STATUIE LUI WALTER ROMAN E TOT CE NE LIPSEA

Am salutat de mai multe ori realizările cu totul excepţionale ale lui Adrian Ursu, ca realizator al emisiunii „Secvenţial”.

Ziceam că evoluţia lui Ursu e senzaţională, de la poziţia de prestator de serviciu al presei feseniste, la statutul de jurnalist vertical, lider de opinie angajat în recuperarea memoriei naţionale.

Azi s-a întors la Pravda, cu o ediţie dedicată trădătorilor de ţară reabilitaţi ca eroi. Şi a eroilor înfieraţi ca trădători. Aşa cum erau consideraţi pe vremea stalinismului.

Am mai spus-o, îl înţeleg pe Petre Roman, că e vorba de tatăl lui, n-are cum să-l renege. Dar nici n-a învăţat decenţa de a se abţine. Dimpotrivă, îi ridică elogii peste elogii. Şi spune că războiul republicanilor „a fost legitim, împotriva unui puci”.

Deci, pentru ce e ridicat în slăvi Walter Roman? Pentru că a participat în Războiul Civil din Spania de şi din partea Komiternului. 👿

Să fie clar că e un fapt istoric, Franco a salvat nu doar Spania, ci însăşi Europa Occidentală. Fără el, tot bătrânul continent vorbea azi ruseşte, având în vedere şi patosul imbecil şi numărul mărişor al comuniştilor din Vest – dar şi din Grecia -, cărora li se urâse cu binele şi pe care doar contribuţia decisivă a americanilor în victorie i-a oprit de la subjugarea ţărilor lor către Moscova – şi Churchill, în privinţa Greciei, pe care era normal să o prefere României. Emoţional, îi purtăm ranchiună. Raţional, am fi făcut la fel în locul lui.

Deci, Franco nu doar că şi-a salvat ţara, ci i-a lăsat şi o moştenire prosperă. A avut vizionarismul de a-l pregăti pe Regele Juan Carlos pentru momentul restaurării monarhiei, deci, a democraţiei şi a statului de drept. Cauza lui a fost cea dreaptă, românii care au participat în Războiul Civil din Spania de partea lui au avut dreptate, pentru că erau de partea Spaniei, nu a Moscovei.

Şi de ce să-i facem statuie lui Walter Roman? Pentru că a fost dintre cei care au adus comunismul pe tancurile sovietice? Diviziile trădătoare „Tudor Vladimirescu” şi „Horia, Cloşca şi Crişan” au fost o pată pe obrazul Armatei Române, trădători de ţară care urmau să-i înlocuiască pe adevăraţii eroi militari ai naţiunii, reprimaţi şi întemniţaţi, în procesul de decapitare a Armatei Regale a României.

De altfel, de ce să ne mirăm? Ţara noastră e patronată de abjecţi din exterior. Urmaşii abjecţilor care au comunizat România şi care azi ne dau lecţii de democraţie. Cum a fost, până să crape, cinicul Brucan. 👿

Adrian Ursu a plătit tributul, pentru a putea tenta, firav, să reabiliteze memoria eroilor români şi martiri de la Odessa, tema celei de-a doua părţi a emisiunii. Ursu a procedat preventiv în prima parte, ca să nu fie acuzat de „antisemitism” în partea a doua.  :mrgreen: Precauţie inutilă, din moment ce a recurs la (un film abject realizat de) Florin Iepan, acest Remus Cernea al filmului documentar. El acuză Armata Regală a României de pogrom, fără să spună nimic despre modul în care au fost ucişi români, după care, profanaţi în modul cel mai diabolic.

Mai mult, de-alde Iepan spune că şeful statului român ar trebui să meargă la Odessa şi să-şi ceară iertare, în numele României. Dar României îi cere cineva iertare? Aiurea, ciuca bătăilor, o biată ţară îngenunchiată, după ce şi-a îndeplinit obiectivele de a deveni Aliat transatlantic şi partener european egal.

Până când o să ne tot învârtim ca un ou în oală? Până când o să le permitem să-şi bată joc de noi? 👿

CÂND o să se spună ce au făcut ruşii când au invadat România? CÂND o să se recunoască faptul că majoritatea ocupanţilor erau evrei? Când o să se spună CINE a pus la cale Pactul Hitler-Stalin şi prigonirea evreilor nevinovaţi, zisă „holocaust”, în aşa fel să se victimizeze până la sfârşitul lumii şi să-şi poată practica vindicaţia la infinit şi aroga discriminarea pozitivă pe plan mondial?

Am spus-o, o repet: admir evreii, detest jidanii.

Jidănia, ca şi ţigănia, nu ţine neapărat de apartenenţa etnică. E o stare de spirit.

P.S. Te provoacă în aşa fel încât să n-ai cum să taci, fiindcă ar însemna să fii laş.

Oricum, Adrian Ursu merită felicitări pentru simplul fapt că s-a referit la rolul civilizator al administraţiei române în Odessa, după barbaria bolşevică.

31 răspunsuri to “STATUIE LUI WALTER ROMAN E TOT CE NE LIPSEA”

 1. Sandi Says:

  Zice @Roxana :

  Am spus-o, o repet: admir evreii, detest jidanii.

  ****

  Pai jidanii aia nu erau evrei ! Erau comunisti fanatici !

 2. Sandi Says:

  @ Roxana

  Intr-adevar Petrica „gat-scurt” ma dezamageste si pe mine cu tamaierile astea publice la adresa lui tac-su !

 3. STATUIE LUI WALTER ROMAN E TOT CE NE LIPSEA » Bloogle Says:

  […] Original Blog » […]

 4. olimpiu65 Says:

  asta e cu Spania…dilema mare! romanii care au luptat de partea lui Franco au fost legionari, in partea cealalta comunisti mai ales evrei din Romania, dar in brigazile republicane nu erau doar comunisti sub ordinele Kominternului ci si americani de ex!
  dar ce sa mai vb??? are dreptate doamna Zoe Petre ne tratam istoria infantil ca niste copii care isi ascund faptele reprobabile
  nu doar armata comunista a tras asupra propriilor cetateni , ci si cea regala!!!

 5. Marius Mina Says:

  traiasca revolutia bolsevica *

 6. Roxana Iordache Says:

  @olimpiu65. Te înţeleg, eşti neamţ, ţi se pare obligatoriu să ai complexe. V-au dresat pe vecie. :mrgreen:

 7. Jan Pantelimon Says:

  Petre gaura-n perete , afirma in anii 90 ca s-a nascut cu naframa Transilvaniei pe fata . Dupa care s-a sters cu ea la Kur ,atunci cand a devenit prim ministru si a dat-o la fiare vechi . Nasol moment , misto coliva !

 8. Roxana Iordache Says:

  Mulţumesc, curajoşilor, era previzibilă tăcerea voastră. 😆

 9. ada1957 Says:

  Menirea marii majoritati a istoricilor romani, a fost cu SARCINA de la partid , sa silueasca ISTORIA Romanieiin fel si chip.
  Un lucru este clar SUNTEM deveacuri SLUGI si tara colonie .
  batalii crancene s=au dus intre istorici ptr aFURAdocuemnte..asa ca fiecare are aprope istoria lui.
  Petre Roman … ce sa zica de taica-su ..????
  Si ela fost si ramane , un alt oportunist …cand cu stema , cand cu crucea …cand cu Mioara Roman …Zoe Ceausescu..
  Normal ar fii sa recunoastem virturile si petle negre din activitate armate noastre.
  Cea regala si cea rosie…ca si istoricii nostrii..care impreuna cu guvernantii nostri NU au reusit si NU au vrut sa obtina statut de tara cobeligeranta …
  Asa ca am platit de ne-am uscat despagubiri de razboi … si am pastrat pe vecie dependenta de INALTA POARTA , indiferent daca ea este in Turcia sau la Bruxelles…
  Nema de SLUGA … Ion , Gheorghe si TRAIAN

 10. virgilvirgil Says:

  He-heeee ! Pai ce vrei , nu suntem colonie jidaneasca ?…

 11. ada1957 Says:

  ba da…

 12. plano Says:

  Ce mi-e Mota si Marin, ce mi-e Walter Roman in razboiul civil din Spania!
  N-as lauda dictatura lui Franco! 36 ani de fascism.

  Roxana, tu ce -ai fi ales in locul prizonierilor romani din Rusia ?
  Lagarele comuniste din Siberia sau sansa de a te inrola in acele divizii. cu posibilitatea de a te reintoarce in tara? Hai sa nu aruncam cu pietre propagandistice impotriva acelor romani prizonieri? Nu-i includ printre ei pe NKVD-istii organizatori ai diviziilor.
  Odesa este o rana urata a campaniei de Est a Armatei Romane.

 13. Roxana Iordache Says:

  @plano. Sofisme securistice. Sunt suficienţi care au ales Siberia. Mai bine ea, decât trădarea. În rest, ştiu, e greu spre imposibil pentru tine să gândeşti dincolo de clişee propagandistice.

  Moţa şi Marin au murit pentru Spania, au statuie acolo. N-are importanţă că au fost legionari, erau de partea fiinţei naţionale.

  Vă compătimesc pe cei furajaţi cu propagandă.

 14. Roxana Iordache Says:

  @ada1957. Eu te apreciez foarte mult, nu mă face să-mi schimb impresia. Pune-te în locul învingătorilor, ai fost împotriva lor 90% din timp şi vrei statut de cobeligeranţă? Să fim serioşi, sferele de influenţă fuseseră trasate încă din 1943, de la Teheran. De ce parte se afla România? Câţi au murit din cauza-asta din partea ţărilor aliate? Ei aşa pun problema. Şi din păcate pentru noi, e corect.

  @virgilvirgil. Încă nu.

 15. Roxana Iordache Says:

  @Jan Pantelimon. Din păcate, avea dreptate cu mormanul de fiare vechi, am fost în foarte multe şi am constatat. Dar asta nu înseamnă că trebuia să distrugem obiectivele strategice o dată cu ele.

 16. pozedecat Says:

  Eu nu inteleg de ce Petre Roman e parlamentar PNL. Eu nu uit inceputul lui ’90 cand s-a dus sa-l ia pe Corneliu Coposu cu TABul cand era sediul PNTcd asediat de hoardele de „muncitori” carora Petrica le spunea ca taranistii si liberalii „si-au dat arama pe fata”. Pentru ceea ce a faptuit el cu Iliescu pana l-a lepadat asta de el, don Pedro trebuia sa-si fi cerut scuze public cu cenusa in cap (ca tot am remarcat ca-i place sa se vopseasca) inainte sa fie recuperat dupa ce i-a tras-o Baselu pe la spate. Sau poate s-a scuzat pe undeva si n-am aflat eu ?! Sa iertam, nu zic nu, dar sa si uitam !?

 17. Roxana Iordache Says:

  @pozedecat. Ştiu, am scris la vremea respectivă. N-am înţeles de ce l-a adus Tăriceanu.

 18. pozedecat Says:

  Probabil ca am ratat articolul respectiv. Oricum, nu stiu ca Roman sa fi schitat macar vreun gest sumar de penitenta, sa fi facut macar cu jumatate de gura o rugaminte de iertare. Cati ani ne-a dat inapoi tandemul Roman-Iliescu? Trebuia sa-i avem pe Rege, Corneliu Coposu si Ion Ratiu nu pe Ilici si nici pe Neulander junior …

 19. virgilvirgil Says:

  Din pacate foarte putini stiu ce a fost Legiunea Arhanghelului Mihail si se reped cu batul in balta dupa invatatura lui Roller .
  Intrebat ce e ala legionar , Petre Tutea a raspuns scurt :
  „ROMAN ABSOLUT”
  Tot el definea Miscarea Legionara drept „SINGURA MISCARE SPIRITUAL-CRESTINA DE LA CRISTOS INCOACE” …
  Poate lucrusoarele astea dau de gindit si cei care se adapa inca din istoria lui Roller incearca sa puna pe limba si apa altor izvoare .
  Nu de alta , dar este bine stiut si de notorietate acuma cit ne-a otravit istoria acest neispravit , n’asa ?

 20. WhiteWolf Says:

  @olimpiu65, de ce amestecam prunele cu ariciul doar in speranta ca va iesi sarma ghimpata ?
  „nu doar armata comunista a tras asupra propriilor cetateni , ci si cea regala!!!”
  Pe vremea cand „Dumnezeu, Regele si Patria” erau la locul care li se cuvenea Romania chiar exista. Si insemna orice altceva decat ceea ce este acum. Sau, daca vrei sa ramanem corecti pana la capat, altceva decat a inceput sa fie din 1947 , de cand iudeo-comunistii sovieto-romani au pus mana pe putere.Atunci am pierdut tot ceea ce reprezenta si sustinea fiinta nationala.
  Dumnezeu a fost hulit ( se intampla si astazi, inca), Regele a fost umilit si surghiunit ( se intampla si astazi, din pacate), patria a devenit internationalist-proletara iar elitele au devenit dusmanul poporului fiind exterminate in lagare si inchisori. Si-n locul credintei si al lui Dumnezeu a aparut partidul unic si doctrina sa; iar in locul Regelui dictatorii locali peste care trona atotputernicul zeu al Kremlinului, Stalin.
  Armata regala nu a distrus nici simboluri , nici modele si nici cultura sau elita romaneasca. Si nici n-a inaltat proletcultismul la rangul de arta si nici n-a lovit vreodata in spiritul sufletului romanesc
  Cu alte cuvinte, daca armata regala n-ar fi fost rasa de pe suprafata Romaniei, cred, in 2013 n-am mai fi avut compatrioti care sa mai creada inca ca unul ca Basescu e sacrosant sau ca Walter Roman merita statuie.

  p.s; nu ti se pare amuzant ca si atunci cand partidul si conducatorul erau pe caii cei mai mari posibili, Ceausescu tot si-a inventat un sceptru de aur masiv pe care sa isi sprijine legitimitatea ? 😉

 21. plano Says:

  @Roxana
  Bravo!
  Uite cum iti dai in petic si-ti reversi convingerile fascist-legionare.
  Ursu ti-a pus oglinda in fata. :mrgreen:
  Nu esti cu nimic deosebita de Petre Roman! Ambii ridicati in slavi extremismele politice; el pe cel comunist, tu pe cel fascistoid -legionar.
  Esti ridicola in acest articol si in comentarii.

 22. Donkeypapuas Says:

  Din fericire pentru Spania, această ţară nu a fost pusă în coasta Rusiei. Dar la noi, din cauza acestei vecinătăţi, conducătorii au trebuit să îmbrace „cămaşa morţii”: Brâncoveanu, Vladimirescu, Antonescu, Gheorghiu-Dej, chiar şi Ceauşescu (dar în cazul lui a contribuit şi propria megalomanie). Şi astea sunt doar câteva nume.

 23. Donkeypapuas Says:

  A! Apropo de Spania, şi lor le-a furat URSS tezaurul. L-au trimis „republicanii” ca să fie protejat de „fascişti”. Şi-au rămas fără el.

 24. Donkeypapuas Says:

  @Plano

  Franco NU a fost fascist. De altminteri puciul în puciul dat de militari prim-planul îl aveau alţi generali, dintre care unii chiar masoni! De partea militarilor s-au situat centriştii catolici, regaliştii şi falangiştii. În cazul celor din urmă, liderul Primo de Rivera se afla la momentul loviturii de stat de câteva luni la puşcărie, unde a şi fost asasinat.
  Ce uiră să spună toţi ăia care se dau loviţi în „democraţie” atunci când afirmăm răspicat că Franco a salvat europa de bolşevism, este că declanşarea acestui puci a fost grăbită de asasinarea de către miliţia socialist-bolşevică a liderului opoziţiei parlamentare, Calvo Sotelo. Un cuvânt nu spun. Luaţi în mână orice publicaţie care să prezinte „asasinate celebre” şi nu vă veţi lovi de acest nume. Dar vă vor înşirui tot felul de liste cu terorişti, pardon, socialişti, anarhişti şi nihilişti ucişi de „reacţiunea burgheză”.

 25. Roxana Iordache Says:

  @Virgile, păi şi de machidoni a zis Ţuţea că sunt români absoluţi. 🙂

  @WhiteWolf. Mulţumesc mult.

  @Donkeypapuas. Păi Brâncoveanu a fost martirizat pentru Hristos.

  @plano. Ai dreptate, am fost în Piaţa Universităţii cu steaguri verzi. 😆

 26. Donkeypapuas Says:

  Da, dar mâna lungă a fost a Moscovei. Cine a evitat să implice Valahia în alianţa cu Rusia lui Petru cel Mare? A dovedit Sfântul Constantin Brâncoveanu un mai mare simţ politic decât savantul de pe tronul Moldovei.

 27. Roxana Iordache Says:

  @Donkeypapuas. Istoriile lor au fost diferite.

 28. plano Says:

  Virgile
  Nu Tutea a condus miscarea legionara ci niste bigot-national-fundamentalisti
  Lasa lozincile legionare si pune tu mana de citeste ispravile lor criminale din scurta guvernare, alaturi de regimul militar al lui Antonescu.
  @Roxana
  In Piata Universitatii erai ecologista :mrgreen:
  Zabrelele in gandire ti le-ai adaugat ulterior.

  @WW
  Armata Romana nu a fost, nu este si nici nu va fi regala, comunista, liberala sau socialista.
  Este Armata Romaniei …si atat!
  Cata dreptate ai!!! 🙄
  Primii compatrioti care au crezut in Basescu, excluzandu-i pe pedisti, au fost liberalii lui Moliceanu; au spus DA si l-au ridicat din corvoada de matroz la demnitatea de presedinte al romanilor.

 29. Nicolae Sofran Says:

  Mãi „Plano” derbedeu degenerat „democrat” trebue sã sti cã; cum exista comunismul asa trebue sã existe si fascismul, nazismul, legionarismul ect! Mãi „Plano” Cur de jidan holocaustizat carã-te în Israel, derbedeule!

 30. Ion Prunaru Says:

  Hai Siktir Sholeshek Ananynamu Koyukoson Romani Zigani Imputiti si Hotii cei mai mari din Europa !!!!

 31. Milian Militaru Says:

  La tomberonul istoriei cu acești trădători de tara, ;Fam nulander,.Walter. si Petre,tismanenii,Patapievici,si multi alții urmașii celor care au trădat si vîndut tara,si azi se erijează in mari oameni ai româniei democrate .Rușine lor,si celor care ii baga in seama.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: