese specifice, de unde încercarea PNL de a-şi întări resursele pentru campania prezidenţială, iar la PSD, o îngrijorare pentru dimensiunea ideologică – e un amalgam greu de digerat de către alegători (corect, în măsura în care bizonii nu digeră decât ce le dai gata procesat, n. Rox. :P).

UPDATE 9. Gâdea: Traian Băsescu, printr-un consilier, a spus că dv. veţi candida în 2014, după un proiect al lui Voiculescu.

Năstase: D-l Voiculescu nu mi-a comunicat acest proiect. 🙂 Dar dacă sunt în continuare considerat dintre inamicii publici nr. unu,  e o diversiune care demonstrează că dosarele mele au fost constituite pe o ţintă şi pe o finalitate politică.

Gâdea: Veţi participa la un demers anti-Băsescu?

Năstase: Nu. În opinia mea, Traian Băsescu este precum o vulpe care a fost împuşcată de vânători şi de pe care fug purecii.

Destinul lui trist se încheie urât. Cred că nu mai este nevoie să-i dăm foarte multă atenţie. Cred că nu trebuie să cădem în capcana de a ne pierde timpul cu Traian Băsescu (şi cine face asta? n.Rox.).

Gâdea: În seara eliberării, cum aţi făcut să dispăreţi?

Năstase: „Secretul oricărei operaţiuni este planificarea”. În momentul în care Andrei a vorbit cu presa, am plecat spre mama şi după aceea ne-am întâlnit toată familia în afara Bucureştiului.

Gâdea: Am o informaţie că a doua zi aţi fost chemat la Parchet.

Năstase. Da, e adevărat. Mă mir că presa n-a aflat. Am crezut că Daniel Morar o să mă invite la o cafea înainte de a-şi încheia mandatul. Dar m-au chemat pt chestiunea cu cartuşele. Le-am spus că nu poate fi vorba de pericol social.

UPDATE 10. Gâdea: Veţi participa la congresul PSD?

Năstase: În calitate de invitat. Eu, în baza hotărârii instanţei, nu mai pot fi membru de partid. Merg în calitate de invitat şi de Adrian Năstase.

Gâdea: Ce va face Adrian Năstase?

Năstase: După 20 de ani, am reînceput să joc tenis.

Probabil că o să invit diverşi jurnalişti să bem cafea împreună.

Voi lucra mai mult la Fundaţia „Titulescu”, la Institutul „Ovidiu Şincai”, voi ţine cursuri la Universitate şi la alte universităţi, voi conduce masterate, voi lansa două cărţi, am atâtea proiecte – niciodată n-am avut o problemă cu plictiseala.

UPDATE 11. Gâdea: Despre desemnarea lui Kovesi la DNA.

Năstase: Subiectiv, e o numire pe care n-o pot susţine. Obiectiv, pot găsi o raţionalitate, ca la şah atunci când faci o primă mişcare în situaţie de blocaj. Sper că nu vor urma surprize, ceea ce ar afecta şi mai mult electoratul. „Sper că Victor Ponta priveşte în direcţia corectă„.

UPDATE 12. Pasa cu Mircea Badea.

Badea: Dacă veţi avea ocazia să-i faceţi rău lui Traian Băsescu, îi veţi face?

Năstase: D-le Mircea Badea, nu. Eu nu am considerat niciodată politica în acest fel. Este singura abordare valabilă pentru un om politic.

Badea: I-aţi lăsat un mesaj în celulă?

Năstase: Eu nu., dar foarte mulţi de acolo i-au pregătit.

Badea: Credeţi că Băsescu va intra la închisoare?

Năstase: Nu ştiu şi dacă ar trebui să fiu diplomat – şi nu sunt astă-seară -, aş fi spus: justiţia îşi va face datoria.

Cred că e important să acordăm locul ei esenţial justiţiei imanente. Băsescu, ca şi noi toţi, ar trebui să se gândească mai mult la justiţia imanentă”.

Cu alte cuvinte, Năstase îl lasă pe Băsescu în plata Domnului. 😛

„Mi-am dorit foarte mult ca trecând prin acest purgatoriu să fiu mai bun, nu mai rău”.

Pentru mine Băsescu nu mai există. Dar obiectiv, există. Suntem într-o situaţie de relativ blocaj.

Notă Rox. Gâdea a anunţat că mâine seară îl va avea invitat pe Ponta. Nu putea el să difuzeze direct interviul cu Bocelli? Nu de alta, dar la Antena 3 niciodată – cu excepţia Sandrei Stoicescu – nimeni nu l-a deranjat pe Ponta în interviuri directe.

Reclame

21 răspunsuri to “ADRIAN NĂSTASE LA ANTENA 3”

 1. Marius Mina Says:

  diplomaţie ironică si indemn la coabitare

 2. stejarul Says:

  „An arrest has been made in the Boston bombings investigation based on two videos showing images of the suspect, a federal law enforcement source told CNN’s Fran Townsend”

  O persoana arestata in atentatul de la Boston. Identificata dupa imaginile video ale camerelor de supraveghere de la magazinele din zona.

 3. ada1957 Says:

  Dulce ca mierea e glontul patriei.
  Macar – bun , rau – a avut curaj.
  Ceea ce Betivu si Tonta Nu vor avea in 10 vieti.
  Si macar copiilor lui le=a dat o educatie NET superioara RAPANDULEI AGRAMATE …EBA.
  O tara de ospiciu..medicii anestezisti s-au revoltata ptr spaga ( daca chiar au conditionat operatia bietilor copilasi E GRAV )in semna de solidaritate… dar pentru BRADISTEANU … au tacut si tac JEGOS…
  II meritam pe TOTI politicienii… Vivat

 4. ADRIAN NĂSTASE LA ANTENA 3 » Bloogle Says:

  […] Original Blog » […]

 5. ada1957 Says:

  Ascultandu-l pe Adriana , realizez de ce ne trateaza Europa cum ne trateaza , ca pe retardati.
  Nu este TONTA nici la xdegetul lui cel mic.
  Un ghiocel….slugarnic…

 6. Anca Says:

  Totusi, ce poa’ sa fie mai crancen decat sa zici ca ai fi coabitat cu Basescu numai daca ai fi fost Ponta? =))

 7. Sandi Says:

  Nigel Farage , către CE: „Sunteţi nişte criminali de drept comun, e comunism pur ce faceţi!”

  http://www.cotidianul.ro/europarlamentar-catre-ce-sunteti-niste-criminali-de-drept-comun-e-comunism-pur-ce-faceti-211511/

 8. ada1957 Says:

  @Anca
  mai crancen poate fii sa spui ca faci COABITARE , dupavotulpoporului.
  E clar ori poporul Nu coabitare avotat , ci dreptate pana la capat.
  La capatul rabdarii noastre cu TONTA.

 9. WhiteWolf Says:

  Audienta ? Da. Hotarat lucru
  In rest, Cădelnițare
  Inca o data, Gadea dovedeste ca nu stie, nu poate si nici nu vrea sa reuseasca interviuri memorabile cu oameni care chiar au insemnat sau inseamna ceva. Nu neaparat pentru ca Marius Tuca e unul singur ci, mai degraba, pentru ca are o agenda atat de diferita fata de ce inseamna performanta in televiziune incat, presupun, doar cel care plateste e cu adevarat important
  S-a coit (intrerupt) la fel cum a facut si cu principesa Margareta sau Tim Sebastian
  Nimic mai mult

 10. virgilvirgil Says:

  fffffiisssssssssssssssssssssssssss !

 11. Ghita Bizonu' Says:

  ada1957

  sunt bevoit se iau aprarea Ebeo .. Este re cam agramata , cu greu capabila sa vorbeasca articulat dar e doar tuta nu rapandula . De fapt ar fi trebuit pusa sub curatela … nu trimisa la Strasburg Ma rog aceasta minus habet o fi implinirea promisunilor de impunere a meritocratiei cu care tot amentinta m,zle Mungiu inainte de a deveni mme Lipidi .. Da este o dovada calara ca la noi nu exista decat discirminari pozitive ptr pesoanele cu handicap (da numa ptr alea tare-n tata!!)

 12. Ghita Bizonu' Says:

  CIudat estee fpatul ca nimeni nu isi da seama ca AN este terminat. Terminat ca om politic.
  Nu poate candiea decat cel mult ptr un post de consiler sau hai de primar la Cornu. Paertidul este – va fi silit sa il tina la spate. lus ca are inertictia aia legala in ce priveste functile politice. De atfel daca u dopreste sa se intoarca zu Haus este silit s azica despre justitie imanenta si ca toti suntem trecatori.. mai are niste dosare si risca sa fie condamnat ca recidivist … este silit la cioc mic si joc de glezne..

 13. olimpiu65 Says:

  adevarat fasssss si asta mult datorita adventistului de ziua a saptea!!! imi plac socialistii cuprinsi de duhul sfant si de normele crestine. eu, spre deosebire de AN si nefiind un ,,spirit inalt”, imi doresc ,,justitie pana la capat”!!!!

 14. Radu Humor Says:

  Până la urmă cred că această coaiebitare a fost făcută mai mult pentru a-l salva pe Năstase.
  Un gest creştinesc făcut de Ponta, dar cretinesc în raport cu aşteptările noastre !
  Mai sper că Dictachiorul să-şi ţină cuvântul şi să nu se spele pe mâini ca cel din Pont, după o nouă arestare a lui Năstase.
  Singura chestie oarecum interesantă din acest modest interviu a fost aceea că Năstase a recunoscut că a făcut privatizările sub presiunea hoţilor din afară, care continuă să fure şi astăzi din România prin interpuşi :mrgreen:
  Sper să se aleagă praful de toată această uniune iudeo-masonică, deoarece li se coace şi lor ceva !
  Ori credeţi că Farage e nebun 😉

 15. stejarul Says:

  Roxana, iti multumesc pentru comentariul tau, Il gasesc foarte util.

 16. stejarul Says:

  „Până la urmă cred că această coaiebitare a fost făcută mai mult pentru a-l salva pe Năstase”

  🙂

  L-au bagat la zdup sa aiba de unde sa-l scoata.

 17. Marcus Says:

  Domnule Prim Ministru, Nastase, Nu Ne Duceti Cu Presu, Caci Nu Sunteti Plesu !!

  O spun cu mana pe inima si constient ca-mi voi lua ceva injuraturi, acum in Santul Post al Pastelui, de la foarte putinele capuse pupinbasiste care, cantonate in zona anal-prezidentiala, se hranesc inca din sange alcoolizat cu Chivas pe banii contribuabilului roman. Si o spun pentru ca m-am bucurat sincer cand l-am vazut pe d-l Nastase, din nou liber, pe un platou de televiziune, emanand un aer de intelectual sadea trecut nemeritat si vindicativ politic prin furcile caudine ale unei justitii respondenta la comanda prezidential-cotrocenista. Daca Adrian Nastase ar fi fost condamnat pe bune, in urma unui proces corect, bazat pe probe si toate celea ce duc la o condamnare fara dubii intr-o justitie neaservita politic, aceste randuri nu ar mai fi incarcat memoria PC, dar asa este cazul sa-mi exprim bucuria.
  Dar despre condamnarea d-lui Nastase am mai scris si nu acest subiect doresc sa-l dezvolt astazi, ci foarte pe scurt sa incerc sa-i dau eu un raspuns aplicat si la obiect unei intrebari careia domnia sa i-a dat un carcater retoric, si anume:”Cui a servit condamnarea sa?”.
  Voi incepe prin a spune cui NU i-a servit aceasta condamnare, ba mai mult i-a facut un imens deserviciu, si anume lui chiombila. Actul de razbunare golaneasca a sfertodoctului securist Basescu impotriva politicianului si intelectualului de marca Adrian Nastase, s-a intors exact ca un bumerang impotriva lui Uciga-l Toaca si a aratat unei societati intregi satula deja de samavolniciile si caraghioslacurile comise de impostor, ca Basescu nu este altceva decat un animal, Punct.
  Paradoxal este faptul ca respectiva vendetta i-a folosit chiar d-lui Nastase, transformat de imbecil in martir politic, iar ca experienta de viata, chit ca s-ar fi lipsit bucuros de ea, i-a aratat d-lui Nastase ca toti suntem muritori si oricand putem deveni victimele racilelor care domina anumite caractere visceral-razbunatoare ca in cazul pitecantropului de la Cotroceni.
  Dar atat cu asta.
  In continuare, cu parere de rau, de pe umila mea pozitie de profan in ale politichiei sau Dreptului Constitutional (cu toate ca datorita lui Basescu avem acum cateva milioane de romani specialisti in aceasta materie, care se intreaba: cum este posibil?) tin sa-l atentionez pe d-l Adrian Nastase, ca desi laudabila solidaritatea d-lui cu propria sa creatie, Micul Tontulescu, totusi incercarea sa de ducere cu presu’ a puletilor prin justificarea “pactului Ponttatrop-Basescov”, de pe pozitia similitudinilor dintre coabitarea din regimul politic din Franta si haloimisul in care ne-a bagat chiombu cu larga participare a lui Ponta in Romania este total falsa si vadit manipulativa.
  In argumentatia sa d-l Nastase porneste de la premiza falsa ca:
  “În România, ca şi în Franţa, pierderea alegerilor (sau a majorităţii parlamentare) de către partidul său, reprezintă pentru preşedinte o grea încercare, atât sub aspectul “orgoliului”, cât şi din punct de vedere al exercitării concrete a unora dintre prerogativele sale.”
  In Romania conform Constitutiei tarii, odata ales, presedintele nu mai are practic nicio treaba cu partidul sau, sau cu orice alta grupare politica, el devenind automat si obligatoriu neutru din punct de vedere politic.
  Atunci unde este similitudinea d-le Nastase?
  In aceeasi nota manipulativa d-l Nastase continua:
  “Problema coabitării se pune, însă, în definitiv, în relaţiile dintre preşedinte şi noua majoritate parlamentară. Deci, între executiv şi legislativ.“
  In Franta DA, domnule Nastase, unde aveam republica prezidentiala, in Romania NU, domnule Nastase, unde presedintele, constitutional, nu are absolut nimic de-a face cu executivul, el putand fi doar subiect de invitatie la anumite sedinte ale guvernului.
  Deci semnul egal intre modelul de coabitare francez si cel Ponttatrop-Basescov nu sta in picioare de niciun fel, chit ca dorinta autorului de a spala obrazul pupilului este mai mult decat evidenta.
  Suplimentar la argumentatie imi permit, in prostia si ignoranta mea in materie, sa afirm ca hartia semnata de premier si presedinte, pe langa faptul ca din punct de vedere al efectelor juridice este nula si neavenita, ea putand fi folosita cel mult drept hartie igienica, deoarce “coabitarea” dintre cei doi este definita si reglementata fara a se lasa loc de interpretari de Constitutia tarii, reprezinta totodata un act de complicitate a premierului la siluirea Legii Mama pe care prezidelu’ o practica plin de elan tineresc si virilitate de mai bine de opt ani de zile. Totodata, poate d-l Ponttatrop nu si-a dat seama cand a comis-o, dar il scoaste la sorici pe nesimtitu’ de Basescu in ochii europenilor, necunoscatori in ale Constitutiei din tara noastra (vezi Merkel, care habar nu avea ca presedintele poate fi demis prin suspendare si Referendum), legitimandu-i manareala de la Referendum-ul prin care a fost demis de o majoritate covarsitoare a romanilor si dand totodata apa la moara celor care au acuzat USL-ul de tentativa de lovitura de stat (sac!).
  Un lucru as mai avea de adaugat, pornind de la exemplul prin care d-l Nastase il compara pe chiombila cu o vulpe impuscata de pe care fug puricii si anume ca individului, decat sa i se aplice din nou un tambalau de suspendare, poate fi lasat sa crape dracului in neputinta sa.
  Numai ca deciziile luate de Ponttatrop, in urma angajamentelor pe care si le-a luat prosteste prin semnarea unui petec de hartie, dovedesc ca nici pe departe nu-i vorba de asa ceva, ba dimpotriva Ponta este dispus sa-i faca fel si fel de concesii cu efecte castastrofale pe termen scurt si mediu ignarului razbunator de la Cotroceni, fara sa se gandeasca la faptul ca prin asta loveste emotional si nu numai in milioane de romani de buna credinta.
  In rest: Bine ati revenit, Domnule Prim Ministru, Nastase!

 18. Matei Florin Says:

  După ,,sistemul de notare occidental”, ‘telectualu’ de stânga are de la mine – P la ,,diplomaţie ironică” şi +Ş la ,,sarcasm”. În sistemul neaoş, 4 pe linie, că aşa-s eu, mai drastic cu prietenii coabitanţilor. Halooooo, păi taclale de-astea îmbie la pipăirea comenzii, nu la sporirea atenţiei. Subtilităţi născute cu forcepsul unui mamoş zbanghiu. Abracadabra pe post de şuetă. Frazeologie. Punct. Eu cred că vă pierdeţi vremea preţăluindu-l pe acest personaj cât nu face. Zău!

 19. Radu Humor Says:

  Marcele, foarte bună analiza ta !
  Dar te-am rugat să pui Pontacantrop în loc de Ponttatrop , că aduce mai bine cu o maimuţă … 😉

 20. Marcus Says:

  @Radule: De acord, numai ca-l pun si pe blogul lui, asa ca Ponttatrop poate mai inghite, dar la varianta ta s-ar putea sa se constipe de atata inghitit 🙂 🙂
  sa fii iubit
  marcus

 21. Marcus Says:

  @Matei Florin: sunt atat de rari intelectualii veritabili precum domnia ta, plus politicienii adevarati oameni de stat, precum basescu, incat ai perfecta dreptate: de ce dracu ne pierdem vremeacu un ignar ca Nastase?
  sa fii iubit
  marcus

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: